- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
konyi79 #57047 üzenetére
Eeegen, gondolom ez okoz örömöt sokaknak, hogy kint vannak a természetben vagy az utcán, mellékesen egy kamerával a kezükben.
Én inkább mint munka állok hozzá a fotózáshoz, kikapcsolódáshoz max telefon van nálam.Ezért én nem is fogok belebotlani soha ilyen pillanatokba, ugyanakkor nekem inkább a rendezői munka adja a fotózás szépségét, hogy tudok-e kreatívat alkotni amúgy ingerszegény hozzávalókból.
Szóval minden elismerésem egy díjnyertes természetfotóhoz, de azért szerintem ez inkább az istentelen türelemnek köszönhető és véletlenek egybeesésének, semmint tudatos megismételhető folyamatnak. Elvégre aki emberekkel dolgozik és profinak hívja magát, attól joggal várják el, hogy a szar napjain is jót tegyen le az asztalra, míg ugye a természetben - gondolom én - vagy jó napja van a mókusnak és beugrik a lencse elé vagy nem.
Ugye volt abból is botrány, hogy a természetfilmesek olykor megrendezik a jeleneteket egyes amcsi csatornákon és nem is annyira természetes az, ha a zsákmány állat nem tud elmenekülni, stb. -
válasz
tvamos #57041 üzenetére
Neck-nek is:
Én például sokat figyelek távcsővel madarakat, főleg vízimadarakat. Rengeteg dolog van, amit sokszor láttam már, teljesen természetes, számomra szinte mindennapi dolog, de akkor is érdekes, és valahogy sosem teljesen ugyanaz. Néha viszek magammal fényképezőgépet, hogy megmutassam másoknak amiről néha mesélni szoktam, vagy hogy eltegyem magamnak emlékbe.
És néha pont az a jó a természetfotóban, hogy tudod, hogy adott dolog nagyon ritkán sikerül (vagy sikerül jól). Persze van, ami gyakrabban.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #57046 üzenetére
az még óradíjban is drága buli lenne -> youtube tutorial, elég olcsó obi ahhoz.
-
konyi79
addikt
válasz
Teasüti #57045 üzenetére
Nem olyan bonyolult ez, vagy épp nem olyan egyszerű?
Itt vársz, de tudnod kell mikor legyél hol, ez viszont adott esetben rengeteg munkába kerül. Meg persze, hogy rengeteg szerencse kell hozzá, több, mint egy kifestett modellnél akit kirángatsz az esti fényekbe Bazilikához.
Egyeseket ez frusztrál, másoknak ez adja a szépségét a természetfotózásnak. Jól van ez így. -
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Tudom, nem pont ide tartozik, de tudtok ajánlani embert (@Bp), céget, aki objektívet javít?
Mivel egy olcsó 50mm f1.8 lett hibás, kb gazdasági totálkár, ezért olcsó megoldás kellene, de nagyon fájna kidobni egy alig másfél éves üveget, optikailag teljesen pöpec.
A tokjában volt, de legurult az asztalról és koppant, szorul az AF motor, csak kézzel lehet végig mozgatni, de az sem esik jól az embernek. Remélem csak valami műanyag pöcök mozdult ki, de én nem merem szétszedni.
Lehet van rá fórum, de nem találtam. HA-n is kerestem embert, de hiába.Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
konyi79 #57044 üzenetére
Erről kicsit az jut eszembe, mint esemény fotózáson a candid képek (kandi kamera magyarul?): meglátok egy helyzetet amiből jó kép lenne, de mire a szemem elé emelem a gépet már elmúlt a pillanat.
Elkapni egy spontán mosolyt, egy buja pillantást, stb. kb lehetetlen ha nem vagy orákulum vagy nincs megrendezve. Gondolom ugyanez frusztrálja a kollégát is, hozzáteszem én abszolút megértem.
Én aki kizárólag embereket fényképezek, én megszoktam, hogy producerkedek és relatíve könnyű eredményt produkálni és begyakorolható folyamat. Nem a véletlen műve, hanem az én alkotásom.
Viszont elkapni egy tökéletes pillanatot az szerintem nem annyira művészet, sokkal inkább szerencsejáték. Persze a fotózás alapjaival tisztában kell lenni nyilván, de azon túlmenően nincs beleszólásod igazán mi fog történni. Lottót megnyerni sem művészet, csupán egy szerencsés véletlen. Van aki egész életében játssza és sose nyer semmit.
Persze a modern gépeken a siker esélye jóval nagyobb, amikor már akár 30 fps-el lehet lőni bazi nagy képeket is, akkor legalább a pillanatot el lehet kapni rendesen, ha látod jönni.Még csak komponálni se kell, mert 40-60 MP-ből csak kivágod ami kell.
-
konyi79
addikt
Érdekes ez a felvetés a természetfotó kapcsán.
Az, hogy a történésekre nem vagy adott esetben hatással, az nem azt jelenti a kompozícióra sem. És igaz, hogy természetfotóban bár szépet alkotni könnyű, mégis egyedit közel sem. De néha épp a rá nem hatásunk alkot egyedit nélkülünk, viszont a jelenlétünk nélkül meg abból nem lesz kép.
Szerintem pont ez a természetfotózás szépsége. -
tvamos
nagyúr
Ha gyalog megyek haza, akkor szinte minden alkalommal latok nyuszikat. Lefotozhatom akarhanyszor. Neha latok rokat is. Nagyon neha szarvast.
"De nekem a fotózás nem a digitális szemét halmozásáról szól" nem baj, igy a szep, hogy kulonbozoek vagyunk. De ezert nem osztok meg kepeket, foleg itt, mert neked digitalis szemet, nekem meg oromet okozott elkesziteni, meg visszaemlekezni ra.
Lehet, hogy foztomre meg azt mondanad, hogy inkabb fenykepezzek... ki tudhatja.
-
kovsol
titán
Engem speciel nem érdekel ha valamit meglőttek ezerszer előttem, mert én nem másokat másolok hanem saját magam kísérletezgetek, aztán persze másik ezer is lehet pont ugyan úgy lőtte meg xy nevezetességet mint én.
Viszont én utána ha ránézek arra a képre egy emléket idéz fel bennem. Másnak meg lehet csak egy tucat kép -
Neck
veterán
válasz
tvamos #57038 üzenetére
Szerintem nem jó a példa, a főzésnél a kedvencedet megeheted többször is. A zenét nem tudom, mert nem vagyok zenész, nem játszok semmilyen hangszeren, de a kedvencemet sokszor meghallgatom.
De nekem a fotózás nem a digitális szemét halmozásáról szól
Persze, lehet egyedül vagyok ezzel, és az is lehet, én vagyok a hülye
-
tvamos
nagyúr
Oke, de ennyi erovel zenelni is minek, mas mar lejatszotta, jobban. Vagy fozni is felesleges, mert a szuper sef mar megcsinalta, sokkal jobban. Ha annak orul valaki, hogy keszit egy sokadikat, ami meg rosszabb is, de az ove, akkor... azt nevezik hobbinak.
Amugy ha kirandulni megyek a fiammal, akkor csak a mobil, meg a labzoom jatszik nekem. Tudom, alacsonyak az igenyeim, de emleknek megteszi.
-
Neck
veterán
Az a tapasztalatom, hogy ezek a fotók ritkán sikerülnek jól. Legalábbis nekem.
Mostanában az a célom, hogy olyat fotózzak le, amit nem fotóztak még le kismilliószor - vagy ha igen, akkor az enyém a jól sikerültek közé tartozzon ebben a "mezőnyben".
Jó példa erre sétánk közben a parkban átszaladó mókus; nulla hatással vagyunk a kompozícióra, rulett, hogy sikerül-e egy jó fotó, jó pillanatban, jó helyre fókuszálva, úgy, hogy ne mozduljon be etc.
Általában nem sikerül, 100-ból 99-szer. És ha sikerül is, csak olyan lesz, mint egy bármelyik másik fotó, ha beírod a google-ba, hogy "mókus".
Ezekkel a fotókkal én nem szeretnék foglalkozni. Ezért is engedtem el a természetfotózástÉn a kirándulásokon is azt fotózom, amely fotókból nélkülem nem lesz még egy - a családomat. Őróluk csak az a fotó készül, amit én csinálok
Erre viszont egy 24-70 + 70-200 tökéletes.
Persze ez nagyon off ide, csak gondoltam, kiírom magamból, engem mi motivál, ha a szemem elé húzom a keresőt.
-
rizso
addikt
Kirándulásoknál szerintem jól tud jönni. Pl elviszem a kutyát sétálni, távolban sokszor van róka/őz/nyúl/stb, ha éppen le akarom kapni, oda tök jó. De volt mikor a gyerekről csináltam távoli lesifotót. Vagy szafari
kovsol: részben igazad van, én is szeretem tudni, hogy mit takar a 25x zoom, de én utánajárok, hogy az pontosan mit jelent. Sok potenciális kompakt vásárlónak viszont fingja nincs, hogy a gépre írt látószög mit jelent, főleg ha azt nem ekv értékben adják meg (lásd pl Sony RX100 VII 9-72mm, ami 24-200-nak felel meg), viszont ha azt látja, hogy 25x vagy éppen 50x zoom, arról már tudja, hogy "messzire ellát". G3X egyébként ekv 24-600mm, plusz ezen felül a digitális nagyítás.
-
Neck
veterán
válasz
kovsol #57034 üzenetére
Hát nem is, 3x zoom, tiszta ciki! Dobd ki, de az én kukámba
Persze egyetértek. Többre megyünk az átfogással. Talán akkor lenne ennek az akárhányszoros zoomnak értelme, ha lenne egy viszonyítási pont, példáuk a "normál" látószöghöz képest (azaz 50mm ekv.) mondaná meg, hogy mennyit tud a nagylátó, illetve a tele irányba "zoomolni".
-
-
rizso
addikt
válasz
MittuDomain_ #57022 üzenetére
Nálam van most egy G3X, agyalok rajta, hogy megtartsam az M10II helyett, mert általános felhasználásra baromi jó ezzel a zoomátfogással, nem kell cseréltetni az objektíveket, egy gép lóg a nyakamban, ha elmegyek kirándulni. Megvannak a korlátai, de egy baromi jó gép - pláne ha akciós az árán sikerül megvenni és nem 300k-ért.
Egyébként a 25x optikai zoom mellett egész használható a hibrid zoom is, 100x már nagyon digitális, de olyan 50x-ig egész jó, főleg ha nem pixelbuzizni akar az ember.
-
Neck
veterán
válasz
JohnyBlue #57025 üzenetére
Teljesen más a két felhasználás. A menyasszonytánc általában olyan fényviszonyok között történik, ahol kiválóan látni a hátsó kijelzőt. Ezzel ellentétben a szafari, ahová a kérdezőnek ajánlottak gépet, általában erős napfénynél zajlik, ahol a hátsó kijelzőt sokkal nehezebben látni.
Emellett, nem csak a látási viszonyok a mérvadóak, hanem az is, hogyan tudod "célra tartani" a gépet. A menyasszonytánc esetében például nagy valószínűséggel egy eléggé behatárolt területen táncolnak, amit (mondjuk) 35mm körüli gyutávval komponálsz. Ezt könnyű hátsó kijelzővel komponálni.
A szafarin meg általában a tőled messzebb, akár gyorsan helyüket változtató állatokat szeretnéd lőni, tele gyutávon, mondjuk egy mozgó autóból. A szemed elé célra tartott VF-el véleményem szerint ezt könnyebb véghez vinni.
Mittudomain: Ettől függetlenül jó áron van, amit írtál
-
Kicsit mindig felvonom a szemöldököm mikor szakmai topikban kukucskának nevezik a keresőt.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
MittuDomain_ #57024 üzenetére
"szerintem is a kukucska az egyik legfontosabb dolog a komponáláshoz"
Mióta milcet használok egyre kevesebbet használom a "kukucskát"
(100képből 20-at a nagy kijelzőn komponálok) Egyszerűen kényelmesebb a hátsó kijelzőn nézni az eseményeket mintsem hajolgatni, gugolás közben egy kis likba nézni, csúszni mászni. pölö most hétvégi 120fős esküvőn mire lement a menyasszonyi tánc (37perc) tuti szétgörcsölt volna a hátam ha a kukucsán át nézem a partyt
Így meg vigyorogva kényelmesen lenyomtam az egészet.
-
tvamos
nagyúr
válasz
MittuDomain_ #57022 üzenetére
Ha eros napfenyben kepezel, akkor nagyon fontos a kukucska. Szerintem. (Ez az egyik oka, hogy lecsereltem a Nikon 1-em.)
Ha van feny, nagy szenzor sem kell. (Ahogy irod, bokeh buzulni sem akarsz.) Lehet, hogy egy super zoom kamera, mint pl. egy Nikon COOLPIX P1000 jobb valasztas.(Ezzel lefenykepezheted az oroszlan orrszoreit... ha-ha.) -
MittuDomain_
őstag
Téma még a szafari, nagy szenzoros kompakt, iPhone kiváltás?
Most 190e a MM-ban a canon G3X, ami nagyon jó ajánlat.
25x optikai zoom, 1" szenzor, f2.8-5.6, amiből a tele végén az 5.6 nagyon-nagyon derék.
EVF (kukucska) sajnos nincs, ez az egyetlen komoly hátrány szvsz. -
rizso
addikt
válasz
csandi86 #57013 üzenetére
Nikon Z5-tel csak óvatosan, mert bár jó gép, de azért méretre nem kicsi, én vásárlás előtt mindenképpen kézbevenném, nehogy túl nagy legyen.
Egyébként az általad írt felhasználásra szerintem még egy 1" kompakt is tök jó lenne, pl. Sony RX100 VI/VII (vagy ha sok beltéri fotó készülne, akkor az elődök kisebb zoomátfogással, de fényesebb lencsével).
-
tvamos
nagyúr
válasz
Olvastad a #57010-es hozzászólást? Elég érdekes!
Nekem M50 van, és nem akarlak lebeszélni róla, de abból a keretből simán kijön egy Sony A6400, egy jobb utazó zoomal, amit később ki lehet egészíteni egyéb obikkal, ha rájöttök, pontosan mi kell. A Sony AF meg piszok jó, ember, kutya, macska, aranyhal, minden játszik. (Az M50-ben szem fókusz gyakorlatilag nincs.)
-
Neck
veterán
válasz
Most magam ellen beszélek, mert amúgy Sony-t szoktam ajánlani :D , DE! Nézd meg a Fuji vázakat is, a hozzá való kitobi a jobbak közül való, a kezelése igazi retro feeling, képminősége bőven jó, csak a film szimulációk próbálgatásaival hónapokra le lehet foglalni a hölgyet.
(Biztos nem RAW-ban fog fotózni iPhone után.)Mod: Pl XS-10 most akciós amazon.it-n, a vázat 828 euróért látom.Emellé már csak egy 18-55 f2.8-f4 kell.
Én ekkora keretből nem vennék a6000-ret azzal a két kitobival, akkor már inkább a6100 + 18-135, ha már.
Full frame erre a felhasználásra túlzás.
-
csandi86
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #57014 üzenetére
Dehogynem. Az M50-nél írtam is, hogy mennyiért láttam a vázat amazonon. Mondjuk azóta már az M50 mark ii-vel is szemeztem amazonon.
-
csandi86
csendes tag
Sziasztok!
A feleségemnek egy hónap múlva lesz a 30. szülinapja és szeretném meglepni egy fényképezőgéppel. Már többször említette, hogy nem lenne rossz egy és szívesen fotózna. Jelenleg egy iPhone 11-el nyomja, vagy néha az enyémmel, ami egy 12-es. Ugye ezekkel a telókkal egy bizonyos szintig fullra jó képeket lehet csinálni, na ha meg feltöltöd facebookra, az meg amúgy is szétrontja a minőségét bármelyik jó képnek.
Na de a lényeg a lényeg, szerintem tetszene neki egy rendes fényképezőgép is, viszont totál kezdő, semennyire sem ért hozzá.
Egy fotós ismerősöm azt mondta, hogy ne vegyek neki olcsó "kezdő" gépet, mert kidobott pénz lenne, mert egy csomó mindent nem tudnak. Azt mondta, hogy ilyen 4-5-600 ezertől nézelődjek. Hát elsőre megizzadtam, mikor ezt hallottam, de úgy voltam vele, hogy neki van több éves tapasztalata, meg sikeres cége.
Találtam is egy fasza gépet, Nikon Z 5, most épp akciós a Media Marktba, itt Ausztriában, aztán mondta, csak a vázat vegyem, nehogy megvegyem az alap 24-50mm f4-6.3-as obival, mert az szar és akkor vegyek hozzá egy 35mm f/1.8 meg egy 85mm f/1.8-as obit és akkor azzal örökké ellesz a feleségem. Na akkor is megizzadtam, amikor megláttam mennyiért vannak ezek az objektívek.
Árban végül is beleférne, csak egyszer lesz 30 éves az ember, de azért elég nagy lutri is, főleg, hogy hát a fene tudja, hogy mennyire fog tetszeni neki, szóval ebből a szempontból meg ez lenne a pénzkidobás, ha csak a polcon porosodna a gép.
Szóval szeretném a segítségeteket kérni ebben, hogy valami racionális eredményre jussak. A fenti dilemma miatt a keret ilyen 300 ezer körül lenne (1000€ inkább). Van egy cicánk, szerintem ő lenne elsőre a fő téma, azon kívül családi, baráti összejövetelekről emlék, épületek, meg hébe-hóba természet, utazások alkalmával. Ez csak másodlagos vagy harmadlagos szempont, de ha lenne timelapse feature-je a gépnek, annak örülnék.
Szemezgettem még a Sony Alpha 6000-rel is (16-50mm-es obival, 500€, 16-50+55-210mm-vel 666€), sokat feljött itt a fórumon a Canon M50 (vázat lehet venni 400€-ért ma amazonon pl), egyik cimbi most vett egy Nikon D3500-at DX 18-55mm és VR DX AF-P 70-300mm obikkal ilyen 150 ezer körül. Az majd jól ki lesz próbálva. Szívem szerint egyébként nem vennék DSLR gépet, főként MILC-eket nézegettem
Egyébként ilyen 15 éve, amikor "menők" voltak a digitális fényképezők, akkor állandóan a feleségem volt a képfelelős és nagyon szerette, de azóta igazából csak telóval csinál képet.
Bocsi, hogy ilyen litániát írtam.(Majd, ha válaszoltok, pls próbáljátok meg egy kezdő szintjére lefordítani, mert bár az utóbbi napokban eléggé beleástam magam a témába, de nincs sok tapasztalatom.)
-
Fecsy
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha nem jó helyen kérdezek...szeretnék Tőletek egy kis segítséget kérni.Egyik legjobb barátnőm megbízott azzal, hogy próbáljam meg eladni a Nikon / Tamron szettjét, mert ő semennyire nem ért hozzá. Sajnos nekem ezidáig kizárólag ultrazoom gépeim voltak (Canon SX20IS, most pedig Nikon B700), így én sem vagyok tisztában a használt tükrös gépek árával. Minden alkatrésznek megkereste Google barátom az (egykori) új árát, így azért be tudtam nagyjából lőni az egész szett lehetséges árát, viszont szeretném a lehető legjobb áron továbbadni, mert szegény most elég nehéz helyzetben van.
A történet lényege, hogy tavaly szeretett volna elkezdeni egy profi fotós sulit, így a férje másodkézből vett neki egy (szerintem, tükrös gépek szempontjából is komolyabb) Nikon / Tamron szettet. Időközben született még egy baba, a férje pedig mindeközben otthagyta a családot. A tanfolyamból nem lett semmi, így most nagyon sokat számít, hogy milyen áron sikerül túladni a cuccon.
Ezekről lenne szó:
- Nikon D750 FX
- Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD
- Tamron SP AF70-200mm F/2.8 DI LD(IF) Macro
- Nikon Speedlight SB-910 3db különféle szűrővel (?)
- Nikon AS-21 vakuállvány
- Alsó markolat (utángyártott) akkumulátor és ceruza akkumulátor belsővel
- MLL3 távirányító
- Tamron állvány tartó gyűrű A001 + B01
- Tamron napellenző 70-200 2.8 (A001)
- Tamron napellenző SP 24-70mm (HA007)
- Akkumulátor és töltő
- fotós hátizsák
- a váz es objektívek doboza, leírásaA papírok szerint az objektívek 2016-os, míg a váz 2019-es vásárlás (utóbbi 2022-ig garanciás még).
Arra szeretnélek Titeket megkérni, hogy segítsetek nekem kb. meghatározni az egész szettre egy árat, hogy az eladás során ne próbáljon majd senki irreálisan alacsony árral "megtalálni", és jómagam is jobban tisztában legyek azzal, hogy ez a készlet milyen kategória, mire használható és kik lehetnek a célközönség
Mellékelek pár fotót, ha bármilyen fontos információt kihagytam kérlek szépen szóljatok.Nagyon szépen köszönöm előre is!
-
tvamos
nagyúr
válasz
MittuDomain_ #57008 üzenetére
Az valoban eleg gaz, hogy az M5-bol nem jott egy M5II az M6II szenzoraval. Lehet, hogy az mar RF-es APS-C lesz.
Nekem tetszik az M6II, mert kisebb, mint az M50. Tutira jobb is, mint az M50. Ez a vakupapucsba felcsattinthato kukucska is megfelelne. (Foleg, ha kitalalnanak valami megoldast, hogy valahogy megis legyen kereso + vaku.) De inkabb objektiv(ek)et veszek az arkulonbsegbol. Ez az en kompromisszumom...
-
MittuDomain_
őstag
válasz
tvamos #57007 üzenetére
Na, az M5-ben pont egyel régebbi generációs minden (gyengébb AF, sorozat, videó), de élmény használni, mert mindenre IS van gomb. Anno tök laikusként választottam ezt első gépnek, de azóta is nagyon jó döntésnek tartom.
Sajnos az M6 nem ezt a vonalat vitte tovább.És sosem éreztem úgy, hogy az AF vagy a sorozatsebesség miatt lemaradok vlaamiről.
-
tvamos
nagyúr
Nem tudok most példát mondani. Régen D7000-rem volt, azt könnyebb volt megszokni, dedikált gomb, tekerő volt mindenre. Most M50 van, es sokszor kell gondolkodnom, hogy akkor most a fókusz mód benn van a gyorsmenüben, akkor az a set gombon van... és már el is vettem a szememről a gépet a menüben túrkálni.
(#57005) JohnyBlue
Nem írom le a gépet. Nekem is az van, mert főként automata módban használom, és kicsi gépet akartam, aránylag elfogadható áron. -
Neck
veterán
válasz
tvamos #57002 üzenetére
Attól, hogy kevés rajta a kezelőszerv, még be tudja állítani manuálisan. Ha viszont megutálja az egészet, akkor nem fog állítani semmit sem.
Kobe: Szerintem ez tipikusan az a történet, ahol meg kéne fogdosson pár különböző rendszert, és azt venni, ami a leginkább kézre esett.
Fujiból is, Sony-ból is van jó a kategóriában.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
tvamos #57002 üzenetére
Ha komolyabban akarja folytatni az esetleges tanfolyam után akkor is ajánlott az M50-es szett. Mondjuk az M50 egy jó kis váz és mert nincsen sok gombja azért nem kő leírni. Viszont van szögegyszerű és letisztult érintősmenője. A tanfolyamon nem lesz hátrányban egy ultramenő "10 éves" sok gombos tükrössel szemben
A tanfi végére meg eltudja majd dönteni, hogy a canikonsonyolyfuji kozul melyik rendszer tetszik neki. És akkor eladja a szettet vagy megmarad kirándulni a szett.
Szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Autós topik
- E-roller topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple asztali gépek
- ArchiCAD és Artlantis topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest