- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
Aktív témák
-
Windows NT
tag
Kérdezném, hogy hűtőt szeretnék venni a procimra 3.2 prescott és van két jelölt az egyik egy Gigabyte G-Power Pro Cooler GH-PDU21-MF a másik a Glacialtech 4500 Turbine melyik a jobb és melyik hűti jobban le a procit?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Windows NT -
Gergo_pet
aktív tag
Szerintem nem biztos, hogy baj van azzal a hőmérséklettel. Baromi meleg van és most pl az én MSI 6600GT-m is 100%-os terhelésnél 63 fokos zárt házban, de nekem a Zalmi teljes réz hűtője van rátéve. Szerintem ennyivel gyengébb az AC, de lehet csak elfogult vagyok. Próbáltad már everest-el mérni a hőmérsékletet, ha nem mindenképpen próbáld ki az mit mutat. A paszta felvitelétől meg ne nagyon várj többet, ha nem basztad el nagyon nagyon (mondjuk kifelejtetted a pasztát
) max 1-2 fokos eltérés lehet, legalábbis tapasztalataim szerint, mert én kipróbáltam, direkt vastagabban pasztáztam egyszer, és 2 fokot melegedett a dolog, aztán vékonyan frankón ahogy kell, (nem ugy, mintha lovat basznál
) és egyből visszaugrott a hőmérséklet.
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Megvettem az AC Freezer 4 et. Hááááááát?
20% terhelés mellett 60-62 fok, 2300 at pörög a ventije.
lehet hogy csak az alaplap mér rosszúl, de nem egészen ezt vártam. Ezüstöt is adtak hozzá, sztem egész jól felkentem, jó vékonyan meg minden. A lamellák is jól átmelegszenek, gondolom okésan veszik át a hőt. A ház teljesen nyitva.
Mit cseszhettem el, vagy barátkozzak meg a gondolattal? A lakásban 30 fok körül lehet. -
Kerio
őstag
Sziasztok!
Szerintetek normális, hogy 32 fokos lakásban a Barton 3200-esem. Tunning nélkül felmegy alap 62 fokra... Terhelve pedig 67? Egy AeroCool Phantom van rajta. Ez egy rézborda 8centis venitvel. -
tothbe
addikt
Az, hogy ott kifutott, attól még nálunk mindenhol kapható és ugyanúgy él a 6 év gari.
Amúgy a Super Silent az nem helyette van, hanem párhuzamosan vele, azaz eddig is volt, de az egy kicasit tényleg gengébb. A freezer-nek meg még nincs utódja, illetve a Pro sorozat a második széria de az nem lesz már pl. 478-as socket-re.
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Most már én is meggyőződtem a Freezer 4 mellett
Kicsit utánanéztem, kifutott modellről van szó, helyette az aktuális most a Super SIlent modellek vannak most, viszont ahogy elnéztem ezek olcsóbbak is, lehet hogy nem olyan jók. Nézegettem még a Coolink márkát is, két modelljük van, 11 -12 e Ft ps áron.
Szóval mégiscsak marad a Freezer 4 4200 ért. -
Veriakilis
senior tag
Hahó, Rudi!
Mikor lesz új processzor hűtő teszt?
Van már jónéhány proc. hűtő, amit le lehetne tesztelni...
Egy északi híd hűtő teszt sem ártana... -
tothbe
addikt
Ez függ attól, hogy milyen a házad, mennyire lóg rá a kondikra, azok mennyire flexibilisek(elhajthatóak-e az útból).
Ezért nem értem, miért vesznek az emberek zalmann-t. Rohadtul drága, és bár csicsás, de sztm egy Freezer is van legalább ilyen dizájnos, viszont feleannyiba kerül, mindenhol elfér és nem mellesleg kifelé fújja a meleget nem az alaplapra vissza. Na meg nem kell semmit kiszedni a felfogatásához és ami a legfontosabb, baromi jól hüt. -
Prego
senior tag
Meg tudja nekem valaki mondani hogy a Zalman CNPS 7000B CU bele fog e menni az én P4P800S-X alaplapomba?
A gyártó nem sorolja fel ezt a típust a kompatibilis lapok között, de ezt csak most vettem észre. Még jó hogy ma este nem volt az üzletbe. -
wiggen123
senior tag
Megvettem végre az új csodamasinát: Thermaltek Big Typhoon. Egyáltalán nem csalódtam. 2500+ barton-t (11x166) 12x200-on hajtva ugyanazt nyújtja mint a korábba hűtőm alapjáraton
Értékeket nem írok, mert 32 fok van a szobámban
-
szatocs
őstag
-
Dtomi
őstag
Hali!!! Eljött az ideje, hogy hűtést vegyek mert nem bírja a rendszer a mediterrán klímát!!! Mivel a Vízhűtés topikba leoltottak hogy a 22ezres Thermaltake Bigwater vizes rendeszert lenyomja egy közepes teljesítményű léghűtés és amúgy is a BW egy kalap szar és ajánlottak egy árban dupla annyiért foszthatót gondoltam akkor ha dupla olyan jó akkor azt meg esetleg lenyomja egy hyper6 vagy egy bat
ezt persze nem gondolom komolyan viszont hogy, 40 ezret nem adok ki hűtőért az teljesen biztos. a nevemnél leírt konfigba kéne 775 ös 630 as prochoz télen nem volt gond a gyári hűtéssel viszont most a gatewatch a 2600as max fordulatú ventit néha felküldi 4-5000 re és még így is 55-60 a CPU minimális terheléssel. szóval plz mondjatok egy köztest megoldást.
THX -
Agent87
aktív tag
Sziasztok!
bocs a noob kérdésér de azér mégis..
Szóval max 3ezer ft-ért akarok venni új hűtőt a socket 478-as northwood128 celeron 2,67ghz procimra mert terhelés alatt 70-80 fokig is fel megy (gyári hűtő) ami nem túl egészséges.
Tudna vki vmit ajánlani ? Egyaltalán érdemes-e venni ennyiért?
köszi -
Paqito
senior tag
válasz
szatocs #1474 üzenetére
Gonosz ON: 27 fokos szobában egy terhelt Athlon XP-től kb 55-60 fok szerinted sok??? Gonosz OFFF!
Tehát ha még feljebb is megy picit -ráadásul számolhatsz a ''csaló'' alaplapi szenzorral is-akkor is még bőven Te vagy a bajnok
Ha érted mire gondolok
más! core fesz csökkentést próbáltad?
Legjobbakat -
szatocs
őstag
Ok, de ezek az értékek csak az üresjárat közben jelentkeznek, sztem ezek mennek akár 5-10 fokot feljebb is. Most én is nagyon gondolkodom még, hogy megéri-e, de a jövőben sztemúgysem veszek Waterchill rendszert, pedig az nagyon vagány lenne, tetszik is, csak hát a 80k az 80k. A codegen házban még anno alap volt a diode 60 fok. A Stacker hozta ezt a jobb hűtést, 10 fokot jelentett a jó szellőzés
, hál' istennek. Nem csalódtam eddig a CM - ben ezután sem akarok.
Még körül nézek, hogy ezek az értékek mennyire számítanak jónak, mostani hűtőm egy Vantec VA7040 - es. -
Paqito
senior tag
válasz
szatocs #1472 üzenetére
Szia!
A #1435-ös hszben írtad ''Most 27 fok meelgben 41 a CPU, és 48 a CPU diode. Ennél sztem lehet jobb értéket kapni egy jobb hűtővel'' Most látom ASUS lapod van, az okosak szerint ''főlémér'' Az én A7V8X-X lapom anno biztos hogy ezt tette!
Ezeket figyelembe véve nem tudom hova akarod még ''fagyasztani'' az Athlon XP-det?Az a 14 fok eltérés szvsz baromi jó ilyen dög melegben. Ráadásul ha nem tuningolod a procit, akkor egy kicsit vehetsz vissza a feszből is. Az én 3200+ Barcim 1,65V helyett kap 1,475-öt...
Remélem tévedek, de a véleményem, hogy ennél érdemben jobb értéket már ''mezei'' léghűtéssel nem fogsz kapni. Ha Neked megér 10eFt környéki összeget, hogy nyerj kb 3-4 fokot, akkor OK. Bízom benne, hogy a kereső ember talál is, tehát lesz olyan Cooler Master csoda, ami produkálja az általad elvártakat...
További szép napot -
szatocs
őstag
Thx, persze még azért ez a vétel dolog át lesz gondolva rendesen, veszek-e egyáltalán, jó-e. Ha veszek, akkor már tuti, hogy valamelyik Cooler Mastert fogom venni, de ha szerelési gondjaim lesznek, hát én szétverem (ez persze arra vonatkozik, ha valamelyik alaplap ellenállás, vagy valami pont bele ütközne, agyis nem férne a lapra).
Más: továbbra is várom a tapasztalatokat Asus A7N8X-X - es alaplappal egybekötött Hyper 6+ ra. Biztos sok van belőlük -
Paqito
senior tag
Szia!
Én pécsi vagyok, és ebben az üzletben vettem: [link]
A dobozban a komplett hűtő, lefogatók, 8 kék memória hűtőborda, egy Zalman matrica, és egy olyan elosztó, aminek 2db 5V-os, és 2db 12V-os kivezetése van. Hazudni nem akaraok, arra már nem emlékszem volt e benne paszta... sorry
to szatocs: Kívánom, hogy találd meg a számításod hűtő terén, de szerintem léghűtéssel ezen értékeknél számottevően jobbra ne számíts. Az egy baromi szar érzés, ha csirió pénzt kiad az ember egy jónak/jobbnak vélt dologért, és utána pofáraesés van. De hagyjuk is a negatív argumentációt, jobbra fel, teszteket for You
Legjobbakat -
szatocs
őstag
No, akkor vissza a témához. Ki használ CM Hyper 6+ ot? Mik a tapasztalatok?
-
szandisas
őstag
megjött az AC Freezar 7 pro-m
nagyon tetszik! picit, de tényleg csak egy icipicit lehetna halkabb...2,5k-s fordulattal van 45'c körül a 805. valahogy lentebb kéne húzni az RPM-et
javasoltok valamit? -
szatocs
őstag
Hát igen, csak az a baj, hogy a mostani is rendelkezik ilyen teljesítménnyel, sőt egy kicsit jobbal is. Ha veszek, akkor már vlami nagyon dúrva, vagy lehetőleg olyan 10 fokos javulást várok. Most 27 fok meelgben 41 a CPU, és 48 a CPU diode. Ennél sztem lehet jobb értéket kapni egy jobb hűtővel. Bár nem tom, hogy a 2600 - as tbredek mennyire forrófejűek.
-
-
Org
aktív tag
trassher zalman 7000 akkor inkabb mar 7700-es majdnem ugyan olyan halk es 12 centis, es teljesitmenye is jobb, de egy hocsoves huto szerintem meg jobb, tobbre lehet menni vele mint egy sima rezhutossel.
Ez csak egy megjegyzes volt. ^^ -
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
Kerestem összehasonlítót a Typhoonra, meg a GT - re, de nem találtam olyan hű de jót, meg angolt.
A Typhoonra már azt is találtam, hogy 462 - esre nincs a dobozban rögzítő, én meg nem fogok utána járkálni. Jó lenne lehet valami Arctic is, de az meg nem jó 462 - re és 939 - re is. Az Asetek - kel ugyanez a probléma. -
trassher
addikt
Aerocool GT 1000. Ez a specifikációk szerint jü Athlon 3600+ vagy Athlon 64-re szóval 462 meg 939 is megy vele.
vagy látok itt meg HT-101-et de ez már nagyo zsíros darab de van akár 102 is. de mivle rendes vagyok ezért a HT-101 junior is rámegy. Ezeket mind megtalálod a computermode.hu-n
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Olyan CPU hűtőt keresek, amelyik jó 462 - esre és 939 - esre is. Ne legyen túl hangos, lehetőleg 24 dB alatti legyen.
Nem tom, hogy milyen teljesítményt nyújt egy Aerocool GT 1000, vélemények, tapasztalatok?
De mondhattok mást is, ami jó alternatívának tűnhet. -
Org
aktív tag
kicsi olcsokat meg nem neztem.
nezelodjel itt: http://www.arukereso.hu/
beirod a keresobe hogy: cpu hűtő
es kiad jo parat es nezelodjel hogy mi tetszik meg... ( ott az arak nettok+afa ) ^^ -
Org
aktív tag
oksi. na mentem fuvet nyirni. bye.
-
Org
aktív tag
kosz. ebbe az aruhazba meg lehet bizni?
-
Org
aktív tag
na de 1 kerdesem lenne meg.
Hol lehet 1x-re beszerezni a Arctic Cooling Freezer 64 Pro-t és a zalman VF700-AlCu-t ? -
Prego
senior tag
Sziasztok
Szeretném ha ajánlanátok egy hűtőt ehhez:
Celeron D 2,8GHz S478
A mostani egy Titanium márkájú 2000 Ft -os hűtő, ami csak alluminium, és 5000 - 5100 fordulatnál a proci 56 - 60 - 70 fok között ingadozik alapjáraton.
Egy Zalman 7000B full rézzel szemezgetek, de mivel a ház szellőzését nem tudom megoldani (ahhoz az egész szóbámban át kéne méretezni a bútorokoat), lehet hogy inkább vízhűtésre kellene gyúrnom?
U.I.: van egy 6600GT VGAm is, az is melegedési gondokkal kűzködik, csak 10 fokkal alacsonyabb intervallumban. -
Org
aktív tag
Csak itt az a gond hogy ezen az alaplapon nehez a hutok elhelyezese, azert kerdeztem.
Szoval varom a tobbi ember javaslatat hogy milyen hutot ajanlananak MSI K8N Neo Platinum-ra, hogy elferjen a cpu es a vga huto. Kosz. -
tomiee85
senior tag
Valaki 2.8 as cerkához ajánlon nekem egy olcsó hangtalan hütöt léci.....(s478)
-
Org
aktív tag
És vga-ra mit ajanlasz hogy ne bantsa a cpu hutot es elferjenek?!
-
Org
aktív tag
Hali.
Ahj, felhuztam magam egy szar hutesen.
Van egy MSI K8N Neo Platinum alaplapom es hozza egy AMD Athlon64 3200+-om.
És ahogy elterveztem neztem ra jo kis fasza Zalman hutot, de vegul kiderult hogy nem tom ra rakni, mert a VGA-ra is hutot szeretnek es nem fernenek el.
Azt szeretnem kerdezni hogy kinek van ilyen alaplapja es hogy oldotta meg a hutest?!
Alaplap: http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=484&p=9 -
BlacKSouL
addikt
Szerintem a borda maga sokkal magasabban van mint amekkorák a kondik, a hőcsövek meg nem lógnak ki talán annyira oldalra, de jobb előre leméricskélni, én így látatlanba azt gondolom befér, de nem nekem kell hinned, hanem a saját tapasztalatodnak, az tuti.
Amúgy nekem Igloo 5700-am van, az formára hasonló, de alacsonyabb építésű, és lent zsúfoltabb is, de simán elfér a lapomon. Ja, és 9-es venti van rajta(mármint a toweren is) nem 8-as, bár pontosan nem tom a toweré milyen az enyém picit morog alacsony fordulaton, de akár 3000-ig is elforog, bár 2200 fölé még ebben a melegben sem kell hajtani, 2000 fölött már nem hűt sokkal jobban úgy sem.
-
spati
csendes tag
Nekem is a Freezer 7 tetszett csak mondom hogy a környéken nem lehet kapni.
De ha nincs olyan nagy különbség akkor megveszem zalmant.
Köszönöm a segítséget!
Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hyundai, Kia topik
- Formula-1
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest