- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nightmare13
őstag
válasz viperabácsi #27725 üzenetére
Tessék: teszt
Amúgy az általad linkelt lap alján vannak tesztek (Review)
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
válasz viperabácsi #27721 üzenetére
Nem rossz szerintem, bár a hűtőteljesítménynek less utána, lehet, hogy a sűrű bordák miatt kicsit zajos
-
nightmare13
őstag
válasz viperabácsi #27713 üzenetére
Igen, az meglehet, viszont ezeknek a slipstream hűtőknek alig van hangja. Ha lapos gépet akarsz, akkor a hűtést is meg kell oldani, és sajnos ezek a lapos hűtők ennyit tudnak. Talán kivéve az a noctua, amit linkeltem, de ugye az egy kicsit magasabb...
-
nightmare13
őstag
válasz viperabácsi #27710 üzenetére
Hát nehéz, sajnos ez a Noctua is 105 mm low profile módban...
Viszont a Scythe hűtői között érdemes körbenézni... Talán a BigShuriken megfelelő, az kb 6 centi magas, halk, és asszem az 1156 és az 1155 esetében a furat is egyezik a lapon.
[ Szerkesztve ]
-
nightmare13
őstag
válasz viperabácsi #27699 üzenetére
Itt egy teszt, amiben szimulálják a különböző tdp osztályokat (Az alpenföhn is benne van), és hogy hány voltot kap a hűtő.
Érdemes megnézni, amit linkelek, az a 65 watt, a következő oldal 89 watt, aztán 125 watt, majd 140 watt.WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
válasz viperabácsi #27697 üzenetére
Ááá, így érthető esetleg a kijelzőt is beépíted majd? (Csinálhatnál róla egy cikket logoutra is )
-
nightmare13
őstag
válasz viperabácsi #27695 üzenetére
Utána kell nézni, milyen tdp-ig támogatott, de így első blikkre azt mondom, hogy el kéne bírnia. HTPC-t építesz amúgy? (Ha nem, érdemesebb tornyok között szétnézni talán...)
-
nightmare13
őstag
válasz Viktoár #27688 üzenetére
Pedig a scythenak és a zalmannak vannak ilyen lapos hűtői általában (persze másnak is), de sajnos azok bizony bőven belenyalnak abba az árkategóriába, amit említettél. Esetleg használtan lehet kifogni olcsóbban is lapos hűtőket.
-
nightmare13
őstag
Arra a hőcsöves csodára gondolsz, amin 6500-as rpm mellett megy a ventillátor? Mint valami hajszárító, te szent ég Azt én is lecseréltem a procimon egy Scythe Kama Angelre Azóta már csak a Raptorom hallatszik ki a gépből, de az nagyon
-
nightmare13
őstag
Üdv!
Egy phenom 2 x4 955-höz kellene nekem majd valami normális hűtő, lehetőleg bestbuy alapon (vagyis ár/teljesítmény mutatója legyen kiváló), és erre van max 10k-m.
Üdv:
BálintWoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
-
nightmare13
őstag
Hát scythe alapvetően minőségi, és emellett általában nagyon csendes hűtőket gyárt... emiatt nem akarok hyper tx 2-t se venni... mert az már ha kell, nagyon odakapcsol a zajnak...
De ha tudsz esetleg még nagyon jó halk hűtőket, akkor adhatod a tippeket... (8 k körül)WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
válasz adamssss #11973 üzenetére
Köszi a tesztet... amúgy egy ilyen core i7 920-nak mekkora a maximális fogyasztása.. .mert ugye intel egy átlag fogyasztást ad meg... mert prime alatt szépen fűtött a négy mag katana alatt... de hát ki a franc fog egyelőre 4 magot totál terhelni?
-
nightmare13
őstag
válasz scream #11963 üzenetére
AC freezer xtreme rev2
asus arctic square
asus silent square evo
CM hyper 212
spire fourier 4
spire verticool 4
Bár nem is tudom pontosan, milyen cpu-ra kéne, de ebben tuti van olyan, ami megfelel... amúgy esetleg még scythe hűtőknek is utánajárhatsz, én is olyat szeretnék, egy katana 3-at, csak még nem tudok róla semmit, mert buta fejjel tesztet nem találtam...WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
Na, de valaki nyilatkozzon már nékem, kérem szépen, a scythe katana 3 -ról
-
nightmare13
őstag
8 vagy 9 centis, most ki nem szedem megnézni ...
Amúgy itt egy kis everest kép
Everest
Láthatod, 6000-t megy, és bios szerint is... lehet, itt is egy kis érzékelő hiba van, bár amikor még az 5200+ volt bent, akkor teljesen reális értékeket mutatott...WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
Nekem egyedül a mag és a külső közötti hőmérékleteltérés a furcsa... lehet, hogy ez azért van, mert probb hűtő van rajt, mint a gyári... mert ugye a gyári hűtőt még a 6000+-hoz találták ki, ha jól emlékszek...
-
nightmare13
őstag
Hát látod, ennyit megy az everest szerint... Amúgy még csak nem is az a leghangosabb képzeld, ha beindul a mókuskerék a vidikarin jó kis refhűtős 4850... bár még mindig halkabb, mint a szekrényben fekvő (elvileg már nem sokáig) 3870x2-nél... azt teszteltem 2 napig... hát annak volt hangja...
A procihűtő viszonylag elfogadható hangú, volt a gépben egy passzív 1550 is, hát meglepődtem, milyen csöndes a masina, pedig van elől egy 12 centis, fent és hátul 1-1 8 centis venti is, igaz azok folyadékcsapágyasok, szóval halkak...WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
Szia! Nekem is 940 BE-m van, nekem bekapcsoláskor, meg idle-ben is 41 fok a proci, a magok 42 fokosak gyári hűtővel, játék alatt 53-ra kúszik fel...
Bár nekem a hűtő az nem 3000-en megy, a gyári, hanem 5,8-6,1 ezer fordulaton...
Bár hogy ennyi eltérés legyen a külső hőmérséklet, és a magok között, az elég... hogy is mondjam, furcsa...WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
Emberek! Kinéztem magamnak egy Scythe Katana 3 cpu hűtőt! Kérném, hogy a hozzáértők mondják el véleményüket róla, illetve tapasztalatokat is szívesen látok
Egy phenom 2 940 BE-t kell hűtenie, egyelőre alapórajelen (3 ghz), de majd lehet, hogy kap egy kisebb kis tuningot!Szóval várom minden kedves fórumtárs hozzászólását!
Üdv: Bálint
-
nightmare13
őstag
Légyszíves, valaki adjon jó tippet az úgy 6-tal feljebb felvetett kérdésemre
-
nightmare13
őstag
Sziasztok! Van egy phenom 2 945 BE-m, egyelőre gyári hűtéssel, így alapjáraton 45 fok körül van, terhelés alatt 50 fok körül van. (Húzva még egyáltalán nincs) Olyan hűtést keresnék, aminek baráti az ára, de nagy valószínűséggel jobb a gyári hűtőnél... nem gyári pasztát használok hozzá, hanem spire valamelyik pasztája van (ami ugye nem a legjobb... )
Aki tud valami nagyon jó, mégis viszonylag olcsó hűtőt, kérem PRIVÁTBAN küldje el nekem az ajánlatátElőre is köszönöm mindenkinek!
Üdv: Bálint
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?