Új hozzászólás Aktív témák

  • mazsiii92

    aktív tag

    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni:

    1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100-120k
    2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27", 2560x1440, min. 144hz
    3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Bármelyik jöhet, csak szép legyen a kép.
    4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Szinte mindegy, a másik monitozom ívelt, szóval akár ez is lehet ívelt.
    5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Gaming (PS5 vagy PC) és irodai dolgok
    6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? PS5 ill. RTX 4070
    7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Legalább 3 csatlakozás legyen: HDMI és Displayport-ból is legyen 1-1
    8, Fontos számodra a HDR funkció ? Igen
    9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
    10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Konzolon szeretném használni, a másik monitorral együtt, szóval annyi, hogy felfogatható legyen.

    Jelenleg egy Samsung Odyssey G5 S27AG550EU és egy 24" HP irodai monitor boldog tulajdonosa vagyok. Most csak PC-m van, így könnyedén meg tudom oldani, hogy a PC és a céges laptop is (dokkoló segítségével) 2-2 kijelzőt kapjon. Azonban, tervezek venni PS5-öt is, így szükségessé válik egy új monitor, hiszen a meglévő Samsungnak csak 2 portja van, így ha a PC-t és a PS5-öt is rákötöm, akkor a céges laptopnak már nem marad 2 nagy kijelző. Értelemszerűen a HP-n nem fogok játszani, ez szóban sem jöhet. Így a HP-t kukázom majd (megy a feleségemhez), és jöhet az új 27"-os, amivel szép lesz a kép PS5 és PC alatt is. A nehezítés része most jön: egy kétkarú állványon lesznek a monitorok, így olyan monitort keresnék a leírt Samsung mellé, aminek 3 portja van, és a VESA felfogatása hasonló magasságban van, mint a Samsungé, így esztétikusan lesznek majd egymás mellett. Sajnos jelenleg a Samsung és a HP között durván 8 centi különbség van, ami nekem már túl sok. Néztem a Samsung Odyssey monitorokat, ebben az ársávban csak 2 portosat találtam, így sajnos nem jutottam előrébb.

    Valami ilyemsi lenne az elképzelés:
    Monitor 1: PS, PC, Céges
    Monitor 2: PC, Céges

    Köszi, ha tudtok segíteni. :)

    iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G

Új hozzászólás Aktív témák