- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Plazma TV topic
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
Aktív témák
-
bluobluo
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #4292 üzenetére
Azért nem kell mérgelődni mert nekem mi a véleményem!
Csak kicsit furán jönne ki, hogy hurcolászom ki be a monitort a szobámból, miközben látják a rokonaim, hogy "hé! nem tudsz egy értelmes monitort venni??" ....mondanák.
Úgy, hogy bocs, de akárhogy is nézik, olvassák most a szakemberek ezt a topikot, azért kicsit égés a TFT-re nézve, hogy már az elején pixelhibás lehet a monitor, holott a régi CRT-kkel szemben, ez pont fordítva van!
.....Nem?
Azért elgondolkodtató, hogy egy digitális monitor, aminek jóval jobban kéne működnie, mint egy olyan CRT-nek, mint amit már jópár éve használok!! -
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #4290 üzenetére
Akkor csak jó kérdést tettem én fel!
Nem volna az a pixel/sub-pixel hiba rangsor olyan hülyeség, csak ahogy mondtad is, kicsit elpártolnának tőlük, de inkább jobb legyen ez a mutató! -
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #4287 üzenetére
Szia!
Az első mondatoddal abszolut nem értek egyet, mégpedig, hogy eddig mindig az volt a trendi, hogy ami új, az drága is, legyen az monitor, hardver, vagy más, perpillanat épp a Pana TZ7 digifényképezőre gondoltam, a maga 114ezres kezdő árával, amit később levittek 108-ra, aztán 99-re, most nem tudom hol tart!
A tulajokról még annyit, hogy azért (óvatosan fogallmazva) nem 100%-os a hitelesség, mivel láttam már olyat, aki kifogott egy rossz monitort, és vagy szídta mint a bokrot, vagy elkezdett válaszolni mások hozzászólásaira, hogy x monitor mennyire jó, holott egy f*s!
Ezért kell többhelyen többször megnézni!
Nem néztem még a PVA monitorokat boltban még vitrinbe sem tették, szinte csak TN paneleseket látni!De éppen lenyelem a nagy válaszidőt ha szebb a képe a TN-től!
Hallottam a trükközésről is jaja
Én is várom az S-IPS moncsikat, ha más nem, az infó miatt, mert, hogy nem lesznek olcsók az biztos! -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Bagira01
veterán
válasz
old_artist #4290 üzenetére
Nem is a pixelhiba volt pld az én samu moncsim gyengéje, hanem a zúgás amit már megvétel óta kiadott magából kb 2 hete még jobban elkezdte, na ezt már nem toleráltam és beadtam egy szervízbe. Szerintem min 2-3 hétre keresztet vethetek rá, és jó esetbe javítva kapom majd vissza
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4289 üzenetére
Az biztos. Az NEC mellett is elszégyellgeti magát. De nem is gondolom, hogy az Astra újabban az S60-as Volvoval versenyzik
-
Zinho
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon alacsony input laggel rendelkező monitort keresek. Tudtok ebben segíteni? Köszönöm! -
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4282 üzenetére
Üdv!
... ja, egyébként a 2333SW valamivel jobb aránnyal büszkélkedhet, mint a 2233BW, ahogy a visszajelzésekből és privátjaimból emlékszem (ha pontoznánk, akkor 10/4-5 és 10/7), de mivel az ipon adott el szvsz a legtöbbet ebből a típusból is, jó lenne, ha egyszer felállítanának egy pixel/sub-pixel hiba rangsort, de ez szvsz már azért sem fog létrejönni, mivel ez nagyon rosszul "esne" a samunak, és esetleg a renoméjának is!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elnézést, hogy most kevesebbet vagyok itt a topikban, de 1000-el tesztelek EIZO-kat, többek között (ami elől most is írok), ez egy EIZO Foris FX2431W 14bit színszámítással, és aminek a fekete mélységével rég találkoztam, annyira kiváló, és hááát egy nagyon kiváló típust hozott ki az EIZO ezzel a muntimédiás csodával! Ami még meglepett, hogy a skálázhatósága nem mindennapi, még 640x480-ban is megközelítően jó a felbontása!
Majd nemsokára írok bővebben, ha valakit érdekel, de visszatérve a másik kérdésedre:
... nem, nem kell elfelejteni a drágább IPS monitorokat, mivel azok vezérlő egysége fejlettebb és több minden + adhat, de a jobb H-IPS panelesek szvsz a jobb pixel struktúrájának köszönhetően mindig is több lehetőségeket nyújthat a gyártóknak (lsd. Mac), ha jó elektronikát is varázsolnak mellé! szvsz ez ma a legjobb panel (ha csak a színvisszaadását is tekintjük kiindulásnak), de lehet, hogy idővel változik majd a helyzet (pl.oled)!
Ahogy befejezem az új EIZO-k tesztelését, jöhetnek a Dell-ek! -
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4275 üzenetére
Üdv!
Igen, az új monitoroknál általában a kezdő áruk mérsékelt, de ha beindul az eladásuk, akkor feljebb is viszik őket, s ha már befutott termék, akkor "kedveznek" a leendő vásárlóknak, s ha már alig van a kereskedőknél, és nagyon keresett atermék, akkor visszaviszik a kezdő ár közelébe!
Igen, mindig is a leendő monitor tulajok véleményére mindig is lehet számolni és számítani, mivel néha extrém körülmények között is véleményezhetik a terméket, és sokszor "ott buknak ki" a legjobb ismérvei is egy monitornak!Hidd el, hogy manapság egy IPS monitornak sokkalta jobb az Input-lag és utánhúzása, mint a többségű TN paneleseknek, bármennyire is nagyobb szám szerepel a válaszidejénél, sőt pl. a samu és LG TN paneles monitoroknak sokkalta nagyobb a Response (rise+fall) fekete/fehér/fekete reakcióidejük, néha a 25-35ms-ot is elérik, amíg egy IPS és *VA panelesnél manapság csak 10-16ms-ot láthatnál! A Response (gray-to-gray) g2g idő csak a szürkéből szürkébe való váltásokat közlik általában, ami nem tükrözi a valós értékeket - ezzel sokszor trükköznek is!
Igen, az ár néha határokat szab egy monitor megvásárlásakor, de szvsz sokszor megéri gyűjtögetni, mivel nem mindig váltogatja évente vagy 2 évente monitorját a "szegény" user!
Már én is várom ezeket az "őszi" monitorokat, csak bele ne őszüljünk, amire ide érnek kishazánkba!
- de lassan már csak 2 hét, és megjönnek az S-IPS-sek!
-
bluobluo
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #4284 üzenetére
Itt nem az éhenhalásról van szó, itt az van, mennyire hajlamos a pixelhibákra a 2333SW!
De ha azt mondod, hogy nem tudod, elfogadom a választ, legfeljebb megválaszolja olyan, aki a közelében dolgozik, és látja nap mint nap!....legalább is remélem!
Bocs ha netán túl reagálom a leendő monitoromról a kérdéseket, de nem minden nap veszek e fajta monitort, nem tartom magam gazdag embernek aki úgy cseréli a fullHD-s monitorát mint a zoknit, de szeretnék minnél többet megtudni róla mielőtt megveszem, nehogy utánna érjen meglepetés! -
rinpocse
aktív tag
A következő monitorok közül - DELL ULTRASHARP U2410, EIZO S2433, NEC MultiSync® LCD2490WUXi² - melyiket ajánljátok? Elsősorban fotó, grafika nagy néha egy-egy játék.
-
-
bluobluo
aktív tag
Olyan infó érdekelne, (ha van ilyen) hogy hány Samsung 2333SW monitorból lehet 1 pixelhibás?
...csak, hogy tudjam ezt is -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Zsozsooooo #4278 üzenetére
Rövid leszek: Nincs
HP-val való "versenyeztetés" után volt aki egyiket vitte volt aki másikat. Szóval kb azzal van egy súlycsoportban. -
ricsik
őstag
válasz
old_artist #4274 üzenetére
Szia!
2 kérdés:
- ha megjönnek ezek az olcsó S-IPS moncsik és beváltják reményeket, akkor el kell felejteni a jóval drágább H-IPS moncsikat, vagy azért jóval jobb az a panel típus?
- HOL VAN MÁR A DELL U2410 TESZT??? -
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #4274 üzenetére
Szia!
Igen az újítások mindig jól jönnek, velük a kezdő ár (ami húzós mint mindig az újjaknál)
meg azokat még csak azután fogják véleményezni, ami nagyon érdekel, hisz akik (gondolom többség) vevők mondják meg milyen!
Az S-IPS -ről meg a PVA és társaikról már hallottam, hogy nagyon szép a képük, jobb mint a TN, de eddig még mindig a magasabb árkategóriában mozogtak, viszont magasabb is a válaszidejük.
Én is nézegettem már hasonlókat, de mindig az ára jött ki a végén!....és ez mindig visszatartott!
ha kb decemberre azok a monitorokat amiket mondasz, lesz Samsungba és hasonló áron mint a 2333SW, akkor inkább az!
Kíváncsi leszek a tesztekre, bővebb infókra velük kapcsolatban!!!Ha meg mégis a 2333SW lesz, megnézem az említett kalibrálásod
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4272 üzenetére
Üdv!
Igen, az elképzelhető, hogy lefelé mozognak az árak, de mivel nemsokára jönnek ki majd az újabb és újabb típusok, lehet, hogy addigra nem is lesz ebből a monitorból, már nagyon sok kereskedő levette a listájáról is, de a Brekknél (mint fent olvashatod) kapható lesz!
Sok-sok jó monitor jön majd év végéig, többek között 24"-os FullHS-s S-IPS panelesek is, amik 80-90e-es árkategóriában lesznek kaphatóak, s amik lényegesen jobbak lesznek a TN paneles monitoroknál (köztudottan) - esetleg ebben is gondolkodhatsz!A kalibrálással kapcsolatban, az a felhasználói adataim "aláírására" vonatkozik, nem a válaszom része, de ha érdekel, akkor ne az iponos tesztet vedd alapul, inkább ezeket a beállításokat, és kalibrációs eredményeket, de mivel ez nem a Te monitorodon készült, ezért csak alternatív megoldásnak használhatod, mivel ahány elektronika, annyi féle a monitor kalibrálás, és lehet, hogy Nálad ezek az eredmények nem lennének jók!
-
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #4268 üzenetére
Köszi az infót, mindenképp boltból vennék, (már csak a minap hiradóban felvetett netes rendelési hibák miatt is)
Igencsak a 2333SW monitort választanám, de ahogy számolgattam a hülye válság miatt, még jegelném a témát úgy két és fél hónapig, háátha addigra lentebb menne az ára, csak félek, hogy addigra már nem lesz!
Így megint lett kérdés amit fel kell tegyek, szóval:
1. ha netán nem lenne már év végére ilyen monitor, mit tarta(tok)nak addigra a jó monitornak, ami addigra esetleg jobb lehet mint a 2333SW, mi jön/jöhet be akkorra ami favorit lehet?
Mi az az új monitor ami addigra jó lehet?
(azért kérdezem, mert annó a VGA vásárlásnál 8800GT kártyát vettem volna, de akkor azt mondták várjak a HD4850-re, sokkal jobb, így az lett)
2. a kalibráláson amit írtál mit értesz? ami az iponos teszt alján is van, fényerő, kontraszt, piros szin stb? -
Brekk
addikt
válasz
old_artist #4268 üzenetére
Hetfotol nalunk is van a 2333SW-bol, es ingyen teszteljük őket pixelhibára, hogy mindenki már hibátlan monitort tudjon vinni! Ez a futáros vásárlóknak nagy segítség lehet!
-
Sárpac
nagyúr
-
old_artist
addikt
válasz
bluobluo #4267 üzenetére
Üdv!
Esetleg vélemények a samu 2333SW-ről, hátha még közelebb kerülsz a választottadhoz:
- [link 1]
- [link 2]
- [link 3]Egyébként eléggé jól sikeredett TN paneles monitor!
A pixel hiba miatt ne problémázz, mert gyárilag van rá 3 napos garancia, s ha a három nap alatt észreveszel bármilyen sub-pixel hibát is, azonnal, kötelesek kicserélni, a vásárlás helyén! Ha futárral rendeled, akkor kérj garancia futárt (egy kis + anyagiak persze), mert ha bármi gond lenne a monitorral, akkor térítés mentesen futárral addig küldözöd vissza, amig hiba menteset nem kapsz! -
Naras
őstag
válasz
bluobluo #4263 üzenetére
Én nem tudom, hogy ezen a Samsungon milyen lenne, de az enyémen kicsit távolabbról nézve (közelről egy "alacsony" felbontású avi nyilván nem a legjobb) nagyon jó...
DVD, HD illetve Full HD filmekkel még ki sem próbáltam (utóbbiakat nem is vinné a gépem), szal el sem tudom képzelni, hogy azokkal milyen gyönyörű képe lesz...
Én nem hiszem, hogy a Samsung rosszabb lenne ennél, szal ...
-
bluobluo
aktív tag
válasz
Alex1978 #4264 üzenetére
Olvastam korábban mindkét leírást, de érdekellne más véleménye is, lehetőleg azon tulajok véleménye, (minnél több!) akik rendelkeznek 2333SW monitorral, hogy mi a véleményük ezzel kapcsolatban!
Meg érdekelne az is, hogy mi rosszabb (ha van) a 19", 21" vagy a 22"-os monitorokhoz képest, illetve mi jobb, miért érdemesebb 23"os monitort venni? -
Alex1978
csendes tag
válasz
bluobluo #4263 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe eme cikk 4. oldalát!
Illetve amit itt ir a tulajdonos!
"Az első próba az volt, hogy megnéztem milyen rajta egy sorozatepizód. Mert sokmindent nézek, és fontos hogy normális legyen. A gagyin kódolt filmek sajnos ekkora felbontáson konkrétan szarul néznek ki. De a normál dvdripek már tűrhetőek. Ugyan a kockásodás jobban látszik, de szerintem elhanyagolható. Viszont a HDTV, és HD filmek csodásak. Élvezet rajta nézni ilyen tartalmat. A filmek alapból más élmények ekkora képernyőn."
Ahogy én látom, a nagyfelbontású monitorokon nagyfelbontású (DVD, HD, Blu-ray) filmeket érdemes nézni. Leginkább.
De jó pár monitor esetében az egyik kisebb felbontásban nincs vagy alig van homályosodás (sajnos a 2333SW épp kivétel), talán ilyen felbontásban a régi DivX-es filmek is nézhetőek. Persze, saját tapasztalatom még nincs, tehát senki ne vegye kézpénznek az infót! -
bluobluo
aktív tag
Kicsit visszagondolva erre, azért is kérdeztem, mert annó a haverom elhozott egy 17"-os laptopot, aminek 1440× valahányas felbontásra volt, és kipróbáltam egy kb 720×528 vagy picivel kissebb felbontású filmet, és valami betyár homályos volt!
Ezért tartok egy cseppet a fullHD 2333SW monitoron megjelenített kissebb felbontású filmek megjelenítésétől!
Bocs, de még nem volt ekkora monitorom!De ha valakinek épp van egy 2333SW vagy hasonló fullHD monitora, az leírhatná ide mik a tapasztalatai hasonló filmek lejátszásánál!
Köszönöm! -
Lest4t
aktív tag
válasz
Alex1978 #4261 üzenetére
Ahham, ezt a kettő monitort csak úgy felhoztam. Nem tudom van-e más monitor amit esetleg ajánlasz?
A szitu az, hogy egy adott típusból, majd kettőt akarok majd venni. És egymás mellé helyezve dualban. Nem nagyon értek, hozzá, gondolom ezeknél ezzel nincs probléma. Persze utána kell majd olvasnom a témában.
-
Alex1978
csendes tag
Szia!
Ajánlom figyelmedbe eme 2 oldalt:
Mind2 esetben a Specifikáció fület, azon belül a Teljes specifikáció (kissé lentebb található a fül) részt nézd meg! De a Tulajdonságok fül tartalmát is elolvashatod, hátha az ott olvasottak alapján sikerül dönteni.
Nem tudom, ez neked ugyanugy bejön-e, mint nekem, itt a 2 monitor összehasonlitása látható. (Nem jön be, úgyhogy a sok monitor közül válaszd ki ezt a 2-t, majd "összehasonlitás"!)
Mondom, a T240-es miben tünik jobbnak:
- nemcsak DVI-t tud, hanem HDMI csatlakozója is van (igy konzolokhoz és asztali lejátszókhoz is felhasználható)
- van beépitett USB-aljzat is (már akinek épp ez kell)
- forgatható és dönthetö is
- minden más technikai paraméterben ua-t tudja a 2 monitor (5ms, 20000:1 digitális kontraszt, stb.)Viszont:
- 1.5kg-mal nehezebb (5.3kg helyett 6.8kg)
Ezek és az ár ismeretében el tudod dönteni, melyik éri meg neked.
-
Lest4t
aktív tag
Az lenne a kérdésem, hogy 1920-1200 és 1920-1080 as 24" es monitorok közül úgy 85 ezerig bezárólag milyen monitorokat ajánlotok? Pl a samsung 2433bw és a t240 sok mindenben különbözik? Elég kezdő vagyok a témában, nagyon megköszönném, ha adnátok egy kicsi iránymutatást.
-
copperhead
aktív tag
válasz
copperhead #4258 üzenetére
Sorry, ezt nem ide akartam.
-
copperhead
aktív tag
Valaki tudja, hogy mi az a mozgóképfelbontás?A Panasonicnál azt látom, hogy a plazmáknál 1080 az LCD-nél 800.Lehet, hogy az LCD filmet nem tud FullHD-n lejátszani csak álló képet, hiába 1920x1080 a felbontása?
-
Naras
őstag
válasz
Alex1978 #4255 üzenetére
Nekem egy LG van (fentebb linkeltem már), full fényes. Még csak most vettem, de nem gáz a felülete tapogatni nem nagyon kell, hameg porosodik, igaz, hogy látszuik rajta (mondjuk a matton is látszik, ezen tán kicsit feltűnőbb), de kb ráfújsz egyet, és kész is
Vagy egy gyors legyintés valami ronggyal, vagy pamaccsal -
Alex1978
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy van-e vkinek tapasztalata a fényes fekete monitorokkal? (értsd: nem matt fekete a moonitor) Mert a por, ujjlenyomatok, egyéb kosz állitólag erőteljesen meglátszik rajta és gyakran kell takaritani.
Mennyire koszolódik, mennyire kell gyakran takaritani? Fárasztóan idegesitő?(Sajnos nincs lehetőségem most Bp-re utazni és személyesen meggyőződni erről.)
A teszt szerint a HM csak annyiban különbözik a HS modeltől, hogy a HM támogatja a porté módot és magasságállítást is. (Ez utóbbinak örülnék! De lehet, hogy kénytelen leszek lemondani róla. Mert állandóan koszos monitort mégsem szeretne az ember.
)
HS-ről: "A talppal kapcsolatos egyetlen negatív észrevételünk a fix magasság értéke, melyet az átlagnál alacsonyabb emberekre méreteztek."Ellenben van még pár különbség:
A HS matt fekete. A HM fényes fekete, tehát jobban koszolódik, ill. a talpban, pontosabban a nyakban van 2 USB is extraként.Ezenkivül a HS modellről már olvastam, hogy nagyon jók a betekeintési szögei, még egészen éles, oldalsó szögből is tartja a szinhűséget.
A HM esetében erről nincs tuti infóm.
Cikk a 2494HM modellről. Itt is látni egy oldalsó látképet, de az eléggé kifényesedett. (Mondjuk igaz, hogy ennyire éles szögből senki sem fogja a filmeket nézni.)Szerintetek a HM pontosan ugyanolyan jó, mint a HS modell? Előbbiek tekintetében érdemes inkább a HM-et megvenni?
-
Naras
őstag
válasz
bluobluo #4253 üzenetére
Nos, moncsin is múlik... rendeltem már ezt-azt netről, eddig nem volt panasz... igen, benne van, hogy esetleg lesz valéami gebasz, de nem, lehet kapásból erre alapozni, ha mindig így állna hozzá az ember, az milyen lenne már? sztem megéri...
HA meg valami gebasz van, akkor visszaküldés, stb, de ez benn van a pakliban.
Mondjuk én áruházban vettem a enyém, de uccsó darab volt, nem volt választásom...
...ééés jóóó... kopp kopp kopp ...)
-
bluobluo
aktív tag
Az jó ha netes rendeléseknél jót hallasz, én meg szinte csak rosszat, az macerás, itt meg kb 8 km, akármikor bemehetek (kivétel hétvége) és szakértő mondja meg nekem mit meg hogy....
De ha valamit megrendelek, és nem jó, küldhetem vissza, várni, hogy lesz-e belőle valami.... áá nem fasza
Akkor csak a komolyabb munkánál vehetőek észre a hibák?
Na kíváncsi leszek milyen lesz a kép ha meg lesz a monitor, mert nem épp egy alapszintű VGA kártyát használok! -
Naras
őstag
Nos, a 22-en van DVI, ami manapság már nem hiszem, hogy extrának kéne, hogy számítson, de mégis annak számít... a 24en pl. ugye nincs... márpedig már a leggagyibb videókarikra is tesznek digitális kimenetet, és ez egyértelműen szebb képet okoz...
Ha neked ennyit megér, hogy 2 collal kisebb lesz a monitorod...Egyébként sztem nézz körül 1-2 informatikai oldalon, meg google - en, biztos találsz teszteket... Én magam részéről egy 24-est vennék, de DVI - al...
(egyébként most vettem egyet, 23"-os, kicsit följebb pár hozzászólással belinkeltem)
-
T0m1c
csendes tag
Monitor vásárlás elött állok és ez a két monitor jött szóba, melyiket ajánljátok, ha árba kicsi az eltérés:
LG W2442PA 24" LCD monitor
LG W2261V 22" LCD monitorKöszi szépen!
-
Naras
őstag
...figy, iPont - t is pl. elég sokat használják.. pont nem rég volt egy kérdés, hogy mik a tapasztalatok, nos csak pozitív visszajelzések jöttek... ott a nagyobbik tesó csak 8k - val drágább, és néhány nap alatt megvan a cucc...
Persze, ha neked megér plusz 10 000 FT - ot kb, hogy személyesen bemész egy boltba, és ott megveszed, hát tessék...
A Samsung is 3 napos pixelhiba garanciával bír (ami egyre kevesebb manapság...mármint a pixelhiba), úgyhogy, ha ilyen van, nyugodtan lehet cserélni...
Node persze a Te döntésedAmi a tesztben le volt írva: a legtöbb TFT olyan, hogy ha nem a tényleges (natív) felbontásban jeleníted meg a képet, akkor nem lesz épp a legélesebb.
Ez mondjuk egy alap felhasználásnál, mikor böngészel, olvasol, stb nem nagyon jelent gondot, mert a windows alap felbontását belövöd rá, valszeg el fogja vinni.
Akkor lehet probléma, ha komolyabb grafikai számításokat igénylő cuccokat tolsz, mert ahhoz hardware is kell, hogy megjelenítse... viszont egy játéknál nem feltétlen fog olyan furván kijönni, ha kicsit elmosódott a cucc... -
bluobluo
aktív tag
Olyan viszont még érdekelne, hogy az iponos tesztben leírták, hogy a "Az alacsony felbontásokat nagyon nem szereti a készülék."
Erről mik a tapasztalatok a Samsung 2333SW-nél?
Tényleg ennyire rossz a helyzet? -
bluobluo
aktív tag
válasz
mzsombor #4247 üzenetére
Ok!
Köszi az infót, voltam itt korábban pár hónapja, csak még vártam vele, hogy mik a visszajelzések a 22" és a 23"-os kategóriában.
Bocs, de inkább boltból veszek személyesen, mint mindig, sajna elég rosszak a netes rendelési infóim, van mikor nem azt hozzák le amit kéne! -
mzsombor
tag
válasz
bluobluo #4246 üzenetére
Mind a 2333SW, mind a 2494HS nagyon jó választás ebben a kategóriában, talán ez a két legtöbbet ajánlott TN-es nagy monitor. Árak tekintetében meg érdemes körülnézni, most 55e Ft a legolcsóbb helyen a 2494 HS itt látszik
2333SW pedig 50e Ft: [L:http://www.argep.hu/product_923882.htmlitt[/L]
-
Naras
őstag
Hát, én most vettem egy LG - t, mondjuk az TV is egyben, és 30k - val drágább, de nekem nagyon bejött így elsőre (pár hozzászólással fentebb linkeltem).
Ami iránt érdeklődsz, 50k - ért egész barátságosnak tűnik, van rajta DVI is, annyira rossz nem lehet. Találtam egy kis elemzést róla itt, sztem lesd meg, ebből el tudod dönteni... gondolom...Samsung 2494HS - t nézted??
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Samsung 2333SW monitort néztem ki, még jónak mondható?
Ha ez nem, akkor mi, lehetőleg Samsungon belül?
Főleg netre, kicsit filmre mégkevésbé játékra kéne, de amúgy jó volna mindenre!
Köszönöm! -
Naras
őstag
válasz
Alex1978 #4237 üzenetére
80k volt (24 hónapos kamatmentes hitelben...
)
Egy 17esem volt előtte (már vagy 5 éve), aztán mikor ezt beraktam a helyére, majd hanyatestem...
A polcon még nem tűnt ekkorának a TV - k mellett...
...és ha ez még nem lenne elég, minden van rajta (csatlakozók),
Full HD, tök jó a képe, és még TV is van benne (és nem csak digitális)
Igazából azon filózom azóta, hogy ez most TV monitor funkcióval, vagy Monitor TV funkcióval...Egyetlen aprócska szépséghibája volt számomra talán, hogy alapból DVI csati nem jár hozzá, majd azt is vennem kéne (bár, gondolom másik monitorokhoz sem igen jár)
-
Naras
őstag
-
blazsey2
senior tag
Gyorsan csináltam neked két képet hogy mennyire lehet dönteni [link]
-
-
CséZé
őstag
Hi!
Megjött a monitorom (2494HS). Baromi jó képe van.
Viszont: hogy lehet dönteni? kicsit nekem olyan mintha befelé dőlne és nem kifelé, teht a felső része kintebb van mint az alsó
továbbá hangok jönnek ki a monitorbólolyan mintha vmi recsegés-ropogás lenne. ez el fog múlni vagy nem szokványos vagy ennél ez elő szokott fordulnI?
-
Pgraph
aktív tag
Üdv.!
Printexpo-n lesznek grafikus monitorok? Esetleg valakinek info-ja erről? -
Brekk
addikt
válasz
old_artist #4212 üzenetére
Az uj LG monitorokat mi is mindenkepp fogjuk hozni, remelhetoen tenyleg lesznek olyan jok mint ahogy várjuk!
-
Alex1978
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #4218 üzenetére
Szia!
Bár te a 2343NW tipusról kérdeztél, itt egy teszt, melyben szerepel a 2343BW.
Full HD monitorok szorítóban: második menet
Az 5. oldalt olvasd el, azután dönts, hogy szerinted jó-e ez a monitor neked! (Föleg a felbontásokról szóló részeket nézd át!)
Extrém felbontása miatt nekem is megakadt a szemem ezen a tipuson, de letettem róla.Amiröl te érdeklödtél: 2343NW
Amiröl a tesztben irnak: 2343BWÉn annyi különbséget vettem észre, hogy a BW tipusnak van DVI csatlakozója is, az NW-nek nincs.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
mzsombor
tag
válasz
old_artist #4216 üzenetére
Szuper, a második fajtára vevő lennék.
-
old_artist
addikt
-
mzsombor
tag
válasz
old_artist #4212 üzenetére
Az egyedi borítás és design nagy vonalakban mit takar? A mai divatos fényes kávás lekerekített, vagy a klasszikus matt, határozott élekkel körülvett? Maga a kijelző ugye nem glossy?
-
old_artist
addikt
válasz
mzsombor #4209 üzenetére
Üdv!
Első körben csak 24"-osak lesznek (két típus is), s ha beválik, akkor érdemes más méretben gondolkodni, de semmi sem lehetetlen!
Ahogy leteszteljük a monitort, másnap (ha nagyon kirívó hibát nem észlelünk a "nyúzása alatt"), akkor rögtön indítják majd a szállítmányokat, sajnos ezek min. 3-4 hét alatt érnek ide!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, az a poén benne, amit "mzsombor" írt, hogy az LG W2x20P monitorokon felül (kívül) lesznek még 24"-os IPS paneles monitorok is, abban csak a panel lesz LG S-IPS és (talán) a vezérlő egység, a borítás és a design más - egyedi!
Ezeket a nem LG "monitorokat" első körben kizárólagos forgalmazással "csak" egy kereskedő fogja piacra dobni - ez a Hexaa lesz, tőle lehet majd megrendelni, természetesen lesz "vidékre" is futárral való kiszállítás, bárhol az egész ország területén!- 1-2 napos átfutással, persze a készlet erejéig, amig nem jön meg a következő szállítmány!
Az LG W2220P vagy a W2420P monitorokat természetesen bármely kereskedőnél (ha egyáltalán forgalmazzák majd) elviekben lehet majd kapni, vagy előrendeléssel lefoglalni, megrendelni, de ezek árusítását is a Hexaa folyamatosan beszerzi és mindig lehet majd raktárról vinni tőle!
-
old_artist
addikt
válasz
mzsombor #4200 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen a W2220P-re igaz is lehet a kijelentés, mert 22"-osban FullHD-s IPS monitor még nem is volt addig, amig be nem jelentették, sőt még a 1080p felbontás megjelenítésére képes monitor sem volt IPS panelessel - mint már írtam 22"-os FullHD felbontásban!
Az az igazság, hogy manapság annyira kiválóra sikeredtek az LG IPS paneljei, hogy a Mac monitorokat is csak ilyen H-IPS panelesekkel szerelik!A H-IPS panelesek már egy kifinomultabb pixel stuktúrával rendelkeznek, s ezáltal tisztább a képi megjelenítés, sőt jobb a betekintési szög, és ha jó elektronika társul hozzá, akkor nem kétséges a nagyobb fényerő és a kontraszt, sőt a kiváló homogenitás és a bevilágítás is, és a fekete mélysége is sokkalta jobbra sikeredett! Viszont amennyire tovább fejlesztették a H-IPS panelesekre az IPS paneleseket, ebből eredően a tapasztalatokat az újabb S-IPS panelesekben is észrevehető, bár nem éri el a H-IPS technikai és technológiai előnyeit, de még mindig jobb, mint a *VA panelesek - szvsz!
Bármely IPS paneleset veszel, nem jársz rosszul vele!
Persze, az új e-IPS panelesek ilyen szempontból sok kívánnivalót hagynak maguk után (különösen a sávosodása és a nem tiszta fekete mélysége miatt is), de ez az árukban is megmutatkozik, s remélhető, hogy azt is, mint olcsóbb panelt fejlesztgetik és az elektronikát is ehhez fogják majd igazítani! -
Brekk
addikt
Megérkezett a dell U2410, első nekifutásra igen igen jónak tűnik! Akit érdekel jöhet meglesni!
-
Dracula
őstag
Ha esetleg valakit érdekel, monitor kalibrációs progi by HP, nemrég jött ki.
Nem tudom, hogy nem-HP monitoron megy-e...Ja, bár próbáltam, de azt se tudom, hogy mennyire "komoly".
A benit HP 1740-nek alapból nagyon szarok a színei, és az nc6400 se jó, úgyhogy nem tudom, lehet-e javítani rajta ezzel.Üdv!
-
Hexaa
aktív tag
Megtudom erősíteni old_artist híreit az LG paneles 24"-os S-IPS monitorok
kapcsán. ISO 13406 Class II nemzetközi szabvány lesz érvényes a
monitorokra . Az első pár db tesztpéldány remélhetőleg hónap végére
vagy legkésőbb jövő hónap elejére érkezik . Márkát addig nem írok,
mivel jelenleg is a kizárólagos magyarországi viszonteladói jog megszerzésén
dolgozok (szerencsére a gyártó nem tervezte a közeljövőben a magyarországi
piacra lépését -így komoly esélye van ,hogy megkapom) .
. A tesztpéldányokat mindenki kipróbálhatja,tesztelheti
és összehasonlíthatja más IPS és PVA panellal szerelt monitorokkal
(HP2475W,HP2275W,EIZO 2242,Eizo 2031,Eizo SX2461...) 6.kerületi átvevőhelyünkön. Természetesen
reménykedni sem merek ,hogy harcbaszálljon pl. egy SX EIZO-val . Tehát
nem mondom ,hogy a grafikusok álma lesz ,viszont aki nem TN paneles
készüléket akar vásárolni (pl.filmre és játékra)annak a lehető legjobb
választás lehet mert ára nem fogja meghaladni a bruttó 80-85000Ft-ot.
Tehát konkrét véleményem még nekem sincs (nekem sem volt még az asztalomon)
viszont pozitív véleményeket már hallottam róla és nagyon remélem ,hogy
beváltja a hozzáfűzött reményeket . A tesztpéldányok érkezése után
további 4-6hét lesz mire megérkezik az első nagyobb szállítmány (nem mertem
első körben nagyobb szállítmányt rendelni ,nehogy pofáraesés legyen a vége) .Üdv Mindenkinek !!
Hexaa
-
-
Stitch
őstag
válasz
old_artist #4199 üzenetére
Szia!
Örömmel olvasom a hozzászólásaidat ezekről az LG monitorokról, körülbelül mikorra várhatóak?
Ezek széles körben elérhető monitorok lesznek vagy kizárólagos forgalmazóktól lehet majd megvásárolni őket?
A LED-es háttérvilágítás miben jelent előnyt?
Előre is köszi.
-
bypassHUN
csendes tag
Üdv!
Valaki,valami: BENQ 24" Wide G2411HDA?
Üdv:bypass
Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor ! / 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK !
- LG UltraWide 34WQ500-B Monitor
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is/Beszámítok!
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3505, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest