- Fujifilm X
- ASUS notebook topic
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTpr0F
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni monitor választásban?
Igényeim, hogy 30-32" képátlójú legyen, 1080p vagy 1440p illetve, ha van rá opció akkor minimum 75hz vagy több, de ha ez kizáró tényező akkor 60hz is jöhet.
Keretem a mutatványra jelenleg 80-100e Ft.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget! -
p.e.ty.a.
csendes újonc
Sziasztok, 24"-os Full HD IPS monitort vennék, de TV-nek használnám, sport, foci nézéshez, filmekre. (Ilyen méretben a TV-választék már gyakorlatilag nulla, monitorban viszont nagy.) HDMI-s IPTV set-top box a forrás.
A legnagyobb kérdőjel a képfrissítés; nem PC/videókártya vagy konzol a forrás, és nem sikerült kiderítenem mit tud a set-top boxom (egy nem a legújabb cisco set-top box a telekomtól), mekkora a refresh rate, azt sem tudom pl. hogy hdmi 1.4 vagy 2.0., semmit nem találtam a neten.
Szóval teljesen sötétben tapogatózom, van értelme egyáltalán 144 hz-es monitorokat nézegetni? Van értelme FreeSync-nek meg ilyeneknek? Jó lenne, ha focit minél szebben mutatná a monitor.Ha konkrétan 24" monitort is tudtok ajánlani kb. 80eft-ig, azt is köszönöm.
Köszönöm a véleményeket. -
Ispy
veterán
válasz
Gomez1984 #118394 üzenetére
Most, hogy a helyén van, el van rendezve minden, azt kell mondjam nagyon tetszik kinézetre, a képe szép, a 165hz biztos jó, lehet, ha most elkezdenék 60hz-et használni, akkor látnám a difit, el leszünk azt hiszem, ha ez is kihúzza 4 évig, mint a többi dellem, akkor nem volt ez rossz vétel.
Az előző is 160k volt, igaz 2016-ban, szóval ez van, ez az ára.
-
barabasb
tag
Jonapot, nem sok infoval szeretnék jo választ tőletek
Kb 2-3 honap mulva kellene vegyek monitort, alább adom a paramétereket:
- min 27-es, de inkabb 29-32 korul
- fokent autos es repuloszimulatorhoz (msfs2020), ritkabban fps jatekokhoz, meg zeneszerkesztéshez, bar gondolom itt nem relevans a kepernyo (mondjuk az ableton live-ban eleg aprok a karakterek)
- korabban LG ips 24-es monitorom volt, szep szinekkel, nem volt kulonosebb gondom vele
- nem tudom, milyen frissitesi frekvenciat szeretnék, eddig 75Hz-nel nem volt nagyobb tudasu
- legyen stabil talpa, ne billegjenÁrban lehet 200 korul.
Köszi.
-
Gomez1984
aktív tag
Nekem is S2721DFGA monitorom van 2 hónapja, VA panelről mentem át IPS re.
Nagyon jó kis monitor, mondjuk a szememnek kellett egy 2-3 nap mire átszoktam a brutál színekre, első nap picit bántotta is a szemem a kirobbanó piros, de azóta meg az összes többi monitor fakónak hat
A sebessége nagyon jó, BF multi alatt nagyon észrevehető a különbség.
Jó az összeszerelés, és a minőség. -
hoffman_
nagyúr
a fő paraméterek hasonlók, de ahogy nézegetem, messze nem ugyanaz van egy P, egy S, meg egy U monitorban, eltérnek a panelek bennük. hogy mi a valós különbség, azt maximum a Dell tudja, nem találtam sok infót. az U-t nem lehet túlhúzni 165Hz-re, szóval valami diffi biztos akad. a mostani U2414 kerete egyébként vékonyabb az S2721DGFA-nál, de talán még az U2719-nél is. gyanítom, hogy a 27" miatt hozzá kellett nyúlni a kerethez. az U szériában van pár hasznos funkció nekem, több port, daisy chain például. talpon fogom használni, az is visszafogottabb, ami nekem itt számít.
MHL telefonról jövő videojelet tud fogadni, az mondjuk pont semmitérő nálam is, az USB-C viszont nagy előny lenne. a sima D szerintem nem tudja. a DE igen, van benne USB-C hub, egy kábelen tovább tudom lökni céges gépre a képet, netet és 65W töltést.
ui.: a kék mondjuk nem segített
-
-
planbmokus
senior tag
Nem bírtam ki, hazahoztam a BENQ MOBIUZ EX2710-t.
Gyönyörű színek, minimál clouding, nagyon gyors, nincs zaj overdrive-nál.
A benne lévő hangszóró az eddigi legjobb amit monitorban hallottam, egy JBL Flip 4/5 hangjára emlékeztet, csak szélesebben.
Az állvány stabil, nem remeg.
Kicsit fura, hogy nem hajlított, most kicsit még domborúnak érzem a dolgokat. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Jhonny06 #118385 üzenetére
na, ezt nem akartam hallani, de erre volt szükségem
teljesen ott tartok, ahol te tarthattál a vétel előtt. az árazással egyetértek, rendre erre jutok én is, picit mindig a konkurens fölött van, de többnyire azért szerintem, mert a külsőt mindig remekül eltalálják.
köszi! szerintem U2719D vagy DE lesz a vége. néztem már az U2722D is kijött, de ott a talpat elbökték szerintem picit. nagyon tetszik a design is, meg is szoktam, képminőséggel meg elégedett vagyok. egyedül a méret hibádzik picit.ui.: óraválasztás jól sikerült! : )
-
Jhonny06
veterán
válasz
hoffman_ #118370 üzenetére
Kb. 2 éve vettem U2717D-t, elég sokat keresgéltem akkoriban, de nem igazán találtam alternatívát. Nem nagyon tudnék negatívumot említeni. Ha már megszoktad ezt a képminőséget 24"-ben, akkor a végén úgyis ennél fogsz kikötni.
Én eléggé szívtam a fogam az ára miatt, aránytalanul drága pl. egy 24-es UltraSharp-hoz képest (140-nél állt meg pixelgaranciával és kalibrálással együtt), de szerintem ennél olcsóbban konkrétan nem is lehet 27-es, 1440p-s monitort találni, IPS panellal (javítsatok ki, ha tévedek). Drágábban meg már leginkább gamer monitorok vannak, amik a felhasználási szokásaidhoz szerintem feleslegesek.
Ez meg már ízlés kérdése, de szerintem ezek a Dell-ek kinézetre is mindenkit vernek a piacon. Az olcsóbbak sokszor gagyi hatást keltenek, a gamer monitorok között meg kb. alig van olyan, amit ne rontottak volna el valami röhejes talppal, stb.
-
Ispy
veterán
válasz
hoffman_ #118380 üzenetére
Beüzemeltem a monitort.
De nem tudom mit kéne néznem
Az ips miatt a színek szépek, eddig sem volt ezzel gond (U2913WM), nagy felhők nincsenek, persze valamennyi van, de ha nem keresem, akkor normál használat mellett nincs vele gond.
A 165hz biztos jó, de majd játszok valamivel, hogy megnézzem tényleg megérte-e a felárat a S2721DS-hez képest, lehet, hogy nem, de hát egyszer élünk, ezt is ki kellett próbálni.
Jelenleg inkább azzal küzdök, hogy visszaszokjon az agyam a 21:9-ről 16:9-re.
-
Amerigo57
őstag
válasz
vaakuum #118377 üzenetére
vaakuum .
Én a múlt héten voltam náluk, akkor nyitva voltak. Próbáld meg ismét valamelyiken keresni őket:
Telefonszámaink: +36 30 522 4 522, +36 1 7700 447E-mail címünk: info@oaziscomputer.hu
Facebook: facebook.com/oaziscomputer
-
vaakuum
addikt
Az oázis computer működik még? (telót nem vesznek fel egy ideje
)
-
hoffman_
nagyúr
kösziköszi.
nézegettem anno az S2721 szériákat is, nem igazán tudom hova tenni, hogy rtings rating-ben szignifikánsan jobbakat kap, mint az U széria. utóbbinak azért a káva + talp kialakítása jobban elférne nálam, de a 144Hz-et sem vetném el nyilván az S-nél.
más kérdés, hogy a HDR (utánzat) miatt kapott local dimming-et, amit ilyen árkategóriában nem biztos, hogy bekockáztatnék. -
FÖNÖK
tag
Sziasztok!
Egésznapos irodai és Cad mnkára keresek monitort ami kíméli a szemet.
29-32" és max. 120e ft a kert. (lehet 29" is elég lenne, mert karnyújtásnyira lesz tőlem)
Ezt találtam: [link]
LG 32QN600-B 32" QHD IPS HDR10 monitor
Esetleg más vagy jobb alternatíva?
Aki tud kérem segítsen!
köszönöm -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Mac hez szeretnék a lehető legjobb minőségű 32 colos monitort max. 250k ért ,
LG 32UN880-B néztem ki ,esetleg ha tudtok még nekem jó alternatívát ,nagyon megköszönném..Szép napot ,
-
Lacielvtárs
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm a linkeket és segítséget
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
kevés már méretben az U2414H, váltás helyett dobtam mellé pivot-ba egy másikat. ez a setup annyira nem jött be a felhasználásomhoz, így most megint egy U2719D-n gondolkodom. sok tartalom (YT, film, néha egy kis RPG), valamint munka, office, web, CAD programok a fókusz. a mostanit nagyon szeretem, ezért maradnék a Dell-nél, de felmerül bennem a kérdés, 140-ért mire lenne még érdemes ránéznem?
27" minimum, IPS alapvetően, 1440p. 32"
4K vagy ultrawide tipp is jöhet, de az ennyiért nem lesz -
arcitec
addikt
válasz
jozs6200ax #118367 üzenetére
[link] DisplayPort, egyértelműen az arra van kitalálva ..
-
jozs6200ax
aktív tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Picit eltér a fórum fő témájától . Adott egy monitor [link] . Kérdésem az lenne , hogy hdmi kábellel vagy dp csatlakozást válasszam ? Freesync /G-sync kihasználás végett. Válaszotok előre is köszönöm
-
arcitec
addikt
Ez megint csak a szerinted (szerintem kategória) . Mire is alapozod? Ami nálam élvezhetően működik, mint ahogy írtam is. Nem értem miért kell ilyenekbe beleállni.
Majd ha a 3070 meg lesz, meglátjuk mi mennyit javult és elsősorban az fps-re gondolok, a képi minőség így sincs butítva.
U.I: Persze ha neked - szerinted- az fhd jó hát rajta ... szerinted.
Egyébiránt pont itt is és a kártya topikban is lebeszéltek az fhd-ról, illetve rábeszéltek a QHD monitorra és felbontásra. És hát jól tették, mert igazuk volt. -
uwu
csendes tag
válasz
arcitec #118361 üzenetére
Ha van tervbe pc fejlesztés, viszafogott grafikával el lehet molyolni 1440-be1660s-el is, de szerintem nagyon várni fogod a végét. Én részemről a kompromisszum mentes fhd-t választottam 3060-al, pedig ez a legtöbb játékot elvinné 1440-be, de ez változni fog. így most évekig nem költök semmire és ultra beállítással megy minden. Utána gondolom a 32 col 1440 lesz az alap.
-
válasz
Lacielvtárs #118358 üzenetére
-
Gibo
senior tag
válasz
Én ennek a 2m-es változatát vettem, eddig semmi panasz
De Amazonon van még más gyártótól is hasonló specifikációval rendelkező kábel. -
krobi1
csendes tag
Sziasztok!
Xbox One-hoz milyen monitort ajánlanátok 27-32" méret között most?
Várnék egy olcsóbb minimum, egy átlagost és egy top javaslatot.
Végig olvastam itt sok oldalt de rengeteg az infó, nem tudok dönteni.köszönöm szépen, előre is a javaslatokat
-
arcitec
addikt
válasz
-
Snailboy
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #118353 üzenetére
Köszi a válaszokat 👍
És milyen paraméterekre kell odafigyelni a HDMI és Display Port kábeleknél?Amúgy őt szemeltem ki: Samsung Odyssey G7 C32G75TQSR ez 201.000, - lenne.
-
Liiam87
újonc
válasz
Lacielvtárs #118353 üzenetére
A gyári kábellel nemjó valami? En azokat használom de nem tapasztaltam bajt velük. 240 hz 10 bit megy pc-n adaptive snycel.
-
uwu
csendes tag
válasz
Sirpi #118347 üzenetére
Szerintem ilyen monitorhoz inkább RTX 3060 TI, vagy RTX 3070 passzolna.
De ha a kártya marad, akkor inkább fullHD.
Ha tényleg nem kell az FPS felesleges a 144 Hz. Elég egy 75 hz-es monitor, sokkal olcsóbb.A helyedben inkább fullHD gamer monitort vennék, az 27" méretben még elfogadható.
Vagy vegyél előbb kártyát, meg gépet ami hajtja. -
Liiam87
újonc
válasz
Lacielvtárs #118350 üzenetére
Mi a gond a G7 kábeleivel?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest