- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
egyvalakiii
csendes tag
válasz
bajnokpityu #5999 üzenetére
A LED-es Benq G2420HDBL és a nem ledes (G2420HDB) között kb. 10 kFt az árkülönbség.
A fogyasztásuk 48 ill. 24 W.
Az árkülönbségből 48 Ft/kWh áramdíjjal számolva 10000 Ft / 48 Ft/kWh / 0,024 kW=8680 óriág használhatod a monitort, ami napi 5 óra használat esetén 1736 nap, ami majdnem 5 év, ha az év 365 napján bekapcsolod. Ennyi idő múlva már lehet, hogy le is cseréled...
Oké, hogy környezetkímélőbb, és az fontos, csak úgy leírtam, hogy érdemes számolni kicsit.
A színekről nem tudok nyilatkozni, az már nyomósabb érv lehet.
Persze nem mellékes, hogy a LED-est nem lehet kapni, míg a másikat igen... -
TA68
őstag
válasz
bajnokpityu #5997 üzenetére
A ledesre én is kíváncsi lennék, bár nem hiszem, hogy fogyasztáson kívül valami eget verő különbség lenne a kettő között.
-
TA68
őstag
válasz
egyvalakiii #5993 üzenetére
Tavaly novemberben kért meg a bátyám, hogy hozzak neki az Auchanból egy G2420HDB monitort. Elsőre tökéletes, pixehibamentes volt. Három napig kipróbálgattam és annyira hibátlan, gyönyörű lépe volt, hogy nagyon fájó szívvel adtam oda a bátyámnak.
Közben az egyik ismerősöm vett egy LG W2261VP-PF monitort és megkért, hogy teszteljem le neki, mert ő nem ér rá. Ez pont kapóra jött, mert én is ilyet monitort akartam venni. Elég nagy különbség volt a BenQ javára, főleg a bevilágítás mértékét nem lehetett egy lapon említeni, de az LG színei is valahogy fakóbbak voltak.
Azóta én is egy BenQ 2420HDB boldog tulajdonosa vagyok.(mondanom sem kell, pixelhibamentes volt elsőre) -
gyuromoj
veterán
Hali!
Tavaly november óta van meg a Benq E2420HD-m.
Nagyon meg vagyok vele elégedve. Pixelhibának nyoma sincs. Minden tekintetben használható a monitor. Ha nem tudsz dönteni akkor próbáld meg megnézni őket élőben és dönts. Részemről egy pozitiv voks a Benq mellett.Üdv Gyuri
-
bajnokpityu
félisten
válasz
egyvalakiii #5993 üzenetére
1x samu monitort akartam venni.5öt hoztak ki egymás után,mind pixeles volt
persze másoknál is be-e csúszik -
egyvalakiii
csendes tag
Ezt a samsungot nem ismerem, de egy G2420HDB Benq-t most vettem, és szinte kifogástalan.
Általában itt kérdezni szoktak, de most leírom a tapasztalataimat, mert aki még vásárlás előtt van, annak hasznos lehet:
-boltban kipróbálhattam, pixelhibamentes volt elsőre. (Az eddigi tapasztalataim alapján ez az arány LG-re: 3-ból 2 lett jó, samsungból 2-ből 0 (ha az ismerősöket is megkérdezem, akkor samsung összes:pixelhibamentes=4:0), viszont a nem pixelhibás LG-nek volt más baja, lásd #3516-os hozzászólás és környéke)
-Színek jónak tűnnek elsőre (nem állítgattam, mert nagyobb valószínűséggel hozok ki belőle rosszabbat műszer nélkül, mint jobbat...)
-egyedül a dinamikatartomány nem az igazi. Az Eizo tesztben a 2 árnyalat nem látszik (beállítástól függően a sötét vagy világos árnyalatok vége marad le). Ez a 8 bitnek megfelelő 256-os szürkeskálából mondjuk kb. 246-ot látok, a szélei összefolynak. Azaz nem 16M színem van, hanem csak 246^3=14,9M (már ha a színkomponensek is ilyen módon "folynak össze", azaz komponensenként 256 helyett csak kb. 246 szín különböztethető meg komponensenként)
Megoldásként egy kis szoftveres gammakorrekcióval javítható a dolog, bár a világosak még nem az igaziak, de még nem is állítottam be tökéletesen.
-DE a benq mentségére legyen mondva, hogy manapság nem láttam 1-2 éve gyártott olyan TN-paneles lcd-t, amivel ne lett volna ilyen gond (a már emlegetett LG L246WHX-nél pl. 5 (!!!) szürkeárnyalat maradt ki); viszont egy régi (4-5 éves) 19"-os 5:4 arányú benq a havernál tökéletes ilyen szempontból...
-munkára, filmre tökéletes
-a betekenitési szögekkel sincs gond (megdönthető annyira, hogy az asztalon lévő monitor az ágyból nézve még tökéletes) - Egyébként meg én is azt mondom, ha valaki sokat néz filmet, vegyen egy nagy TV-t, mert egy NEM TNpaneles 24"-os áráért már egész jó TVt lehet venni...
-érdekes közjáték, hogy vásárláskor a Corában nem kaptam jótállási jegyet hozzá, hiába kértem. Írtam a Benq-nak, és még aznap felhívtak, és megkérdezték, hová küldjék. (És elnézést kértek, pedig nem is ők voltak hülyék, hanem a bolt...) Ezzel párhuzamosan az LG elégtelen supportjáról vannak kellemetlen tapasztalataim. Ott egy egyszerű kérdésre a magyar képviselet képtelen volt 1 hét alatt válaszolni, és már kénytelen voltam Németországba írni - ahol persze 1 napon belül válaszoltak. Szóval az LG elégtelen supportjábal szemben a BenQ eddig jeles. (remélem nem kell használnom soha a jótállási jegyet a 36 hónapos garanciával). A Corán a gar.papír hiánya miatt már valahogyan meg sem lepődöm. Elmennek a sunyiba. Ha valaki így jár, javaslom hivatkoznia következőkre:"151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról:
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni." Tovább olvasvaebbe az is le van írva, hogy mi kell hogy rajta legyen a jótállási jegyen,de azt már nem írom ide.
-A végére hagytam a legfőbb érvet, amiért emellett döntöttem: az ára. Ugyanis 45 kFt volt.
Azaz az érték/ár arány ennél a monitornál maximális, legalábbis ebben a kategóriában.ui: nem akartam szándékosan fikázni az LG-samu párost, de tényeg nagyon rossz tapasztalataim voltak velük...
-
rebbag
tag
Sziasztok, melyik jobb választás?
Samsung 2433lw
vagy
BenQ E2420HD
hdmi annyira nem fontos, minőségre érdekelne, pixelgarancia mindkettőre lenne.
Válaszotokat előre IS köszönöm!Laptopra lenne kötve, netezni filmezgetni elég lenne a notebook alaplapi videokártyája? Intel GMA4500MHD. Vagy 22-24" monitorhoz már nagyobb kraft kell?
-
mzsombor
tag
old_artist -ék Green csodája még bele is férhet a keretbe.
Más 16:10-es FullHD-t tudó jó paneles monitor nem nagyon van 100e alatt. -
Oyabun
tag
Sziasztok.
Konkrét kérdés. Feleségemnek szeretnék itthonra új monitort venni.
Építésztervező, a melóhelyén DELL 2008WFP-t használt, de most itthon van a kisbabánkkal.
Itthon is tervezgetne néha, de nem tudok megfizetni egy ilyen Dell csodát.Tehát az alapparaméterek:
1900*1080, vagy *1200-as felbontás
jellemzően CAD-re, irodai munkákra, néha kicsi filmnézésre használnánk
Max 100kHUF bruttóm van rá.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Zin
őstag
Samsung 2433LW errol velemeny?Jatek,net full hd filmhez kéne!
-
KDavid17
aktív tag
Tud valaki valami jó beállítást a Benq V2400 ECO-hoz?
-
-
madgie
titán
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Inv1sus #5975 üzenetére
Ha nem óckodsz a 16:9 képaránytól akkor én azt gondolom az NEC EA231WMi az ideális neked. Mivel web-designra keresel monitort, igy neked az sRGB szintér ami kell, ami elég, ennél szélesebb szinterű monitor felesleges, és felesleges gondod is lesz vele.
Esetleg a DELL U2410, sRGB módban használva,de ott egy picit "belehibázik" a gradiensekbe, mivel neki ezt szimulálni kell. Nameg persze az NEC-vel olcsóbban meg is úszod a dolgot.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlanátok web-designer munkakörhöz? Keretet nem mondok rá, de jó lenne minél kedvezőbb árú profi monitor.
-
Isti6
csendes tag
HAli!
Már 1 jó ideje olvasgatom ezt a topicot.
Most vennek monitort 23"-nál kisseb ne legyen kb 50e-s kategoriaban(azé 60e ne erje el :S ) Főleg filmre, azért játékra is jo legyen meg persze netezésre.
Eddig: -Samsung SyncMaster 2494HS- Hanns.G HH251HP
Persze szivesen fogadok más monitort is.A segítséget előre is köszönöm
-
athom
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek játékra milyen monitort érdemes venni?
keret kb: 60.000
előre is köszi -
madgie
titán
válasz
mzsombor #5969 üzenetére
Egyrészt a tévéknél már meg lett fizetve a "tanulópénz", előbb terjedt el a lapostévé, mint az LCD monitor (tehát generációkkal előbbre tart a dolog... olyan IPS Alpha panel van egy középáras Pana LCD-ben, ami tudtommal még a mesében sincs monitorban), másrészt - és szerintem ez a fő ok - a tévék nem olyan kicsik, és minél nagyobb a panel, annál jobban előjön a kevésbé fejlett panel bénasága. Most gondold el, bemegy a kiccsalád a MM-be, három sorban áll előtte a tévé, ha a legfelső sorban, a fejük felett egy méterrel egy TN panel zümmög, mit lát belőle? Egy darabot nem adnának el abból a sorból soha az életben. De ha egy szem TV-ként van a bolt közepére rakva, akkor is minden irányból ránéznek az érdeklődők, korán kiderül, ha a betekintési szögei nem stimmelnek (és az a TN legnagyobb hibája, bár kétségtelen, horizontális irányban sokat fejlődtek ezirányban).
A monitorok is nőnek, előbb utóbb elterjednek az olcsóbb panelek (sajnos még várni kell rá, jelenleg 70-80k alatt nem lehet nem TN-es cuccot venni)
-
-
Szőrös
veterán
válasz
Prototype07 #5965 üzenetére
Köszi Neked is és Gerisz-nek. Nna akkor az hiszem benevezek erre a cuccra.
-
Jason
tag
válasz
Integrator #5964 üzenetére
Egyetértek Dzsanoval. Nincs ilyen...
Javaslom, hogy kérdezd meg old_artist-ot a tv-tuneres Green monitorral kapcsolatban, hátha tudnak hozatni a február körül érkező nem tuneres monitorok mellett.
Úgy 150eFt körül már kapsz 32"-os TV-t, ami 100Hz-es és FullHD. Hogy abban milyen panel van nem tudom. (állítólag a TV-kbe általában jó panel kerül, persze ennyi pénzért nem vagyok biztos benne...)
-
Dzsano
tag
válasz
Integrator #5959 üzenetére
Sajnos nincs ilyen. Mit gondolsz, én nem inkább egy x-ips vagy xVA-s tuneres monitort vettem volna?
Én meg vagyok elégedve a P2470HD-val, ha majd jön valami szuperjobb, akkor cserélünk (4-5 év mulva).
-
HellGreg
őstag
igen, abban igazad van, hogy amennyiért kapok egy használható monitort (pl Dellt vagy más, nem TN paneles monitort), annyiból már veszek egy 42"-es full hd tv-t, ami azért nem ez a kategória. és végül is filmnézésnél a 26-os monitor képe se annyival nagyobb, hogy 140 ezret kifizessek. Lehet maradok a tv-nél, majd legfeljebb filmezésnél rákötöm a gépet vagy veszek egy médialejátszót.
-
Integrator
aktív tag
Skacok, süti vagyok a témához.
3 hónapja vettem egy Samsung P2370HD monitort. Teljesen megvoltam vele elégedve, hisz monitornak, X360-hoz, ill. TV-nek lett véve.
Igazából nem nagyon tudnék rá rosszat mondani.
Azonban sajnos el kezdett zavarni, hogy a betekintési szög igen kicsi. Ez csak akkor volt nagyon zavaró, ha TV-ként akartam használni a monitort.Szóval fogtam, és eladtam.
Na most az lenne a kérdésem a nagytudásúaktól, a hozzáértőktől, hogy milyen olyan 23-24 colos monitort tudnátok ajánlani, ami jó számítógépre (játék, filmezés, net, stb.), jó XBOX360-hoz, és TV-ként is használható (nem TV-tunerrel használnám, hanem maga a monitor legyen egyben TV is). Jah és persze ne legyen gond a betekintési szöggel.
A tippeiteket előre is várom, persze azért nem szeretném, ha elszállnánk az árakkal.
-
madgie
titán
válasz
HellGreg #5955 üzenetére
Tegyél hozzá 15-20k-t és vegyél egy 32" LCD TV-t, abban normális panel van, illetve spórolj egy kicsit és vegyél egy ócsóbb 23-24" monitort (akár TN-est, ha már a 25-26"-osoknál is azt nézted). Nem muszáj elverni a zsét, a 26" TN szerintem pont a semmire nem jó kategória, főleg a mostani tévéárak mellett.
-
HellGreg
őstag
Hali, én kinéztem egy HP 2509m 25" full hd monitort a pixmanian, vagy vannak még a 26-os iiyama prolite-ok, 80-90k között, de a 170/150-es betekinthetőség egy kissé kevésnek tűnik. valaki esetleg tud róluk közelebbit, hogy melyik a jobb, megéri-e (főleg film, játék lenne), talán a 16:9-es azért jobb, mert film közben nem kell az alsó-felső bevilágítást bámulni... nem tudom, tanács kellene...
köszi -
Jodanovich
senior tag
sziasztok filmezésre játékra keresek full hd monitort melyik márkát ajánlanátok? és melyik panel a legjobb erre a célra? ha tudtok konkrét példát nyugodtan írjátok le!
kösz -
Szőrös
veterán
Hali !
"Samu p2450-t néztem ki (55k HUF)" hmm én is ezzel szemezgetek most de hol láttad ezt a kütyüt ennyiért ? Én 67k körüli árat láttam normálisabb boltokban.
Jah és tényleg : vki tudná véleményezni ezt a monitort ? Átlag felhasználásra ( játék , film nézés , stb ) jó vétel ?
Köszi.
-
kocso67
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Véleményeteket kérném Lenovo L2440P és Iiyama E2407 HDSD-B1 monitorokról! Tudom, hogy a Lenovo más árkategória, de most nem bolti áron elérhető lenne. Összehasonlításképpen az eddig kinézett ismertebb "átlagos" monitorok: BenQ G2420HD/HDBL
BenQ E2420 HD
Samsung 2494 LWHozzátartozik a dologhoz, hogy Karácsonyra érkezett egy HannsG HH251HP a családba, de sajnos csak két napig élvezhettük aztán egy "kedves" hívatlan látogató megszabadított tőle. Így most újra monitor vásárlási dilemmába estem.
A karácsonyi választásomat nagyban befolyásolta az Ajándékutalvány-t elfogadó boltok szűk listája. Mellesleg tetszett a HannsG!Előre is köszi a válaszokat!
-
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Most van 1 benq v2400 ecom. Játékra(pc és konzol is a későbbiekben), netre és filmre használom. Ez ugye fullhd-s, de lenne lehetőségem lecserélni egy samsung le26b450-re és alig kéne ráfizetnem(az ugye csak hd ready) szerintetek megérné? A 2 felbontás között lenne valami különbség?
Válaszotokat köszönöm előre is! -
Tragger
tag
Elnézést, ha nagyon off. Csak annyit szeretnék kérdezni/kérni, hogy van-e valakinek kalibrált ICC profile Samsung 2494hs monitorhoz? Ha van, megszánna-e vele?
-
-
Emu
őstag
válasz
bajnokpityu #5942 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Gondolom ezek a dolgok átlagos használat mellett nem annyira jönnek ki, csak extrém körülmények között. Bár megmondom őszintén a jelenlegi monitorom alsó betekintési szöge kicsit zavaró. " betekintési szögük viszont mai napig rosszak,és ez ugye képátlóval arányosan egyre zavaróbb..." Ezek szerint egy 24"es monitornál jobban észreveszem majd?Samu p2450-t néztem ki (55k HUF) fentebb már olvastam róla jó véleményt, de ebben a kategóriában filmnézésre+tvre esetleg néha játékra létezik jobb alternatíva?
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék végre venni egy 23 vagy 24 zolos monitort. A vidókártyám egy ati radeon 5870 én főleg játékokra használnám és van amikor photoshoppal képet szerkesztek. Ehez kellene nekem egy FULL HD-s monitor ne legyen rettenetesen drága!
Egy pár infó:
Az asztal hosszúsága kb: 80 cm
Az asztal mélysége kb: 48,5 cm
É én pedig a monitortól kb : 97cmerre ülökHátha segít ez nektek alternatívák ajánlására.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
asthma
tag
Üdv.
Sikeresen összetörtem a 1,5 éves Samsung T220-amat, és a jövőben tervezem, hogy veszek egy új 24''-es moncsit. Én az ACER S243HL-re gondoltam [kép], de tesztek alapján nem nagyon ajánlják játékra. Tudtok ti erről valamit, vagy esetleg van vkinek vele kapcsolatos tapasztalata?
Ha van ajánlat más monitorral kapcsolatban annak is örülnék, köszi. -
bajnokpityu
félisten
nem lebeszéltek a többek TNről.ha valakinek x pénze van,akkor hiába mondod,h 2x-ért jobb monitort vehetne.mert képméret,pixelszám egyezik,tehát használati értéke átlagembernek nem 2x egy PVA.
a TNel több baj is van/volt.fekete mélysége,szinhűség,betekintési szög.a mai TNek feketemélysége terén azért számtekboltos haverom szavaival élve annyira jók,mint 2-3 éve a PNAsok.szinátmenetek is sokkal jobbak ma.
másik bajuk,meg,h olcsók,és ezért aprólékosan nem dolgozzák ki őket,pl a háttérvilágitásuk sokuknak foltos.LEDesek között is pont annyi béna van,tehát ez sem garancia.
betekintési szögük viszont mai napig rosszak,és ez ugye képátlóval arányosan egyre zavaróbb,és ezen a téren én nem látok fejlődést.
de hiába látom a különbséget én is,de nekem sem éri meg az árkülönbséget.
-
Emu
őstag
Hali
Énis uj monitorban gondolkodom. Valaki röviden le tudná nekem írni mi a baj a TN+Film panellal? Miért beszéltek le róla mindenkit?
üdw
-
Perillustris
senior tag
válasz
Kula Gyerek #5938 üzenetére
A Pólusban láttam az Edigitálban kitéve 2450-et. Persze a különböző beállítások és az optimalizállás hiánya miatt nem lehet semmit biztosra kijelenteni, de az tény, hogy a monitorok közül magasan ennek volt a legszebb képe.
-
Góliát
őstag
válasz
Kula Gyerek #5938 üzenetére
Szia. Szerintem a SAMSUNG-ot, mert csak pozitív a visszajelzés. Én személy szerint az ASUS VW246h-t néztem ki.
És megrendeltem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha a 16:9 felé hajlasz akkor mindenképpen vess egy pillantást az NEC EA231WMi-re. Gykorlatilag filmezésre van "teremtve"
Meggyőző feketeszint IPS ellenére is, és 16:9-es képarány, illetve pár "tizessel" olcsóbb az általad felsorolt tipusoknál.
dezz irt róla tesztet, érdemes lenne átfutnod.
-
tomic
addikt
válasz
i are robot #5930 üzenetére
Végig olvastam a hirdetés hozzászolásait,és eléggé meggyőző amikert irtak. Egy valami ami ellene szól a 16:10 ,alul felül fekete csík filmnézéskor ,amúgy elfogadható.Ára is rendben van.
-
i are robot
senior tag
Szerintem ezt érdemes lenne akkor megnézegetned, arra a felhasználásra amit mondasz, tökéletes:
http://hardverapro.hu/apro/green_gl-tg241w_24_os_16_10_wide_lg_display_h-ips/friss.html -
tomic
addikt
Sziasztok!
24es fullHD monitort szeretnék venni, de nem tn panelosat, mivel jelenleg is ez van.
Amire használnám az legtöbbször játék (FPS) filmnézés, képek nézegetése, netezés.
Régebben olvastam,hogy meg fog majd jelenni egy LG ami nem tn és sokan mondták ,hogy előreláthatólag jók lesznek. Ezek megjelentek már?
Amiket néztem még azok a Dell U2410, 2408wfp,vagy a HP LP2475w.
Ezek picit nekem most sokba kerülnek,mivel karácsonyra kiköltekeztem ,de ha tudtok esetleg olcsóbbat ami a célnak megfelel légyszi irjátok le.Mégvalami tudtok olyan boltot ahol esetleg részletre is meg lehet venni ezeket a monitorokat.
(privibe légyszi, hogy senkinek ne okozzak problémát)
köszi -
törölt tag
válasz
bnorci71 #5925 üzenetére
Én tegnap vettem egy Samsung 2494HS-t, szerintem teljesen jó. Mondjuk egy százéves LG 17"-os CRT-t cseréltem le amit egyébként nagyon szerettem de kiszolgálta az idejét, csíkozódott már, meg javítva is volt szóval le kellett cserélni.
A legjobban a színeken meg a designon stb.-n kívül nekem az tetszik ebben a Samsungban hogy filmet tudok rajta nézni az ágyról is 2m távolságból. Most próbáltam ki rajta az előbb egy blu ray filmet, nagyon szép tényleg. A matt előpanel is jobb, legalábbis nekem, mint a fényes Samsungok.
Egyetlen hibája van, ezt többen leírták fentebb és én is csatlakozom: az érintőgombok. Egy az hogy ritka hülyén vannak elhelyezve, kettő hogy sötétben láthatatlanok csak tapogatsz legfeljebb hogy beazonosítsd valahogy, harmadik hogy már többször hozzáértem véletlenül a kikapcsológomhoz és kapcsolhattam vissza.
Ez pesrze kis kényelmetlenség, mondjuk nagyon állítgatni én nem fogom most hogy beállítottam már azt a pár dolgot, fényerőt stb.-t. Ezzel együtt azért normális kezelőgombokat tehettek volna rá, erre figyelhetett volna a Samsung, ezt leszámítva szerintem TN paneles monitorok között tényleg egy jól siekrült darab. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bajnokpityu #5922 üzenetére
Ha egy pillanatra belegondolsz, te is rögtön meg tudod vlaszolni a kérdésed. Az ára miatt....
-
bnorci71
addikt
Látom a led nem led vitát sikerült kirobbantani
Előtte viszont, hogy mit érdemes ~50 körül 24'ba nem igen jött tanács és nem csak nekem másnak seBoldog új évet mindenkinek!
-
Teaway
veterán
A LED-es monitorteszt első mondatánál megálltam: "...megéri-e erre némi pluszt áldozni..."
Ha áldoznom kell, inkább TN-ről S-PVA-ra váltok, nem pedig CCFL-ről LED-re.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nyugdíjas #5919 üzenetére
én is irtam,h láttam katasztrofális világitású LEDest...
lehet nem pont azt a tipust,amit linkeltek,de a saját szememnek jobban hiszek,mint egy tesztnek.
amit nem értek,hogy miért nem olyan fényforrást használnak,ami lapos, és a panel mögött van,és tök egyenletes a fénye.miért pontszerűeket? -
dezz
nagyúr
válasz
bnorci71 #5907 üzenetére
Bármikor lehet olyan fényképet csinálni, ahol egy 10 éves TN-en sem lesz bevilágítás, mert teljesen fekete lesz...
"hosszú záridő", ez aztán a precíz adat...
No és milyen blende, ISO? Azt sem írják, milyen fehérszint mellett, mert ha jól letekerik a háttérvilágítást, akkor aztán lehet hosszú a záridő... Ez nem teszt, hanem illusztráció.
Mint már írták, itt a CCFL helyén vannak a (fehér) LED-ek, a panel szélén. Na, ehhez én annyit tennék hozzá, hogy a LED-eknek egyenetlenebb a fénye, mint egy CCFL csőnek, ráadásul nem szépen egymás mellett vannak a LED-ek, mint a heringek, mert az egy kicsit drága lenne, hanem kihagyások vannak közöttük...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nagyon szkeptikus vagyok ezzel a nincs bevilágitás dologgal. De én már kezdem feladni...Megkajálták az emberek ezt a LED háttérvilágitás dolgot már véglegesen. Kár is mondani...
Ugyanugy élben vannak ezek is megvilágitva, csak LEd-el, nagyon kétlem, hogy iylenformán nem lenne bevilágitás. De gondolom te is erre gondoltál. -
szaszapi
őstag
jól van hülyeséget írtam tudom,csak nem világos hogy analogón és digitálison 1920*1080-as felbontástr írnak és csak hdmi-vel van 1080p.De hdmi-vel azt írja hogy nem hozható össze a pc mert nem lesz 1080p.Értem hogy az 1920*1080 is full hd de mégis mi a különbség?
-
szaszapi
őstag
válasz
old_artist #5916 üzenetére
de ha jól tudom 1080p nél ott 24 képkocka per msp van sima 1920*1080nál meg nem.Nekem ez nem világos.
-
szaszapi
őstag
Hi!
W2453V mellett döntöttem,ez lesz a nyerő.Olvastam hogy analóg és digitális összeköttetésnél 1920*1080as felbontást tud hdmi kimenetnél meg 1080p.De azt írják pc összeköttetésre nem jó a hdmi,csak ha dvd lejátszót vagy mást csatlakoztatok.Szal ha egy full hd-és filmet szeretnék megnézni akkor ebből én mit fogok észrevenni különvségre?1080p és 1920*1080 közt mi a különbség?
-
CollerbladE
csendes tag
válasz
Cyberpunk #5896 üzenetére
Hali. Köszi a választ. Akkor ezt mindenképpen ki kell tesztelnem. Azért reméltem,h ogy támogatják, mert nekem itthon (XP alatt) a mostani monitoromon (samsung 203B), ami a felirat szerint szintén csak 60Hzen támogatja a natív felbontását (1400x1050), simán sikerült beállítani a 75Hzes módot. Minden probléma nélkül megy. Win7 más tészta....
Szóval akkor ott tartok mint az elején, hogy nem lehet tudni melyik moncsi támogatja meik nem. Biztos hogy nem kábelfüggő a dolog? mert a vikipédián volt szabványos felbontások között a 1920x1080x85Hz. Csak az volt odaírva, hogy DUAL-DVI kábel kell hozzá. Ezzel a kábellel van sanszom? Vagy ezzel sem érdemes próbálkozni?
Üdv CollerbladE
-
bnorci71
addikt
válasz
bajnokpityu #5910 üzenetére
LG W2486LP
-
t.imi
addikt
válasz
CollerbladE #5893 üzenetére
Én sima 60-on használom, még a CRT-nél volt értelme a Hz-nek, tt is van valami látható okosság benne?
Mert szemügyileg nem veszek észre semmit 60Hz-en.
Biztos van valami progi, de azt ne tőlem kérdezdGőzöm sincs. Anno a 85Hz-el is ki voltam békülve CRT-n
-
bnorci71
addikt
válasz
bajnokpityu #5904 üzenetére
ipon oldalán van teszt 3 led monitorról Lg Samu Benq
egyiknél sincs egy fikarcnyi bevilágítás sem -
UdVi86
aktív tag
válasz
bajnokpityu #5904 üzenetére
Értelek! De a BenQ elég jó monitorokat gyárt mostanság, igaz? Sajnos ez a HDBL még elég új, nem nagyon láttam róla tesztet. De remélem lesz hamarosan itt a PH-n vagy iponon.
-
popovic
csendes tag
sziiasztok
szeretnek egy nallam okosabb elmetol valaszt kapni ebben a moncsi temaban!
szoval a dilemmam az hogy mint altalaban mindenkit a leendo moncsim kivalasztasat nagyban meghatarozza a "keret"
, ami nallam max 80.000ft
egy laptomra szeretnem kotni
es jo lenne valami 24"
amit itt olvasgattam hogy a samsunh P2450h eleg jo lehet!
amator szinten hasznalnam grafikara-kepszerkesztesre,
erre az okosabbak azt mondjak hogy akkor mar IPS monitor....
talan a legbolcsebb valasztas hogy varok tavaszig-esetleg kora nyarig hatha lemegy a sokat dicsert dell u2410 moncsi ara 100.000ft ala!vagy beerem kevesebbel egy nem ips panelos monitorral-hiszen nagyon amator fotos lennek
Aktív témák
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest