- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXxian
senior tag
Emagon 205k az A6000 kit, ha érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
silmatauki
őstag
válasz bope87 #29798 üzenetére
Elég sokat olvasgatom újabban a samus kamerás fórumokat; általában nincsenek “1 év után hirtelen meghalt a kamerám”-posztok. Szal nem hiszem, hogy rosszabbak lennének a Samuk (ebben a tekintetben).
Persze az ártól is függ minden. Egy NX2000 semmiképp nem ér meg többet mondjuk 30-nál (kitben, újonnan).
-
bope87
aktív tag
Igen, ez az egyik kiszemelt pont ezért.
De pl egy NX2000 majdnem fele ennyibe kerülne, de csak 1 év garanciával. Itt már él a kérdés, hogy ha 1 év után szervizbe kell vinni (ez mennyire lehet valós?), az mennyire lesz fájdalmas? Mert akkor már megérheti többet kiadni most, mint később egy esetleges szervizszámlára. -
bope87
aktív tag
Sziasztok!
Egy Sony vagy egy Samsung MILC mennyire megbízható a garancia idejét tekintve? Pl egy NX3000 és egy Alpha 5000, 1-1 év garancia van mindkettőre. Míg mondjuk ilyen szemszögből szimpatikusabb egy Nikon 3 év garanciával. Mennyire "szeretnek ezek a gépek elromlani" 1 év után? Milyen tapasztalat van erről?
Alapvetően nekem szimpatikusabb egy olyan gép, amire több garancia van, még akkor is ha más tudásban akár gyengébb. Mennyire érdemes erre alapozni vásárláskor? -
MrChris
nagyúr
válasz csige791 #29793 üzenetére
Milc kategória, a Panasonic gh4 elég jó videós lenne és kiváló képet készít, Olympus em1 és em5/II talán még szebb képet csinál, bár videóban harmatos. Az em5mk2-nek van highres módja amivel álló téma esetén nagyon részletes kép készíthető. A sony A7 széria még jobb jel/zaj viszonyú rendszer és a nagy szenzorral, megfelelő optikával divatos nagy háttérmosodát csinálhatsz.
Nagy sebességű videó egyedül a nikon 1 milcek között van, a V3-as 720p-ben 120fps-al repeszt! Meg tud 1200fps-t 320x120 felbontásban. Cserébe a szenzor szerényebb méretű és gyengébb zaj tűrésű.
Teljesség igénye nélkül... -
petata
őstag
Erről mik a vélemények? Magic Lanternnel esetleg, vagy felejtős?
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
csige791
tag
Sziasztok,
két dologra keresek masinát.
Feleségem hobbija az étel fotózás (gastroblog). Nekem pedig a gokartozás. Ezért olyan gépet keresek ami tud nagysebességű videót felvenni. DSLR gépet akar a párom, így ezekből tudnátok ajánlani valamit? Előre os köszönöm. -
MrChris
nagyúr
válasz petata #29781 üzenetére
Számolj utánna! Az árfolyam mozgás max 6-8e. különbséget okoz. Emiatt nem várnék hónapokat. Ennél sokkal magasabb a külfödi és itthoni gh2 árkülönbözete, nálunk jóval jobb áron hozzá lehet jutni, ebay.de-n 400€ és felette kínálják ami 120/128e.+posta +rizikó, míg a zindexen 100e és alatta mentek. Hozzá tenném, itthon könnyebben megoldható hogy kézbe vedd, kipróbáld vétel előtt...
-
80hun
addikt
válasz petata #29781 üzenetére
Itt van egy gh2.
-
MrChris
nagyúr
Egy em10 megkedveltetné a fotózást, ha mégsem kis bukóval tovább adható. Egy kissé túlárazott régi gép könnyen elveszi, ráadásul nem tudsz megszabadulni se tőle. Néha feltűnik 75-80-ért G6, G3 mintha 40 körül ment volna egy. G5 pedig ~60-ért. De az utóbbi időben meglepően keveset hirdetnek. Valszeg a G3-al és a felett elérte az átlag igényt így kevesen váltanak. Panánál viszont érdemes a rawnak nekifeküdni, szemben az Olyval.
-
csmat
senior tag
válasz ANDROID??? #29776 üzenetére
Használtban gondolkozom most leginkább, de mindenképpen megnézném, megfogdosnám vétel előtt az előbb felsoroltakat.
-
csmat
senior tag
Még annyi, hogy van egy régi filmes Nikon F60-as gép egy 35-80-as 1:4-5,6D lencsével. Azt tudnám esetleg valamihez használni, lenne értelme?
100-ért váz+ obi esélytelen?
most találtam: panasonic g-3 váz,pana 45-150mm OIS tele obi, 100-ért..
A gf3 és a gh3 és a g3 miben különböznek?
pentax szóba se jön ilyen kategóriában?[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Egy ideje kérdezősködöm már, hogy mit lenne érdemes vennem.
Nagyon tetszene az oly em10-ese, de mivel ez lenne az első komoly gépem nem tudom mennyire használnám(ki).
Lehet jobban járnék valami olcsóbb használtal és ha megtetszik a fotózás, akkor ruháznék be egy új/ komolyabb szettre?Mit ajánlanátok használtból? Lehet tükrös is, nem ragaszkodom a milc-hez. Kereső viszont úgy gondolom hogy jól jönne.Használtban 100 körül gondolkoznék, hiszen 160-170 környékéből kijönne már az E-M10 ha jól gondolom.
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #29769 üzenetére
Ja, a G6 képe tisztább alacsony iso-n és a színek szebbek, főleg utóbbi különösen feltűnő nem csak állóképeknél, hanem videóban is. Kár az anyagminőségért, a kissé érzéketlen kapacitív kijelzőért meg a hack-ek hiányáért, mert amúgy a legkényelmesebb, legkézreállóbb-testreszabhatóbb váz, amit valaha használtam No de ez van, a G7 elvileg kinőtte a G6 hibáit, már csak azt kell megvárni, hogy 100-ért szórják a vázat aprón
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Nekem van mindkettő...
G6 nagyvonalakban a teljesség igénye nélkül: oled kereső, gyenge minőségű műanyag ház, joystick, kapacitív kijelző, wifi, nfc, sok-sok okos kényelmi ficsőr, a szenzor gyakorlatban jobbnak érződik főleg alacsony iso-n, színek valamivel szebbek.
GH2 nagyvonalakban: lcos kereső, jobb minőségű ház, rezisztív kijelző, fókuszmód kapcsoló, fókuszpont tárcsa, sorozat mód kapcsoló (utóbbi 3 b*romi hasznos sztem, nem kell a menüt túrni), multi-aspect szenzor, rengeteg jól használható hack, ezáltal jobb videó.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz enamessias #29759 üzenetére
Mindig a kìrt legalacsonyabb ár érvényes. Ha az árcédulán is az a típus van megnevezve. Az hogy a pénztárgépben más ár van tudtommal nem számít. Persze ha nem adják oda akkor lehet elindítani a procedúrát, vásárlók könyvét...
-
pp88
tag
Sziasztok! Szeretnék egy dslr vagy milc gépet venni. Elsősorban kutyák és kutyás bemutatók fotózására. Viszonylag távolról is lehessen vele fényképezni. Kb 20-30 méter. Egyszerű kezelhetőség nagy előny lenne. 😊 Maximum 200 000 Forint a keret rá. De ha a feléből kijön az sem baj. Még egy szempont. Videók minősége ha lehet legyen vállalható.
-
madgie
titán
válasz enamessias #29759 üzenetére
Ha más nem, eladni
-
enamessias
aktív tag
Ha MM-ban a bemutató készülékre rossz árat raktak ki, akkor elhozhatom az Oly E-M5 mark ii -t harmad áron?
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
törölt tag
Ez a Sony egyik előnye a MILC-piacon: rengeteg, filléres áron beszerezhető obit lehet hozzá venni, amivel jól szórakozhat az ember. Nálam a DT 55–200mm F4–5,6 SAM vált be nagyon, úgy, hogy én a zoomtartományának szinte csak az alsó felét használom. Tegnap mondjuk madarásztam vele egy kicsit a kertben (1, 2, 100%-os kivágások), de erre már csak korlátozottan alkalmas. Túl rövid és itt már lágyabb a képe is, nem karcol úgy, mint az 55-135mm közötti tartományban. És mindössze 20 ezer forintért vettem, gyakorlatilag teljesen új állapotban.
Itt a példa a 35-70mm-es Minolta obival: vázból kieső jpg. 4 ezer forintos obitól azért nem rossz.
(#29756) petata
A Sony A6000-et ajánlom, nagyon jó a videója. Meg egyébként is.
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
Hali!
Anno már borzoltam itt a kedélyeket, de azóta inkább gyűjtögettem, viszont a nyáron lenne pár projekt, azaz lépnem kell. 80%-ban videózásra használnám a gépet, mindegy, hogy DSLR vagy MILC. A keretem olyan ~200-220e obival, mindent használtan vennék. Egy fórumtárs árul ugye egy GH3-at 14-45-ös kitzoommal, ami állítólag egész vállalható, meg adna hozzá egy fényerős régi szovjet lencsét is, de valaki gyorsabb volt nálam, így valszeg másik után kell néznem. Van bennem pár gondolat, hogy milyen gépek szimpatikusak (pl. GH2 tökéletes lenne már, de ebből a szériából úgy kell halászni aprón), viszont inkább rátok bíznám, mégegyszer: váz+min. 1 obi (fényerős fix, nagylátószögű, bár nem jönne rosszul egy zoom, de ha nem fér bele, nem gáz, csak nagylátószögűvel kaját nem biztos, hogy praktikus videózni.. ami az egyik preferencia lenne), minél jobb FullHD videó a cél.
Segítsetek légyszi, szükség lenne rá.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
daniduke
tag
válasz silmatauki #29737 üzenetére
Utána tudtam meg én is MrChristől ,hogy használhatatlan a kereső, úgyhogy vegyétek tárgytalannak a gf1 ajánlásomat. Nem néztem rendesen utána, mea maxima culpa.
Az más kérdés hogy maga a gf1 is megérheti ennyiért, csak nem a kereső miatt.Viszont a g1-2-3 + kitobi kijöhet 60-ból ha talál az ember, mert ritkán látni és sokszor elszállt árakkal. (Vagy "ennyiért inkább a polcon tartom porosodni" szöveggel el sem adják )
Offception: MrChris: Többször ajánlottam már nagyon gyenge minőségű keresőt, azzal az érvvel hogy jobb mint a semmi, és le is lett mindig (jogosan) szavazva. Viszont mindenkinek másra kell a evf-t, van aki megszokásból használja dslr után, más a belenagyítás lehetőségébe szeretett bele, de azt is meg kell hagyni hogy sokszor csak komponálásra és stabilitásra kell. Nekem pont az utóbbi a fontos, ugyanis hiába van képstabi a mostani gépemben, csak sokkal rövidebb időket tudok kitartani ezzel mint a képstabi nélküli, de keresős gépemmel. Szóval ha lenne Olyra használtan nem 40-től kezdődő kereső akkor az is "jobb lenne mint a semmi"
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
80hun
addikt
válasz #31733248 #29752 üzenetére
Köszi. :-)
Rendeltem egy sima MA-nex adapter(rekeszelhetőt).
Kiváncsi leszek, , komámnak még megvan a teljes A-mount szett , azért rendelte,.
Főleg mert van egy samyang halszem és azt alkalmanként kölcsön akarom kérni.
Majd én is tesztelek ha megjön. Igaz csak manuálfókuszba ,és a rekeszt is manuálba . :-)
Most szerzek be úgynézki egy canon fd 55mm f1.2 ssc-t. Arra nagyon kiváncsi vagyok. -
törölt tag
Kipróbáltam egy régebbi Minolta obival (35-70mm F3.5-4.5) az A6000-et. Első benyomások:
Felbontás, vignettálás és torzítás terén jó az obi, számomra kellemes az átfogása is Az AF gyors és hangos, de az LA-EA2 adapterrel nem mindig olyan pontos, mint egy natív obi. Ezzel az adapterrel sajnos a rekesz sem vezérelhető, de majd megnézem az LA-EA3-mal is. A gép kikapcsolásakor szűkre zár, bekapcsoláskor kinyit, de állítani nem lehet. A CA brutális, legalábbis ezzel a rekeszértékkel... A váz a legtöbbször hatékonyan kezeli, de a korrigálatlan képeken nagyon látszik. Ma délelőtt kimentem vele a kertbe, a tűző nap, a fehér és sárga virágokat érő kemény fények rendesen kifogtak rajta, ehhez már kevés volt a váz korrekciója. Lőttem vele egy-két portéfotót is, abban nagyon jól szerepelt, kellően éles volt és telt színekkel dolgozott. A flare a CA-hoz hasonlóan erős, ellenfényes szituban a natív obikhoz képest jelentős a kontrasztvesztés is.
Egészében véve a régi obik hibáit hozta. A mai, nagy felbontású szenzorok szerintem egyre inkább megkövetelik a jó optikai tulajdonságokkal rendelkező fixeket.
-
jaktib
tag
válasz polgcsabi #29749 üzenetére
A Média Marktban. Ott most a gép 135 K Mert akciós. 150 K ugyan ez az Extrém Digitalban. Így az egész olcsóbban jött ki, mintha ott vettem volna. Az Arénában ez volt az egyetlen darab pedig reggel szinte nyitásra mentem. A héten őrült csütörtök volt, minden termékre 10 százalék kedvezményt adtak 20 ezer forint feletti vásárláskor. Így a gép "csak" 121 K volt.
Tegnap csináltam pár képet a rakparton gyári beállításokkal, nekem nagyon tetszik az eredmény.
Nagyon tetszik, hogy nem valami nagy a mérete, simán város nézés közben kényelmesen használható. Nekem ideális.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz jaktib #29746 üzenetére
Gyakorlati tanácsokkal fűszerezve Scott Kelby: A digitális fotóskönyv 1-5. Sokat segít a megértésben a http://www.cambridgeincolour.com/ oldal is. Pixinfón Nagy Krisztián (Ph! fórumon ROBOTER) cikkeit is nagyon ajánlom.
A helyi tudástár, és a gyűjtemény.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jaktib
tag
Sziasztok!
Én is meguntam a mobilos kép készítést.
Ezért megvettem életem első "komolyabb" szettjét. Ezelőtt Egy Nikon L820 volt ( az már nincsen meg). Annál jobbat szerettem volna, ahol van lehetőség egyénileg állítani a kép tulajdonságain. Olvasgattam is azért előtte és az igényeimet felmérve a következő szettet vettem, most szerintem elég jó áron a Médiában:
Panasonic DMC-GF6 Két objektívvel 14-42mm , 45-150mm ( 5 év gari + kedvezményes fotós tanfolyam kupon)
Hama Rexton 130 táska
Hama Pofil duó III álvány
Samsung kártya 32 GB
Ez így 146 K volt
Az állványról olvastam, hogy az gagyi, de gondoltam azt a nem túl nehéz gépet elbírja (4 kg-ig terhelhető) és a felhasználási szokásomnak még megfelel. Aztán ha majd értek is hozzá és olyan igényeim lesznek veszek másikat. De még nincsenek nagy igényeim.
Ez a gép nagyon meghaladja a tárgyi tudásom, képességeimet. De ezt tudtam, hogy így lesz
Ezért elkezdtem belemélyedni a témába. Találtam pár cikket, meg nézek majd valami könyvet is. Milyen könyvet ajánlotok, illetve valami jó fotós oldal van -e ahonnan el lehetne sajátítani az alapokat? Szeretném idővel kihasználni a gép képességeit és nem automata módban fotózni. Van itt valaki akinek van ezzel a géppel tapasztalata, vagy hasonló gépe van. Mennyire van megelégedve vele?[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz MrChris #29741 üzenetére
15-ért bármikor elhoznám a GF1-et, szerintem marha jó gép, már ha az ember tisztában van a szenzor "hiányosságaival" (kicsit karcsúbb dinamika, több zaj).
Dynamic BW és Silhouette mód van nbenne ,ez a két színmód pöpec... normál "színesre" meg ott a RAW.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz silmatauki #29737 üzenetére
Néztél már ilyen keresőbe? 0.2MP! Szerinted mire jó? Még a saját gyerekeim se ismerném fel vele. Párszor meghesszöltem ilyen felbontásút meg kicsivel nagyobbat, pénzt nem adnék érte, de ingyen se kéne, csak útban van, vigyázni kell rá... Váz jpg milyen a gf1-nél? Volt pár panám, elég rawozós, pláne ez egy régi darab. Mert hogy a jó jpg is igény.
-
80hun
addikt
válasz enamessias #29733 üzenetére
Én is az olypus duplát ajánlanám.
És ugye visszakapsz 30e-t belöle az pont 200e. -
80hun
addikt
válasz dannyl #29732 üzenetére
A két belépő szintjét simán megüti a Sony A58 is. Annyi hogy ott Elektronikus keresőd lesz..
És persze olcsón tudsz használt obihoz jutni, az összes Minolta AF jó hozzá. A vázban is van fókuszmotor és stabilizátor. ami nagy előnyt jelenthet.
A nikonnál én a D5200-at ajánlanám, A canonnál legalább a 700d-t..De ezekhez a jó obik drágák lesznek még használtan is. -
titán
Vagy maradsz az előbb ajánlott E-M10-nél, a 30ezer forintos pénzvisszatérítésből pedig veszel egy használt 40-150 teleobjektívet, és bent maradtál a 200-on.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jjeahh
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
enamessias
aktív tag
Sziasztok.
Teljesen kezdő és amatőr vagyok, de meguntam a mobiltelefonos képeket, ezért vennék valami komolyabb szettet. Elvárásaim:
-videó nem kell
-keret: 200eFt
-utómunka nem lesz, tehát jpg-t mentenék
-jó képminőség
Témák:
-terepasztal (makró)
-Kiránduláskor tájképek
-Vasút, amihez sokszor nem lehet közel jutni. (zoom)
-esküvő egy alkalommal....Tudtok segíteni, milyen gépet vegyek?
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
dannyl
addikt
válasz ANDROID??? #29731 üzenetére
Ahhha! Az anyjukat, hogy egy kis betű mekkora különbséget jelent Köszi, már majdnem megrendeltem... Akkor marad a tanácstalanság.
Jó kis mindennel telerakott kit-et vegyek olcsóbb/butább géppel, vagy egy alap váz+18-55 obi?
A Sony az hol van a listában nagyjából a Nikon és Canonhoz képest? Nem flame-elni jöttem, csak tényleg sötét vagyok.[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
válasz dannyl #29730 üzenetére
T5i az nem T5
Igen azzal kezdi...
"Rebel T5i, Japánban pedig Kiss X7i néven fut a gép."
Amennyiben csak Nikon vagy Canon, akkor már inkább d3300 vagy d5200, de mindenképpen a 700d mint 1200d..[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz ANDROID??? #29729 üzenetére
A cikkben azt irja, hogy a 700D a megfelelője. Itt is azzal kezdi. A sony-ról fogalmam sincs. Nagyjából a Nikonokat ismerem, meg egy hangyányit a Canont és slussz. Már 1000 éve akarok egy tükrös gépet, mert egy régi sima digitális Fuji s1600-am van, amit jócskán kinőttem.
-
dannyl
addikt
Szerintetek a Nikon D3200, vagy a Canon EOS Rebel T5 (Ez a 700d, ha jól sejtem európában) a jobb választás? Majdnem egy árban van két "fullos" kit.
Canon és Nikon.
A Nikonhoz nincs másik obi, csak a 18-55. Meg nagyon tetszik a kihajtható LCD a Canon-nak.Igazából már nem is nagyon van kérdésem, de azért várok néhány választ -
grigo
őstag
válasz Bazsee71 #29701 üzenetére
Bocs rossz hsz-ra válaszoltam.
Egy kérdésem lenne. Ezek a gépek amiket ma itt sorra vettünk méret szempontjábl kisebbek mint mondjuk egy Zenit 12XP (vagy revueflex E)? Mert az van itthon, és azt még meg tudnám szokni.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Ha valaki lecsúszott a 90k-s szuperakcióról, akkor Mammutban 100k HUF -ért talál E-PL5 duplakitet.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Bazsee71
őstag
válasz jjeahh #29721 üzenetére
Az E-M10-nél ettől én is tartottam, hogy milyen lesz a fogása. Eddig a leghosszabb menet egy pár órás fotózgatás volt, de a végén sem éreztem kényelmetlennek, pedig nem kicsi a tenyerem. Nem mondom, hogy kényelmes, de teljesen használható, nem rossz. Azok közül a gépek közül amik eddig a kezembe kerültek, magasan a D5500-nak volt a legkényelmesebb markolata, de közel jár hozzá az NX30 is (végre valami jót is tudok róla írni ).
Egyébként kialakításra a korábbi D5000-em is ergonomikusabb volt, de a méret és a tömeg miatt mégis kevésbé volt komfortos hosszú távon.
-
-
jjeahh
nagyúr
Az oly-k az e-m1-et kivéve nem az ergonómiáról híresek, inkább dizájnban, anyagválasztásban erősek. Fogásra talán a Panasonic gh széria az egyik legjobb, de persze ez nagyon ízlés meg kézméret függő... sokan dícsérik pl. a sony nex-6, nex-7 meg a6000-et, számomra mégis kényelmetlenek, túl szűknek találom a markolat meg az obi közötti helyet, nem férnek el az ujjaim. Szal ha fontos a fogás, akkor tényleg érdemes megtapizni a kiszemelt gépet mielőtt megveszed.
-
banderasz77
addikt
Na úgy néz ki, hogy belevágnék egy E-M10-be. Kérdés, hogy melyik kit a legjobb ajánlat, amit most akciózgatnak. Vagy inkább vegyek egy vázat és egy jobb obit inkább.
Vagy inkább az E-M5 elite kit 220-ért?
[ Szerkesztve ]
-
-
grigo
őstag
válasz jjeahh #29713 üzenetére
Hát az enyém az kemény kör lesz. Anno milc mellett döntöttem 2 éve. Kinéztem egy olyt talán. Elmentem megvenni de amikor kipróbáltam azt hittem elsirom magam. Mint egy t-rex ha telefonnal fotózna. Neztem d5100at de az is kényelmetlen volt még. Amikor a 600d-t megfogtam azt mondtam hogy ma igen, ez kenyelmes, ezt stabilan fogom. 2 éve volt, most már tudom használni, anno mindent meg kellett tanulni. De most már kellene egy jobb kereső, jó lenne néha úgy felmenni 800iso-ig hogy nem zajosodok szénné. De nem vagyok benne biztos, hogy a milc az én mancsomba való. Van egy sor heliosom, egy két zeiss, mir, szeretnék még 55ös vivitart és egy átalakított minoltát. Amúgy egy 17-50 tami van és egy 50es kötelező fix. Nem egy nagy készlet. Bárhová ugrálhatok. Elméletileg..... Szerencsére nem most kell dönteni. Amúgy vonzó ahogy beszéltek ezekről a milcekről.
Ja még valami, vakításnak tartottam a forgatható kijelzőt de nem tudnék meglenni nélküle virágfotóknál. De még van egy évem.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
madgie
titán
válasz silmatauki #29714 üzenetére
Szerintem nem mindenkinél must have elvárás az, hogy az alapérzékenységen készült kép árnyékaiba bele lehessen húzni mittomén 3 fényértéknyit. Tudom, hogy a korszerű Sony szenzorok óta ez lett a képméret és az érzékenység után a fő recskafunkció, de tényleg nem fontos mindenkinek, van, akinek elég az az átfogás, amit egy Canon/MFT tud és esetleg tud pontosan exponálni is a koma.
Mellesleg az A7 II is bandingol, ha alapérzékenységen 5 Fé-t húzok bele a RAW-jába. De szerintem az sem normális falhasználás... pedig tudod, hogy én eléggé kifacsarom a képeimet az éjszakai képeknél.
-
titán
válasz silmatauki #29714 üzenetére
Az zaj sem fergeteges, de az legalább pariban van egy mai MFT-vel.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
silmatauki
őstag
válasz jjeahh #29713 üzenetére
"Amúgy iso800-on ma már minden szép, szerintem a 600d is "
Általában a Canonoknak nem a high ISO-jával van gond, hanem a dinamikával - sajna alap ISO-n is.
Nem mellesleg én (is) hanyagolnám a 70D-t. Igazán csak azoknak (profi sportfotós) érdemes ilyet venni, akiknek kell az atomgyors fókusz. Mindenki más sokkal jobban (sokkal jobb képminőség alacsonyabb áron) jár, ha másfelé nézelődik, hacsak nincs nagy ésvagy minőségi Canon obiparkja.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Ha nincsenek drága natív canon üvegeid, én megfontolnám a milc-re váltást mert:
- kisebb a bázistávolság, ezért szinte bármilyen manuál felmegy rájuk
- kijelző-kereső közötti váltás gyorsabb, és nem kell tükröt csattogtatni
- evf fényévekkel jobban használható manuálfókuszra, mint a 70d keresője, amivel csak lv-n az igazi fókuszálni
Amúgy iso800-on ma már minden szép, szerintem a 600d isFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Bazsee71
őstag
De itt nem profi fotósnak keres felszerelést. Mondom, csak saját tapasztalatomat írtam le, szerintem gyötrelem OVF-en keresztül fényképezni kisgyereket, vagy kisebb állatot. Megoldható, de sokkal kényelmesebb dönteni a kijelzőt és leengedni a gépet, mint csúszni-mászni, térdelni. Nedves talajon, vizes fűben ez még kellemetlenebb.
-
grigo
őstag
És csak úgy kíváncsiságból. Jövőre cserélném 600D-met 70D-re. Esetleg van olyan ami 70D ellen majd szóba jöhet? Lényeges szempont hogy a manuálok nagy szerelmeim. Képminőség minden előtt és fő ellenségem a zaj de 800 iso bőven elég lenne ha szép.
Franc belétek már én is agyalok
-
Bazsee71
őstag
Szerintem kezdésnek tökéletes az Oly dupla kit (nekem is az van), aztán majd kitapasztalja merre is szeretne igazán elmozdulni. Ha ennyi a keret, akkor első körben E-PL5-öt javasolnék. Ha bejön a rendszer és a képminőség (én oda-vissza vagyok az Oly színektől), akkor tud majd komolyabbra, keresősre továbblépni (pl. E-M5, E-M10). A dönthető kijelzővel könnyű lesz a gyerekeket fotózni.
Sonyt, Fujit, Panasonicot nem ismerem, azt majd ajánlanak mások.
-
grigo
őstag
válasz Bazsee71 #29706 üzenetére
De játszik ha olyat találnék. Viszont ezt fejlesztés szempontjából gondoltam jobbnak ha esetleg később akarna egy telét akkor vihető tovább a rendszer. Mondta hogy akár duplakites történetbe is belemegy ha olyan szintű a kitobi. De nekem ilyen téren nincs tapasztalatom. Nekem a canon kitobi 2 hónap után lekerült... Nem tudom egy oly kit mit tud.
-
Bazsee71
őstag
Szerintem gyerekhez nem ártana, ha az élőképes fényképezés is penge lenne, erre a tükrös szerintem nem az igazi. Én anno kutyát próbáltam fényképezni vele: vagy térdre kell ereszkedni, lehasalni, és akkor látni is mi lesz a képen (viszont a mozgás így nagyon korlátozott), vagy lehet vaktában lövöldözni.
NX30-at nem ajánlanám. Van rajta kereső, de finoman szólva is hűderossz, a váz minőségérzete nulla, és az objektív sem valami komoly darab., valamint nekem a képei sem tetszettek, számomra elég élettelennek tűntek. Volt nálam próbára, mikor barátnőm kezébe adtam, annyit mondott - pedig nem egy kritikus fajta - hogy ez nagyon gagyi (ez az anyaghasználatnak szólt). Lehet a kollégát sem nyűgözné le. Arról nem beszélve, hogy nagyon veszti az értékét, használt piaca (objektívek, kiegészítők) pedig szinte nincs.
grigo: Kompakt továbbra sem játszik? 100k-ért használtan már bőven lehet válogatni. Ahogy látom a kolléga még elég bizonytalan, hogy igazán mit is akar.
-
grigo
őstag
Köszi a sok segítséget. Közben updateelt a kolléga. Azt mondta ha olyat tálálok neki ami nagyon megéri akkor felmegy 100ra is de akkor olyat kell neki mutatnom ami amúgy 150ezres gép de csakmost...stb. Használtban gondolkozik inkább ami szerintem könnyíti a helyzetet.
És még annyi az igény hogy expo után ne matekozz neki a gép hanem csinálhassa a következőt ha a gyerek alkot. Nem 78kép per másodperces sport sorozatot akar hanem csak hogy ne dolgozzon sokat. Ezt ő mondta így. Dslr-ről lebeszéltem, mondtam hogy az enyémet kiprobalhatja de neki valami kicsi de minőségi kellene.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
Megoldható a kereső , de ennyiből a régebbi dslr-ek egy kit obival jön ki .
Modjuk egy Sony Alpha.Van még a nikon 1 j1 amin nincs kereső de olcsó.
Vagy az olypusok.
Milc-ben a keresősnél eléggé zsebe kell nyúlni.Vagy egy jobb kompakt, azok is jók
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Gyerekekhez pedig annyira nem is fontos a kereső. Jobb kihajtani a kijelzőt és kényelmesen komponálni, mint csúszni-mászni, hogy ne az összes kép felülről készüljön. Bennem még az is felmerült kérdésként, hogy kell-e neki egyáltalán MILC? 50-60-ért vehetne használtan már jobb kompaktot. Ha obit nem cserélget, és javarészt csak Auto üzemmódban használja, akkor bőven megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest