Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
grigo
őstag
válasz
andzsin73 #30198 üzenetére
Ugyanez a para. Tegbap néztem youtube videót ahol egy ázsiai gyerek e-m5öt tesztelt. Egész dslr-esen állt a kezében. Van nekem is ilyen félelmem ha tényleg ilyen gáz a helyzet lehet én is panánál vagy 70D-nél kötök ki.
Amúgy tényleg vicc hogy csak hobbitoknak csinálnak milcet.
-
andzsin73
tag
válasz
bercsi #30195 üzenetére
Most elbizonytalanodtam, mert fejből írtam le, lehet 5000 volt, de lehet, hogy 6. Ez hüje hosszú nevű gép volt "alpha ilce"...etc.azért jelentős különbség nincs a kettő között...
Azt árulja már el valaki, értem én, hogy Milc, meg kompakt és ne legyen 5kg, de az, hogy akkorák ezek a gépek, hogy a 7 éves gyerekem kezében pont jó lenne, ez egy vicc.
Úgyhogy arra jöttem rá, hogy inkább kapaszkodós gép kell nekem
Eddig is cipeltem a Fz35-öt az egy közepes méretű darab.
-
andzsin73
tag
Az Oly olyan pici, hogy megfoghatatlan plane ha fejnehez
eleg nehez kézbe venni.
-
andzsin73
tag
A hüje bótban Budaörsön epl5 duplakit 110, epl6 120, sony6000 100, eos1200d 100, nx2000 70, nx3000 80penz, a panak a szokasos árban vannak, a nikonokat nem neztem
Meg jo, hogy nincs tobb, mert igy se tudom eldönteni
-
MrChris
nagyúr
válasz
muranyig #30187 üzenetére
Picivel gyengébb optikailag a tesztekben a motoros EZ14-42, csak akkor válaszd ha kell ez a videós ficsőr egy videóban nem minőségi géphez. Ettől még jó a képminősége, csak mivel lehet közvetlen hasonlítani a 14-42/II-höz... innen ered a gyengébsége. Szerintem a 14-42/II-vel hozd el.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Simon04 #30182 üzenetére
Nekem is van G6, tényleg nagyon tele van pakolva minden földi jóval
Videóra az árkategóriájában valszeg nincs jobb... mondjuk én sokat nem használom, mert nekem ott a gh2 meg g3 is mellette, amik építésre masszívabb kamerák, és ez nekem fontos, mert sokat túrázok, eső, por, sár, minden éri őket
Na meg engem nem igazán mozgatnak meg a g6 által nyújtott extrák, pl. wifi, nfc, eye senzor af stb... ja, tud olyant, hogy evf-ben kukucskálva a kikapcsolt kijelző tauchpadként működik, na azt imádom
Bár most nincs nálam, de ha bármi érdekel vele kapcsolatban, bármire szívesen válaszolok.
-
Simon04
csendes tag
válasz
jjeahh #30145 üzenetére
Köszönöm, érdekes felvetés a Pana G6 szinte minden tekintetben megfelel az általam elvártaknak + 5 év gari. Egy kicsit aggaszt a valós 16 MP, a 4/3"-os érzékelő, és az ára, lehetne egy kicsit olcsóbb. Talán első körbe ezért nem játszott nálam.
Ha azt vesszük, hogy 20 MP-es a Sony a 58 -nak jobb ár/érték aránya van, de csak 1 év gari val, ha hozzáveszek még 4 év garit, akkor már az ár/értéknél nem jelent nagy különbséget vagy szinte semmit.
Egyébként sok mindent belezsúfoltak ebbe kis Milc-be, még kihajtható kijelzője is van, külső mikrofon csatlakozó, tudja a 1280 x 720-at is, ahogy említetted focus peaking van, kevés fénynél is jó AF, vakusaru csatlakozó, 14-es nagylátószögű obi, más gépeken általában 18-as látószögtől kezdődő kit-obi van, több dedikálható gomb, jó kis gépnek tűnik.
Szóval nem nagyon tudok belekötni
A képminőséget összehasonlítva a Youtube-s videókon a Sony a 58-nál, Nikon d5200 -nél nem látok nagy különbséget.Esetleg más vélemény a képminőséget illetően?
fireman123: pinnacle-t használok én is, csak még 11-es magyarnyelvűt, ez még DV kamerára volt kiélezve. Most próbálgatom az AVS Video Editor, a felülete hasonló, mint a Pinnacle-nek, a Sony Vegasnak kicsit borsosnak tartom az árát egyszerű videókhoz.
Egyébként videózás terén a Nikon d5200-vel milyen tapasztalatod van, nagyon macerás az AF?80hun: a Sony a6000 már túl megy a keretemen, de köszi az infót az adapterrel kapcsolatban.
-
Maximum1
őstag
válasz
andzsin73 #30178 üzenetére
Tegnap láttam a pólus MM-ban Epl5 duplakit 100e + még ha viszel valami fénykepézőszerűt csereakcióban - 9 ezer .
Az EPL6 130-e itt is él a csereakció, de itt valszeg jobb a márkabolt ajánlata.
Honlapjukon semmi infó nincs.
A pólusban az Edigitálban láttam Samsung NX mini 9-27-el 58 ezerért, szintén nincs a honlapjukon.
Konklúzió: Vedd a nyakadba a várost! -
MrChris
nagyúr
válasz
muranyig #30172 üzenetére
Hát te jelentetted ki úgy hogy az előbb még azt se tudtad van e olyan hogy fé. Akik meg gyakorolják a dolgot jelzik, hogy nem ilyen egyértelmű mert rendszert veszel.
Szerintem érdemes benevezned az Olympus tedd próbára akciójába! És akkor lesz tapasztalatod, hogy tudnád e használni a m4/3 rendszert, ez nem kerül pénzbe, 1 hétig használhatod.
Sajnos a sonynál nincs ilyen, pedig ez a futkosó gyerkőc elég határterület, fényerős obu sem árt a fókuszrendszernek is jót tesz. -
andzsin73
tag
Nem tudom mióta fut a Oly Pl6 akció duplakitben 130ért, de ez már elég baráti. Tagságival -15pénz. Most ezen úgy elgondolkodtam
Nem tudom menynivel készít rosszabb (?) videókat, mint a Sony vagy a Pana hasonló árfekvésű Milc gépe. Azt látom, hogy képminőségben verhetetlen ebben az árfekvésben.
-
MrChris
nagyúr
válasz
muranyig #30172 üzenetére
Hát te jelentetted ki úgy hogy az előbb még azt se tudtad van e olyan hogy fé. Akik meg gyakorolják a dolgot jelzik, hogy nem ilyen egyértelmű mert rendszert veszel.
Szerintem érdemes benevezned az Olympus tedd próbára akciójába! És akkor lesz tapasztalatod, hogy tudnád e használni a m4/3 rendszert, ez nem kerül pénzbe, 1 hétig használhatod.
Sajnos a sonynál nincs ilyen, pedig ez a futkosó gyerkőc elég határterület, fényerős obu sem árt a fókuszrendszernek is jót tesz. -
muranyig
tag
válasz
jjeahh #30173 üzenetére
Köszi. Az már tuti, hogy izgő-mozgó gyerekeket fogok fotózni nem állandóan, de nagy általánosságban. 60-70% beltérben. Videó is fontos, illetve a portré, na meg a makró is... ha ezt összeadom akkor legalább már nem is tudom melyik gép jöhet szóba azért jó
amit idáig írtatok: mozgó téma, követő fókusz, videó: a5100/a6000 jól gondolom?
objektívet meg melyiket? Vagy erre a kombóra jó lesz az m10 is? -
jjeahh
nagyúr
válasz
muranyig #30171 üzenetére
Árnyaltabb a dolog... függ, hogy milyen vázat használsz, milyen obit, milyen témára stb. Ha pl. statikus témára om-d-t 45/1.8-al, akkor nem biztos, hogy érzékelni fogod egy aps-c szenzor előnyét, mert az oly stabija sokat megfog, ráadásul nem minden rendszerre van olyan fix olcsóért, amit nem muszáj rekeszelni, mivel nyitva is éles... De persze ha csak a szenzort hasonlítjuk össze ugyanazzal az objektívvel raw-ban, akkor egy ugyanolyan technológiájú aps-c szenzorral ugyanolyan iso értéken tisztább képet kapsz.
-
muranyig
tag
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Sosem volt meg MILCem (Fuji s5600-asom van), tegnapelott megtapiztam egy Oly E M10est a MM-ban.
A kitobival volt kiallitva es nagyon fura volt, hogy a zoom motoros zoom volt es nem manualis. Ez allithato, vagy ilyen a kitobi? -
MrChris
nagyúr
válasz
muranyig #30156 üzenetére
Nem kioktatni akarlak, de míg nincs tapasztalatod ezért nem érted ezt az ev, fé, fényérték, iso dolgot. Tesztekkel propagálható a különbség, de valóságban használva emiatt nem fogsz lemaradni egy Oly em10-el. Ha ez ilyen egyszerűen működne mint a faék alig adnának el 4/3-os szenzoros vázat.
-
Sera26
aktív tag
válasz
Sera26 #30095 üzenetére
Már számtalanszor elolvastam ezt a visszafizetési akciót, de nem látok benne buktatót. Akkor ez automatikusan mindenkinek jár, aki visszaküldi vásárlás után a kitöltött űrlapot? Vagy van elbírálás?
Ha nincs, akkor miért nem engedik le az adott termék árát egyszerűen ezzel az összeggel?Azt pedig jól értelmezem, hogy a klubtagsági kedvezmények csak személyes vásárlással vehetők igénybe?
Ezzel én, mint Miskolc környéki jól meg vagyok lőve. -
grigo
őstag
válasz
muranyig #30156 üzenetére
Ez az utolsó mondat így erős. Jó persze te tudod mit akarsz majd a géppel és kell rá előre készülni, de azt ne felejtsük, hogy te állsz majd a gép mögött nem egy adathalmat. Te komponálod és alakítod. Nincs szerintem olyan hogy ez csinal jobb képeket. Bizonyos hekyzetekben ennek jön elő az előnye máskor annak. Sokszor egy kihajtható kijelző nekem rengeteget segít, pedig az csak egy darab műanyag. Akármit veszel tudsz majd vele jó képet csinálni.
-
muranyig
tag
válasz
Tin_Shield #30155 üzenetére
köszi az infót! ezek alapján egyértelmű az aps-c milcek előnye. pláne beltéren vaku nélkül. ezek szerint a sony jobb képet (zajtalanabb) csinál mint az olympus?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
muranyig #30154 üzenetére
1Fé (fényérték, angolul exposure value/EV) 2/3-át
1Fé hátrány azt jelentené, - ha már a magas érzékenység érdekel, - hogy pl. az iso1600 lenne kb. pariban az iso3200-zal, 2/3Fé értelemszerűen -> iso2000 vs iso3200.
Ez persze csak elmélet, azonos technológiai fejlettségű de különböző méretű szenzorokat feltételezve. A valóság ettől kicsit bonyolultabb, a gyártók egyedi hardveres és szoftveres megoldásai megbolygatják a dolgokat. -
muranyig
tag
válasz
Tin_Shield #30153 üzenetére
Laikus vagyok a témában... 2/3 FÉ mit takar?
köszi -
Tin_Shield
őstag
válasz
muranyig #30151 üzenetére
A Canon APS-C mellé bátran oda lehet tenni a m43 szenzorokat, nem lesznek hátrányban. A Sony alapú APS-C szenzorokkal szemben nagyjából akkora a hátránya, mint ami a méretkülönbségből adódik, kb 2/3 FÉ. Természetesen azonos generációs szenzorokat feltételezve.
A videó más világ, ritkán veszek fel pár másodperces dolgokat, szigorúan otthoni célra, jellemzően egyszer-kétszer megnézzük. utána van ami megy is a kukába. Erre a célra nekem megfelel az Oly videója, de laikus szemmel is látom korlátait, ha komolyabban érdekelne a dolog Panasonic irányba gondolkodnék, esetleg Sony. -
jaktib
tag
válasz
silmatauki #30118 üzenetére
Nem régen vettem GF-6-ot. A fórumot olvasgatva valóban nem jön elő, és nem is szokták ajánlani ha valaki kérdezi milyet vegyen. Én teljesen kezdőként vettem. Ebben az árkategóriában lévő MILC gépek tesztjét azt hiszem jól elolvastam. Összevetve az igényeimmel és a szolgáltatásokkal nekem az lett a véleményem, hogy nekem ez kell. Én videózásra is szeretném használni. Szoktam kis filmeket készíteni kirándulásról, összejövetelekről stb. Ha jól tudom felvétel közben is módosíthatók a beállítások, többi MILC ezt nem mind tudja. Nagyon sok szolgáltatás van benne. Nekem Az NFC is fontos folt. G6-ot gondoltam először, de az nagyobb és drágább volt. De kétség kívül biztos jobb is. De én ettől is még el vagyok ájulva... Szerettem volna ha nem nagy a gép, mert kényelmetlen néha cipelni. Ha nincsen kedvem cipelni, ha elmegyek valahova, akkor meg minek. Dupla obival vettem, tehát amíg egy picit jobban értek majd, hozzá addig biztos jó lesz. Amit eddig csináltam vele az nekem nagyon tetszett. De nem volt még más gép a kezemben. Az 5 év garancia is jó ajánló levél. Sok objektív van hozzá. Ha jól tudom a Panasonic obi van 40 féle és azt olvastam hogy kompatibilis a Oly objektívekkel is. Én a teljes átlag felhasználó vagyok.
A kereső hiánya valóban negatívum de túl élhető.
Nem volt a honlapon magyar leírás telefonáltam ellenőrizték és küldtek is egyet. Nagyon segítőkészek voltak az ügyfélszolgálaton.
Kíváncsiságból megnéztem megint az oldalt. Kirakták már a magyart leírást is.A leírásában meg lehet nézni mit is tud szolgáltatásokban a gép.
Ez kifutó modell ki lehet fogni jó áron. Mikor megjelent egy alap obival volt 180K Én 125K ért vettem két obival. Most a GF-7 az aktuális újdonság. -
muranyig
tag
válasz
silmatauki #30122 üzenetére
Ráadásul nekem fontos a videó is, hiszen nincs kameránk, külön, és nem is tervezzük a beszerzését. Ennek fényében is sony (a6000, a5100, esetleg a5000)?, vagy az oly is jó lehet (m10)?
köszi
-
fireman123
őstag
válasz
Simon04 #30142 üzenetére
"De mi a tapasztalat a 1920 x 1080 AVCHD fájlal kapcsolatban, egyszerű szerkesztés terén, pl. minimális áttűnés , effekt, szintjén?"
Teljesen normálisan szerkeszthető, én eleinte a Pinnacle-t, mostanában a Sony Vegast használom....igaz eléggé kezdő vagyok a témában, de legfontosabbakat tudom (youtube-on van egy csomó tutoriál, onnan tanulom
)
-
80hun
addikt
-
MrChris
nagyúr
Számomra nem jönnek be a sony és pana jpg színei. És úgy tapasztaltam nem a szememmel van a baj. Elsőre tetszetős is tud lenni. De mikor tüzetesebben nézegetek feltűnnek kiugró, oda nem való árnyalatok. Lehet rawozni és azzal közelíteni, de valami hiányzik. Míg az Olynál általában helyén van és könnyen korrigálható ha mégsem, hsl-hez pedig nem is kell nyúlni.
De az is igaz, hogy ezek nagyon pici különbségek, önnmagukban egy képen nehezen észlelhető, de ha általam ismert környezetben készült, pláne ha van még viszonyítási alap egy másik géppel akkor már feltűnőbb.
Amúgy pana vázam vanmost inkább csak közelítgetem a megfelelő színeket, viszont királyul videózik.
-
Simon04
csendes tag
Videózáshoz keresek viszonylag 150 e Ft alatt jó minőségű fényképezőgépet.
Számomra is a Nikon D3300, vagy Nikon D5200 felelne meg, és az igen csak befutó a Sony a 58k lenne az elérhető.
A helyzet az, hogy már van egy Nikon D80-as gépem AF-S 18- 135 -ös 3,5 -5,6 obival. Így már egy kicsit nehezebb kompromisszumot kötnöm magammal.Videózásnál az autófókusz is lényeges szempont, viszont ebben a Nikon ugye gyengébb.
Az érzékelő szenzora viszont a Nikonnak jobb, és jobbak az objektívjai is.A Sony-hoz látom van F bajonettes Nikon adaptergyűrű, érdekes összeházasítás lenne objektív szempontjából a Sony-Nikon páros
, igaz AF nélkül, de pont ez is jó szvsz a Sonyban, hogy a manuális fókuszálást is segíti focus peaking.
Másik fontos szempont külső mikrofon csatlakozás. Ez ugye mindegyik általam említett gépen van.
A Sonynál a videófelbontás szerint a 1280x720 -as nem került bele, pedig szvsz. egy ilyen normál HD fájlal könnyben elboldogul egy régebbi pc konfig is (amd Athlon 64x Dual proc. 2,1 GHz, 3,25 GB ram, Radeon x1650 256 MB). De mi a tapasztalat a 1920 x 1080 AVCHD fájlal kapcsolatban, egyszerű szerkesztés terén, pl. minimális áttűnés , effekt, szintjén?
Nézetem a Sonynál is lehet kötni kibővített garanciára szerződést. Mennyibe kerülhet 4 v. 5 év kiterjesztett garancia a Sonynál? Vagy inkább egy email a Sonynak? Vagy pl. edigital.hu garancia?
Szívesen várok tapasztalat, vélemény leírását a fentiekkel kapcsolatban.
-
banderasz77
addikt
-
Nippon
őstag
válasz
banderasz77 #30138 üzenetére
Igen, mert az Panasonic.
-
silmatauki
őstag
válasz
banderasz77 #30138 üzenetére
Az Pana.
-
grigo
őstag
Lehet, hogy most óriási baromságot kérdezek. De múltkor szóba került a házi markolat készítése olyhoz. Olyanról hallottatok már hogy egy teljesen kukába való dslr vázból csinálni hasonlót? (ami másra már nem jó)
-
MrChris
nagyúr
válasz
xXxian #30125 üzenetére
A g7-nek megelőlegezem, hogy a 4k miatt videó terén übereli bármelyiket. Versenyzőid közül csak a szerint érdemes választani ki mely tulajdonságát részesíti előnyben. Amíg nekem pl a videó fontos G7 és azért elég jó képeket is lő. De ha nem kéne videó akkor em10, sok pénzem lenne fuji. Így a sony A6000 ki is esett. Képileg sony pana számomra egykutya, rawozni mindkettőnél derekasan kell és akkor is elmaradnak a színek OlyFujihoz képest. Az a hangyapöcsnyi apsc zaj előnye nem izgat a 4/3-hoz képest. Sokkal inkább a jó és pici obik, abban pedig jól hasít a micro.
-
80hun
addikt
válasz
xXxian #30125 üzenetére
Ha gépet cserélnék milc vonalon akkor most én Sony A7 v. Fuji x-t10.
Fuji : prémium obik , jó mnőség.
A7 : Természetesen mert full frame :-)
Én most csak ezt a kettőt preferálnám magamnak de még marad egy darabig az A6000. :-)De mivel én a dslr-t nem hagytam el és egy darabig midkettő lesz igy Af-es optikát szinte csak ahoz veszek.
-
sasa134
addikt
válasz
xXxian #30125 üzenetére
E-M10 + 14-150 (plusz ha van keret vmi finom kis fix, mint a 20 1.7 mindenesnek és/vagy 45 1.8 portrézni)
mert:
- méret, építési minőség
- live compo, stabi
- megfizehtehő és sok obi (pl 14 2.5, 20 1.7, 45 1.8, 60-as sigma, klassz zoomok pl 12-32, vagy 14-150)
- jó stock jpg, nem kell feltétlenül rawozni -
andzsin73
tag
Azt írjátok, hogy az Oly videóban gyenge, ha az is számít, akkor csak a Pana meg a Sony jöhet számításba?
-
xXxian
senior tag
Nem hibridek sem lassúak szerintem. Egy darabig volt PL5 duplakitem, meglepődtem mennyire gyors.
Amúgy, ha már szóba hoztam: A6000, E-M10 és G7 trióból ki mit venne, s miért azt? Nem flame-et szeretnék, hanem érveket. Mondjuk azt, hogy egy D7100 18-105 kit-et szeretnék kicsiben.
S hasonló árban (XT-1 itt ki is esett)
-
MrChris
nagyúr
válasz
muranyig #30120 üzenetére
A fókusz rendszer más. Van fázis és kontraszt alapú. Milcek általában kontraszt ami hangyányit lasabb, de jóval pontosabb, viszont mozgáskövetésben gyengébb, viszont van/lehet arc és egyéb felismerés ami elsőre gagyinak tűnik de sokkal célravezetőbb tud lenni. Az A6000 hibridként vannak fázis alapú szenzorok az érzékelőn így ötvözi a gyorsaságot egyéb kontraszt ficsőrökkel. Hogy ez mennyivel jobb a gyakorlatban keress teszteket. De azért a 'csak' kontraszt alapú G6-ommal is le tudom fotózni a gyerekem sokkal több nehézséget jelent a kevés fény, főképp télen/lámpafényben...
-
MrChris
nagyúr
válasz
andzsin73 #30117 üzenetére
Az Olynak egy gyenge pontja van az a videó és ahogy az em5mk2 'fejlesztett' videóit sasolom ez így is marad. Sajnos. Pedig az egész egy jobb szoftveren múlik, amit talán készen meg lehetne venni (5 éves telóm jobban kezeli a moirét és motion-t) Jó pár %-al növelné az eladást.
-
silmatauki
őstag
válasz
andzsin73 #30117 üzenetére
"A GF6 nem nagyon esik szóba itt, van valakinek? Gondolom, ha később bővíteni kell(ene) az obi ár az nem egy Samu árszint
"
Valszeg félreolvastál valamit, mert a Samu egyik nagy előnye pont a megfizethető, ugyanakkor kitűnő minőségű prime-ok. Csak nincs sok belőlük, zoomból meg még kevesebb.
"Most, hogy már szinte mindent végigolvastam nagyon úgy tűnik, hogy a Oly PL széria ár/minőség arányban verhetetlen."
Régebben tényleg az volt. Most az E-M5 / E-M10 leárazásokkal / akciókkal viszont SZVSZ sokkal jobb vétel ez a két gép, mint bármelyik PL.
-
andzsin73
tag
A GF6 nem nagyon esik szóba itt, van valakinek? Gondolom, ha később bővíteni kell(ene) az obi ár az nem egy Samu árszint
Most, hogy már szinte mindent végigolvastam nagyon úgy tűnik, hogy a Oly PL széria ár/minőség arányban verhetetlen.
Egyébiránt, ahogy látom ez a MILC kategória még mindig olyan megtűrt gyerek. Pont a belépő szintnél gyakorlatilag nincs választék, illetve van, de minek, mikor az Oly viszi a pálmát. A többinek mind van valami nyűgje, ahogy olvastam a review-ban meg a hsz-ekben a külföldi topikokon is. Mert nyilvánvaló, hogy 150-80-200-ért már majdnem tökéletes gépet lehet venni...
-
Victoryus94
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Átgondolom, amiket javasoltatok!
Ha megvan a pénzkeret (kb. 1 hónap) esélyes, hogy még jelzek a fórumba. -
80hun
addikt
válasz
Victoryus94 #30111 üzenetére
Sony A58 v. Nikon D3200 ha több a keret D5200.
-
silmatauki
őstag
válasz
Victoryus94 #30111 üzenetére
Szerintem most dönts, hogy akarsz-e később zoom ésvagy prime okbikat venni. Ha “csak” zoomolni akarsz, akkor esetleg az FZ1000-et vagy az RX100 MkI-et érdemes meggondolni. (A most kijövő RX100 MkII nagyon drága lesz. Az RX100 MkI főleg abban jobb az amúgy nagyobb telés FZ1000-nél, hogy kiseb gyutávoknál jobb a képe.) Ha lesz igényed top képminőségre, akkor ellenben prime-okat kell majd venned. Ha ezt nem akarod, akkor csak a zoom döntsön:
- ha kell zoom, akkor FZ1000 vagy RX100 MkI
- ha nem kell, akkor pl. LX100, valamelyik RX100 stb. -
Victoryus94
őstag
Hamarosan fényképezőt vennék (olcsóbb kompaktról váltok). Erősen árfüggő, hogy mit. (Mivel még nincs meg rá az összeg, így nem tudom pontosan behatárolni az árat).
Szóval érdeklődés szinten érdekelne, hogy 100-200 ezer között melyik fényképező "best buy", mennyire érdemes milc-et venni ebben a kategóriában, vagy miért éri meg sokkal inkább DSLR-t vennem. (lehetőleg kisebb, könnyebb gépet szeretnék nagyobb szenzorral, amennyiben ez nem megy nagyon a minőség rovására)
Egyenlőre 1-2 obival tervezek, de később se hinném, hogy 3-nál több obit akarnék... alapok elsajátítására, videózásra (örülnék fullhd-60fps-nek, de túlélem, ha ez nincs)
Gyártó gyakorlatilag mindegy. Nikon, Canon (dslr) és Sony, Samsung (milc) gépeket láttam, amik szerintem esélyesebbek, de tapasztalatom nincs. (Canon 60D-vel már fotóztam, egy ismerősöm által, de az már másik kategória)
-
grigo
őstag
válasz
silmatauki #30108 üzenetére
Én se most megyek. De mire összejön a pénz addigra szeretnék annyira képben lenni, hogy tudjam mi kell és ha jó ajánlat van ilyeneken már ne kelljen agyalni.
-
silmatauki
őstag
Esetleg gondold meg az E-M5 váz + M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 akciót. “Kicsit” drágább (380e – kedvezmény), mint a többi, viszont ezt az elit obit garantáltan nem akarod majd lecserélni, mert a lefedett gyutávú prime-ok általában csak fényerőben / méretben / súlyban jobbak, szemben gyakorlatilag az összes többi kitobival (igen, még a Fuji cuccaival is). Én ha MA vennék csúcsgépet, és nem lenne gond számomra az m43 APS-C-hez képest kicsit nagyobb zaja / kisebb dinamikája, valszeg ezt a konfigot venném.
-
grigo
őstag
válasz
Falconer #30104 üzenetére
Valami alapján kell majd. Szintet akarok majd lépni, ismerem magam. Ha megválok a canon cuccaimtól és ráköltök 200 feletti összeget akkor nem akarom utána egy hét múlva árulni a kitobikat. Olyan döntést akarok majd hozni, hogy azzal már ellegyek egy újabb gyűjtögetési periódusig. Ezért fontos kérdés ez szerintem. Mert hajlamosak vagyunk leragadni a váz ficsörein, de sokunk nem engedheti meg hogy vásárlás után egyből premium üveget is vegyen.
-
silmatauki
őstag
válasz
Falconer #30104 üzenetére
"Ha szigoruan optikai korrekcio elott nezzuk a rawot akkor igen, ha azt nezed h a gep jpeg engine-je pl mit hoz ki belole akkor siman hozza a fuji 16-50 szintet."
A sarkokat hasonítsd össze nagylátóban (ekv. 24mm). A Sony rettenetesen gányol, a Fuji lényegesen jobb. (Ami az óriási obi- méretkülönbség miatt várható is. A Samsung a Sonyéval kb. egyező méretű 16-50PZ-je is egyértelműen gyengébb a sarkokban, mint a Fuji.)
-
Falconer
aktív tag
válasz
silmatauki #30103 üzenetére
Sony 16-50 a leggyengebb:
Ha szigoruan optikai korrekcio elott nezzuk a rawot akkor igen, ha azt nezed h a gep jpeg engine-je pl mit hoz ki belole akkor siman hozza a fuji 16-50 szintet. Meg akkor is ha pixel peeper akarsz lenni. Epp a mult heten csinaltam sajat osszehasonlito kepeket.
Szoval laikusok szamara mondom, hogy ne ez alapjan valasszanak gepet -
silmatauki
őstag
A Fuji kit cuccai nem rosszak (különösen a 18-55), de azért ott is melegen ajánlott a prime-ok használata. Én le se vettem a 27mm-es prime-ot a megvétele óta, annyival jobb az amúgy egyáltalán nem tragikus 18-55-nél.
A negatív rekorder a Sony 16-50 PZ-je, talán ma az a legrosszabb kitobi. Sony E-n egyenesen kötelező a prime-ok használata, ha minél jobb képminőség kell.
@Sera26:
"Ez a váz valami gyönyörűen minőségi, és ahogy olvasom nekem bőven elég lenne a tudása, sőt."
Kézbe véve is szuperjó, szemben egy halom azonos árfekvésű cuccal (pl. NX30). Nagyon ajánlom én is az E-M sorozatot.
-
grigo
őstag
A kitobi téma engem is érdekel. Az oly pana sony fuji sorból ti hogy rangsorolnárok az obikat képminőség szerint? Obi alatt azt értem hogy nagyjából a kit és kicsit felette ami van. Nem a top prémium objektíveket.
Nagyon gyík kérdés?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest