- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Gergő20
tag
válasz
HorvBalint #3199 üzenetére
hát ha ezek közül kellene választanom árral eggyütt akkor én az AC Freezer 7 pro-t válastanám 5k-ért már lehet kapni
-
HorvBalint
tag
Szerintetek a köv CPU hűtők milyenek?
GIGABYTE PDU 21-SC COOLER 6 600
GIGABYTE PDU 21-MF COOLER 7 800
GIGABYTE PCU 21-FD COOLER 6 400
ZALMAN 7000B-CU COOLER 8 500
Ezek közül melyik lenne a legjobb?
Köszi -
golyani
őstag
válasz
Gipsz Jakab #3178 üzenetére
hát tulajképp a táp felé megy a levegő még ha döntve van akkor is.
ha akarjátok közkívánatra rakok fel képeket az én gépemről. és akkor meglátjátok h milyen a cucc.
de mondom a legmelegebb levegő az kb 35-7 fok körül lehet ami eljut a táphoz mert a procc az max 43 fokos ha játszok. -
Flagstaff2
senior tag
válasz
DeepDish #3193 üzenetére
Sztem a Freezerrel jobban jársz. Nézd meg a teszteket,7700Cu-val hozzák ki kb egálra a nonpro freezer teljesítményét. A 7000 pedig sehol sincs a 7700-hoz képest, a pro Freezer pedig jobb mint a nonpro. ERgo a 7000-es Zalmannál sokkal jobb a Freezer pro. Halknak halk és nagyon jól hűt. Én a Freezer64pro-t vettem 4,1k-ért.
Bruttó!
-
DeepDish
őstag
válasz
elfelejtette #3194 üzenetére
Akkor OEM ezt is jelentene tobbek kozott?
-
DeepDish
őstag
válasz
elfelejtette #3192 üzenetére
Megkapom 4000 nettoert ezert gondoltam igaz OEM de nemtudom mit takar hutonel ez,hisz bordat+ventit adniuk kell mas meg nem igazan szamit !!?
-
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit #3188 üzenetére
Tévedtem, z0tyánál a legolcsóbb a Scythe Ninja 12 000 Ft, ráadásul a rev B. Az SI-120 pedig olcsóbb mint a Ninja.
-
Gergő20
tag
válasz
HorvBalint #3186 üzenetére
AC freezer7 pro halk jól hűt és 5k körül lehet kapni .
mod :lassú vok
[Szerkesztve] -
polip
addikt
válasz
egy artic cooling freezer 7 pro is elbirkózik vele, de ha enm sajnálod a pénzt, akkor CriticalHit mondja a frankót...
-
CriticalHit
addikt
válasz
Tegyél rá egy Ninja-t vagy egy TR SI-120-at, mindkettő csendes és jól hüt, bár 13,5K alatt nem kapot meg őket.
-
DeepDish
őstag
válasz
elfelejtette #3183 üzenetére
Nem a zalman a jobb es csendesebb?
Freezer az full rez? -
HorvBalint
tag
a gépem:
P4 (630) 3GHz
Asus P5GDC-Pro alaplap
2*512(533MHZ) Memória
X1300 pro 256mb videókártya
1db Samsung 250GB Sata winchester
1db LG CD-író
1db Nec DVD-író
1db firewire kártya
Gold MS-400ATX P4 tápegység
A mostani CPU hűtőm egy Cooler Master Silence de szerintem elég hangos és azért akarom lecserélni. OLyan érdekelne ami csendes és jól hűt. -
polip
addikt
válasz
HorvBalint #3184 üzenetére
milyen proci? milyen gép? stb
-
HorvBalint
tag
Meghallgattam hogy mégis melyik ventillátor miatt hangos a gépem. Úgy néz ki hogy a proci hűtő elég hangos. Szerintetek milyet lenne érdemes vennem? Most elvileg a gyári űtő van rajta (Cooler Master Silence) Árilag olyan 7-8000ft körül gondoltam. Ilyen árban melyik a legjobb?
Köszi -
elfelejtette
veterán
Fogkrém?...
Hát az íze nem volt rossz...
De a viccet félretéve arra gondolt haver, akitől vettem a hűtőt, hogy az előző próbálkozásnál lehet, hogy nem feküdt fel a hűtő rendesen a GPU-ra. Mert egyébként ugyanabból a pasztából kentem fel a bratyóm gépében a procihűtő alá is, és ott 'jól működik'!
Bratyó gépe: S462 Sempron 2500+ alapórajelen + Glacialtech Igloo 2520pro 5V-on járatott ventivel (~1380 rpm) 45 fok max.
Üdv. -
DeepDish
őstag
Melyik a jobb szerintetek?
Zalman CNPS7000B-ALCU vagy Arctic cooling Freezer 64 Pro?
3500+ San Diego lenne vele hutve? -
Ribi
nagyúr
válasz
elfelejtette #3177 üzenetére
Akkor eloszor rosszul raktad fel, mert ilyen kulonbseg nem lehet ket paszta kozott. Vagy a feher az valami fogkrem lehetett es fel centi vastagon kented fel.
-
elfelejtette
veterán
válasz
golyani #3171 üzenetére
THX!
Akkor munkára fel!
Egyébként az az érdekes, hogy az új hűtőt a vidkarira (GF7300GT) előszőr a fehér pasztával raktam fel, de alapjáraton is 60 fokos volt a GPU, utána megpróbáltam ezüstpasztával (Primecooler), és azzal a GPU 680 MHz-en sem ment terhelve 60 fok fölé, tehát az is sokat számít, hogy mit kensz a hűtő alá!
Üdv. -
Daert
őstag
válasz
Gipsz Jakab #3164 üzenetére
Felvilágosítottak!
Ha a tápra fújjuk a meleget ezzel a hűtővel,a tápnak nagyon nem jó.
Ha elfordítjuk és a ház hátuljára nyomatjuk akkor a benne lévő gáz miatt lényegesen veszít hűtési teljesítményéből,igy az egyéb hűtők jobb vételnek bizonyulnak. -
válasz
hát igen, ez komoly probléma. tápnak nem tesz tul jot ha folyamatosan kapja a meleg levegőt.
-
golyani
őstag
válasz
elfelejtette #3168 üzenetére
na az jelenti h nem találtam itthon a polcnál simább valamit így azon csináltam.
rátettem a 200-es polírpapírt nyomtam rá egy kis vizet amit mindig pótolgattam és 8-asokat rajzoltam a papíron a hűtővel.
ez + a coolink zsír kb 1 fokot számított mert nme tom mivel tették fel boltba de attól jobb lett kicsivel meg ott csak proci felén volt paszta. én jól bekentem. ja jó volt a felülete csak ez teszthűtő volt és nálamis fél évet állt így kicsit elpatinásodott az allja tulajképp ezt szedtem le. a papír után adtam neki polír pasztával + egy kis villanyamotorra szerelt rongydarabbal.
de nyomás próba szerint egy naon picit homorú az enyémenk az alja mit ha el akarok tüntetni akkor nme 2000-essel kéne hanem 1000-sel ha nem akarom egy napig sikálni. de az is lehet h a proccon a kupak homorú és az én hűtőm tök sík. nem lehet ezt 100%-osan tutira megcsinálni.
a 2000-es tulajképp cask felületminőségjavításra jó.(értsd h tényleg tükör legyen.
neked jó a 600/1200-es papír mert gondolom elég randa a felület. érdemes végig vizesen csinálni, szzárazon nem az igazi meg ezek vizes papírok.
de itt egy kép a másik gépből való Whisperrock4-es bordáról amit 500/1200/2000-essel csináltam és kézzel(rongy)+pasztával simogattam:
[link]
itt ugyan még vannak benne karcok de ezeket kijavítottam.
én amikor vetem a gépet mondtam h hozok hűtőt én és nekem felrakták ingyen.
[Szerkesztve] -
Daert
őstag
Jah..majd elfelejtettem.
X2 és core 2 procikhoz is jó ez a hűtő? Teljesítményét tekintve! -
Daert
őstag
válasz
golyani #3166 üzenetére
HI !
Köszi hogy idetévedtél
Tehát neked is a táp felé fújja a meleget.Én is a HOC boltban néztem,meg is tetszett az ára miatt.Fel lehet tenni úgy is hogy a ház hátulja felé nyomja a meleget vagy így nagmértékben csökken a hűtése a gáz miatt?Nekem egy Casetek 1020-as házam van,egy Coolink 400W-os táppal.A tápon viszont nem 12 cm venti hanem 2×8 cm fordszám szabályzós.
''azt hozzá kell tenn i h én kicsit megdolgoztam 2000-es papírral.'' Ez azt jelenti hogy csiszolópapírral estél neki?
Gondolkozom hogy Pestről hozatok magamnak,de szerintetek szaküzletben nekem felinstallnák némi ellenszolg fejében? -
elfelejtette
veterán
válasz
golyani #3166 üzenetére
Hali!
''én kicsit megdolgoztam 2000-es papírral''
Erről tudnál részleteket közölni? Én a vidkari gyári hűtőjét szeretném megdolgozni mivel elég dúrva, már szereztem 600-as és 1200-as papírt. Feltétlenül szükséges a 2000-es is a művelethez? Menet közben kell nedvesíteni, v. szárazon is jó?
Üdv. -
golyani
őstag
válasz
igenis sok jut mert a műanyag keret alul nyitott és ami nem esik át a bordán, levegő, az alaplapra kerül.
az hogy a táp hogyérzi magát arról még nem tok nyilatkozni de eddig meg van.
plusz nekem még ott van a venti előtt(alatt) a silent pipe2 felső bordája is.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
vapo microról van tapasztalat és annyit mondok h királyos.
3500+-on 1-2 óra játék után nme megy 43fok fölé és még csak 1300-at forog a hűtő. nekem ugyanis az Ultra Low Noise van. de HOC boltban most 4***forintért adják az Extreme-t.
enyém is HOC-ról van, sikerült nyernem tavasszalnetezés, zene közben 1000-t forog max és 35-36 fok körül mozog a procc C'n'Q-val.
gép többi része az adataimnál, ház is. 2db házventivel + 12-es táp + coolink paszta.
azt hozzá kell tenn i h én kicsit megdolgoztam 2000-es papírral. -
Daert
őstag
válasz
Most már értem miért írják a tesztben hogy csak állítva érdemes beszerelni!
Valóban akkor a táp felé fújja meleget,ez érdekes.Milyen meleget nyomathat a táp felé!
Tehát ha jól értem,nincs túl nagy értelme úgy beszerelni,hogy a ház hátulja felé fújja a meleget?! Indokolva ezt a gázfeltöltö szelep izével,gondolom én.
Most olvasom a tesztjét.Fura,itt úgy szerelték az alaplapra hogy a ház háuljára fújja a levegőt.Akkor most ez hogy is van???
[Szerkesztve] -
Gipsz Jakab
csendes tag
egy apró problémám van vele:
függőlegesen álló alaplapnál úgy kell beépíteni, hogy felfelé, a táp felé (legalábbis a házak jelntős részénél felül van a táp) fújja levegőt [link] és nem hátra közvetlenül kifelé. Ez pedig a tápnak nem tesz jót.
Azt írják, hogy a döntött kialakítás miatt az alaplap melegedő alkatrészeit is hűti.
Mivel inkább felfelé fúj, az én lapomon a kondik nagy része viszont a CPU foglalattól balra (a PC hátulja felé) van, ezért oda nem hiszem, hogy túl sokat fújna -
Daert
őstag
válasz
Flagstaff2 #3159 üzenetére
Köszi,nekem is nagyon tetszik ez a hűtő(ár/érték)!Nagyon köszi az összehasonlítást.
Valakinek van tapasztalata Asetek VapoChill micro hűtővel?
Csak mert valahol jó áron lehet venni és meggyőzőnek tűnik a technikai újítása miatt,valamint külön lehet venni egyéb felfogatást is.Érdekelne ez a hűtő mit tud!
Esetleg LeC,te mindent tudsz?!
[Szerkesztve] -
Flagstaff2
senior tag
A Freezernél jobb ár/teljesítmény arányú hűtőt keresve sem találsz. Megkockáztatom hogy a Zalman koppintásokat is leveri. Csak mert a 7700Cu-val volt kb egál a nonpro teljesítménye és a pro jobban hűt mint a nonpro. Ráadásul a pro nyomat az alapapra is némi levegőt a FET-ekre.
-
Kasza08
őstag
hy all! szeretnék venni 1 Aerocool Xraider-t és szeretnék róla véleményt hallani tőletek illetve akinek van, volt h milyen. thx!
-
Daert
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy P4 D531-re keresek megfelelő hűtőt,az alábbiak küzül szerintetek melyikkel járnék jól hosszabb távon (core 2, esetleg X2) :
1-Thermaltake mini tyhpoon (minden?)
2-Arctic cooling Freezer 7 Pro (csak LGA775)
3-Glacialtech Igloo 5700 MC (csak LGA775)
Légyszi válaszoljatok.
[Szerkesztve] -
Madárpók
aktív tag
Én is tervezek egy új procihűtőt a 3 éves Northwood P4 2.4 Ghz procimra.A TDP-je úgy 65 W (sandra 2004 szerint).Fontos hogy jól hűtsön(jelenleg 2510 Mhz felé nem megy és baromi hangos) és ne legyen hallható a két coollink 1900 rpm házventi mellet.Akár passzív is lehet,de nem ragaszkodok hozzá.Lehtőleg ne legyen 15k pénz felett.Szóval:
-a procit tartsa max 50 fokon
-ne legyen hangos
-ne legyen nagyon drága
A súly nem számít,ha nem töri sz@rrá a rögzítőt.
Amit én kinéztem: Ninja plus,kantana Cu,coollink bear,vapochill micro. -
Antonio
senior tag
válasz
Antonio #3125 üzenetére
lvisszatérve GlacialTech Igloo 2510 hűtömhöz, arra gondoltam hogy minek vegyek komplett (borda+venti) cuccot ha nekem csak venti kell,
utánanéztem és a leírás alapján [link]
7 cm-es venti kellene (vagy legaláb is gyárilag az van énnem ellenőríztem bízom a ph-ban)
viszont a legkisebb ami kapható az ma már 8 cm-es [link]
ezekszerint ugrott ez a lehetőség?
láma vagyok
a segítséget tanácsot előre köszi
amúgy ma is alkalmaztam az ''öklös módszert'' és most csend honol -
trassher
addikt
ha már paszta akkor ezt használta már valaki?
[link] -
polip
addikt
van valakinek ötlete, hol lehet kapni pécs környékén Freezer 7 pro-t?
-
Calibos
addikt
Én kb. fél évente szoktam újrapasztázni, 1 év után-már eltűnik. Nekem artic silver 3 és 5 van otthon, őket használom!
Azt is sokan mondják ezüst alapú dolgokat nem szabad használni (Athlonál zárlatot okozott ismerősnek), inkább a szilikonos alapú pasztákat használjuk! „
Artic silver5” hozták ki a legjobb pasztának, de már lehet kapni fLiquid metal Xtreme hűtőpasztát, igazi folyékony Metál hűtőpaszta. -
Játékos
addikt
-
polip
addikt
válasz
CriticalHit #3129 üzenetére
nem tudtam, hogy tts-nél van GTech cucc is..
-
Antonio
senior tag
ok. na felhívtam boltot nincsen raktáron ma már nem lesz új venti
de amúgy ököllel (jó magyar szokás szerint) rácsaptam a (fém) PC ház egyik másik sarkára és lám lön teljes csöndesség!
ez a trükköt amúgy máskor is sikeresen használtam!
nem értem a felfüggesztéssel van baj vagy mi? hogy egy határozott ökölcsapás ''rendberakja'' a ventit?
hogy is van ez ?
nem is veszek újat minek
[Szerkesztve] -
Antonio
senior tag
[link]
erről van szó?
sajna már nem is tudom követni az eseményeket, de régen még úgy volt hogy külön kellet nézni azAMD-re és külön az INTEL re a hűtőket ... ez a linkelt silent breez 3 en se írják hogy most melyik típusra jó vagy ez ma már mindegy ?
sajna a depon is össze visza vanna írva, nincs egy egzakt meghatározás hogy mi mire jó stb ... tudom levagyok most maradvade akkor is
lehet még 12-ig kiugrok venni eggyetvan 20 percem
várom a válszt
-
Antonio
senior tag
sziasztok...
AMD Barton 2500+, GlacialTech Igloo 2510
kb pont 3 éve vettem, azóta napi 5-6 óra bekapcsolt állapottal lehet számolni
az utobbi időben a bekapcsolás után míg helyre áll a rendszer a CPU hűtő elég hangosan zörög berreg aztán egyszercsak magától elhalkul ... de ez az idő egyre inkább kitolódik azaz mig csendes lesz, most is már 20 perce zörög ... belefujtam egy kis WD-40-et, de semmi hatás ...
kérdés kell ennél többet bírnia (3év napi átlag5-6 óra vagy több) egy proci hűtőnek vagy a forgórészek már kikoptak és ezért a zaj ... ezt már fölöslegessen fujdogálom kenem stb.
???
ha igen sajna most nincs időm teszteket nézni stb.
de úgylátom még lehet kapni ezt a típust úgyhogy lehet akkor veszek egy ilyet
de esetleg tudtok mondani hasonló árú csendes megbízható jól hűtő márkás ventit (újabb típust) Barton 2500+-ra?
ebben kérném még a segítségeteket köszönöm.
vagy ennél fölösleges jobbat keresnem?
sürgős
köszi még 1x
köszönöm -
polip
addikt
tts kolléga szokott még erre járkálni? nincs infója róla valakinek?
-
etnies
senior tag
Gyári hűtőt használtam eddig, alig bírtam leszedni a procit róla... Mikor szedtem ki, kitépte a foglalatból a procit. Az ütő megállt bennem, de szerencsére egy pici láb hajlott csak el, finoman elegyengettem. Utána vagy öt percig mosogattam benzinnel, mire nagy nehezen leszedtem a hütőről, egyszerűen a szilikon odabetonozta. Akkora erővel kellett oldalra tolnom, hogy amikor végre megmozdult, beleszaladt az ujjamba vagy 3 mm-re...
Az AC Freezert se volt egyszerű felrakni, vagy két percig bíbelődtem vele. 40 fokra engedi melegedni a procit, onnan egy dekával se több.
Nem hittem volna, hogy ilyen húzós projekt lesz ez -
tothbe
addikt
válasz
CriticalHit #3109 üzenetére
kicsit csalódtam, az neked jó? Oké, hogy a 101-nél nagyságrendekkel jobb, de így simán rávágva, hogy jó, azért ez erös túlzás, nem?
-
Pat
tag
Aerocool HT101 aztem egy kacat. a régi gépemben ilyen van.. azt a csicsa műanyagborítást azonnal le kell szedni, így javult nálam 5 fokot a rendszer, de így macerás rögzíteni a ventit... de mind1, mert kacat, mint mondtam
Ninjánál sztem jobb az ULTRA-120, legalábbis intelhez. [link]
AMD-nél nem lehet elforgatni 90 fokkal ami bizonyos házakban jól jöhet.
hja és arctic cooling borda lényegesen elmarad a ninjától.
Viszont a ventillátoraik nekik a legjobbak: Arctic Fan 12 L vagy L-nélkül ha erősebb kell..
nagyon jó párosítás az ultra120al..
[Szerkesztve] -
etnies
senior tag
Arra a kérdésre még nem jött válasz, hogy mivel szedjem le a régi pasztát. A hűtőt már megvettem.
-
válasz
CriticalHit #3104 üzenetére
úgy veszi fel hogy a ph! teszt alapján az értékelésnél, mind a kettő különösen ajánlott. Ez alapján mondtam.
-
pBaloo
csendes tag
Hahó
Az Aerocool HT101-ről mi a véleményetek? -
Mankó
veterán
Ehhez a procihűtőhöz tudnék most tűrhető áron hozzájutni.
Érdemes vele foglalkozni? Jobb mint a gyári cooler hűtés, hang szempontjából? 6300-as C2d-re kerül egy Asus P5B Deluxe lapban.
Gigabyte 3D Rocket Cooler (PCU22-SE) -
CriticalHit
addikt
LOL
Hol veszi fel a Freezer 4 a versenyt a Ninjaval? Az általad linkelt tesztben a Freezer 4-nek 65-70 fokra sikerült hütenie a procit, mig a ventivel szerelt Ninja esetében a proci hőmérséklet 55 fok alatt marad.
A Ninja igazi versenytársai:
-Thermalright Ultra-120,
-Tuniq Tower 120,
-Scythe Infinity
A kis Freezer 4 hogy venné fel a versenyt a tuning hütésre tervezett 12 hőcsöves torony Ninja-val -
válasz
Blackhole13 #3099 üzenetére
hát meg kell hagyni nem egy kis darab
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Witcher topik
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Futás, futópályák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Drum 'n' bass
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest