Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
schray
tag
Alaplap+processzor kombinációt keresek 30e Ft-ig, elsősorban intelt, ATX vagy mATX méretben.
Általános felhasználású gépbe kell, XBMC, netezés, éjszakára letöltések, néha egy-két régebbi játék, ilyesmik. Lesz mellette 8Gb memória meg később egy Asus 650GTX, így az integrált grafika nem olyan fontos.Én az Intel Pentium G3258-ra és az MSI H81M-P33-ra gondoltam. Vélemény?
-
nTom
aktív tag
üdv
Gamer gépnek, tuninghoz milyen lapot érdemes venni? Csak játékra, minél nagyobb tuninghoz, már amit a proci bír.
Kezdésnek 4670K-4690K a terv, később majd bővíteném valami erősebbre. Lapból most 2 variáción gondolkodom, egyik egy Z97-es, olyan 50ezer környékéig. Másik, valami olcsóbb, de tuning képes lap. amit később cserélnék le egy komolyabbra.
Vásárlást a bazárban tervezem, ha ki tudok fogni egy jó lapot. (az 50ezer boltban már lehet hogy 60 vagy több lenne) -
-
schray
tag
válasz
Xmodule #65591 üzenetére
Nekem Asus H87-PRO van, nem tudom mennyit variálhattak rajta az új chipset után, de fél éve megvan és eddig tökéletes. Se hang, se fagyások, se zörgés, minden kőszikla stabilan működik.
Amúgy az, hogy milyen zörejeket hallasz a hangfalból, azon is múlik, hogy milyen a földelés a lakásodban és mi van még egy szálra kötve az számítógéppel/erősítővel együtt.
Amúgy szerintem nem számít, hogy milyen márkájú VGA-t raksz bele. Sőt... nekem hiába Asus/Asus, az MSI Afterburnerrel van húzva a kártya
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Egy kis tanács kellene
ASUS H97-PRO vagy asrock h97 performance fatality legyen? Picit olcsóbb az asrock viszont eddig csak asusom volt és a VGA is Asus lesz ha ez esetleg számít valamit. Szerintetek? Fontos nagyon a hang! Ne legyen zaj, cicerges amikor pl görgetek böngészés közben. Úgy láttam asrock ba újabb hang chip van.
i5-4590 menne bele, 1600MHz 8GB rammal.
-
bandi0000
nagyúr
Szerintetek a 775-ös Asus P5K pro lap mennyire jó? nem nekem kell nem is lesz konfigváltás stb stb fölösleges köröket ne fussuk le csak kell egy lap amibe lehet pakolni a 2 magos procikat minimum meg 4 giga memót támogasson
-
Dani_kp
addikt
Hali.
A két alaplap közül melyik a jobb választás? Az enyém bedöglött és garanciába cserélik, az asrock lett felajánlva, még nem kérdeztem meg, hogy nem-e lehetne másik gyártóra/típusra cserélni. De mielőtt bármit is mondanék előbb itt megkérdezem a Ti véleményeteket.
Asrock FM2A78M-ITX+ 36 hó gar. 22 198 ft
vagy
Asus A88XM-PLUS? 36 hó gar. 19 951 ftTudom nem pont egy kategória a kettő, de ettől elvonatkoztatva és csak a "nyers" felépítést és felszereltséget nézve melyik volna a jobb?
Egy A10-5800K-t hajtana.
-
frank04
tag
válasz
BomiBoogie #65585 üzenetére
Rendben, Köszi szépen, akkor megnyugszom
-
szacsee
nagyúr
válasz
BomiBoogie #65581 üzenetére
Ok, igazad van.
-
frank04
tag
válasz
BomiBoogie #65583 üzenetére
Köszi! És ha nem az olcsóságot vesszük alapul, melyik az a lap, ami tényleg ajánlott? (megnézném, hogy mennyivel lenne drágább)
-
frank04
tag
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb matx lap, amit ajánlanátok haswell i5 alá? Eddig asrock b85m pro4-et néztem, ami felszereltségben is elég lenne. Most egy g3420-am van, es később menne bele egy jobb i5. -
szacsee
nagyúr
válasz
BomiBoogie #65578 üzenetére
Köszi!
Mennyire bugos a deszka, vagy giga már nem bugzik biosból annyira mint x58-as időkben?Teaway: Köszi!
-
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek ez az alaplap (GIGABYTE GA-Z97-D3H) kis oc-ra használható-e egy 4670k procival egy jól szellőző házban?
-
szacsee
nagyúr
válasz
BomiBoogie #65575 üzenetére
Főnök úr, Te mit ajánlanál mit tegyek?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
desmond18x #65574 üzenetére
Egy minőségi 400-as is elég.
Tápos topik. -
desmond18x
csendes tag
válasz
DR|FTK|NG #65568 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Végül a ASROCK Fatal1ty H97 Performance mellett döntöttem és hozzá jönnek a következők (legalábbis eddig így néz ki):
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
HyperX 8GB Genesis DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GX
ASUS GTX750TI-OC-2GD5 GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
Még annyi, hogy ezekhez mekkora tápegységet lenne érdemes beszerezni? 400 vagy 500W-osat? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #65572 üzenetére
Semmi extra. Csak egyszeruen ki szeretnem probalni a Kaveri apu-t. Ennyi.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #65570 üzenetére
, rendben van. Akkor nem mondom
-
MiklosSaS
nagyúr
Noob kerdes:
Az AMD APU-kat (K) csak A88X-es lapokban lehet tuningolni ? En ugy emlekszem hogy csak azokban lehet a szorzot allitani.....
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
desmond18x #65567 üzenetére
Gigabyte B85M-D3H/Asus Vanguard B85 > i5 4440/4570 mellé
Gigabyte H97M-D3H/Asus H97M-Plus > i5 4590 mellé isItt nem nagyon ajánlják az ASRock lapokat is, de azért írok ide néhányat:
ASRock H97M Pro4 > i5 4590 mellé is megfelelő
ASRock H97 Fatal1ty Performance > szintúgy -
desmond18x
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy gamer PC-t összerakni és ehhez szeretném a tanácsotokat kérni.
Milyen alaplapot ajánlanátok?
Processzorból mindenképpen Intelt szeretnék (max. i5), videó kártyánál a DDR5 támogatás lenne fontos.
Továbbá 1 SSD-t (csak a rendszernek) és 1 HDD-t is tervezek bele.
Méret inkább ATX.
Árban meg max. olyan 20-30 ezer környékén, később mehet bele jobb is, de most inkább azt a pluszt videó kártyára és processzorra költeném. Tuningot nem tervezek. -
bifidus57
tag
válasz
BomiBoogie #65556 üzenetére
És akkor az alábbi kettő közül inkább a Gigabyte-ot?
Asrock b85m pro4, giga b85m-d3h
?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Kristof9094 #65562 üzenetére
Nincs rajta VRM hutes....
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziaszok, mondjatok nekem egy olcso de jo mATX-es FM2+-os alaplapot egy AMD 7700K ala
-
Bolobi
tag
Hello
A minap sikerült szereznem egy 4670k-t(30ropiért
), na és ez alá kellene egy jó kis deszka
Nem tudom melyik chipset éri meg jobban z87 vagy z97? tunning lesz, 4,4-4,5 körül.
Új lapot szeretnék olyan 30k körül, mATX-ATX méretben.
1 Videókari, SLI-Crossfire nem lesz.
Válaszokat előre is köszi -
Valvia
újonc
Sziasztok! Ma megrendeltem az Intel DH67BL mobom helyett egy Asus Z77-A mobot es szeretnelek megkerdezni titeket, hogy mennyire megbizhato egy ilyen lap atlagosan (pont fentebb olvastam hogy volt vele problema). Tuningolva nem lesz, szoval nem lesz agyonhajszolva, megeroltetve.
Elore is koszonom a segitseget.
Valvia. -
schrank
tag
válasz
BomiBoogie #65556 üzenetére
akkor ezek szerint ugyan úgy 25k-s mobo kell egy i5 alá is mint az fx-ek alá
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Gondban vagyok, mert nem nekem kell deszka.
Feldobom a labdát, ami leesik továbbítom a tulajnak és majd megaszongya a tutit.
Egy Haswell Refresh i5 (nonK) alá keresnek deszkát. Nálam a tápellátás az első szempont, a tulajnak az ár.
Melyik deszkát ajánljátok a H97-esek közül (talán menni fog benne a Broadwell is)
Másik olcsóbb Z97-es deszkák közül melyiket lehet ajánlani i5 alá alapfeszes tuningra.
Van rá max 26-27K..
Esetleg a H8x-ből lenne combosabb tápellátással azt is megköszönném....
Kösz a választ előre is!Nekem eddig Z97-nél Kb a Z97-A az a szint amit ajánlanék, de az már sok... H-s deszkából se látni épkézláb tápellátással H97-et olcsóbban ahogy elnézem
-
bifidus57
tag
Szerintetek jó ez az összeállítás munkahelyi office jellegű munkákra?
ASUS B85M-E 21.460 Ft
INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX 47.337 Ft
CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ4GX3M2A1600C9 14.783 Ft
WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX 20.964 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 3.865 Ft
GENIUS KB-110X USB Magyar Fekete 2.398 Ft
GENIUS NetScroll 120 USB Fekete 1.787 Ft
COOLERMASTER NSE-300-KKN1 11.735 Ft
CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX 13.378 Ft
ASUS VE228HR 37.094 FtVan aki azt mondja, hogy az Asus B85M-E alaplap gyenge tápellátású és inkább Asrock b85m pro4, giga b85m-d3h típusokat javasoltak helyette.
Ötlet, jótanács?
-
schrank
tag
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max. 25k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
fx6300-tól fx8350-ig valamelyik hd6670 gddr5
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
2002-ben vettem a házat azt hiszem atx, ez lenne benne a 3-dik konfig ...
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
szeretném, hogy kibírjon legalább 5 évet, ergó usb3, kezelje az ssd-t, lehetőleg jó minőségű hangkártya (akkor lehet 30k is a lap) csak egy vinyó, egy vga, max két ddr3 de az a leggyorsabb 8gb 2133 esetleg 2400-ast kezelje
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
most hdready tv, hdmi
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
szó sem lehet tuningról, max a turbó izé
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
se krosszfájer se eselí nem kell ...köszike
-
törölt tag
-
Teaway
veterán
válasz
BomiBoogie #65546 üzenetére
Vanguard-ra is 1-2 helyen 60 hónap bolti gar. van.
-
törölt tag
válasz
BomiBoogie #65544 üzenetére
Azt tudom, hogy 5 évet ad az Asus (részben ezért is vettem), de itthon senki nem adja meg rá. Azt hittem így gondolod.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
#59070464 #65543 üzenetére
Akkor regeld a gyártónál.
Nézd meg az oldal alján, erre 5 év gari van.
-
törölt tag
válasz
BomiBoogie #65542 üzenetére
Aqua-tól rendeltem, 3 év garanciával. Mindenhol 3 év garis, vagy lemaradtam valamiről?
-
Teaway
veterán
válasz
kriszwells #65538 üzenetére
A harmadikat.
ALC1150-es hang van rajta. -
Executioner
tag
Sziasztok!
30k (+/- 5) HUF
Intel 4670/90K, Corsair Dominator Platinum 2x4GB 1866C9 DDR3, ASUS GTX460, Intel 120GB 530 SSD.
ATX vagy kisebb
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Nos igen... 1x PCI-E 16X, legalább 4 SATA 3.0, minél több USB port 2.0/3.0, de inkább az utóbbi plusz egy-két PCI-E 16X vagy 4X vagy 1X - a bővíthetőség miatt és minél kevesebb PCI slot, olyat sajnos nem láttam amin nincs
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
Displayport. Ezért is szükségtelenek a DVI és VGA portok - bár ahogy nézem ezek is szériatartozékok ebben a szegmensben
Igen.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem.Nézegettem már a lapokat, de rengeteg van ebben a szegmensben és nem nagyon akarok mellé lőni, mivel hosszútávra kellene! Létezik egyáltalán valami tartós, minőségi cucc ebben az árban ami bírja a strapát akár 5+ évig is?
Üdv.,
-
Teaway
veterán
válasz
kriszwells #65531 üzenetére
Mondom: D3H. Az tökmind1, hogy M-es vagy sem, 4 RAM slot van rajtuk.
-
pwrr0323
csendes tag
válasz
Kristof9094 #65527 üzenetére
ASROcK 970 EXTREME3 R2.0?
-
Teaway
veterán
válasz
kriszwells #65528 üzenetére
Semmiképp, máris cseréld Giga-H97M-D3H-ra...
-
kriszwells
aktív tag
Ez az alaplapi "hangkeltő"
dolog mennyire lényeges tényező? Ha csak zenehallgatás/filmnézés megy a gépről (2.0) akkor ami mondjuk egy Giga-H97M-HD3-on van is simán jó, gondolom?
Így is nem PC hangfal hanem egy régi hifi megy rá erősítőként, meg ennek a két hangfala (kb 25-30 éves) gondolom emiatt egy nagyon jó minőségű hangkártyával se lenne csúcsszuper hangzás.
Röviden: az említett hangfal/hifi most egy laptopra van rádugva, szóval egy nagyon jó hangkártyával se éreznék lényegi különbséget, gondolom én.
-
pwrr0323
csendes tag
sziasztok! FX 6300-hoz szeretnék alaplapot! ASUS M5A78L-M LX3 volt amit én kinéztem, de azt mondták, hogy ezt felejtsem el hozzá..esetleg ASRock 985GM-GS3 FX ? ennél többet nem tudok sajnos áldozni rá..50-ből megkéne hogy legyen a proci és az alaplap + még 4giga ramot is kell vennem hozzá
-
törölt tag
Melyiket vennéd és miért? Mind a három 25k.
ASUS Vanguard B85
MSI B85M GAMING
MSI H97M-G43Mindössze egy 240 GB-os SSD-m van. HDD és optikai meghajtó sincs. Az OS egy Debian 7.7-es. M2 nem érdekel, mert az SSD pár hónapos, nem fogom cserélni. Másik sem lesz mellé, tehát RAID sem lesz. Házventilátorok sincsenek és a CPU is passzívan fog üzemelni (HR-02 Macho).
A processzor i3 lesz, de még nem tudom melyik. Azt sem hogy Haswell vagy Haswell Refresh. Dedikált VGA nem lesz, ezért gondolkozom a HD4600-os verziókon, de az +3-4000 Ft. Nem tudom ér-e annyival többet a HD4400-hez képest. Elvileg nem fogok Broadwell CPU-t venni, mert szerintem nem fogja megérni lecserélni rá (és bukni rajta).
QWHD a monitorom, tehát ezt a felbontás DP-on meg kell tunia hajtani, de ha jól láttam, mind a három képes rá.
-
Teaway
veterán
válasz
oszkarfincs #65522 üzenetére
A másodikat, de csak azért, mert idei a cucc.
-
oszkarfincs
aktív tag
Az alábbi 2 konfig egy árban van jelenleg. Ki melyiket venné és miért?
1. Asus VANGUARD B85 (25e) + i5-4570 (51e)
2. Asus H97M-PLUS (24e) + i5-4590 (51e)Esetleg a vanguard (friss biossal) + 4590?
-
bluyoo
nagyúr
Van egy Asus P8Z77-M PRO 2017.10.28 -ig gari .... (áraztasd be ha gondolod). A többi deszkára amit néztem nincs gari ...
De újonnan (szolidabb ATX-es deszka) az egfyik legolcsóbb Z77-es deszkát az Asus Z77-A-t kb. 20K környékén megkapod.
30K alatt az ASRock Z77 Extreme4-et. -
bluyoo
nagyúr
válasz
ALONSO11 #65512 üzenetére
Hát ha megrendelted már nem mindegy?
De nem rossz deszka, viszont az említett H97M-PLUS-al szerintem jobban jártál volna.(#65513) lsc
Újonnan nem sok Z77-es deszka elérhető. Milyen ársávra gondoltál? Esetleg használt?
A SATA vezérlő már natív, a Z77-es chipkészlet vezérli a portokat, szóval azzal nem lesz gondod.
A RAM slotok távolsága meg nem rejtett hiba.
De ezt alacsony profilú RAM-al (ha van) alapból ki lehet küszöbölni, ha meg nem az a CPU hűtő sara .... -
lsc
nagyúr
Valószínűleg a közeljövőben konfigváltás lesz, 1150-es cuccra gondoltam, tuning is kellene. Melyik lap ajánlott, rejtett hibák ne legyenek, mint pl. nagyobb hűtő nem fér el a ramoktól, sata vezérő nem a legjobb, hasonlók.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
ALONSO11 #65506 üzenetére
Hi!
Ha a 2d VGA az 2db dVGA-t jelent akkor nem. Oda már Z87/97-es chipset kell/ajánlott.
Ha most veszed az Asus H97M-PLUS majdcsak egy árban van vele (jobb választás).(#65505) GoodSpeed
Szurkolok nektek. -
bluyoo
nagyúr
válasz
#41133696 #65501 üzenetére
A DDR4 is az Intel oldalon elérhető. Pl. az ASUS X99-A.
Így néz ki:
Gondolom a működésében semmi különbség, de mint írtam soha nem használtam.
Pl. az ASRock Q87M vPro esetében tartozék a TPM modul. -
törölt tag
válasz
bluyoo #65499 üzenetére
Köszi, ez még ilyen érdeklődés csak nálam ,hogy mire számíthatok - és ezért nem írtam bele a DDR4-et mint követelményt sem, mivel még nem tudok olyan alaplapról ami támogatná. Pedig majd azt is meg akarom várni. Szóval nem sürgős a gépbővítés - pl PS4 konzolt is akarok venni előtte -, csak számításba vettem, hogy mik azok amik nekem majd kellenek új gépnél.
Ez a TPM csatlakozó hogy néz ki? Miben tér el, működését tekintve?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest