- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
őstag
ALZA-n rengeteg ház 5-15%-os akcióban van árúkeresős árakhoz képest, érdemes válgatni ha valaki most tervez vásárlást.
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
chatran
őstag
válasz CriticalHit #83697 üzenetére
Köszi, az első szerintem már nem kapható, de a másik két ajánlott méretében nagyjából egyezik az Apex Air-rel, így végül az lett a kiválasztott.
Ebben a méretben van egyébként ajánlott fém, nem pedig tg oldallapos ház? Néztem az Apex Q-t, de annak zárt az eleje, cserélni kellene az előlapját egy Air-rel és jó is lenne.[ Szerkesztve ]
-
biroroland
újonc
válasz CriticalHit #83694 üzenetére
Igen, elcsesztem. Ez a másik (ugyan az a széria....)
[link] -
chatran
őstag
Sziasztok!
SilentiumPC Regnum RG4T-hez milyen hasonló házat tudnátok ajánlani max 30-ért?
Tetszett ez a ház, a jól szerelhetőség, kábelelvezetés és a porszűrők miatt. A 2 ODD\HDD hely már nem fontos, a fentinél sem használtam. Az üveg oldalfalat is tudom mellőzni.
Ha van valami bestbuy, nagyon megérős, akkor lehet 40 is.ASROCK B650 PRO RS, 7800x3d, Thermalright Phantom Spirit 120Se, Corsair RM650X, 2 db 3,5-ös HDD, 1 2,5 SSD, EVGA 3060XC (ezt majd cserélném valami komolyabb 4070-re)
Talán az utód Endorfy Signum 300 hasonlít rá a legjobban, de néhány vélemény alapján már nem olyan minőségű anyagokból van, mint a SilentiumPC volt, sokkal spórolósabb.
Köszi szépen!
-
CriticalHit
őstag
válasz biroroland #83693 üzenetére
Mindkét linked ugyanarra a házra mutat, ami szerintem is a legjobb ár/érték arányú házak között szerepel: [link]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
biroroland
újonc
Sziasztok!
A listában nem találtam meg az általam kinézett házakat, de jó véleményeket találtam róluk máshol. Az én meglátásom szerint baromi előnyös az ár-érték arányuk.Ha lenne valakinek tapasztalata, legyen szíves megosztani. Természetesen véleményeket is várok -megérzés- alapján.
Ez lenne benne:
Ryzen 7 7800X3D + Liquid Freezer III 420 (Ház front részén)
RX 7800XT NITROKöszönöm!
-
-
kzkz
őstag
válasz boogie84 #83687 üzenetére
"Enyémhez a korábban linkelt prototípus áll a legközelebb, de én a vga-t is felülre fogom tenni, ha kitalálom hogy rögzítsem"
Melyik is ez a prototípus? Már elvesztem a linkelt házak között.Én végül ma megrendeltem a CTE C700 TG ARGB Mid Tower Chassis-t, ez feketében olcsóbb volt, mint a nem ARGB-s verzió, illetve még valami plusz üvegpanel van az elejéhez, ami nem tudom levehető-e. 3db 14cm-es venti jár mindkét esetben hozzá. Elvileg holnap délután átvehetem...
-
boogie84
veterán
Alapvetően jó megoldás lentről felfelé áramoltatni a levegőt, hisz a meleg úgyis felfelé "megy".
Enyémhez a korábban linkelt prototípus áll a legközelebb, de én a vga-t is felülre fogom tenni, ha kitalálom hogy rögzítsem. Gyakorlatilag a hőforrások felül a hát tetejében lesznek. Nálam a lentről felfelé leveő áramlás nem megoldható, mert akkor a vga bordáin keletkező hő biztos bekavarna az AIO radiátor hűtésébe. Megpróbálom majd őket úgy egymés mellé helyezni, hogy mindkét eszköz által termelt meleg egyenesen felfelé hagyja el a házat. Oldalról kapják majd a levegőt. Meglátjuk.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
kzkz
őstag
válasz fboldog #83685 üzenetére
Ó, ez a CTE C700 jónak tűnik, nem is tudtam, hogy van ilyen. Szerintem oldalra felesleges a venti, de a lényeg, hogy alul és felül van, és az alaplapi IO felfelé néz. Még jobban utánanézek, de köszi
A silverstone nem igazán jó, mert az intake ventinél van a bekapcsoló gomb, és ha orra állítom, akkor nem tudom megnyomni.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ez még kimaradt a listából.
https://www.thermaltake.com/products/chassis.html?chassis_series=757Amúgy nem lenne egyszerűbb venni olyan házat ami nagyjából téglatest formájú (tipikus, nas, rack stb) és elforgatva használni?
Pl.
https://www.silverstonetek.com/en/product/info/computer-chassis/rm52/üdv.: Boldog Ferenc
-
veterán
Ez a full mesh Zalman i4 egy nagyon érdekes kis házacska.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
CriticalHit
őstag
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! Jól látom, nincs olyan ház ami 5,25" előlapi kipattintható hellyel is rendelkezik és tud fogadni 2x120mm vízhűtést? Mondjuk van itthon mindenféle szerszám lyukat vágni, de akkor már lehet kerülhetne alulra a tápegység, na olyat sem láttam alzán / emagon. Midi / nagy tower nem számít a méret. És persze táp nélkül keresek, minél olcsóbban, jó szellőzéssel.
-
-
kzkz
őstag
Na, valami ilyesmi lenne, csak ez ugye 14 éve készült, amikor még az 5,25 és 3,5-es meghajtók számítottak valamit, szóval ezt a részét levágva jó is lenne
Silverstonetek FT02
YTDe ha valaki tud hasonlót, ami kapható ma is, akkor ne tartsa magában, inkább megveszem, az egyszerűbb
-
kzkz
őstag
válasz boogie84 #83677 üzenetére
Levegő alul be, felül ki, nekem csak ennyi kell , és hogy az alaplap IO része felfelé nézzen, mert csak így lehet megoldani a légáramlást. 2-3db 12, 14, vagy 18-as ventivel alul és felül, alaplap felfelé néz, IO shield kábelek még a házon (ventiken) belül elvezetve jobbra és/vagy balra. Ez a rész külön hozzáférhető egy külön fedőlappal.
Nagyjából ilyet elrendezést már csináltam egy Ikea bútorból, de az szerver lett, és ott kellett a sok HDD-nek a hely. Most inkább 2020-as alu profilból állítanám össze, HDD-nek nem is kell hely szerintem, jóval kisebb lesz.
Ez volt a terv: (Igazából server ÉS 1 vagy két gamer gép lett volna egyben, azért van ott 2 GPU is, egy legnagyobb méretű, amit kapni, és alatta egy kisebb. 2 embert látott volna el, meg a szerver feladatokat. Aztán úgy döntöttem, hogy mégse vonom ennyire össze a dolgokat, mert ha ez leáll, akkor mindennek annyi )
És ez lett belőle végül, azóta is jól szuperál:
A mostani terv még csak a fejemben van, de lassan elkezdem 3D-ben is...[ Szerkesztve ]
-
clydoh
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek
1. Mennyit szánsz a házra
Ez mindegy a lényeg hogy, megfelelő legyen.
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
Alaplap: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
+Hűtő (Opcionális): Ezt még nem tudom milyen legyen.
Ram: Kingston Technology FURY Beast memóriamodul 64 GB 2 x 32 GB DDR5
VGA: GAINWARD GeForce RTX 4080 SUPER Panther OC 16GB GDDR6X vagy GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Phantom 16GB GDDR6X
SSD: Samsung 990 PRO 2TB
Táp: Be quiet! PURE POWER 12 M 1000W
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb) -
Phanteks Eclipse P400 Glacier -ről mi a véleményetek, tapasztalatotok? Ez a ház tetszik. A p400-ról alapvetően pozitív véleményeket látok.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Immáron full Lian Li ventikkel. A 14-es ventik jobban kitöltenék a teret de egyelőre ez van.
A ház 70k volt a ventik pedig 82k innét apróról. Bolti árukat inkább nem számolnám ki.
A hátsó és alsó ventik fix 900RPM-el míg az oldalsók fix 800RPM-el üzemelnek. Automata egyedül a CPU hűtése.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
kromatika
veterán
válasz CriticalHit #83658 üzenetére
Nagyon tetszik.
-
No, úgy néz ki csak kéne egy ház. Rendeltem atx alaplapot + Ryzen 8600G-t. Nyilván a régi tápon nincs 2x8pines csatlakozó... most úgy vagyok vele, hogy ha már minden új lesz, akkor menjen a FD 3000 is, illetve cakk-pakk az egész gép.
Szóval 20-30e között keresek jól szellőző házat. Vga később lesz... majd ha lesz rá pénz, így is baromi sokba van ez a csere.
Mi a francot csináljak, sajnálom a lightscribe-os dvd írót is, de vagy 3 éve nem is használtam, akkor nem kéne 5.25-ös hely se... megoldom valami külső cuccal.
Fractalból is elég volt ennyi, néztem eleget.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Gyöször
senior tag
válasz CriticalHit #83653 üzenetére
[link] ELOX AS-01B-OP a chieftectől jó lehet?
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz AuraSync #83655 üzenetére
Neked nem O11 Dynamic EVO XL van?
(531.9mm x 522mm x 304mm)boogie84
https://comparesizes.com/CriticalHit
Valoszinuleg eladom, igy olcsobb lesz a valtas. -
Grave_444
nagyúr
válasz CriticalHit #83658 üzenetére
Csalóka, mert az egy kis kártya.
Normál hosszú 3 ventis és AIO esetén csak 140mm-es táp fér be, léghűtés esetén +1cm. -
CriticalHit
őstag
A kompakt házat kedvelőknek: [link]
Busterftw:
Mi a terved a Phanteks G500A Performance-al?"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
-
Busterftw
nagyúr
Eppen hazat ujitunk fel, talan jovore koltozheto lesz, a stilushoz jobban illik valami minimal "wabisabi", ha ott tartunk szerintem en valtom majd a Phanteks G500A Performancet egy Fractal North XL (Mesh)-re.
Hutesben nem lesz kompromisszum szerencsere, kinezetben mar igenItt a meretbeli kulonbseg vizualisan, ha esetleg valakit erdekel.
-
Gyöször
senior tag
válasz CriticalHit #83650 üzenetére
158,5 mm a hűtőm, most találtam meg a specifikációt, elsőre nem volt meg ehhez a régi hűtőhöz bocsi. Ez kicsi ház, tudsz valami nagyobbat? A VGA fölött szerettem ha van szellőző
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Az ajánlott házak táblázatban 20ezerig csak mATX van, szabad nekem egy gyors kérdést, hogy:
125W TDP Phenom II procihoz, amin egy
CM Hyper 212+ hűtő csücsül
Most egy Asus RX580 VGA megy bele.
Későbbiekben minden is cserélve lesz, csak most a gyereknek akarom a régi gépem összelapátolni, ezért jó lenne előlapi USB3.0, de nem élet halál. Megoldható valami 3,5"os bővítőval.
Egy elfogadható minőségű teljes ATX házat tudtok ajánlani? ... olcsón... Legyen jó, és ha 20ba belefér az nem baj.[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Mivel a fordított alaplapos házakból kicsi a választék úgy döntöttem, hogy jó az is, ahol normál helyzetben van az alaplap, de a levegő szabadon tud áramolni alulról felfelé, és a táp nincs útban.
Ezt találtam: Raijintek Paean C7
Van valakinek tapasztalata ezzel? Illetve tudtok-e alternatívát, ami árban olcsóbb? Ez kb. 27e
Az is jó lenne, ha a GPU 90 fokkal elforgatva állna...[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan házat, ami fekvő, és 4-6HDD elfér benne? Az elképzelés az lenne, hogy erre menne a monitor. Ha szerintetek nem jó ötlet (mert mondjuk sokkal nagyobb alapterületet foglal el, mint egy álló), akkor milyen kisebb házat ajánlanátok, amibe 4-6HDD elfér? A konfig még összeállítás alatt, de Ryzen 5 5600G, GPU nem lesz, alaplapot sajnos még nem tudom, ha találok normális mATX lapot sok SATA-val, akkor mATX, ha nem, akkor ATX.
-
Milo629
aktív tag
válasz CriticalHit #83643 üzenetére
Az kimaradt hogy egy Dark Rock Pro 4-nek el kellene férnie, mert annyira alapnak gondoltam hogy csak kocka ház lesz fektetettbe.
-
boogie84
veterán
válasz CriticalHit #83643 üzenetére
Nemsoká jön az új házuk a CW04. Az 360-as radit is tudja majd fogadni.
Ilyesmi házat kezdek építeni amint jönnek hozzá a cuccok... Furcsa h nálam előbb született meg az ötlet, és jó látni h neves gyártó is hasonló ötlettel állt elő.[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, Thermaltake Core X5/X9-en kívül van még olyan gépház ami full ATX méretű, fektetve van benne az alaplap és még kapható?
-
válasz Busterftw #83640 üzenetére
"noise normalised"
Tehát magyarul minden házat belőnek egy adott db-re és az alapján látjuk meg a hűtési hatékonyságát. Ez világos.Akkor a másik kérdésem, hogy teljes legyen a tudásom e téren is.
Mi a helyzet a venti nélküli házakkal? Vagy azokkal a házakkal ahol csak 1db van mondjuk hátul?[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz BogyóBP #83637 üzenetére
Ujabb hazakon ez mar normalis, a panel ugy van perforalva, hogy a port megfogja de optimalis legyen az airflow.
Az en Phanteks G500A-n is igy van, elol megakad a por nagy resze.
Tavaly vettem, most csereltem SSD-t, azota nem nyitottam meg, alul volt egy vekony reteg por de sehol mashol, meg a VGA-n se, siman letoroltem.A front panelt meg letorlom 2 hetente es kesz.
AuraSync
Komolyabb teszteknel noise normalised tesztek vannak, illetve nagyjabol ugyanaz a hardver is.
Persze, hogy szabalyozhatod a ventit, csak nem mindegy hogy egy haz airflow/ventivel 800RPM-el hogy huti a komponenst vs masik haz/venti 800RPM-el.Mert oke, hogy leveszed 500RPM-re, de lesz +10c CPU-GPU hofok egy hazban, mig a masik hazban nem. (mert ugyanazzal a zajszinttel jobb a hutesi teljesitmeny)
-
spleenszuru
őstag
válasz AuraSync #83615 üzenetére
Én is akartam már ilyet a gép alá, mert most még asztalon van, de alig férek, ill. hamarosan további dolgok jönnek az asztalra, így a háznak mennie kell a földre.
Ha végül beépítem a HAF 700-at, ami önmagában is ~20 kg, akkor nem kicsit lennék hálás, ha valamin mozgatni tudnám, és nem emelgetnem kellene a majd ki tudja hány kg-t.
Múltkor Rowon félét láttam a Lidl-ben, de úgy ítéltem, nem férne rá a HAF 700..
Szóval köszi a tapasztalokat, jól is néz ki, szóval valamilyen formában biztos veszek majd valamit, vagy esetleg rendelek valami vastagabb műanyag táblát/bútorlapot, és szerelek rá 4 db kereket.
[ Szerkesztve ]
Malaka!
-
válasz Busterftw #83636 üzenetére
Ezt a noise szint dolgot soha nem értettem mire alapozzák hisz a venti szabályozható, használhatom 500RPM-el meg 1400-al is.
Sőt a nemrég vett Lian Li ventik ki is kapcsolhatók akkor az én IDLE zaj szintem 0db?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
BogyóBP
addikt
válasz Busterftw #83636 üzenetére
Ahogy néztem nincs benne dust filter(csak a fém lyukak). Nálam meg sok a por. Te mit gondolsz?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
NZXT H6 Flow milyen ház? Érdekes a design és a felépítés is, nemtudom hatékony e.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
senior tag
Alta széria:
https://www.silverstonetek.com/en/product/?kw=alta&searchSubmit=Submit+Query
Eredetileg itt is meg volt rá az esély, hogy támogassa a m-atx lapokat, de végül csak mini-itx spec. lett a vége:
https://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=178üdv.: Boldog Ferenc
-
BogyóBP
addikt
Le van akciózva a Coolermaster C700M az alzánál. Fáj kicsit a szivem Két éve vágyom arra a házra de mindig odébb és odébb toltam.
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz errorcode06 #83629 üzenetére
teljesen, nekem a compact változata van. alapból kapsz hozzá 3 ventit és jól szellőzik.
esetleg nézz rá a Be Quiet! Silent Base 802-re, szintén jól szellőző ház gyárilag 3 ventivelTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
errorcode06
őstag
válasz MaddeNNNN #83624 üzenetére
Oké. Most nézegetve az ajánlót, megtetszett a Fractal Design Meshify 2. Alzán a black solid 70k.
Ez mennyire élhető? Nincs rgb, sem üveg oldallap.Mondjuk a ház szellőzése kérdéses. Gondolom csak kellene bele egy-két venti, ugye?
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan házat (vagy keresőt) ajánlani ahol az alaplap hátsó portok felfelé néznek? Olyan kellene ami alul szívja be a levegőt és felül távozik. mAtx-es az alaplap, egy 2slotos videókartya és két nvme ssd lenne csak a tápon kívül. A proci hűtése vagy lehutes vagy egy ventis aio vizhutes.
Előre is köszönöm!
-
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz errorcode06 #83622 üzenetére
minden képpen kell a 2hdd? ezzel a vga mérettel nagyon sok jó ház kiesik mert a hdd keret lefoglalja a helyet tőle
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Pityu.
nagyúr
válasz errorcode06 #83622 üzenetére
Ez Phanteks Eclipse P600S Silent rossz kis ház nekem is ilyen van,hangtompító részek leszedhetők és nagyon jó szellőzése lesz.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
errorcode06
őstag
válasz errorcode06 #83607 üzenetére
Esetleg valami ötlet erre?
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
-
BogyóBP
addikt
válasz AuraSync #83603 üzenetére
Mennyi egy ilyen kiskocsi?
-
BigBear
senior tag
válasz kromatika #83609 üzenetére
Talán még az IM-1 Pocket
Inter-Tech
Dimensions (h/w/d): 303 x 185 x 391mm -
kromatika
veterán
Sziasztok. Elég sok ajánlott ATX lapot fogadó ház kipróbálása után(fractal design meshify C,corsair 4000d,be quiet! Pure Base 500XD,végül sikerült megtalálnom a számomra legjobban tetsző és megfelelő házat egy Lian Li PC-O11 Air Mini személyében.Minden szempontból megvagyok vele elégedve.De lakás csere miatt sajnos kisebb házra kell váltanom.Konfigom nem egy melegedős fajta,és a gép netezésre,film nézésre,zene hallgatásra ,zene vágásra van használva szóval semmi extra.A konfig: ASUS TUF Gaming B650M-PLUS WIFI,AMD Ryzen 7 7700, 2x16GB DDR5 G.SKILL Trident Z5 6000Mhz CL32, 1TB Samsung Nvme Pcie 4 ssd, MSI MAG A650GL moduláris táp 140 mm mély, és a cpu hűtő ID-COOLING SE-226-XT .(155mm magas) Külön VGA nincs a gépben és nem is lesz. A cél minnél kisebb méretű mATX lapot,és ATX méretű tápot fogadó ház ,amibe be fér egy 155mm-es hűtő.Hűtés sempontjából bőven elég a klaszikus elől ,vagy felül, és hátúl egy egy venti hely,persze ha több van nem gond. Ventijeim vannak nem fontos igény. RGB nem fontos. Ami nekem tökéletes lenne de sajnos nem találok sehol az a FSP CST350 Plus [link] Méretei 391 (H) x 185 (Sz) x 303 (M) mm. Szóval valami kb ekkora méretű házat szeretnék ,fontos hogy a Q11 Air mini 400 X (W) 288 X (H) 384 mm méreténél kisebb legyen,és magyar országon kapható legyen. A keret kb 20 és 30 000 ezer között. Ha lehet töbféle ajánlást is kérnék.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz CriticalHit #83605 üzenetére
Tudom, hogy felesleges belemennem mert én látom amit látok, de azért biztos ami biztos megkérdem: Miért nem?
És akkor engedelmeddel leírom az én meglátásomat is.
Ebben a gépházban közel 1 hétig nem volt benne semmilyen oldalsó venti és nem volt baj a hőfokokkal még a 30C-os szobában sem, az a 3db alsó 14-es teljesen elég volt.
Két okból lettek beszerelve az oldalsók. Az egyik, hogy meg legyen az a bizonyos "pozitív" nyomás a gépházban a másik, hogy valami mutassa a hőfokokat a gépben. (nem utolsó sorban szép dísz)
Fix 700RPM-el mennek és a gépház-fal közti távolság pont 5cm.
Az oldal ablakot levéve tökéletesen érezni, hogy azok a ventik tolják be a levegőt még ilyen visszafogott falközeli tempóban is.
Szóval az így marad ott a sarokban és semennyivel nem lesz odébb húzva.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
60-70k-ért szeretnék egy egyszerű, üveg és RGB mentes házat, a következő konfighoz:
B650 AORUS PRO AX (rev. 1.x)
AMD Ryzen 9 7950X3D
G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black
SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20G
2db 3,5-es HDD
2db 2,5-ös SSD1-2 venti még bele, nem tudom hogy mennyi kellene pontosan, és hová.
Tápot és hűtőt még nem tudom biztosan.
Előre is köszönöm!
-
Merföldekkel jobb lett az összhatás sztem. Azok a kiálló kerekek nagyon irritáltak a másik megoldásnál, de itt tökéletes. Ki tudom húzni oldalra a porszűrőt is.
Még a vágás mentén később össze lesz feketézve és amúgy iszonyat stabil a cucc. Nemhiába, a fizika működik.
HREH:
A két belső él közötti távolság 30cm széles gépház esetében ~8,4cm.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest