- Autóhifi
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesenyi
tag
A jobb fajta 240esek pariban lehetnek teljesítményben, (kivéve zajban), a 360asok meg szerintem le is tudják körözni 100k+ árazással
. A sima D15öt csak amiatt nem írtam, mert az első ventilátor, biztosan felé takar a 2memória foglalatnak. Ez még a kisebb gond látvány szempontjából, de ramok 44mm magasak, és ha a noctuat 168mm magassággal használnád, azok nem férnének el, mert csak 32mm hely van. Ha a ház engedné, akkor lehetne tologatni fentebb a ventit a hűtőn, hogy több helyet nyerj a memóriáknak, de erre nincs lehetőség.
-
kesenyi
tag
Hello!
Olyan nagy választék nincsen, szinte minden kitakarná a memóriákat, legfeljebb 240es aio, vagy megpróbálkozhatsz egy NH-D15S chromax.black-el, 160mm magas, alaplappal kompatibilis, a házba is elfér. Itt megemlíteném, hogy a nem fekete verziót megkapod 34k-ért emagnál most. -
kesenyi
tag
válasz
Phobion #94394 üzenetére
Hello!
Igen kompatibilis. -
Phobion
őstag
Sziasztok!
Ehhez a CPU-hoz, Intel Celeron G3900, az Alpenföhn Ben Nevis Advanced hűtő kompatibilis? Gyártói adatlap szerint LG1151, amit a hűtő támogat.
(Böngészős géphez kellene.) -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, cseréltem a procit egy i7 11700K-ra, előtte egy i5 10600k volt.
A ház NR200P volt de nem voltam elégedett a hűtésével így váltottam Meshify 2 Minire, a cpu hűtő egy Alpenföhn Dolomit Premium de a házcsere után nem csökkent érdemben a cpu hőfok hiába a 3x120 befúvó venti elöl. Gyári adatok szerint 220W a hűtő TDP-je….
Arra jutottam hogy kéne valami combosabb cpu hűtő.1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 50k
2.: Milyen házba kerül? Meshify 2 Mini 167mm magas hűtő fér el
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte Z590i Aorus Ultra
4.: Processzor típusa? i7 11700k
5.: Ramok típusa? G.Skill Trident Z RGB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) fekete jó lenne, illetve 120-as ventik menjenek rá, ha lehet ne takarja ki a ramokat (tudom hogy ez kb lehetetlen)
-
kesenyi
tag
válasz
Troopens17 #94391 üzenetére
Hello!
165mm-ig jó a házad. Memória 34.9mm magas, szóval elférne egy Deepcool Ak620 alatt.
-
Troopens17
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 30k Max
2.: Milyen házba kerül? LC-Power 707B Strike Force X
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Z690-p DDR5
4.: Processzor típusa? 12600K/KF
5.: Ramok típusa? Kingston Fury 16GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT
Szeretném a processzorban lévő potenciált kiaknázni... Oc... -
kesenyi
tag
válasz
vito555 #94389 üzenetére
Hello! Nem kapsz ennyiből érdemi vízhűtést, meg ennél a háznál kialakításánál fogva felejtős, hiába lehetne előre betenni.
Alpenföhn Brocken 3 2x140mm (84000000154/5) -
vito555
tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20-25k
2.: Milyen házba kerül? Fractal Design Define Mini C
3.: Milyen alaplapra lesz? Msi B450 Mortar (matx)
4.: Processzor típusa? Ryzen 5 5600X
5.: Ramok típusa? G.SKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming series Aegis
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Játék közben is jó hűtés...(ilyen összegnél érdemes vízhűtések között keresgetni?)
Előre is köszönöm!
Üdv:vito555 -
nesh_019
senior tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? -10-20 körül
2.: Milyen házba kerül? - Zalman Z11 plus | Form Factor: ATX, Micro ATX
3.: Milyen alaplapra lesz? - Socket 1700 GIGABYTE B660M GAMING DDR4
4.: Processzor típusa? - Intel i5-12400F
5.: Ramok típusa? Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB1K2/32
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Aktív és jó hűtés biztosítson játékok alatt is.
Húzva nem lesz a processzor. -
flashpointer
őstag
válasz
EQMontoya #94385 üzenetére
Muszaj hogy kompakt legyen, nappaliban nem fer el egy batar haz, ez is hatereset, ennek az elodje egy Gainward az kisebb volt az bement egy itx hazba, persze az a rohadt kabel volt ott is a problemas, nem megoldhatatlan de a gigabyte pl mar nem fert be.
Amugy a 40-es szeria a legcsendesebb, vizezni is madjnem folosleges UV mellett, regen 3070 asus noctua volt, na annal mondjuk nem csendesebbek, viszont ott meg a CW volt brutal.
Vertical nem olyan rossz otlet de ebbe a hazba az uveglap melle nem tennem, jo lesz ez csak ki kell talalni
AIO-n gondolkodtam meg (flexibilitas nem a teljesitmeny miatt) de sose hallottam hogy milyen hangos egy halknak szamito+ mivel sokszor megy egesz nap szerverkent nem tudom mennyire befolyasolna az elettartamat...
-
kesenyi
tag
válasz
flashpointer #94382 üzenetére
Túl nagy batár az rtx 40xx széria, egy darab képet nem találtam, ahol bezárt oldallappal készítettek volna képet az o11 air minivel hagyományos vga szereléssel.
Ilyesmi kinézetben kevésebb bosszúságot okozna, aio+vertikális gpu tartó. Előrébb leszel a 90fokos csatlakozóval (cablemod?)
-
eisento
addikt
-
flashpointer
őstag
Van egy lian li air minim (max 170mm cpu magassag) es abba keresek valamit ami max terhelesen (100% osszes mag) neman (140-es venti max 450-500 rpm, 120-as 7-800 rpm) lehuti a 7900 non X 88w TDP-s procit. Most egy noctua C14S van rajta ami jo is lenne ha nem lenne tul hosszu: A videokari csatijahoz nem eleg szeles a haz (most nincs rajta az oldala) igy ha februarban megjelenik akkor berakok egy 90 fokos forditot, viszont igy ugye belelog a mostani hutobe... Lemertem es a rajzon a max mereteket bejeloltem (pl egy 140 szeles szimmetrikushutes ugy elfer hogy meg marad 2-3 mm a backplatebol es nem lehet hosszabb a haz elejefele 60 mm-nel)
Igazabol mar ki is neztem kettot: Thermalright Peerless Assassin 120 vagy ARO M14. (de minden erdekel ami bazinagy es befer)
Az elso jobban tetszik es van belole feher is, csak a venti igy ugy menne fel hogy a kozepso +a hatuljara szivna a bordarol hatrafele. (mert elore nem fer el a venti) Ez mennyire rontja a hatasfokot?
Az aro nem tetszik de elfer kenyelmesen mert pont ilyen kivitelu hutes lenne idealis (hatrafele terjeszkedik es nem elorefele vagy szimmetrikusan) -
kesenyi
tag
válasz
eisento #94380 üzenetére
Hello!
170mmig sok minden befér a corsairbe, lehet kicsi overkill, de Alpenföhn Brocken ECO Advanced 120mm (84000000148 és így a ram slotok sem lesznek bántva. Lesz egy univerzális hűtőd, ami erősebb processzorokkal is megbirkózik később. -
eisento
addikt
Sziasztok!
Cpu hutot szeretnek vasarolni egy i3 8100as processzorhoz
Alaplap: ASROCK H310CM-DVS
Memoria: valoszinu, hogy gskill aegis 2*8gb ddr4 vagy hyperxbol ugyanugy 2*8gb elvileg mind2 normal magassagu.
15000ft max. Nem kell semmi extra rgb az a lenyeg minel csendesebb legyen es minel jobban hutson.
Haz jelenleg egy corsair carbide 300 de elkepzelheto, hogy cserelve lesz majd valamikor.Koszonom
-
kesenyi
tag
válasz
Troopens17 #94377 üzenetére
Hello! Kell a ház mert az határolja be a cpu hűtő magasságát.
-
Troopens17
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 30k Max
2.: Milyen házba kerül? Amibe belefér az alaplap
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Z690-p DDR5
4.: Processzor típusa? 12600K/KF
5.: Ramok típusa? Kingston Fury 16GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KIT
Szeretném a processzorban lévő potenciált kiaknázni... Oc... -
kesenyi
tag
válasz
Gyöször #94373 üzenetére
Biztosan nem választanám rá! Fele annyi hőcső, 92mm-es venti, sokkal kisebb tdp mint az A35-nél, hozzá teszem azt is visítva tenném rá. Hyper212plus teljesítményéhez képest feltételezem nem visszafelé szeretnél fejleszteni. Minél nagyobb, annál jobban garantált a megfelelő hőleadás. Emiatt felesleges aggódni, hogy elhúzná. A másfél kilós cuccokhoz képest ez pille.
Létezett hozzá am4 kit, de már nem árulják. -
Gyöször
senior tag
válasz
kesenyi #94370 üzenetére
7es freezer nem bírja csendesen hűvösen tartani a nem tuningolt ryzsa 5700G-t? 15 öt adtam meg keretnek, de ha nem kell nem ragaszkodom hozzá, hogy 12évig húzza a deszkát az a böhöm nagy izé. Mostaninak sincs semmi baja, meg az x4-965re ez szükséges volt ez a Hyper212+, rendesen tud porszívózni, ha fűti a talpát a Deneb. De ez mégiscsak fele Watt. Vélemény?
Ja merthogy ennek a hűtőnek semmi baja gyári lapát van rajta semmi hangja ha nem izgatják. Azon kívül semmi baja, hogy nincs hozzá AM4 lefogató. Ezt nem tudom rátenni normálisan sehogy, ugye?
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődöm, hogy a 2g-os kiszerelésű "Arctic MX-4" paszta mennyi (db.-ra) Ryzen processzor "felkenésére" lenne elég?
-
kesenyi
tag
válasz
Gyöször #94369 üzenetére
Emiatt érdemesebb a gyártó oldaláról tájékozódni.
Halk párti vagyok, így a folyadékcsapágyast választanám.
PC ventilátorok típusai, előnyeik és hátrányaik -
kesenyi
tag
válasz
Gyöször #94366 üzenetére
Téves, nem jó mindenre, már ha úgy érted, hogy univerzális a felfogatása.
Az A35 család csak amd-re jó. Ezen felül vannak rgb-s változatai. Az i35 család pedig intelre, és szintén vannak rgb-s változatai. Ugyanakkor mindkét gyártóhoz van a CO verzió, ami dupla golyós csapágyas ventilátort rejt, míg a sima A35 folyadékcsapágyast.
-
1 among many
tag
válasz
kesenyi #94353 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hidrofóbiás vagyok a gépem tekintetében, úgyhogy marad a levegő. Inkább mondok le esztétikai dolgokról. Ahogy néztem, a fekete Noctua NH-D15 jó lenne a lapra, meg rengeteg helyen ki van jelentve, hogy ez "A" legjobb léghűtés. Nem tudom viszont, hogy mennyivel tud többet, mint a Macho. Egyelőre csak régi teszteket találtam, ahol összehasonlítják őket, mindkét hűtő jó pár éves már, és ugyan nem 12-13 gen intel procikkal nézték, de azokban a tesztekben 1-2 fok különbségek voltak köztük. Szerintem be kéne szereznem egy olyan 1700 kitet hozzá, amit szintén linkeltél és legalább adni neki egy esélyt. (Meg közben olvasom, hogy lehet, egy ilyen keret is kellhet: LGA1700-BCF. Egyre jobb. Lassan megint elmegy a kedvem az egész fejlesztéstől... Évek óta halogatom a macera miatt.
) Fogalmam sincs, honnan lehetne rendelni olyan felfogatót. Proc rögzítő keret van dögivel pl. alin, de A1-es rögzítés a régi TR hűtőkhöz, azt nem találok.
-
Gothmog
senior tag
válasz
wingman83 #94364 üzenetére
A Prime B560M-K lapon a vrm-ek nagyon melegedősek, és ugyan elvisznek egy i5-ös processzort, de röcögős a dolog, és inkább egy i3 mellett érzik jól magukat.
Amiket ajánlottam (márkán belül), nem lényegesen drágábbak, de egy alap, nem agyontuningolós i5 mellé már teljesen jó és stabil választást jelentenek.
De ha nincs még meg a lap, akkor érdemes lenne futnod egy kört a megfelelő (milyen alaplapot vegyek) topikban, ahol a nálam lényegesen hozzáértőbbek majd segítenek. (Bár most rákerestem ott a hsz-ekre az Asus B560M-K kifejezéssel, és kb. az az általános tanács, amit én is írtam neked: nagyon melegedős a vrm (van hozzászólás tesztből bevágott ábrával is, ami eléggé mellbevágó), i5 mellé még éppen jó lehet, de csak abszolút budget/szükség megoldásnak, különben inkább egy kicsit komolyabb lapot megérdemelne az a 11400f.)Azért tettem off topikba a hozzászólást, mert ennek nem is igazán ebben a topikban lenne a helye.
-
EQMontoya
veterán
válasz
kesenyi #94362 üzenetére
HDD ketrec nincs, csak ssd van, szoval az nem lesz para.
De a vrm bordak es radik miatt beferni a borda tovehez eleg nehezkes, ami onmagaban meg nem olyan nagy gond, de ha ott valamit meg fesziteni is kell, hogy ra tudd csavarni a kis csavart, az mar eleg sok karomkodast szul.Szoval a hatlapcsere nem gond, De a helyet ugy kell elkepzelni, hogy a procitol balra ugye vrm borda, folotte radiator, jobbra ram, lefele pedig a vga es annak csovei.
-
EQMontoya
veterán
válasz
kesenyi #94357 üzenetére
Lap: X370 GAMING PLUS
Ramok: normal magassagu ddr4 modul, borda nelkul
Egyeb igenyek: [itt leirtam], be lehessen szerelni a vga kiszerelese nelkul, es ez ne legyen orbitalis sz...s -
kesenyi
tag
válasz
kesenyi #94357 üzenetére
Nincs nagy választék méretben, ezek közül választanék:
Meghaladja a 20kt, de Scythe Mugen 5 Rev C 120mm (SCMG-5200) vagy ID-COOLING SE-226-XT -
kesenyi
tag
válasz
Icamingo #94358 üzenetére
Az Id-Cooling SE 224 xt basic amit írtál jó lehet méret ügyileg (154mm), viszont a basic verzióban nem kapsz mellé lga1700 lefogatót (a jövőre nézve) ha jól látom. Az ID-COOLING SE-224-XT-V2-nél már nincs csillagozva az lga1700 foglalat támogatás, megkapsz hozzá mindent. Viszont úgy vélem kevésbé lesz majd halk terhelésnél mint az artic.
Foramaxnál 10k ID-COOLING SE-224-XT-V2
-
Icamingo
tag
válasz
kesenyi #94355 üzenetére
Jelenleg egy Stock 775-ös a vastagabb Intel hűtő van rajta (átalakítva 1156-ra), alapjáraton 50 fok, terhelésnél 80 fölé menne. Ha a turbo be van kapcsolva, akkor játéknál újraindul a gép. Ezért szeretném cserélni. A ház egy régi felsőtápos Fcpc, viszont bőven elfért benne az Arctic Freezer A32 dupla ventivel (12.7 széles, 15.7 magas, 9.9+2.5=12.4 mély). Az oldallapja és a hűtő teteje között kb. 1-1.5 cm hely volt.
Kb. ilyesmi méretűt keresek.
Az Arctic A32-t is kb. 7-8 éve vettem, az még mindig megy a másik gépben és még egy darabig fog is. A félpasszív mód amúgy tök jó benne, nagyon csendes, ami nekem fontos.
Köszönöm -
EQMontoya
veterán
3900x-et, feltehetoleg kikapcsolt pbo-val szeretnek lehuteni.
Maximalis hely 155mm (O11 Dynamic)Ami meg szempont, hogy lehetoleg nem szednem ki az alaplapot, mert a vga-n viz van, es az igy rohadt maceras, szoval valami ilyat keresek, aminek vagy nagyon konnyu a felrakasa, vagy egyszeruen csak felpattan az alaplapon a ket gyari rogzitore, mint az amd gyari huto.
A multkor egy Artctic hutovel nagyot szivtam, ugyanilyen mar beepitett esetben nagyon nem volt hely a vrm bordaktol es hasonloktol odaferni a pici csavarokhoz, ezt lehetoleg elkerulnem.Ajanlatokat szivesen fogadok, keret legyen mondjuk max 20e.
Koszonom elore is!
-
kesenyi
tag
válasz
Icamingo #94352 üzenetére
Hello! Mi a jelenlegi hűtő? Jövőbe építkezni hűtésből 10évre 10kból az meg hát...
Szóval teljesen univerzáls hűtőre van szükség ami sehol sem ütközik fizikai akadályba sem a mostani, sem a jövőbeli alkatrészekkel. Azért kellene a ház pontosabb leírása mert így találomra belőni a megfelelő méretet elég nagy lutri.
-
kesenyi
tag
válasz
Gyöször #94351 üzenetére
Hello!
160mm lesz a max magasság inkább ezek elférnek:
1. Deepcool AK400 (R-AK400-BKNNMN-G-1) (220W tdp)
2. Alpenföhn Brocken ECO Advanced 120mm (84000000148) (170w tdp)
3. ARCTIC Freezer A35 AMD (ACFRE00112A) (200W tdp) -
kesenyi
tag
válasz
1 among many #94349 üzenetére
Hello!
Nem lesz olyan léghűtés ami megfelelő teljesítmény mellett ne takarná ki a ledes ramokat, így valamilyen AIO hűtésben (kompakt vízhűtés topikban) kellene gondolkodnod. Noctuának(<alaplap kompatibilis lista) van a Chromax szériája, az viszont full fekete. Machohoz is elméletileg létezik lga1700kit, (ez kellene) de gyanítom külföldről lehet beszerezni max. -
Icamingo
tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 10 körül
2.: Milyen házba kerül? - ATX, kb. 18cm széles
3.: Milyen alaplapra lesz? - jelenleg 1156-os Gigabyte atx, de később le szeretném cserélni
4.: Processzor típusa? - jelenleg x3450 xeon, ezt is le szeretném cserélni
5.: Ramok típusa? DDR3 Kingston 1600
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Lehetőleg rgb nélküli legyen. 3 hűtőt néztem ki:
FSP Windale 6: jó nagy hűtőborda, 6 db hőcső, viszont nem hátrafelé fúj a venti, hanem a vga felé, lefelé néz. A ventilátor gumi rögzítése nem túl időtálló szerintem.
Id-Cooling SE 224 xt basic: Valós lehet a 810g súly? 180w tdp.
SilentiumPC Fera 5: Gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint az se 224, csak könnyebb (562g) és 220w a tdp.Később majd a lapot, procit és memóriát le szeretném cserélni jobbra (Pl. Ryzen 3900x), Intel és Amd is szóba jöhet, úgy hogy fontos, hogy a hűtő univerzális legyen.
Arctic 34-et is néztem, de azt már sajnos nem kapni.
Ha mást ajánlotok, azt is szívesen fogadom.
Kizárólag hosszú távra tervezek, kb. 10 évig biztosan maradna.
Tuningolni nem hiszem, hogy fogok, de az adott foglalat erősebb prociját akarom majd idővel beletenni.
Köszönöm -
Gyöször
senior tag
Sziasztok,
Szükségem lesz egy procihűtőre:
Házam thermaltake v3, elviekben 160 vagy 163 mm hűtő fér bele, most egy asus m4a88td-v evo usb3 deszkában egy x4 965 procit hűt egy coolermaster hyper 212+ ezt bent van. Nem férne be a kisujjam az oldalborítás meg a hűtő közé.
Nem tudom a leendő alaplap+proci esetleg magasabb-e:
Asrock b550 pg riptide+ 5700G Ryzen
Erre szeretnék egy coolert. 10-12 Max 15ezerért. 65W a proci húzva nem lesz. Ha igen akkor elviselem ha hangja lesz a hűtőnek. Ház tele van ventivel, szerintem elég egy kisebb is mint ez a 212+.
ha 8 ezerért ajánlotok nem fogok bánkódni hová tegyem a maradékot.Ram nincs kinézve, talán kingston fury renegade lesz, 2 modul. Az " nem olyan magasnak néz ki"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autóhifi
- Konzol Screenshot
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- sziku69: Szólánc.
- Ukrajnai háború
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Cipő topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest