- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Kingaxxx #51073 üzenetére
Szívesen! Sok sikert a szereléshez!
(#51074) miklosss2012
Ha a Hero nem jött be fene sem tudja jó lesz e ....(#51089) miklosss2012
Ha csúcs lap kell valakinek ne 50K-ért vásároljon.... arra ott van a Asus Maximus VI Extreme a maga 100K feletti árával (vagy ugye mint a Formula a maga ~80K-s átlagárával). Arra biztos nem lenne panasz!
Vajon a Gigabyte GA-Z87M-HD3-hoz mit szólnának a spanpok?(#51088) $p@rr0w
"De a vga ilyen módon nem bővíthető." Ez igaz.Csak arra akartam rávilágítani hogy ha kicsivel gyengébb VGA-t vásárolna a nagy nehezen összeszedett pénzén , kiegyensúlyozottabb konfig is kijönne a keretéből. Persze ez az én szemszögem. De a GTX660Ti olcsóbb és ugyancsak combos VGA csak éppen nem a legeslegújabb hanem egy generációval régebbi (nekem is 660Ti-m van és nem hiszem hogy kevés lenne neki).
-
kristof123
őstag
válasz
Rypejakten #51087 üzenetére
Beleültetted a bogarat a fülembe. Elkezdtem kutakodni és ezt találtam.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom itt e a helye ennek, de
gigabyte EG41MF-US2H lapom van, és az integrált hangkártyát fél napja nem tudom életre lehelni.
Természetesen megfelelő driver legalább százszor fel lett telepítve, rendszergazdai jogokkal. Megvoltak a szokásos eszközkezelőből törlöm a High Definition Audio hangeszközt, és a High Definition Audio hangvezérlőt. Letiltom, illesztőprogramot frissítek, engedélyezem stb.
Ha feltelepítem a programját, mindig ilyenkor a megjelenik a Realtek-re jellemző narancssárga hangszóró ikon az óra mellett, na most nekem az sem jelenik meg.
windows 7 64 bit op rendszeren próbálkozom, a rendszer beépített hangszoró ikonja az órán mellett X-el jelzi, hogy valami nincs rendben. A Vezérlőpult->Hangoknál nincs kimeneti eszközöm, csak az Ati videókártyám HDMI hang kijáratát látja.Rendesem körüljártam a témát, de nincs változás.
Remélem tudtok segíteni. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kristof123 #51090 üzenetére
Ertem... nem kotekedni szeretnek de te gagyibajt-nek nevezed a masok tapasztalatai alapjan ?
-
kristof123
őstag
válasz
MiklosSaS #51085 üzenetére
Szörnyű egereik, billentyűzeteik vannak. Videó kártyákról olvastam még elég sok negatívumot. Több rossz dolgot olvastam, mint jót. Sajnos nekem ennyi elég volt, hogy leírjam őket.
(#51087) Rypejakten: Erőteljesen reménykedem, hogy kibírja.
"nem védem a márkát, de manapság VGA-k és lapok terén is korrektet nyújtanak, szimpatikus árazással."
Figyelj lapok téren nem tudok beleszólni, de vga-nál azért alsóbb kategóriában most is van lutri.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bandi0000 #51086 üzenetére
Tehat, ROG-szinpatizans vagyok amiota megjelent az elso ROG. Szinte minden szeriabol volt lapom, Gene, Formula es 1 extreme. A Hero szerintem eleg sovany egy ROG alaplapra a nyak alapjan, eleg szegenyes egy formulahoz kepest. A ROG pont azert ROG mert csucs alaplap, nem azert mert szepek a szinei vagy van rajta csili-vili.
Szerintem vagy minimum egy Formula vagy ha nem akkor egy Sabertooth az igazi, a ROG mindig is feljebb volt mint a Sabertooth de a Hero az gyengebb. Ennek a lapnak nem kelett volna ROG-nak lennie, maximum egy Sabertooth-LE... dehat a marketing, az marketing az Asus-nal is.
Par ismerosom eljatszott egy Hero-vak itt angliaban, es az ok velemenye is az hogy a Hero nem egy ROG. Pedig nekik eleg kemenyen megy a tuning, tobb mint 10 eve top-on vannak.Nezd csak meg a ket lapot:
-
Rypejakten
addikt
válasz
kristof123 #51084 üzenetére
4,5-nél már eléggé fog melegedni, nagyon kevéskének tűnik az a borda a VRM-eken.
nem védem a márkát, de manapság VGA-k és lapok terén is korrektet nyújtanak, szimpatikus árazással.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kristof123 #51084 üzenetére
Aaaa, az siman menni fog, csak fogj ki egy jo peldanyt, sajnos az ivy ota intelnel eleg lutri.
Egyebkent volt valami negativ tapasztalatod a giga-val amiert "gagyibajt"-nak nevezed ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kristof123 #51082 üzenetére
Jol nez ki, ambar kicsit agodnek a VRM miatt, de szerintem ha nem szeretnel tuning rekordot donteni siman elmegy jo par evig.
Maskulonben egy arban van egy ilyenel [link], aminek a VRM-je picivel kemenyebb. Vagy nem szeretnel gigat ? Ne erts felre, szerintem ha nem taposod padloig, az az asus is jo valasztas.Mi lesz benne ? 4670K vagy 4770K ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kristof123 #51079 üzenetére
Milyen tipust ?
(#51080) Rypejakten: igen, szerintem sem lesz baj vele. Kicsit lehet hianyozni fog az Asus....de remelem meg fogom szokni.....Egyebkent a giga-nal van offset mode ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Rypejakten #51077 üzenetére
Ebben tisztaban vagyok, asus-nal is kifogtam selejtet. Ha az ember uj lapot vasarol valalnia kell ezt a kockazatot. Kicsit felek a BIOS-tol, de remelem meg fogom szokni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kristof123 #51075 üzenetére
Pont az a baj hogy evek ota csak asus-om van/volt (m5a97-pro, maxiumus IV Gene, sabertooth Z77, crosshair V, maximus V Formula), szeretnek kiprobalni egy Gigat is.
(na jo, volt egy seggszikla extreme6 Z77 ami csalodas volt, meg egy FM2-es MiSI ami szinten).
-
bluyoo
nagyúr
-
$p@rr0w
őstag
válasz
bluyoo #51065 üzenetére
bluyoo: Köszönöm.
Krisztina87: Szerintem teljesen jó ez az összeállítás, de dvd író minek? A VGA-t mindenesetre szerintem ne add lejjebb mert úgysem fogod cserélni 2-3 év múlva ha jól veszem ki a szavaidból. A lap is teljesen jó mivel úgyse használnád ki a drágábbat. Ha nem veszel dvd írót akkor esetleg belefér a CL9-es ram, vagy ha csak 4gb-ot veszel és egy év múlva mellé még egy négyest.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Krisztina87 #51067 üzenetére
Nem is azt írtam hogy költsél többet a gépre.....
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
$p@rr0w #51064 üzenetére
Szívesen!
Na helyreállt a Giga oldal ..... szóval a rev. 3.0-ás változathoz még nem jelent meg új BIOS ([link]) szóval nem is lenne mire frissíteni. Beleteszed az FX-et és használod.(#51066) KERiii
Szívesen! Rem. valamelyik megfelel az igényeidnek.
Esetleg a Téma összefoglalóban találhatsz még egy két tippet.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Miért ragaszkodsz az ASRock lapokhoz?
A 970 pro .2.0 csupasz lap lévén felejtős az FX-ek alá. Szóval a kettő közül az 970 Extreme 4.
De szerintem a Giga vagy egy Asus lap jobb választás lenne.(#51062) Kingaxxx
Tedd bele és hamar kiderül.CPU nélkül úgy sem tudnád frissíteni.
Alapból nem tudjuk jelenleg melyik van rajta.De a Phenom II X6 1090t CPU-hoz az F3 -ast írja a lista. Nagy eséllyel nem kell majd frissítened.[ Szerkesztve ]
-
ciry
őstag
Üdv!
ASRock lapot keresek fx-6300 alá, de nem igazán,hogy melyik legyen.
970 Extreme 4 és a 970 pro .2.0 között nagy a differencia?
Előre is kösz. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Krisztina87 #51058 üzenetére
Esetleg ha egy GTX660Ti -vel beérnéd (660ti vs 760)
akkor futná a jobb RAM-ra pl. a
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT CMY8GX3M2A1600C9
KINGSTON 8GB HyperX XMP X2 Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX
.......
Akár egy komolyabb H77-es lapra is pl. a P8H77-V.
Esetleg Haswell .... ?
"AMúgy nem értem miért lettek majd 2szer drágábbak a memóriák 1 év alatt..." "Meredeken emelkednek a memóriaárak"[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Krisztina87 #51058 üzenetére
normális CL9 1600mhz-es kitet veszel olcsóbban
-
bluyoo
nagyúr
válasz
KERiii #51053 üzenetére
Mennyivel 30K felett? Ott van a GIGABYTE G1-SNIPER 5 120K környékén!
De 40k körül már van egykét komoly lap .....
mATX méretben: Asus Gryphon Z87 (review)
ATX méretben pl. a ASRock Z87 Extreme4 , MSI Z87-G45 GAMING vagy éppen az Asus Z87-PLUS ..... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Krisztina87 #51054 üzenetére
Szóval milyen táp pontosan? :-)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Krisztina87 #51054 üzenetére
hát oda nem ártana egy H-s lap, max a dvd-írót később veszed meg, azt a memóriát én lecserélném 2x4GB CL9 1300-1600mhz-esre
táp? nehogy valami kókányt tegyél bele
ha nincs elég pénzed akkor gyűjts hozzá, hidd el ezt jó indulatból mondom akkor inkább legyen 1-2 hónappal később géped de ne tömd tele moslékkal
[ Szerkesztve ]
-
Krisztina87
tag
Üdv
Szerintetek ebben az árban van jobb alaplap is, ehhez a konfighoz: ASUS GTX760-DC2OC-2GD5, i5-3470, KINGSTON 8GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 RAM, 550W táp, ASUS DRW-24B5ST dvd író.
Nem lesz tuning, max. hosszabb terhelési időszakok. Nincs drágábbra pénzem.
ASROCK B75 Pro3-M[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Actionx #51040 üzenetére
"Procit pedig ígérem hamar veszem bele jobbat"
(#51043) KERiii
Igen , 30K a tuninglapok legaljára már elég.
Pl.: ASRock Z87 Pro4 , MSI Z87-G43 , Asus Z87-K , Gigabyte GA-Z87-HD3
Az áron faraghatsz ha a kisebb mATX-es változatokat vásárolod. De az ilyen csupasz példányokat mint a GA-Z87M-HD3 azért kerüld.(#51048) humax
Gigabyte jelölések , [link].
Szóval elvileg a
d csak szilárdtest kondenzátorokkal szerelt
3 osztályon belüli helye/száma
h HDMI port
Az GA-H87-HD3 Ultra Durable 4 Plus míg a GA-H87-D3H Ultra Durable 5 Plus
Csak ATX-es H87-es lapok jöhetnek szóba? mert akkor a GA-H87-HD3 kézenfekvő lehet. A GA-H87-D3H is majdnem 30K. Esetleg kis keretbővítéssel MSI H87-G43 , Asus H87-PLUS , ...(#51046) $p@rr0w
Az egy általános üzenet , minden 900-as sorozatú lapjuk alatt olvasható. Sajna a Giga honlapja nálam most betegeskedik.Szóval nem tudom megnézni hogy egyáltalán a rev.3.0-ás változathoz van e új BIOS , vagy csak egy van Processzor támogatási lista ...... De szinte biztos hogy gond nélkül tudod majd esetlegesen frissíteni az FX-6300-as CPU-val.(#51049) jim bcs
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Ha a két proci közül kell választani, akkor a 4670 természetesen. Mivel egyik sem tuningos CPU, ezért én H87-es alaplapot néznék hozzá, méghozzá 1.ASUS, 2.ASRock, 3.Gygabyte sorrenben. Ha mondasz keretet, úgy akár konkrét tippeket is tudunk mondani!
Szerk.: a HD3 a HDMI kimenetek számát jelöli.
[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
Üdv!
Fx 6300-as processzorhoz mi a legolcsóbb lap ami a gyári órajelen, gyári fesszel, bios frissítés nélkül működik vele probléma mentesen?GA-970A-UD3 (rev. 3.0) gyári oldalán ezt láttam:
To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.Én nem tudok sehonnan csak a bios frissítés erejéig szerezni régebbi processzort...
-
humax
senior tag
sziasztok
a é 4570 vagy 4670?i5 ben
mllyan alaplap?
Gigabyte alaplapok nal a HD3 meg a D3H mi differencia,?
koszi
-
KERiii
tag
sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Geforce gtx 670 2 gb os videokarit + egy Intel i7 4770K procit, és ez mellé szeretnék egy alaplapot , de nem tudom milyen legyen. Az árra 20-30 ezer körül gondoltam, annyiért remélem már lehet találni megfelelőt
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BomiBoogie #51039 üzenetére
-
Actionx
csendes tag
válasz
BomiBoogie #51039 üzenetére
Köszönöm az lesz
-
Actionx
csendes tag
válasz
bluyoo #51034 üzenetére
Félreértesz
egy szóval nem mondtam h az nem időtálló,csak arra céloztam h ezért nem szeretnék annyira belépőszintű lapot venni,inkább rugalmasan kezelem kicsit a keretemet.
De akkor ez lesz.
Bár gondolom ez a 3 közül bármelyik tökéletes a célra....az áruk is szinte egyezik.[ Szerkesztve ]
-
-
Actionx
csendes tag
válasz
bluyoo #51031 üzenetére
Való igaz h nem tervezek tuningot vagyis nem szívesen babrálok azzal amihez keveset értek.
de azért szeretném ha lenne egy időtálló lapom ami a későbbiek folyamán is megállja a helyét....mondjuk elgondolkoztam a Z87 Extreme4-en is amit említettél
Ez a 3 alaplap közül melyiket válasszam?Valószínűleg tökéletesek lesznek.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Actionx #51026 üzenetére
Ok , csak már az elején írtad hogy nem , vagy csak kis tuning lenne (amit ha azt nézzük a CPU turbo órajele meg is ad tuninglap nélkül) szóval a Z87-es chipset-et akkor sem választanám. De ha mégis ... akkor később (hogy legyen értelme) a drágább "K"-s CPU-t és egy jó CPU-t hűtő is be kell majd szerezned.
A legdrágább/egjobban felszerelt H87-es lapok sem igazán érik el a 30K-t pl. a már említett Fatal1ty H87 Performance vagy a H87-PRO , GA-H87-D3H .... Amik egy 90K-s I7 alá is tökéletesek.
De ha mégis .....a két említett lap közül én az ASRock-ot választanám.
RAM terén az alacsony feszültségű
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT CMY8GX3M2A1600C9.
Vagy ha nerán batár hűtőt tervezel alacsony profillal :
CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bandi0000 #51028 üzenetére
Az asus maximus VI Hero az egy nevetseges lap. Nem erdemli meg a ROG kategoriat. Rengeted ROG lapom volt, de az nem az. Formula, Gene es Extreme ezek a ROG lapok.
Maskulonben kedvet kaptam a Gigara, reg nem volt es negyon tetszenek. Sohasem fogom tudni milyen ha nem probalom ki.
-
MiklosSaS
nagyúr
Szeretnek velemenyt kerni toletek alaplap vasarlas celjabol.
Mivel a mostani Asus Formula laptol konnyes bucsut kell vegyek, ugy dontok hogy lepek egyet es haswell iranyaba indulok el. A processzorban nem merult fel gond (4770K) de alaplapot nem igazan tudom melyiket.
A valtozatossag kedveert most szivesen bevalalnek egy Gigabyte alaplapot, csak nem tudom mennyire van a nep megelegedve veluk. Nem tudom melyiket vegyem, mi erne meg. Ezek kozul szeretnek valasztani, es igen tobb ev Asus (meg egy seggszikla) utan, szeretnem kiprobalni a Gigabyte-ot is.
1 Gigabyte Z87X-UD4H
2. Gigabyte ZB7X-UD5H.
Mivel a 2 lap kozott van kemeny 12.000 HUF-nak megfelelo angol font kulonbozet nem tudom ha megerne kiadni a felarat azert hogy legyen plusszban 1 net , 1 fireware (sohasem hasznaltam) es 2 darab S-ata csati. Jelenleg most 7 darabot hasznalok, de a jovoben csak 5 vagy 6 lesz belole.
Tehat van mas kulonbseg is a 2 lap kozott, vagy csak ennyi? Ha csak a felsoroltak akkor logikusan az UD4H erne meg jobben, mivel mindketto kozep-kategorias alaplap.
-
Actionx
csendes tag
válasz
bluyoo #51025 üzenetére
A terv mindenképpen ez..
Mert mint írtam később fejleszteném tovább ez az elsődleges szempont. Csak most vmiben kompromisszumot kell kössek pillanatnyilag és ez a proci lesz.Mert a VGA kell az alaplap is hosszútávra lenne.Tudom h erre lehetne mondani h akkor várjak kicsit és utána i3 vagy i5 de az a helyzet hogy elszállt az asztali gépemen a videokártya és ezért sürgősen kéne vennem .Viszont ha már veszek akkor egyben fejlesztek is.
A procit meg a elég hamar lefogom cserélni...ideiglenes megoldás lenne.Szóval ezért próbálok jobb lapot venni jóval gyengébb proci alá.
szóval akkor marad a gyengébb Pentium(ez is nagy fejlődés lesz szerintem az E6750-hez)és hamarosan lecserélem.
Szóval ha így nézzük a dolgot akkor jobban mutat a konfig?
Bár azt nem mondtad a 2 lap közül melyiket javaslod...
Illetve ha már egész nap terheltelekakkor még annyit segíts kérlek hogy milyen RAM-ot tegyek bele.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #51024 üzenetére
Tudod hogy én is preferálom a jobb/komolyabb lap választását , de egy Pentium alá akkor sem egy 30K-s tuninglapot tennék. Max. ha pár hónap után menne bele a "K"-s I5 vagy I7. Vagy ha használtan nem 30k-ért ...
Persze ha a vásárló úgy látja jónak miért nevégül is gondot nem okoz.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #51023 üzenetére
Én habozás nélkül megvenném például a Fatal1ty H87 Performance-t egy Celeron "alá" is...
De hát mint tudjuk én nem vagyok teljesen "normálisnak" nevezhető... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Actionx #51022 üzenetére
"Mi a véleményed?" Hogy én nem venném meg.
Legalábbis egy Pentium alá teljesen felesleges.
17K-s CPU alá 30K-s tuninglapot? Ráadásul ugyan úgy 4X-es a második PCI-E slot .....
Semmit nem nyernél vele , csak lenne egy "komolyabb" lapod egy hozzá nem illő CPU-val megfejelve (2Xannyiért megéri?).
"megéri a G3430 a +7kt?" Durván 10%-al erősebb ....
Ha ennyire képlékeny a keret talán jobban járnál egy i3-4130 -al.
Vagy még inkább LGA1155 -ös platformra építeni egy használt I5-el .....[ Szerkesztve ]
-
Actionx
csendes tag
válasz
bluyoo #51021 üzenetére
Igen azt is átbújtam már párszor.
Csak az elmúlt években kcisit lemaradta a témában és most próbálok felzárkózni.
Na akkor most a helyzet annyi hogy:
VGA:SAPPHIRE 11210-01-20G HD7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC PCIE
CPU: G3220 3.00GHz vagy G3430 3.30GHz (megéri a G3430 a +7kt?)és akkor ehhez vagy egy ASROCK Z87 Pro4 vagy GIGABYTE GA-Z87-HD3
Mi a véleményed?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Actionx #51020 üzenetére
Pl. (talán legolcsóbban) az ASRock Z87M Extreme4 már 8X8X módban kezeli a 2db VGA-t. Ez ugye már tuningképes lap főleg "K"-s I5 , I7 alá ...
De szerintem felesleges ebben az árkategóriában a CF/SLI. Főleg egy Pentium mellé.
Egyszerűbb eladni a régit és egy erősebbet/modernebbet beszerezni ha már kevés.(#51018) Actionx
Ezért is írtuk meg a Téma összefoglalót.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Actionx #51017 üzenetére
"Atápom fsp bluestorm 500w. Remélem az elég lesz és megfelelő." Igen bár nem Haswell kompatibilis [link] szóval a C6/C7 -et nem szabad engedélyezni.
"Azért nézegetem az Asus B85-PLUS-t mert ha jól láttam tud CF-t ami később még jól jöhet,nem?" Szerintem csak ezért felesleges drágább lapot venned főleg hogy 4X-es a 2. PCI-e slot. Persze ha belefér a keretedbe .... mint írtam jobb lap.
"Annyival meg nem is drágább szóval belefér." Hát azért ~6K nem kevés főles 70K-s keretnél.
"amit írtál hogy ATX-es az nagy hátrány lenne mATX-el szemben? Vagy ez csak méretbeli különbség és a háztól függ?" Egyáltalán nem hátrány nagyobb mint a mATX-es lap és így ugye több bővítési lehetőséged van. -
Actionx
csendes tag
De most hogy jobban megnéztem nem lesz jó az ASUS B85-Plus... :S Nekem vagy 2 DVI vagy 1 DVI és 1 hdmi kell hátulra ezen meg nincs HDMI és csak 1 DVI van...
[ Szerkesztve ]
-
Actionx
csendes tag
válasz
bluyoo #51016 üzenetére
Atápom fsp bluestorm 500w. Remélem az elég lesz és megfelelő.
A házam egy gigabyte 3d aurora.
HDD-kk mint írtam sata-sak. Ami nem azt úgyis kukába kell lassan dobnom.RAM on még vacilálok milyen legyen.Most 2x1 GB Corsair xms2 ddr2 800mhz van.
Azért nézegetem az Asus B85-PLUS-t mert ha jól láttam tud CF-t ami később még jól jöhet,nem?
Annyival meg nem is drágább szóval belefér.amit írtál hogy ATX-es az nagy hátrány lenne mATX-el szemben? Vagy ez csak méretbeli különbség és a háztól függ?
-
He-Nike
aktív tag
válasz
bluyoo #51008 üzenetére
Köszönöm a válaszokat én is csak ezt a lapot találtam...
Akkor valószínű eladom a 4db 1gb ramot és veszek helyette 2db 2gb-osat.
DE! jól sejtem hogy a fenti procihoz csak ddr2 es ramot rakhatok be? Tehát nem vehetek ddr3-ast mondván, hogy az majd jó lesz az új processzozhoz és legalább valamicske előrelépés. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Actionx #51005 üzenetére
Szia!
Hát elég szűkös az a keret ... Mik meglévő hardvereid?
Előzetesen:
VGA :
ASUS HD7790-DC2OC-1GD5 HD7790 1GB GDDR5 PCIE ~37K
Sapphire 11210-01-20G HD7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC ~37K
CPU : INTEL Pentium G3220 ~17K Később fejleszthető akár I7-is.
LAP : Asus H81M-A ~16K
összesen : ~70KDe másold át a kérdésed a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ba.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
He-Nike #51002 üzenetére
Szia!
Szinte esélytelen hogy új lapot találj ahhoz a CPU-hoz és DDR2-es RAM-hoz ....
Keresgéltem de csak a ASRock N68C-S UCC lapját találtam link (már ha tényleg kapható).
Nézz be a Socket AM2 / AM2+ topic-ba hátha tudnak segíteni. -
Actionx
csendes tag
Sziasztok!
Gépfejlesztés és ezzel együtt platform váltás előtt állok. Ebben kérném hozzáértő segítségeteket.
Ami eddig biztosnak tűnik az a VGA: (de persze ezzel kapcsolatosan is érdekel a vélemény)SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE
Ha tudnátok ajánlani több alaplap és proci párost azt megköszönném. Nem igazán tudok dönteni hogy AMD vagy Intel irányba induljak...
A felhasználási cél az játék lenne elsősorban.
Ami fontos lenne az a későbbi fejleszthetőség. Tuningot nem vagy csak nagyon kis mértékben tervezek.
A rendelkezésre álló keret: 60-70k (nettó) (ebben a videokarinak és memóriának is bele kell férnie)[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Mahrenburg #51003 üzenetére
Elvileg most úgy van hogy egy i3-3220-as menne bele, én is egy jobbat vennék ha tehetném, viszont az elsődleges szempont az illetőnek a játék, ezért a vga-t helyeztem inkább előtérbe a többi dolgon meg próbáltam faragni. Semmi tuning nem lesz amúgy, szóval szerintem ez is megteszi...
Ha esetleg tudsz 50 körül ennél jobb inteles alaplap/proci/memória (4 gb-t) kombót szívesen meghallgatom akár használt garis is jöhet...
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz
B-L-A-C-K #51001 üzenetére
Szívesen!
Ez a lap sem "álmaim alaplapja", de normal ATX, legalább már van hűtőborda a FET-eken (mégha alapszintűnek is számít a tápellátása, de ez belefér, mivel a B75-ös lapka amúgy sem teszi lehetővé a tuningot), s bár szívem szerint nagyobb PCH-bordával szerelt lapot ajánlanék, de ugye a visszafogott keret...
Újonnan kb. 17e-ért kapható, ennyiért talán ez a lap a legjobb ár-érték arányú, de ha "jó árasítva" keresel lapot, ha lehet, az előbb felvázolt kritériumok mentén indulj el, használt lapok közül akár jobbat is ki lehet fogni, főleg a 6-os sorozatú lapkával szereltek közül, bár persze nem árt "boltból" vásárolni a garancia miatt, egyébként néha bele lehet futni leárazott P67/H67-es lapokba a webshopokban is. (Ha Ivy Bridge CPU kerül bele, akkor lehet, hogy BIOS-frissítés szükséges) -
He-Nike
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan lapot keresek ami kompatibilis az AMD Phenom x4 9650 es procimmal, és bele tudom rakni mind a 4db 1gb-os DDR2-es memóriát. Tudom nem mai cuccok, de szükséges egy új lapot vennem viszont nincs most keret új procira és memóriákra. Ha lehet új lap legyen 10-15e Ft értékben, és ha lehet újat.
üdv.:He-Nike
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Mahrenburg #51000 üzenetére
Nagyon megvan kötve összegben kezem hogy beleférjen minden a keretbe, de ha ez azt mondod jó akkor keresek egyet jó árusítva...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Háború Izraelben
- BestBuy topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel