- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
Aktív témák
-
Calibos
addikt
High End hűtő!
Bazi nagy, bazi jól hűt!!!!!!! -
Fütyesz
aktív tag
Scythe Ninja: erről mi a vélemény?
-
polip
addikt
válasz
CriticalHit #2990 üzenetére
-
tts
addikt
válasz
CriticalHit #2985 üzenetére
ez aranyos volt
- és miért néz ki jobban a ZM?
-
CriticalHit
addikt
válasz
Blackhole13 #2981 üzenetére
-
slayer006
addikt
válasz
döntsd el magad: [link]
szvsz a Ninja -
polip
addikt
válasz
namost mit szeretnél hűteni vele?
-
Blackhole13
senior tag
Hello!
Épp processzor hűtőt vásárolnék csak még az nem tiszat h milyet ,
Megindítanék egy körkérdést az alábbi témával: Zalman CNPS9500 AT VS. Scythe ninja!!
/Kinek melyik van , mit tud róla , és kit hozátok ki győztesnek? mer olyan tesztet nem találtam ahol ezta 2-t hasonlították volna össze , igaz nem teljesen egy súlycsoport , de ha tudtok adni nekem olyan linket ahol ezeknek a párharca van azt megkösszönném/
Nah akkor várom a hsz-eket! -
Thommyboj
aktív tag
mondjuk én azt szeretem az én kis seagatemben hogy mindig stabilan 26-28 fokon megy, terhelés alatt is, 28 főlé még sose ment.
De láttam már mobilrackben maxtort ami 50 fölött járkált és amikor kivettem mobilrackből tisztára forró volt.
Diamondmax 9 es volt ha jól emlékszem, egy 80 gigás példány. -
Thommyboj
aktív tag
válasz
VectorworksH #2977 üzenetére
elvileg én nem hallottam sok rosszat a gb hűtéseiről, ez a hütő is nem rég jött ki, végülis univerzális, elég egyedi disajn és hőcsöves ráadásul.
De van erről fórum is [link] -
VectorworksH
tag
Valaki halott mar errol vagy van tapasztalata?
Gigabyte Rocket Cooler Pro
[link] -
Thommyboj
aktív tag
de egy p5nd2-sli be csak raktak már q-fan-t, minap találkoztam egy nem mai gyerek asus alaplappal még s478 as lapka és símán van benne q-fan.
u.i: megnéztem elvileg papíron van benne q-fan, és akkor csak engedélyezni kell a biosban a q-fan-t amit ventifajtánént lehet aktíválni.
[Szerkesztve] -
-
Prego
senior tag
Én is az alsó befuvóval gondolkoztam. A probléma az, hogy a ház elején ugyan vannak nyílások,azok sztem nem érnek semmit, mivel aprók, és utána még van egy rács is. A vinyó hűtésén én is gondolkodtam, de az nekem nem megy 40 fok fölé. gondolkodtam én már az oldallap kivágásán is, de a dolgát így is végzi. Az AC előtt egy Titan márkájú hűtő volt, na avval az alapjárat 53-55 volt, mindez 5100 fordulaton.
Nem mondod, hogy máshol ugyanazon az alaplapon fordítva van a keret? -
Thommyboj
aktív tag
válasz
szandisas #2960 üzenetére
szerintem az egy tök jó hőmérséklet, amúgy van ennél nagyobb hőtermelő is a prescottok személyében, de nekem az van és 48 fok fölé sose megy egy primecooler hütővel, amúgy meg asuséknák van még a q-fan ami tudja állítani a cpu használat és terhelés függvényében a procihütő fordulatszámát.
-
szandisas
őstag
szerintetek normális, hogy egy AC freezer 7 pro egy 2,66 os celeronon (33-34'c) 2,6k-s fordulattal üzemel? a lapom: ASUS P5ND2 SLI. A biosban keresgéltem beállítási módokat, de csak olyat találtam ami figyelmeztet, ha alacsony az RPM
-
tothbe
addikt
Pedig sztm egy alsó befúvóval jobban járnál, az hütené a vinyókat, is meg több levegö menne keresztül a házon, mert igy ami bejön annak egy része a táp alatt bemegy a tápig és ki is megy.
A lapod meg érdekes darab, mert bár az asus-nál tényleg olyan, hogy kifelé fújhat a venti(ez a ritka):
Más oldalakon egy egész más képpel hivatkoznak rá, ami jobban hasonlit a többi 478-as lap elrendezéséhez: -
tothbe
addikt
na akkor te tudod rosszul, mert a legtöbb 478-as lapon áll úgy a foglalat, hogy csak fölfelé lehet nyomni a levegöt, 777-ösökön is van ilyen,de ott fogatható, mert kocka a tok a lapon.
Amd-nél meg mindig is variálható volt.
viszont ha neked a procihütö hátra nyomja a levegöt, alul a befújó ventid szintén a gép hátulja felé tereli, akkor az a 12-es felfüggesztett ott elöl tök fölösleges(semmi értelme), annak inkább be kéne fújnia szintén vagy azt áttenni hátra kiszivni a levegöt. -
Prego
senior tag
Valamit félreírtam-félreértettékek: A téglalap S478 tokozás miatt a ventit kétféle képpen lehetett beszerelni. Vagy elől van a venti és hátrafelé fúj, vagy hátúl van a venti, és előrefele fúj. A Fel/le állás tudtommal a 775 nél illetve az A64 nél áll fennt.
Nekem jelenleg az elől van/hátra fúj megoldás van. A DVD-RWm alatti 3 helyeről leszedtem a fedőlapokat, és drótokkal rögzítettem a 12cm es ventit, ez szívja a gép belsejébe a levegőt.
Ami a VGAt illeti, az azért van, mert a venti ugye nem egyenes vonalban fujja a levegőt, ezért megy kicsit alulra is (inkább a Chipsetre mint a VGAra, illetve a táp alá is fúj (Chieftech márkás tápocska 12cm es ventivel). Egyébként a táp hátuljából hideg levegő távozik, ezért sem vagyok megijedve. Ha lenne fényképezőgépem, csinálnék róla fotókat, és akkor nem kéne mesélnem, de anniyt meg nam használnám, szóval csak állna benne a 10e Ftom
A hátsó ventiken ettől függetlenűl gondolkozom, csak az a bajom, hogy le szeretném venni a Freezer fordulatszámát is egy FanMate - tel, vagyis megoldani, hogy a légszállítása ugyanannyi legyen az összes ventinek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Fütyesz
aktív tag
Nem tud valaki valami tuti procihűtőt max 8-10e Ft-ért 939-es foglalathoz?(csak ne zalman-t)
-
Flagstaff2
senior tag
Tyűha! Ha télleg a VGA-ra nyomatod a levegőt a Freezerrel akkor gáz van. Mondjuk nem elképzelhetetlen hogy hátrafelé fújjon a ventid,lehet valami aberrált lapod van és azon kivételesen úgy áll a venti hogy hátrafelé fúj és némi friss levegő jut a VGA-ra is. A másik: Sztem hátra egy elszívóventi fontosabb mint előre egy befújó. Egyéb ötletem így nagyhirtelen nincs. Paszta nem vastagon lett fölkenve véletlen?
-
tothbe
addikt
na akkor kérdés és tanács:
1. a tanács: A hátsó kiszivó venti a fontosabb, sürgösen szerezz be oda egyet, vagy rakd át az elsöt, és máris csökken a höfok.
2. a kérdés: A freezer hogy fújja a vga-ra a levegöt? Hiszen mint irtad, prescottod van freezer4-essel. Az pedig csak és kizárólag úgy szabad beépiteni, hogy fölfelé fújja a levegöt a tápra, tehát ha nálad lefelé áll, akkor megvan a hiba forrása, sürgösen forditsd meg.
(Sajna hátrafelé nem tud fujni a hülye téglalap tokozás miatt, pedig az lenne a legjobb) -
Prego
senior tag
válasz
Flagstaff2 #2944 üzenetére
Ujrapásztázás: Auugstusban lett lepolírozva az alja, és felpasztázva, és ez a speci paszta állítólag nem igényel ujrapásztázást, viszont kell neki 200 üzemóra hogy elérje a kívánt hatást (megvolt).
Portól kifújás: már gondoltam rá az AGP slot esetében, de proci környéke és a hűtő portalanítva lett feltétel előtt.
Régebbi proci: Az enyém való igaz még a régi 478 as (Prescott E0), állítólag egy ugyanilyen 775 ösnek alacsonyabb a hőmérséklete.
Fordultszámszabályozós alaplap: Sajnos az enyém nem tudja, van is egy pici hangja
Gépház szellőzés: egész nyáron a szoba közepén volt kinyitva, semmi változás, egyébként van az elejében egy 12cm es ami szívja befelé, lehet hogy a hátuljába is kéne
VGA: tény és való, hogy a 6600GT nem a söröm et hűtöm, viszont a freezer a VGAra is fujja a levegőt.
Nagyjából ennyi, egyébként ha van még ötleted, hogyan lehet lehúzni a hőmérsékletét, akkor arra vevő vagyok.Egyébként polírozás előtt a BIOS ban 60 fokot mért, polír után 53 at. Most a 2,8 fel van húzva 3,00ra, de ez csak 1 fokot emelt a hőmérsékleteken.
-
Flagstaff2
senior tag
-
Fanner
csendes tag
Sziasztok!
van egy Intel Celeron D 345 3.06 GHz-es procim E0 steppinges most gyári hűtö van rajta alapon 44-45 fokos terhelve 57-58!Vettem már rá egy TITAN W5TB TCC2-es hűtöt is helyzet változatlan!
Most egy Glacialtech igloo 4360 light hűtő beszerzését fonolgatom!
A kérdésem az lenne elbirá-e ez a hűtő a procimat???
Mi a véleményetek erről a hűtőröl?? -
Játékos
addikt
válasz
VectorworksH #2937 üzenetére
Haggyadmán ! Szereljél, úgy a tuti! Nameg a Freezer 7 Pro a 3 hőcsővel kettő helyett, meg a nagyobb ventivel jobban teljesít! És még ott van a HOME MADE öröme, ami legalább akkora, mint a hűtési teljesítmény!
Nem hiszem, hogy fogsz találni Freezer 4-et, egy 7-est már rámoddoltál volna ennyi idő alatt... -
VectorworksH
tag
Ilyen az en formam!
megent talaltam egy boltot ahol van Freezer4, erre tegnap 4 ota nem veszik fel a telefont... -
Calibos
addikt
válasz
VectorworksH #2929 üzenetére
Mert kicsi a ház…ideális légáramlást nem tudtam megvalósítani
A „Cpu hűtő” a „hátsó házhűtő” és „általam beszerelt venti” egy magasságban helyezkedik el
A CPU-ra fújt levegőt egyből kiszívja a hátsó venti. -
Calibos
addikt
-
tothbe
addikt
válasz
VectorworksH #2928 üzenetére
Hangos és nem is annyira jó teljesitményre sem.
Meg minek legyen 2 venti egy procihütön, ha semmivel sem jobb töle(sööt...)
Csak fölös plusz zaj és hibaforrás. Mint a dupla tápkábel hozzá, egyszerübb lett volna egy 4 eres kábel meg egy 3eresre szükitö kis átalakitó. -
VectorworksH
tag
Glaciatech Turbine-rôl mi a velemenyetek ?
-
Calibos
addikt
válasz
VectorworksH #2921 üzenetére
Firefoxal? Akkor nálam mi a manó lehet
-
Calibos
addikt
Na
nem vettem semmilyen hűtőt, a 3 Ghz prescoton, a gyári hűtőt kifújtam kompresszorral, újrapasztáztam, ház oldalán vágtam egy lyukat, belülről szilikonnal rögzítettem egy 8cm ventit, mi a Cpu-ra fújja e levegőt. 10 fokkal lejjebb ment a hőmérséklet…így is lehet -
VectorworksH
tag
válasz
Flagstaff2 #2918 üzenetére
Azota is keresgelek es olvasgatok a neten.
Talaltam meg egy delikvenst, amire azt irjak tobben is hogy elegge kellemes.
Ti mit gondoltok rola : GlacialTech 4500 Turbine -
Flagstaff2
senior tag
válasz
VectorworksH #2917 üzenetére
Jól sejted. A P4 lefogatókerete az kissé téglalap alakú az LGA775 pedig teljesen négyzet. Ezért kell a mod.
-
Játékos
addikt
válasz
VectorworksH #2914 üzenetére
Hali kolléga!
Látom, hasonló helyzetben vagy, mint én voltam. 2717-es hozzászólásban van néhány kép, ha gondolod. Nekem nagyon megérte a moddolás (persze én 5 évesen is csavarhúzót kértem a távirányítós kocsi előtt) mert a végeredmény igencsak jó lett. Pláne ennyiért, és direkt vigyázzztam, hogy ne sérüljön semmi, az esetleges garanciaproblémák miatt, ami 5, vagy 6 év...
Remélem jól fogsz választani, mert nekem egy réz Zalman volt előtte 3 napig, hála Istennek gyorsan rá tudtam beszélni egy haveromat.
Más megoldás pedig mindig van... -
tothbe
addikt
válasz
VectorworksH #2910 üzenetére
ha már nincs freezer és a coolink neve is szóbakerült sztm Coolink U8-92 legyen.
Egy kis indoklás: [link]
Ugye a tesztböl is látszik, hogy a coolink megállta a helyét és a nyertes meg ugye csak 775-ös, tehát nem jöhet szóba.
Vagy ha van egy minimális érzéked a barkácsoláshoz, akkor Játékos mintájára alakits át hozzá egy freezer7-est. -
Fütyesz
aktív tag
válasz
VectorworksH #2907 üzenetére
[link] van pentiumhoz is asszem 9600ft
-
VectorworksH
tag
Most neztem a TT Silent Tower-rol cikket....haaaaaat....
Nincs valakinel elfekvoben egy Freezer4? -
Fütyesz
aktív tag
válasz
VectorworksH #2905 üzenetére
A glacialtech-ről is jókat olvastam sőt állítólag van olyan jó mint a coolink és az ára 7800ft
5 év garis és fordulatszámszabályozható(az aqa-nál)
[Szerkesztve] -
Fütyesz
aktív tag
Szerintetek jó a Coolink U8-120 vagy a GlacialTech 7700mc jobb?
-
VectorworksH
tag
TT Silent Tower mennyire jo?
mert sajna AC Freezer4 nincs sehol.. -
Prego
senior tag
válasz
VectorworksH #2900 üzenetére
Rendelésre sem vállalják? Próbáltál Webszopot? Lehet hogy egy két napot kell rá aludni
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Képregény topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Jelszókezelők
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Politika
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest