-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
arnyekxxx #70548 üzenetére
Ó ha tudnád hogy ugyanazt az irányítót legyártották 100millió példányban és az összes Gree Syen Nord Polar C&H meg még fene tudja mennyi klón ugyanazt kapja csak más jel van ráfestve. Valamelyiknél csinál valamit ha megnyomod másiknál semmit
Tipikus példa hogy manuális jobbra balra legyezés esetén is van gomb erre és pár ügyfél el is hitte hogyha megnyomja akkor motorosan legyez jobbra balra amíg meg nem mutattam nekik hogy biza manuális kézzel állítós -
-
rmihaly
tag
válasz
ecaddsell #70544 üzenetére
Ha nincs nagy hőveszteség akkor nem kell nagyobb fokozaton mennie mint a legkisebb amire le tud szabályozni.
Azaz nem fog többet fogyasztani és nem is fog hidegebb levegőt fújni.Nekem 10cm szigeteléssel ebben a 37C külső esetén 23C belső hőmérsékletnél 220W-on ment a klimám (adatlap szerint ez a minimumja), hőcserélő 14C-os, venti legalacsonyabb (330m³/óra)
Adatlapja szerint 7-16C a hőcserélő hűtés üzemmódban - tehát itt is a legmelegebb hőmérsékletet tartja a legalacsonyabb venti fokozat ellenére (nem a 7C-os hoz)Megjegyzés: folyamatosan megy a klíma, nem kell visszahűtenie a lakást/bútorokat.
-
rmihaly
tag
válasz
Atomgeszi #70545 üzenetére
Szia!
A Gree sleep módja a hőmérsékletet állítgatja, nem a venti fokozatot veszi vissza.
Ezen a gépen - az én Nordom is ilyen - a sleep mód annyit tesz, hogy:
Hűtés módban: bekapcsolást követő első óra leteltével 1fokkal emeli a beállítottat, kettő óra leteltével 2 fokkal, harmadik órától beállított értéken megy.Fűtésben pont fordítva, ott csökkenti a beállított értéket.
Én a venti fordulatát visszavettem - legalacsonyabb fokozaton kb 330m³/órára (420m³/óra helyett).
Így szépen le tud szabályozni nem fogyaszt többet, COP is jó, és csendes (30dB helyett kb 20-22dB!)
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
arnyekxxx #70543 üzenetére
mutatok én neked 2018 as comfort x-et, amin nincs quiet mod
Itt valóban semmit nem ér a sleep, ugyanolyan hangos, mintha 1 es fokozaton menne. Ráadásul elég hektikusan működik. Rengetegszer bemegy 2 fokkal a kívánt hőmérséklet alá, fújja, mint az állat.
A hálóban lévő Mitsubishi viszont tized pontossággal hűti a szobát és valóban quiet mód a quiet mód.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
szimcsi #70525 üzenetére
"Quiet mode"- folyamatos üzemmódot jelent a klímának."
Ezt most, ha függetlenítjük a maglew problémájától, tehát általánosságban nézzük, akkor miért gond?Csendes módban a klíma kisebb légárammal megy ezt kompenzálandó hidegebb levegőt fúj (infra kamerával ellenőriztem) ami több energiát igényel.
Nem drasztikusan, de jól mérhető módon (fogyasztásmérővel ellenőriztem).Azaz vsz. alapból érdemes minden klímát auto módban hagyni, ott tág határok között tud szabályozni. Ha zavar a zaj akkor meg az a kis felár vsz. bőven megéri, hogy ne zavarjon.
-
Orlin
addikt
Kaptam most választ tőlük Fejér megyei tisztítással kapcsolatban.
Kedves x-y
tervezetten, jellemzően tavasszal illetve ősszel járunk Fejér megyébe is.Javaslom ezen alkalmak igénybevételét a kiszállási költség miatt!Egyéb munkánk előreláthatólag Szeptember végéig, illetve Október közepéig nem lesz arrafelé.
Más esetben a kiszállási díj 140Ft/Km+Áfa!
Üdvözlettel --
Várady Máté ügyvezető -
maglew
aktív tag
válasz
Lorden #70537 üzenetére
Köszi az infókat.
Nappali olyan 35m2,de a konyhát csak egy boltíves átjáró választja el (az olyan 20m2 lehet illetve az volt a terv hogy szinteltolásos a ház és felfelé (5 lépcsőfok megy fel) a 2 hálóazobát is ezzel hűtjük majd le csakhát oda nem megy fel a hideg 😐
Így utólag belegondolva lehet hogy jobb lett volna egy 3,5-ös ami csendesebb is, csak a klíma szerelő mondta hogy a 3,5ös Comfort típus árában tudna 5,2-es Ambert adni ami újabb és jobb, illetve mivel nagyok a terek ha egybe számoljuk akkor oda jó lenne a nagyobb is.
Klímával amúgy semmi gond, csak ha a normál 1-es fokozatra teszem eléggé fúj és tök zavaró mert kb előtte ülök az ágyon.
Azért gondoltam hogy valami szervizmenüben vissza lehet-e rakni 3,5-re a teljesítményt, úgy hogy ne okozunk kárt benne? -
TeeJay
félisten
válasz
lasz10 #70534 üzenetére
Pont hogy ott jó a hatásfoka mivel 120watt villamos teljesítmény mellett 0,8-1kW hűtőteljesítmény körül ad le, jobban meg már nem fog lemenni mert akkor alacsony a kompresszor fordulata és nem lesz meg az olaj kenés. Inkább átmegy on/off-ba mert az is jobb mintha kopna a kompresszor feleslegesen. Amúgy éjszakaiban este 24fokon nekem is 120watt körülre megy le a Sensira, öcsémnek a Fisher Nordic ami ugye brutál fűtős klíma 80wattig ment le és nála még ment a kompresszor persze az A+++ hűtés fűtés és kétszer ennyibe kerül kb
-
TeeJay
félisten
válasz
szimcsi #70533 üzenetére
Én nem mondtam hogy a te quiet módod nem ugyanaz mint a Daikin éjszakai mód.
Ellenben sok száz klíma takarítás után tudom azt mondani neked hogy sok sok márkán a sleep mód pl nem halkít semmit a klímán csak 1-2fokkal fentebb veszi alváshoz a hőfokot... Szóval kamu éjszakai mód a sok kínai gépen inkábbDaikin Mitsu éjszakai mód tuti a leghalkabb hiszen alváshoz van hogy tartja a hőfokot de sem a beltérit sem a kültérit nem hallod az fix
u.i. egy 15éves Daikin Ururu Sarara-t mostam július elején, már abban is volt éjszakai mód és akkor is hangtalan volt szóval ez alap funkció mint extra fícsör nyugi
-
Lorden
senior tag
válasz
maglew #70516 üzenetére
Mekkorára lett az méretezve meg milyen falazatú házba/lakásba?
Nálam a 3,5-ös Amber 30-32nm lazán lehűt, a kültéri alig ketyeg és kellemes (24-25) fok van bent, amikor kint 32-33. 10 centi eps van a falakon meg 2 rétegű 10 éves ablakok, szóval semmi extra.
Első Amber-ös nyár után azt mondom, hogy akkora gépnek kell legalább 45-50nm egybefüggő, ajtómentes tér. De ha vmi fullos ház, akkor inkább 55-60nm. -
gabro0
őstag
válasz
lasz10 #70534 üzenetére
Az AY-ban a távirányítóval kapcsolható a self clean mód. Ez kikapcsolás helyett automatikusan átáll csak ventilátor módra és csak azután állítja le a gépet.
Egyébként ez a ki-be kapcsolás tényleg gond? 26 fokra állítottam, most pár napja folyamatosan megy szerintem a nagy melegekben, de 30 pár fokos kültéri hőmérsékletnél már időnként leáll a kompresszor.
-
lasz10
junior tag
válasz
szimcsi #70533 üzenetére
Nekem írja is a manual, hogy dry mód után menjen a ventillátor, gondolom másnak is van manual.
A másik kérdés, a leszabályozás: az enyém nem tud, vagy nem akar ~120 Watt alá menni, így könnyen belátható, hogy a napi 1-2 kWh fogyasztás mellett nem sokat megy. Persze kérdés, hogy van-e értelme a brutális leszabályozásnak? Az biztos, hogy a hatásfoka sokat csökken alacsonyabb fordulaton, ha így elmegy 10 évet, akkor tőlem kapcsolgathat ki-be, amikor akar, úgyse hallom se a beltérit, se a kültérit. -
szimcsi
senior tag
válasz
TeeJay #70532 üzenetére
Nyilván tavasszal érdemes kérni egy tisztítást. Sosem volt gondom azzal hogy járattam egy kb 20 percet fűtés üzemben, ahogy a klímások javasolták ilyenkor a munka végeztével.
Nyáron jól jöhet annak aki mindennap teljesen kikapcsolja és előtte a fan mode járatása jót tehet.
Én ezért szoktam, úgy hogy ha nincs erre a klímára szükség, nem kapcsolom ki, hanem 30 fokra felviszem (cool mode), ilyenkor rövid időközönként bekapcsol a venti pár másodpercre.
Visszatérve quiet mode/éjszakai mode stb mode---
Mindig úgy gondoltam, hogy ezek mind csak feature-ök különböző márkákhoz, de lényegében hasonlóak. Csak te most írod hogy ha én quiet modeot használok az miért nem az igazi, de te meg éjszakai módot használsz... -
TeeJay
félisten
válasz
szimcsi #70531 üzenetére
Daikin Sensira de a Comfora és Perfera is szépen szabályozható
1-2-3-4-5 fokozat + auto + éjszakai + powerful(turbó kb.)
Plusz van egy csavar benne Dry módban még az éjszakai módtól is lassabban pörgeti a ventilátort.
Pana klímákat max takarítottam de eddig csak azokat fogtam ki amin nem volt FAN mód ami nekem áprilisban klíma takarításkor jól jönne mert ügyfél akkor még nem akar hűteni de nekem meg a maradék vizet ki kellene a klímából tekerni és vagy fűtés vagy hűtés marad.u.i.
FTXC széria csak 1-2-3 fokozat + auto + éjszakai + powerful-t tud
Most jöttem unokatesóm lakásából, beüzemeltem neki a Daikin wifi vezérlőt és hát tudni kell hogy az FTXC-ben elég gagyi hely van a wifi vezérlő számára, ezt látszik hogy Gree gyártja mert a Sensira és Comfora-nak rendes hely van ahova bepattan -
szimcsi
senior tag
-
DrDobos
őstag
válasz
karasz_att #70526 üzenetére
Jó kérdés.. nekünk TZ35-ZKE van, ha simán a nanoeX-et kapcsolom be, nem tudok hőfokot beallitani, talan ez felel meg a sima ventillator modnak, es akkor emellett tisztítja a levegot, elvileg..
-
TeeJay
félisten
válasz
karasz_att #70526 üzenetére
Ez engem is érdekelne mert ahogy olvasgattam jó gép és ha valaki nem akar Daikin-t ajánlanám neki a Panasonic kínálatot is
-
TeeJay
félisten
válasz
szimcsi #70525 üzenetére
Pont a quiet móddal fogja elérni azt hogy ki be kapcsol a kültéri mert abban a "leghalkabb" módban ugye kevés a légmozgás így azért hogy ne fagyjon le az epárologtató le fog szabályozni a gép amennyire tud, viszont ha a kívánt hőfok megvan akkor leáll a kompresszor mert nem tud jobban szabályozni a kompresszor hogy az olaj kenés megmaradjon. 1-es ventilátor módon már van annyi légszállítás hogy menni fog minimumon is és az jobb.
Nálam a 18nm panel szobában a Daikin Sensira 24fokon éjszakai módon az egész nyarat végig hűti leszabályozva gyönyörűen, 25fokra állítva már nem tud annyira leszabályozni éjszaka és átmenne on/off módra. Mondjuk nem gond mert 24fokon alszunk egész nyáron mindkét géppel és végig bírja leszabályozva lazán.Kedvencem mikor óvatos klímások reklámozzák nekem hogy náluk 27-28fokon megy panelban a klíma
szegények ha tudnák hogy azt a hőfokot 10perc alatt bármelyik gép eléri és utána nem fog tudni leszabályozni ezért örökké leáll akkor lehet lentebb vennék a hőfokot
-
-
karasz_att
csendes újonc
Sziasztok! Panasonic TZ klimaknal nincs sima ventilátor mód?
-
szimcsi
senior tag
"Quiet mode"- folyamatos üzemmódot jelent a klímának."
Ezt most, ha függetlenítjük a maglew problémájától, tehát általánosságban nézzük, akkor miért gond?
Sokszor írják itt azt is, hogy az is baj, ha a kültéri kikapcsolgat néha.
Mi is az egyik klímánkat quiet modeban használjuk, mert talán annál megy talán legfolyamatosabban (bár a jelenlegi időjárás mellett bárhogy állíthatnám, akkor se kapcsolna ki)
-
anrab
addikt
Légkondicionáló légterelő. Sokféle van. Pl. [link]
-
-
RudY
addikt
válasz
maglew #70516 üzenetére
A quiet módot - általában - akkor érdemes már használni, ha elérte a közel megfelelő hőmérsékletet, leginkább alváshoz vagy társalgásnál, ha annyira zavaró egyébként a zaja. Ebben a módban jóval visszafogottabban kell megoldania az elvártakat és így nyilván - szinte - folyamatos üzemmódot jelent a klímának.
Többnyire érdemesebb a venti AUTO beállítását használni (ne az alap üzemmód legyen auto!), így csak néha zúg fel, bár a túlméretezés miatt nyilván így is is zavaró lehet, legfeljebb rövidebb ideig.
Ilyenkor jön ki az egyes klímák közötti különbség, amikor a komfortos hőtartás a gyakorlatban is megmutatkozik... vagy éppen nem.Univerzális légterelő elméletileg bármilyen beltérire mókolható, de ezeknek leginkább akkor lehet némi haszna, ha utólag pl. át van rendezve egy helyiség és nagyon testre fújna. Hűtésnél eleve a felső állás használatos, ha innen még feljebb tolja a levegőt, akkor becsap(hat)ja magát a klíma és értelmetlenül nagyobb lesz a hőmérséklet eltérés a felső és az alsó rétegben, miközben ugye úgy érzékeli, hogy nyugodtan visszafoghatja már magát, mert kellően hűvös van ott felül a környékén.
-
isti732712
aktív tag
Elektronikusan bejelentettem a fogyasztóvédelmi portálon!
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Itt szabad kérdezni nem vásárlással kapcsolatban is, vagy arra van másik topik?
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Klíma szakértőktől kérdezem:
Van egy Gree Amber 5,2 kW os klímánk ami a nappalit hűti.
Feltehetőleg kicsit túl lett méretezve emiatt elég erős a hűtés és a légáram.
Édeklődnék, hogy van e lehetőség arra hogy a teljesítményt vissza vegyük?
Jelenleg a lehető legkisebb mód a "quiet üzemmód" is elég erősen fújja be a levegőt a nappaliba és ez zavaró.Létezik ezen valami olyan funkció ami nincs beírva a szervizkönyvben, hogy visszább lehessen valami módon szabályozni a befújás mértékét?
Légterelőt jól tudnék vásárolni ehhez a típushoz?
köszönöm
-
isti732712
aktív tag
válasz
karasz_att #70512 üzenetére
Köszi Megpróbálom!!!!
-
rmihaly
tag
válasz
karasz_att #70512 üzenetére
Csak egy kis kiegészítés ehhez a hiszterézis megnevezéshez.
A Hiszterézis azt jelenti hogy pl a hőmérséklet változása nem azonos görbét ír le emelkedő és csökkenő irányban. A két irány közötti különbség a hiszterézis.
Na ezt a lenti módon nem tudod befolyásolni.
A Gree klíma vezérlése alapvetően hőmérsékletre történik.
A programjában egyértelműen le van írva milyen feltételek alapján mit fog csinálni.Amit a lentebbi módon lehet állítani az a hőmérséklet kompenzációs érték.
Ennek csak fűtés üzemmódban van funkciója, hűtésnél nem veszi figyelembe.
Akit jobban érdekel a funkciója a Gree service manual részletesen leírja az adott üzemmód működési logikáját. -
karasz_att
csendes újonc
válasz
isti732712 #70511 üzenetére
Nekem Gree G Tech klímával így jött össze
1 fűtés módra kapcsolás, celhomerseklet 20 C (ez jelenti a nulla fokos hiszterezist)
2 Üzem közben aramtalanitas
3 Áram visszaadása, utána rövid időn belül tavkapcsolon + - + - + -
4 Ezek után a split egység kirja a hiszterezis értéketHa a celhomerseklet az 1 pontban 17, 18, 19, 20 akkor a hiszterezis sorban 3, 2, 1, 0
-
isti732712
aktív tag
válasz
karasz_att #70510 üzenetére
Na azt súgd meg hogy kell!
-
karasz_att
csendes újonc
válasz
isti732712 #70507 üzenetére
Ha GREE belsős akkor talán megpróbálhatnád a hiszterezis állítást is
-
válasz
gabro0 #70505 üzenetére
Nekem is fal sík problémáim vannak, jelezték is, hogy nem ideális ez így. Nálam is kb ennyi a rés, egy picivel kisebb, de van.
Jaja arra rájöttem, h patent kis gép. Hang terén nagyon jó és a teljes házat (51nm) le tudja hűteni. Ma már biztos vagyok benne, h fűteni nem tudja majd a házat, csak átmenetiben, egyszerűen leszűrtem. -
isti732712
aktív tag
Polar klíma 3. Felvonás!
-
gabro0
őstag
válasz
Kolondrum #70181 üzenetére
Neked mennyire áll el a faltól? Ugyan nem egyenes a fal, de azért szerintem ez sok [kép] (Mitsubishi AY25 beltérije van a képen.)
Amúgy szűk két hét után azt mondom nagyon patent a masina. A kültéri néha berezonál alacsony teljesítményen, csukott ablaknál szerencsére nem zavaró. A beltérit a legtöbbször nem hallom. Ezúton is köszönöm az ajánlást
-
TeeJay
félisten
válasz
isti732712 #70492 üzenetére
Kár hogy nem normálisabb céggel rakattad és választottál valami értelmesebb klímát
Daikin Mitsu Pana esetleg kínaiból Gree
Az hogy a villásdugóban nincs érvéghüvely meg a kültérinél pár centi rézcső kilátszik az nem hiba maximum kevésbé igényes szerelés. Én használok érvéghüvelyt és a sarokszelepig ér a szigetelés a csövön. -
TeeJay
félisten
FTXC --> Belépő szint Gree Malajziai gyárban készül, jó gép és picit hatékonyabb mint az FTXF Sensira
FTXF..D vagy E verzió van most mindenhol, a klasszikus évek óta létező Sensira sorozat
FTXP a Comfora, újabbak már tudnak motorosan jobbra balra legyezni is és a komolyabb távirányítóval jönnek
FTXM Perfera, elég bitang gép de az árát is megkérik. Ha annyi zsetonom lenne ilyet rakatnékFTXTP és FTXTM az aktuális Perfera vagy Comfora durván fűtésre való verziója
Hosszabb bekötő csövet kaptak a beltérik, ha jól emlékszem több hűtőközeg, dupla kondenzátor és a kültéri alján a kondenzátor alatti tálca ki van vágva így leolvasztáskor konkrétan csurog ki a klímából a víz. Azért drága mert arra bátran bízhatsz egy házat is fűteni mert röhögve megy.Sensira hűteni és alap fűteni bőven elég, Comfora sem sokkal izmosabb ha fűtésről van szó szóval Sensira-ról inkább Perfera-ra váltanék ott már meg is éri a felárat
-
PROTRON
addikt
Igen, az "úgy jött ki hogy biztosan a hülyegyerek bénázik" hozzállással baromira nem lehet mit kezdeni laikusként.
Meg a garancia kezelésnek idehaza nincs hagyománya. Az is szép amikor szakmabelinek magyarázzák a hülyeséget, mert annyira megszokták hogy mindenki laikus és beveszik a hazugságokat.De egyébként a telepítéssel kapcsolatos hibajelenségek közül a cső szigetelésének elszakítása az egyedüli ami igazából valóban klímás szakmai pofátlanság. Az hogy nem vittek magukkal szerelőhabot, az csak kicsit gáz és valóban minőségi panasz, de igazából nem olyan durva dolog.
Elektromos szerelést oké, elvállalják a klímások, de valójában szobafestőktől tanulták el, szóval nem villanyszerelők.
Budapesten már kezdenek átállni a klímások arra, hogy ha "H" tafiás bekötés történik, nem hajlandóak bekötni, hanem az EON papírt kitöltő regisztrált szerelőtől követelik a bekötést, miután végeztek a telepítéssel.
Persze hihető elképzelés hogy 1 db készülék bekötésért, 5 perc munkáért majd eljön a villanyász a város túlfelén lévő helyszínéről, 2 óra odavissza kocsikázással, random időpontban amikor épp végeztek a klímások. Mert ha nincs bekötve, nem tudják letesztelni a klímások, ami meg garanciális okból problémás.De a klímásokon elsősorban továbbra is a berendezések rögzítését és a csövezés minőségi szerelését lehet szakmailag számonkérni, mert azon múlik a nyugodt alvás.
Egy elrontott szintezés, pár hónap alatt csapágyasra kopó tengely, vagy egy megtört rézcső miatti nem megfelelő áramlás jóval nagyobb probléma szerintem mint ha elfelejtenek reggel szerelőhabot venni boltban, mert elfelejtették hogy előző nap elhasználták a maradékot. Persze illik másnap reggel visszamenni és javítani.
A készülékek belső hibáiért már a gyártó felel, viszont azokkal kapcsolatban HAZUDOZNI az viszont rohadtul gáz és ilyen téren a legnagyobbak is bunkók tudnak lenni.
Nekem is napokon át kellett zargatnom a telepítőimet a "H" tarifás bekötés miatti adminisztrációval kapcsolatban, míg végül meguntam és mint egy gyereket, annyira szájbarágósan kellett végig vezetnem az ügyfélszolgálatost, mert a világát nem tudta. Pedig neves cég 20 éve dolgoznak benne...de még a "fűtőklíma" kifejezést sem ismerte az ügyfélszolgálatós, csak a "téliesitett" megfogalmazást, mert "a hülye laikus vevő nem tudja mit akar hozzállás".
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest