-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Centre
tag
mégsem
-
bencze
senior tag
válasz
Malibutomi #12543 üzenetére
Igaz hogy kellett postaköltséget fizetni de 1.5$ egy 100-as szett a kisebbik szilikongyűrűből, 3 a vastag.
Valamint a boltok messzébb vannak mint a posta. -
7
addikt
válasz
WolfheartGR #12544 üzenetére
Ha a postaköltséget nem nézed (mert mondjuk egyébként is rendelsz imsto boltjából), akkor vagy olyan áron kapsz nála jobb anyagból gyűrűt, mint itthon, vagy ugyanolyan anyagból olcsóbban.
-
Flashget
félisten
válasz
micafighter #12536 üzenetére
a mechanikus billentyüzet lehet a legjobb. azok viszont 15ezer fölött kezdödnek.
inkább 20K felett kezdődnek itthon kisker árakat nézve.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Malibutomi #12543 üzenetére
De. És olcsóbb is.
-
bencze
senior tag
O-ring témában, itt egy kép. Telefonos és elég rossz de ha az eredetit megnézitek akkor fel lehet eléggé nagyítani és kb kiderül hogy néznek ki, mekkorák.
- a nagy a leghalkabb, de a legjobban lerövidíti az utat (nekem kicsit már sok volt)
- a kicsi a középút, ha az ember nem püföli erősen a billentyűzetet akkor ez már elég. Viszont vagy a billentyűzet nem 100% egyenletes vagy az o-ringek (sztem utóbbi) mert nem tompít minden billentyűt egyformán. Lehetne cserélgetni az o-ringeket amíg jó lesz de annyira nem volt időm / kedvem hozzá.Imsto-tól rendeltem - geekhack, PM-ben intéztük, utaltam paypalon, küldte.
szerk: egyedül a space alá nagyot tettem, egyelőre jó döntésnek tűnik.
-
ozz
tag
válasz
micafighter #12536 üzenetére
"Érdemes átgondolni, tényleg fontos-e hogy könnyebben lenyomható legyen, mert ha könnyebben lenyomható a billentyü akkor többször lesz véletlen lenyomott billentyü is"
ebben mondjuk igazad van, erre eddig nem gondoltam.
Köszönöm a tanácsokat és a linket is, bogarászok tovább...
Esetleg ha másnak is lenne hozzászólása azt megköszönném.
-
Thaddeuss
tag
válasz
micafighter #12538 üzenetére
Megpróbáltam szétkapni, de annyira nem engedték a műanyag pöckök a szétszedést, hogy konkrétan a törést kockázattam, ezért akartam "profira" bízni.
-
Thaddeuss
tag
Sziasztok, kb másfél éve van egy Roccat Iskum, rendkívül elégedett vagyok vele, fantasztikus billentyűzet, viszont a hétvégén történt egy baleset, véletlen ráöntöttem a cukros üdítőt. Gyorsan megszárítottam, de sajnos megtörtént a baj, az "ö, ü, ó" hármast nem érzékeli, illetve a számokat is furán adja be, pl. megnyomom az 1-est és beírja, hogy 12, 2-esnél 23, ilyesmi. Kb 6 billentyű rossz, de akkor is zavaró. Garancia már nincs, és nem nagyon akarok venni újat, tudtok valami szerelőt erre?
Köszi előre.
-
micafighter
nagyúr
Érdemes átgondolni, tényleg fontos-e hogy könnyebben lenyomható legyen, mert ha könnyebben lenyomható a billentyü akkor többször lesz véletlen lenyomott billentyü is. Nem tudom most milyen billentyüzeted van, nekem Icon7 topper (még1 link) már egy ideje megvan, és nagyon sokat gépelek rajta, és sosem fáradtak el az ujjaim. pár éve 5ezer körül volt.
Attól is függ, hogy mennyit vagy hajlandó rászánni. Nemrég követem ezt a topicot, de amit itt hallottam, az alapján gépelésre a mechanikus billentyüzet lehet a legjobb. azok viszont 15ezer fölött kezdödnek. Ha tévedek, majd kijavítanak az okosabbak
-
ozz
tag
Sziasztok!
Könyveléshez keresek olyan billentyűzetet aminek a gombjait nagyon könnyű lenyomni (sokat lenne használva így elkerülve az újjak elfáradását)
Lehet vezetékes is, valamint fontos a numerikus rész is.
Tudnátok ajánlani valamit?
Előre is nyagyon köszönöm!
-
micafighter
nagyúr
így kapásból neten nem találtam semmit, viszont úgy emlékszem egy pár hónapja a media marktban fogdostam egy microsoft billentyüzetet ami 4.0-ás volt (és azt hiszem 10k körül) sajnos többre nem emlékszem. megnéztem most a micosoft honlapján a bluetoothos billentyüket, nem írták milyen bt-t használ. Olyat érdemes egyébként keresni amin BT 4.0 mellett legalább a + LE fek van tüntetve. Ha találsz 4.0-sat érdemes inkább olyat venni, még ha pár ezerrel drágább is.
-
Deck
titán
válasz
micafighter #12532 üzenetére
Rendben akkor így lesz. Köszönöm szépen a segítséged! Esetleg bluetooth 4.0ás billentyűzet fel lelhető valahol?
-
micafighter
nagyúr
ha megy az angol: difference-between-Bluetooth-4-0-3-0-and-2-0. Különbség: kevesebb energiafogyasztás, gyorsabb, biztonságosabb , megbízhatóbb párosítás. Ezekben a tekintetekben javul a nagyobb bt verzió. Ha dokkolóbol fog menni akkor szerintem mindegy. (ha számítana az energiafogyasztás, mindenképpen a nagyobb bt verziót ajánlanám ) Bár én inkább venném a 3.0-sat még ha nem is az a szin amit szeretnék. (a fentebb emlitett fejlödések/javulások miatt) Egyébként a EDR (Enhanced Data Rate) + HS (High Speed) + LE (Low Energy) pedig kiegészitő "trükkök" a bluetooth egységben. Tehát ha nincs külön feltüntetve akkor valszeg nem tudja a készülék)
nagyon jó kis telefon egyébként használd egészséggel
énis akartam egyet de nem volt rá eddig keret
-
Deck
titán
válasz
micafighter #12530 üzenetére
Xperia Z. Tudni tudja a 4.est is. De olyan billentyűzetet még nem találtam.
Kinéztem kettőt:
GENIUS LuxePad A9100 slim Bluetooth fekete (2.0)
Spire BlueTooth billentyűzet fehér (3.0)Sajnos a 2. csak fehérben kapható és feketét szeretnék de az meg bluetooth 2.0ás, ezért érdekel mennyi különbség van-e köztük. Csak akkor használnám a billentyűzetet ha dokkolóban töltésen van a telefon.
-
Deck
titán
Sziasztok!
Billentyűzet vásárlás előtt állok. Bluetoothosat szeretnék venni és androidos telefonommal használnám. A kérdésem az lenne, hogy érdemes Bluetooth 3.0-at vagy 2.1-et vegyek? Mi a különbség?
-
bencze
senior tag
Hmm érdekes az enyém kék kapcsolós és semmiféle háttere nincs + az a nagy logó sincs rajta.
Lehet érdemes lenne megnézni, az illusztráció lehet még a régi, agyonlogózott szériából van de a billentyűzet nem biztos, jó ideje már sokkal diszkrétebbek. Szóval az ember akkor tudja ha látja... -
7
addikt
válasz
jozsi252 #12518 üzenetére
CM Quickfire Rapid.
- Itthon az egyik legolcsóbb mechanikus
- Costar gyártmány,
- Itthon többnyrie Reddel kapható,
- Numpadet meg tudsz mellé venni bagóért, ha épp arra is nagyon nagy szükséged van.Nincs háttérvilágítása és ANSI elrendezésű (értsd: egysoros enter, hosszú bal shift), de vakoníráshoz úgysem kell háttérvilágítás, az ANSI pedig hamar megszokható.
-
bencze
senior tag
-
jozsi252
veterán
Így már rendben van köszi
Annyi kérdésem van már csak, hogy tudnál/tudnátok mondani 1-2 típust, ami red kapcsolóval van felszerelve? Csak mert a Tesoro oldalán olvastam hogy G1NL ből van red-el szerelt, viszont itthon csak black brown blue-val szerelt van. Szóval vagy rosszul írták le, vagy itthon a red-el szerelt nem érhető el.
bencze Igazad van, lehet hogy azért kell neki picivel nagyobb leütés hogy nehogy véletlenül le legyen nyomva. Kéket én nagyon hangosnak találom. Mármint nem számomra, hanem pl este a környezetben levők lehet nem ignoreálnák ha ezt kellene hallgatniuk.
-
bencze
senior tag
-
7
addikt
válasz
jozsi252 #12514 üzenetére
Tactile: az aktiválási pontnál érezhető egy kis döccenés. Fizikai visszahatás, nem hallható. A kék kapcsolóra jellemző kattanást egy további dolog adja, azt most ne vedd ide.
Igen, elvileg a G710 barna kapcsolós.
A fekete és vörös kapcsoló között csak a rugó ereje, azaz lényegében a nyomáspont erőssége a különbség. Hogy miért szeretik egyesek jobban a fekete kapcsolót játékra, azt eddig nem tudtam megfejteni, de arra szokták ajánlani.
Már leírtam többször az elmúlt napokban, úgyhogy ez lesz az utolsó: a kék, barna, vörös és fekete kapcsolók közül csak a kék ad egy "klikk" hangot az aktivációs ponton, a többi nem. A másik három mechanikus kapcsolónak össz-vissz annyi hangja van, amit az ember a lenyomáskor hall, amikor a billentyű alja nekiütődik a burkolatnak. Ezt lehet tompítani o-ringekkel.
Gépelésre a "tactile" (kék, barna), játékra pedig a lineáris (vörös, fekete) kapcsolókat ajánlják.
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #12514 üzenetére
Na szóval gondolkoztam hogy mi akar lenni ez a "Tactile". Nem az véletlenül hogy a billentyű lenyomásakor, amikor érzékeli a lenyomást ( 2mm környékén ) akkor egy kis kattanás féleséget lehet hallani a Brown switch-el szerelt billnél?
A Black Red-nél pedig ezeket nem lehet hallani, tehát a billentyűt teljesen le tudom nyomni anélkül hogy bármi kattanást hallanák?
Illetve néztem a Red kapcsolós Tesoro billt, de se ipon-nál sem pedig computermode-nál nem találtam ilyen kapcsolóval szerelt billt. Mindenhol csak Black Blue Brown van. Lehet itthon valahol kapni Red-el szerelt billt? Illetve jó lenne ha valahol ki lehetne mindet, de gondolom ilyen boltot nem fogok találni.
Mert így kicsit nehéz lesz a dönteni Red Black Brown mellett.
-
jozsi252
veterán
Igen ezt a GIF-et néztem már. Viszont mechanikus bill esetében a Tactile mit jelent? Mármint tudom hogy magyarul mit jelent, de az a kapcsoló miben különbözik a másiktól aminél van "Tactile"
Sry jobban nem tudom kifejezni magam ezzel kapcsolatban.
Amúgy jól látom hogy a Logitech G710-be barna switch van? Annyi különbséggel hogy ott van O gyűrű berakva, ami tompítja a bill leütését?
Illetve jól látom hogy a Black Red switch között annyi különbség van csak, hogy a red switch-el szerelt billnek mindegyik billentyűje fix 45g-os?
Illetve ugye a Black switch-el szerelt billek inkább játékra vannak tervezve. Ott nem pont az lenne a lényeg hogy minél könnyebb le lehessen nyomni az adott billentyűt?
Köszi a segítséged
-
micafighter
nagyúr
Sziasztok! Van egy régi Icon7 Topper billentyüzetem. Volt vele egy program is, iconfig a neve, de a telepítő cd már fogalmam sincs merre lehet, a neten pedig nem találom. (igazából a gyártó honlapját se találom. Megszünt volna? ) Van esetleg valakinek ötlete honnan tudom beszerezni a programot?
-
Beretvás
veterán
Hali...
Genius Manticore mennyire használható??
-
7
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
Ha van a billentyűzetemen 4 extra gomb, amiket egyáltalán nem használok, de jól jönne pl play-nek meg ilyeneknek, van arra lehetőség extra progival, hogy ezt átállítsam? A billzethez nincs ilyen gyári program, tehát valami olyan kéne, ami kér egy inputot, és utána meghatározhatnám, hogy ahelyett milyen műveletet csináljon.
Köszi!
-
válasz
Malibutomi #12507 üzenetére
10K-ig?
nem gémer billentyű kell, csak normális alvós gombos
A4Tech KD-600L ezért eset ki:
"-Muszáj megemlítenem, hogy a közepén nincs alátámasztva, és lenyomva nagyon nagyot hajlik (3mm-t biztosan). Ez kiküszöbölhető házilag felragasztott támasztékkal, de nem vártam ilyen fiaskót...""A gomb végállástól végállásig egyből elér, de ahhoz hogy érintkezzen is, erősebben meg kell nyomni...
Ennek későbbiekben hátránya lesz az hogy elkopnak a billentyűk minden szempontból. Mozgása is, felülete is elkopik.""A billentyűk 4 mm-es utat járnak be, nyomáspontjuk határozatlan!
Azt hiszem ez lesz a végső álláspontom: F_STALICSKA!!!" -
Sziasztok
Új billentyűzetet keresek, de sok akadályba ütköztem.
Szempontok:
Halk, akár néma
Alvás esetleg még ébresztés billentyű
tartós legyen
magyar kiosztás normál backspace-szel
világító gombok jól jönnének
7k vételárElőre is köszönöm a segítséget.
-
7
addikt
válasz
jozsi252 #12503 üzenetére
A négy kapcsolóból, amit felsoroltál, egyedül a kéknek van hallható visszajelzése az aktiválási ponton, a többi hangját csak az adja, amikor tejles lenyomásnál a billentyű nekiütődik a burkolatnak. Ez kiküszöbölhető ún. O-ringekkel, azaz a billentyűkre helyezhető hangtompító gyűrűkkel. Keress rá a topicban, találni fogsz egy rakat hozzászólást a témában, és még beszerzési lehetőséget is írtunk hozzáü
A leggyakoribb mechanikus kapcsolók közötti különbségeket itt találhatod meg:
Ezekből is a Blue, Brown, Red, Black kapcsolók a legkönnyebben elérhetőek. Gépelésre a Blue és Brown ajánlott, játékra a Red és Black. Aki mindkettőt szokta, annak a Brown vagy Red az igazi. Játszani lehet a Blue-val is, a Black viszont tényleg csak játékra javallott.
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #12502 üzenetére
Lenne egy kis változás. Szóval tegnap még nézegettem a mechanikus billeket, és az olcsóbb kategóriát képviselő Tesoro Durandal G1N Cherry MX billentyűzete jobban megérné mint pl az álltalam kinézett Gigabyte billentyűzet?
Tehát megérné azt a plussz 7-8k-t a Tesoro billentyűzete?
Ha igen akkor mit tudnátok ajánlani, már ami a kapcsolót érinti. Igazából nézegettem a magyar webshopokat de black brown blue-t találtam. Red-et sehol sem. Szóval ahogy írtam is, játékra illetve gépelésre is kellene a billentyűzet. Elég sok partnerem van még az MSN-es időkből, kicsivel több mint 600, szóval nem csoda hogy megy a vakon gépelés, így ez is fontos dolog. Játékok terén is van jó pár amivel szeretek játszani.
Találtam 1 youtube videót, ahol 1 srác összehasonlítja a red brown black blue billentyűzeteket, hang alapján. Úgy vettem észre hogy a blue a leghangosabb, na ez tuti nem kell, illetve utána jön a red, az is eléggé hangos. Black Brown-nak mi a jellegzetessége, mert ha esetleg mechanikust választok, akkor nem tudom melyik mellett döntsek. Ja és elég sokat vagyok ts-en, így az sem lenne hátrány ha nem hallatszódna be a mikrofonba a leütés.
Valamint még annyi kérdésem lenne hogy egy átlagos pár ezer forintos logitech billnek hány grammos erő kell hogy érzékelje a leütést?
Köszönöm
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Kezdi magát megadni a Logitech Internet 350-es billem. És szeretnék most venni egy másikat. Hajlandó lennék 15k-t is áldozni rá, hogyha jót tudtok ajánlani.
Mindenképp magyar kiosztású kell. Ide jönne is 1 kérdésem. Mégpedig az összes magyar kiosztású billnek "nagy" enter van? Ez is fontos tényező lenne hogy nagy enter legyen. Ezt már eléggé megszoktam.
Illetve az mindegy hogy világítós vagy nem, mert vakon gépelek, szóval ez lényegtelen. Itt amiért több pénzt áldoznék rá, az a tartósság legyen. Tudom hogy vannak mechanikus billek de 20-30k-t már sajnálnék egy billre kiadni. Ezért 15k körül meghúzom a határt.
Kinéztem pl a Gigabyte-nak a GK-K8100-as billt, amiről rengeteg jót olvastam. Pl iPon oldalán olyan kép van a billről, amin az enter kicsit, viszont a hsz-ekben írják hogy nagy enterrel van. Illetve csak 1 év gar van rá, amit kicsit keveslek.
Köszönöm a segítséget
üdv: jozsi252
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Amazon Fire TV stick/box
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Gamer billentyűzetek 1év garanciával!
- Keychron PBT Dye-sub Cherry Profile Keycap Full Set MX-style - Iceberg
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HP 230 vezeték nélküli billentyűzetek és szettek - magyar matrica opcióval!
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest