- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG PG32UCDM: OLED csúcsmonitor tesztje
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Stauffenberg #3046 üzenetére
Én az állatokat is szinte mindig elektronikussal lövöm, ott meg nem sajnálom a sorozatot
Az én gépemben lenne már 150 000 expó, cserébe van benne valahol 7000 körül most.
Egyébként beltérben is egyre ritkább az olyan fény ami vibrál. Ezt a képet is egy színházteremben lőttem néptánc versenyen elektronikus zárral. Madarak röptében képeket is simán bírja: [link] max ha kolibrit fotózom majd átrakom mechanikusra. Azt már megtanultam, hogy a méhek szárnya túl gyors az elektronikushoz: [link]
-
p_adam
addikt
-
nozs23
addikt
válasz
Plexicushio #3040 üzenetére
Sonyknál nagyjából ezekre a számokra hivatkoznak mindenhol, mint "hivatalos adat", de a forrását nem tudom: [link] Külföldi oldalakon specifikációba is berakják: [link] A durable shutter unit incorporates a coreless motor and brake system that reduces vibrations to better control shutter shock as well as extend its rated lifespan to approximately 500,000 actuations.
Gondolom azt akarják elkerülni, hogy ha esetleg hamarabb bedöglene, akkor ezzel ne dörömbölhess a szerviznél. Engem annyira nem izgat, fotóim 95%-át elektronikus zárral csinálom.
Ha nincs flickering a fényforrás miatt, vagy nem nagyon gyorsan mozgó témáról van szó (rolling shutter), akkor semmi különbség nincs.
-
kovsol
titán
válasz
Plexicushio #3042 üzenetére
Én ahol lehet elektronikus zárat használok. Azt nem számolja exponak, mivel a zárszerkezet nem dolgozik.
Rengeteget lehet azzal spórolni. Van aki elvből nem használja, pedig nagyon sok esetben semmi eltérés nem lesz. -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #3042 üzenetére
Ja, 7D és 5D Mark II 150000, 7D Mark II 200.000, de ezek profi kategóriába számítanak, azért.
M6-ra a Camera kft honlapján 40.000-ret írnak. M6 Mark II még nincs, de hasonló lehet az ár.
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #3040 üzenetére
Az összes M kamerára 100.000-ret írnak
Ami teljesen hihető, mert nem professzionális kategória. EOS RP-re szintén ennyit, EOS R-re már 200.000-ret. DSLR-eknél is, minden, ami nem profi gép, tehát a "félprofi" 90D-re is 100.000-ret írnak.
-
Plexicushio
senior tag
Régebben szinte minden új dSLR megjelenése előtt a specifikiációkban közölték a zárszerkezet "tervezett" élettartamát. A belépő vázak általában 50-100.000 között voltak, a high-end kategória meg 200-300.000 vagy még fölötte.
Manapság (nem csak) MILC-eknél meg alig látok-hallok erről infót, fel sem tüntetik. Vagy csak én vagyok figyelmetlen? -
p_adam
addikt
válasz
mikrofon #3038 üzenetére
Már az előző sem volt egyenes reakció, ez meg már teljes homály.
Ebben a topikban még lehet diszkréten becsmérelni másikat, de pl. ha a videó komment szekciójában osztanád meg a 'véleményed', hogy senki nem ért semmit, meg hogy ez az objektív "átverés" (mintha nem lenne feltüntetve rajta, hogy f/11) abból nem sok jó sülne ki, mert nem ez lenne az arány, sokkal szórakoztatóbb volna mint ez, mert tényleg nem tudnák értelmezni, kivel is beszélnek
Alapvetően egy normálisabb szemléletmód és stílus nélkül nem lehet értelmes eszmecserét folytatni, a #2896-ban már megvolt a szép nagy "fő" vélemény minden érkező Canon termékre vonatkozóan, innentől minden csak felesleges körítés (a jövőre vonatkozóan is). -
Stauffenberg
Topikgazda
válasz
Plexicushio #3036 üzenetére
Azért a Canon és a Nikon múltjában is vannak sötét foltok a nehezen vagy soha el nem ismert konstrukciós hibák miatt és nem vagyok biztos abban, hogy ez olyan hatalmas presztízsveszteséget jelentett, el lettek szépen felejtve, legfeljebb a pórul járt felhasználók egy része esetleg váltott, de amikor te vagy a világ első és második* legnagyobb gyártója, ezt leírod járulékos veszteségként.
*Ugye a Nikon csak a közelmúltban csúszott le a harmadik helyre.
(#3035) konyi79: Igen, azért azt is hozzá kell tenni, hogy ez nem biztos, hogy az átlag felhasználót fogja érinteni. A LensRental a világ legnagyobb fényképezőgép kölcsönzője, saját szervizes csapattal, őket esetleg foglalkoztatja, hogy az ütni-vágni használt gépek esetén a Sony kevésbé teljesít jól.
-
Plexicushio
senior tag
válasz
konyi79 #3035 üzenetére
Az nem vérgáz lenne, hanem patkányság
Még szép hogy cserélik, na ne viccelj már. Mást sem tehetnek. Itt már a presztízsen többet buknának.
Persze, mindenhol, mindenkinél előfordulhatnak "anomáliák", de hogy már a legprémiumabb kategóriában sem bízhat meg az ember...
mert felveti, hogyésakkor ki tudja még milyen "felfedezetlen" rejtett hibák lehetnek
Igaz ez a többi gyártóra is, de jelenleg ettől gyorsabb, drágább (V90/G) talán csak a Toshiba kártyája.
-
konyi79
addikt
válasz
Plexicushio #3031 üzenetére
Vérgáz az, ha valami hibára nem reagálnak.
Itt pedig cserélnek olyan memóriakártyákat, amelyek hibáiról eddig hallani se lehetett.A másik cikk kapcsán érdemes az eredeti Lensrentals cikket figyelmesen végigolvasni, sok érdekesség van benne. Meg az ugye elég extrém használat ott náluk.
-
p_adam
addikt
válasz
mikrofon #3033 üzenetére
Ugyanez videón egy másik felhasználótól csak a te számodra, remélem nem kell lefordítani és a képek is értelmezhetőek
Attól, hogy egyes emberek csak siratni tudnak (alapvetően az okát kéne kideríteni, hogy miért is van ez a stílus, nem hiszem el, hogy más szerint ez a normális)
Lehet lesz olyan is, aki örülni fog neki, mert pont erre van szüksége és egész véletlenül pont ilyen fogja megvenni is, tudom, hogy fáj, el kellene engedni.
Mért ne vehetné meg akár egy kezdő is, ha van rá pénze (vehet bármi mást, van opció is, vagy bérelhető is), pontosan látja, hogy mire képes, és képes tanulni a jobbaktól(tegyük fel, túl nehéz neki vele fotózni, eladja minimális veszteséggel) , ebben már már tényleg az égvilágon semmi logika nincs (ahogy az összes többi előző hozzászólásban se sok volt) -
mikrofon
veterán
csak az a baj a linkelt szöveggel, hogy ő nem kezdő és nem is általános dolgokról beszél...
Itt meg azért volt a vita, hogy rengeteg dologra használható, sok példa van rá, és hogy kezdők fogják venni bridge helyett és hogy mennyire jó döntés ez a Canoon-tól, sőt még az MFT-t is kiüti....
Ezt hol írja? Lehet, hogy rossz az angol tudásom, vagy nem is angolul van hanem Canon-ul?
Mert én ezt olvasom és ezt másnak értelmezem:
- "800/11 is surely a big compromise"
- "etc but it isn't hopeless."
- "Looks good indeed, in the right hands and for suitable subject/locations."
(Lefordítsam vagy érted, hogy miről is szól? Mert szerintem erről: néhány alkalommal, speciális esetben tapasztalt fotósok tudják használni. Ha szerinted nem, akkor kérlek írd már le magyarul, hogy te mit olvastál ki a szövegből!)
Valójában ezzel a Copy-Paste dologgal pont az ellentábort igazolod.....Ráadásul nem tudod elengedni....
Egyébként te fogsz venni ezek közül az objektívek közül vagy az R5-t meg fogod venni? Melyiket? Mire fogod használni? Ha nem miért nem engeded el a témát???? Ha igen akkor meg azért engedhetnéd el és majd első kézből mondhatnád, hogy milyen jó és hozhatnád a példákat, a sok oldalúságra. használhatóságra és a kezdők szeretetére.....Az meg hogy hibázik a Sony előfordul. Az a kérdés, hogy kezelik... A Sony-nál több dologban volt már visszahívás, vagy ingyenes csere, szerviz. De még a peak designe-nek és a Zeiss-nek is becsúszott. Cserélik, javítják ez így helyes. Ennek ellenére mind a három gyártótól vásárolok és vásárolnék továbbra is.
Azt tudod, hogy milyen arányban voltak hibás kártyák? Összesen világszinten mennyi volt?
Ugyan ez a kérdésem a vázzal is? Ez engem jobban érdekel, mint hogy megtörténik....
Ez egy fontos tény a hiba súlyosságának megítélésében....Ez most már kezd fájni nekem......
-
p_adam
addikt
válasz
Mercutio_ #3027 üzenetére
Ez volna az elemzés, hogy valaki leírja, hogy ennek nincs értelme, fel vannak hozva az ellenpéldák(meg az is, hogy egyáltalán senki nincs kötelezve rá, hogy ilyet válasszon), aztán ugyanez újra le van írva hogy mért nem jó, fel van hozva még több példa és az a konklúzió hogy, úgyse tudjuk, milyen lesz még, de aligha lehet jó, és kész? Ok.
Meg ugye a problémákat felhoztam a másik rendszerrel kapcsolatban(mert hogy lehet máshogy reagálni), teljes csönd vele kapcsolatban, aztán most hirtelen mégis témába kerül, de azért célozva arra, hogy csak azért történt, nehogy sértve érezzem magam, mintha ez befolyásolna.
Így ennek ebben a stílusban nincs sok értelme, ezt már a legeslegelső hozzászólásban leírtam.
Ellenpéldának ott van a Fredmiranda oldalról linkelt topik (nem hiszem, hogy beleolvasott volna valaki), vannak hasonló hozzászólások, de legalább volt közte olyan, aki annak ellenére hogy éppen Sony kamerával fotóz, megvizsgálja a dolgot abból a szempontból, hogy van-e ennek értelme (annak ellenére, hogy leírja, szinte mindig nyitva használja, ami a 200-600/6.3+1.4x esetén f/9)
És ha beleolvas az ember, akkor azt írja, hogy nem olyan sok volt a fény a betett fotóknál
"A: True, but shots 3-7 were shot early morning in pouring rain yesterday so about as bad as anyone would ever shoot in. 800/11 is surely a big compromise but in cloudy bright to sunny conditions it is easily managed. I did get to shoot in cloudy bright and full sun in the afternoon and had all the SS and much lower ISO. The first 2 shots are in shade and I didn't need that high of SS for the perched shots but was shooting them in flight also.
I think I'll stop here. My only point is that with patience and picking your battles that one could have good success even with an 800/11 lens (or 600/11)
Sure it isn't going to cut it for some (many) subjects, locations, etc but it isn't hopeless.
Can't wait to see how Canon markets these and what they actually look like, weigh and cost.
B: Looks good indeed, in the right hands and for suitable subject/locations.
I think you already helped Canon a bit with their marketing "
Ezek a dolgok hiányoznak innen, és ezért gondolom azt, hogy a így szvsz nem sok értelme van a topiknak, ha majd a többi dolog így lesz "kielemezve", márkaspecifikus szempontból.
Az FM oldalon nincs is miért hozzászólni, ha egyszer már leírták, ami érdemleges, itt meg a stílus nem nekem való, ezt is megértettem, és olvasni sem kötelező, ha kissé olyan, mintha mérget akarna magába szívni az ember és nem érzi úgy, hogy bármi értelmeset tenne hozzá, ez a ciklus már korábban is lezajlott -
konyi79
addikt
Helyreálljon az egyensúly, és levegyük a terhet a Canon (és felhasználói) válláról.
Repedő szenzortartók.
Hibás memóriakártyák. -
Stauffenberg
Topikgazda
válasz
Láttam már párszor a Russkiye Vityazi bemutatóját és a biztonsági szabályokat hírből sem ismerik, nézőtér feletti alacsony áthúzások és a nézőtér irányába "támadás" imitáció simán benne van a repertoárban. Mondjuk ezt ott lehet elsütni, ahol tudják, hogy ezzel még nem teszik kockára azt, hogy az adott országba többé nem hívják őket és/vagy kicsit elnézőbbek tudnak lenni a protokoll egyeztetésekor (pl: Kecskemét).
-
konyi79
addikt
válasz
+1
Meg az mekkora frankó videó, ahogy jönnek szembe az F15-ök! Totál más, mint földről felvéve!p_adam:
Ez egy szakmai topik a különböző rendszerek felhasználóbázisának, ütköztetni a véleményeket. Vitázni, ezért is lett létrehozva, az ilyen tartalmak ide terelődjenek. Itt lehet szubjektív, eltérő véleményeket ütköztetni márkafüggetlenül.
A vita meg nem keverendő az alázással, gyalázással, utálattal, gyűlölködéssel vagy ezek szinonimáival, még ha bele is van szőve némi irónia olykor.
A kritika már csak ilyen, előfordul, hogy nem pozitív. Egy megszokottól eltérő, a jelenlegi felhasználói szokásokba nehezen beilleszthető termék értelméről ha véleményt formálunk, -vagy csak formálok, beszéljek a magam nevében- nincs attól itt problémám senkivel, de még a Canonnal sem. Éljen, viruljon, boldoguljon, meg nyomja lefelé a sony árakat! -
Mercutio_
félisten
Szerintem nem volt itt semmi alázás, márka-fanatikusokon kívül senki nem veszi személyes sértésnek, ha kielemzik az adott terméket. Ez pedig egy nagyon rétegtermék, nyilván az első ami felmerül, hogy hol lesz
használható, mennyire van jövője, stb.
Kapott hideget-meleget annó az A7 széria is elsők az AF, kezelhetőség, melegedés, videó, stb. miatt III-nál az árán lehetett hümmögni, vagy épp a teljes Olympus felhozatal amibe nem tette bele a gyártó a PDAF-et, de szidtuk (tulajként is) a Panát, hogy miért erőlteti a DfD-t, miért ignorálja a PDAF-et, miért nem folytatja a G3 vagy épp a GM1/GM5 vonalat, miért azonos gyutávú obikkal jön ki mint az Olympus, stb.
DSLR tulajok részéről is megvan ugyanez, több haverom Nikon tulajként mondott szépeket a gyártóról/termékről a D600 olajos szenzorról, azzal kapcsolatos sunnyogásról, Canonos a sokéves szenzor miatt morgott, akkor ők "alázták" a gyártót, márkatársakat? UgyanStauffenberg: Az a repnapos csak egy példa volt, és a naplemente és azt követő képekre próbáltam utalni... Az, hogy elvileg hol lehet repülni, és, hogy a gyakorlatban 1-1 pilóta miket művel....
az ilyen finomságokról már nem is beszélve
topikk: ISO200 1/320; 1/1250; záridők
PuMbA: FF váz + 600/800 f11 obi mint könnyű, hordozható páros...vannak kétségeim...
De tényleg ugorjunk, mert már több időt pazaroltunk erre a még meg se jelent és ismeretlen jellemzőjű (súly, méret, ár, képminőség) obira, mint amennyit jelen állapotban érdemel a téma
-
PuMbA
titán
"hogy ha már van egy rendszered és nem akarsz a méret vagy a pénz miatt a FF-re jellemző eredményt, akkor is van opciód"
Szerintem ennek az értelme a fordítottja is. Az FF szenzor miatt egy géppel megoldod azt, ha kellenek az FF előnyei pl. f/1.2-es obival és azt is, ha épp ez nem kell és könnyű, hordozható páros kell: f/11-obival
-
p_adam
addikt
Jogos, de ahogy leírtam, mindig egy oldalról jön a (folyamatos, ráadásul ismétlődő) kritika, már rég nem erről szól a dolog.
Ha kijön az R5 és R6 két és fél hét múlva, ugyanez fog folytatódni.
Előbbi az ára miatt, vagy olyan dolgok, ami nem túl releváns az emberek túlnyomó részének, pl. mennyit vesz fel túlmelegedés nélkül maximum felbontásban, mikor úgyis gyorsan megtelik a memóriakártya és abban a módban egyébként sincs értelme.
A költségek/árazás és üzletpolitika mellett számomra elég egyértelműnek tűnik, hogy az R6 sem fotóban, sem pedig videóban nem lesz olyan, mint az R5 (nem számolnék ilyen jellegű pozitív meglepetésre, R6 24-105/4-7.1 kit is választható lesz).
És mindegy, hogy mennyi minden mást tud jobban, mint a konkurens modell, ha a dinamikája a régi szinten marad, csak ez lesz hangsúlyozva (mintha ez az előbbi képeken is olyan nagy problémát jelentene, amikor a kamera/user jól exponál, és ahogy növekszik az ISO, úgy csökken a dinamika különbség).
Magyarul továbbra sem szabad egyik modellt sem megvenni, mert vagy az ára nem jó, vagy nem tud eleget (papíron) -
topikk
senior tag
Már lerágtátok az összes húst erről a csontról, de ekvivalens userként (MFT 420 f5.6) egyetértek, hogy teljesen megfelel amatőr célra az eredmény. Nemcsak logikailag kell vizsgálni ("nincs értelme az FF-nek ha butítással éri el az ekvivalens eredményt") hanem olyan szempontból is, hogy ha már van egy rendszered és nem akarsz a méret vagy a pénz miatt a FF-re jellemző eredményt, akkor is van opciód. Tudni kell a korlátaid (én is csak jó fényben megyek ki telekonverterrel), de a korlátokon belül, amatőr célra teljesen használható. Az f1.2-nek sincs értelme logikailag MFT-n (a másik oldalról közelítve hasonló témát), de mégis van ilyen obim, mert nem akarok több rendszert fenntartani.
-
p_adam
addikt
Már csak az az egy dolog érdekelne, hogy tulajdonképpen mi az, amit miatt olyan nagy mértékben más ez ahhoz képest. ha pl. valaki egy korábbi MILC gépet figuráz ki (vagy aláz le, a stílus amit legfőképp érdemes figyelni), hogy ez, az amit hanyagolni kéne, mert nincs benne 20fps, meg 673 fókuszpont, 6k videó, 10 lépéses IBIS meg 20 lépéses dinamikatartomány, 200 000 ISO, stb.
Ez nem számottevően különb, mintha valami nagyon gyenge fényerejű.
Ezek hiányában lehet még vele fotózni (videózni) valamit is?
Igen. (Sőt, ha nincs rajta 1000 féle beállítás, és optimális körülményeket igényel, az adott esetben még jobb is lehet)
Tényleg vicces figyelni, hogy mennyire jók már a kamerák, objektívek, de mivel minden kompromisszumos, mintha egyre több és több dolog volna, amit lehet fikázni, mivel egyre szélesebb a választási lehetőségek köre, és amit valaki kiválaszt, az a jó, amit más, az meg nyilván értelmetlen (mivel egy irányból érkezik minden hasonló komment, nem nehéz látni az összefüggést) -
p_adam
addikt
Érdekes, hogy van, aki Sony-t használ és attól még, hogy kritizálja, mégis lát benne valamit (vagy legalábbis normálisan kezeli, kipróbálja, kb. mi lehet az, amit egy ilyen kombináció kiad)
[link] [link]
Hiába csináltak volna gyorsabbat, ha egyszer az ár vagy a súly miatt nem veszik meg (tehát akinek a semmi vs ez az opciója, az lehet megveszi és küzd vele) és adott esetben mért ne legyen maximálisan megizzasztva az IBIS + IS, ha már egyszer kifejlesztették (és remélhetőleg normálisan le lesz gyártva, és idővel nem lesz ennyire problémás)
Akinek meg nem fix kell, ami alapból sokkal limitálóbb, az zoom objektívet vesz (egy Sigma 150-600 C sokkal olcsóbb), már a legelején ilyen egyszerű volt az egész, és most is az, hiába minden megjegyzés. -
vihartigris
őstag
Egyébként meg a téma [ide való].
-
Stauffenberg
Topikgazda
-
hibavissza
veterán
válasz
mikrofon #3008 üzenetére
Jelenleg ekv. 120 mm a "telém", úgyhogy nem én vagyok a célcsoport. Ultrazoom bridge gépem se volt soha. Az viszont nyilvánvaló, hogy rengetegen vásárolnak ilyen termékeket. Ha olcsó akkor viszont rengeteg embernek ad lehetőséget a valódi telefotózás kipróbálására. Mire lehet használni? Egyetlen egy nyomorult dologra. Telefotózásra. Mi másra?
Nem turista objektív és a fix mivolta és fényereje miatt tervezni kell. A szomszéd bugyiján kívül ezer dolog van a világban ami egy jól körülírható helyen és nappal történik, de nem tudunk közel menni hozzá. Pályán vagy nagyjából kijelölt helyen zajló bármilyen verseny, repülőgép fotózás, vonatfotózás, etető, esemény fotózás így hirtelen. Elég furcsa, hogy ezt egy fotós topikban részletezni kell. -
mikrofon
veterán
válasz
konyi79 #3012 üzenetére
Pedig gondoltam rád, hogy ez a te délutánod, ha már én kétszer eláztam.
Hat körül mikor jöttem az M1-en Győrbe olyan villámok voltak pont szembe, ha lett volna fedélzeti kamerám, vagy a feleségem kezében egy R5 + 800/11 akkor most indulna a fotós karrierem.
Szerintem a szelturbinákat csipkodta a villám. Messziről igen jól nézett ki...
-
konyi79
addikt
válasz
mikrofon #3008 üzenetére
Szerintem a cinizmust nem hallottad ki a szövegből.
Nap vicce, kicsit tereljem már a témát:
A mai, jórészt országos vihar akkora kockázatot érzett a jelenlétemben, képes volt kerülgetni, hiába kergettem.
Az előttem álló viharzóna képes volt szétválni, és megkerülni jobbról-balról.
Igény esetén bérelhető leszek a napos időt biztosítani, ha így halad a projekt. -
vond
MODERÁTOR
Csak hogy tudjam, mennyire érdemes a topikot olvasgatnom: Idén még kitart ez a sötét nagytele téma?
-
mikrofon
veterán
válasz
hibavissza #2991 üzenetére
"Az a 800 mm rengeteg dologra használható és egész új távlatokat nyit sok amatőrnek. Egy bridge gép után mindenképp dimenzióváltás."
Ezt nem először olvasom az elmúlt pár napban...
Aki ilyet ír az szerintem rendes nagyátfogású Bridge gépet se használt. Minden normális superzoom gépben van valamilyen célzást, célontartást könnyítő megoldás.
Ha tényleg az amatőrök vagy kezdők fogják venni akkor óriási csalódás lesz nekik...
Ugyanis szerintem fix nagytelével tényleg csak az előre beállított célpontot lehet kezdőként fotózni..Kérlek sorold már fel mi az a rengeteg vagy valaki sorolja már fel.
Eddig szóbajött:
1. Paparadzi: ez oké, hihető
2.tájkép : kétlem hogy amikor számít a méret és tömeg akkor pont egy ilyen objektív kerül a csomagba.
3. Madarászat: sok szerencsét hozzá mert ezt tényleg csak egy kezdővel lehet elhitetni, hogy ez a jó választás. Erre zoom sokkol jobb, hogy megtaláld és követni is tud a célt....
4. Repülő nap : pont olyan mint a 3. Pont.Tehát hol az a rengeteg dolog? Egyáltalán van itt olyan akinek az erintett tartományban rengeteg fotója van? Azt kérem ossza már meg, mi a képek blendenyílásának statisztikai eloszlása és azt is legyen kedves megosztani milyen témákat ábrázolnak a képi.
Még azt elfogadom hogy egy két alkalommal jól jön, de, hogy szükség szerű legyen a valódi használathoz és rengeteg dologra használható legyen ez számomra hihetetlen, de meggyőzhető vagyok...
-
p_adam
addikt
Nyilván azért, mert más objektíveket is ugyanúgy fel lehet rá tenni. Meg úgy általánosságban talán még éppen meg lehet venni, egy rendes 800/8-at szinte senki nem fizet már meg, vagy cipel mindenhova.
Egy 800-as sokkal hosszabb, mint egy 70-200, ez teljesen egyértelmű, a szabadalmak alapján kb. akkora lesz, mint egy Sigma 150-600 C becsukva, EF adapterrel együtt (vagy egy picivel kevesebb, mint egy Sony 200-600). De így is 1.5x rövidebb, mint egy 800/5.6 és valószínű a Canon másik 800-asához viszonyítva 4x könnyebb is. -
Stauffenberg
Topikgazda
válasz
Plexicushio #3004 üzenetére
Ezzel le is tudható az elégséges minőség a szemközti balkonon kombinéban uborkát kovászoló öregasszony megkukkolásához, mellesleg tényleg rohadt olcsók (de egy jobb állvány nem árt alá), szóval lassan tovább is léphetnénk.
(#3005) kovsol: "Magas ISO mellett meg a FF szenzor veszít a dinamikatartományából is, a részleteket is megeszi a zaj. Akkor meg minek az FF?"
Miért rágjuk ezt le újra és újra? Nyilván a cél nem az lenne, hogy jobb eredményt adjon, mint crop rendszerrel meglőni az adott fotót, hanem egálban legyenek. Ha ez árban is versenyképes lenne és az Canon RF tulaj inkább ezt venné, mint egy crop vázat + crop objektívet, akkor üzletileg sikerre van ítélve és lehet belőle osztogatni majd a Youtube influencereknek, hogy mutogassák tátott szájjal. Garantáltan nagyobb sláger lesz a pénztáraknál, mint a Noct 58mm f/0.95.
-
kovsol
titán
Háttér mosásban felelnek meg annyinak, de ISO az alacsonyabb lesz egy 300f4 vagy a f4-6.3-al. Magas ISO mellett meg a FF szenzor veszít a dinamikatartományából is, a részleteket is megeszi a zaj. Akkor meg minek az FF?
Ha mondjuk kisebb lenne, mint egy 70-200f4, az új canon vázak meg vernének egy fényértéket ISO tűrésben a mostani szenzorokra, akkor még el is tudnám képzelni, hogy akár tájfotósok is vinnék magukkal túrázni. -
Plexicushio
senior tag
theorycrafting at its finest
Csak a móka kedvéért, egy tükrös: Samyang 800mm f/8 Mirror, & 2x telecoverter
-
p_adam
addikt
Ezt már sokszor leírtuk, már egy ideje csak teljesen ugyanaz megy, hogy f11, f11 a bizonyítás nélkül a 300/4 nem adja ugyanazt a látószöget telekonverter nélkül, amivel kicsit veszít az élességéből.
Az m43 és APS-C szenzoroknak is az a lényege, hogy egy adott minőség felett már nem számít, hogy mennyivel rosszabb(ha rosszabb), itt is ugyanaz a helyzet (vagy a dinamikatartománynál más kamerák esetében)
Ha nincs DO technológia, meg a közelgő RF bajonett IBIS, akkor ez az objektív valószínűleg el sem készül.Az, hogy valami mennyibe kerül, mennyire hordozható és ehhez képest mennyire ad szűk látószöget önmagában (csak két másik 800mm-es jelenleg is gyártott objektív létezik), az semmit nem számít, mintha egy fényerősebb teleobjektívnél a világon nem létezne semmiféle másfajta kompromisszum.
A másik változata kb. így nézne ki: f/2, f/2 mi a fenére jó ez a standard zoom, nincs 24mm, túl nehéz, túl drága, biztos életlen, lassú az AF, egy fix f/1.4 vagy f/1.2 is lehet, használj vakut, vagy mittomén, akkor sem kellhet ez a világon senkinek, mert a Canon találta ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bundle topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest