- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- E-book olvasók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
orc88
őstag
Sajnos csak csilivili-szivárványban tud. Van fényerő állítás, így ha csak kicsit huzod fel a fényerőt, egy bizonyos pontig csak piros színben világit, viszont halványabb is. Esetleg ha kell kép róla tudok majd küldeni, írj privátban.
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
ZaenN
csendes tag
Erről mik a vélemények?
A permanensen hozzáadott csuklótámasztól eltekintve megfelel minden elvárásomnak ha csak a specifikációkat nézem.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, A Razer Blackwidiw Ultimate Stealth verzio miben különbözik a sima alap blackwidow szériától? Más háttérvilágítás, csendesebb nyomógombok?Köszönöm.
-
orc88
őstag
Nem vagyok szakértő a témában, csak gondoltam leírom, hátha segít vagy tetszene.
3 napja vettem egy Genius Scorpion K9-et. Neten sehol nem találtam róla tesztet angol v magyar nyelven, 1-2 volt csak szlovákul, így félig vakon rendeltem meg.. Viszont eddig nagyon tetszik, a gombok halkak, alacsonyak. A háttérvilágítás színe "érdekes" de engem nem zavar, van akit igen. 14 gyorsgomb/média gomb. Az ívelt kialakítást könnyen megszoktam. iWay-röl rendeltem, 8ezer volt kiszállítással. 1 nap alatt kihozták."Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
takacsbotond
őstag
-
scream
veterán
Hali!
Jelenlegi Lenovo 73P2635-amat szeretném lecserélni egy új billzetre, kezd hangos lenni...
~12ezerig milyet érdemes venni, ha egy kis játék is szempont (moba, kis cs:go, stb), kellene, hogy látszódjanak a spec karakterek (zárójelek, stb), magyar kiosztás, illetve hogy halk legyen? Van ilyen?
-
thomeef
őstag
Belépő szintű membrábos gamernek ez a Lioncast LK10 elég bestbuynak néz ki. Letisztult desing, anti ghosting, csuklótámasz 8k hufért? És durván jók a vélemények róla.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
ZaenN
csendes tag
válasz tDr1v3r #25087 üzenetére
Jó, hát akkor kivárok egyelőre.
Még az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség ez és ez verzió között (persze a színétől eltekintve)?
Nekem az egyszerűbb, "kígyó nélküli" dizájn talán jobban bejönne, de kíváncsi lennék, hogy azon kívül van-e eltérés.Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
[link] Nincs raktáron egyelőre, de gondolom érkezni fog.
Szerintem menni fog majd a keycapcsere is nálad - nem csak sérülési, hanem minőségi vagy esztétikai okokból is. Nem rosszak a Corsair-ok amúgy, de a keycapcsere az alsi soron halál a nem standard méreteivel.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
1Laci
tag
Hello, tudnátok ajánlani jó billentyűzetet (vagy egér+bill. kombót) 6000 - max. 9000 ft árkategóriában?
Ha belefér az árba és van jó kábel nélküli, jöhet az elsősorban persze. Ha van e+b set ennyiért jó minőségű, akkor természetesen az lenne az igazimilyet szeretnék:
-ha lehet fekete
-alacsony billentyűk
-full size
-multimedia gombok előny-az egér ne legyen miniatűr méretű
-minél halkabb legyen, sajnos valamelyiket két szobával arrébb is lehet hallani
a márka mindegy, csak az ár és minőség legyen viszonylag jó azzal is sokat segítenétek h milyen márkák után érdemes nézelődni vagy h mit érdemes elkerülni, bármilyen tapasztalatok jöhetnek.
köszi előre is!
-
stranger28
addikt
válasz HollyBoni #25079 üzenetére
Nem géppel, de le lehet mosni. Csak az USB-re kell figyelni, hogy ne legyen vizes, bár arra is van védő hozzá. De szerintem az a legjobb benne, hogy nem egy mélyedésben vannak a gombok, mint általában, hanem egy sík felületből emelkednek ki, szóval a kefével, amit adnak hozzá, szépen ki lehet pucolni. Most is tele van kábeldarabbal, ónnal, meg morzsával, de nem érdekli, nincs hova beleessen. Ha meg nagyon retkes, leslagolod.
Írni nem rossz rajta egyébként, jobb szerintem, mint egy átlag valamin. Egész jól visszajelzi, ha lenyomtad, nem kell odaverni neki mindig, pedig már elég régi. De persze nem olyan, mint a Filco volt. Viszont anno 4 ezerbe került újonnan elárazva, annyit megért.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
Corsair eleg penge billentyuzeteket gyart, viszont legnagyobb hibaja, hogy az also sor keycapjei nem a standard cherry szabvanyt kovetik, ami miatt igen nehezkesse valik a cserejuk. Ha a csere nincs tervben, akkor nyugodt szivvel tudom ajanlani.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
ZaenN
csendes tag
válasz tDr1v3r #25075 üzenetére
Nekem nem sikerült egy oldalon se találnom eladót. :/ Ducky Shine 3 TKL (Brown switch, Orange/Blue LED)
Quickfire meg Corsairről pedig írtatok ellenvéleményt (mondjuk jobb opció híján lehet marad az utóbbi). Nem tudom mitévő legyek.
Esetleg más alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!Meghalt a Gigabyte Aivia Osmium billentyűzetem, ezért egy másikat vennék helyette.
Mit ajánlanátok?
A Logitech G710+-t néztem ki.Erről mi a véleményetek?1.Mekkora összeget szánsz rá? kb 30000Ft
2.Használt szóba jöhet-e? Csak használt.
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Első sorban játék, néha fórumozás, és facebook.
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mechanikus.Eddig MX Red volt, de más is szóba jöhet.Blue-t semmiképp sem szeretnék.
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények Világítás, csuklótámasz.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? Előny, de nem feltétel.Minden magyar betűnek legyen rajta hely.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
HollyBoni
veterán
válasz stranger28 #25078 üzenetére
Hogy bírja neked, tényleg mosható?
Igazából bármilyen billentyűzetet meg tudok szokni, viszont 2-3 hónaponta leöntöm őket valamivel, ezért gondoltam K310 jó választás lenne.
-
Domonkos
Ármester
válasz alfalibra #25076 üzenetére
En akarmelyik modecom-rol lebeszelnelek. Nekem csak rossz tapasztalataim vannak veluk. Talan annyi az ossz pozitivum, hogy kelloen hosszu garancia jart hozzajuk, mert mindegyik csutortokot mondott. Raadasul meg a vilagitasuk sem volt valami kivalo. Azutan egy gigabyte force k7-re valtottam. Utobbira nem panaszkodtam - bar most nagyon megugrott az ara.
-
alfalibra
tag
Sziasztok!
A Fujitsu KB910-ből nincs magyar kiosztású, csak a világítás nélküli verzióból van magyar?
A nem magyar kiosztású a billentyűzeteken ugye nem csak a betűk, hanem a szimbólumok (!%/*># stb) is máshogy vannak, úgyhogy ha át is állítom szoftveresen magyar kiosztásra, az nem elég, ha betűket vakon tudom, de a szimbólumokat is mind fejből kéne tudni, mert a billentyűzetet hiába nézem?Ezek közül esetleg ajánlott valamelyik? (átlagos felhasználásra, játék nuku; vezetékes laptopszerű slim billt keresek, lehetőség szerint háttérvilágítással)
Canyon CNS-HKB5HU Slim
CHERRY JK-0340HU
Modecom MC-5007 HUN -
eagleberg
tag
A Rapid I-nél azt hiszem elég sokan panaszkodtak, hogy a ledek meghaltak.
Hogy ez most is így van-e még azt nem tudom.
http://www.amazon.de/Cooler-Master-Rapid-i-Gaming-Tastatur-SGK-4040-GKCR1-/dp/B00KHVOVBG/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1454000675&sr=8-2&keywords=CM+Storm+Quickfire+Rapid+i -
eagleberg
tag
válasz Domonkos #25068 üzenetére
Köszönjük a beszámolót.
Közel sem ilyen alapos tesztet már én is végeztem.
Én egy red-model m viszonylatban tapasztaltam hasonlóan kis különbséget.
A red-en gyorsabban a model m-en kicsit lassabban gépeltem.
VIszont a red-en többet hibáztam, nekem kissé puha, könnyű melléütni...
Szóval mindegyik jó -
nyunyu
félisten
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
Mivel lassan egy teljes eve hasznalom a dvorak kiosztast elsodlegesnek a sajat gepeimen, igy gondoltam hogy ideje lenne egy hosszabb gepelesi tesztnek alavetni. Es ha mar csinalok egy ilyet, akkor abba belefuzok egy cherry mx blue vs buckling spring osszehasonlitast is.
A felallas: A szoveg a Ludas Matyi mek.hu-s valtozata ekezetek nelkul. A 2 billencs: cherry oldalon kbc poker 2, buckling spring oldalon az almighty IBM Model M. Mindkettonbarebackcsuklotamasz, oring es egyeb modok nelkul - ugyanaz a kiosztas stb. A layout sajat, eredeti, aminek van egy kis koze a programmer dvorakhoz, de par orultseg at lett rendezve benne. Mereshez egy sima note alkalmazast es keyloggert hasznaltam, hogy kicsit tobb info maradjon meg. Hogy nagyon sokat ne jatsszon kozre a faradtsag vagy nehezseg igy ermefeldobas alapjan a cherryvel kezdtem, majd 5-5-10-10-15 perc utan az aktualis mondat vegen tartottam egy perc pihit, majd billentyuzetet csereltem es folytattam. A tesztet hetvegen nyomtam le, de csak mara sikerult a logot kellokepp atturnom normalis statisztikat felmutatva. Ez alapjan pedig 1:00:25 alatt vegeztem az 21272 karakteres szoveggel, amibol ha az 5 cserenel levo pihenoket kivesszuk, akkor ~384cpm-et kapunk; amivel elegedett is vagyok. Jo/osszes szo aranya: 0.9912. Leggyorsabb mondat 460cpm, leglassabb 244cpm. Leggyakoribb hiba: szo utolso szava es a space osszekeverednek - es kapasbol 2 szot elront - ezek termeszetesen igy, duplan vannak szamolva.
Viszont ami erdekes, hogy a cherry mx blue-val valoban gyorsabban gepelek, attol fuggetlenul, hogy nem ezt hasznalom elsodleges billentyuzetnek. Konstasn 3-4%-kot vert minden cserenel as IBM-re. Ezt leginkabb az actuationig levo rovidebb billentyuutnak tudnam be, meg talan annak, hogy meg mindig egyszerubb rajta a double-tap. Raadasul amit korabban irtam hibait, hogy szerintem miert nem annyira alkalmas munkara, az gepelesnel szinte elo sem jon.
Masik erdekes dolog viszont az volt, hogy a sessionok befejeztevel mindig orom volt atulni a masik billhez. Az IBM-re azert volt jo valtani, mert ergonomikusabb a hajlitott hatlappal (amit ha egyszer megszokik az ember le nem akar rola mondani ), a pokerhez pedig kicsit konnyedebb a puhabb billentyuk miatt. Viszont ezt csuklotamasz nelkul (foleg ugy hogy nem voltam hozzaszokva a profiljahoz) sokkal farasztobb volt hasznalni. Olyan volt erzesre, mintha magasabb lenne az IBM-nel - pedig aztan megsem - es nagyon hatra kell hajtanom a csuklomat hogy felerjem. Masik oldalon meg az iso enter es bal shift volt a zavaro.
A hangrol a velemenyem meg mindig nem valtozott. A model M-nek jobb a hangja, de a hangereje miatt sokkal elviselhetetlenebb, mint az mx blue.
Osszessegeben mindketto nagyon kozel van szerintem a plafonhoz - mar ami a munkara valo hasznalhatosagot illeti, es ha az ember megtalalja nekik a megfelelo helyet, akkor olyan periferiakkal dolgozhat, ami soha nem fog csalodast okozni. Az hogy mire meg hogy hol fogom hasznalni a ket klavit, ez alapjan nem valtozott; a model m marad az otthoni gepnel fo billentyuzetnek egy luxemate i200 macropaddal kiegeszitve, a poker meg jon velem ha at kell ulni masok gepeihez - meg arra a minimalis jatekra.
Barmi kerdes van itt, vagy privatban valaszolok.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Logitech K310-et használ valaki?
-
haxiboy
veterán
Hardveresen és szoftveresen is rendben van. SDK is elérhető már a Corsairhez így ha nem tetszik írsz saját programot. Én épp egy EVE Online utility-n dolgozok ami birtokba fogja venni a billentyűzet háttérvilágítását és bizonyos események hatására ezeket működésbe hozza
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
ZaenN
csendes tag
válasz thomeef #25023 üzenetére
Erről mi a vélemény?
K65 TKL, német kiosztással, mx brown switchek, RGB háttérvilágítással.
Ahogy olvasom hardver szempontjából jó minőség, szoftveresen már kevésbé, de azzal sokat úgyse terveznék szórakozni.
Amiket még néztem:
Ducky Shine 3 TKL (Orange LED) - beszerzése mondjuk nehézkesnek tűnik
CM Storm Quickfire Rapid / CM Storm Quickfire Rapid-i - csak i-s verzió háttérvilágításos, igaz?[ Szerkesztve ]
-
alfalibra
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan vezetékes, magyar kiosztású billentyűzetet (két soros enterrel), ami slim kialakítású, esetleg azt se bánnám, ha lenne szép kék háttérvilágítása, de ha csak azon múlik, nem olyan fontos.
Igazság szerint a HP pavilion DV6-os laptopom billentyűzetét imádom, nagyon kellemes érzés pötyögni rajta, úgyhogy olyan féle billentyűzetet szeretnék. Próbáltam rákeresni, hogy miféle az a billentyűzet, mik a jellemzői, hogy az asztalimhoz is olyan tipusút tudjak keresni, de nem találtam róla részleteket. Én ránézésre csak annyit tudok megállapítani, hogy slim, de több jellemzőt sajna nem. Ha esetleg valaki tudná, hogy milyen felépítési tulajdonságai vannak, vagy tudna olyan fajta billentyűzetet ajánlani asztali PC-hez, az nagyszerű lenne!
Nem játszom, csak gépelésre használnám.
Ja, és alapvetően olyan 10ezer Ft körüli árban gondolkodom.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Toncos #25059 üzenetére
1. ne legyen sz.r
Igen, ez nekem is elsőrangú szempont. Igazad van, néha nem árt tisztázni, mi a fontos.
Nálam 0. helyen szerepel, így elfelejtem kiírni. Tisztelet a nagyszámú kivételnek, de egyesek elfelejtik figyelembe venni.Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Toncos
tag
Üdv.!
5000 Ft-ig bezárólag keresek billentyűzetet, viszont az ajánlott lista darabjai már régen nem kaphatók ebben a kategóriában, úgyhogy kérném tanácsotok.
Igényeim:
1. ne legyen sz.r
2. hangerő és play/pause gombok előny
3. slim előny (notebook miatt megszoktam a rövid nyomáspontot).
Ami elszomorít, hogy láttam itt Genius Slimstar 120 ajánlást, amit én éppen lecserélni szeretnék, mivel személyes tapasztalatom szerint ez bizony egy rakás sz.r (v.ö. 1-es pont): újkorában 2 nap használat után, de egy teljes szétszedés-mosdatás-WD-40-ben fürdetés után is szorul mindene. Az egyéb Genius cuccok (pl i222) mennyiben térnek el ettől? Mi a fórum konszenzusa ebben a kategóriában?
Előre is köszi a segítséget! -
-
eagleberg
tag
válasz eagleberg #25052 üzenetére
Elnézést mindenkitől akit izgalomba hoztam
Lemondtam a billencst. Egyenlőre. A színekben nem tudok dönteni, ezért inkább ezt rendeltem:
http://www.ebay.com/itm/NPKC-17-Switch-Tester-Keyboard-Cherry-MX-Sample-Kit-Gray-Clear-White-Razer-/272039386114?var=570852426897
Ez még mindig olcsóbb mint 4-5 mecha a fiókban
Tudom ez úgysem lesz olyan mint egy teljes, burkolt billentyűzet, de van azért viszonyítási alapom.
Ha kell majd valakinek kölcsön (Szeged környéke) megbeszélhetjük. -
-
eagleberg
tag
Rendeltem egy ilyet:
http://www.amazon.de/dp/B012NRT8J6/ref=pe_386171_38075861_TE_item
Szerintetek jó lesz ez? -
thomeef
őstag
válasz Tarill #25049 üzenetére
Maradjon a Tesoro Durandal szerintem
(#25022) ZaenN : Nem sokára jön az Asus ROG-nak mechanikus billentyűzete leszedhető Numpaddal, azt lehet megvárnám a helyedben. [link]
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Domonkos
Ármester
válasz Tarill #25049 üzenetére
Hat akkor mondjuk az. De az altalad felsorolt kriteriumok kozul, pont a mechanikussagrol lemondani a legrosszabb dontes. Vagy ha tenyleg lemondasz rola, akkor tarts tavol magad toluk, mert konnyen okoznak szivfajdalmat
-
Mukucs
senior tag
Hihetetlen, hogy semmi jó numpad nélküli billentyűzet nincsen. Ami MAGYAR kiosztású.
-
thomeef
őstag
válasz Tarill #25046 üzenetére
A tesoro nem ipari hulladék, de nem is bestbuy kategória. Olyan középkategóriájú cucc. Az asus echelon van még pár ezressel 30k fölött ami kielégítené az igényeid. És nagyjából a magyar kiosztás el is fogyott "ajánlható" kategóriában.
-
Tarill
őstag
sziasztok! szeretnék venni egy normális billentyűzetet;
1.Mekkora összeget szánsz rá? max 30k
2.Használt szóba jöhet-e? inkább nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Játék
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus) mechanikus
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények: mindenképp legyen háttérvilágítása, lehetőleg vezetékes legyen, usb-s, egy usb hub se gond ha van rajta
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? igenÉn iponnál a tesoro billentyűit nézegettem, elég pofásak minőségről valakinek tapasztalata esetleg? jelenleg egy gigabyte k8100-at használok, de így másfél év használat után egy ipari hulladéknak tartom, pedig ez se volt túl olcsó...
-
Domonkos
Ármester
válasz Mukucs #25042 üzenetére
Zalman ZM-K500? 15k-ba eppen belefer, mecha,
benne is van az ajanloban, linearis kapcsolok meg jok jatekokhoz.
Nem tudom hogy mik errol a velekedesek. Nalam nem volt, nem probaltam es inkabb csak en lettem most ra kivancsi, mintsem ajanlanam. Valakinek van tapasztalata vele?Szerk: Hopp.. ez nem magyar
[ Szerkesztve ]
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok! Kis méretű billentyűzetet keresek, 15 ezer körül, amin nincs numpad és magyar kiosztású. Létezik ilyen?
-
őstag
Igen, csak ha nem kezeli a következőket:
W+A+Q+CTRL+SPACE
S+D+CRTL+SPACE
Volt olyan billentyűzetem, amin ez a 2 kombináció érdekes módon működött, de a következők mégsem:
A+W+D / S+W+D / Q+W+D / Q+S+D / TAB+W+D /
akkor nekem nem lesz megfelelő. Clicky kapcsoló is csak nagy duzzogva.
Egyébként korához képest nagy előnye számomra, hogy megvan az alt+gr gomb.A PgUp-PgDn végülis szépen egymás alatt vannak. Én gyakrabban használom, mint az insert-delete gombokat. Jaigen, tenkeyless.
[ Szerkesztve ]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
nyunyu
félisten
Miert, kell hozza a 2 dugon, meg 10 centi 5 eres madzagon kivul mas is hozza?
Na jo, 10 perc forrasztas.Egyebkent meg eleg erdekes ez a 75%-os nemet kiosztas, tuti hulyet kapnek, mire par het alatt megtanulnam, hol van az Ins/Del, stb. rajta
-
-
őstag
válasz Domonkos #25032 üzenetére
Nem volt még gépre kötve, messze van, nincs AT-PS/2 átalakító hozzá
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Domonkos
Ármester
-
őstag
Hello!
Ha a KPT kapcsolóban lévő Contact mechanism : Metal leaf, akkor joggal bízhatok az NKRO tulajdonságban? Van egyáltalán mátrix, ami korlátozza a leütéseket, ha metal leaf?
-
nyunyu
félisten
válasz TaliGa #25013 üzenetére
itt most a sok 10k-s mecha/gamer márkákra gondolok?
Egy kilencvenes evekben meg hasznalt anyagokbol es technologiaval gyartatott kupakszett uj ara parszazas tetelben 75-100$ kozott mozog. *
Persze, hogy mindenki az olcso vekony ABS kupakokat hasznalja, gagyi lezeres feliratozassal, mert az tizen-huszon dollarert legyartjak a kinaiak.
*: Hej, de szeretnem meguszni 100$-bol a vastag feher vagy bezs PBT kupakszettet valami minosegi magyar dyesub feliratokkal, de nagyon ugy tunik, hogy ISO sem lesz belole, nem hogy magyar.
Kell a halalnak az 50$-ert egyedileg gyartathato vekony ABS lezeres feliratozassal.
-
Ispy
veterán
válasz thomeef #25023 üzenetére
Amazonon biztosan van még, mert én most küldtem vissza egyet
De ebben se brown switchek nincsenek, se világítás.
Viszont van CM Storn Quickfire rapid ISO amazonon, ez olyan 46k volt postával együtt, tudom, mert egy ilyet is visszaküldtem nem is olyan rég. Viszont ebben brown switchek vannak és van fehér állítható világítás, nagyon tuti kis billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #25016 üzenetére
De nem csak ez az egyetlen nagyobb problema. Masik ami nagyon aggaszto, hogy a capslock tul jo helyen van ahhoz kepest, hogy mennyire hasztalan. Esc-kel, backspack-szel vagy control-lal felcserelve mar egy kicsit normalisabb.
Koszonjuk az IBMnek, hogy kihozta a Model M-et, aminek a kiosztasat a mai napig mindenki masolja.
Elotte a Model F-en meg mashol voltak a Ctrl, Shift, satobbi gombok, igy tuti nem nyomtad meg veletlenul a Caps Lockot.
-
nyunyu
félisten
válasz TaliGa #25013 üzenetére
Direkt külön hsz-be kérdem, hogy mi a francért nem lehet pl. csak keycap szettekbe legyártani a kis országok kiosztásait
Nem mindenkinek van rugalmasan programozhato lezeres feliratozo gepsora.
Tamponnyomas sem olcsobb, mivel ott le kell gyartani a szitat, az sem olcso, ha csak 10-20 darabot kell gyartani.Advancedebb feliratozasi megoldasok (doubleshot, dyesub) meg gyakorlatilag kikoptak a jelentos koltsegvonzatuk miatt.
ISO kiosztas megint kulon allatfaj, ~5k USD legyartani egy komplett ISO billzetnyi ontoformat a 105 gombnak.
Igy a kisebb gyartok nem foglalkoznak az europai juzerekkel, mivel nem terul meg parezer kupakszett alatt.[ Szerkesztve ]
-
válasz TaliGa #25012 üzenetére
Osztom a véleményed, nekem is a rövid shift és dupla enter a kívánságom
Nem baj, h nem vagyunk egyformák.
Korábban már írtam, hogy németet kell keresni, arra csak pár ékezetest kell matricázni és kész. Nekem a jobb shift is rövid, oda befért elé az ű is. Ezt javaslom Neked is, írtak boltokat is korábban.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
thomeef
őstag
Hát az már neccesebb, Corsair K65 ami neked kéne, de max használtan tudod beszerezni, vagy esetleg amazonon még lehet pár darab újonnan is.
-
thomeef
őstag
válasz Cheesy #25018 üzenetére
(#25018) Cheesy Multimédia gombok nincsenek, de ennyiért ez az egyik legjobb.
(#25019) ZaenN: Az mx brown inkább gépelés melletti kisebb mennyiségű játékra való, játékra inkább red switch, bár itt a fórumon is sokan használnak brownt játékra.
Corsair K70 (ez red), Cougar 700k (ebből van brown és red is, az osztott space ha zavar akkor nem ajánlom, ettől eltekintve frankó), Corsair strafe (brown és red is van belőle, nincs csuklótámasz), G.Skill KM780 (ez is brown) Ezek mind csúcsminőségű darabok.
[ Szerkesztve ]
-
Cheesy
őstag
Keret: 10k körül
Nem kell gamer, nem kell RGB, nem kell csillivilli, mechanikus sem feltétlen, ennyiért meg nincs is- új legyen
- halk legyen
- strapabíró
- magyar vagy ISO kiosztás
- néhány multimédiás gomb sem árt (hangerő, némítás, stb.)
- ne legyen slimMelóban egy Lenovo SK-8825 -t használok, gyakorlatilag elpusztíthatatlannak tűnik, érdekes, hogy nem találni eladót. Otthon egy DELL U473 multimédiás billzetem van, de nem bírom megszokni a slim billentyűket.
Szoktam játszani, de nem hardcore. Inkább munkára kellene.www.vakbelmutet.hu
-
Avicularia
veterán
válasz Spuri2000 #25008 üzenetére
Nekem is jó lenne egy wireless világítós touchpados bill, amit a HTPC-hez használnék. Most egy Logitech K400r-t használok, néha jó lenne a háttérvilágítás, de ritkán gépelek rajta sötétben, szóval még a világítás hiánya a legkevésbé fájó pont, mikor a Kodi-t irányítom vele az ágyból. Viszont ilyen 30K-t biztos nem adnék egy ilyen billért amiben minden kívánalom benne van, szóval marad ez a logi ami van.
-
Domonkos
Ármester
válasz TaliGa #25012 üzenetére
A dupla magas enterrel csupan annyi a gond, hogy eggyel tavolabb van, mint az ANSI. Es mivel sokkal tobbet utom, mint az 'ű"-t, ezert nem tartom epp kifinomultnak. Hosszu bal shift szinten ilyen. Amugy erdekes, mert szerintem 104 gombos bill mogul at/visszaulni egy 105 gomboshoz igen konnyen szokott menni. A masik irany tenyleg egy kicsit maceras lehet, de nem veszes.
De nem csak ez az egyetlen nagyobb problema. Masik ami nagyon aggaszto, hogy a capslock tul jo helyen van ahhoz kepest, hogy mennyire hasztalan. Esc-kel, backspack-szel vagy control-lal felcserelve mar egy kicsit normalisabb. Masik meg egy kicsit szemelyesebb problemam, meg hogy a szamsor siman kerulhetne a shift-es retegre, ami meg eddig ott volt egyszeruen elerheto lenne. Szamokat amugy is kevesebben nyomkodok, ha meg egyszerre kell sokat, arra ott a numpad. Es akkor a finomhangolas meg nem ert veget... Szerencsere ezek nagyobb resze mar csak szoftveres.[ Szerkesztve ]
-
Ombi5
őstag
Van aki Blee Mx cherryt hasznal gamera, mennyire zavaro ,ha fps-ezik es belehallatszik durvan mikrofonba?!
-
TaliGa
aktív tag
Direkt külön hsz-be kérdem, hogy mi a francért nem lehet pl. csak keycap szettekbe legyártani a kis országok kiosztásait, itt most a sok 10k-s mecha/gamer márkákra gondolok?
"So say we all"
-
TaliGa
aktív tag
válasz Domonkos #25011 üzenetére
Egyiket sem érzem nyomós oknak - a dupla magas Enter pl. sztem baromi jó. Amúgy engem kifejezetten zavar, hogy tényleg nincs normális billentyűzet magyar kiosztással, és hogy erre az a legjobb válasz, hogy hát akkor tanuld meg szeretni az ISO-t! Mert vki kipróbálta, és egy hónap után már hű, meg rutinból ment az "í"..., hát kösz. No offense, tényleg..., anno nekem is volt US kiosztású IBM billentyűzetem, és maga a bill tetszett - de ahogy átültem egy másik gép elé, kínszenvedés volt, és utána visszaülni dettó, már pedig magyar kiosztásból még mindig több van...
"So say we all"
-
Domonkos
Ármester
válasz TaliGa #25006 üzenetére
A magyar kiosztassal mindosszesen 2 bajom van: a qwertz alap es az iso layout. Nem bun, de igazan fejlodhetne mar egy kicsit elore is.
Mondjuk az, hogy a sorok .25-.5 offsettel vannak egymashoz kepest pont ugyanennyire ertelmetlen. Ha egyszer epitesre adnam a fejem, akkor tuti ez lenne az egyik ok amiert. Kar hogy buckling springet szinte lehetetle epiteniGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
K800-on kivul nem nagyon van hattervilagitasos drotnelkuli billzet.
Egyebkent meg nezz szet a Rapoo haza tajan, azoknak van mindenfele apro drotnelkuli billzetuk magyar kiosztassal, de hattervilagitas az nincs.
Elvileg a tapipados modelljeiket is lehet magyar kiosztassal kapni.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
Kis ország vagyunk, kis piaccal, ezért kevés a hun layout. De a nagyobb para a touchpad, nah az már tényleg szélsőséges használat, és az szűkíti le teljesen a választékot számodra. Sőt én így elsőre nem is találtam ilyet. nem hogy ajánlottat, semmilyet
Talán a K830 áll hozzá a legközelebb, de az nem magyar.
[ Szerkesztve ]
-
Spuri2000
senior tag
válasz thomeef #25003 üzenetére
Semmi extra nincs a használatban. PC + HTPC hez szeretném használni kellene a touchpad + a sötétben nem szeretnék tapogatózni hogy hol milyen billentyű van (ezért kell a háttérvilágítás) + vezeték nélküli legyen mert nem mindig ugyanonnan használom + magyar mert MO vagyunk és nem Üzbegisztánban.
-
thomeef
őstag
Az ULTIMATE mechanikus billentyűzet videó, szerintem ha ezt megnézed, okosabb leszel
-
Ombi5
őstag
Ilyet neztem ki : "Tesoro Durandal Ultimate G1NL Cherry MX Blue mechanical 50g" masik lehetosegem Tesoro Durandal Ultimate G1NL Cherry MX Black mechanical 60g. Valaki irta, hogy inkabb a BLUE megoldas a jobb. Vki probalta mar egymas mellett a 2ot,vagy van tapasztalat,mielott megrendelnem?!
-
Spuri2000
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Átértékelem a lehetőségeimet.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Interactive Brokers társalgó
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- További aktív témák...
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- Cooler Master CK720
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest