Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz xkoti #51764 üzenetére

    Nem egyforma szögben van a kamera, valószínűleg a mikrofon elhelyezése sem egyezik meg, így nehéz összehasonlítani a kettőt, hiába egy ember készítette a két tesztet.

    A hang egy trükkös dolog, nehéz jósolni és nehéz összehasonlítani, valamint sokszor valójában nem az a problémája vele, hogy hangos, hanem az, hogy a fülnek kellemetlen frekvenciatartományban hangos. Én látatlanban azt mondanám, hogy a két kapcsoló hangja valószínűleg nem tér el egymástól észlelhető módon (Outemu brownt nem hallottam még, Gateron brown van karnyújtásnyira), azonban úgy vélem, mégis a CK350 tűnik majd a halkabbnak. Ezt arra alapozom, hogy
    1. videó alapján alacsonyabbnak tűnik a ház (azaz kevesebb légrés = kevesebb hely visszhang képződésére), bár a hivatalos adat ennek ellentmond
    2. nehezebb 250 grammal, és a súly általában jó hatással van a hangra (nehezebb = mélyebb a hang = kevésbé zavaró és hallatszik hangosnak)
    3. ugyanaz a kupakkészlet kerül rá, így az nem befolyásoló tényező (vastagabb kupak vagy más anyag = mélyebb hang)

    Ellenpólusként ott van nyunyu, aki a pengő Outemu rugókra panaszkodott többször is, ami mivel magas frekvenciatartományban borzolja az idegeket, ezért hangosabbnak hat a kelleténél.

    Mindenesetre a ma divatos floating design (mint ez a két CM billentyűzet is) miatt hangosabbak a billentyűzetek, a billentyűk körüli magas műanyag vagy fémperem eléggé sok hangot megfogott és plusz merevséget is adott a billentyűzetnek, ami most kijut.

    A két billentyűzet között nem csak a kapcsoló az eltérés, szoftveres feature-ökben sokkal jobb a CK550, nézd meg a különbségeket, ha ez fontos.

    Ha nincsen deskmat az asztalodon, szerezz be, az is javít a hangon.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák