-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
kotibor #111949 üzenetére
Jelenleg 2 monitorral szemezek, egyik amit te is kinéztél másik pedig a Acer Predator XB273UGSbmiiprzx.
A mostani 27"-os de ennél nagyobbat szeretnék. Viszont kicsit elbizonytalanodtam hogy a 32" nem-e lesz esetleg túl nagy?
Ami fontos lenne nekem az az hogy IPS - G-Sync - 144Hz min. Nem akarom elsietni a dolgot, mindenképp fogok keresni egy helyet ahol le tudok ülni egy 32"-os monitor elé.
Viszont legalább most már eljutottam oda hogy a 21:9-et kizártam, maradok a 16:9-es vonalon. -
gejala
őstag
válasz
Amerigo57 #111946 üzenetére
Köszi, de nekem nem kell 60 fps-nél több, én a látványra megyek. 2080 Superem úgyse bírná a 100+ fpst 1440p-ben, egyre több játékban a 60-t is alig tudja ultrán.
Az az ASUS meg csak 1080p, nekem csak 1440p jöhet szóba. 115 ppi alatt én már nem tartom élvezhetőnek egy monitor képét. -
chewycl
tag
válasz
kotibor #111942 üzenetére
Én a 27-es változattal szemezek, egy dolgot találtam redditen ami nagyobb negativum:
Az overdrive-ot nem lehet kikapcsolni vrr módban, igy 60 Hz körül elég nagy overshoot van. Nem tudom, hogy azóta van-e már erre official fix, hogy ki lehessen kapcsolni. Itt találsz képeket egyébként a problémáról. -
gejala
őstag
Dell P2421D-nek van valami ismert problémája? Neten nincs sok infó róla.
24" IPS 1440p 60 Hz monitort keresek játékra, sajnos nincs túl nagy választék.Egy Dell P2214H-t váltana.
-
kotibor
tag
Erről vélemény?..pár óra van mg az akcióból...)
[Acer Predator XB323UGPbmiiphzx]
Csak lesz még karácsonyig ilyen akció nem?így minden akcióval együtt 260 910 Ft lenne.
-
Zsöti90
tag
Hali!
Mi a véleményetek a Lenovo Legion Y25-25 monitorról? IPS 240 hz.
Most 105000 ezer az extreme digitalba. -
b1sti
senior tag
válasz
Phoenixres #111935 üzenetére
27" van jelenleg....
-
demarad
tag
válasz
Zsiráfnyál #111801 üzenetére
Valakinek van tapasztalata, hogy szeretnék egy 31,5 collos MSI Optix monitort, Full Hd felbontással.
Kérdésem, hogy szerintetek ekkora méretben a Full Hd felbontás már pixeles lehet, vagy még nem zavaró? Nem láttam még élőben ilyet, köszi előre is. -
chewycl
tag
Sziasztok,
Melyiket választanátok a kettő monitor közül és miért?
Acer Predator XB273UGSbmiiprzzx
Dell S2721DGFNagyon szemeztem a 32"-es XB323UGP-vel, de nem akarok 290k-t kiadni egy monitorért. Mondjuk lehet bevárom a black friday körüli akciókat. Hátha jönnek megint alza kuponok kerékpárcsengőre és UTP kábelekre
-
Qtya123
őstag
válasz
arcitec #111901 üzenetére
Az Eizo nem azért nem gyárt 144 Hz, illetve afeletti monitorokat, mert az parasztvakítás...
Azért nem gyárt, mert nem a "gamer" monitorok a profilja. Egy grafikai munkára használt monitornál nem azt fogja nézni a vásárló, hogy sok Hz legyen, hanem, hogy pontos legyen.
Amúgy nem csak a játékban veszed észre a magas képfrissítést. Ha egy szöveget görgetsz, vagy csak az egeret húzod az asztalon, már akkor teljesen más mozgásminőséget kapsz. Nagy Hz-nél szép folyamatos/folyékony az egész. Ha használod ezt pár napig és beülsz egy 60 Hz-es monitor elé az az érzésed, hogy lag-ol az egér.
Nyilván lehet játszani 60 Hz-en is és aki casual gamer, annak az ég világon semmi hátránya nem származik belőle, ha magát a játékban lévő teljesítményét nézzük. Ha a megjelenítés minőségét, abban viszont igenis bőven hátrányos helyzetben van egy 60 Hz-es monitoron.
-
oke
senior tag
A LG 27GL850-B tudja a freesync-et? Ellentétes infókat találok róla...
-
b1sti
senior tag
válasz
Phoenixres #111929 üzenetére
Szuper, nagyon szépen köszönöm
-
Phoenixres
tag
válasz
b1sti #111926 üzenetére
A véleményem az hogy egy rtx 3080 mellett nagyon meg kell gondolni mit vesz az ember.
1 napot nézegettem monitor teszteket, ajánlásokat. Két monitor, igazából 3 van, és mind 3 az lg-től ami teljesen jó gamingre ezen a szinten is. 2 wqhs-s 144 hz-es és egy 4k 144 hz-es típus. Az ár sem mindegy, habár nekem gyakolatilag mindegy lenne de az ár értéket nézem továbbra is, meg mi az amivel menne kb 5 évet az rtx 3080. így a 4k kizárva.VA panel. Pár hibát kiküszöböl, amit a tn és az ips tud. Tn betekintési szögei nem jók, hiába a leggyorsabb modell, meg invertálódnak a színek. Az ips-ből ki lehet fogni black light bleeding-ben szenvedő monitorokat és akkor mehet az elállás. A va panelnál nincsenek ezek, de a pixel sebesség nem olyan jó és ghostingol. Nem mindegy melyik gyártótól nézi az ember az ajánlott modelleket. Ezt a hibát az lg és a samsung tudja a legjobban kiküszöbölni szerintem a megfizethető modellek között. Így esett a választás az LG 32GK650F-B
modellre. Van ips modell is de az már majdnem 160k annyit nem éri meg nekem monitorra költeni. -
Kygo
tag
Tudtok esetleg olyan oldalról, ahol ezt a gray-to-gray dolgot megleshetem különböző monitoroknál?
Még mindig vacilálok hogy a 27GL850et vegyem, vagy valami Odyssey-t.. 😅 Elkezdett a 32" Curved vonzani. -
b1sti
senior tag
válasz
Phoenixres #111925 üzenetére
Mikor tervezed a vásárlást? Kíváncsi lennék a véleményedre.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy 2719DGF monitor cseréjén gondolkodom. 32" körüli lenne a kiszemelt. Csak net és jáéték a felhasználás célja. 2080S van most a gépben, később talán 3080, de a 2K felbontás nekem teljesen megfelel. A keret kb 150k +/- 10-20k. Nem tudom mennyire fontos a hajlított képernyő...
ha csak ízlés kérdése, akkor inkább hanyagolnám (linkeltem azért azt is)
Van 1-2, amit néztem, de nem tudom mennyire jók (saját sorrendem alapján):
LG 32GK650F-B
AOC CQ32G1
Dell S3220DGF
Samsung LC32JG50QQUXENAmennyiben ezeken kívül bármi mást tudtok javasolni, akkor azt nagyon megköszönném!!
Válaszokat előre is köszi!
Üdv, Isti -
Stormrider
tag
válasz
[Prolixus] #111920 üzenetére
Ez szomorú.Eszem ágába sincs feszegetni stb még ha saját lenne se!
-
KAMELOT
titán
Így csinálják a jó monitort [link]
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Stormrider #111915 üzenetére
Semmit nem tudsz vele csinálni a panel/keret feszegetése, nyomogatása stb nélkül. Utóbbi módszernek meg megvan az esélye hogy sérülést csinálsz a panelban szóval még rosszabb lesz. Egy monitornál amit még meg sem vettél, én nem próbálkoznék ezzel.
-
pethYeti
addikt
válasz
Amerigo57 #111917 üzenetére
Köszi!
BENQ GW2480E jól látom hogy annyiban tér el, hogy VGA kábelt adnak HDMI helyett?
-
pethYeti
addikt
Ezt a két olcsó monitort néztem ki: [link] , kb azonos áron van a, benq szimpatikusabb lenne a 2 hdmi bemenet miatt. Panel, response time tekintetében lehet bármi különbség a kettő között?
Bármelyik is lenne a befutó kérnék rá kalibrálást.
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Van nálam most egy AOC cq32g1. Nagyon kedvező áron enyém lehetne.
Backlight bleedinggel mit lehet csinálni?Értem ezt úgy hogy "csökkenteni" a látványát!
Kalibrálás segitene valamit?Valamilyen beállitás?/Esetleg ráolvasás,csirke vérrel törölgetés/
-
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Erre valaki esetleg? -
hemaka
nagyúr
válasz
Amerigo57 #111614 üzenetére
Vegul az Asus lett a befuto, mert ahogy a tesztekben is latszik es nalam is kalibralas utan, a feketeje meg ips-hez kepest is eleg hat... kaki. Az Asus sokkal jobb ilyen szempomtbol, sot igazabol eddig nagyon nem tudnek belekotni semmibe sem, a 75Hz is megy nvidia kartyaval, bar nalam ez nem volt mervado.
Koszi a segitseget megegyszer. -
Tlog
tag
Sziasztok.
Hosszas keresgélés után meglett az én monitorom is egy ASUS VG27AQL1A monitor.Az előző monitorom is ASUS volt (MG279)
Elég nagy a két monitor között a különbség meglátszik a két típus között az eltelt 5 év.
Kalibrálás után ezt az eredmény kaptam. [kép] -
pethYeti
addikt
Én annyit olvastam, hogy mennyire tré az összes 24 col 75hz IPS panel, hogy lehet végül Dell P2417H-t veszek.
-
KAMELOT
titán
válasz
Hegyirabló #111902 üzenetére
Milyen panelnél látod ezt? 8bit+frc v 10bit?
-
arcitec
addikt
válasz
Hegyirabló #111900 üzenetére
Ok, de az hogy jelentkezik. Nem csak paraszt vakítás. Már bocsi. Csak mert az Eizo is tudna,
pont az aki a minőséget képviseli.KAMELOT Hát igen ez kellene csak hát eszement drága.
Hegyirabló és ez uis csak 60Hz e szerint az Eizo nem is gyárt mást még közel 700eft-ért sem.
U.I : Azért villog a Dell ami vagy 160Hz.t tud
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest