- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
qltsar #53598 üzenetére
Az a kép egy kicsit átverős!
Munkahelyemen 22MP55-öt használok, és egyáltalán nem látszanak a gombok. Ez a kép mesterséges, mint kb. egy metszeti rajz.
A talpas kérdésre csak azt tudom mondani, hogy nálam a monitor egy stabil asztalon van, ami akkor sem mozdul meg, ha véletlenül belerúgok. A monitort pedig nem piszkálom, nem löködöm, nem pofozom, így az elmúlt hónapokban semmit sem vettem észre a "gyenge talp" kifogásból...
Persze, ha valakinek billeg az asztala, vagy valaki egyfolytában buzerálja a monitort, az egész más kérdés... -
qltsar
veterán
Kicsit fentebb még említettem ennek a monitornak a kisebb testvérét: [link]
Két dolog nem tetszik, nem tudom, hogy esetleg vannak e vele tapasztalatok. Egyrészt, a gombok elhelyezése, ami elég fura a képeken, nem túl esztétikus nekem így.
A másik a talpa, amire panaszkodnak, hogy elég gyenge, és nem tartja stabilan a panelt.
Ezt a testvérét néztem ki még alternatívának, de ugyanaz a talp
, itt a gombok normálisabbak, viszont sajnos a marketingvakítás miatt ez nem annyira fekszik.
Van esetleg alternatíva ebben az árkategóriában ami IPS-es?
Köszi
!
-
bunygyi
tag
válasz
Geresics #53579 üzenetére
Szia.
pont ezt a monitort néztem ki a téma összefoglalóból.
Nem értek hozzá, én csak egy monitort szeretnék,
filmre és játékra,
#53592) namyang
2014-11-23 19:57:08Sziasztok!
Egy februári DELL P2314-em van, BGR kiosztású. Az volna a kérdésem, hogy azóta vannak már ilyen panelek, amik RGB kiosztásúak?
Nekem nem sikerült vele megbarátkozni, és szeretném eladni, viszont a vevőt sem szeretném átverni, bele írnám a hirdetésbe, hogy mi a helyzet ebben a kérdésben.
Köszi, -
namyang
tag
Aztán közbe nézegetem az utódot is. Eredetileg egy nagyobbra, P2413H-ra szerettem volna váltani, de most nézem ezt az ASUS PB238Q-t is.
Utóbbiról valami vélemény? Oázisban most egy árban van a DELL-el, de teszteket nem nagyon találok róla.
Köszi, -
namyang
tag
Sziasztok!
Egy februári DELL P2314-em van, BGR kiosztású. Az volna a kérdésem, hogy azóta vannak már ilyen panelek, amik RGB kiosztásúak?
Nekem nem sikerült vele megbarátkozni, és szeretném eladni, viszont a vevőt sem szeretném átverni, bele írnám a hirdetésbe, hogy mi a helyzet ebben a kérdésben.
Köszi, -
intuicio
aktív tag
Acer K272HUL
és ő mint 1440p?
120K -
sagesz93
addikt
Sziasztok
Vennék egy új monitort ami kb 22-24"os legyen, fullhd, panelt nem tudom, most egy mezei tft-s 19es lg van, az is tökéletesen megfelelt. Játékra is használom a gépet. Max 40 ezret szánnék rá. Lehet ennyiért venni valami jó új monitort? Esetleg alig használt is érdekelne.
-
middleaged
tag
Sziasztok!
Bár kevés az info, ár-érték arányos lehet ez?
[link] -
dragonfx
veterán
ez a kalibrálás tulajdonképpen mit csinál?
-
bunygyi
tag
Van egy öreg fujitsu siemens 19" csöves monitorom
ennek nincsenek sötét részei se játék se film közben.
szeretnék váltani 24" bevált jó monitorra.
Tudnátok ajánlani?
Amit meg vásárolok és használni lehet!
Nekem nincs felesleges pénzem karbantartásra!
Amit használok ilyen volt tízen évvel ezelőtt is, csak
hát ez már vibrál a mostaniakhoz képest.
Élőrre is köszönöm a segítségeteket. -
gabe911
csendes tag
válasz
Stevee001 #53569 üzenetére
Az lehet, csak közben volt egy költözés és nem találom a papírjait
Azért körbenézek még egyszer. Közben szakszervizben bevizsgáltattam, ez nem jelent garanciavesztést?
Addig is az eredeti kérdésre tanács?
-
benfolds
őstag
sziasztok! a vga kártyámon dvi-i van, monitoron sincs hdmi, van-e minőségbeli különbség az alábbi megoldások között:
1. dvi-dvi kábel 1,8 m
2. dvi-dvi kábel 3 m
3. dvi-hdmi kábel hdmi-dvi átalakítóval
köszi. -
MPowerPH
félisten
Hi,
BenQ BL2420PT ismeri valaki kozelebbrol?(tudom meg friss, de fene tudja) Mivel 3 monitorra van belove a 'deskem', igy van par kompromisszum, ami miatt meg vagyok love. Full HD-n mar at akarok lepni, ellenben 3x 27" mar tul nagy lenne. Ezt az egy monitort talaltam, ami tudja az 1440P-t, es a merete is megfelelo. Tesztet viszont nem sokat talalni rola. Azt latom, hogy led+IPS, igy tulajdonkeppen annyira nem lehet vele nagy problema.
-
gabe911
csendes tag
Hali!
Új monitor kellene kb 40k-ig, játékra és filmezésre lenne használva. Az előző egy LG W2253V volt, ami kevesebb, mint 3 év után beadta a kulcsot úgyhogy kissé ódzkodom ettől a márkától, főleg hogy másoktól is hallottam rossz tapasztalatokat.
Ezt néztem ki: [link] érdemes megvenni?
HDMI-vel használnám egyébként.Előre is köszi
-
BlackDevil
aktív tag
hi
vettem egy LG 24MP56HQ-T monitort. Tökéletesen működik, egy dolog amit észrevettem hogy a játékokban a sötét helyeken nagyon sötét. Ezt mivel lehetne megoldani? Kalibrálva nem volt. -
Mikisys
őstag
A monitor kalibrálásának akkor látom értelmét, ha utána nem állít el rajta és a gépe videokártya driverén semmit a felhasználó.
A kalibrálás, pláne a többszöri kalibrálás helyett, azt a pénzt egy jobb minőségű monitorra kell költeni, mert az minden szempontból jobb lehet.Üdv!
-
Hexaa
aktív tag
válasz
#25712384 #53556 üzenetére
LG 22MP55HQ-P, LG 23MP55HQ-P, LG 23MP65HQ-P, LG 24MP55HQ-P. DVI-D HDMI kábel-re szükség lesz.
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
van egy Dell Inspiron R15 3537es laptopom és ehhez szeretnék vásárolni egy monitort, a III. kategória lenne szerintem nekem a megfelelő, viszont azért vagyok kicsit nehezebb helyzetben, mert ezen a laptopon csak HDMI kimenet van, se DVI se VGA, se Display.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen monitor lenne számomra a legmegfelelőbb?
50 és 100k között szánnék rá.Köszönöm szépen előre is a válaszotokat!
Üdv,
Z -
boz82
tag
Köszönöm az eddigi helpeket,a választás a Dell U2414-re esett ,tegnap black péntek volt,rendelés megtörtént,jövő héten tesztelgetem,majd írom hogy mizu
-
törölt tag
Leegyszerűsítem a kérdéskört
.
30-40k között milyen monitort ajánlanátok? (ha van lehetőség DVI csatlakozással) 22-24" körül.
-
szimi57
őstag
Nemrég hajtok egy AH IPS monitort. A feketéje egy Samsung 214T SPVA panel után csalódás.
-
mnorbi989
csendes tag
válasz
#25712384 #53544 üzenetére
Kb 2 hete rendeltem egy LG 22MP55HQ-P-t, nagyon meg vagyunk vele elégedve!
Én csak ajánlani tudom! A HDMI-től meg nem kell félni, az otthoni gépemen kb 3-4 éve használom, és még egyszer se moccant ki! Persze ha sokszor dugdosod, akkor egyértelmű, hogy egy idő után könnyebben ki fog jönni, de hát minek azt folyton szétszedni!? -
törölt tag
Sziasztok!
Először megemlíteném, hogy a HDMI csatlakozóktól kissé elhatárolódok, nem saját tapasztalat alapján, de azt vettem észre, hogy a csatlakozó hajlamos kicsúszni a helyéről, el tud mozdulni stb., ezért inkább a DVI-t részesítem előnyben, ami rögzíthető.
30-35k között az alábbi két monitor közül melyiket érdemes választani? Esetleg valami jobb, ebben az árkategóriában?
SAMSUNG S22D300HY
LG 22MP55HQ-P
Ezek közül az LG az ami felé hajlok az IPS panel miatt, viszont hiányolom a DVI csatlakozót, ezért állítanék szembe velük egy olcsóbb BENQ GW2255 monitort.35-40k között pedig egy BENQ GL2450-et állítanék szembe egy LG 24MP55HQ-P-vel.
Itt igazából a BENQ TN panelje ami riaszt, viszont a DVI csatlakozó pozitívum számomra, az LG-nél az IPS panel ami pozitívum, viszont D-sub-on kívül csak HDMI csatlakozó van :\.
Esetleg 40k-ig valami best buy?Az IPS és a TN panel között nagy a szakadék általános felhasználás mellett?
-
KAMELOT
titán
válasz
intuicio #53541 üzenetére
Ha tudsz még rádobni akkor inkább ilyet ajánlok neked!
Acer K272HUL 2560x1440 és van rajta DP, HDMI, DVI csatlakozó! +20K megéri a nagyobb felbontásért! -
intuicio
aktív tag
-
szimi57
őstag
Sziasztok
Jelenleg DVI-HDMI kábelt használok a monitorhoz. Le kell ezt cserélnem DP-HDMI-re ? A monitor full HD-s.
-
intuicio
aktív tag
Francbaaaaaaaa
Kinéztem egy moncsicsit....
DELL S2715HEgy ilyen kaliberű moncsira miért nem tudnak rádobni egy DisplayPortot?
Amúgy van valamiféle különbség? (nem külalakra gondolok)
HDMI vs. DisplayPort
? -
Kékes525
félisten
válasz
Geresics #53533 üzenetére
Vajon hogy mutatna rajta a Windows, amely köztudomású, hogy rosszul kezeli a DPI-t?
Dell 2408WFP Monitorom van. Windows 7 64bites OP-t 150%-os DPI-vel használom, de sok olyan objektumom van, amelyen a betűk változatlan (nagyon kicsi) méretűek és/vagy elcsúsznak így olvashatatlanok. Ekkora felbontásban vajon milyenek, mekkorák lenének?
-
minek?:S
őstag
Üdv.
Haver most egy ilyet akar venni [link]
Ez jó, vagy beszéljem le róla? Engem anno lebeszéltetek az ilyesmiről, vele ugyan ez a helyzet? - Azért valami indoklást írjatok kérlek, mert én nem tudok.
-
Kal-El
senior tag
Hello!
D-Sub csatlakozós monitorhoz, milyen hosszabbítót érdemes venni? (a lehető legkisebb méret kéne) Mert nem akarom, hogy romoljon a képminőség, ezért nem merem a legolcsóbbat venni. -
Geresics
addikt
Hmm... jönnek a Dell UHD IPS monitorai: P2415Q és P2715Q
Lehet, hogy aki ilyen felbontású monitort keres, annak megéri várni? -
Geresics
addikt
válasz
beroch #53524 üzenetére
[Irónia ON:]
Jövő februárban szeretnék tankolni a kocsimba, aminek 45l-es tankja van, de ne legyen drágábba a benzin mint kb. 400Ft. Melyik kútra menjek?
[Irónia OFF]
Árakban az olyan messze van, hogy addig még az oroszok nekünk ajándékozhatják fél Ukrajnát...
[Irónia REALY OFF]
Jelenlegi piacról lehet javasolni a kívánalmaidnak megfelelően, de addig még tényleg kijöhet pl. egy Dell P2415H, és akkor lemegy majd a P2414H ára 10eFt-ot, de ezt nem tudhatjuk (én legalábbis nem merném kijelenteni)! Jelenleg ezen az áron kb. a P2314H-t kaphatod meg, de a HDMI-t nyugodtan húzd ki a listádról, vagy legalább azt írd, hogy HDMI vagy DP! -
Geresics
addikt
válasz
betyarr #53526 üzenetére
Szerintem nézd meg az ajánlott monitorok magasságát a gyártói honlapon, mert ezt valószínűleg senki nem teszi meg helyetted...
Ha azok nem férnek be, akkor keress egy nagy webshopban pl. 19"-os IPS-es monitort, és ha találtál, akkor konkrét monitorra kérdezz rá. A monitoros szakemberek itt a fórumban sokat tudnak a panelekről, kijelzőkről, elektronikákról, de kötve hiszem, hogy collstockkal a kezükben szaladgálnak folyton... -
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen monitort tervezünk venni: LG 25UM65-P 25" IPS LED Monitor 21:9-es képarány
Kérdés elég hozzá egy ilyen NUC? [link]
A Intel® HD graphics 4400 jól kezeli a 21:9 UltraWide Full HD-t?
(* A 21:9-es teljes képernyős megjelenítés, vagy a 2560x1080-as felbontás beállítása problémákba ütközhet tartalomtól, eszköztől, csatlakozótól és grafikus kártyától függően.)
-
beroch
tag
üdv vmikor februárban szeretnék venni új monitort mert most az asztali gépemben veszek cuccokat de szeretném már kb előre kitalálni hogy melyik legyen az és ebben szeretném a segítségeteket kérni
- ár az kb 50 körül
- felbontás FullHD
- képarány 16:9
- panel IPS
- csatlakozók HDMI és DVI -
flashpointer
őstag
Hi!
Csak részben idevágó kérdés: Most vettem új fullHD VA paneles monitort viszont még mindig a régi vga kábellel használom. Szemmel láthatólag javul a kijelző vagy a színek ha dvi csatlakozóval használom? Ez a két féle van rajta és a videókarin. -
BlackDevil
aktív tag
Hi, az lg 24mp56hq-t vagy -s mennyire ajánlott?
Vagy az 55hq-p
-
Simon04
csendes tag
A Samsung SyncMaster 172X helyett a DELL P1914S jó választás lehet?
Így megmaradna a 1280x1024-es felbontás és a nagyobb képméret miatt pl. programoknál nagyobbak lennének a betűk? Érdemes akkor a 19' monitornál nagyobbat választani, mivel egy 20'-22'-es monitornál már a natív felbontás miatt már kisebbek lesznek a betűk? Jól gondolom?
-
Isual
veterán
Akkor se számított, csak marketingfogás az egész. Technikailag nem megalapozott, sose volt az - digitális kapcsolat esetén.
Ettől még hozzá kell tenni, hogy úgy évente érdemes újrakalibrálni a monitort, mert ha nem fix fényerőértéken használod, hanem állítod a fényerőt a fényviszonyoknak megfelelően (hol fel, hol le), akkor fél-egy év alatt elmászik a fehérpont. A színek még akkor is nagyjából a helyükön lesznek egyébként, de ha precíz akarsz lenni, akkor évente (két évente) újrakalibráltatod. És ez is VGA-tól független, természetesen.
-
Emu
őstag
Köszönöm!
Amikor még kalibráltattam a monitort, akkor számított, hogy milyen videokártyám van. Ezért gondoltam, hogy más színprofil kellhet. A cikket elolvasva azonban látom, hogy minden OK!
@intuicio: feleségemnek kalibráltattam fényképszerkesztéshez, én tényleg csak játszom rajta, ahhoz nem kellene...
-
Isual
veterán
válasz
intuicio #53513 üzenetére
+@Emu
Oázison van egy cikk, olvassátok már kérlek el mindketten, nincs ilyen hogy vga ra kalibralas. Kalibralas van és pont, sz így készült profilt kutya kötelessége minden gyártónak ugyanúgy kezelnie. "Szükséges saját VGA-ra kalibrálni?"a cikk címe, ajánlom minden ebben a tévhitben megragadt laikusnak olvasasra!
-
intuicio
aktív tag
-
Molylepke
csendes tag
Sziasztok!
3 monitoron szeretnék majd játszani és dolgozni.
Lesz 2db LG 23MP65HQ-P és 1db Lg d2343 (3d) (D2343 az fix)
Elvileg van a d2343mon Dvi csatlakozó, és hdmi is.
Azt mondták, hogy ehhez valami átalakító kell, hogy működni tudjanak együtt.
Ez mind msi gtx 970 sli-hez lesz kötve.
Hogyan lehetne megoldani?Szép napot!
-
-
Simon04
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung SyncMaster 172x monitort használok 1280x1024-es felbontásban.
VGA kártya Gigabyte Radeon X1650 pro.Érdemes lecserélnem a fenti monitort, ha szem előtt
akarom tartani a szemkímélést?
Melyik az az optimális monitor méret, ahol irodai munkára nagyobb betűméreteket lehet látni jó felbontás mellett?
-
Emu
őstag
Köszönöm a válaszokat, kit kereshetek meg itt fórumon aki foglalkozik kalibrálással, és a jelenlegi színprofilomból tudna Nvidiásat csinálni?
-
intuicio
aktív tag
[DELL UltraSharp U2414H]
Róla mi a véleményed? -
Isual
veterán
Írta Brekk, hogy a vékonykávás megoldásoknál gyakoribbak a háttérvilágítás anomáliák. Ettől még a P-nél is kifoghatsz egy rosszabbat, de az U-nál azért vannak ilyen problémák. Egy monitoros rendszerhez ha valaki nem szeret bele az U2414 valóban vonzó kinézetébe, akkor csak anyagi okok miatt nyilván P.
-
-
itsDani
tag
Sziasztok!
A régi 22"-os 16:10 arányú monitorom kezd tönkremenni, ezért szeretnék venni egy újat helyette. Fontos lenne, hogy ne legyen alacsonyabb, így 16:9-es aránynál ez minimum 24"-t jelent. Átlagos otthoni használatra lenne (netezés, játék, film, programozás), úgyhogy annyira nem lényeges az IPS panel, persze azért csábító.Láttam, hogy sokaknak ajánlottátok a P2414H-t, így erősen gondolkozom rajta, hogy veszek egyet, viszont lenne előtte pár kérdésem:
- Úgy látom, hogy ez viszonylag olcsó IPS-nek minősül, nem megy ez a minőség rovására? Nem jobb nála egy drágább TN hasonló áron? Minőség alatt itt az összeszerelés/anyaghasználat/tartósság kombót értem.
- Miben jobb nála az U2414H, amiért kb 15k-val drágább? A Dell oldalán nem találtam jelentős különbséget a specifikációk között (kb csak a csatlakozók)- Esetleg tudtok ajánlani egy16:10 arányú monitort (23-24"-osat)? A filmnézésen kívül jobban bejön ez az arány
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest