Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabeee
tag
Pár oldalt visszaolvasva tulajdonképpen már összeállt a fejemben, hogy milyen alaplapot szeretnék, de azért kellene egy kis megerősítés.
A konfig főbb alkatrészei:
CPU: Intel i5 4570
RAM: DDR3 Kingston HyperX 8GB CL9 1600 Mhz kit
VGA: Zotac Geforce GTX760 2GB
HDD: SATA3 1 TB (később SSD is lesz)Ehhez néztem ki az alábbi alaplapokat:
1. Asus B85 M-G (kb. 20k), vagy
2. Asus P8Z77-V LX2 (kb. 26k).Többnyire játékra kell, tuning nem lesz, sem crossfire, és több évre le szeretném tudni a PC vásárlást. Későbbi bővíthetőség is fontos (pl. RAM, de azt mindkettő tudja). Jelenlegi konfigom alatt is Asus lap van (6,5 éves), semmi gond nincs vele, és a választott üzlet kínálatában is ez a fő csapásirány (13 db Asus, 1 MSI, 1 Gigabyte)
Szóval én az 1. sz. versenyzőre teszem le a voksom (Asus B85 M-G), szerintetek?
"Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
lovas001
aktív tag
Értem köszönöm mondjuk még GA-990XA-UD3 ezt néztem ugyan ez is giga de legalább 990 es el szerelt de még megfizethető számomra (fx 8350 lenne benne és egy hd7970 az is giga 8gb 1600 ram g skill valszeg )
[ Szerkesztve ]
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
jim bcs
nagyúr
válasz torma1981 #50193 üzenetére
Igen pl.: a sok közül az Asus lapokhoz adott szoftver segítségével automatikusan szabályozható (fan expert)
(#50194) tescofan alapból fel fogja ismerni, ám mindenképpen frissíts utánna a legfrissebb biosra
(#50195) lovas001 ha fx a cél mint pl.: az fx8350 akkor én inkább asus/asrock lapot néznék alá
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
lovas001
aktív tag
Mármint úgy hogy valaki tesztelte is esetleg mit bír mit nem jó-e pl fx8350 hez akár
-
lovas001
aktív tag
Nekem az lenne a kérdésem hogy valaki hallott e a Gigabyte 970A-DS3P- nevü laprol vélemény róla milyen ?(a sima ds3 nál nekem jobban tetszik a hütése miatt.
-
tescofan
csendes tag
Sziasztok abban kérném a segítségeteket, hogy Asus 990fx Sabertooth lapot szeretnék venni Amd fx8320 procival és nem tudom, hogy milyen bios lesz a lapon és támogatni fogja-e a procit. Ha esetleg nem olyan a bios megtudom oldani a frissítés és hogyan ? előre is köszi!
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Van olyan Z77-es lap amivel a windows belül lehet a processzor hűtő fordulatát szabályozni?
Amim most van MSI GX890 g55 ott csak biosban lehet. Az nagyon zavaró. Mert le sem lehet fixálni mennyivel menjen és össze vissza változtatja a fordulatot. Nem olyan zavaró de most olyan gépet akarok ami nagyon csendes még termelés alatt is.3570k lenne a proci hozzá. Valami rendes hűtővel.( ALPENFOEHN Brocken ,stb)
És persze max 40k-ig gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
elerion
csendes tag
Hello!
Most tervezek alaplapot venni, és egy ASUS P8H77-M-re esett a választásom, ami mellé egy Core i3 3240-et szánok. Szerintetek jó választás ez a deszka? Vagy megéri inkább a P8H77-M Pro-t venni esetleg a P8H77-V befektetni? Tuningolni nem fogok, játékra és irodai munkára lesz a gép. Mindenekelőtt az alacsony fogyasztást tartom szem előtt.
Köszönöm a válaszokat!
-
Hunyika2
tag
válasz DrTechnoid #50159 üzenetére
húúú hát ennyi pénzért tuti, h rogos lapot vennék már
én most egy MSI Z87 - G45-re ruháztam be, kíváncsi vagyok milyen lesz a 4670k mellé
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
-
jim bcs
nagyúr
válasz Mahrenburg #50188 üzenetére
+1
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az M5A97 EVO R2.0-t ajánlanám, jobb a tápellátása, mint a 970 Extreme3 R2.0-é, a FET-ek, s az Északi Híd is komolyabb hűtőbordával van ellátva.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
nixit
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy most fogok vásárolni egy fx-6300 vagy 6350-es cpu-t.
Kinéztem két lapot: ASUS M5A97 EVO R2.0 és asrock 970 extreme3 r2.0. Melyiket és miért?
Játékra használnám és nem tervezek húzást. Ha esetleg ilyen árban van más lap amit tudnátok ajánlani szívesen meghallgatnám, köszönöm előre is! -
jim bcs
nagyúr
válasz _csocso_ #50185 üzenetére
kifutott az méghozzá az egész széria, ezeket hívjuk beragadt lapoknak amitől most kézzel-lábbal szabadulni akarnak, az ára magas ezért valószínű hogy profitot már nem fog termelni de deficitbe sem akar belecsúszni így kivárásra játszik, meglesz ez a lap még egy darabig
-
jim bcs
nagyúr
válasz _csocso_ #50183 üzenetére
"Valószínűleg kifutó típus" na ezt gondold át mégegyszer
már egy jó ideje kifutott nem éri meg
(#50181) WayneGace ennyiért új Z77-Z87-es lapot veszel ami egy mérfölddel újabb, annyira nem best buy
[ Szerkesztve ]
-
WayneGace
őstag
Ennyire lement az ára vagy ez best buy most?
BestSecret invitációt privátban adok.
-
minek?:S
őstag
válasz DrTechnoid #50175 üzenetére
Én pl. H87es lapon gondolkodok. Ha akarsz tuningolni akkor vegyél Z-s lapot és bele egy K-s procit. Ha nem szeretnél, csak játszol, akkor egy sima(jelzés nélküli) proci és egy B85/H87es lap. mondjuk: Asus H87-PLUS
Én Gondolkodom egy ASRock H87 Performance Fatal1ty lapon is. Ezért egy kérdést is tennék fel elsősorban bluyoo-nak, de természetesen más válaszát is köszönettel fogadom: Megéri ez a Fatal1ty 27k-ért?[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
ST05
őstag
válasz bck.ek #50177 üzenetére
jónak tűnik, túl sok véleményt ne várj ezekkel kapcsolatban ,
nincs sok tapasztalat még elég új a 1150, de kötve hinném ,hogy bármelyikkel is mellé nyulnál,
mivel egyre többminden költözött a cpu-ba igy már csak a márkahüség döntsön/ esetleg szinvilága a lapnak
hütés a vrm-en van, az nem árt, erősnek tünik a tápellátás is, 90 fokba oldalra kiforgatott sata csatik
van ramdisk, ami mondjuk asus-nál nincs, az jó dolog ha sok ram áll rendelkezésre, és kiméli
az ssd-t ugye ha a gyorsitótár és egyéb cuccok a ramra íródnak ,nem az ssd-re
egyszóval jónak tűnik -
isti101
tag
AMD Athlon II X2 340 Dual Core, 3200MHz, 1MB, socket FM2, Box
lenne ez az olcso proci,használt, milyen alaplapot tudnátok ajánlani ami jó árban van, nincs vele gond, stabil, közepes játék, film , net , ilyensmire
köszi -
őstag
-
őstag
De mire szeretnéd használni és milyen procival? mert a Z-s lapok inkább tungingra valók.
-
Bolobi
tag
Hello
Egy i5 2500k alá keresek lapot csak nem nagyon vagyok otthon intel fronton (platformváltás, eddig csak amd-m volt)
Csak egy sima egy VGA-s rendszer lesz, ami fontos legyen ATX méretű és lehetőleg sötét színű fekete lenne a legjobb. olyan 20-27ezer között költenék a lapra.
Lehetőleg bírja a lap a tuningot nem a végleteket akarom kihajtani belőle de ha kell egy plus akkor tudja kihozni
Válaszokat/tanácsokat előre is köszii5 3570k@4,5Ghz 1,08v, Noctua D14, AsRock Fatal1ty z77, EVGA GTX980 FTW, G.Skill Ares 2x4Gb CL9 2133, Corsair CX500, Corsair 550D, Razer Deathadder 2013
-
ST05
őstag
válasz Kingaxxx #50160 üzenetére
függ attól is, menniy ramod van, mert minnél több ram van a rendszer is annál többet használ,
ha kevesebb ramocska áll neki rendelkezésre, akkor ugy ossza be,
nálam 2500Mb van használatban /5500MB szabad, és épp csak 1-2 bongésző van nyitva
meg épp újítom a Norton védelmem -
TaylorXIII
őstag
válasz TaylorXIII #50161 üzenetére
De 3db x16ból csak az leső x16 a második már x8 és X8/X8 módban megy az első kettő és 3. PCI-E x16 csat meg igazából x4 szóval ez két kártyára érdemes lap.
-
TaylorXIII
őstag
3db van rajta és miért baj, hogy van integrált videokártyának csatlakozása? A legtöbb intel proci is apu már. Vannak olyanok amikben nincs vagy le van tiltva az IGP de attól még az alaplapon kell lennie mert ha olyan aput teszel bele amiben jó az igp akkor azt lehessen már használni az alaplapban. Különösen jól jön ez ha bekrepál a videokártyád és akkor ezt tudod használni meg egyes apukban lévő igp egész erős már intelnél is. diszkrét 10-12 ezres kártyák szintjét már képesek úgy nagyjából hozni.
[ Szerkesztve ]
-
Kingaxxx
tag
Sziasztok, nektek a windows 7 mennyi ramot eszik? nekem a sima windows xp sp3 az 600mb -t
kíváncsi vagyok, köszönöm előre a válaszokat Hétfőn váltok komolyabb pcre azért érdekel
http://kepfeltoltes.hu/130810/29324436n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
bck.ek
tag
Udv, Intel i5 4570hez milyen lenne egy ilyen deszka ? Gigabyte Z87-HD3? velemenyek tapasztalatok esetleg?
-
őstag
válasz DrTechnoid #50155 üzenetére
Én is 1150-es konfigot veszek, szerintem megéri, akinek az van dicséri és ajánlja, hogy ilyen jó a 775 óta nem is volt.(
ebből nem tudom mi igaz) Én i5-4570-et veszek bele. Ivy-nál nem sokkal drágább, csak az alaplapok nem 11k-ról, hanem( a legolcsóbb) 17k-tól kezdődnek. De egy 1155-ösnél szerintem jobb.Üdv.:M.
-
bandi0000
nagyúr
válasz DrTechnoid #50155 üzenetére
Ha van rà pénzed mindenképp megéri az 1150 be fektetni nem mintha amugy is dràgàbb volna sokkal mint egy ivy
Xbox One: bandymnc
-
őstag
-
-
_csocso_
senior tag
válasz DrTechnoid #50151 üzenetére
Szia! SATA3 csatlakozó szükséges az SSD sebességének kihasználásához, de ez a legtöbb modern lapon megtalálható. Neked kell eldönteni milyen procit szeretnél, ha megfelel a régebbi Ivy sorozat teljesítménye, ami még ma is mindenre elegendő, akkor nem kell az újabb. Amennyiben mégsem azt választod, picit drágábban juthatsz jobb teljesítményhez ( 1150-es lappal )
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
őstag
Vettem egy Intel SSD 320 (300gb) meghajtót, és most alaplap cseréje előtt is állok. Van e olyan kitétel hogy az alaplapon kell e valamilyen speciális csatlakozónak lennie, vagy valamilyen paraméterének meg kell felelnie ahhoz hogy az SSD-t használni tudjam. Mivel az Intel új foglalatot honosított megint nemrég, az is érdekelne hogy a proci miatt érdemes e az 1150 típusút vásárolni?
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
jim bcs
nagyúr
válasz energy4ever #50149 üzenetére
Asus Crosshair V Formula-Z
-
bluyoo
nagyúr
-
Fernet
senior tag
válasz bluyoo #50143 üzenetére
Köszönöm még egyszer mindkettőtöknek.
Még egy kérdés és mára befejeztem
Esetleg ez a lap? Asus H87M-E
De ha megfelel a B85-ös is, akkor nyilván nem adok érte többet. (csak ugye 2k a különbség B85, H87 között)
Azért belegondolok, hogy milyen kerettel kezdtem a gépvásárlást. Huh... Azóta eléggé elszállt az egész, itt egy kicsit jobbat, abból is kicsit jobbat, ez csak +2e, az csak +5e.. Most megnézem hol tartok és égnek áll a hajam.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Fernet #50142 üzenetére
igen az legyen, szerintem maradjon a 4570 ha játszani is akarsz, ha nem játszol akkor tökéletes a 4430
és legyen asus mivel én is asus párti vagyok, méghozzá a 2 lap küzül az Asus B85M-G márcsak a 90 fokkal elforgatott elsődleges sata csatlakozók miatt is
(#50143) bluyoo úgy ahogy mondod, ez totál egyén függő
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
válasz bluyoo #50140 üzenetére
jim bcs, bluyoo: Köszönöm, akkor 1150-es lap lesz.
Esetleg ez a proci? 5k-val olcsóbb a 4570-nél...
Lapból ez is jó lenne? Asus B85M-E
Esetleg ez? Asus B85M-GTudom, hogy ma már jó vélemények vannak róla, de eléggé belémrögzült, hogy régen milyenek voltak az Asrock lapok... Nem tehetek róla, rossz beidegződés
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #50140 üzenetére
nagyon sok esetben jobban muzsikál a 4570 mint a 4670, egy erősebb vga-val játékok alatt azt a 200mhz-et szemre nemigen veszi észre úgy ahogy az esetleges kevesebb fps-t se, ebből kifojólag nemfeltétlen éri meg az a 200mhz a többletköltséget, inkább az 5k többletet fektesse akár egyel jobb lapba a H-s szérián belül B-s helyett
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Fernet #50138 üzenetére
Nincs baj az LGA1155-ös platformmal sem , sőt nagyon is jól sikerült. De én már az LGA1150-be fektetnék.
"megéri-e a pluszt a 3570-es..." 200MHz a különbség köztük hogy megéri vagy az a pár százalék + azt döntsd el te.
Viszont akkor már tényleg Haswell , valamivel olcsóbban [link].[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Fernet #50135 üzenetére
Szinte egy árban jönnél ki a két platformmal ....
Pont PCX -es konig a milyen gépet vegyek topic-ból.....Asrock B85M PRO4 alaplap 36 hó gar.
1 db 19,366 Ft
Intel Core i5-4570 processzor 36 hó gar.
1 db 48,448 Ftössz.:68K
Asrock B75 Pro3 alaplap 24 hó gar.
1 db 16,843 Ft
Intel Core i5-3570 processzor 36 hó gar.
1 db 50,210 Ftössz.:67K
RAM pl. a most beszélt Corsair Vengeance.
(#50136) beldeczki
Szívesen!
"de az igazi egy platform váltás lenne."[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Fernet
senior tag
válasz bluyoo #50134 üzenetére
Igen, két platform, csak még nem döntöttem el, hogy melyik legyen, melyik irányba érdemes elindulni. Ajánlották már a 3470-es és a 4570-et is. (mondjuk nem ragaszkodom a 4570-hez)
Nekem az a lényeg, hogy a 660Ti-t kihasználja és megbízható legyen. Tuning nem lesz.
Ha az árát nézem akkor jobb volna valamelyik 1155-ös lapra beruházni, mellé a 3470-el.
Mérete nem lényeges. Márkában ha lehet ASUS, de ez sem feltétel. CF, SLI nem kell. 4 memória foglalat jó lenne a későbbi bővítés miatt. Ha lehet álljon meg 20-nál, ha kevesebb az nem baj.
Még RAM-ot kell keresnem, 2x4-es kit-et.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Fernet #50133 üzenetére
Szia!
"Kezd körvonalazódni az új gépem" , "i5-4570 lesz, (esetleg egy 3470-es)"
Akkor még körvonalazódjon kicsit mert a két említett CPU nem egy platform.
Az I5-4570 az LGA1150 az I5-3470 az meg LGA1155 szóval nem kompatibilisek keresztbe az alaplapok.
Téma összefoglaló
A választott CPU-nak megfelelő tuningmentes lapok között keresgélj.
I5-3470 : B75 , H77
I5-4570 : B85 , H87
Milyen méretű lapot szeretnél? ATX-es vagy netán jó a mATX-es is?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Kezd körvonalazódni az új gépem, VGA már megvan, proci valószínű, hogy egy i5-4570 lesz, (esetleg egy 3470-es) ez alá kellene nekem valami lap. Annyi van, hogy nem igazodok ki köztük. Tudnátok ajánlani egyet?
Tuning nem lesz, ha lehet a PCX oldaláról választanék elsősorban. Árban kb. 20-ig tudnék elmenni, de ha alatta van annak külön örülök!
-
bluyoo
nagyúr
válasz minek?:S #50129 üzenetére
Szívesen!
"Nekem az is teljesen jó, csak ha már 1 árban vannak...?" Qru nem potyára ajánlotta. Szóval nyugodtan vásárold a Patriot-ot.
A nagy bordák a RAM-on szerintem mára dísznek vannak legalábbis a te gépedbe tuning nélkül.
De van belőle magas bordázattal is [link].
Bár én akkor már az új CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 KIT CMY8GX3M2A1600C9-et venném. Sajna a PCXben csak 2X8Gb-os kit van.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
őstag
válasz bluyoo #50127 üzenetére
Nekem az is teljesen jó, csak ha már 1 árban vannak...?
ő.. ilyen Corsair nem tudod van e "nem low profilos"? ha nem akkor is mind1, jó nekem, csak úgy kérdezem. Viszont most, hogy így mondod, még az is lehet, hogy ezt veszem...Köszönöm mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
Russian35
csendes tag
Nekem ilyen memóriám van:
CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 CML4GX3M1A1600C9
Árban és teljesítményben is kiváló -
bluyoo
nagyúr
válasz minek?:S #50126 üzenetére
" csak megtetszett ez a HD3-as" Mi tagadás nem néz ki rosszul.
Megnéztem a RAM ajánlatot ... a Corsair Vengeance miért nem jó?
De nálam az 1.65V-os Kingston HyperX is röhögve megy 1.5V-on.
"de akkor mehet ez a RAM ugye?" Persze , mehet(#50125) Russian35
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz minek?:S #50122 üzenetére
Hi!
Mindkettő jó választás. Részemről +1 a H87-PLUS-nak.
A RAM kérdésben jól látod a dolgot nem fog 1866MHz-en menni , de nem is kell.Szinte semmi előnyt nem jelentene az 1600MHz-nél magasabb órajel és gondot sem fog okozni , sőt több mint valószínű alacsonyabb feszültségen tudod majd járatni ,vagy szűkebb időzítéssel ....
Maga a Haswell memóriavezérlője 1600MHz-et kezel i5-4570 .
Viszont ahogy néztem nem igazán drágább sőt iPon-on még drágább is az 1600-as ...(#50123) Russian35
Olcsó jól felszerelt lap. Lehetőleg olyan helyről vásárold ahol 3év garanciával árulják.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Russian35
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az asrock b75 pro3-ról? -
őstag
Üdv.
Intel Core i5-4570 alá milyen lapot ajánlotok?
Eddig nézegettem: Gigabyte B85-HD3 és ASUS H87-PLUS. Ezek közül melyik a jobb, illetve van e ezeknél jobb ebben az árkörnyezetben.
Illetve lenne még egy kérdésem. A RAM-os topicban ajánlottak nekem egy
Patriot 2x4GB DDR3 1866MHz PVI38G186C9K nevű memóriát, de azzal nincs gond, hogy 1866MHz? Fog annyin menni, nem korlátozza le az alaplap? Mert amint nézegettem az összes B85/H87 1333/1600MHz-et támogat.A gépet pcx.hu-ról venném.
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz beldeczki #50120 üzenetére
Semmilyent ..... Azt a CPU-t már egy G1620 -as Celeron is helyben hagyja. Én nem költenék rá.
De ha ragaszkodsz a dologhoz újonnan:
MSI G41M-P33 Combo
GIGABYTE GA-G41M-Combo
ASRock G41C-GS
De ezek nem igazán tuninglapok .... körül kell nézni a hardveraprón hátha kifogsz egy jó üzletet.Bazinga!
-
beldeczki
aktív tag
Milyen lapot ajánlotok egy Core 2 Duo E7500 procihoz, ami a tunigot is elbírja?
-
=HG=
addikt
válasz banánocska #50118 üzenetére
Én csak akkor venném, ha fegyverrel kényszerítenének rá..
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok! ASRock 970 de3/u3s3. Megéri megvenni 10k-ért? Fx 6100 menne Hd7770 mellé.
-
wolandino
tag
válasz bandi0000 #50114 üzenetére
tuningolni nem szeretnék, ilyen irányú igényeim egyáltalán nincsenek, i 3225 lenne a lapban, később ha váltanék csak hasonlóan alacsony fogyasztású modellre.
alapvetően 15k-s alaplapok között nézelődtem, de ez benne van a konfigban, és csak egyben vehető... a lényeg, hogy ne legyen rosszabb, mint az alap lapok közül a legjobbak -
wolandino
tag
Sziasztok!
Adva van egy konfig a következő alaplappal:Asrock Z68M-ITX/HT
Van valakinek tapasztalata vele, stabil lap, jól járok vel?Köszönöm,
W. -
ST05
őstag
válasz M@rdel #50108 üzenetére
SATA:asmedia a driver, intel pedig a szoftver része ha jól tévedek,
felteszel mindet, nem lesz vele gond
USB: itt pedig van külön intel és asmedia vezérelt usb3 port,
értelemszerűen azt rakd fel amelyik kell ,vagy gyorsabb ,talán az intel lesz a nyerő ha jól tudom megbizhatóbb
a lapod kézikönyvében pedig fog szerepoelni melyik port melyik..[ Szerkesztve ]
-
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Bár már februárban terveztem az alaplap váltást, csak most jött össze.
A tanácsokért még egyszer kösz!
Asus P8Z77-M Pro-t vettem. Mert most a legdrágább!
Mivel nem terveztem ODD-t a gépbe ezért az Asus honlapjáról töltöm le a drivereket.
A kérdésem az lenne, hogy pl. USB, Sata drivereknél melyiket kell felteni az intelt, vagy az asmediat?
A rendszer win7 64bit lenne. Elméletileg mindkettő jó. -
vásárló
csendes tag
Üdv!
Épp gépcsere előtt állok. és egy i5 4570-re esett a választásom végülis(jelen állás szerint legalábbis).
két deszka között vacilálok:
ASROCK H87 Pro4 illetve MSIH87-G43
Kérdésem, hogy megéri e a többletárat az MSI lap, illetve egyáltalán szükségem van e rá ha nem akarok semmit babrálni a gépen, illetve húzni, állítgatni. Csak mezei játszás(1080p), filmezés. Elég e arra az asrock vagy mindenképpen jobb az msi.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Rypejakten #50098 üzenetére
mivel H-s lapok nemsok jelentősége van a VRM-ek hűtésének ugyanis a terhelés nagyon minimális ami által a leadott hő is csekély, ezek a mosfetek/chipek már nem a régiek ezért sem kaptak hűtőbordát gyárilag
ha kellene rájuk tettek volna, nem vinné őket gallyra az a pár forintos borda, de ha nincs értelme akkor nincs, legalább szellőzik
(#50100) ilor14 2 nagyon komoly lapról van szó, az Asus mellett az 5éves gari szól és a katonai szintű alkatrészek, az Msi mellett pedig az OC garancia itt ha egy tuning alkalmával elszáll a lap az msi zokszó nélkül cseréli, mindkét lapot nagyon erős terhelésnek vetik alá 24 órán keresztül és mindkét esetben csak a tökéletes lap kerül forgalomba, 2 olyan lapot néztél ameiknél nehéz lenne eldönteni meik a jobb talán nem is lehet, itt a szimpátia fog dönteni
[ Szerkesztve ]
-
Hunyika2
tag
válasz wukodlak #50099 üzenetére
A bisosban állítani kell a ram feszt 1.65-re és utána állítsd be 1600-re, de ez elvileg a ram dobozán is rajta van.
a lassú boot, meg lehet a vinyód miatt...
Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest