Hirdetés

Natec Genesis Thor 300 RGB, a pénztárcabarát mechanikus klaviatúra

Szinte mindent tud, amit kell, ráadásul egy Deák Ferenc is bőséggel betakarja.

Hirdetés

Bevezető, specifikációk

Amikor mechanikus billentyűzetekről esik szó, sokan csak legyintenek. Persze a legtöbben elfogadják, hogy ezek a szerkezetek igazán komfortos játék- és gépelési élményt nyújtanak, de sajnos áruk legtöbbször nem túl baráti: némelyik modell költségén akár már egy jobbfajta videókártyát is vásárolhatunk. Érthető hát az óvatos duhaj hozzáállás, ellenben a Natec/Genesis bebizonyította, hogy nem feltétlenül muszáj egy félhavi fizetést feláldoznunk a minőségi billentyűpötyögtetés oltárán, hiszen a Genesis Thor 300 RGB tasztatúra meglehetősen kellemes adottságokkal rendelkezik, és bőven húszezer forint alatt kapható.

Minden sallangtól mentesen - csak a legszükségesebbek
Minden sallangtól mentesen, csak a legszükségesebbek [+]

A színes doboz konszolidált tartalma egyenesen arányos a visszafogott árcédulával: egy műanyag gombkiszedő csipeszen, egy billentyűkombinációkat magyarázó, kihajtogatható információs lapocskán és egy Genesis matricán kívül csupán magát a klaviatúrát találjuk benne, egy szövetszerű porvédő zsákocskába csomagolva.


[+]

Az eszközt kézbe véve rögtön feltűnik tisztes súlya: az alumíniumvázas eszköz tömege némileg egy kilogramm fölött van (1254 g) - érződik, hogy van benne anyag. Alapból a gyártó kétféle kapcsolótípussal hozza forgalomba: Outemu Red és Outemu Blue MX-kópiák közül választhatunk, s míg az előbbi, lineáris (azaz határozott nyomáspont nélküli) változat talán inkább a játékos kedvű felhasználókat veszi célba, addig az utóbbi a gépelési élményre helyezi a hangsúlyt a hangosan klikkelő-kattogó kék kapcsolókkal – szerkesztőségünkben ez a variáns tette tiszteletét.

A kék Outemu kapcsolók
A kék Outemu kapcsolók [+]

Összesen 108 lebegő gombot számolhatunk össze rajta OEM profilban, és legnagyobb örömünkre a dedikált "í" karakter mellé kétsoros Entert is kapunk. A kiosztás magyar ugyan, de az ékezetes karakterek szitázása a másodlagos gombfunkciók helyére esett meg, így a világítás bekapcsolásakor nem rajtuk keresztül, hanem az adott kupakon lévő elsődleges jel/szimbólum alól szűrödik fel a fény. Ezek az ominózus ABS kupakok elvileg kettős fröccsöntéssel készültek, belső falvastagságuk átlagosan körülbelül 0,5-0,6 mm, alattuk a kapcsolók 4 mm-es úton járnak, féltávon (2 mm-en) aktiválódnak és mintegy 55 gramm nyomóerő kifejtése szükséges ennek eléréséhez.

A kupakok, felülről és alulról A kupakok, felülről és alulról
A kupakok, felülről és alulról [+]

Természetesen teljes N-Key rollover áll a rendelkezésünkre, de az Fn+Scroll Lock lenyomásával 6KRO üzemmódba is kapcsolhatunk (ennek értelmét egy korábbi teszünkben már megmagyaráztuk az N-key rolloveres részben). Az RGB világítást is az Fn és a különféle billentyűk egyidejű lenyomásával vezérelhetjük, de erről majd bővebben értekezünk írásunk második oldalán.

A jól megszokott plasztik gombkiszedő csipesz
A jól megszokott plasztik gombkiszedő csipesz [+]

Az USB csatlakozóban végződő, fixált habitusú vezeték 1,6 méter hosszúságú és harisnyázott, elvezetését pedig a billentyűzet alján található kábelcsatorna biztosítja mindkét irányba. Ha sokat mozgatjuk a perifériát, a madzag kimászhat a helyéről, de ha nem piszkáljuk túl nagy hévvel az apparátust, akkor nem lesz ezzel különösebb problémánk.

A Thor 300-as alulról
A Thor 300-as alulról [+]

Az alsó fertályon amúgy fellelhetjük még a magasság állításához elengedhetetlen kihajtható talpakat, és négy csúszásgátló gumitappancsot, melyeknek köszönhetően a billentyűzet gépelés közben stabilan tartja helyét az asztallapon, nem csúszkál össze-vissza.

Specifikációk
Típus Natec Genesis Thor 300 RGB
Kapcsolók mechanikus, Outemu Blue/Outemu Red
Gombok száma 108
Gombok útja 4 mm
Működésbe hozási távolság 2 mm
Működtetéshez szükséges erőkifejtés Blue: 55 gramm
Red: 45 gramm
Érzékelés 6KRO/NKRO
Háttérvilágítás PRISMO RGB, 13 sztenderd + 8 játékspecifikus világítási mód, két extra módban gombonként konfigurálható
Kábel 1,6 méteres, fixált, harisnyázott USB kábel
Multimédia vezérlő Fn + [gomb] kombinációjával
Extrák kábelvezető csatorna
Méret 442 x 136 x 36 mm
Tömeg 1,2 kg
Támogatott operációs rendszerek Windows XP/Vista/7/8/10, Mac OS X 10.5, Chrome OS, Linux kernel 2.6+
Termék honlapja Natec Genesis Thor 300 RGB
Garancia 2 év
Ár kb. 17 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés