- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iguana
őstag
-
Bakko
tag
Én úgytudom hogy az r22-es gáznak a legjobb a hatásfoka, és annak csak 4 bár az üzemi nyomása.(Ez a legrégebbi klímagáz) az r410 és ettől felfelé már jóval rosszabb hatásfokkal dolgoznak és az üzemi nyomásuk 12-16 bár.Az r410 az már keverékgáz és az ettől újabbak is.az r22-est betiltották mert nagyon környezetszennyező volt, de azért még lehet szerezni csak nagyon drága.
No Comment!
-
shev7
veterán
illetve a legcseres klimaknal az onkormanyzat szokott epitesi engedely kerni. Legalabbis en betelefonaltam, mielott felszereltettem, es azt mondtak, hogyha legcseres lenne, akkor kene epitesi engedely.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
iguana
őstag
engedély...ma sem tudom, hogy is van ez pontosan. leírom, ami ténylegesen velem történt.
3 éve elhatároztam, hogy klímát szereltetek. panelház, homlokzatra. (erkély nem volt, ugye oda azt teszel amit akarsz) közösképviselőt megkerstem, hogy mit is hogy is kellene. próbáltam beszerezni az infót, de akkor mindig ellentmondásba kerültem. a klímás cégek, akiket felhívtam, mind azt mondta, hogy nem kell (ha kellet is volna, nekik nem érdekük, csak ''feldobják'' a klímát és kész.
megrendeltem a klímát, kijöttek a szerelők, kérdeztem, jó lesz ez így. ők azt mondták hogy rengeteg klímát szereltek, de soha_semmikor nem volt (nem kellett?) építési engedély.
feltették.
használtam 1 hónapig, majd a kedves irigy szomszédok feljelentettek (nehogymáagyerekneklegyenmá)
levélben értesítettek, hogy szabálytalan, szereljen le, mert különben 10k-tól ''márnememléxemmeddig'' terjedő ismétlődő(!) bírságot fogok kapni, addig, amíg le nem szerelem.
pánik.
befáradtam a polgármesteri hivatalba érdeklődni. megkérdeztem ugyanmár hogy is van ez.
a hölgy azt mondta, h peches(!) vagyok, mert nekik csak arra van kötelességük, hogy a feljelentett esetekkel eljárjanak.ergo ha nem jelent fel senki, a kutya nem foglalkozik velem.
oké, így jártam. hogyan tovább, hogyan tehetem legálissá.válasz: SEHOGY!
fennmaradási engedély? NEM! akkor ecseteltem, hogy lehetséges, hogy 100m-es körzetenben hemzsegnek a parabolák, klímák stb.nem kaptam érdemi választ. azt mondták, hogy minden kerület a saját hatáskörében jár el. elolvastam a hivatkozott, hatályos adott kerületi rendeletet, és abban feketén-fehéren le volt írva, hogy se klíma, se parabola antenna, se parapet cuccok szerelése semmilyen módon nem engedélyezett.értitek? nem engedélyköteles, hanem nem_lehet.
mindjárt folytatom...14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
iguana
őstag
közöltem a hölggyel, hogy fél órán belül legalább 50 fényképet hozok, ahol klíma, parabola, riasztó, neonreklám, stb. van kint...HOZZAK!
gondoltam, h ez nem oldja meg a problémám, meg egyébként se dögöljön a szomszéd tehene, nem tettem.
ellenben amit tehettem, fellebeztem. mindezt megtehettem 20k (azaz húszezer) értékű ocsmány bélyeg (bocsánat, illetékbélyeg) ellenében. tehát, ha élek ezzel a lehetőséggel, és csak annyit írok, h ''anyátok'' az 20k. mai napig nem értem, h lehet ilyen súlyos eset egy ''doboz'' kirakása? akkor mibe kerül, a nyíltan folyó engedély nélküli építkezések, beépítések stb. persze, itt is az erősebb kutya b@szik elv működik.
rendben. akasszuk a hóhért...nicsak, mik azok a polgármesteri épület falán? jééé...vmi be van dobozolva. (értsd el van takarva a klíma, szépen alumínum lemezzel, lefestve, lukak a ventilátorok helyén) nekem akkor azt mondták, és a kerületi rendeletben is az volt, hogy semmi sem lehet a homlokzaton, ami az utcafrontról látszik. az én panelom egy eldugott kis parkban volt, célforgalommal. a polgármesteri hivatal több sávos főutra néz. és a pár 10 méterre lévő iskolán is.és a vele szemben lévő butiksoron is.és egyébként is.
megírtam a fellebezést, lett is vagy 4 oldal, mint az irodalom érettségin
(az már más tészta, hogy 2 hetem lett volna rá, de ügyesen visszadátumozták a levelet, így maradt 2 napom erre).
csend.
csend.
3 hónapig csend, majd jött a válasz, hogy mégis maradhat (semmi nem kellett hozzá), és visszakapom a 20k-t.
így is lett. megkaptam a hivatalos határozatot, amely semmissé nyilvánította az előzőt.
időközben kiderítettem, ki volt a jóakarom. az akkori párom könyörgött, hogy ne csnáljak semmi hülyeséget.
a legnagyobb elégtétel az volt, amikor csöngettem a szomszédnál a fénymásolattal:
''Üdvözlöm, xy vagyok az x emelet y-ból. Azt hiszem ez az öné...''...és átadtam a papírt.
győztem. a fej, amit vágott soha nem felejtem.
egyébként ma mennyibe kerül az építési engedély a klímára? hogy megy ez tényleg hivatalosan? (és kinek van ilyen? )14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
deedee
őstag
nálam az erkélyen lesz lent a padlón a kinti egység,bár ez tetőlakás és fedetlen az erkély....Remélem nem gond a szél,eső,fagy ,hó neki hosszútávon..... Szóval engedélyek nem kellenek...elvileg....
-
deedee
őstag
nagyom jó a hitachi link!!Komplett összefoglaló és engem nagyon meggyőzött,hogy maradjak a hitachi légcserélős verziónál,ami energiatakarékos,öntisztító,nagyon halk stb....Persze nem olcsó,de 10 év gari azért sokat nyom a latban....
remélem egy hónap múlva kb már gyakorlati tapasztalatokkal is szembesülhetek az írott mellett... -
Racecam
nagyúr
Ja, de már bánom, hogy nem az ''Air Exchanger''-t rendeltem meg....
Elsőre túl drágának találtam, most viszont nem vagyok benne biztos, hogy jól döntöttem.
Nem baj, majd a második készülék (ha ez beválik), az már olyan lesz.
[Szerkesztve]Com'è diverso il mondo visto da qui
-
deedee
őstag
elvileg öntisztító meg minden,tehát egyszer bekapcsolod,aztán jóóóvan... Nem kell hozzányúlni,tisztítani....Legalábbis a légcserélős az ilyen...Papíron....
Mivel nekem 3.5 kwatt-os kell,ami kicsit drágus, mindenképpen kell még egy hónap mire meglesz a pénz....Más nagyobb kiadásaim is lesznek napokon belül,és sajna nem vagyok milliomos... Részletre meg nem igazán szeretek vásárolni.. Viszont most már semmiképpen sem adom alább a hitachi-ál......Sajna az ugyanilyen tudású daikin-ok jóval drágábbak.Megnéztem a neten....és csak 3 év a gari.....Síma hitachi-nál 5,légcserélősnél 10 évet adnak.... -
Bakko
tag
Az r22-nek az üzemi nyomása 4-6 bár. 12-24 bár a töltőnyomás attól függően hogy milyen távolságra van a kültéri a beltéritől.
2010 ig állítanak elő de azt asszem már csak pótlás céljából szal ilyet már nem lehet szerezni olyan könnyen engedélyekhez kötik a beszerzését.No Comment!
-
anjani182
őstag
Az RTL Klub mekkora hülyeséget közölt most le a Híradóba!!!
A villanyszámla megugrásáról van szó, azt állították, hogy ha napi 5 órát megy a klíma, akkor havi több, mint 10 ezer forintal ugrik meg a villanyszámla, és 300KW-ot eszik meg Ha már éjszaka is megy a klíma, kb. 10 órával számolva, akkor pedig túllépi a 20 ezer forintot is a klímahasználat, mindez 33 ft / 1 kW-al számolva Hát ez nagyon LOL! Ezt leközölték, eldobom az agyam
Látszik milyen szakemberek készítik a riportokat
Szerintem valami ipari klímával számoltak
[Szerkesztve]Forever and ever, let's make this last forever.
-
anjani182
őstag
válasz anjani182 #341 üzenetére
Én napi 6 órával számoltam a 2.5kW-os klímám, hétvégente 8 órával, igaz itt 20 Ft az áram, de akkor is 2500 Ft jött ki, tehát nagyon téves ez a számítás
Tehát az RTL Klub szerint 2kW-ot eszik meg egy klíma óránként, mivel havi szinten azt írták, hogy 300kW, ezt osszuk el 30-al, így jut napi 10 kW, mindez 5 órára
[Szerkesztve]Forever and ever, let's make this last forever.
-
Racecam
nagyúr
válasz anjani182 #341 üzenetére
Nem kell ezen idegesítened magad, az ostobaság mindennapos a kereskedelmi csatornáknál. Különösen igaz ez a szenzációhajhász híradóban.
Amíg egy normális híradó, eseménytől függően, belpolitikával, külpolitikával kezdődik, addig náluk az a kecske a vezető hír, és szenzáció, amelyik hármat kölkezett....
Ennyit róluk, elnézést az OFF-ért...
u.i.: Természetesen a klíma hír is butaság.
[Szerkesztve]Com'è diverso il mondo visto da qui
-
anjani182
őstag
Én meg valamelyik nap elszámoltam maga, ezért is bocsánatot kérek 28 Ft nálunk egy kW, így 3200 Ft-ra jön ki nekem a havi klímafogyasztás, nem 2500 Ft, mint ahogy írtam!
Bár tény hogy a legrosszabb eshetőséggel számoltam, így a 2500 - 3000 Ft-ot reálisnak tartom napi átlag 6-7 órás klímahasználat melettForever and ever, let's make this last forever.
-
Badb0y
addikt
Igen, ez a baj, hogy nem úgy van, hogy egy nagyteljesítményü átfujná az egészet. 2 szobás (57nm-es) kis lakás.
Láttam, hogy lejebb anjani kiszámolta mennyi a fogyasztása, csak ő tőlem messze lakik. Fehérvár közelébe lakik vki ? Itt mennyi 1 kw?Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
bullseye
addikt
nekem valami ''klímahelyettesítő'' kellene. Falvágás, kivezetés és egyebek nélkül, ami mégis valamivel elviselhetőbbé teszi a létet. Láttam reklámokban ''léghűtőt'', meg persze párátlanítót és párásítót is ajánlgattak (kétlem, hogy mindkettő jó lenne...) Sejtem, hogy annyit nem érnek, mint egy klíma, de egy ventinél meg csak többre megyek velük...
van valakinek tanácsa, ötlete, tapasztalata?'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok