- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Savanya
addikt
Tudna valaki segiten : Fel lehet-e tenni Zalman CNPS7000A-AlCu hütőt ABIT NF7-S -re .
-
erdoke
titán
''85 fokot simán elbírnak a P4-ek!''
Ilyen tanácsokat azért nem adnék. Nyilván alap FSB-re vonatkoztatva adja meg az Intel a max normál üzemi hőfoknak a 71 fok C-t. Húzott kártya már 60-70 fokon kezd hibázni a húzás mértékétől függően. Konkrét példát tudok mondani: 3,3 GHz-re húzott 2,4C 62 fokon kezd kb. hibázni. Persze ez az adott procitól is függ.
Érdemes lefuttatni egy dupla Prime95-öt, ha folyamatosan magas a proci hőmérséklete, hogy hibázik-e v. sem. Ha hibázik a húzás ill. a hőmérséklet miatt, akkor az élettartama is rohamosan csökken. -
Guszti
aktív tag
Van valakinek tapasztalat arrol, hogy egy Zalman CNPS7000A-Cu-t ra lehet-e fabrikalni igy Abit NF7-es deszkara?
-
Killberk
aktív tag
Nem dobozos procit vettem, szóval gyári Intel hütőm sincs. Egyébként jól meghajlítják az alaplapokat, ami nekem nem szimpatikus. Már olvastam sok helyen, sőt már a saját szememmel is láttam.
Vettem a proci mellé, a coolink leggagyibb P4-es hütőjét, amin alapba egy 35dB venti volt. Másnap szereztem egy elszállt tápból egy 8 centis ventit és azt aplikáltam rá. Kicsit furán néz ki, de mükődik. Régi házamban, csak úgy mükődik normálisan, hogy leveszem a tetejét, és úgy szépen ki tudja nyomni a sok meleg levegőt a bordán lévő venti.
Most viszont vettem új házat, amit szeretnék normálisan összerakni (házventik + normálisabb procihütő). És felszerelt oldal + tetőlapokkal szeretném használni. Meg persze halk is legyen, mert ami most van, az elég hangos.
Most olvastam Cooler Master Aero 4 Lite (aluminium) tesztet........................hát, nem valami megyőző. Míg rézbőrű testvére elég jól teljesít, addig ez már tényleg csak max venti fordulaton jó.
Lehet, hogy veszek egy Coolink Armor 2-öt, azt majd meglátom mire lesz elég a 2500rpm (asszem az megáll 25dB-ből). -
Kary
csendes tag
Szerintem amit adnak hozzá gyárilag. Az Intel hűtők nagyon megbízhatóak és halk üzeműek és hűtenek is. Nem véletlen adják a P4-ekhez. Én inkább az javaslom, hogy a ház szellőzését oldd meg, hogy amit befújsz, azt húzza is ki a másik. Javaslom erre pl. az Enermax 8cm-es ventillátorokat (te tudod beállítani a fordulatszámot). A procid nem feltétlen fog túlmelegedni, annál inkább a VGA. 85 fokot simán elbírnak a P4-ek!
Sok esetben felesleges dolgokra költi az ember a pénzt. Vagy túlzásokba esik. Lehet dizájnos és atomhalk egy hűtő, de ha a vincsid vagy a tápod atomhangos, akkor nem mindegy?!
Végül is a te lóvéd, de lehet tudnál venni egy gyorsabb procit, ha nem veszel bazidrága hűtőt. -
Killberk
aktív tag
Jah, ez az a hütő, amit már én is néztem (84-es hozzászólásomban említettem is), csak sehol nem találtam tesztet, ahol összehasonlították volna más hütőkkel. Ami szimpatikus benne, hogy 8 centis venti megy rá, így ha akarom, akár ledes ventit is tehetek rá. Ugyan gyártó szerint 3GHz-es procira is rátehetem, de akkor gondolom már ezt is kb 4000rpm-es fordulaton kéne hűtenem. Ami jó hangos lenne
Egyébként ahogy nézem, ezek a ''hagyományos'' tervezésű réz hűtők, mint pl coolink armor 2, csak brutál ventikkel hatékonyak, sőt, Zalman 7000-es ventiket kivéve, mindegyik brutál hűtést igényel.
Házat cserélni meg nem akarok (most vettem Codegen 8012-est), úgyhogy lehet tápból kell kifaragnom egy darabkát. -
Killberk
aktív tag
P4-re lesz, elvileg az még strapabíróbb, mint a 3 körmös AMD foglalat. Viszont mindenhol írják, hogy az ilyen behemót (700g +) ventiket, mint pl 7000Cu érdemes levenni szállításkor. Szerintem Aero 4 (P4-es változat) is bőven megvan 700 gramm. Én viszont nem akarom le-fel pakolgatni, ha viszem valahova, bár igaz, nem olyan sürűn cipelem a gépet, de akkor is. Ha mégiscsak törne valami alaplapon, biztos sokkot kapnék. Szóval összefoglalnám, hogy milyen ventit szeretnék: P4-es procira, max. 25dB-en is hatékony hütés, 500 gramm körüli súly. Az hogy réz, alu vagy réz+alu kombó, mindegy, csak tényleg jó legyen. Néztem Swiftech meg Alpha hütők tesztjeit is, de azok is csak brutál hütővel (37dB) hatékonyak. Lehet, hogy nincs is olyan hütő, amit fentebb leírtam.
ui: vízhűtéstől meg erősen ódzkodok. -
Killberk
aktív tag
Megnéztem gyártó honlapján, ott 23-37dB-ig írják a zajszintet. Gondolom ez utóbbi mellet igazán hatékony. A súlyát nem írták, de gyanítom, nem kevés. Jó lenne ha 500 grammnál nem lenne több az egész. Ezért is volt szimpatikus Zalman AlCu, amíg le nem mértem, hogy befér-e. Szóval egyelőre Aero nem olyan szimpatikus, de azért kösz a tippet.
-
Mec
aktív tag
AMD 2200+ procira Aero7 van nekem felrakva.
Bovebben> mecsystem.laza.hu -
Killberk
aktív tag
Nah, ajánljatok nekem valami jó P4-es hütőt. Zalman 7000-es sajnos nem fér be a táptól. Amit még néztem az a Coolink Armor 2-es, bár nem valami meggyöző. A lényeg, hogy max. 25dB mellett is jó hűtést biztosítson. Egyelőre egy 1,8@2,4GHz-es procit kéne hűtenie, de a későbbiekre gondolva, jó lenne ha 3GHz-ig is használható venti lenne. Kerestem külföldi cooler teszt oldalakat, de sajnos túl jó oldalakat nem találtam. Ha tudtok jó linkeket, ne fojtsátok magatokba.
Vagy írjatok venti típust, azt megpróbálok minnél több infót összeszedni róla. Thnx!
-
tildy
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #62 üzenetére
Nekem tetszik
(2000+om van)Neked milyen proci van alatta?Mennyin járatod (én 2000-2700 között, mikor hogy)Alacsony fordulaton mintha kicsit búgna!De lehet csak én vagyok ily vájtfülű.
-
peterglider
csendes tag
AMD Athlon XP 2800+ Barton-hoz mit javasoltok?
-
jerry311
nagyúr
Vantec Aeroflow VA4-C7040 van p4 re is meg socket370-re is
csendes és hűt -
F7
tag
Ha erre gondolt...ok legyen
de hol nagy a leszorítás az egyik oldalon? míg a másikon nem?
Ez sem fedi a velóságot teljesenMiért ne feküdne fel a borda rendesen?
Totálisan nem értem az indokot...másik oldalt nincs leszorítás????
(mai napig kuncogok, ha eszembe jut az indok, miért nem jó a 2450)
-
törölt tag
Nekem 2100+ -os Xpm van (1733@2190) elég rendes kis tuning után az Aero7-es hűtő 2200 fordulat mellet 31 néhány fokon tartja! Az alaplap Asus A7V8X-es és simán elfért rajta. Én mindenkinek csak ajánlani tudom mert nem a legdrágább és k**** fa**! A zajszintje sajnos relativ mert a ház oldallapjait nem használom de így is elég tűrhető!!
-
KriszBoy
senior tag
Az a baj, hogy törött a kezem így ez nem megy!
-
KriszBoy
senior tag
És azt nem tudjuk, hogy az alaplapon lévő műanyag hűtőfoglalat milyen nagy? cm*cm!
-
KriszBoy
senior tag
UP!
-
b0unCe
aktív tag
tt volcano 9. nagyon jo. meg amdket is hidegen tartja. es ha kell (nekem eddig alapon volt) alapjaraton halkabb mint a tapventi. szal akkor egyaltalan nem lehet hallani. halk jo szep
mi kell még? meg egesz jo arban van 6kHUF
-
KriszBoy
senior tag
Valaki nem tudja, hogy a 7000-es zalman rámegy e a p4p800-ra ill elfér e a Dragon nagyházban! Csak azért mert az alaplap felett van egy kereszttartó így kb az alaplap szélétől olyan 1-2 cm hely van! Vkinek nincs ilyen házban ilyen hűtő?
-
andorpapa
őstag
c*: szerintem a Zalman jobb. Ezalatt azt értem, hogy bár maximumon az Aero konfigtól függően esetleg tudja hozni a CNPS7000 szintjét, de olyan zajszint mellett, ami enyhén szólva nem kellemes. Én mindenképpen a Zalman mellett döntenék.
F7: akkor tehát már ketten nem értjük? -
F7
tag
válasz
J.J. András #56 üzenetére
ez azért nem jó szerintem, mert ahogy a képeket nézegettem, egy olalt feszíti le magát a bordához.....szerintem ez így külpontos felfekvést fog okozni.....jobban meg lesz nyomva az egyik fele......(saját vélemény)
..... ???????????????????? -
c*
aktív tag
en is akarok csakhat tap tol elfer e
-
Hurio
csendes tag
Na nekem 1 honapja van 1 Zalman7000A-Cum, de mondhatom, hogy tokeletes. A 2500+os Barton 3200+on megy es 37 fokos. Es nagyon halk. Haveromnak vizhutessel megy 38 fokon.
Egyebkent en sem ertem, hogy miert hutene jobban az AlCu, mint a tiszta rez. Sot tobb tesztben olvastam mar, hogy a 7000A-Cunal nincs faszabb cpu huto(figyelembe veve a hangjat is ill. a hutesi teljesitmenyet) Olvassatok csak el a kovetkezo cikket:http://www.hardwareoc.hu/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=47&page=1
-
tildy
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
Nekem is ilyen van(mostmar)
-
andorpapa
őstag
válasz
J.J. András #56 üzenetére
Ezt most nem értem. Miről is van szó?
-
mixyboy
tag
Hello Mi?!
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy Duron (750 MHz) procira milyen nagyon csendes hűtőt tudtok ajánlani? Ami most rajt van, mar elegge öregecske, és hangos...
Meg egy nemidevágó kérdés: Az új Duronok kompatibilisek a régiekkel? Vagy csak a nevükben ugyanazok? -
sequator
senior tag
Hali!
Sztetek melyik coolert vegyem egy 2600+ XPre?
Coolink H1T
Titan TTC-D5T
nem lesz tuning, játék se nagyon, egy win2k server lesz
SOS kéne még ma, mindenkinek köszönöm
Sautia -
KriszBoy
senior tag
Én már néztem, de vmi halkabbat szeretnék! Amúgy szerintem is nagyon jó márka csak hát 38db az 38!
-
Atlantis
veterán
Érdekes, hogy a Vantec-et nem említi meg senki, pedig mind procihűtőnek(VP-C7040), mind pedig házhűtőnek vannak jó megoldásai(Stealth, esetleg leszabályzott Tornado) .
Nekem is Zalman AlCU van, de a mérete miatt le fogom cserélni egy fent említett Vantecre. -
Zenty
őstag
Most nézem ,hogy van egy új Glacialtech p4 sorozat, 4350 /3.2 ghz/26dba/
nemtudom milyen jól hüt ,de nem lehet rosz!
http://www.glacialtech.com/GlacialTech_Socket478.htm
jah és persze zalman power -
c*
aktív tag
sry
-
c*
aktív tag
hi.
andorpapa igaz hogy nekem AMD re kellee a cooler de szted melyik lenne jobb egy ZALMAN 7000AlCu vagy a Coolermaster aer 7+ estle ha ezeknel vannak jobbak elerheto aron es megosztanad velem azt megkoszonnem. . . -
c*
aktív tag
hi.
andorpapa igaz hogy nekem AMD re kellee a cooler de szted melyik lenne jobb egy ZALMAN 7000AlCu vagy a Coolermaster aer 7+ estle ha ezeknel vannak jobbak elerheto aron es megosztanad velem azt megkoszonnem. . . -
LukE
veterán
mivel a pixel 1 magyar zalman nagyker (de kisker is), vagy mi
olcsóbb náluk az AlCu: 7.490 Ft + áfa.
-
KriszBoy
senior tag
Na jó, csak a coolink-re azt írják hogy 13 db! És ez elég jól hangzik csak azok a potméterek nem kellenének rá, mert az csak a coolink panelhez jó! Nincs olyan venti ami alapból halk?
-
KriszBoy
senior tag
Azt írja hogy 1800-as fordulaton 26,5 db! Ez fura, és szörnyen hangos!
-
Orc
senior tag
-
KriszBoy
senior tag
Én az enermax-ot néztem ki de a netoldal az írja hogy 25db-es, de nem éertem mivel 1200-as fordulatig lehet leszabályozni akkor meg nem lehet túl hangos!
-
KriszBoy
senior tag
Mival Da-s Chieftecem van, a táp jóval az alaplap felett van, így akkor be kell hogy férjen a zalman!
-
KriszBoy
senior tag
Akkor az a legfobb ha veszek egy ilyen AlCu-t! Mennyibe is kerül most? ~9e Ft?
-
andorpapa
őstag
De, előfordulhat inkompatibilitás. Persze a rögzítőkeret behatárolja a hűtő méretét...illetve annak alapjának méretét. Ha felfelé kiszélesedik a hűtő (márpedig a Zalman cuccai pont ilyenek), akkor ritka esetben lehet gáz. De abban teljesen igazad van, hogy a P4 esetében milliószor több hely van, mint egy Athlonnál, és én személyesen még nem találkoztam ilyen bibivel.
A táppal meg pont akkor lehet gebasz, ha az alaplap fölött van, a fent említett ok miatt. De ez is ritka. Tehát alapvetően kijelenthető, hogy nem kell izgulni, A P4 esetében nincs az a kaotikus állapot, mint a Socket A platformnál. -
andorpapa
őstag
-
-
KriszBoy
senior tag
Bocsi én úgy tudom hogy a réz jobban felveszi a hőt, de viszont nehezebben adja le mint az aluminium! Vagy nem így van!
-
andorpapa
őstag
Amúgy valószínűleg ráfér a lapodra, ha nincs túl sok dolog közvetlenül a rögzítőkeret tövében. Na meg arra figyelj, hogy nem csak az alaplapon lévő cuccokkal ütközhet, hanem a táppal is, tehát ha túl közel van a PSU a foglalathoz (illetve a foglalat az alaplap széléhez, így pedig a táphoz), akkor gáz lehet.
-
KriszBoy
senior tag
Ha veszek csakis AlCu-t Mert az könnyebb és a hőleadása is jobb mint a Cu! Ezek szerint ez a legjobb hűtő! A nagy kérdés viszont hogy ráfer e az Asus P4P800-ra?
-
andorpapa
őstag
Szerintem AlCu-t vegyél, bár az Aero sem rossz, de azonos zajszinten az AlCu emlékeim szerint jobb, na meg az max kakaón sem üvölt, ellenben az Aero 4 bizony lelkesen sikít.
[apróbetűs megjegyzés: hamarosan mindkét típussal találkozhattok nálunk...] -
KriszBoy
senior tag
És vkinek véleménye a Zalmanról?
-
KriszBoy
senior tag
Fontos az is hogy halk legyen!
-
Alvin_ti4200
félisten
Nekem TT Volcano9 CoolMod van, szerintem tök jó hűtő, de vannak olyanok, akik nem ezt gondolják
-
KriszBoy
senior tag
P4 2.8 (800FSB), és lehet hogy egy kicsit majd később húzom! Ja és a Zalman rámegy a P4P800-ra
-
L3zl13
nagyúr
Milyen procira?
-
KriszBoy
senior tag
Most akarok venni egy CPU léghűtők, az ár max. 10e Ft! A Zalman 7000 AlCu-n és a Coolermaster Aero 4-en gondolgodom! De más is érdekelne! Kinek mi van?
Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest