Hirdetés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
siot
csendes tag
Sziasztok!
A 3600-am gyári hűtője nem tudta 95 fok alatt tartani a processzoromat folyamatos terhelés mellett, ezért a legolcsóbb vállalható hűtőt keresem hozzá. A hang nem számít, csak a teljesítmény és hogy ne menjen lehetőleg 75 fok felé 0-24 maximális terhelés mellett.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? A lehető legolcsóbbat keresem.
2.: Milyen házba kerül? Nem lesz házban, egy 22 fokra temperált szerverteremben lesz "szabadon".3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock B450 Steel Legend
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa? G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3200MHz
6.: Egyéb igények? -
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Speed®
titán
Elengedett limitekkel 200+W is lehet, PR2 felejtős.
Fuma 2 vagy minimum Mugen 5 Rev.B., el is férne.
Esetleg az újonc 225XT, kifejezetten jól sikerült
Venti minőség téren viszont a Scythe nyilván jobb.
Bár nem laptól, hanem CPU IHStől kellene mérned,
az oldallap síkjáig ez adja, mi is férne el valójában. -
s74__
újonc
Sziasztok,
Karen szíves segítségeteket a hűtő kiválasztásában.
1.:Mennyit szánsz a hűtőre?
Amennyi szükséges 20-30E Ft
16 cm helyem van az alaplaptól számítva
Asus B560M-PLUS
4.: Processzor típusa?
i7-10700K (húzva nem lesz)
5.: Ramok típusa?
Crucial Ballistic gaming memory 2x8Gb
6. VGA Geforce GTX 1660DR4-re azt írja a gyártó, hogy nem kompatibilis az alaplappal.
A többi DR hűtőnél azt írja hogy a pcie foglalat blokkolva, kivéve a pure rock slim2-nél, de az csak 130W. Mekkora teljesítméníyű hűtő kell egy ilyen procihoz?Fentebb javasoltatok Mugen 5 PCGH hűtőt, de nem tudom melyik nem okoz gondot az alaplapnál, melyik fér el normálisan.
Köszi előre is.
-
fury1337
csendes tag
Sziasztok!
10-15k között jó lenne
Fractal Design Meshify 2 Compact
MSI B550 Tomahawk vagy ASUS TUF Gaming B550-Plus
Ryzen 5 5600X
GEIL 16GB Forza DDR4 3200MHz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Amennyire csak lehet halk legyen, esetleg sötét színű -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Procihűtőkhöz teljesen analfabéta vagyok, ezért kérem a segítséget. Alapvetően az a cél, hogy netezésnél-filmezésnél legyen csendes-hangtalan. Játék közben meg a szutyok leggagyibb amd gyári hűtőt sem hallom, szóval az a része mindegy.
kb 10 ezer
CoolerMaster RC-690-KKN1 (ez majd cserélve lesz, szóval annyira nem releváns, de amúgy jó nagy dög)
B450M Mortar Max
Ryzen 3600 (nem egy nagy szám... 4,1 ghz @1,35V ennél többet nem tudtam kihozni belőle, hiába bűvészkedtem bármivel)
Corsair CMW32GX4M2D3600C18
(2x16GB)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Hát franc tudja... szerencsésen olcsón vettem a mostani alkatrészeket, és ezek ilyen világítós szarok. Így a konfigba illés miatt kéne egy fekete + programozható RGB-s javaslat is mindenképp, de alapvetően az olcsóság-hatékonyság irányába mennék.Használtpiacon mire kell figyelni?
Köszönöm a segítséget a kiválasztáshoz!
-
ubiii
csendes tag
válasz
tomcraft29 #92540 üzenetére
Szia!
Nekem most van úton egy be quiet! Dark Rock Pro 4, tesóm i7-8700K-n használja és szuperül, extra csendesen teszi a dolgát. Ahogy nézem elvileg befér a házadba (163mm a hűtő, a házad 165mm-t enged) Ha szabad megjegyeznem én a helyedben cserélném a házat, de a memóriákat mindenképp, gyorsabbakat kíván ez a proci -
Speed®
titán
válasz
scott_free #92541 üzenetére
A BNAnál jóval potensebb a 224XT bordája, a DHPs talp pedig jól jön a Ryzen IHSe miatt. A MarkII hasonló, de minek költsön feleslegesen többet, ha halk lesz így is?
-
scott_free
senior tag
válasz
Speed® #92536 üzenetére
Egy Alpenföhn Ben Nevis Advanced vagy egy Scythe Kotetsu Mark II nem lenne halkabb?
Ahogy néztem, ennek az ID-Coolingnak 900 a legkisebb fordulatszáma, míg ezeknél 500 ill. 300. A min. db(A) értékek is jóval kisebbek: 16 vs. 8 és 4.
Vagy ezek nem valósak? -
tomcraft29
tag
Sziasztok
Ehhez a konfighoz szeretnék egy CPU hűtőt...
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max. 25-30e
2.: Milyen házba kerül? Chieftec LF-02B-OP
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte Z590 UD AC
4.: Processzor típusa? Intel Core i5-11600K (egyenlőre no tunning)
5.: Ramok típusa? 16GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston ValueRAM CL22 (KVR32N22D8/16)
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) ultra csöndes legyen ha van rá mód
Köszönöm
-
Speed®
titán
válasz
abrtom87 #92533 üzenetére
A 3600Xhez járó Stealth rossz vicc kategória sajnos.
Az agresszív PBOt visszafogva offsettel picit javul6,
de nyilván egy jobb hűtővel ég és föld. 224XT Basic. -
TartK
kezdő
válasz
abrtom87 #92533 üzenetére
Ezt dícsérik, de a szakik fognak pontos ajánlást adni.
Ami szerintem fontos, ha kicsit túlméretezed a hűtést, akkor annak nem kell maxon vagy ahhoz közel dolgoznia és így a lassabb fordulatszámmal együtt halkabb is a produkció.
Arctic freezer esport duo. van pár szín, tudod igazítani is.
[link] -
abrtom87
tag
Hello!
Nappaliban van a gépünk, gyerekek (alszanak a szobájukban) mellett filmeznénk levett hangerön, de sajnos annyira hangos a vadiúj gyári AMD ventillátor hogy zavaró. Lehúztam a többi ventillátort, a VGA sajátját is kikapcsoltam, de az lesz a ludas sajnos.
Bitfenix Nova Mesh TG
B350M Mortar4.: Processzor típusa?
Ryzen 5 3600X5.: Ramok típusa?
Patriot Viper 3200Mhz 8GB x26.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Halk legyen, minél halkabb, de azért hozza a gyári hütési értékeit
Ár terén nem sok fogalmam van. Ha azt mondjátok 10 ezerért van jó, elfogadom. Ha 15 ezer, rendben. De feleslegesen nem adnék ki többet ennyinél, csak filmeket nézünk a géppel. A be quiet márkával volt eddig jó tapasztalatom ház hütésben.Köszönöm!
-
s74__
újonc
Sziasztok,
összeállt egy új gép, már csak a hűtő hiányzik, melyben szeretném a segítségeteket kérni.
Proci: I7 10700K
Alaplap: ASUS TUF GAMING B560M-PLUS
RAM Crucial Ballistic 2x8GBHűtőből ezt néztem ki: ARCTIC Liquid Freezer II 280 vagy Be quiet! DARK ROCK 4.
Melyiket javasoljátok? Vagy ha egyik sem az igazi, akkor milyen legyen?
Köszi előre is.
-
fatal`
titán
válasz
kelna91 #92524 üzenetére
Semmi baj nincs a hűtővel, valószínűleg a vízzel sem lenne jobb. 5xxx ryzenek 90 fokig is tudnak melegedni, így tovább tartja a boost/turbo órajelet.
Q. There have been many posts about thermals for these chips and I’ve read a few of your responses to them, as well as this graphic. Basically what you are telling us is that we have to change our understanding of what is “good” and “undesirable” when it comes to CPU temps for Zen 3, right? Cause I see you repeating the same info about how 60-90C is expected(i.e., where 78C may have been the top range, 90C now is, hence your statements about extra thermal headroom) and yet people keep freaking out because of what they have been used to, whether it’s from Zen 2 or team blue?
RH: Yes. I want to be clear with everyone that AMD views temps up to 90C (5800X/5900X/5950X) and 95C (5600X) as typical and by design for full load conditions. Having a higher maximum temperature supported by the silicon and firmware allows the CPU to pursue higher and longer boost performance before the algorithm pulls back for thermal reasons. -
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy bq! Dark Rock 4 Pro hűti a Ryzen 9 5900X-emet. Elvileg ugye 250W TDP-ig jó a hűtő, de én mégis kevésnek érzem kicsit. Pontosabban elég, de jó melegen megy a proci, ha nem akarom, hogy süvítsen. Kb. 1000 RPM-ig nem nagyon van hangja, és amikor az AIDA64 szerint 120-130W körül fogyaszt a "CPU Package", akkor van 70 fok körül. De ha 100-on pörög a proci, és 150-170W körül fogyaszt, akkor simán felmegy 80° fölé, még 90 fölött is volt egyszer (bár akkor húzva volt, és nem optimálisan), miközben a maximális 1500 RPM-en búg a venti. Papíron még lenne 80W TDP, de nem nagyon látom, hogy hogyan tudná elérni. Na meg persze elvárnám, hogy 70 fok alatt tartsa ezt a procit is, nemhogy pl. egy Threadrippert.Arctic MX-4 a paszta, ami kb. 2 éve lett véve, és 8 év élettartamot írnak rá. Felkenve meg csak pár hete volt. A ház jól szellőzik. Ha feltekerem maxra a házventiket vagy leszedem az oldalát, akkor is csak 1-2 fokkal lesz hűvösebb minden.
Én eddig úgy tudtam, hogy ez a hűtő nagyjából a csúcs léghűtésben, de most már kételkedek ebben. Vízhűtést nem nagyon akarok, de azért elgondolkodtató a helyzet.
Mi lehet a baj a hűtőmmel? Tényleg ennyit tud?
-
Lenovo alaplapomhoz keresnék procihűtőt ami totál egyedi hűtésnek látszik. Furattávolságok 65mm, átlósan 92mm. (gondolom eleve 80-92mm-es hűtő lehetett rajta, a lapon lévő rajz alapján ferdén) Lenovo support nem ismeri mert kína only modell. Még egy nyamvad part numbert sem tudnak a hűtőhöz. Persze hátlap is kell mert az sincs hozzá. Sima ATX gépházba belemegy.
Ötletek? -
Speed®
titán
válasz
lavorka #92517 üzenetére
Elengedett power limitek mellett 200++W az étvágy AVX workload alatt, szóval ha már új hűtő, akkor ne aprózd el szvsz, a keretbe aprón szétnézve az ilyen fűtőértékre kitalált HEDT megoldások is beleférnek. Pl.: DRP4, R1U. Utóbbit javaslom inkább, szerelése egyszerűbb, ill. a RAMokra sem takar rá, a házba pedig ippeg befér (168mm a 170mm helyre), ráadásul illik a lapod dizájnjához is ;p
-
lavorka
aktív tag
Üdv! Boldog tulaja lettem egy i7-11700KF procinak nemrég. Jelenleg Coolermaster Hyper 212 EVO van rajta, a gyárinál jobb ventilátorral. Ami általános használatra elég is, de komolyabb terhelés esetén 70-80 fokig is felmegy a CPU.
Be QUIET Dark Rock 4-et néztem ki erre a célra, ez mennyire lehet jó választás?1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Amennyi szükséges egy normális (lég)hűtőre 20-25E max.
Corsair Vengeance C70
Asus Prime z590-P
i7-11700K (húzva nem lesz)
HyperX Fury 2x8GB DDR4 3200MHz -
TartK
kezdő
válasz
Speed® #92512 üzenetére
Speed(R)
mgoogyiA szereléstől kezdek tartani. Én arra gondoltam asztalon raknám fel és utána a gépbe kerülne. b550 tomahawk lenne a lap és a ram
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz BL2K8G36C16U4R/B/Wvagy, bár ez magasabb
G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GVK
-
Baaraanz
tag
Most, hogy visszatért az élet a topicba felteszem a kérdést újra
Sziasztok!
15-20k2.: Milyen házba kerül?
Fractal Design Focus G ablakos3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS TUF GAMING Z590-PLUS WIFI4.: Processzor típusa?
Intel Core i7-11700 2.5GHz Socket 12005.: Ramok típusa?
16GB 3600MHz DDR4 RAM Kingston Fury Renegade CL16 (2x8GB) (KF436C16RBK2/16)6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Minél halkabb (Nem kell passzív)
7/24 működés (Szerverként is üzemel)Köszi
-
TartK
kezdő
-
TartK
kezdő
válasz
Speed® #92506 üzenetére
Igazából nem vettem át, a küldés után láttam már, mikor írtad, hogy ez 3as.
Elvben ma hozzák de a bolt jelezte, hogy ne vegyem át ha nem akarom, elrontották és sorry. Átvegyem azért? Érhet postával 16000ret a kerettel együtt? Egyáltalán mi az a ryzen amit ezzel biztonsággal le lehetne hűteni?
5800x vagy 5700g? -
mgoogyi
senior tag
Valamelyik gyártónál láttam már slim 140-est. Egyébként 25mm vastag az a 135-ös venti, talán van annyi hely magasságban is, hogy egy 140-es is beférjen.
Én annyira nem tartanék ettől a problémától, legrosszabb esetben egy 120-ast teszel be.
Egyébként meg nagyon jó ventik ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest