Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
Lehet feladom a dolgot. Efektive a telefonommal is nagyon szep kepeket keszitek, szeles latoszoguvel,es macroval is. Egyedul az allatokkal vagyok gondban,mert nem tudok kozelkerulni hozzajuk. De nincs 4M ft om lencsere ami ezt a problemat athidalna. Az meg hogy koltsek 400.000 et egy gepre ami ugyan olyan kepet vagy max egy kicsivel jobbat keszit a telefonomtol, amit atlag hozzanem erto ember eszre sem vesz, annak nincs ertelme. Valoszinu hogy a Termeszet es vadvilag fotozasahoz kell a legdragabb fotos cucc. Nyilvan olcsobb egy embert, vagy egy bogarat fotozni, mint 50meterrol egy allatot, ami ugy tunik mint ha 5meterre alna elottem. Inkabb veszek egy autot abbol a 4-5M bol
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
Meg leseket építenek, etetnek, és napokat, vagy többet rászánnak a dologra.
Keress rá Máté Bencére pl. De kezdésnek megteszi Neked egy olympus em5 mkiii, egy oly m.zuiko 70-300, és egy pana 12-32, vagy 12-60.
Ez egy kicsi kompetens szett, egyedül egy fényerős objektív hiányzik belőle.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz venom8888 #57796 üzenetére
Úgy, hogy van egy 4 milliós felszerelésük és épp tiszta idő van Ilyen százezres cuccokkal, csak egy homályosabb végeredményt fogsz kapni, ami YouTube videókon jól látszik. Írd be YouTube-ra például az S9500-at és nézd meg, hogy milyen képeket csinál.
haruspex:
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz venom8888 #57793 üzenetére
Ez nem igaz, mert minél távolabbra fotózol, a levegő turbulenciája és a benne található részecskék, például porszemek, azaz az atmoszféra annál jobban elmossa a dolgokat. A nagyon távoli dolgok sosem lesznek tűélesek, csak ha tényleg perfekt idő van, azaz például egy front éppen kitisztította a koszos, beállt levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Annyit tudok a témárol,hogy a fenykepezo vegen az a nagy távcso minnel nagyobb,annal tavolabbrol tudok csinalni tűéles képeker,ugy mint ha 1 méterre lenne tolem a dolog.
-
Neck
veterán
válasz venom8888 #57786 üzenetére
Az egyik (Sony) már kifutott rendszer, a másik meg a teleobjektívvel bezoomolt képeket eltekintve rosszabb képeket fog neked produkálni, mint egy telefon. De a zoomos képekben sem lesz köszönet.
Ha 40 ezerből akarod megúszni a dolgot, akkor inkább fotózz telefonnal.@57788: Olympus, és Panasonic MFT gépeket keress teleobjektívvel.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
venom8888
őstag
Fel mennétek az angol ebay-re és neznetek nekem vakami használt,de nagyon jo geoet? Meglepodnetek,milyen kincsekre lehet ott bukkanni töredék árárt. Itt lakom,azert szeretnem az ebay-t hasznalni.
-
venom8888
őstag
válasz Mr.Csizmás #57782 üzenetére
Ez így 35.000ft sony alpha. De hogy pontosan melyik azonbelül,azt nem irta ki az elodo.
Ez kb 40.000 ft[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
-
venom8888
őstag
Modjuk a 80 ezres gép és a kozep katrgorias gepek kozt nagy a kép minöségi kulonbség?
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Madarakar távolrol,és tájat szetetnek fotozni. Vagyis jelenleg a telefonomril ezeket csinálom.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
haruspex
aktív tag
válasz venom8888 #57779 üzenetére
Közben, rájöttem nincsenek kérdesek az összefoglalóban, szóval bocs. Az nem baj, hogy nem értesz hozzá, csak ha nem tudod, vagy nem írod le mit szeretnél, akkor nehéz segíteni.
Az alábbiak közül a nikon d7xxx az ajánlott, de ezek aztán tényleg szép nagy gépek, különösen ezekkel az obikkal... Inkább még mindig m50-t néznék inkább ezeket is rá lehet tekerni a nikonon kívül, és kultúráltabb méret.
A tájhoz nagylátó kell az. a canonhoz a legolcsóbb, a a bogarakhoz, virágokhoz, macro, a madarakhoz, állatokhoz nagytele, ezeknek szemmel messziről is jól látható áruk van, ezért javasoltam az adaperezést.
-
venom8888
őstag
Nikon D3300. ...
Nikon D7200.
... Nikon D7500.
... Canon EOS 1300D.
... Canon EOS 700D.
... Nikon AF-S DX 55-300mm f/4.5-5.6 ED VR. ...
Sigma 150-500mm f/5-6.3 APO DG OS HSM. ..
. Tamron SP AF 70-300mm f/4-5.6 Di VC USDEzek kozul melyik ami jo cucc?
-
venom8888
őstag
válasz haruspex #57776 üzenetére
Eloszor is atom hulye vagyok ebben a temaban. Tehat nekem a fenykepezo, a termeszet fotozasra kellene, allatokat, tajat fotozni. Nyilvan csinalnek par kepet masrol is. Meret,hat nem tudom, akkora nagy bunko gepek azok? Videozni nem akarok. Nem oskovulet,hanem valami jo kis modern cuccot szeretnek. 400k max
[ Szerkesztve ]
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, tippeket! Végül Olympus E-M10 lett belőle + markolat. Az obit lehet még lecserélem idővel (14-42 II R), de ezzel is elvagyok.
Jó fényeket mindenkinek!
-
haruspex
aktív tag
válasz venom8888 #57775 üzenetére
AZ alapobjektívek tudnak nagylátót. (24mm ekvivalens) ennél nagyobbat csak külön objektívvel fogsz elérni.
Ha nem akarsz objektívet cserélgetni, akkor lehet egy kompakt 1" jobb választás.
Nem tiszta, hogy mennyi lehet a keret, illetve méret számít-e, illetve az sem, hogy pontosan milyen képeket akarsz csinálni. A videó fontos-e, meg hasonló kérdések amik az összefoglalóban benne vannak.
Addig is néz rá a canon g3x-re, illetve a panasonic tz200-ra
-
haruspex
aktív tag
-
venom8888
őstag
Azt sem szeretnem, hogy koltok pl 400.000ft ot a dologra, es osszehasonlitva, kb olyan kep sikerulne mint a samsung telefonommal, na akkor vonat ele ugranek.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Ha kimegyek sétálni oarkokba,természetbe mindig fotozok. Eájottem hogy szeretek természetet fotozni,és állatokat. Telefonnal szoktam. A bajom hogy a madarak ha kozel megyek elrepulnek, max 6méter az a tavolsag amit elviselnek,de telefonnal nem.tudok 6m rol kozelitett éles.képernkesziteni,mert digitalis zoom om van csak. Tudnatok ajanlani egy jo kis gépet,ami jo arban van,es jo minosegu erre a celra?
-
Varoz
addikt
-
Varoz
addikt
-
bbubby00
őstag
Megszuletett a valasztas, koszi nektek.
NEX-5N lett a befuto. Fele annyibol kijott, mint egy A6000.
Kellene majd egy pot akksi hozza, azt honnan erdemes beszervalni?
Autohirdeteshez/autokat fotozni tokeletes. Nyaralasra a kis meret miatt konnyen cipelheto. Ha pedig nem jon be a fotozgatas, akkor buko nelkul ki tudok szallni belole.[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Varoz
addikt
Az E széria is egyszámjegyű!
és egyébként igen, a nagyobb keresőt elfelejtettem. De hobbi szinten szerintem ez nem perdöntő, de kinek mi.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Varoz
addikt
válasz Imilenni #57759 üzenetére
E2 sok annyiért. 90-100 körül mennek.
Megnéztem kint, ebay-kleinanzeigen, 200-285 euró. Nem tudom honnan jött ez a 380, az sok."fura hogy a "csúcs" készülékből gyorsabban tudnék egyet venni, mint a középről.."
Ebben mi a fura? Használtpiac hektikus, nincs ebben semmi fura.
Egyébként mostanában legalább 3 vagy 4 X-T10 volt hirdetve, köztük az enyém is, de elkeltek.
Nem tudom erre mit szeretnél alapozni.
Nézd meg mi kell és várj rá![ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Imilenni
addikt
Köszönöm a részletes választ.
Egy német boltot ajánlottak, ott van E2 - ~380 eu-ért. ~145e
Csak a váz, ahogy olvastam.Az XT2 is csak a váz, vakuval.
190e-ért.Szerintem szállítással már nem sok különbség lenne a kettő között árban, fura hogy a "csúcs" készülékből gyorsabban tudnék egyet venni, mint a középről..
[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
Varoz
addikt
válasz Imilenni #57757 üzenetére
Konkrétan ugyanaz, csak az E2 távmérős Lajka design, a másik meg a pentaprizmás design.
Az X-T10 amúgy dettó ugyanaz, mint az X-T1, -időjárásállóság, meg dupla kártya, cserébe kisebb.
Ennek fényében szerintem hobbiszinten overkill a csúcs Fuji, ha nem fontos, hogy esőben is fotózz.
Én tuti az Ex/Tx0 vonalon maradnék, amelyik szimpatikusabb. Annyi, hogy az E egyel előbb volt, tehát a E2 a T10 párja, a E3 meg a T20 párja stb.
Ja meg az E-ben csak 4-től van dönthető kijelző.
De végig kell nézni, hogy mi az a ficsőr ami érdekes lehet számodra vagy melyik design áll jobban kézre.
UI: Szerintem jó áron van egyébként, X-T20 megy 120-150 között talán. X-T2 200 körül vagy fölötte szokott lenni emlékeim szerint.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Imilenni
addikt
Ahogy néztem nagyon sokban hasonlít a kettő (E2 és T10).
Az E2-ben nagyon sok jót olvastam a képfeldolgozásról - JPEG-rők.
Ez a T10-ben változott?
Láttam fent XT-2-t 190e-ért, az mennyire lenne overkill egyébként, ha E2-ket nézegetek?
Mennyire éri meg annyiért? Mert már egy ideje hírdeti a srác.Press "F" to pay respects.
-
Varoz
addikt
válasz bbubby00 #57754 üzenetére
Akkor szó szerint dobálta, így ránézésre.
Láttam, az is jó, de én Fujis vagyok.
De pont eltaláltad, hogy melyikkel szemeztem mielőtt X-T10, most meg X-T20 lett.
Mondjuk az Oly az MFT, míg a Fuji/Sony amikről szó van APS-C.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
bbubby00
őstag
Sracnak ez ilyen gyorsan elokapom a gepet es lovok 1-2t. Tehat be volt dobva a kesztyutartoba. Osztrak Alpokban mindig van mit fenykepezni :D
[link] Ugye itt mar linkeltem egy Oly-t.[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz bbubby00 #57750 üzenetére
Annyit ér, de szeretik 150 fölött hirdetni őket. Azon kívül, hogy sok a Sony fanboy, nem értem a miértet.
(Mondjuk 9000 expo alatt, hogy sikerült így lelakni? A Fujimban 13 ezer van és olyan, mintha most vettem volna le a polcról újként )Amúgy nézd meg a Fujikat is. X-T10/X-E2 kis toldással és szerencsével beleférhet a keretbe.
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz bbubby00 #57750 üzenetére
Minden a matektől függ
Nézz utána azért a gépnek, mert vannak azért ennek is vannak hiányosságai (nincs érintőkijelző, külön app nélkül nincs pl panoráma, gyengébb, de amúgy használható kitobi, a gyér kereső közös hátrány a gx7/gx80-nal). AMúgy kb az Olympus e-m10, illetve a Gx80 a kategóriájában a párja.
A gx7-t amit néztél az objektív miatt jó ajánlat . Hogy hol kötsz kompromisszumot azt Neked kell eldönteni.
-
bbubby00
őstag
válasz haruspex #57722 üzenetére
Bingo!! Egyik ismerősöm tervezi eladni az alig használt (9000expo) A6000 Sonyt. Ahogy olvasgattam, nem fogok mellé ezzel a géppel. Teljsen gyári, kis karc a kijelzőn (bekapcsolva nem látszik) és kopás az obin. Gondolom 100 alatt érhet így valahogy.
Képek a vasról. 1, 2, 3[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz bbubby00 #57748 üzenetére
A stabilizátor jelzésértékű benne, nem lesz dual IS benne a PS nem ismeri a színprofiljait ami hogyha a bőrszíneket próbálsz rawból beállítani akkor szenvedés lesz, ebben még a shuttershockra hajlamos zár van, és a gyengébb jpg motor. Viszont a mérete ellenére nagyon kényelmes megfogni, bár nekem kisebb a kezem (nem is értem miért váltott markolatot a Pana), az objektív maga 50 felett megy, korlátozottan makróra is használható, jó átfogással, viszont pont a zsebretehetőség veszik el vele. Az uv szűrő addig érdekes amíg letekered az objektívről, és beteszed a fiókba. (Videóban amúgy egész jó )
Hogy Neked megfelel-e sajnos nem tudom helyetted eldönteni Ma már kicsit túlhaladott sztem, főleg a szinprofilok fájhatnak a gyakorlatban, viszont az ára drágább objektív miatt rendben van, pláne kis alkuval. Ehhez a vázhoz mindenképpen érdemes nézni vmi pancake lencsét sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz Imilenni #57737 üzenetére
X-T10?
Tudásban X-E2, de a Canonodhoz hasonló a forma.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #57739 üzenetére
“mondjuk én az E3-at még 125-ért vettem”
Ezt mindig mikor beírod, fájdalmas emlékeket hoz elő bennem, hogy hogy lehettem akkora balek hogy ezt annak idején kihagytam. -
rekid
addikt
-
Imilenni
addikt
válasz Mr.Csizmás #57741 üzenetére
Alszok rá egyet, ha obiva lenne ennyi már vinném is
Egyébként "tudásban" egy E3 pl egy D3200 képest hol helyezkedik el?
Már csak hogy hova lőjjem be a MILC gépek árát.[ Szerkesztve ]
-
Imilenni
addikt
válasz Mr.Csizmás #57739 üzenetére
Most is árulnak egy E3 -at 125-ért.
Ahogy néztem az E2 azért kevesebb tudással bír, azért is lövöm be sackb 100e-re.Press "F" to pay respects.
-
rekid
addikt
Ismerős szeretne venni a fotózás iránt érdeklődő - most telefonnal fotózó- gyereknek (16+) fényképezőt. A keret 300K. (Ez némileg rugalmas lehet.) Tájképezés biztos érdekli de még az elején jár a fotózásnak.
Csak új masinéria játszik.Hirtelen sony a6100 ugrott be kittel de kb. sehol nem kapható.
Aztán eszembe jutott a canon M vonal (Canon EOS M50 II) de ennek a mostani állapotáról már lövésem nincs, azt tudom hogy túl sok obi nincs hozzá és fejleszteni sem nagyon fognak erre a bajonettre de talán van EF-S konverter. Illetve a gépről is érdekelne némi vélemény ha valaki esetleg használ ilyet.Van esetleg más ötletetek?
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Imilenni
addikt
válasz Mr.Csizmás #57736 üzenetére
X-A1 - X-E2
ezeket néztem, Idehaza sajnos nem találok belőlük, viszont ahogy láttam árban kb belekellene férjenek 120e-be.Press "F" to pay respects.
-
Imilenni
addikt
Digitalis gepet szeretnék vásárolni.
Analógról jövök, Canon A-1 - szeretném kipróbálni a digitális fotózást is.Milyen gépet ajánlotok?
Nagyon max 100e, ez jó ha tartalmazza már az objektívet is.Egy Nikon D3200-at néztem ki, 18-55ös obi jár vele.
A maradék pénzből vennék aksit memokártyát és egy 28-as obit (legalábbis canonhoz azt használtam, ilyesmit keresek!)Leginkább tájképek, növényeket és állatokat fotóznék.
Az általam említett gép mennyire felel meg kezdőknek?
Vagyis nem vagyok teljesen kezdő, manual módban fotózok telefonnal és az analóggal is.
Csak hobbi szinten foglalkozom ezzel.[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
köszönöm az ötleteket. Némi nézelődés után egy használt gx80 kit lesz egyelőre a befutó (főleg a videós képességek miatt)
-
-
sphe
senior tag
Hadd közelítsem meg másképp a kérdést: Samsung nx3000 -et kissé jobb képminőség és végre működő wifi végett mire lenne érdemes lecserélni?
-
haruspex
aktív tag
válasz s_anett #57724 üzenetére
Szia! Objektívekben gondolkodj, nézd ki azokat, amiket használnál, a gépváz másodlagos. Használtban gondolkodj inkább először, onnan olcsóbb váltani, ha valami nem jön be. Ha már elkezdesz fotózni, akkor látni fogod, hogy mire van szükséged, és ami nem jön be úgy is lecseréled. (Szerintem meg lehet élni full frame nélkül is amúgy.) Ahova nem annyira fontos a méret, és a hordozhatóság, oda jók első körben az adapterezett tükrös obik is.
Próbáld meg ne technikai oldalról megközelíteni, az másodlagos. Ha megvan az elképzelés milyen képeket szeretnél ahhoz nézd meg, hogy mi kell, hogy elkészüljön.
-
s_anett
friss újonc
Köszi a választ!
Első sorban a portré, természet és ingatlanfotózás érdekel.
Minőség fontos így nem sajnálnám a pénzt rá. Indultam a Sony gépektől, most a Nikon gépeket nézem. Magnéziumötvözetű vázra gondoltam, full-frame MILC gépre. Nem árt ha strapabíró az akksija, de nem feltétlenül ez az első szempont. -
haruspex
aktív tag
válasz bbubby00 #57721 üzenetére
Ne! Illetve ilyet vehetsz, de ne ezt. Ezen egy adapterezett 4/3-os obi, és egy manuál 50-es van., AZ elsővel ezen a vázon nagyon gyenge autófókusz lesz csak a másikkal semmilyen. Ha nem kell a videó a II. genes em 10 is elég. az ugyan az mint a III, csak normális videó nélkül (esetleg az első is abból is van most, ha jól látom.)
De ennyiért már bőven kapsz szerintem kis türelemmel gx80-at, vagy a6000-et.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz bbubby00 #57718 üzenetére
Szerintem hagyd ki (vagy ne adj érte ennyit). Az 5N sokkal jobb, mivel van rajta kapacitív érintőkijelző, azzal tudod gyorsan és jól kezelni, és a szenzora is jobb. (Az 5R kijelzője sem olyan jó mint az 5N, stb. stb., az összes közül az a legjobb, ezért is nehezebb találni, jó állapotban meg főleg)
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz s_anett #57714 üzenetére
Érdemes végiggondolni, mit szeretnél fotózni, mi az, amit a fényképezőgéptől elvársz.
Néhány téma a teljesség igénye nélkül:
Tájfotó
Természetfotó
Élővilág
Makró
Astro (csillagok)
Portré
Ételfotó
Absztrakt
Utcai
Utazás
SportMindet lehet mindegyik rendszerrel fotózni, de nem mindegy, milyen szempontjaid vannak (méret, időjárásállóság, ár, rendszer, támogatás, képminőség, akkuidő) adott esetben a kettő metszetéből könnyebb megmondani, melyik rendszerrel járhatsz jobban.
Egyébként meg ahogy mások is leírták, mindig az a legjobb fényképezőgép, amit szívesen viszel magaddal és szívesen használsz. Ez egy eszköz egy kreatív tevékenységhez. Szóval mindenképp érdemes majd néhány ajánlottabb rendszert megtapogatni, és azzal továbbmenni, ami a legszimpibb volt.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
p_adam
addikt
válasz bbubby00 #57712 üzenetére
Én egy 5D Mark 1-et vennék most is. Mivel nincs benne Live View, ezért az optikai keresőt kell használni ami egyfelől kellemes mert kellően nagy, másfelől limitáló (bizonyos szögekből macerás keresővel fotózni, stb.), viszont autós fotózás gyakran használt tartozéka egy polár szűrő, ami sötétítheti a képet.
Ami viszont nagy előnye, hogy az optikák is olcsók hozzá (pl. egy 50/1.8 vagy egy 24-85/3.5-4.5) és még mindig rendkívül jó a képminősége Egyelőre még mindig ez az a váz, aminek a színeit, kamera profiljait a lehető legjobban kezeli a Lightroom és azzal sem kell foglalkozni, hogy "csak" 12MP, nagyon éles 12MP.
A legfőbb hátránya viszont az, hogy a kora miatt jó állapotban nehéz találni, és ahogy szétnéztem, elsőre itthon semmilyen állapotban nem találtam...
A NEX-5N a másik kedvencem, az kb. feleannyiba kerül, olyan szempontból könnyebb használni hogy az LCD-n már szinte előre látod az elkészült képet, és nagyobb teret biztosít utómunka terén, de nem FF és a végeredmény egyáltalán nem olyan megkapó és a korai Sony kamerák LCD bevonatai sajnos eléggé elkopnak, ha nem raktak rá időben kijelzővédőt.
-
s_anett
friss újonc
Sziasztok!
Fényképező vásárlása előtt állok.
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen gépet ajánlanátok?
MILC gépekben gondolkozom. Szeretnék a későbbiekben fotózással foglalkozni, így nem az a cél, hogy a lehető legolcsóbban “megússzam”.
Köszi -
sphe
senior tag
Sziasztok! 150ezerig milyen használt gépet ajánlotok a következő célokra:
- wireless módon könnyen le lehessen tölteni a képeket telefonra (ez fontos)
- manuál obizni még ha nagyon jól is mutatna a végeredmény, nem szeretnék
- házi videó 30fps fhd (bokeh nem érdekel, simán lehet f2.8-3.x körül)
- alkalmanként termék fotózás is lenne, a korrekt színhelyesség jpegben sem hátrány
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Szeretnek gepet venni. Total kezdokent.
- 100eFt, obival.- autok fotozasa (nem mozgasban levok)
- nem a meret a lenyeg
- video nem lenyeg egyaltalan!
- hasznalt gep tokeletesen megfelel.
- nincs xtra igenyem. Egy jo ar/ertek aranyu gepre van szuksegem, amit kesobbiekben konnyen ertekesiteni tudok, ha ugy alakul.Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Dagidög
senior tag
válasz BoneDragon #57707 üzenetére
Biztosítják a vásárlás előtt a megtekintés lehetőségét. Én vettem észre náluk olyan apró karcot objektív frontlencséjén, ami miatt nem vettem végül meg. Nem kritikus dolog, de az én preferenciáimnak nem felelt meg.
Objektívnél érdemes figyelni, hogy milyen sérülései vannak, milyen állapotúak a lencsék, van-e rajtuk karc, gomba, működnek-e megfelelően a funkciói - rekesz különböző állásokon, fókusz auto és manual állásban is, képstabilizátor. -
Bobby G.
senior tag
Szerintetek egy alig használt Panasonic Lumix GF6W váz 15-ért jó ár? Obit kellene még szerezni hozzá.
-
MODERÁTOR
válasz BoneDragon #57707 üzenetére
Tudom, hogy nem teljesen releváns amit írok, én egyszer vettem tőlük használt terméket, az egy táska volt. Az annyira volt használt, hogy még a nejlonja is megvolt, szerintem valaki kicsomagolta, nem tetszett neki és elállt tőle, így lett "használt". Semmilyen használati nyoma nem volt. Szóval én azt mondanám, hogy egy megnézést biztosan megér.
-
BoneDragon
veterán
Sziasztok,
220volt-tól szeretnék venni használt objektivet. Mennyire szokták átvizsgálni mikor megveszik valakitől? Mikre érdemes figyelni? Köszi.
-
Muerte68
addikt
válasz Bobby G. #57705 üzenetére
Elvileg bekapcsolt kijelzővel nem látszik, nem zavaró
Meg kell nézni működés közben ha nem látszik akkor csak szépséghiba
Ha látszik akkor felejtős szerintemLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz Bobby G. #57703 üzenetére
Ez szerintem a klasszikus karcolódó színezés az üvegen.
Lehet rosszul volt tárolva nagyon érzékeny mindig javasolt volt rá a fóliaLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
csacsi77
senior tag
válasz Throme #57701 üzenetére
Mássz ki a fejemből, pont ezeket akartam írni.
Volt 3100-m is jó régen, azt azért nem ajánlanám senkinek már. Még 45 eFt-ért sem. Az egyszerűen kifordult a kezemből. Ebből a szempontból a 3300-3400-3500-nak SOKKAL jobb az ergonómiája. És generációról-generációra javult a videós AF is, pláne AF-P obival. És igen az a 24 MP-el szenzor is nagyon jó már. Emlékeim szerint 3300-tól van AF-P obi kompatibilitás is.
Sajnos a fotózás egy olyan hobbi, ami pénzbe kerül. Ezt el kell fogadni, ide invesztálni kell. Itt nem lehet 50-60 eFt-ért valami jót nézni. Hányszor, de hányszor kértek tanácsot ismerősök, hogy milyen gépet vegyenek és csak forgatták a szemüket amikor az összegek is szóba kerültek. Szóval igen, spórolni kell.Öreg fater megoldja!!!!
-
Throme
veterán
válasz Bobby G. #57700 üzenetére
3200-tól felfelé már jobb szenzort kapsz.
Szerintem a 24MP-es (APS-C) szenzorokkal szerelt vázakat nézd.
Természetesen a 3100-zal is lehet fotózni és jó képeket lőni, nem lehet az mondani, hogy nem.
A 24MP szenzornál kicsit jobb ISO tűrést kapsz, bátrabban vághatsz a képből, ha úgy alakul.
Aztán van ahol már elhagyták az AA szűrőt, ami elméletileg - én csak pixelkukkilva láttam minimális különbséget - élesebb képeket eredményez.
Viszont ezek minde emelik az árat, mert frissebb vázakban kapod meg, mint a 3100...#57699csacsi77
Simán végig lehet fotózni dslr-ekkel a túrákat, eseményeket és jó minőségben. Ahogy írod a "sötét" obik kevésbé hozzák elő az esetleges fókuszproblémákat.
Valamivel olcsóbban is lehet dslr rendszert építgetni, pláne, hogy sokan váltottak milcre.
Viszont neked sem véletlenül van milced, dslr után, bármennyire is szeretted azt a rendszert (vagy azon belül a nikont).
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha a kérdező kicsit még spórol (értelmes határok között), akkor lehetősége nyílhat arra, hogy már olyan rendszerbe fektessen, aminél kisebb a valószínűsége a rendszerváltásnak.
Azért csak macera, hogy ma vesz dslr-t és aztán megint elölről kezdje.
Persze, tudom, mi van ha meg elmegy a kedve tőle és akkor kevesebbet bukik a dslr-el.
Itt jön be mindenkinél az önismeret. Ha tudja, hogy kitartó, akkor drágább rendszer, ha mindent hamar abbahagy, akkor olcsóbb dslr...szvz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Facebook és Messenger
- Samsung LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik