- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
Dracula
őstag
válasz
amdkiller #383 üzenetére
Vagy esteleg várd meg a Freezer Pro-t az még brutálabb... Halkabb és még jobban hűt.
Én is gondoltam már Scythe Ninjára és Hyper6-ra, BAT-ra...
De nem éri meg sztem. Hangja 1500-on a sima Freezernek sincs. Idle 44-45 fok nekem jó, terhelve sem megy 50-ig.
Csak azért akarom majd Pro-ra cserélni, hogy a ház hátulja felé tolja majd a levegőt.
Üdv! -
csapos2
addikt
válasz
sutykuru #398 üzenetére
Üdv neked !
Én tudom ajánlani a fentebb említett scythe ninja-t, jómagam nem régen vettem igaz csak egy 3GHz-es procin van de azt szépen elintézi .Egy 120-as silent blade ventivel meg van támogatva és 35 fok körül mozog terheletlenűl , sajnos még nem volt időm tesztelni terhelés mellett.Mondjuk az ára az nem valami barátságos
Szerk: Ja és tudom ajánlani tts bazárját,én is tőle vettem
[Szerkesztve] -
sutykuru
aktív tag
HI!
Szeretnék venni egy jó procihütőt.
775-ös 3,4 Ghz prescotra, nagyom halkban gondolkozom.
Ki mit tud ajánlani? -
Flagstaff2
senior tag
-
szicsu
őstag
Hi!
Segítséget kérnék,mert kicsit tanácstalan vagyok.
Mert van egy MSI neo2 Platinum lapom és egy 3200+ os venicem.
A vga-m hátoldalán van ramhűtő.
Tehát nem sok hely marad a proci hűtőjének
Milyen hűtő férhet el rendesn?
Mert most egy HT-101 esem van,de lehet hogy ha kapok valami jó tippet akkor lecserélem -
Capon
csendes tag
Mostmár csak egy üzletet kéne mondanotok ahol megtalálom ezeket a cuccokat
Mert eddig nen jártam sok sikerrel.
-
Capon
csendes tag
Nem 12 ért akarok venni csak valami nagyon jó hütöre gondoltam.
-
Capon
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #389 üzenetére
neem. Hüteni akarok! köszi a tippet!!
-
Capon
csendes tag
Hellosztok! Most akarok venni egy AMD Athlon 64 3200+ procit. Valami jó kis zuzos hütést akarok rávenni max 12'000 Ft-ért. Ki mit tudna ajánlani?
-
Illidan
tag
Hello!
Sempron 2600-oshoz szereték hűtőt venni.
Két hűtő között gondolkodom : CoolerMaster 8JD2B és Arctic Silencer 64.
Fontos a csend, de egy kis tuningot is terveznék. A gyári adatok alapján halkabb a Silencer, de nincs zavaró, süvítő, idegesítő... hangja ?
A gyárihoz képest mennyivel halkabbak, hatásosabbak? -
amdkiller
aktív tag
Mi a véleményetek erről: Scythe SCNJ-1000 Ninja?
Nem tudja valaki hol lehet kapni ilyet és mennyi kavics? -
amdkiller
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #373 üzenetére
Milyen hangos?
A terhelés az prime95 100% ot jelent? -
barnam_
nagyúr
A Freezer 4 szerintem a legjobb ár/érték arányú cooler. 4500 ft-ért mégcsak nem is lehet hőcsöves hűzőt kapni! Megaztán tuningra is jó, nekem 3.2Ghz a Celeron D max. 53-54 fok
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
amdkiller #372 üzenetére
Én egy S478-as ugyanilyen prescottra szereltem egy 4,5e Ft-os AC Freezer4-et. Alapon járatva terheletlenül volt 45-47 fokos de sztem ez kicsit kevesebb volt valójában uis Abit lapban volt a procc és tapintás útján kevesebbnek éreztem a procihűtő talpánál a meleget.
Terhelve sem ment 55 fok fölé. Szal sztem tuningolni is lehet vele.
-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok lehetne egy kérdésem
Szóval a segítségetek kellene hogy 3.0 Gb prescotra milyen hűtést ajánlotok tuningot is birja!
Meg hogy ezekről mi a véleményetek:
Thermaltale CL-P0114 Big Typhoon 4 in 1 cooler
és
Thermaltake CL-W0005 BigWaterSE vízhűtés
[link]
Valakinek van tapasztalata egyikkel is, hogy milyen hőfokokat produkálnak mennyire birják a tuningot?
Érdemes e vízhűtést venni dupláért mint monjuk egy léghűtést?
Szóval segítsetek légyszi fogalmam nincs milyen és melyik hűtőt vegyek
előre is -
bamboo
csendes tag
Most csináltam egy régi gépből egy kis kiszolgáló, meg letöltögető gépet... Egy 500-as cerkáról van szó, amit nem gyakran szeretnék piszkálni, viszont jó lenne elhalkítani, amennyire csak lehet. Ha jól emlékszem socket378-as...
Szóval erre kéne kitalálnunk vmi jó kis passzív hűtést... valsz illesztei rendesen majd nem lehet, de egy kis ragasztás még belefér!
Valami ötlet? -
G@ben
addikt
Socket 370-re keresnék egy hűtőt, ami nem nagy, mert a táp bizony közel van és halk! Az ár annyira nem lényeg, de ne 10k-s cucc legyen!
-
surixxx
tag
válasz
Winner_hun #366 üzenetére
az nem 100%, hogy jól van pasztázva, ezt majd meg kéne nézni, de nem vagyok egy nagy májsztró a gépszerelésben, persze azért ehhez nem kéne akkora iq. a hűtő 2500-at pörög amúgy, tehát ez ok sztem
-
Winner_hun
félisten
normálisan van pasztázva? Mennyin forog a venti? jól rajta van a procin? ezt úgy tod megállípítani, hogy amikor leszeded a hűtőt, a paszta egyenletesen körbe van-e elkenődve, vagy valahol esetleg vastagabb
mod: fingom sincs, hgoy ez melyik hűtő, lehet ez természetes
[Szerkesztve] -
-
Dracula
őstag
válasz
Flagstaff2 #363 üzenetére
Így van!
Üdv! -
Re-Tech
aktív tag
Én is sokat agyaltam ,hogy vajon a hűtőm el fog-e férni az új deszkán, aztán elővettem a józan parasztit. Megnézed pl. az Asus honlapon a procitartó keret elhelyezkedését és ehhez viszonyítod a kiszemelt hűtő méreteit. ATX-es deszkák ugye 305x245mm-esek általában, ehhez kell viszonyítanod, leméred vonalzóval, aztán szépen felszorzod a képernyőn látott mérethet viszonyítva. Mivel a hűtő mérete is ismert, ezek után egy egyszer művelettel meghatározható, hogy milyen irányba mennyit lóg ki esetlegesen a hűtő.
Abit-nál abban is szerencsém volt, hogy ott pontosan 2:1-hez voltak kicsinyítve a képek.
csoki -
Dracula
őstag
Freezer Pro-t kapni már valahol itthon?
Üdv! -
Tsabi5
csendes tag
válasz
Flagstaff2 #345 üzenetére
Erre kiváncsi lennék!
Tesztet róla! -
surixxx
tag
konfig:
asus p5gd1 pro
intel celeron 2.66ghz lga775
512mb ddr400 samsung
A gépet nem fogom tuningolni, viszont igényelném a csendet, de nagyon. Kérdésem, hogy milyen hűtőt ajánlotok a procira, ami tehát halk és max 8-10 e ft!
thx -
Dracula
őstag
7700-ból a Cu éri meg csak...
Ilyen áron viszont ott a Coolink Bat, ami jobb. Vagy a Hyper6 és 6+. Hyper6-ot amúgy árulnak most is itt a PH-n, ha rákeresel...
Zalman HP-os új hűtője is jó, tényleg.
Hogy ezek kilógnak-e, azt nem tudom, de a PH tesztekben levő képek alapján talán eldönthető!
Üdv! -
emre33
addikt
CPU hűtés vásárlásában kérnék tanácsot
lennendő alaplap: Asus a8n-sli premium
proci : AMB64 3200, 10x250 szeretném hajtani.
Baj az hogy az alaplap FELETT kb 1 cm-el már utt van a tápom(hülye házom van)
én egy Zalman 7700 -re gondoltam, de ahogy néztem az felülre is kilógna
van erre valakinek tapasztalata?
kösziiiiii -
Dracula
őstag
Ez a baj:
Az én konfigomban a következő a helyzet:
A Vga (leadtek 6800gt) bordája felül is van, arról felszáll a meleg a proci hűtőbe (Freezer64) és az meg fel a tápba. Szeirntem ezért is melexik fel, mivel Thermal szenzoros a táp... Pedig nem fúj nagyon ...
A F64-et lefele nem próbáltam, de állítólag nem lenne túl jó.
Lehet, hogy nincs igazam...
Üdv! -
Dracula
őstag
Ezt találtam, nagyon jó TOP hűtők összehasonlítása. Sajnos nem beszerelve egy házban, hanem asztalon tesztelve...
[link]
Üdv! -
Dracula
őstag
Egy Freezer64 helyett mit javasoltok?
Üdv! -
Flagstaff2
senior tag
Azért én a sorrendet megfordítanám. Freezer és utána Alcomp. Azért a Freezer csak heatpipe-os és a nem is olyan rég még referenciahűtőnek (egyeseknek még ma is az) 7700Cu-val egyforma teljesítményt nyomat csak sokkal halkabban. Megnéznék egy Alcomp vs Freezer teszet és valahogy úgy érzem az utóbbi kerülne ki győztesen.
-
mayerlaci
senior tag
válasz
neongorack #339 üzenetére
Jáájj
Nem a procihűtőre gondolok hanem a házventire.
-
Mikádó
senior tag
s939 3500+ venice magos procira milyen hűtőt ajánlatok oylan 5K körül?
-
mayerlaci
senior tag
válasz
neongorack #335 üzenetére
Igen neekm is dobozára 4800 van aztá 5200-megy.
Amit vettem tőled az:VS2B -
neongorack
senior tag
Nekem otthon egy Coolink A2VS-em van, de csak a polcomon porpsodik, mert a jelenlegi procimnak nem kell olyan mértékű hűtés, hogy az az én hallásomra is káros legyen!Szal egyenlőre még gyári van!
Majd ha veszek erősebb procit akkor felkerül az erősebb hűtő!
Csak annyit róla hogy 5300-on pörög (Maxon! a minimum az olyan 2200-felé megáll vagy 1900 már nem emléxem) és kiba hangos, de a teljesítmény meg kiba jó
Azon is gondolkodtam már, hogy eladom, de nincs szívem megválni tőle!
Jahh és gyönyörű réz bordája van ami csak úgy nyomja a meleget!
[Szerkesztve] -
YOZ
tag
válasz
neongorack #330 üzenetére
Meg remélem szombaton vagy hétfőn megkapom már mert 1 hónapja várok rá
A videókártyára már megvan. Az is durva hűtő.(http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/cl-g0009schooner/cl-g0009.htm )
[Szerkesztve] -
YOZ
tag
válasz
neongorack #328 üzenetére
Mi csendesebb? Meik jobb? Mert ez a thermaltake sonic tower-ről rosszat nem hallottam.
-
YOZ
tag
Én ien hűtőt teszek a procira. http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0071SonicTower/cl-p0071.htm Szerintetek? 8500 pénz
-
Flagstaff2
senior tag
-
Nimda
addikt
válasz
Flagstaff2 #317 üzenetére
-
Flagstaff2
senior tag
Nagy? Dehogy nagy!
92(L)x72(W)x120(H) mm. És a súlya pedig 460g. Képen sokkal nagyobbnak tűnik. Van ugye a foglalatnak a kerete. Na ahhoz képest oldalirányban 0,5-0,5cm-t lóg ki,felfelé szinte semmit,lefelé meg másfél centit a venti miatt,valamint mivel 12cm magas,ezért minden álló házban kell hogy legyen helye,mert az 5,25-ös meghajtók 15cm szélesek. Szak a házadban tuti elfér. Ez azért nem Coolink Bat (igaz teljesítményre sem). De hogy nagy lenne.
Ja! Az eredeti procikeretre fogatódik fel és a túlnyúlást is ehhez képest értettem.
Beszerelni kb 10 perc, a tápot azért érdemes kiszerelni hozzá,ezzel együtt értendő a 10 perc!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
Flagstaff2 #315 üzenetére
Köszi de nem akarok birodalmi lépegetöt..
...tényleg nem rossz,de nekem túl nagy...talán bele sem férne a házamba...
És igazából olyat kerestem,amihez nem kell leszerelni az eredeti procikeretet...
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
Flagstaff2 #311 üzenetére
Köszi valszeg az Arctic Cooling silencer 64 ultra-t fogom venni:[link]
-
Proport
csendes tag
Scythe Ninja egy + csendes ventivel!
[link]
''A szellőztetés nélküli esetekben látszik, hogy a hőmérsékletek szépen lassan kúsztak feljebb. Amikor a Ninja esetében a számláló megállt 75 foknál, nem hittünk a szemüknek, de további melegítés után sem változott az érték. A Coolink óriása itt csúnyán elvérzett...'' -
XanD3R
senior tag
Egy Venice magos A64-re milyen hűtést ajánlotok, tuningolva lesz amennyire csak bírja
Vagy elég lesz neki a mostani Zalman CNPS7000Cu -
Flagstaff2
senior tag
-
Nimda
addikt
Nemrég én is ilyet használtam,de valamiért nekem nem jött be...halk volt ugyan,de volt egy kis motor zaja,amit éjszaka nagyon lehetett hallani a kussban...engem zavart mert ahogy ingadozott a fordulatszám,nagyon idegesitett...vissza is raktam a gyárit ami halkabb ugyan,de sokáig nem lehet megoldás...ha valaki tud az igloo-nál is halkabb hütöt,az kérem jelezze...egyébként a halasnál van igloo 7300 light...amit észrevettem egy kicsit más a venti,de más infót nem tudok róla sajna...tuning nem fontos...ThX!
-
erdey_a
addikt
Nemrég beüzemeltem egy Glacialtech Igloo 7200light-ot.
Nagyon meg vagyok vele elégedve. 3000 forintért messzemenőkig jó vétel.
Egy 2800-as 754 lábú sempronon csücsül, hangtalanul. -
Flagstaff2
senior tag
válasz
Cyberslider #306 üzenetére
Kb fele olyan hangos a cooler specifikációja szerint.
-
War
csendes tag
Én most raktam be a Sycthe Ninja-t! Aki nem sajnálja rá a pénzt meg van bőven hely a házban annak mindenképpen csak ajánlani tudom. Passzív mód szellőzés nélkül max 62fok lga775 PIV 2.8-as procin. Ha a ház szellőztetve van még mindig passzív hűtéssel 36 fok max !
-
Cyberslider
őstag
Ja,és ez halkabb,mint a gyári? Vagy a gyári az milyen tudja vki?
-
Cyberslider
őstag
válasz
Flagstaff2 #304 üzenetére
köszi. Az jó lesz. Nem nekem kell,összedobok 1et. Bőven elég lesz,gondolom ennek sincs sok hangja
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Cyberslider #303 üzenetére
3k körlüli ára van az Arctic Cooling Silencer64-nek. Az nagyon megfelelő és még halk is. 4,5K-ért viszont ennek a nagytesója (heatpipe,nagyon halk) is megvehető.
-
Cyberslider
őstag
939 3000+-hoz kéne vmi halk hűtő. 0 tunning,szóval tényleg alap elég,csak halk legyen,mit tudtok ajánlani? Sajna 939-el még nem volt dolgom...
Esetleg érdemes megvenni dobozosan? Kb 2 rugóval drágább,annyit megér egy hűtő,kérdés milyen... a gyári gondolom nem vki halk.
De ennyi lóvéért úgyse kapok sztem halkabbat (max kb.3e körülre gondolok!!!!!!)
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest