-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Jelenleg VGA kabállel használom a monitoromat, gondolkozok rajta, hogy veszek egy DVI kábelt.
Egy ilyen mennyire jó(oda kell figyelni a minőségre?). -
zsigiface
tag
Üdv!
Valaki tud valamit erről a típusról? Samsung SM2494HM
70 körül szeretnék venni valamit, csak nem akarok nagyon mellé nyúlni. Full hd, hdmi esetleg led is. 24"-25". Net,film,game. Már napok óta keresgélek, ha tudtok egy tutit ebben a kategóriában azt megköszönném. -
cettlee
őstag
válasz
old_artist #3047 üzenetére
és eza a dell ez mitttud? ha jol látom csak 8 ms a válaszideje, és nemis tul olcso
delleket nem ismerem, samsung és LG-ket nézegettem.
szerk: na azota olvasgattam, tudtok üzletet ajánlani ahol előfordul nem tul drágán ez a 23" os monitor?
-
old_artist
addikt
Üdv!
"Egy normál "fénycsöves" 22" 16:10 -es LCD monitornál az általában megadott 40-45W fogyasztást maximálisan kell érteni (full fényerő)?" - nem csak a fényerőt, hanem a monitorokon az összes csatlakozót is bele kell számolni a max. fogyasztásba, tehát, ha minden működik és csatlakoztatva van, akkor lehet a max. fogyasztással számolni!
"Vagyis normál használatnál ki lehet jönni 30W körül?" - igen, de ha kalibráltatod, akkor ez lehet, hogy "leesik" még pl. 25W alá is! -
cettlee
őstag
Üdv, anya jézuskája bejelentette hogy hozna vmi moncsit a mostani LG 17" lcd helyett.
50-60 körül lenne rá keret, 22-24" körülire gondoltam.játékra használom a gépet elsősorban, konfigom látható az adatlapomon, lehet hogy a fullHD felbontás sok lenne a játékok alatt akadásügyileg. viszont ha logikusan gondolkodom akkor pl 22-23 col környékén fullhd-ban nem kellene élsimitást használni.
mi a vélemény? tudnátok valami megbizhatót ajánlani?
Köszi előre is.
-
Jimmy8
senior tag
Újabb kérdésem lenne:
Egy normál "fénycsöves" 22" 16:10 -es LCD monitornál az általában megadott 40-45W fogyasztást maximálisan kell érteni (full fényerő)? Vagyis normál használatnál i ki lehet jönni 30W körül? -
Elar
senior tag
Utolsó kérdésem monitor vásárlással kapcsolatban
Ez a BenQ GL2240M
miben különbözik a BenQ 2222HDLtől?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Hospitaller #3040 üzenetére
Nekem a BenQ G2222HDL elég nagy meglepetés volt (pozitiv irányban). Ennyi pénzért meglepően jó kis monitor. Én ebben az ársávban ezt ajánlom.
-
Hospitaller
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, de nem nagyon értek hozzájuk, ezért kérném a segítségeteket.
A lényeg hogy full hd felbontású és lehetőleg LED-es legyen, max 40e forintig. A válaszokat előre is köszönöm. -
Isual
veterán
Ez amúgy tényleg zavaró, de az az érdekes, hogy nekem a PH az "középre van igazítva", de van egy-két oldal, ami nekem is "balra igazítva" jelenik meg és nem tudom milyen logika alapján. (engem nem zavarnak az üres részek, ha a lényeg középen van...)
Az viszont tényleg zavaró, hogy folyamatosan balra nézve kell olvasni 1-1 cikket.
Nekem a mérettel nincs gondCsak ezzel, hogy nem minden oldal van középre igazítva...
-
Jimmy8
senior tag
Sikerült észrevenned a full HD monitorok "előnyét":
A weblapok egy része egy adott felbontásra (szélességre) van "optimalizálva" , azaz elkészítve, így pl a PH oldala sem fog neked 1920 szélességben megjelenni.
Megoldás: nem teljes képernyős nézetben nézed, hanem ablakban.Ha valaki tud jobbat, ne fogja vissza magát
Már látom tudtak jobbat
Bár nekem a nagyítás csak a betűket nagyítja, az oldalt nem...
-
Wolfan
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.A fórumon megosztott tapasztalatok alapján megvettem egy Benq G2222HDL monitort.
A problémám az lenne, hogy a böngészőben a weblapok borzalmasan rosszul jelennek meg.
Pl.: a firefox-ban a ph fórumot beteszi a monitor bal felére míg a másik felén a nagy fehér semmi van. Az opera kicsit jobb mert ott középen van az oldal, a két szélén meg a nagy fehérség vagy inkább a szürkeség, itt is kb. csak a monitor felét tölti ki.A felbontás 1920*1080. Windows 7-et használok illetve akinek vettem ajándékba a monitort ő xp-t használ de gondolom ott is jelentkezni fog ugyan ez a probléma.
Próbáltam használni a böngésző nagyítás funkcióját de az úgy nem az igazi.
Ha pedig a felbontást csökkentettem akkor a kép olyan homályosnak tűnik.Remélem van valami megoldás erre, hogy a weblapok teljes képernyőn tűélesen és jól olvashatóan jelenjenek meg.
-
VGYke
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy pl. DELL ULTRASHARP U2311H esetében mi az előnye a displayportnak? Mert pl. nVidia VGA kártyákon ilyen kimenet ritka, ATI (AMD) kártyákon mindegyiken van.
Annyit tudok, hogy a displayport 3x10bit, még a DVI-D 3x8bit.
U2311H esetén van annak jelentősége honnan, milyen bemenetről etetjük?
U2410-nél elképzelhető hogy van különbség, de U2311H-nál -
MaciG
addikt
üdv.
Ti milyen 24"-es LED-es monitort ajánlotok? Főleg játékra és netezésre kell, monitoron filmet nem nézek. Ársávot nem írok, jöhet olcsóbb és drágább is.
-
Traxx
őstag
válasz
old_artist #3024 üzenetére
Azt még meg tudnád mondani, hogy az LG W2220P-nél az újabb rev. mit takar, és mennyivel jelent többet-jobbat, mint a régebbiek?
-
weedoor
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyi gépvásárlás következtében igény merült fel egy monitorra is
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, mivel abszolút fogalmatlan vagyok a témában , és ugye az idő is szorítAmire használnám az játszás, tervezőprogramok használata, film...(Gainward GTX460 videokari van a gépben)
A rá szánt keret kicsit szűkösebb 30-40 ezer forint közötti
Segítségeteket és jó tanácsaitokat előre is köszönöm szépen!
Üdv: vidor
-
old_artist
addikt
válasz
Petya2900XT #3022 üzenetére
Üdv!
Egyértelműen ajánlanám figyelmedbe a Dell U2311h monitort!
-
Elar
senior tag
Ismét sziasztok
Célegyenesbe fordultam
vagy
Ugye a Samu 5000 Fttal drágább. Sok különbséget nem látok közöttük... Szerintetek?
Illetve hasonárban, kategóriában tudtok hangszorósat????
-
Petya2900XT
aktív tag
Helló emberek!
Monitor vétele előtt állok és konkrétan fogalmam sincs mit kéne vásároljak....
A lényeg az lenne,hogy a keret 65eFt lenne(esetlegesen egy kis ráfizetés még lehet) és a monitor 90%-ban játékra 10%-ban netre lenne...Különleges kimenetre nem vágyok,talán ha egyszer boxra váltok a HDMI nem jönne rosszul,de nem létszükséglet...Heti olyan 50órát lesném szóval azért szeretném,ha nem folyna ki a szemem tőle..(tudom,h ezek már nem crt-k csak megjegyeztem
)
Előre is köszönöm válaszotok -
makesz1989
tag
-
Isual
veterán
A helyzet az, hogy én, amikor vettem a monitoromat eléggé beleástam magam ebbe az IPS-es témába és így főleg abból van olyan tájékozottságom, ami alapján én merek ajánlani valakinek valamit. TN-panelből nincs... Nekem a Dell előtt egy 17"-es Acer monitorom volt, én nagyon meg voltam elégedve vele és ezért úgy gondolom az jó márka, de még mielőtt az IPS mellett döntöttem én is egy Benq LED monitort nézegettem, sztem korrekt monitorok a maguk kategóriájában, sokan mondtak jót róluk.
Annyit tudok mondani, hogy az a monitor, amit mutattál mindenképpen szimpi.
Ahhoz, hogy ajánljam pedig keveset tudok ebben a témában. Ha ez segít, akkor még annyit, hogy mint említettem is, ha nem IPS monitort veszek akkor minden bizonnyal nálam is egy Benq LED lett volna a befutó. (Acer-nél nem találtam jót, LG-t nagyon nem szeretem, Samsung indifferens) -
Jeep1
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, karácsonyra monitort szeretnék vásárolni.
Az a helyzet hogy két fajta monitor tetszik, de nem tudok dönteni a kettő között!
A monitorok a következők:1, SAMSUNG B2230H http://ipon.hu/?product_id=141674
2, LG W2261VP-PF http://ipon.hu/webshop/product/_lg_w2261vp_pf/113909Légyszives segítsetek, hogy melyiket válasszam, esetleg melyik a jobb?.
Előre is köszi.
-
Isual
veterán
Röviden: Nem.
Hosszabban: mint fentebb írtam én egy U2211H-t használok 8ms válaszidő és a 2209wa-nál valamivel még talán nagyobb input lag és semmi ilyesmit nem észlelek. Nekem mondjuk rossz ehhez a szemem, de amit mutattál Benq-t annak 5ms-os a válaszideje... na most 5 vagy 6ms... az egyik legalább annyira lesz "szellemképes", mint a másik... alig.
Egyébként ha belefér a Full HD, ami a gépedet illeti, akkor az U2211H az olcsóbb és csak 0.5"-csel kisebb, szóval az is lehet egy alternatíva. Valamivel mélyebb is ráadásul a feketéje, picit ezért nagyobb a kontrasztja, kevesebbet fogyaszt (még a f@sza LED-es Benq-nál is), az is teljesen jó játékra. És az már 60 körül beszerezhető.
Live or die... make your choice !
-
Jimmy8
senior tag
Bár látom, hogy itt sajnos a kérdezők, ill. a választ nem kapók nagyobb számban vannak , de azért megbpróbálkozom, hátha
ASUS VW225N monitor ajánlott-e, vagy ha nem, akkor miért nem
3 év gari + 72 óra subpixel gari van rá és 40eFt alatti az ára.
Általános használatra lenne, nem játszom rajta...
Mondjuk a fogyasztása lehetne jobb is...
-
maestro87
őstag
Nem tudja valaki, hogy az USB-vel ellátott tv monitorok alkalmasak-e adás rögzítésre is, vagy csak divx/xvid lejátszásra?
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Felkeltette a figyelmem itt a ph-n egy ilyen monitor.
Mivel soha nem volt még LCD monitorom olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy érdemes e ilyen monitort venni manapság?
8392 óra van benne az sok? Az 50ms az nagyon durva manapság a 2ms-hoz viszonyítva van nem? (főleg hogy a crt-nek azonnali és én ahhoz vagyok szokva).Olyat hallottam hogy sok gyártó kamuzik az válaszidővel kapcsolatban, hogy valójában nem is annyi amennyi ez igaz?
A választ előre is köszi
-
Isual
veterán
válasz
Cpt.Zsöci #2960 üzenetére
Igazából nem 3,5 cm a különbség és nem is 2,54cm(=1"), hanem 1,5" azaz 3,81cm.
Ugyebár az U2211H 21,5"-es nem 22!!! csak U21,511H az valahogy lehet hülyén nézne ki...
Egyébként ugyanaz a panel van bennük, tényleg szinte minden paraméter ugyan olyan válaszidő, input lag, felbontás...bla,bla, csak ez a CCFL-es dolog... Nem lehet tudni mennyire jelentős így a különbség, de talán homogenitás, gamma eloszlás valamivel jobb lehet a 23-ason és talán valamivel ritkábbak a bevilágítások.
Sztem mind2 monitorral jól jársz, hogy neked megfelel-e a 21,5" vagy mégis jó lenne az a +1,5" azt te döntöd el, sztem nem vészes a FHD 21,5"-hez, de ha fontos a nagyobb méret akkor ott a 23-as.
Mondjuk tény, hogy az U2211H jobb árban van, viszont ha komolyan gondolkodsz képszerkesztésben meg ilyen photoshopban akkor lehet megérné a kisebbet megvenni és kalibráltatni plusz pénzért. Oázisban ezt helyben megcsinálják. Szóval ha fontos a tényleges színhelyesség és van rá lehetőséged akkor ezen is érdemes elgondolkozni.
Egyébként én is egy ilyet használok, az Oázisban kalibrálták és volt egy észrevehető zöld dominancia alap beállításnál, amit a kalibráció során helyretett fehéregyensúllyal kiküszöböltek. Szóval ha kritikus a precíz színreprodukció akkor ajánlatos mert általában azért nem a legszínhelyesebbek ezek standard beállítás mellett. -
Wasp91
aktív tag
Valaki erre? (#2976)
-
saw1114
tag
Sziasztok!monitor vásárlás előtt állok a két kiszemelt Asus VH222D vagy LG W2240S-PN esetleg valakinek valami tapasztalat?melyik a jobb választás?Vegyes használatra játék net stb..vagy esetleg 35-40 ezer ft értékben tudtok ajánlani monitort?a válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest