Hirdetés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Leszeretném cserélni a mostani 4:3-as Samsung 931 BF monitoromat és ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
1. A mostani 16:9-es monitorok közül (24", 27", 32") melyik képernyőjének magassága egyezik meg (kb.) a 19"-os 4:3-as monitor képmagasságával?
(A 4:3-as Samsung 931 BF képernyő magassága ~30 cm, kerettel együtt ~34 cm.)
2. Nem játszok, viszont a korom miatt a látásom sajna már nem túl jó, ezért a mostani monitort 1024×768 felbontáson használom, Ezen túlmenően a proci (i5 4590) integrált (VGAHD Graphics 4600) Intel HD grafikás, ami eléggé rossz, életlen vagy elmosódott betűket, képeket ad.Tudnátok ajánlani egy nem túl drága (nyugdíjas vagyok ...), de lényegesen jobb képminőséget biztosító (alacsony felbontáson is) monitort?
Előre is köszi a válaszokat.
-
hightower
tag
válasz
Exelsior #114394 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a segítséget, még egy naív kérdés ezek árban egyeznek, csak a QHD ill. FHD ban különböznek, nem egyértelműen jobb a nagyobb felbontású? Vagy a VGA RX5600XT 10.gen intelre épített gép kevés lesz hozzá?
GIGABYTE AORUS G27QC-EK vagy az
Acer Predator XB273GP -
Amerigo57
őstag
válasz
pofijanika #114397 üzenetére
Ez itt egyértelmű ár/tudás alapján.
ACER PREDATOR XB273UGSBMIIPRZX monitor,
de itt újonnan is megéri ennyiért.
Link: -
pofijanika
csendes tag
Sziasztok!
Ezek között nem tudok dönteni:
ACER PREDATOR XB273UGSBMIIPRZX
ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX
LG 27GN850-B vagy 27GL850-BKb. egy áron lenne az összes (a Predator a Hardverapróról (októberi vásárlás) (140k), Nitro az Oázistól újonnan (130k), LG-re meg várnék egy jó Hardverapró dealt (125-135k)).
Köszi!
-
válasz
hightower #114393 üzenetére
Közben látom hogy emitt is kérdezted, bocsi. Hasonlót néztem, hogy 144Hz kéne, fulhd-nál nagyobb, 100 körül. De nem akaródzott VA-t venni csak hogy spóroljak. És íveltet sem vennék.
Használtat vettem, IPS 144Hz 1440p 27" 100 ezer, új ára 180 volt, pont egy éves.
Amúgy Gigabyte Aorus AD27QD, vannak ennél valamivel jobban ajánlottak is de én nagyon szeretem. -
hightower
tag
Melyiket ajánlanátok?
27" Samsung Odyssey G5
27" AOC Q27G2U/BK Gaming
GIGABYTE AORUS G27QC-EK -
nemo333
újonc
Végül továbbb szükítettem és Panasonicnál döntöttem, 2 monitort néztem ki, ezeket:
https://www.displayspecifications.com/en/model/be8620de
https://www.displayspecifications.com/en/model/c58420e6Összehasonlítás:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/4a7d17fc16Főként CAD/CAM munkához kéne, EdgeCAM, NX, Vericut és Solid Edge programokat használok. Az ilyen munkákhoz egyébként a nagyobb felbontás és képernyőméret az ajánlott?
Mi a különbség az IPS és a VA panel között?
Olyat olvastam, hogy az IPS-nek jobb a kép és színpontossága, színhelyes.
( A Philips 242E1GAJ monitorban van viszont beépített "Ultra Wide Color Technology", 144 Hz-es és a kontrasztaránya is vagy 3-szor jobb mint a másiknak, ezek ellensúlyozhatják valamennyire az IPS tulajdonságait?)
Amikor a videókártyámat választottam sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem figyeltem arra, hogy a QHD felbontást csak küzködve, alacsony FPS-en bírná el.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-570x.c3192 -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Zsiráfnyál #114387 üzenetére
Ha ez megnyugtat én is csak max 25"-os méretben találtam.
-
_Balee_
aktív tag
Ezt a monitort néztem ki: LG 38WN95C-W, vélemény? Nagyon jókat írnak róla, tudom az ára elég durva. 27-ről váltanék, elég drasztikus váltás.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
fairi #114386 üzenetére
Köszi, gyanús hogy azt a 3 cm-t végül be kell áldoznom.
16:10-ben látok pár 25"-ost (bár nem olcsók, de 70-80 ezer még belefér), 27"-ost viszont egyet se. Ez a kombináció (16:10, 27") tényleg nem is létezik, vagy csak én nem találok rá ? Érdemes egyáltalán keresnem, vagy ez is a gyakorlatilag nem létező / 200.000 Ft-os kategória ?
-
fairi
őstag
válasz
Zsiráfnyál #114385 üzenetére
16:9 arányban 27 colbol nagy a választék. Itt érdemes keresni.
Sajnos wide monitorok lettek a divat, többi oldalarány kihalóban. Ne pörögj ezen sokat.
16:10-ben még gyártanak pár 24 colost elfogadható áron.
Slusszpassz.Ami még opció, hogy portréállásba tehető monitor, így 9:16 arányra váltasz.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
BioNiCMaN #114384 üzenetére
Bocs, lehet nem írtam le elég pontosan a kérdést.
Növelni szeretném a második monitorom magasságát (munkához, programozáshoz, hosszú szövegek megjelenítéséhez használnám), ezért az 5:4 nem játszik. Szélességben jó lenne, de magasságban 50cm fölé szeretnék menni, és ahogy azt növelem, mire elérem, összemegy a szélesség (ez a problémám, úgy akarom a magasságot növelni, hogy a mostani szélesség ne csökkenjen).
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Zsiráfnyál #114382 üzenetére
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
Zsiráfnyál #114382 üzenetére
[Ez] lenne az optimális számomra, de a 3:2 képarányban kb egyetlen monitort sem találok, pláne nem 25" méretben.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Régóta fontolgatok egy dupla monitor vásárlást, de a második, vertikális monitor méretében nem jutok dűlőre. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
A problémám :
- Jelenleg egy 5:4-es 19" monitort használok második monitornak, ennek a látható területe 37 cm széles. Nagyjából ez a minimum szélesség, amit tartani szeretnék, de inkább növelném kb 40 cm-re (a magassága egyelőre nem szempont, ahhoz alkalmazkodok).
- Ha egy 16:10-es 25" monitort választok, annak a látható területének szélessége (kerekítve) 34 cm, tehát majdnem jó, de sajnos kevés.
- Ha egy 16:9-es 27" monitort választok, az szintén (kerekítve) 34 cm, és cserébe már (nekem) egy kicsit túl magas is.
- A számok alapján ideális lehetne egy 16:10-es 26", vagy 27" monitor, ilyet viszont sajnos sehol sem találok. Létezik ésszerű áron ilyen kombináció ?
- Szintén ideális lehetne egy 16:10-nél még kicsit 1:1-hez közelibb képarányú monitor (16:11, 16:12 ?), de tudtommal ilyen képarány egyáltalán nem is létezik.Tudnátok segíteni, hogy azt a bizonyos 37cm-40cm megcélzott látható szélességet milyen képarányú / átlójú vertikális monitorral tudnám elérni ? A forgathatóságról már nagyjából lemondtam, azt szükség esetén egy saját lábbal / álvánnyal pótolom (de persze előny, ha ezt a monitor magától tudja).
Köszi előre is !
-
Amerigo57
őstag
válasz
Komplikato #114373 üzenetére
Komplikato , Hauptmann .
10 Bit-el 144Hz-től - 360Hz-ig , nem rendelkezik egyetlen Full HD monitor sem ,
csak pár db 2K -s , és 4K-s monitor.Full HD , 144 Hz-s monitorok közül jelenleg az MSI OPTIX MAG274R
és az MSI Optix MAG273R , IPS paneles monitorok rendelkeznek ,
valamint az
MSI Optix MAG272C és az MSI Optix MAG271R , VA paneles Full HD-s monitorok
rendelkeznek 8bit + FRC -el , de az még sem 10 Bit. -
Hauptmann
veterán
válasz
Viszont röhej, annyiba kerül, vagy drágább, mint egy jobb, DP1.4-el szerelt WQHD monitor.
-
Hauptmann
veterán
válasz
FullHD esetén 10 bittel és 165 Hz-el is bőven benne vagy a DP1.2 17,28 Gbit/s maximális adatátviteli sebességében, 11,6 Gbit/s-ra emlékszem.
-
hightower
tag
Keresek RX5600XT VGA-hoz játékra 24" méretben ~100K környékén. IPS, full hd vagy QHD? 75Hz vagy 144Hz? Kicsit igazítsatok el légyszíves, hogy mire kellene figyelnem a kiválasztásnál. Köszönöm.
pl. Acer Predator XB253QG ? Vagy ez csak g-sync-el kompatibilis? Nem igazán értem
-
hibavissza
veterán
válasz
BerserkGuts #114350 üzenetére
Valamit nagyon félreértesz. A linkelt videóban a rögzítésről és motion blurről van szó. (ráadásul totális
hülyeségetféligazságot magyaráz a csóka a motion blurről) Ennek semmi köze a kadenciahelyes visszajátszáshoz. A fix 60 Hz-es monitor a létező legnagyobb szívás PAL régióban.#114351BerserkGuts: a tv-n (is) azért jó játszani, filmet nézni, mert kadenciahelyesen játssza le a tartalmat. Ezért terjednek immár a freesync képes monitorok 60 Hz-en is. Gyakorlatilag kapsz egy tv-t is. A motion blur egy film (játék) készítői döntés. Semmi köze az IPS pixelváltáskori színátmenetéhez.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Sweetraver #114374 üzenetére
Hali
-
Sweetraver
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon egy villanással sötétebb lett a monitorom alsó része, mint a teteje. Úgy gondolom, hogy ez a vég első jele... szóval úgy néz ki, hogy egy újat kell vennem.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Ami fontos, hogy eléggé kicsi a hely az asztalon, ezért csak 22 colos jöhet csak szóba. Ebből is minél kisebb szélességű.Amiket néztem, 490mm szélesek kb.:
ACER VG220Qbiimx (75Hz)
LG 22mk600m (árban ez a legjobb)
HP 22w
(BEWQ GW 2280)Szerintetek melyik a legjobb ezek közül? Vagy esetleg van olyan ajánlott, amit én nem írtam?
Teljesen átlagos otthoni felhasználásra lenne, office, film, kis játék.Köszi szépen
-
Hauptmann
veterán
10 bites színmélységgel van 144 Hz-es FHD monitor 27-es méretben?
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Csandi #114367 üzenetére
fogalmam sincs, de nekem nemértem miért van,volt rákötve 2? és aztán jött asszem a lapra frissítés, és utána már látta a integrált kártyát is, és arra is felkellett tennem az inteles drivert, és úgy az nvidiásat, mert addig csak az integráltat használta. és mikor feltettem mindkettőt, akkor a képernyőbeállításokba kikellett választanom, vagy az 1-es vagy a 2-es képernyőt, ami volt a dedikált, és úgy tudtam csak azt a kártyát használni.
úgyhogy ez most nekem számomra is érdekes.
És a jelenlegi konfig, ami most még van, de lesz új, most vettem azt a monitort amit linkeltem az elébb. és Dp-vel van csak kötve, és szépen működik. nem akart más vga-t használni a rendszer.
és így csak rendesen működik a dedikált,és kész.
-
Csandi
őstag
válasz
Ga3rieL #114363 üzenetére
Nem értem igazán a kérdésed. Két kábellel akarnál 1 monitort a gépre kötni? Ha van dedikált VGA a gépben akkor arra lehetőleg DisplayPorttal rákötöd a monitort, ha nincs a monitoron vagy a VGA-n DP akkor HDMI-vel, és kész, 1 kábel. Ha nincs dedikált VGA de van a prociban grafikus meghajtó akkor az alaplapi HDMI-re.
-
Csandi
őstag
válasz
Xiller #114357 üzenetére
Tudni kéne milyen pannelel szeretnéd.
130-ért még pont nem lesz jó 1440p 144hz, az inkább 150-170. LG-t meg Dell-t szoktunk ajánlani. 27 GN/GL 850 és S2721DGF. Ezek IPS panelesek.VA-ból ott a Samsung G7 ebben a kategben.
1080p 144hz-ből meg kismillió opció van, bőven a kereteden belül, nem csak pár, így ehhez mindenképp tudni kéne milyen panelt szeretnél. -
AngryChair
csendes tag
Fényképszerkesztéshez és néha-néha videóvágáshoz keresek 4k monitort.
Ez: esetleg mennyire lehet megfelelő? Vagy tudnátok ezen árban erre alkalmas monitort ajánlani, aminek jobb srgb értéke vagy AdobeRGB értéke lenne?
27" fölé nem mennék.
Köszi! -
csizo13
tag
válasz
BioNiCMaN #114279 üzenetére
Nincs alátámasztott véleményem, még csak nem is láttam ilyen monitort élőben, utólag is bocsánat a beleugatásért.
Az egész azzal indult, hogy kellene venni egy új konzolt, mondjuk XBOX sX-et, mert mindig PS-m volt, plusz GamePass, amiért odavan mindenki, és lehet azért, mert még sosem volt, biztos jobb, stb. Elkezdtem videókat nézegetni, olvasgatni, innen jött a HDMI2.1. Nagyon régóta nem néztem monitor árakat, de valamiért azt gondoltam olcsóbb, mint egy tv.
Plusz méretben is kb. 27"lenne jó az asztalra, játszani, filmet nézni, davincizni. Elkezdtem keresni a 4k 27" körüli monitorokat, a szokásos mindent tudjon, 1000hz, totálteljes színhűség, de legyen élénk és megdöbbentően szép rajta az összes film, még a híradó is, amit úgysem nézek.
Kiderült, hogy ezek drága monitorok, aztán sok videó után az is, hogy nincs is hdmi 2.1 monitor 2021-ben jönnek tervezetten.
Ráadásul XBOX sX-et sem nagyon kapni, 184-ért meg pláne.
Ezek után feljöttem ide, és a pár napos frusztrációmból fakadóan ideugattam mérgemben azt a hozzászólást.
Hát így történt az ügyeset Tisztelt Bíróság! -
Amerigo57
őstag
-
Xiller
csendes tag
Sziasztok,
Olyan monitort keresek ami a Dell P2417H-m le tudná váltani és a mostani Dell válna a második monitorrá.
A következőket szeretném ha tudná az új:
- 1080p 144Hz vagy 1440p 144/120Hz (hétvégén játékra, hétköznap munkára)
- Napi 16 órát nézném, szóval legyen szem kímélő kis fényerőn is. A Dell-t 20% on használom most.
- A magasság állítás és dönthetőség mindenképp kell, a forgathatóság másodlagos.
- A képminőség legyen legalább azonos a Dell-el.
- A keret igazából 80-130 között mozog.Érdemes spórolni tovább vagy van olyan amit erre jó szívvel tudtok ajánlani?
Köszi a segítségetek.
-
zafir86
csendes tag
Sziasztok, 43" körüli méretben munkára / kis 1080p gaming-re van ennél jobb vétel? Köszi!
-
zolnagy
őstag
válasz
BerserkGuts #114351 üzenetére
Viszont a képek elég szarul néznek ki TV-n. Legalábbis amiken én próbáltam mindegyiken csúnyán túlszaturált volt. Pedig tök jó lenne, ha a család ott tudná nézni a fotókat (kényelmes), de ezért mindig monitoron nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest