Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
RandomName #79618 üzenetére
Oké, ma jön es beszamolok!
Egyébként egy 2.5 hónapja újonnan beszerelt klimából hogy tud a gáz elszökni? Mi okozhatja ezt? Es ez elvileg garanciális javitas? -
FerNandor
őstag
Köszönöm a válaszokat, mindjárt mérek egyet. Ablakba belógás nem játszik, saroktól is kéne helyet hagyni, igen, hogy azért lehessen mosózsákozni rendesen meg ilyenek. de lehet, hogy akkor az ágy fölé megy majd, ott nincsenek ilyen korlátozások.
-
Reggie0
félisten
válasz
DroiDMester #79696 üzenetére
A takaritasban es szerelesben az ablak nem fogja zavarni, szoval csak feloldalas a kerdes igazabol. A kerdes csak az, hogy az adott tipusnal merrol kell rahuzni a zsakot.
-
-
pepusos
senior tag
válasz
DroiDMester #79692 üzenetére
Nem mostam át semmivel. Kinyitottam az ablakot, jött be a meleg párás levegő, a klíma meg ment fullon. Folyt a víz a kifolyón, nem csepegett. Ennyit csináltam eddig.
-
-
FerNandor
őstag
Ha van egy 83cm széles beltéri egység, annak mi az a minimum falszélesség, amire feltehető, ha balról ablak, jobbról pedig merőleges fal van/sarok?
-
arcitec
addikt
válasz
pepusos #79688 üzenetére
Ez lakókörnyezet függvénye, hányan vagytok, mennyi a pára stb. A párát érdemes mérni és ideális tartományban tartani akár a klímával, ha nem lesz túl hideg.
A szűrőt tök fölösleges annyiszor tisztítani az csak poros lehet, amit akár szabad szemmel is látni. Persze ha poros érdemes letisztítani.
A Sanytol fertőtlenít, ha szükséges használd pár havonta, de idény végén és idény előtt mindenképp. Használata után célszerű, sőt az eljárás az az, hogy szellőztetett (nyitott ajtó ablak) járatni kis ideig míg ki nem megy a szag. -
arcitec
addikt
válasz
Motion_Blur #79686 üzenetére
+1. Nálunk a nappali 24-fokra van állítva és kb annyi is. Ha eléri is min 23,9 és ott meg is áll. A háló kicsit másabb(2,5kW), mert mint írtam ott is 24-re van állítva de secc perc 24 alá megy úgy 23-24 közé de jó is az úgy.
Egyébként az az arányosítás mára már a 35-40 fokokra megdőlt hogy 5-8 fok eltérés legyen kinti és benti közt. Bent 24-25 fok az bőven jó nem kell hidegeb, mert az már valóban hideg. A hőérzet is más mint télen, mert télen 21-22 fok bőven elég a nappalira és nem hideg. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
TeeJay #79628 üzenetére
Ebben az esetben oké, de nem mindegyiknél van ugyanaz a teljesítmény.
Valahol már eleve a beltéri hangereje is más már 2 - 2,5 - 3,5kw esetén
Nekem azzal van bajom, amit jó pár klímás csinál, hogy felhívod telefonon és már lélekben teleszórta az egészet valami olyan géppel, amihez nem veszi figyelembe az épület összes többi paraméterét.
"ellenben legtöbb ember megvárja míg bent 30fok lesz, addig nem kapcsolnak klímát és akkor meg 2nap mire utóléri magát a klíma"
Fu ne is mondd, pont haverom panaszkodott, hogy nem jó a klímájuk. Na mondom miért?
"Hát este 6ra érnek haza, bekapcsolják és még éjjel 2 kor is maxon megy, mert meleg van bent"
Mondom : Nem próbáltátok, hogy reggel kapcsoljátok be, amikor elmentek otthonról és akkor estére jó lesz? Csak szinten kéne tartania:
"Hááát.. ja... de nem vagyunk otthon miért menjen. "
Mondom a fűtést is kikapcsolod télen, ha nem vagy otthon napközben vagy jó, ha meleg lakásba érsz haza?Szóval ja, kéne oktatni az embereket, hogy mit hogyan kéne használni.
Amúgy a szülői házra 4 db 25AP-t tetettünk, 30as poroton tégla, 3 rétegű nyílászárókkal. Nagyon jól működnek. Baromi jól le tudnak szabályozni, 26 fokon sem büdös.
-
Vérboci
addikt
válasz
arcitec #79673 üzenetére
ezt én pontosan tudom, kezdetektől magam tisztítom a klímákat, csak TeeJay írta, hogy létezik megkövetelt karbantartás, ennek a mibenléte érdekelne. Mert pl. egy autónál is előírják az olajcserét (amit nem csak márkaszervizben lehet elvégeztetni, de tudni kell igazolni a garanciához) és ezért érdekelne, hogy mik azok a mozzanatok, amiket igazolni kell tudni. Mert ha nincsenek ilyenek, akkor igazából nem a karbantartást követelik meg, hanem magát a számlát. Így meg mindenki döntse el, hogy megéri-e könyörögni a szakinak, hogy jöjjön ki, leheljen rá a klímára és írja meg a számlát.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RandomName #79607 üzenetére
Vissza hajtottam, de lezárni nem tudtam és a (hideg )levegőt is (gyengén) nyomta még.
Pedig a gép ki volt kapcsolva...🤔 -
arcitec
addikt
válasz
RandomName #79629 üzenetére
Azért ez nem éppen jó megoldás, mert az "alap" helyiségben hideg lesz, másutt meg nem lesz elég hideg.
Szerintem #79625BBéci igaza van 10nm2- es szobára még a 2,5kW
is sok. Nálunk a háló 15-16nm2 és secc perc alatt lemegy a hőmérséklet 24 fok alá úgy, hogy nyitva a folyosóra az ajtó és a klíma pedig a folyosóra néz ami 2,5kW.os.
Szóval akár hogy is a nagyobb még alapon is többet fogyaszt nem kérdés.
Szoftver ide vagy oda.
U.I: Mondjuk az is igaz északi oldal és csak éjszaka megy, nap nem süti, árnyékos helyen.
Egy panel ahol tűz a nap, ott lehet más a szitu. Szóval felhasználás függő a 40 fok meg sok mindent átír. -
polonic
félisten
Azért az elmúlt 100 év, mióta ipari forradalom van (elkezdődött a fosszilis energia egetése), nagyon felgyorsította a felmelegedést
És senki nem azt mondta, hogy rekordok nem születtek. Hanem azt, hogy nem volt 3 hétig 40 fok folyamatosan...
Meg ha már rekordok dőlnek. Mindig csak a melegrekord dől meg, télen is. Nem emlékszem mikor volt az, hogy utoljára hidegrekord megdőlt. -
kicsiogre
tag
-
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #79656 üzenetére
Elhiszem.
De a Daikin honlap szerint csak az Ururu Sarara (az összes) tud lemenni 0,6 kW-ig, a többinek 1,3 kW a minimuma. 2 kW-os Perfera FTXM és a Stylish FTXA is.
Az előttem lévő Mitsubishi adatlap szerint a HR35 kültérije 24 kg, de ezt nem tekintem meghatározó adatnak, mint ahogy az audio erősítők tömegét sem, az csak a laikusok számára lényeges.#79662Motion_Blur
Csakis azokban a helyiségekben érzem jól magam, amelyekben van beltéri egység. A többibe átszivárgó hűvös érezhető, de fényévekre van az igazán jótól.
Az étkező/konyhában lévő beltéri most 21 fokra hűti a levegőt, a folyosó túlsó végén lévő hálószobában 24,5 fok van, ami alváshoz túl magas hőmérséklet. Ha ott is lenne klíma, 22 fokra állítanám. -
Motion_Blur
félisten
válasz
TeeJay #79647 üzenetére
Jah, én az 5kW-osat használom már több mint 3 éve ([link] - a viszonylag jó ár elcsábított anno)
A legkisebb fokozaton ment mindig is, mert így is hurrikán és jégverem ahogy írod, de az idei nyáron éreztem először azt hogy lehet egy kisebb, 3,5kW-os valszeg nem bírná el a házat. 45 m2 konyha, étkező, nappali + 3
db 12m2 szoba, amiben pont jó mértékben érezni a hatását. Állandó 23 fokon megy, soha nem volt büdös vagy ilyesmi, azt leszámítva hogy picit overkill és akkora a kültérije mint egy nagyobb méretű kutyaház, nincs vele gondmod: köszönöm az ajánlásokat a tetőtéri szobába (nem ebbe a házba), lehet megfontolandó a 3,5kW akkor..
-
TeeJay
félisten
válasz
Héraklész #79657 üzenetére
Oké csak a legtöbb gyártó megköveteli az évenkénti számlás karbantartást amit te végzettség hiányában és f-gáz engedély nélkül nem tudsz megcsinálni. Törvény szerint lesz rá 2-3év garanciád ártól függően de a plusz éveket nem kapod meg utána már.
Nem igaz hogy Szegeden nincs facebook csoport ahova nem lehet kiírni hogy mosózsákos és nagynyomású mosóval rendelkező klímást keresel éves karbantartásra... Azért vagyunk páran akik már normálisan csinálják ezt a szakmát -
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #79650 üzenetére
Nem abból logikáztam ki. Windy többször volt nálam az elmúlt 20 év során, legutóbb tavaly, vele beszéltünk erről, majd a telepítő embereivel is. Növögetnek a kertben a fák, egyre több árnyékot adnak. A nappali klímáját csak akkor kapcsoljuk be, amikor feleségem pilatesezik és amikor beüzemelem a házimozi rendszert. Két nap után hűtés nélkül maximum 26,5 fokra melegszik, arról 24-re hűteni nem igényel erőművet. Pláne 1-3 óra időtartamra.
Ellenben a dolgozómban sokkal több időt töltök, ott a kondigépem, a darts táblám, nem csak a laptopom, ha a folyosóról nem kap hűvöset mint ma, felmelegszik 27,5 fokra, amit nagyon utálok. Ezért kell oda is légkondi. -
Héraklész
aktív tag
válasz
TeeJay #79654 üzenetére
Sajnos nem kaptam választ a garanciás kérdésemre.
Egyébként több ismerősömnél csak kézi spriccelővel fújkálják több, mint 10 ezer forintért.
Inkább veszek mosózsákot, ajánlott tisztítószereket stb. és kitanulom a műveletet. Nem rakétatudomány. Sajnos sok mindent magam csináltam akár Youtube-ról tanulva, megspórolva talán millió forintot. -
TeeJay
félisten
Én már telepítettem 2kW-os Daikin Sensira-t és baromi halk meg nagyon le tud szabályozni, mindezt május elején viharos elég hideg szeles időben próbáltuk amikor kint jó ha volt 17-18fok. HR25 kétlem hogy jobb lenne mivel az még fapadosabb gép, igaz ott a 25-nek nincs jobbra kihajló kondenzátora kültérin csak hátul van.
HR35 is 22kg kültéri már, akkor a 25 még könnyebb hát nem tudom 40fokban lesznek bajok -
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #79644 üzenetére
Daikinból van 2 kW-os monosplit, azt néztem ki, de elriasztott a gyári adata, a 2,5-ös HR sokkal jobban leszabályoz. Megfordult a fejemben, hogy a tavaly beüzemelt 3,5-ös HR-t berakatom a nappaliba az öreg Stiebel helyére, a konyha/ebédlő/előszoba kapna egy ugyanakkora AY-t.
A többivel, amiket írtál, nem tudok és nem lehet vitatkozni. -
Héraklész
aktív tag
válasz
TeeJay #79650 üzenetére
Magam fogom tisztítani. Meg tudom majd úgy csinálni, mint bármelyik klímás.
Egyrészt nagyon nagyon kevés szakember végez jó munkát, kevésben lehet egyáltalán megbízni.
Másrészt szeretnék pénzt spórolni. A munka nem büdős nekem. Szívesen megcsinálom, miután megtanultam csínját bínját, hiszen a sajátom. -
TeeJay
félisten
Azért az jó hogy 20éves 3,25kW on/off gépből logikáztad ki hogy 2,5kW kell neked mert az on/off gép gyorsan lekapcsol
Azt vágod hogy az on/off gép ha megy akkor csutkán megy és 4-5fokot fúj ki amivel eléri a kívánt hőfokot és leáll mivel mást nem tud...
3,5kW-os klíma meg megy nálad majd 40-50%-on és az egész nyarat végig hűti leállás nélkül hiszen azért inverteres gépCsak jóelőre szólok mielőtt meglepődsz majd hogy a 2,5kW inverteres gép kevés lesz
Héraklész:
Inkább magadnak ne tisztítsd csak a kivehető szűrőt
Ha klímás hozza neked a gépet akkor olcsóbb lesz a gép is meg telepítés is általában -
BBéci
legenda
válasz
Héraklész #79642 üzenetére
Nézd meg a Daikin honlap adatait zaj és leszabályzás tekintetében! Talán 1 dB van köztük.
22 négyzetméteres nappalimban 20. éve 3,25 kW-os on/off gép dolgozik, nagyon gyakran kikapcsol. Ha cserélni kell, 2,5-ös lesz helyette. Mivel nálad nem csak egy helyiséget fog hűteni, inkább a nagyobbat válaszd! -
TeeJay
félisten
Nem mondtam hogy optimális de simán működik alapjáraton egész nyáron... 2kW-os beltéri főleg multisplit-hez van nem véletlenül. 13nm szobában bőven jó a 3,5kW gép hiszen meleg van nálunk. Egy vadiúj házba ahol 30-as porotherm tégla van meg 15-20cm EPS pluszban kívül meg 3-4rétegű ablak oda meg a 2kW-os gép is sok lesz mert annak a háznak annyira kevés a hűtésigénye. Na meg ugye baromira nem mindegy hogy valaki 27fokon akar hűteni ahol egy klíma sem lesz ami leszabályozva tud dolgozni vagy 22fokot akar ahova a 3,5kW-os gép is tekerni fog végig.
Tetőtér, sok ablak lehet hogy kicsi a nm de akkora hőterhelés van hogy 3napig üveghangon jár a kültéri mire sikerül hideget csinálnia.
Ne felejtsétek el egyre melegebb nyarak jönnek és a hűtőteljesítményt 27fok külső hőmérsékletnél adják meg kb. 2-3méter nyílegyenes cső mellett...
Nagyon más számok lesznek 55fokos kültérinél lapostetőn 15méter csőre 6-8 hajtásnál...
Klímás oktató akitől veszem a Deep Clean-t mondta múlthéten hogy a mostani melegben sorba hívták a tanítványai hogy a telepített gépek nem tudnak eleget hűteni, sorra hívják ki őket az ügyfelek... Nesze neked Aux 22kg-os kültéri meg egyebek aztán turbón járatják és 26fok alá nem tud menni bent mert 46fokon van napon a kültéri és ott annyit is ér a 2,5kW-os teljesítménye -
Héraklész
aktív tag
válasz
TeeJay #79630 üzenetére
1. Sensirák esetén a 3,5 kW-os rendszer beltérije nem zajosabb (akár csak egy picit) mint a 2,5-ösé?
2. Illetve a 2,5-ös Sensira nem tud kisebb fokozatra lemenni, mint a 3,5-ös?
3. A kültérijük miben tér el?Én is azon vacillálok, hogy 2,5 vagy 3,5 kW-os legyen a klíma. Egy 20 nm-es szobából lenne hűtve egy kisebb és egy pici előtér, de halk fokozatot szeretnék. Ja, és mindez marha meleg panellakásban. Éjszaka 35 fok...
Tavasszal fogok vásárolni/telepíttetni. -
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #79630 üzenetére
Az első mondatoddal egyetértek. Azzal nem, hogy 10 négyzetméteres szobába 3,5 kW-os klíma az optimális. Ha igaz lenne, hová való a 2 és a 2,5 kW-os? Spájzba? Egyáltalán miért gyártanak olyanokat?
11 négyzetméter körüli a dolgozószobám, oda is szeretnék klímát, de még a 2,5-öst is túl nagynak vélem. HR-ből nincs kisebb, a 2 kW-os Sensira még annyira sem tud leszabályozni a gyártói specifikáció szerint. -
TeeJay
félisten
válasz
Sisco2 #79566 üzenetére
Tudod hány címen voltam már kint ahol azzal hívtak hogy penetráns büdös a klíma?
Kimegyek 27-28fokon használják.
Há mondom tegyük már 16-ra, fél óra alatt megindul a cseppvíz szépen, átrakom 30fokra hogy tuti leálljon a hűtés és nem éreznek semmi büdöset mert ugye mossa magát a klíma.
Nem értik hogy nyáron 5napig használják 27fokon akkor 20perc után leáll a klíma és nem tudja magát mosni... Nekem 5. szezont nyomja a Daikin, 24fokon megy de sosem volt büdös még akkor sem amikor centi vastag kosz volt a mókuskeréken mert nem volt időm meló mellett a saját klímát mosni...Azt meg sem jegyzem hogy a beltéri a lakásban keletkezett összes párát megkapja (zuhanyzás, teregetés, emberek izzadása, macskapisi meg még sorolhatnám) utána miért is várnak virágillatot tőle? Aki nem tudja 24-25fokon vagy alatta használni a klímát az ventilátort vegyen és kész
-
Héraklész
aktív tag
válasz
MaxxDamage #79564 üzenetére
Kikapcsolás után szellőztetsz? :-) Akkor miért hűtötted le a levegőt?
-
S e t h
nagyúr
Nem kell legleg forgatókönyvet alapul venni, mivel a szemünk előtt zajlik és nem az újságírókra figyelni, hanem a szakértők által publikáltakra.
Elég megnézni az elmúlt évtized adatait, de legyen csak 5 év és elgondolkozunk a változás dinamizmusán.
Lassan múzeumban lehet mutogatni a szánkót, hólapátot.Az adaptációt meg cseszheted, mert a klímaváltozás okozta migrációra egyelőre nincs adekvát opció.
-
RandomName
senior tag
Árban majdnem ugyanannyi, leszabályzás biztosan tudja amit kell kb egy Gree/Fischer esetén is, de ha így melegszik az idő, akkor nem fogy el a várt teljesítmény (legyen hűvös) tizenx év múlva....
Nem vagyok klímás. De.
Első klímát '98-ban szereltem annál a cégnél ahol ma is vagyok. Enyém a nem rákötésig kb minden más. Az a másik kollégáé. Csináltam már amikor kellett, de nem akarok belefolyni, mert nem nekem van kifizetve, meg nem engem küldtek tanfolyamra. Pont nem érdekel, hogy az indexen kinek milyen beszerzési akciója van a 2.5/2.6 klímákra, és hogy akarja rámelegíteni az emberekre, mint ahogy itt se tudsz bemenni egy zseblámpa/monitor/stb topicba mert van ott is valaki aki pont tudja, hogy hol/miért ott vedd meg, és ugyanazt miért ne máshol.... -
TeeJay
félisten
válasz
Motion_Blur #79581 üzenetére
22nm tetőtéri lakásba raktam 3,5kW-os Syen Muse-t és 35fok volt mikor indult annyira felmelegszik a tetőtér... 2nap volt mire 24-25fokot elérte és tartani kezdte
Ezt kalkuláld bele, 2,5kW gép édeskevés lesz és csutkán fog menni 2napig mire lehűti neked... -
TeeJay
félisten
válasz
aldebaran #79590 üzenetére
Szerencsére baromságot mondta
Rövid úton szenvedj kocsiban persze...
Leállás leőtt 100-200méterrel az meg semmit sem csinál. Ha az utolsó 30-50percre nyomnád ki és átjáratod sima levegővel nagy fokozaton talán akkor leszárad bent az elpárologtató de 100-200méteren ami 1perc semmi sem történik -
szimcsi
senior tag
Akkor mondjuk, hogy tennél különbséget 2 azonos méretű, mondjuk 10 négyzetméteres helyiség esetében, egyik mondjuk egy szigeteletlen társasház lakás, félnapon keresztül éri a Nap, másik egy jól szigetelt kertesházi szoba, jól árnyékolva? Melyikbe mit ajánlanál? Kiváncsiságból kérdezem.(akár csukott ajtó mellett).
Csak hűtés! -
TeeJay
félisten
Inkább menjen mindkét gép alapjáraton 35-40fokban is minthogy hajtsa a 2,5kW gépet nagyobb fokozaton...
egyik 5. szezonját tolja a másik a 3. szezont és köszöni szépen szépen leszabályozva mennek egész nyáron gond nélkül.
13nm szoba 24 fokon másik meg 18nm szoba
Harmadik klímát tervezek 7nm szobába de lehet oda is 3,5kW-os lesz és nyitott ajtónál fúj majd ki. Maximum nézek 2,5kW-os gépet -
RandomName
senior tag
Sok esetben más paraméter is van, Pl ahogy írták ki kell fújjon más helyiségbe is, vagy pl nem csak hűtésre, hanem fűtésre is kell, és mondjuk fagyzugban lakik, ahol már tud csökkenni a hatásfok, de maradjon -20 körül is vállalható fűtőteljesítmény, vékonyak/szigeteletlenek a falak vagy nagy ablakfelületes/panorámalakás, és még lehetne sorolni. Hja, meg van az aki mindenből 30%-al nagyobbat vesz, nehogy valamikor 100%-on kelljen járnia mert szerintük az élettartamnövekedéssel jár. Mai inverteres gépnek kb mindegy.
-
TeeJay
félisten
válasz
Atomgeszi #79604 üzenetére
Ha a 2,5 és 3,5kW azonos teljesítményig tud leszabályozni akkor miért is ne a nagyobbat tegyük ha csak 5-10ezer a felár? Sőt sok márkánál azonos a kültéri csak szoftveresen limitálják vissza 2,5kW-ra...
AP20 és AY20 meg Daikin FTXP20 jó ajánlás ha baromi jól szigetelt a ház (kívül van 15-20cm EPS meg redőny és 3-4rétegű üveg) ellenben legtöbb ember megvárja míg bent 30fok lesz, addig nem kapcsolnak klímát és akkor meg 2nap mire utóléri magát a klíma ha 2kW-os lesz betéve szóval ott is jobb lehet a 3,5kW gép.
Amilyen meleg volt most 2-3hétig egyelőre nem látom értelmét kis gépet felrakni kis négyzetméterre -
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #79626 üzenetére
Az Index Fórum klímásainak más a véleménye, sokuk 15-25 éve van a szakmában. De a gyártók ajánlásaiban is az szerepel, amit én mondogatok.
Valamint m@s a felállás, ha nem egyetlen helyiséget akarnak klimatizálni, hanem egy egész lakást. Akinek válaszoltam, két pici és egy nagyobbacska szobába akar 3,5-ösöket.
Szerinted a te lakásodat nem hűtené megfelelően két 2,5-ös? -
TeeJay
félisten
5. emeleti kívülről 10cm EPS-el szigetelt 13nm panel szobában 3éve megy Daikin FTXF35C és tökéletesen üzemel alapjáraton 24fokon egész nyáron... Annyira túlzás hogy tökéletes...
Szerintem bízd ránk hogy hova mi kell, 7nm szobába is tettünk pár hete Polar Optimum 3,5kW gépet és tökéletes lesz mert nyitott ajtónál kifúj majd a folyosóra is és hűti a lakás másik felét panelban -
BBéci
legenda
válasz
aldebaran #79590 üzenetére
200 méter megtétele alatt nem fog kiszáradni a rendszer, ezt a befúvók lamelláin is lâthatod. Legalább 12 perc kell hozzá a legmagasabb ventilátor fokozaton. Előző autóimmal azt tettem, a mostaniban csak a kertkapu előtt kapcsolom ki, hogy ne zúgjon az autó orrában lévő ventilátor és sosincs semmiféle szag. Hozzáteszem: áprilistól októberig szinte állandóan üzemel a légkondi.
-
RandomName
senior tag
válasz
DroiDMester #79619 üzenetére
Ok, de random helyen ahova menni kell takarítani nem fogok kisérletezni,hogy a 40-ből melyik feliratmentes biztosíték a klímáé.
10+ éves klímák szokták ezt csinálni random módon. De tényleg random. Van amikor keresnek végállást, van amikor nem. Van amikor ugyanaz a klíma van, hogy egyik tavasszal beáll, és van hogy legközelebb nem... Annyira nem érdekel, vissza fordítjuk jó pozícióba, és hajrá... -
válasz
RandomName #79611 üzenetére
Akkor az nagyon gagyi klíma lehet ha magától nem kalibrálja be magának a lamella pozíciókat!
Nálam a Sensirák és a Polar Ultimate is minden egyes bekapcsolásnál, végig megy a teljesen nyitott és zárt pozícióhoz, tehát minden indulásnál kalibrálja magát, addig még a ventilátor sem indul el amíg ezt nem végzi el!
Valószínű elég lenne egy táp ki-be dugás, olyankor szinte minden beltéri kalibrálja magát!
-
kicsiogre
tag
válasz
Lorden #79606 üzenetére
Nincs.Kaposvári vagyok, 10.emeletes panel 4. Emeletén lakom. Lakotelep panel lakás. Szerencsére van pár fa a ház körül. Mondjuk az is igaz hét elején volt pár zápor ,meg füledt levegő. Csak csodálkozom hogy mennyi kijön ,pedig még párologtat is a klima ( kondenzviz ráfolyik a kondenzátora segitve a hűtést ) . Múlt hónapban mikor a hőség volt 5 nap allat kb. 1 deci kondenzvíz volt. Most csövet raktam rá ahol le kell engedni a vizet aztán edénybe engedem mert állandóan leálna hogy telli a viztartály
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RandomName #79611 üzenetére
Majd ha úgy lesz, akkor kipróbálom.
-
RandomName
senior tag
válasz
MaxxDamage #79609 üzenetére
Ok.
Beltéri takarítás után szoktunk néha úgy járni, hogy nem pont ugyanabba a helyzetbe kerül vissza a légterelő mint ahonnan le volt véve, és akkor ki kell kapcsolni, kézzel visszahajtani, bekapcsolni. Onnantól meg az lesz a 0 pont bekapcsoláskor....
-
szimcsi
senior tag
válasz
MaxxDamage #79609 üzenetére
Nálunk nagyon ritkán fordult elő, de csak ha a kismegszakítót is lekapcsoltuk, újra be/kikapcs (kismegszakító) segít.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RandomName #79607 üzenetére
Megoldottam, hogy újra bekapcsoltam
-
RandomName
senior tag
válasz
Sisco2 #79569 üzenetére
Ööööö... Lehet mégis rá kellene inkább szokni a szárításra kikapcsolás előtt.
Nyitottál már ki koszos hűtőt? Na az is olyan, hogy először csak pár másodpercig érzed, utána a kinti levegő átöblíti. Ez is ilyen. Lefújja a termelődött dzsuva szagát, ami ott áll a gépben az utolsó leállítás óta, de ez azt jelenti, hogy van benne vélhetően penész, mert rosszul használod. Ha szag van, az nem kintről jön, az bent a gépben koszos. -
RandomName
senior tag
válasz
MaxxDamage #79580 üzenetére
Megtennéd, hogy kézzel visszahajtod amikor olyan mint a képen? Valamitől elpozicionált vélhetően.
-
kicsiogre
tag
Hello, nektek is sok most a kondenzvíz? A kis " szutyok" mobilklimám 10 órátol mostanáig 12 litert " pisilt"
Split klimábol mennyi jöhet ki te agyaég.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha kis helyiség, miért nem nézitek meg a Mitsu AP20 vagy AY20-ast.. kompakt, kicsi, jól le tud szabályozni.
(Ez a 3,5kW-ot telepítek mindenhova, mert 2 ezerrel több csak telepítők a halálom)
-
válasz
polonic #79542 üzenetére
Vannak melegedési és lehűlési periódusok. A hetvenes években Amerikában már jégkorszakkal riogattak, most pedig divat "összeomláskutatónak" lenni. A statisztikai klímaátlag egy dolog, a szélsőségesség pedig egy másik. Hazánk klímájáról írtam, ahol a kontinentális jelleg miatt is jóval több az anomália a jelenlegi felmelegedési fázisban. Egy másik aspektus pedig: a média igen erősen torzítja a klímatudomány eredményeit, többnyire a leglegleg forgatókönyveket választja ki. A korrekciók pedig nem az erősségük.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest