- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy74
őstag
válasz
Milka 78 #86497 üzenetére
Értelek..
Akkor ahogy diegho is irtaegy extreme4 is bőven elég játékra egy i5 8600k alá..
Probálnèk olyan lapot venni ami esetleg majd kiszolgál egy későbbi procit befogadni esetleg egy i7 est meg inkább a játék dominál gyerekek miatt...
Ha van értelme akkor inkább most áldozok 30 helyett 50et lapra mint később esetleg kellene. -
Milka 78
nagyúr
válasz
jimmy74 #86496 üzenetére
Félreérted.
Az MSI-vel sincs gond,csak egy kicsit túl van árazva. Ha tetszik nyugodtan megvehetedm pl az M5-öt,nem rossz deszka az csak ha akarsz kicsit fogni az egészen akkor az Extreme 4 jobb választás, olcsóbban.
Ahogy nézem a deszkáknak is felment az ára. Pl a Fatal1ty K6 nemrég még 55 ropi körül megvolt, most meg 61-ért mérik. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#59036672 #86490 üzenetére
Perszepersze Kuzin...kb ő a leghajlamosabb a vrm túlmelegedésére, neki van a leggyengébb vrm része (sima 4+3 fázis duplázás nélkül/GIGABYTE Z370 HD3P kategória), de legalább világít mint a karácsonyfa
Ez egy giga VISZLÁT!Ui:Esetleg a 2.0-ás verzió ajánlható ha ergébéé fétised van, de ennyiért inkább mást választanék.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
jimmy74 #86488 üzenetére
Az M5 túl van áratva kicsit (pl az Extreme 4 jobb választás olcsóbban) és volt már vele pár gond (háló/hang kártya és fet pukkanás).
A Pro Carbon meg dettó ugyan az mint az M5,bár az alá van kicsit pozicionálva.
Ettől függetlenül az élhető lapok csak éppen egyik sem bestbuy. -
bump3r111
tag
Hali, I5-8400 (nincs OC) alá szeretnék egy jó lapot.
ASUS Prime B360-Plus-t néztem ki, de nem is nagyon szoktátok itt ajánlani rákerestem a HSZ-ek közt.
Azért mert viszonylag új??
Ha jól látom ez mindenféle trükközés nélkül tudja a DDR4 memoriát kezelni 2666 Mhz-en.
Van ennek a lapnak esetleg másik alternatívája? Asrock-ot nem szeretnék, és ami fontos esetleg hogy HDMI kell.
Kösz!!! -
fogtunder
nagyúr
válasz
Bence942 #86477 üzenetére
az i7 7700 nem kezel ECC-t, szóval az bukó. de az alá nagyon nem mindegy, milyen VRM van a lapon, és nem nagyon jut eszembe olyan lap, amin két memslot van, jó a VRM-je és nem ITX, szóval óvatosan, meg a proci is tud melegedni szépen delid nélkül.
illetve a hirdetést mellőzném itt szakmai topikban, mert ha egy mod észreveszi, dádá lesz a vége.
-
palfitom
félisten
válasz
Krtek81 #86479 üzenetére
Igen, ajánlott lap az is.
Itt, az összefoglalóban van egy táblázat, hogy ki milyen alaplap és ram konfigokat használ. Nézd meg, keresd meg a ramoda, hátha van már másnak vele tapasztalata!
-
Krtek81
csendes tag
válasz
palfitom #86476 üzenetére
Szia,
Köszi.
Nekem a Gigabyte ga-ab350 Gaming 3 lapot is ajánlották, az szerinted valóban még egy jó alternatíva lehet?
Általad ajánlott MSI lapok qvl listájában nincs benne a jelenlegi ram-om(Hyperx 8Gb 3000Mhz), ennek ellenére továbbra is ajánlanád azokat? -
Bence942
tag
válasz
fogtunder #86474 üzenetére
Láttam hogy olcsóbb az ecc ram és azért gondoltam rá mert eléggé elvannak árazva a ddr4ek
azért gondoltam rá
akkor i7 7700 az gondolom nem kezeli, igaz? A 13 éves hszre meg nem tudom hogy válaszolhattam nagyon este lehetett XD dehogy jött össze azt már csak az Jó Isten tudja
Köszönöm a választ
Ha valakinek kell ddr3 12gb van
El kellene passzolnom mert kevés a 8gb ddr4
Azt még nem értem hogy milyen ramnak kell mennie egy más mellett hogy duálba menjenek , ebbe még tudsz segíteni?
-
palfitom
félisten
válasz
Krtek81 #86475 üzenetére
Szia!
Az AB350M Pro4-nek (tehát a microATX verzió) van egy típushibás szériája, valszeg a tiéd is abba esett bele.
MSI B350M Mortar / MSI B350M Mortar Artic / Asrock AB350 Pro4 / ASUS B350 Prime Plus
Az ATX méretű Pro4-től nem kell félni, más PCB-t használ, az nem hibás!BIOS-frissítést kérj a laphoz, biztos. ami biztos!
-
Krtek81
csendes tag
Sziasztok!
Egy AMD-s htpc gépbe tervezek alaplapot vásárolni, tuningmentes használattal.
Milyen B350-es alaplapot ajánlotok, vagy esetleg várjam meg az érkező B450-es lapokat?
Jelenleg egy ASrock B350M Pro4-el szenvedek, hol a ramot(QVL listás!) fagyassza, hol a Sata portokon logó SSD és HDD-ket.Legújabb biossal(4.70) még rosszabb lett a helyzet...így, mivel nem garanciális már, vennék egy másikat.1. Mennyit szánsz az alaplapra? max. 28K, hűtött vrm az fontos lenne!
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? AMD Ryzen 3 2200G, DDR4 8GB,1db SSD, 2db HDD,
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Micro ATX, vagy ATX is
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA(min. 4db, jobb lenne a 6db)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?HDMI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?Nem
7. Használt, vagy új alaplap?ÚjKöszi
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Bence942 #86473 üzenetére
ECC RAM-ot csak akkor tudsz használni, ha a processzor is támogatja és ez többnyire a Xeonok, meg a felső kategóriás, workstation környezetbe szánt CPU-k sajátja. de egyáltalán kell neked ECC RAM? otthoni felhasználásra teljesen felesleges.
a dual channel megy két slottal is, nomen est omen, két csatorna kell hozzá.
btw egy 13 éves hsz-re válaszoltál
-
Bence942
tag
válasz
Pirkhoffer #50 üzenetére
Helló igaz most nem az a kérdésem hogy milyen alaplapot vegyek hanem hogy ha csak kettő ddr4 slot van az alaplapon azzal is tudok dualba ramot használni? A leírás valami olyat írt de nem vagyok benne biztos. A másik pedig az hogy írta hogy ecc igen , akkor ecc ramokat is tudok használni?
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!.
Új gép építése miatt ősszel ami biztos egy i5 8600k lesz ehhez keresek 40-50 közti árban lapot.
Melyiket ajánlott esetleg kerülendő?! -
stuka20
senior tag
válasz
palfitom #86466 üzenetére
Még vacillálok a processzorok között köszönöm a válaszod. Olyan lapot szerettem volna, ami "összhangban" van a billentyűzetemmel (asus rog claymore), de ha ezt csak drága lappal lehet (40E+ ft), akkor lenondok róla. Bár a ryzen procihoz választott lap az jó lenne szerintem. Mégegyszer köszi, a lapok nagyjából megvannak márcsak a processzort kell eldöntenem.
-
törölt tag
Szia kuzin!
Próbáltad már Z370 deszkával a BCLK OC-t?
Üdv: Béla -
palfitom
félisten
válasz
stuka20 #86465 üzenetére
Szia!
Közel 40k-ért B-s lapot venni, elég durva. Kicsivel több csak pl. a Z370 Tomahawk, és ajánlott B360-as lapok 30k körül vannak, pl. Prime B360-Plus, TUF B360 Gaming, B360 Pro4, B360 Gaming Plus.
RAM: legalább 2666 MHz-et vegyél, annyit támogat alapból a proci.
Táp: inkább pl. be quiet! Pure Power 10 CM 500W SilverPS: A processzoros topikban úgy tűnt, hogy 2600X mellett döntöttél.
-
stuka20
senior tag
Hali!
Ha i5-8600-at vennék, akkor alá az alábbi alaplap szerintetek jó választás?
Alaplap: ASUS ROG STRIX B360-H Gaming
vga: asus cerberus 1070 Ti
táp: fsp raider 550
ram: ddr4 2400 mhz
(most intel/amd között vacillálok)Előre is köszönöm a választ!
Üdv, stuka. -
jokeph
nagyúr
-
-
-
-
-
-
válasz
Milka 78 #86454 üzenetére
OK kösz az infót.
"A B/H-s deszkákban nincs lehetőség oc-ra és a memória órajele is limitálva van "
Tehát ha nem Z-s alaplapot veszek és a ramom SPD-jében nem szerepel az 1600-as freki (pedig 1600-as ramként árulták) akkor megszívtam volna évekkel ezelőtt? (és H-s lappal csak 1333-asként használhatnám?)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Doky586 #86452 üzenetére
A Z-s lapokban a K-s processzorok órajele tuningolhatóak és a memória órajele sincs limitálva,lehet azt is húzni.
A B/H-s deszkákban nincs lehetőség oc-ra és a memória órajele is limitálva van 2666mhz-es órajelen (Celeron prociknál 2400mhz).
Ezen felül ami még fontos lehet,hogy a B-s lapokban nincs Raid támogatás.
Amd-s vonalon a 320-as lapokban nincs lehetőség a processzor órajelét tuningolni,de kb ennyi.Összefoglalót kiegészítettem
-
dugo_
veterán
-
Sziasztok!
Keresek leírást hogy mi a különbség az inteles Z B H sorozatú lapok közt?
Tudtommal ez csak az Inteltől függ, se az alaplap gyártók (Asus, Giga, stb) se a formátum (ATX, ITX) nem játszik szerepet. Összefoglalóban erről nincs részletes leírás.Esetleg AMD vonalon is van hasonló szegregáció?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest