- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Atla
senior tag
Sziasztok!
Kerestem a topikban,de nem találtam semmit erröl : [B2330H]
Akcióban van most 56K,és az lenne a kérdésem h van-e olyan jó mint a 2333SW,ugyanis
az lenne az elsöszámú kiszemelt! -
vilga
tag
válasz
janos666 #6997 üzenetére
Szerintem is van ilyen: karácsony óta használom a dell-t, és mikor bekapcsolom első reakcióm az volt: ki a f...om húzta le a fényerőt, de ha a bekapcsolt monitor elé ülök /akár világosabb helyiségből érkezve is/ akkor ez nem tűnik fel.
A CCFL fénycső elve nem hajaz a kompakt fénycsőére? mert hogy annak is kell jó néhány perc mire rendesen világít -
-
janos666
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6994 üzenetére
Pedig van ilyen. Én is egyértelműen látom a monitoromon, hogy mikor hidegen bekapcsolom (pl. reggel, nem csak úgy megmozgatom az egeret, miután otthagytam egy kis időre, és a win lekapcsolta), akkor legalább 1 perc, mire nagyjából beéri a szokásos fényerejét, és még pár perc, mikortól nekem már nem tűnik fel, de hivatalosan 30 percre szokták saccolni azt az időt, mire kellőképp bemelegszik, és eléri a jellemző színhőmérsékletét is a fényereje mellé.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Daffni2 #6987 üzenetére
Nekem sincs semmi bajom LED-es háttérvilágítással ha a monitor mondjuk RGBled-es ami sajna igen csak drága
Viszont azon az sem segít hogy ha TN-es a monitor. Szóval nekem jelenleg egy H-IPS-es Dell U2410 van. Amí ugyebár hagyományos háttér világítású eszem ágában se lenne lecserélni LED-es TN-re
Véleményem szerint amíg a "LED"-es TV-k monitorok-ban ugyanott helyezkednek el a LED-ek mint a hagyományos fénycsöves társaiknál. Addig csak arra jó hogy némi áramot spóroljunk. Mondjuk ez notinál kifejezetten előny. -
tipuka
addikt
Nekem a Samu ledes XL2370 van aztán meg vagyok elégedve vele nagyon
süt rá a nap és nem látom magam képernyőbe mint anno tv-nél amire rá volt kötve a gépem és ez olyan jó érzés -
válasz
Nyugdíjas #6989 üzenetére
Nem szoktam leállítani a számítógépet, csak alvó állapotba küldöm.
"ébresztéskor" a Win7 1-2 mp alatt bejön, ilyenkor a fénycsöves háttérvilágítású monitornak kell egy kis idő mire normális fényerővel működik.
A LED-es azonnal.
A különbség hasonló mint az energiatakarékos "fénycsöves"lámpa bekapcsolása és egy LED-es lámpa bekapcsolása után. -
i are robot
senior tag
válasz
pete_21 #6985 üzenetére
Ezt nem mondtam. Nem vagyok a technológia szakértője, valamiben biztos jobb mint a CCFL háttérvilágítás (fogyasztás, homogenitás, stabilitás, stb...), viszont azt látom, hogy akik csak a marketinganyagokból tájékozódnak, mint valami megváltó istenségre, úgy tekintenek a LED-re, meg sokszor a gyártók is úgy állítják be, mintha valami forradalmi, világmeváltó technológia lenne. Sokan szerintem eleve keverik az OLED-del, szóval megy a csúsztatás meg vakítás ezerrel. A feljebb linkelt xms oldalon számold össze, hányszor szerepel a LED szó. LED így, LED úgy, ez a fogkrém ezerszer jobb mint az előző generációs, de ettől már aztán tényleg nagyon szuper fehér lesz a fogad, ésatöbbi…
-
pete_21
addikt
válasz
Daffni2 #6987 üzenetére
Próbáltam keresni üzletben olyat, hogy lényegében ugyanaz a monitor, csak egyik LED-es, másik pedig nem (pl. Benq G2420HDBL vs G2420HDB), de nem találtam. Csak teljesen más márkájúak voltak. És persze teljesen máshogy is voltak beállítva (fényerő, kontraszt), szóval átállítottam őket. Viszont tényleg élesebb és szebb volt a LED-es, csak hát, mivel teljesen más márka, és típus volt, ezért nem voltam benne biztos, hogy a led-nek tudható ez be.
-
ToBeY
nagyúr
Nem tudja valaki hogyan lehet váltani menet közben Benq monitor-nál D-Sub és DVI között?Régi LG monitor-on volt egy "source" gomb,de ez a Benq automatán vált.
-
válasz
pete_21 #6985 üzenetére
Nézz meg egymás mellett ugyanolyan panellal szerelt monitort, amiben az egyik LED-es háttérvilágítású, a másik meg "hagyományos".
Elég markáns különbség van a LED-es javára.
Ami számomra hab a tortán, hogy bekapcsoláskor azonnal teljes fényben pompázik.A fényes bevonat engem nagyon zavar,meglehetősen nehéz lenne olyan helyet találni az elhelyezésénél, hogy ne tükröződjön.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
i are robot #6984 üzenetére
Abszolút van, tényleg sokkal jobbak a szinek olyan bevonattal. Csak szerintem, és a legtöbbek szerint közben elég zavaró is. Ezért inkább más módon gondolom megközeliteni a kérdést (mármint a jobb szinek elérését)...
-
pete_21
addikt
válasz
i are robot #6984 üzenetére
Azt mondod, hogy a LED-es háttérvilágítás az energiatakarékosságon kívül nem befolyásol semmit?
-
i are robot
senior tag
válasz
Nyugdíjas #6983 üzenetére
Viszont Smallger érveiben lehet valami, már mástól is hallottam ezt. Szerintem valami trükk van ebben a glossy dologban, kicsit olyasmi hatás lehet, mint amikor a vizes ruhák színei sokkal élénkebbek, telítettebbek, és amikor megszáradnak, relatíve fakók és „döglöttek” lesznek. A víztől ugyanis máshogy veri vissza a fényt a textília, és talán a glossy bevonat is ilyesmit szolgálhat. Persze lehet hogy csak belemagyarázom, de ha belegondolok, nem kizárt hogy van valami valóságalapja a dolognak. Ettől függetlenül én nem szeretem, szerintem marha zavaró a tükröződés, pláne ha dolgozom, de ízlések és pofonok. Viszont az is tény, hogy a marketingesek tuti ezerrel pörögtek, amikor kiderült hogy így kell eladni, mert az a vakítás se semmi, amit a LED-es háttérvilágítással művelnek. Szóval fene tudja, én már csak annak a marketing dumának hiszek, amit én hazudtam.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ja, azt komolyabban félreértetted
Az aktív mátrix minden mai TFT alaptechnológiája, magyarán minden TFT aktív mátrixos.Smallger: Inkább vegyél egy jobb panellal szerelt darabot. A CD-knek sm elsősorban a fényes előtéttől olyan ám a képe. Sokkal-sokkal többet számít a panel ami benne van, ami a CD-kben H-IPS, inkább ebbe az irányba tapogatózz, főképpen, hogy nem nagyon tudok "glossy" 24-es monitorról...
-
Mian
aktív tag
válasz
i are robot #6977 üzenetére
hát sajnos nem nagyon szégyellősek az applenél
Amúgy akkor én értettem félre, azt hittem, hogy az "aktív-mátrix" az egyenlő a TN-el?!
...Aocról no vélemény? -
Smallger
csendes tag
válasz
i are robot #6973 üzenetére
Jól ráéreztél a témára, valójában a Mac minimhez kellene a monitor és ennyi pénzt amennyibe az Apple kerül nem tudok rászánni.
Viszont a matt kijelzőket utálom, biztos velem van a hiba, de nekem sokkal jobban tetszik a fényes kijelzők képe. Szebbek, élethűbbek, ragyogóbbak a színek. Szerintem.Szóval van fényes kijelzőjű 24-es monitor az Apple Cinema display-en kívül a piacon, vagy reménytelen az ügy?
-
Geniust
tag
Sziasztok!
Szeretnék [innen] vásárolni vmi jó monitort..föleg játékra lenne...Túl drága ne legyen
Pixel Garancia nem árt ha van rá
Köszi -
janos666
nagyúr
válasz
i are robot #6977 üzenetére
Valóban megfizethetetlen, mert már kiszámlázni sem olyan egyszerű 0,00 $-t, de úgy kiegyenlíteni ezt a tartozást, hogy ténylegesen fizetsz is, már még komplikáltabb.
-
ToBeY
nagyúr
Akinek G2420HD vagy ilyesmi monitorja van pls dobjon egy privit hogy lőtte be a színhelyességet.
-
i are robot
senior tag
Jobb panelt? Mondjuk OLED-et? Szerintem ugyanaz a H-IPS van benne, mint a DELL U2410-esben. Akkor már az elektronika legyen faja, azt viszont az almás cégnél sose nem lehessen tudni hogy milyen, mert ezeket az infókat úgy őrzik, mint az atomtitkot.
Egyébként meg az életérzést veszed meg, az viszont megfizethetetlen, szóval annyit kérnek érte, amennyit nem szégyellnek.
Nyugdíjassal egy rugóra jár az agyunk.
-
Mian
aktív tag
válasz
i are robot #6973 üzenetére
az a vicces, hogy ennyiért rakhattak volna bele jobb panelt is
-
i are robot
senior tag
-
Smallger
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan 24"-os FullHD-s monitort aminek fényes (glossy) kijelzője van?
Nem nagyon találok ilyet sehol... -
Mian
aktív tag
Sziasztok!
AOC monitorokról mi a véleményetek? Szervíz terén ilyesmi, pesten van nekik szakszervizük?
AOC 2434Pw, ezt a típust nézegettem pontosabban.Üdv.
-
Motaba78
addikt
válasz
Cyberpunk #6969 üzenetére
sziasztok
milyen moncsit javasolnátok 23-24" méretben 60e ft-ig
nekem eddig volt kettő acer 17" Al1722 és 19" 1951E és nekem beváltak, mindegyiket használom a mai napig is, de nagyobbra szeretnék váltani.
internet olvasás (ne keljen hunyorogni mert alig látni a szöveget), valamint játékokra használnám elsősorban mondjuk 1650*1050ben, később nagyobb vga vásárlás után natívban.
gyártófüggetlenül, hosszú távra tervezném.
Mik lennének a lehetőségek.
Acerből ezt néztem GD245HQ, nagyon tetszik a formája, meg már 3d-t is tudja (120hz).
további lehetőségek ?előre is köszi.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Valakinek nincs egy szin profilja vagy mi a Benq G2420HD- hez? -
törölt tag
Azért hogy filmet nézek nem kapok pénzt, sajnos
Rövid keresgélés után ráakadtam erre:
http://benq.hu/products/LCD/index.cfm/page/specifications/product/1159
Rákerestem fórumon, de nem sokat írnak róla. A bemeneteknél van headphone jack, na most azon tényleg tud hangot fogadni, vagy csak fejhallgatóra jó? Mert olyan kellene, amin a hdmi helyett más hangforrást is megtud szólaltatni. Az 5.1 most úgy van bekötve, hogy maga a tv a center hangszóró. Tudom, sok a bajom.. lehet inkább mégis marad a tv + szarolcsó monitor felállás.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95561216 #6964 üzenetére
Ahol számít? Pl. mozifilmek és képek nézése?
De pusztán pókerre végülis jó egy TN is. (Szoktak ilyenkor sok szerencsét kívánni?
)
Az olcsóakat nem nagyon ismerem, de egyes BenQ típusokat szoktak mostanában sokat dícsérni (akkor most keress rá erre, a LED társaságában), de ebben a kategóriában a Samuk és az LG-k is nagyon mennek.
-
törölt tag
Ó elhiszem én, ha olyasmivel foglalkoznék ahol számít és megtehetem ilyet is vennék, de egyelőre meg elégszem azzal, hogy tud kényelmesen hat pókerablakot megjeleníteni, maradok egy olcsóbbnál. Aztán majd ha nyerek..
Manapság melyik márka számít jónak az olcsó monitorok közt? Még a sulinetes időkben samsung volt a "menő", mára azt hiszem már nem annyira. BenQ?
-
janos666
nagyúr
Ja, most visszaállítottam a kontrasztot, és újratoltam a software-es kalibrálást. A LUT görbék első szakasza most is egybefolyik, majd törik, és aztán határozottan a 45˙-os egyenes alatt cikázik, viszont hátrébb tolódott a töréspont, kevésbé néz ki durván. Filmek alatt határozottan csökkent a feketébe mosódás. Bár még létezik, de csak olyan tipikus PVA módra, hogy szemből még könnyen egybetűnik a sötét folt, de oldalról nézve már kirajzolódik benne némi szürke is.
Szóval ezek után már csak az utánhúzás az, ami igazán zavaró ennél a monitornál (fastest módba rakott overdrive-al is). Most alaposabban elszórakoztam ezzel, hogy böngészőablakot tologattam, vagy rángattam az egeret egy játékban, és durva. Az otthoni samsung S-PVA panelen is látom néhány FPS játékban, de csak ha külön figyelek rá, és nem mindben, ahol pl. van motion blur, ott az az effekt erősebb, vagy ha a játékra figyelek, már amúgy sem zavar. De ezen a monitoron nehéz nem észrevenni. Persze még mindig jobb, mint egy 'nemtudommilyentipusú' Samsung TV-n, amin pár napja láttam Counter-Strike-Source-ot (otthon is ebben a játékban a legészrevehetőbb). Az tényleg olyan volt, mint egy mámoros álom. (Monitoron játszott az illető, csak klón módban ment a TV-n, mert előtte ott nézett filmet...)
De mozifilmek alatt már nem tűnt fel, sőt, az 1080p-s anyagok nagyon szépen festenek rajta, itt nagyon jól kijön a magas natív kontrasztarány előnye.
Szóval CAD-ben rajzolgatni és filmezni is kiváló monitor az árához képest, csak a játékok, esetleg mozgó szövegek okozhatnak problémát.
Na persze a laptopomban lévő TN panelnek is ehhez hasonló az utánhúzása, csak ettől eleve nem várok sokat. -
dezz
nagyúr
válasz
#95561216 #6955 üzenetére
A 26"-es LCD-tévék között vannak TN-esek is, bár szerintem egy Sony nem ilyet használ. Mi a Sony típusa? Ha jobb panel van benne (valószínű S-PVA, eddig ezt használta a Sony), nem lenne szívderítő TN-re váltani. Azt javaslom, nézd kicsit át a topikot (utolsó 10-20 oldal), illetve keress rá ezekre a szavakra: Green, U2410.
janos666: Az sötétebb árnyalatok "feketébe veszése" a panel sajátsága (bár az Eizo-nak sikerült elég jól kompenzálnia a beépített sokbites gamma-kompenzációval). Szoftveres kalibrációval is lehet tenni ellene, de nem lehet tökéletesen kiküszöbölni. Az lehetséges, hogy a nem megfelelő kontraszt-beállítás rontott a helyzeten.
A kontrasztot érdemes 100%-on (alapbeállításon, ami nem feltétlenül a "100" [ezt nem neked írom, hanem aki még olvassa]) hagyni, hiszen megvilágított szobában nem kell vele "spórolni" -- ha túl fényes a kép, a fényerőt kell először csökkenteni, és ha még így is sok (pl. sötét szobában), akkor a kontrasztot. (Legalábbis jobb paneleknél, ahol a fényerő levétele miatt nem mosódnak a feketébe az sötétebb árnyalatok.) Mondjuk, el tudok képzelni ezalól kivételeket, de most annyira nem mennék bele.
-
janos666
nagyúr
Hát, amúgy ja, tegnap nem voltam már józan, mire odaértünk, hogy bekalibráljuk a monitorját (
), és csak reflexből toltam fel 100-ra, már magam is elgondolkodtam rajta, hogy jó döntés volt-e, mikor azt a postot megírtam.
Lehet, hogy ezért volt olyan érdekes a LUT grafikon is, és volt egy törés az alján, mert azt az alsó tartományt egybemostam ezzel a döntéssel. Ez megmagyarázná a fekete kiömlés jelenséget is, amit filmek alatt kifogásoltam rajta.
Na mindegy, úgyis a legelső napjaiban mászkál még legtöbbet, úgyhogy egyébként sem ártott volna még újralőni neki rövid időn belül, de akkor lehet még hamarabb átugrom hozzá korrigálni a tévedésem, és egyben újraalkotom a szubjektív véleményem a monitort illetően. (Mert ez a fekete ömlengés és az utánhúzás a két bakija, a villogtatós színkontroll nekem fel sem tűnt elsőre, lehet hogy végül csak a válaszidő lesz az egyetlen zavaró probléma, és mozifilmekhez akkor még tökéletes lehet.)Erről jut eszembe, a Basiccolor 4.1.17-et használtam, viszont a OneMatch-ben van kontraszt beállító lépés is. Lehet, hogy ki kéne próbálnom. (Bár mikor korábban próbáltam, akkor LCD-n mindig azt tekintette optimálisnak, amin a mérés kezdetén állt, akár 0-ra, akár 100-ra tettem indulásképp.)
Mondjuk az is vicces az OSD-ben, hogy van három gamma mód, de csak mode 1;3-nak van elnevezve, azok közül úgy választottam, hogy rámértem gyorsan 10 szürkét HCFR-el. Az alap 1-es mód volt legközelebb a 2.2-höz.
-
ToBeY
nagyúr
A G2420HD elvileg van fejhallgató bemenet.Ez mennyire használható,ugyan az mint a pc-n?
-
szumoo
senior tag
válasz
iceshark18 #6952 üzenetére
Szerintem a 24"-ossal is megbarátkozom, ha úgy alakul.
-
törölt tag
Egy 24" körüli monitoron gondolkozom, jelenleg egy 26-os sony tvt használok kényszerből monitornak. Azt kellene kiváltania, filmet is szoktam rajta nézni, ágyból, szóval hasonló betekintési szögek és egyebek kellenének. Erre jó lenne egy tn-film, vagy valami komolyabb? Mennyibe kerülne kb egy elfogadható minőségű darab?
-
dezz
nagyúr
válasz
janos666 #6953 üzenetére
Hmm, biztos vagy benne, hogy a kontrasztnak 100-on a helye? Sok monitoron valamilyen alacsonyabb érték (általában 50) a valódi 100%, amikor se nem vesz le, se nem tesz hozzá a megjelenített kép világossági értékeihez (csak pl. a fehéregyensúly miatt). A másodikkal az a gáz, hogy ami már eleve 100%-os (digitálisan a felső érték), azt nem lehet már feljebb tolni. Ilyenkor következik be az un. clipping: a világossági görbe a teljes tartomány felénél-kétharmadánál (elektronikafüggő) eléri a 100%-ot, és onnantól az összes érték ennyi lesz. Más szóval, ami pl. középszürke lett volna, az is fehér lesz, és attól fölfelé is minden.
Pl. ezzel tudod ellenőrízni.
-
janos666
nagyúr
Késve ugyan, de kivitték az ismerősömhöz a Samsung F2380 monitort (amit én ajánlottam neki, mikor kérdezte mit vegyen X forintos keretből...).
Hát, már legelső pillantásra megnyugodtam, hogy látatlanban sem adtam rossz tanácsot, gyári beállításokkal is látszott rajta, hogy határozottabban jobb lesz az, mint egy jobbféle TN paneles cucc.
Aztán újabb meglepetés ért a kalibrálás kezdetén, hogy egy factory reset után kilőttem az összes parasztvakító featuret, és custom-ra állítottam a color részt, majd elkezdtem mérni az EyeOne-al, és erős volt ugyan a ~265 cd-s fényerő, viszont ebben az állapotban nagyon közel volt a fehéregyensúly a D65-ös ponthoz, alig kellett volna hozzányúlni az RGB csúszkákhoz, ha nem másztak volna némileg odébb, miután feltoltam 100-ra a kontrasztot, majd le a fényerőt 160 cd-ig. (A sharpness alap 60-on tűnt a legjobbnak.)
Az OSD logikája és a gombpaletta páros együtt elsőre nagyon idegesítő, mintha direkt egymás keze alá dolgoznának a felhasználó ellen. De némi nyomkodás után ki lehet ismerni a piszkos trükkjeit, és használható.
A kalibrálás utáni LUT görbék mondjuk igen érdekesen festettek. Van az első, még majdnem a 45%-os egyenesre összesimuló ~10%-nyi szakasz végén egy durva törés, utána pedig viszonylag kis szórásban, de a 45˙-tól azért közepesen eltartva cikáznak egymáson át az RGB görbék.
De végeredményben nagyon tetszik a kijelző. Legalább is így kalibrálás után betoltam rajta egy 1080p-s filmet, és megállapítottam, hogy ezen szebb a kép, mint az én monitoromon. Aztán nézegettem még egy kicsit, és elbizonytalanodtam, mert bár szép mély a fekete, ugyanakkor mintha picit szeretne is feketébe csapni a sötétszürke. (Sötét jeleneteknél mintha kiöntötték volna ugyanazzal a fekete festékkel a kép sötét részeit...) Illetve nagyon elvétve, de mintha fel lehetne fedezni rajta az FRC-t is. (És ez nem is nekem tűnt fel először, hanem a tulajnak, aki nem is tudja mi fán terem az RGB színkezelés, hanem magára a jelenségre mutatott rá.)
Aztán jött egy dolog, ami miatt nem cserélnék vele, mert bár a fastest módra raktam az overdrive-ot, mégis feltűnőbb az utánhúzás, mint az S-PVA paneleken, pedig én azokat is csak kompromisszumosan tűrhetőnek találom, nem épp tökéletesnek.
De filmezésre és szövegszerkesztésre/netezésre, talán még CAD-ezére (bár csak egy PDF-be mentett CAD rajzot néztem rajta) is nyugodt szívvel megéri az árát. Illetve talán még nem túl pörgős 3D-s játékokat is kompromisszumosan, de élvezhetően játszhatja rajta az, akit nem annyira zavar az utánhúzás.
Tehát részemről ebben az árkategóriában kimondottan ajánlott. -
szumoo
senior tag
Eddig nagyon úgy tűnt, hogy egy Benq G2320HDB-t fogok venni, de ma azt az infót kaptam, hogy per pillanat elfogyott. Viszont lehetséges, hogy lehet rendelni a G2420HDB-ből.
Vkinek van tapasztalata a nagyobbal?Jövőhét hétfőn fog kiderülni, hogy mit is tudok rendelni és elvileg a héten meg is fogom kapni.
-
pete_21
addikt
Vásárlás előtt még egy utolsó kérdésem lenne, leginkább azokhoz, akik az új monitorokkal kapcsolatban nagyon képben vannak.
Várható az elkövetkezendő néhány hónapban valami komolyabb újítás monitor-téren? Ergo érdemesebb még várni, vagy semmi komoly fejlődés nem várható egy darabig?
Esetleg be van jelentve valamilyen monitor, ami jobb vétel lehetne a közeljövőben, mint a Benq G2420HDBL ?
Lehet, hogy hülye kérdés, de egyébként az OLED-ek mikor lesznek elérhető kategóriában? (kb mint a mostani TN-panelek)
Köszönöm a választ! -
dezz
nagyúr
Dell U2410 Reloaded, avagy a rev. A01
(Miben más az új revízió...?) -
törölt tag
Sziasztok! Most vennék valami 24-es monitort. Milyet vegyek 80-100e körül
-
Rickie
csendes tag
Üdv!
Valakinek tapasztalat asus-sal kapcsolatban, konkrétan pixelhibák? Ez a típus érdekel: vh242h
-
Prego
senior tag
Amúgy ACER V243HL hol szerezhető be Magyarországon?
Látom hogy ódákat zengetek róla, de én csak S243HL, meg V243HLbmd-t találok neten -
BullKoxa
őstag
Köszi fiuk.Akkor szerintem vagy Acer ,vagy BenQ lesz.Kérdezném a BenQ-nek a beépített hangszórója milyen?
-
tm5
tag
válasz
BullKoxa #6938 üzenetére
Szerintem a 2ms vs. 5ms témát elég sokszor kivesézték korábban, hogy nem észrevehető különbség. Én korábban egy 25ms-es monitorral nyomtam 7 évig, csak FPS és nem volt semmi gondom vele.
Nekem 1 hónapja van egy Benq E2420, eddig minden OK, maximálisan elégedett vagyok vele.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérni szeretnék egy kis segítséget hogy melyik éri meg az árát jobban azaz melyik jobb.24 ˇmonitorokat néztem.Játékra kellene nem tudom mennyire számít hogy 2ms vagy 5 ms-s.LG W2443T-PF,Acer G243HQ,Samsung P2470H,BenQ E2420HD,Gépen az adatlapomon.
-
bosston
tag
Sziasztok!
Nézegettem monitor után az elmúlt napokban, és mivel pénzmag híján vagyok, erre a monitorra esett a választásom:
http://www.edigital.hu/Monitor/HannsG_HH241HP_236_LCD_monitor-p52587.html
Mivel 24 colos voltához mérten elég olcsó, szkeptikus vagyok a monitorral kapcsolatban, így titeket kérdezlek meg, van-e tapasztalat, megéri-e a vétel?
El ne felejtsem: a kijelző fő profilja a HD filmnézés lenne, esetenként egy kis játékkal, nyilván a szokásos internetezés mellett.
Szóval rohanjak megvenni, vagy lassan a testtel, egy 22 colos minőségibb darab jobb nekem?
Előre is kösz a segítséget! -
ToBeY
nagyúr
Jobb hiján itt teszem fel a kérésem hátha valaki tud segíteni a dilemmámba.
Szóval a monitor-on csak 1db bemenet van ha ilyen kábelel rákötném a pc-t és a xbox-ot akkor az működne-e?Persze egyszerre nem menne mind2 -
szumoo
senior tag
válasz
iceshark18 #6933 üzenetére
Köszi szépen!
Amint meg van az enyém, én is fogok írni róla pár sort!Szerk.:
Lehet ez tud segíteni a színbeállításban. -
iceshark18
csendes tag
Benq G2320HDB
Pár napja van meg a monitor, így még nincsenek óriási tapasztalataim vele, de alapvetően meg vagyok vele elégedve! Ár/érték arányban maximálisan hozza a elvárható teljesítményt!
Én filmet nézek, netezek többnyire, játékra is használom bár jóval kevesebbet. Alapvetően úgy gondoltam, hogy mondjuk bfbc2-nél kompromisszumos megoldás lesz majd az 5770-el HD-ben úgysem megy, ezért olyan kellett ami mondjuk elég jól skálázik. Tökéletesen teljesít a monitor, látszik némi torzulás alacsonyabb felbontáson de egyáltalán nem vészes, játék közben annyira fel sem tűnik, sőt(azért szövegszerkesztésnél már látványosabb, de azt meg úgy sem használja senki natív alatt)! Egyedül a színvilága az amit nem tudok egyenlőre eltalálni, kicsit telítetlen színtelen nekem, próbálgatom állítgatni de egyenlőre nem hozza a nekem tetsző eredményt, a gyári képprofilok környékére szeretném hozni a színeket, de ezek meg már kicsit elrugaszkodnak a valóságtól, viszont nem tudtam a közelébe érni manuál beállításokkal, valószínű lehet javítani még ezen, de nem egyszerű beállítani a monitort, folyamatosan finomítgatom aztán csak lesz valami. Pl filmeknél zavaró mondjuk a gyári film beállítás-nál szépek a szinek, de egy szűrő szerű szürke izé is kerül a képre amitől meg az emberek feje megy el vörösbe a sötétebb filmek meg még sötétebbek lesznek, szóval a manuális beállítás lesz a nyerő valószínű!
Azért kipróbálását pixeltest-el mindenképpen javaslom, mert az első amit megtekintettem pont pixelhibás volt!
Amúgy ajánlott kategória a monitor! -
Gyufaaa
veterán
válasz
dabadab #6931 üzenetére
Mivel IPS monitorom még nem volt, ezért nem tudok rá mit mondani. Elfogult egyáltalán nem vagyok, csak meg vagyok elégedve a termékkel, ahoz képest amit a Samsung tudott. Az is ugyan ez a tn+film volt. A rálátási szög abszolút nem kényes. Persze, gondolom ha hátulról nézem a monitort akkor fekete a képernyő és nem látni rajta semmit.
Ami a rálátási szögetr illetheti még, nem hinném, hogy bár ki is oldalról, alulról, vagy felülről nézné a monitorát. Biztosan van egy olyan tartomány amiben ha nézed akkor halványodik/homájosodik, de engedelmeddel nem fogom szögmérővel kimérni. Én elmondom a vele kapcsolatos tapasztalataimat, aki pedig kíváncsi a nagyobb részletekre az befárad a boltba és megnézi személyesen. A képmminőségre visszatérve pedig ne keressük már a szálkát. Szemmel láthatóan is szebb képe van kisebb felbontásokon, mint az előző 22"-os Samunak volt. Ott a betűket elég nehézkes volt elolvasni, Halovány és kockásak voltak az élek. Itt a képekből a lényeg szerintem látható. De szerintem senkinek nem keverendő az IPS-el.
-
válasz
Gyufaaa #6903 üzenetére
Mintha egy kicsit elfogult lennél a monitoroddal
Még az IPS-ek is érzékenyek a szögekre, a CPVA-k feketéje is messze van a kifogástalantól és minden TFT elmaszatolja a nem natív felbontásokat - biztos, hogy nem egy CRT monitort kaptál?
Egyébként értelmes screenshotokat csak fényképezőgéppel tudsz csinálni (rámakrózva a képernyőre), szoftveresen nem, mert azon csak az látszik, hogy a gép mit küld ki a monitornak, az nem, ami a lényeg, vagyis hogy a monitor hogyan méretezi át, vagyis az a kép, amit feltöltöttél, semmit nem mond, mert az az átmeretezés előtti állapot.
-
worthless
tag
válasz
IgnisFatuus #6920 üzenetére
pontosan mikortól és hol és mennyi kb?
-
LW
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy LG 2284F(1680x1050) és egy Samsung 932BF(1280x1024) monitorom van.
Az LG-t le kívánom cserélni egy komolyabb tudású fullhd monitorra(akár IPS vagy PVA panellel).
Nem megélhetés szinten, de webdizájnok, egyéb grafikák készítésével foglalkozom. Emellett gyakran nézek filmeket és játszok(hardcore-fps -> MMORPG) is. Tehát mindenféle feladat elvégzésére képes monitort keresek. LG márka preferált, de nem feltétel (nem csak márkalojalitás miatt) és szintén előny ha fekete/kék színű a keret megjelenése.
Első körben amik szóba jöttek eddig:
LG W2486 24" 16:9 1920x1080
Dell U2410 24" 16:10 1920x1200
Mit ajánlotok?
Ársáv: 50k->130k
Üdv. LW -
Prego
senior tag
Melyik a jobb:
LG 23” wide W2363V-WF LCD 2 ms DVI HDMI monitor
vagy
LG 23” wide E2350V-PN LED 2 ms HDMI DVI monitor
vagy
Samsung P2370
netezés és TV nézésre kell leginkább, FSP játékokkal nem játszom
Még kedden egyeztetek szerelővel milyen lehetőségekkel tudnék TV-t nézni a számítógépemen. -
Prego
senior tag
TV Tuneres, fullHD-s monitorokból most mit éri meg venni?
Néztem a BenQ modelljét, árban is jó lenne, de azok még nem LED-esek.
UPC digitális TV miatt kellene, bár gondolkodok azon hogy 6000Ft-ért inkább veszek egy SCART modulátort a TV-Tuner kártyámra és akkor tudok dolgozni és TV-t nézni egyszerre -
Gyufaaa
veterán
válasz
agemate #6919 üzenetére
DVI-n tolom. Ami még kellemes meglepi, hogy a hangszórók is benne vannak és minden kábel, amilyen csatlakoztatási lehetőségek vannak a monitoron. Az előző Samsungomnál ezt sajna nem tudtam elmondani. Kispórolták. A külalakban pedig nagyon bejön a körbe 1.5cm-es keret. Egy nagy képernyő az egész, nem pedig egy batár nagy keret.
Daffni2: Én ezt azért cáfolnám. Most vettem egy V243HL-t és teljesen korrekt cucc. Inkább azért nem nyilatkozott róla, mert nem próbálta ki még.
-
-
pete_21
addikt
Esetleg akinek G2420HDBL-je van, az meg tudná mondani, hogy az hogy viszi a kisebb felbontásokat? Mennyi éles kisebb felbontáson a kép?
Most nagyon vacilálok a G2420HDBL és az Acer Monitor V243HL között...
Viszont, elvileg az előbbit pár ezerrel olcsóbban lehet kapni. -
hege01
tag
Sziasztok,
Néhány hónapja vettem egy HP LP 2475W monitort, amivel egyelőre elégedett is vagyok.
Eddig csak szemre tesztek alapján kalibráltam be úgy ahogy, a kérdés hogy milyen kalibráló eszközt érdemes venni, amivel már jól és egyszerűen kalibrálható a szerkezet és persze nincs aranyárban. (nem ezzel keresném a kenyerem, csak otthoni használatra kell)
Vagy esetleg más módon is megoldható a dolog?Köszi
Üdv. -
finest
addikt
válasz
old_artist #6913 üzenetére
Nálatok van, vagy várható a G2420HDBL?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a 24"-os és a 16:10-es képarányú és jobb panelesek között a Green a legolcsóbb (83e)! Két év teljes körü gyári garancia van rá, átvételkor pixel teszttel!
Április második felében érkezik a következő szállítmány, és bár voltak némi fennakadások az érkezésekkel kapcsolatban, de a közel jövőben havonta jönnek majd az újabb és újabb szállítmányok! Érdemes előrendelni - ha e mellett döntsz, mivel akkor biztosítva leszel, hogy megkapod a monitort!
A BenQ-ból most BestBuy a G2420HDBL a TN panelesek között - nem is csoda, hogy ahogy megjön hazánkba a szállítmány, rögtön el is kapkodják! -
Gyufaaa
veterán
válasz
pete_21 #6911 üzenetére
Most nézem. A driver nem tette fel a vga-t 3d-be
Ez a fos 195-ös driver. Fel kéne már tennem az újat.
Valóban nagyon szép képe van. Meglepődtem én is. Előtte a 22"-os Samsung 223BW-n ha natív 1680x1050-es felbontásról lejjebb vettem 1440-re, a feliratok, betűk csúnyák, forműtlanok a kép pedig életlen vol. Ennél ilyen probléma nincs. -
Gyufaaa
veterán
Hmm. Nem hiszem el, hogy neemm jön össze. Ezt az 1-et sikerült eddig feltennem. Azért szerintem ez is magáért beszél! 1440x900-as felbontás.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pete_21 #6908 üzenetére
hát az lehet. De az már szerintem egy szélesvásznú monitornál nem igazán használandó. Nem próbáltam.
A Kép abszolút nem torz. Ha találnék egy olyan képfeltöltési lehetőséget, amiben a különböző felbontásról készült screenshotokat fel tudnám tölteni, azon szépen lehetne látni a felbontást. Csak hát a valós méret túl nagynak bizonyosodik minden feltöltő oldalnak.
Lekicsinyítettem őket, de így szerintem egyáltalán nem adja vissza a kép minőségét. Azért feltöltöm, de közben még keresgetek valami oldalt is.
-
-
Atus85
aktív tag
24"-ban ips panellal a GREEN a legolcsóbb ugye? Mennyi ideig van rá garancia? Ja meg úgy láttam hogy csak rendelni lehet. Mennyi idő alatt szokott megérkezni? MégOlcsóbb TN kategóriában meg a BenqV2400ECO-t néztem meg a G2420HDBL-t.
-
Gyufaaa
veterán
Nos. Kipróbáltam. 1440x900, 1680x1050 és a natív 1920x1080-as felbontáson. Csináltam screenshotokat is csak még fel kell töltenem. Hibátlanul, szellemkép nélkül, mondhatni tökéletes képpel produkálta az összes felbontást!. Nagyon kellemes csalódás.
-
Gyufaaa
veterán
Egyáltalán nem érzékeny a rálátási szögre. Mozoghatsz előtte bátran, nem homályosodik, nem halványodik. Tegnap egész éjfélig toltam vele a gémeket, de minden oké volt vele. Nagyon jó kis cucc. Eddig még mindíg tartom az 5 pontot.
agemate: Majd ma este nekilátok egy kis gémnek kisebb felbontásokon és írom a tapasztalatokat. Az ACER mint monitor gyártóról én még rosszat nem igazán hallottam és az ismerősöktől akik használják még nem hallottam negatÍv kritikát, ami egyenest leszólná a gyártót. A Boltban pedig ahol vettem, az egyik srác is ACER-t használ már régebb óta és dícséri. Ezért mertem én is kipróbálni. Amit ajánlani szoktak sosem csalódtam még benne.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TheClub #6901 üzenetére
Ez való igaz,de akkor én is hozzátenném, hogy ezt sem tártad elénk előre, hanem az általam említett kifejezésekkel próbáltad körülirni mit is szeretnél
Én az adott modellnél lehetséges gyári hibajelenség meglétét kívántam ellenőrizni.
ez a mondat például elég is lett volna -
TheClub
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #6890 üzenetére
Nem szeretnék most pontos részletekbe menni, hogy ezzel terheljük a topicot, ki mire emlékszik pontosan, stb. Én az adott modellnél lehetséges gyári hibajelenség meglétét kívántam ellenőrizni. Azt hiszem, az a lényeg végül, hogy a megvásárolt monitor jó, most is erről írok, és nem akarom senki hitelét rontani a fórumon.
Ahol kellemesen csalódunk, az a hely szóbeszéd útján is hírét járja és az üzlet további felvirágzását vonja maga után. Mindig érdemes erre is gondolni, hisz pl. nekem is több is ismerősöm tervez most drágább monitort (pl. Dell U2711) vásárolni, és tőlem is kérnek tanácsot.
Aktív témák
- HP Elite Dragonfly G2 360 2in1 i5-1135G7 16GB 1000GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5440 Intel i7-1365U vPro 16GB RAM 512GB SSD 14" FHD Gar.: 2027.03.21
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest