- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #4992 üzenetére
Ez nem cicaharc, csak épp jeleztem, hogy a Canon sem ült a babérjain a Sony gyorsvágta mellett Csak a Canon nem úgy csinálja, hogy kiad IBIS-t 3 stop stabival, aztán 2 év múlva kiad egyet 4 stoppal, aztán 2 év múlva megint, de már 5 stoppal. Más megközelítés.
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Mercutio_ #4901 üzenetére
Hát nem
Az egyik "pletykás" azt mondja, látták a cuccost, és brutál jó a szenzor magas ISO mellett is. "Látni lehet vele a sötétben".
Szeretem az innovációkat, kiváncsi vagyok, mit gurítanak.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #4860 üzenetére
Jaj nagyon nem! Nem is vagyok az, csak kínosan érezném magam ha annak látszódnék. Értem ez alatt hogy követem itt a többiek beszélgetését meg írogatok, de én jó ideje nem vagyok már az a "komoly amatőr" ami régen voltam. Sokat nézegetem a régi képeimet (családi, utazós és a "komoly" képeket is), megdöbbenek azon hogy régen mennyivel jobb, izgalmasabb, ötletesebb képeket csináltam.
Ma már szinte csak az "itt jártam, katt" képeket, családi képeket meg ehhez hasonlókat csinálok (meg havi átlag 8-900 képet meg videót a kutyáról). Nagyon ritkán ha úgy adódik akkor pár kép a madárlesen a madarakról meg ehhez hasonló "komolyabb" képek.#4861 PuMbA
Én kettő kivételével az összes fotóstáskámat és -hátizsákomat elajándékoztam családon belül. Maradt egy kicsi (azt hiszem a legkisebb lowepro stealth reporter), meg egy közepesebb Thinktank Retrospective 20. De ezek még a DSLR korból értelmezhető táskák mert a GX80-hoz (3 obim van hozzá, a legnagyobb a 45-150, plusz van a 12-32 kit és a 20-as) nem kell nagy cucc, ezek kb. zsebben elférnek. Ezt a táskát inkább arra használom, ha 1-2 távcsövet viszek madárlesre (van másfél kiló fölötti távcsövem is, az önmagában is megköszöni ha valami kényelmes táskában van), és azok mellé mintegy mellékesen esetleg beteszem a GX80-at. Ez a Thinktank az alakja miatt jól szállítható biciklivel is.
Ma már a fotóstáskát nem is kifejezetten használom, inkább átlagos táskát, hátizsákot használok amibe mellesleg teszek fotós cuccot is (vagy távcsövet). Egy komolyabb hátizsákot szeretnék majd szerezni az idén, ha nehéz cuccot viszek az nálam sokkal jobban bevált. -
-
tvamos
nagyúr
válasz Mercutio_ #4824 üzenetére
Lehet, hogy egy kiani gyarto, vagy mas startup kinai gyartassal be fogja ide vetni magat. (Foleg, ha olvassa a hsz-okat itt.) Letarolhatja a belepo piacot. Pane, ha beletolja az AI-t, meg adnak hozza pofatlan jo videos kepessegeket, amiket manapsag csak a mobilok tudnak. (Esetleg olyan szinut egyuttmukodest a gimballokkal, amike ma csak a mobiltelefonok tudnak.)
Szerintem a mostani nagynak tartott gyartok (Canon, Nikon) is ugy huztak el az akkori gyartok elott, hogy azok t@k@lodtek, meg ultek a piaci poziciojukon. (Oke, akokriban volt azert valami vilaghaboru dolog is...) Most meg... mar nem is emlekszem a vevukre.(#4826) PuMbA válasza Mercutio_ (#4825) üzenetéreÚjVálaszPrivátRejt2021-01-24 14:53:36
(I)"Ennek van előnye is meg hátránya is. Előny, hogy az impulzusvásárlások csökkenek,"(/I)
Csak hatranya van. Nem kicsit csokkentek az eladasok most, tehat kevesebb lesz a hasznalt, es olcson megveheto gep is, tehat a hasznaltak ara is feljebb marad, es az uj ara is fentebb lesz a csokkeno eladasok miatt. Igy meg jobban fenn marad a hasznaltak ara. Kihullik a belepo szegmens, megkevesbb lesz a hasznalt, ocso gep. Es mivel kevesebb lesz a zseton a fejlesztesre, ezert meg szarabbak is leszne a vazak, megjobban lemaradnak a telefonokba integralt, AI-val megtamogatott megoldasoknal.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
hibavissza
veterán
válasz Mercutio_ #4808 üzenetére
Ha azt vesszük, hogy az 5 éves GX80 még mindig bucira veri a mezőnyt ár-szolgáltatás tekintetében akkor esélyes legalább 5 év kifutás. Ha nem megy tönkre eladni biztos nem fogom. Egyszerűen nem éri meg. Az a gond, hogy bármi ami ennél lényegesen többet ad az félmilliós váz + fél millió az objektívekre. Nem reális annak aki nem keres ezzel pénzt. Nagyon érezni, hogy a gyártók az elmúlt években levagdosták az extra profitot nem termelő hajtásokat. Nagy űrt fog hagyni az MFT maga után. Én féláron akciózott a73-ban reménykedem. Az betöltené nálam az űrt Egyébként, ha nem videóznék a vázzal sokkal egyszerűbb lenne az élet. Fotózgatni egy T20, A72 is bőven sok.
[ Szerkesztve ]
-
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #4785 üzenetére
A többi gyártó FF MILC gépeiről beszéltem, amik a Sony után érkeztek a DSLR felhasználók számára. Aki az utóbbival elégedetlen volt, annak volt lehetősége váltani korábban is.
Egyébként egy nem konstans fényerejű zoom utazó kit-nél nem látok nagy hordozhatósági előnyt a MILC esetén, méretben nagyobb ez tény, de nagyrészt műanyag az egész, elég könnyű. Persze az optikai kereső meg 9 fókuszpont nem egy jól használható dolog, de azért fotózni lehet vele, pénzköltés helyett.
Ha már a drágább, fix optikákat, konstans fényerejű zoom-ot stb. nagyobb mennyiségben nézzük, akkor jobban kiütközik a MILC előnye.
De személy szerint egy 5D Mark 1 plusz 1-2 fix optikát hozni-vinni nem egy büntetés, a képminőség az árhoz viszonyítva pedig magáért beszél. -
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #4773 üzenetére
Helyes, én sem írok ide többet, mert látom nem vagyok ide való :) 2-3 éve azt sem vettétek komolyan, amikor írtam, hogy a Canon behozza a Sony-t fókuszban meg a legtöbb dologban és így is lett ebben az évben. Szóval többet én se kérek a komolytalanságotokból.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #4728 üzenetére
Én tényleg nem vagyok, de nem is akarok. Nekem az kínzás lenne. Amikor elkezdtem a fotózást, amit tudtam azonnal, hogy esküvőt biztosan nem fogok fotózni. Én sportfotós akarok lenni. Erste Liga jégkorongot meg már fotóztam egyedüli, hivatalos fotósként Ezt akarom felpörgetni.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #4711 üzenetére
Valójában nem csak az olcsó objektíveket érinti a focis shift, mert a szférikus aberráció nem tervezési hiba, hanem lencse dizájn kérdése, hogy az adott konstrukció hajlamos-e rá, nagyon sok kifejezetten drága objektívet is érint. Csak mondjuk itt sem mindegy mennyire mászik el a fókusz síkja, sokaknak fel sem tűnik, hogy mondjuk egy portréobjektívvel szemre fókuszálva inkább a szempillák lesznek élesebbek, vagy feltűnik és ráeresztik a DSLR-en jól megszokott AF finomhangolást, amivel nem a problémát oldják meg, mert akkor nyitott rekeszen lesz elcsúszva, de arra meg ráfogják, hogy nyitva minden lágy (közben lehet, hogy tényleg lágy, de attól csak még rosszabb lesz). Az élelmesebb meg tudja jól mi a helyzet és rárakja egy programozható gombra az expozíció/blende előnézetet és azt nyomva tartva fókuszál (ha engedi az adott váz).
Amit én nem értek, hogy miért nem akarják a gyártók ezt firmware szinten kezelni. Az élesség síkjának elmászása egy állandó érték és a mai vázak pontosan tudják milyen objektív van rajtuk, simán meg lehetne oldani, hogy a váz tudja adott rekeszértékhez mennyi korrekció tartozik és belekalkulálja.
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #4696 üzenetére
Az A7C és hozzá kapható kisebb objektívek mutatják, hogy meddig lehet ezt minimalizálni (és milyen áron), a FF MILC gépek népszerűsége meg azt, hogy az embereket annyira azért nem zavarja a némileg nagyobb méret és súly, árban meg egyre elérhetőbbek.
Egy ergonómiailag jól megtervezett Panasonic G9 váz is hasonló méretű, mint egy S5.
Persze nem fogja mindenki úgy látni, hogy ez neki való, van jövője a kisebb szenzoros gépeknek is, csak ugye az újabb modellek nem lesznek sokkal olcsóbbak, mint a FF gépek, meg persze adott minőségi szint alatt egy telefon is megfelelhet. Az m43 rendszerben is a GH6 modellnek lesz legtöbb értelme üzletileg, újabb belépő szintű modelleknek már kevésbé, ha nem lesz belőlük slágertermék. -
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #4686 üzenetére
Ez így van. A 600 és 800mm f/11-esekkel se tudja a Canon mi lesz, milyen népszerűek lesznek vajon, ezt interjúba mondták, de megpróbálták és kiderül 1-2 év múlva Tisztán látszik, hogy olcsó FF-re mennek a felső kategória mellett és az APS-C vonal az max 1-2 gép lesz FF obikkal. Stratégia van, az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz Mercutio_ #4435 üzenetére
Eszembe jutott egy kérdés. Komolyabb Milc-eknél van fókuszeltolás? Nevezetesen, hogy közelebbre állítom mondjuk 10cm-rel az élességpontot, mint ahová ő szeretné.
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #4423 üzenetére
Abban a szegmensben amiben én láttam őket (belépő gépeik pl *st D - micsoda név) alig voltak láthatóak, csak a társaságban meglévő 1-2 pentaxos miatt tudtam róla, és ebben a belépő szegmensben mindig úgy éreztem hogy mindennel késésben vannak megjelenésben a konkurenciához képest. Nem tudom, hogy így volt-e, de valahogy a pentaxosok örökké vártak valamire.
-
kovsol
titán
válasz Mercutio_ #4377 üzenetére
Most már az a jellemző, hogy az € ár magasabb, mint a $. És USA-ban minden nettó ár, még ha a trafikba bemész ott is nettó ár van kirakva a polcra is, aztán jön a meglepetés a kasszánál, hogy min mennyi áfa van valójában, de ott ez jellemzően 0-8% között van nem pedig akár 27%.
tirszin szerintem itt nem csak érdekli az embereket, hanem sokak használnak is 70-200 -t, vagy azzal egyenértékű objektívet.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
topikk
senior tag
válasz Mercutio_ #4335 üzenetére
Évek előnyét eltart egy ideig behozni, de alakul a Nikon (és Canon) natív obiparkja is. Minden másra meg ott az FTZ
Jó kis leírás az R6-ról, nekem egyedül a 20 MP tűnik kevésnek, de erre pont nem panaszkodnak a tesztelők. Amúgy nagyon odatette magát a Canon, "feladta a leckét".
-
topikk
senior tag
válasz Mercutio_ #4333 üzenetére
Ez egyedi - kinek milyen fotós igényei vannak. Én a 24-200-at venném mindenesnek, mellé egy S 50mm 1.8 és S 85mm 1.8-at. Esetleg 14-30-at tájképekhez. Telére FTZ + Sigma 150-600. Ezzel lefedném azt ami most is van, kb ugyanolyan áron mint a használtpiaci ára a jelenlegi MFT obijaimnak (25mm 1.2 - eladva, 45mm f1.2, 300mm f4, 8-18mm, 12-40 f2.8)
-
Stauffenberg
Topikgazda
-
tvamos
nagyúr
válasz Mercutio_ #4288 üzenetére
Igen, en is ezeket neztem, hogy franko lett. Ja, meg a 240 fps... az is nagyon tetszik. Meg a 20 fps sorozat. Croppal meg 30 fps. (Mondjuk ezt a mostani gepem is tudja, de le van azon is veve 5-re.)
Lehet, hogy jobban tetszik, mint a Nikon Z50... No mindegy. Tobbet is kernek erte."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #4171 üzenetére
Igen, de a Canon cinema kamerák eddig kizárólag EF (vagy cserélhető PL, stb.) bajonettesek voltak. Az RF 20mm-es bázistávja nem a legrövidebb, viszont így jobb a szerkezeti merevség a nehéz optikáknak, és belső ND szűrőt is könnyebb volt tervezni hozzá. (Egyébként nem alap, pl. a RED vagy Pocket Cinema kamerákban sincs, vagy az XC szériában is csak egy nagyon alap volt.)
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #4150 üzenetére
Na ez tényleg egy valós előny, ami nekem jól jönne. Két 7d mark II-vel a nyakamban 1,5 órán keresztül 3,2kg-ot azért megérzi az ember De ha kiszámolnám mennyibe kerülne két db dupla kártyás MILC, wide, standard és tele obival akkor lefagyna a mosoly az arcomról. Nézek valami kényelmesebb heveder szerűséget a nyakpánt helyett.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
tvamos
nagyúr
válasz Mercutio_ #4136 üzenetére
Ugy ertem, hogy a 250 abszolut ertekben nem sok a fotos hobbira, de nem erzem akkora elorelepesnek ezt a gepet. Tudod! Ha mar valtok, akkor az tenyleg legyen utos.
De ja, a Canon M szeria mozgat, de a regebbi vazak nem tul nagy durranasok szenzorban, es az M50 elotti vazak egyeb szolgaltatasaikban is elmaradnak. (Taviranyitas szamitogeprol, meg ilyenek.)
Volt M50-em, es az sem volt akkora nagy durranas a Nikon 1-hez kepest, hogy megerje a felarat. (Marmint igy, hogy a nikon 1 mar itt van.)
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #4124 üzenetére
Azért a OnePlus 5 kameráját ma már megugorja bármi 60 ezertől felfele. De RAW-ból szerkesztve tökre elvagyok vele, csak egy képstabi hiányzik (az előzőben volt).
Nálam a MILC + mobil kombó vált be. Ha célirányosan fotózni veszem nyakamba a várost, akkor sem szeretek nehéz cuccot cipelni. A mobil meg akkor jó ha nem fotózni indulok, de legalább van valami nálam ami tök használható némi kompromisszummal ha mégis kattintanék.
-
tvamos
nagyúr
válasz Mercutio_ #4121 üzenetére
Neha elmegyek fotos kirandulni, erdobe, parkba, es szeretem, ha van nalem egy rendesebb kamera, nem csak a telefon. A telefon macroja nem tul faja, es ugye a kijelzo nem "kihajthato", igy eleg kenyelmetlen is. Ha setalok melobol hazafele, neha osszetalalkozok allatokkal. Nyul, roka, oz, az emeletes hazak kozott. Szamomra nagyon erdekes tema. Szeretnek roluk nem zajtenger fotokat loni, most meg a facebookra is igenytelenek a kepek. Szeretek a hobbimrol kepeket, videokat kesziteni. Szobaban, felhomalyban. Kesobb kikockazom, belenagyitok... aztan letorlom. De megis, legyen mar egy minimum minoseg akkor is. Most turkalnom kell a zajtengerben. (Oke, hogy lampa, meg vaku, vakupapucs nelkul nem faja.)
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #4121 üzenetére
Pedig a mobilos Lightroom szerintem marha egyszerűen kezelhető, egy kicsit is erősebb telefonnal olyan, mintha Jpeg-et szerkesztenél, csak sokkal rugalmasabb.
Nem való mindenkinek, nem is ezt mondtam, csak szerintem kár lenézni a mobillal fotózást, tök jó tud lenni. Egy csomó street fotóm készült a telefonommal, nem feltűnő, mindig kéznél van. Ez is egy példa rá:
OnePlus 5 + RAW (DNG) + Lightroom Android + 2 és 4 perc közé tehető prütykölgetés a csúszkákkal
Nem tudom mennyire tossza szét az itteni tömörítés, de ez egy 1080x1080-ra méretezett fotó. Eredetiben fel sem rakom, mert minek, tök értelmetlen vitákat szülne csak. Nem fogok vele nevezni a World Press Photo-ra és A3-as print sem készül belőle. Kattintottam, megszerkesztettem, feltöltöttem. Hasonló pillanatképekkel van tele a családi album is nyaralásokról. A képeslapfotókat megcsinálták már előttem hatszázmillióan.
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #4118 üzenetére
Meg kell védenem, én is szeretek telefonnal fotózni (RAW + mobilos Lightroom). A legtöbb mai telefonnal ha a cél csak az Instagram (1080x1080) meg a 10x15-ös print, akkor nagyjából szürkületig tök jól el lehet lenni.
A legemlékezetesebb nyaralásaim meg azok voltak, mikor nem vittem magammal fényképezőgépet. Csak a nő + én és kattintottam talán 20 fotót összesen. Ha ott lóg a vállamon a rendes cucc, nem tudok kijönni a fotós üzemmódból. Ráadásul ezekről a nyaralásokról a legélénkebbek, legintenzívebbek az emlékeim.
-
tvamos
nagyúr
válasz Mercutio_ #3232 üzenetére
En is kuldtem neki 2 uveg jobb sor arat....
Sajnalom az Olympus-t, de a zsugorodo piacon nem latom be, hogy maradhatna fenn ennyi Japan gyarto, ahol rohadt magasak a koltsegek, fokent a mostani formaban. Ha esetleg osszefognanak, lehetne fogni a marketing, a gyartasi, meg a fejlesztesi koltsegeken. Mondjuk CaNikon. Szerintem 2025-ig max. 3 fog maradni, de lehet, hogy csak ketto.
-
topikk
senior tag
válasz Mercutio_ #3172 üzenetére
Meglátjuk. Minenesetre amit sikerült ellenőrizni, hogy a JIP tényleg 150 millió USD eszközt kezel, nem egy tőkeerős cég, egy évnyi veszteséget sem tudnak és nem is fognak kipótolni. Amit lehet leépítenek azonnal, szóval szerintem nem lesz itt új obi, váz meg főleg. Mitől is tudná megfordítani a veszteséget az új tulaj? Ahhoz bevétel kell, versenybe kellene szállni, fejleszteni, marketingre költeni, stb. Inkább az a logikus forgatókönyv, hogy a minimális jogi követelményeket teljesítik azonnal megvágott költségek mellett (0 fejlesztés, 0 sales, alacsony létszám), ezért pénzt kapnak az Olympustól így összességében pozitív a megtérülés.
-
Neck
veterán
válasz Mercutio_ #3160 üzenetére
Ha mégis beleáll a földbe, mit fognak számon kérni, és kin? Ugyan már. A márkabolt egy dologban érdekelt: úgy tenni, mintha minden rendben lenne, és továbbra is generálni az eladásokat.
A márka vásárlói meg pont azt kapják, amit hallani szeretnének.Majd meglátjuk, mindenesetre én úgy látom, eddig a digit fotós üzletáguk jó kezekben volt, mert akár nyereséges volt, akár veszteséges, az "anyacég" kipótolta. Ez most nyilván nem lesz így: Ha nyereséges: marad. Ha veszteséges: kuka.
Ráadásul a tulajdonosváltáskor az emberek egy része fel szokott állni, és ebben a helyzetben nem könnyű a legjobb szakági expertekkel pótolni őket, nem is feltétlenül akarják.
Szerintem ez eléggé sötéten néz ki, de drukkolok nekik.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
hibavissza
veterán
válasz Mercutio_ #3160 üzenetére
Szerintem a Roboter által említett 150-400 lesz jó indikátor. Ha azt kihozzák akkor tényleg megy tovább a szekér. Ha nem hozzák ki rövidesen akkor ciánoznak. Minden más csak hablatyolás. Bárhogy is lesz ez az egész borzasztóan lett kommunikálva. Főként az Olympus érintett munkavállalóinak kellemetlen. Ez a kommunikáció megengedhetetlen egy a jövőjével cseppet is foglalkozó vállalkozásnál. Azért ez is árulkodó jel.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #3158 üzenetére
Korábban elhangzott a Lenovo-IBM hasonlat és szerintem a helyzet még annál is rosszabb. A mai Thinkpad már nem az a Thinkpad, bizonyos értelemben jobb, bizonyos értelemben rosszabb (de inkább utóbbi), de az biztos, hogy ha a régi minőségi szintet tartva sikerre lehetett volna vinni a brandet, akkor megcsinálta volna az IBM az elpasszolás helyett.
A JIP ugyanezt megcsinálta a Sony-val, mikor a VAIO márkanevet és kapcsolódó szabadalmakat vett át, de semmire nem ment vele, a piaci jelenléte mikrószkóppal is alig mutatható ki és amit kiadtak, az pontosan a tucatlaptopokkal egyenlő (nincs mögötte semmi, hogy miért éppen azt kéne venni a szó szerinti értelemben vett bármi más helyett).
A JIP egy alapkezelő, azt fogja csinálni, mint amit a Kodak digitális fotós szellemi termékeinek értékesítéséért megbízott cég, el fogja adni fűnek-fának a márkanév (OM-D, Zuiko, tök mindegy) használati jogait akiről úgy gondolja, hogy eleget fizet érte és/vagy megbíz külsősöket a fejlesztéssel és gyártással (nem tehet mást, neki sem R&D részlege, sem gyártósora nincs).
-
hibavissza
veterán
válasz Mercutio_ #3155 üzenetére
Legyen igazad! Szerintem mindenki azt kívánja, hogy az Olympus romjain felépüljön egy OMD vagy ZUIKO vagy bármi más néven egy új brand. Ez lenne a legjobb forgatókönyv.
(#3156) Hi!King: igen az új brand sok gondot okozhat. Aki nem járatos a fotózásban mind bután nézi a gépemen a Lumix feliratot...soha sem értettem, miért nem Panasonic néven futnak a fotós termékek. Viszont a friss sztori alapján már érthető. A fotós részlegük eladásával minden további nélkül mehet a Lumix brand is.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz Mercutio_ #3155 üzenetére
Pedig elég sokat számít marketing szempontból. Te csak azokból indulsz ki, akik már benne vannak a rendszerben, csak azokkal garantálható a bukta, mert egy részük így is elszivárog. Bárkinek, aki nincs otthon a M4/3 rendszerben, az Olympus név mond valamit, egy másik név nem fog, ahogy egyébként az OMD, M.Zuiko sem fog semmit sem mondani.
-
hibavissza
veterán
válasz Mercutio_ #3150 üzenetére
A Ricoh ad ki Pentax vázakat. Jelen állás szerint új Olympus fényképezőgépet, objektívet nem látsz többet. A Ricoh ráadásul a JIP-pel szemben nem egy pénzügyi rekultivátor, hanem egy működő cég. De már másodszor próbálom megértetni veled mi a különbség. Harmadszorra nem állok neki
(#3151) Mr.Csizmás: idézlek: "él". Az Olympus pedig sóval hintette be az üzletágát egyik napról a másikra úgy, hogy előtte ezerrel tolta a rizsát. Sokan joggal rohadt dühösek. Több százezres obikat nem 2-3 évre vesz az átlag....
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Mercutio_ #3122 üzenetére
Kérdés, hogy a mérnök-szaki gárda hány %-a lép le? Láttam már hasonlót belülről, bár a K+F "prioritást élvezett" és "csak" picit nyirbálták meg, aki csak tudott lelépett még azelőtt, mielőtt elkezdték osztogatni a felmondóleveleket.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
INTELligent
senior tag
válasz Mercutio_ #3122 üzenetére
Én itt alapvetően Mercutio_-val értek egyet, egy cég életében fel kell tudni ismerni azt a pontot, amikor racionalizálásra van szükség. Ha ez külső segítséggel megy, akkor menjen. De így legalább megvan annak az esélye, hogy profitábilis lesz az üzletág.
Ha viszont a korábbi menedzsmentszemlélet maradna, akkor - a számok alapján - elvegetálgatnának még egy darabig, de nem biztos, hogy jó lenne a vége.
lugosi: értem, hogy alapjaiban miért aggódsz, de ahogy a többiek rámutattak, azért a termékéletciklus nem fog napról napra megváltozni. Tessék,itt egy új Oly lencse, meg egy váz.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #3027 üzenetére
Ez volna az elemzés, hogy valaki leírja, hogy ennek nincs értelme, fel vannak hozva az ellenpéldák(meg az is, hogy egyáltalán senki nincs kötelezve rá, hogy ilyet válasszon), aztán ugyanez újra le van írva hogy mért nem jó, fel van hozva még több példa és az a konklúzió hogy, úgyse tudjuk, milyen lesz még, de aligha lehet jó, és kész? Ok.
Meg ugye a problémákat felhoztam a másik rendszerrel kapcsolatban(mert hogy lehet máshogy reagálni), teljes csönd vele kapcsolatban, aztán most hirtelen mégis témába kerül, de azért célozva arra, hogy csak azért történt, nehogy sértve érezzem magam, mintha ez befolyásolna.
Így ennek ebben a stílusban nincs sok értelme, ezt már a legeslegelső hozzászólásban leírtam.
Ellenpéldának ott van a Fredmiranda oldalról linkelt topik (nem hiszem, hogy beleolvasott volna valaki), vannak hasonló hozzászólások, de legalább volt közte olyan, aki annak ellenére hogy éppen Sony kamerával fotóz, megvizsgálja a dolgot abból a szempontból, hogy van-e ennek értelme (annak ellenére, hogy leírja, szinte mindig nyitva használja, ami a 200-600/6.3+1.4x esetén f/9)
És ha beleolvas az ember, akkor azt írja, hogy nem olyan sok volt a fény a betett fotóknál
"A: True, but shots 3-7 were shot early morning in pouring rain yesterday so about as bad as anyone would ever shoot in. 800/11 is surely a big compromise but in cloudy bright to sunny conditions it is easily managed. I did get to shoot in cloudy bright and full sun in the afternoon and had all the SS and much lower ISO. The first 2 shots are in shade and I didn't need that high of SS for the perched shots but was shooting them in flight also.
I think I'll stop here. My only point is that with patience and picking your battles that one could have good success even with an 800/11 lens (or 600/11)
Sure it isn't going to cut it for some (many) subjects, locations, etc but it isn't hopeless.
Can't wait to see how Canon markets these and what they actually look like, weigh and cost.
B: Looks good indeed, in the right hands and for suitable subject/locations.
I think you already helped Canon a bit with their marketing "
Ezek a dolgok hiányoznak innen, és ezért gondolom azt, hogy a így szvsz nem sok értelme van a topiknak, ha majd a többi dolog így lesz "kielemezve", márkaspecifikus szempontból.
Az FM oldalon nincs is miért hozzászólni, ha egyszer már leírták, ami érdemleges, itt meg a stílus nem nekem való, ezt is megértettem, és olvasni sem kötelező, ha kissé olyan, mintha mérget akarna magába szívni az ember és nem érzi úgy, hogy bármi értelmeset tenne hozzá, ez a ciklus már korábban is lezajlott -
Stauffenberg
Topikgazda
Láttam már párszor a Russkiye Vityazi bemutatóját és a biztonsági szabályokat hírből sem ismerik, nézőtér feletti alacsony áthúzások és a nézőtér irányába "támadás" imitáció simán benne van a repertoárban. Mondjuk ezt ott lehet elsütni, ahol tudják, hogy ezzel még nem teszik kockára azt, hogy az adott országba többé nem hívják őket és/vagy kicsit elnézőbbek tudnak lenni a protokoll egyeztetésekor (pl: Kecskemét).
-
konyi79
addikt
+1
Meg az mekkora frankó videó, ahogy jönnek szembe az F15-ök! Totál más, mint földről felvéve!p_adam:
Ez egy szakmai topik a különböző rendszerek felhasználóbázisának, ütköztetni a véleményeket. Vitázni, ezért is lett létrehozva, az ilyen tartalmak ide terelődjenek. Itt lehet szubjektív, eltérő véleményeket ütköztetni márkafüggetlenül.
A vita meg nem keverendő az alázással, gyalázással, utálattal, gyűlölködéssel vagy ezek szinonimáival, még ha bele is van szőve némi irónia olykor.
A kritika már csak ilyen, előfordul, hogy nem pozitív. Egy megszokottól eltérő, a jelenlegi felhasználói szokásokba nehezen beilleszthető termék értelméről ha véleményt formálunk, -vagy csak formálok, beszéljek a magam nevében- nincs attól itt problémám senkivel, de még a Canonnal sem. Éljen, viruljon, boldoguljon, meg nyomja lefelé a sony árakat![ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2983 üzenetére
Megnézted az Exif-et is? Az első két vadászgépes fotót csekkoltam.
Pentax K-50 (APS-C)
ISO 800
1/1250
500mm (f/9-en)Videóhoz meg mondjuk használnék 1/125 vagy 1/250 körüli záridőt (nem akarnám nagyon mozisra venni a figurát, de ha mégis akkor meg 1/50). Nem véletlen, hogy egy mozifilm kilopott képkockája sosem lesz olyan éles és bemozdulásmentes, mint egy fotó, de nem is kell neki.
Btw a linkelt sorozat pont nem a Full Frame váz + 800mm f/11 életképtelenségét igazolja ilyen hobbi felhasználásra. Nagyon az AF-et sem fingatja halálba, a gépek eleve nem is repülhetnek biztonsági okokból a nézőtér irányába, csak elhúzhatnak mellette.
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #2981 üzenetére
És ez nem elég? Tájképekre ugyanúgy megfelelhet (a régi 800/5.6 nem a legélesebb lehet ezt a szintet felül is múlja), ennek sosem lesz széleskörű felhasználása.
Amíg valós tesztképek (árak) nincsenek, addig minden csak egy kijelentés, legyen az pozitív, vagy negatív. Nem hiszem, hogy azonnal jön a két vázzal csak a 100-500 és a két telekonverter, amit már képen bemutattak. Valószínűleg csak őszre, vagy esetleg év végére érkezik csak meg ténylegesen, tehát adott esetben nehezebb körülmények között kell majd bizonyítania.
A pixelsűrűség sokkal nagyobb a nagy szenzoron, e.g. abszolút az egészet nézve nem kell annyira borotvaélesnek lennie, hogy ugyanazt a minőséget elérje, de ez nyilván az összes m43 FF (vagy FF vs középformátum) összehasonlításra igaz. Az, hogy van-e, vagy nincs telekonverter, megint egyértelmű, hogy melyik a jobb, bármennyire egyedileg van hozzá megtervezve.
Azt is írtam, hogy Fresnel optikát nem először gyárt a Canon, nagyobb tapasztalat van benne, mint az összes többi gyártónál (a Nikon gyárt még kettőt) sokkal rövidebb és kevesebb elemből áll. A becsillanás a korai verzióknál probléma volt, a későbbinél már nem (és minél kisebb, annál jobb).
Akárhogy nézzük, az RF optikák túlnyomó része mind nagyon jól sikerült (ahogy ez el is várható az árukért) Az RF 24-105/4-7.1 IS STM alkalmi 100$-os felárért vázzal együtt szintén nem nevezhető rossz ajánlatnak (EU-ban ez még nem fordult elő).Nem feltétlen a kritikával van a baj, hanem a hangnemmel, amelyről úgy tűnik, hogy a C felé elfogadott, de más márkák felé nem és tényleg csak a negatívumok vannak felsorolva, nem csak ez a két objektív, ami előkészületben van. Ahogy írtam, ez a téma semmilyen mértékben nem fogja befolyásolni azt, ahogy a piac kissé jobban átrendeződik a MILC irányba.
Nem akadtam ki (akkor mért válaszolnék), csak azt segíteném elő, hogy más is egy fokkal tisztábban lássa az egész képet (ha akarja).[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2977 üzenetére
Én már szívem szerint inkább videóznék repülőnapon és ott eleve nem szokás extrém rövid záridőket használni, főleg mert ez a rolling shutter miatt is eléggé el tudja csapni a légcsavar/forgószárny lapátok kinézetét (kell némi motion blur, na). Nyilván egy jó videós állványfej must-have ehhez a műfajhoz.
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #2977 üzenetére
A példák már be lettek illesztve, eddig is olvastad a topikot, szóval nem értem a problémát, minek beilleszteni még többet, ha mindenki csak belekötni próbál, miközben a valós kritikákra nem tud reagálni, és semmi pozitívumot nem említ (csak ha a saját produktumáról van szó)
Az STM motor eddig inkább videóra vagy statikus témára volt a jobb, mintsem egy mozgó téma gyors lekövetésére.Nem tudom mennyire valós ez a paparazzi dolog, de a személyiségi jogok védelme miatt manapság inkább csak megrendezett képeket látni, amik sokkal rövidebb, fényerősebb objektívekkel készültek, vagy teljesen testközelből, pl. egy repülőtéren, természetesen vakuval (100-400 v. 70-200 v. 24-70)
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #2890 üzenetére
Élességben biztosan, és árban is feleannyi lehet, mint a 800/11 - bármennyibe is kerüljön az utóbbi.
Akinek meg zoom+telekonverter kell, annak ott a 100-500/4.5-7.1 + 1.4x marha drágán.
Ez nyilván az R rendszer logikus bővítése, tekintve hogy egy csomó EF teleobjektívet lehet vele használni ugyanúgy, tehát nem kifejezetten az m43 "ellen" irányul, de a RF bajonett, elektronikus manuális fókusz, DO elem, stb. miatt sokkal kisebb és könnyebb lehet, mint az eddigi objektívek.
Az RF 85mm f/2 Macro IS STM IS megérdemel egy említést, a Sony esetében van 85/1.8, 85/1.8 OSS, 90/2.8 OSS Macro, a Canon meg csinált egyet, ami mindenből átemel egy kicsit (meg valószínű lesz külön egy drágább 1:1 macro), ugyanez a helyzet a három 35/2.8 + 35/1.8 vs 35/1.8 IS helyett, meg itt van az RF 50mm f/1.8 STM, az 50/1.8 a Sony esetében vagy túl spórolós, vagy az 55/1.8 elég drága, a Sony E-mount FF rendszerhez nagyon sok objektív van, de már kicsit sok a felesleg is.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #2883 üzenetére
Igen, majd meglátjuk Én már 1-1,5 éve is valamelyik topikba írtam, hogy vajon FF-re miért nincsenek f/8 körüli obik, mikor APS-C-re ott van a sok f/5.6-os. Örülök, hogy az egyik gyártó tökös volt és meglépte. Az nekem lényegtelen, hogy mi lesz belőle, az a Canon baja, de feszegessék a határokat. Először az f/2 zoom, most meg az f/8-f/11 obik.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Mercutio_ #2883 üzenetére
Ahhoz hasonlítsuk, ami ugyanezt a látószöget tudja, pl. a Panasonic 100-400 f/4-6.3 pl. f13-nak felel meg a végén, és nyilván nem ott lesz éles.
Lesz egy Olympus 150-400/4.5+1.25x teleconverter, ez már valószínűleg sokkal jobb lesz, de az árát nem merem megsaccolni.
De mivel ezek fix objektívek, inkább a Olympus Zuiko Pro 300/4+1.4x kombinációhoz érdemes, ami ugyanott van ekv. fényerőben (840mm vs 800mm), és ha megnézi az ember a mintaképeket, akkor teljesen jól használható képeket lő az is a dupla stabilizálással.
A 600/11-nek némileg kevesebb értelmét látom, de az biztos hogy sokkal olcsóbb lesz, mint a 800/11.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2827 üzenetére
+1 a bérléshez
Csak úgy nagyságrendileg mondom, hogy egy Sziget Fesztivál napijegyének árán lehet ilyesmi gépeket bérelni.
Na meg azért ~4000 euró még közel sem az a nagyon megfizethetetlen kategória, nem egy tömegcucc, de ez egy munkaeszközért vagy egy magas szinten űzött hobbiért nem számít a világ összes pénzének.
Aki a fotózást és videózást abszolút csak amatőr hobbi szinten űzi, annak meg semmi szüksége nem lesz arra, hogy birtokoljon egy R5-öt. Azért a 8K anyag vágásához még egy igen méregdrága új PC-t csapjon az árhoz.
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2703 üzenetére
Én ezzel csak feltételesen értek egyet, ha valaki kezdő vagy csak pár éve fotózik és belefut egy alkotói válságba (vagy világjárványba), annak ez a próbálj ki új dolgokat tanács bejöhet, de aki már ezeken rég túl van és tudja jól miben leli örömét és miben nem, azt nem nagyon segíti ki. Én is most el vagyok vágva a fotózás azon műfajaitól, amiben örömömet lelem.
De cserébe ha már itt van a Wacom tabletem, az nem csak Photoshop retusra jó, de rajzolni is, tök béna vagyok (még) hozzá, de csinálgatom. Meg elkezdtem gitározni is. De van egy csomó felhalmozott, kidolgozatlan fotóm is, sajnos rossz szokásom, hogy utálok utómunkázni és ami nem meló, azt könnyebben dobom félre, hogy "majd inkább hétvégén átmegyek rajtuk Lightroomban" és végül rálapátolok még egy adag friss fotót. Most itt az idő kicsit rendezni ezeknek is a sorsát.
-
mikrofon
veterán
válasz Mercutio_ #2703 üzenetére
Hát jól érezted, bár lehet ez már kicsit több mint alkotói válság....
Az alkotói válsághoz hozzájárul az is valószínű, hogy pont ez az egész előtt váltottam xt3-ról x30-ra. Viszont így kezdelek megérteni a "minél kisebb méret" hajkurászásodban. Eddig ez idegen volt tőlem, de az x30 ráébresztett, hogy azért így könnyebb és kényelmesebb.
Meg a "bezártság" is és az ebből fakadó időhiány is súlyt. Meg a folyamatosan összezárva, (heti két napot leszámítva) a feleséggel és a három gyerekkel éjjelnappal se túl motiváló, meg hát így a szabadidő is eltűnt.... Ha nem lenne a kert és veteményes nem is tudom mi lenne...
Mondjuk majd ha nyílnak az elvetett virágok, meg beköltöznek az élőlények a saját készítésű rovarhotelbe, akkor biztos megjön a kedvem a fotózáshoz.
Tényleg valaki nem tud valami pillangó hotelt, vagy valami olyan szerkezetet, amit a pillangók szeretnek, és beköltöznek? Ez fotózásra is jó lenne, meg a gyerekek is élveznék.
Amúgy ,madarakat még lehetne fotózni, szerencsére van elég, csakhát ugye se váz se teleobjektív, az x30 ehhez kevés.....(#2704) vihartigris : Sör nincs, de szerencsére bor és némi pálinka van. Volt még 3 üveg whiskey-m, amit így évek alatt ajándékba kaptam. Nah az már elfogyott a 8 hét alatt....
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2670 üzenetére
Ne viccelj, a GX80 egy időben kifejezetten nagyot ment az Amazon eladási toplistákon is. Az identitászavart arra értettem, hogy a Panasonic a kompakt/rangefinder vázakra való igényt (vagy annak hiányát) látva inkább összevonta a GX80-at és a GX8-at. Nekem utóbbi kifejezetten tetszett funkcionalitásban (csak a régi szenzor, régi IBIS és a shutter shock nem tetszett), de a GX9 már nem a GX8 folytatása lett.
Aki GX8 utódot akart, annak a GX9 túl kevés (lásd: én), de a GX80 után meg nem ad annyival többet, hogy okvetlenül megérje a felárat (biztosan van olyan vásárló, akinek igen, de a nagy többségnek nem). Én értem azt, hogy hozzám hasonlóan te is hoppon maradtál az igényeiddel, de én nem feltételezem egyik gyártóról sem, hogy szándékosan nem akar pénzt keresni, azért nem gyárt olyat amit akarunk, mert nem lehet belőle eleget eladni. Ezen sajnos nem változtat, hogy mi biztosan adnánk érte pénzt, ha kijönne az "álom" váz és még tudunk a hobbink által egy féltucat másik embert is.
A Fujifilm pedig remek példa: Ők is letolták másod, vagy inkább harmadhegedűs szerepbe az X-E sorozatot, mert a vintage SLR-szerű X-T vonal megy igazán nagyot. Az X100 és az X-Pro pedig nagyon-nagyon réteg dolgok.
(#2673) vond: Én sosem értettem ezt a zsebredugós fényképezőgép koncepciót. Nem hordok répagatyát meg cicanacit, de nekem egy mobilnál és igazolványtoknál vastagabb dolog aligha fér kényelmesen a zsebembe. Szóval nálam a kompakt gép iránti igényt sosem ez motiválta. Inkább az, hogy minél kevésbé DSLR-szerű egy gép, annál jobb utcai fotóra, meg mondjuk egy bőrtokba belepattintva könnyen el tudom tenni bármilyen hétköznapi táskába, nem kell hozzá dedikált fotóstáska.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #2670 üzenetére
Elvileg én is azért vettem a GX80+12-32 kitet, hogy azt majd mindenhová viszem magammal, mert simán elfér zsebben is. Hát, nem így lett. Ha nem muszáj, úgyanúgy nem hurcolom, mint a G80-at, majd később a G9-et. A zsebbe elrakós kritériumnak szerintem igazából csak a prémium kompaktok felelnek meg. Ha van külön objektív (akár egy 12-32-es, vagy 14-es, vagy 20-as palacsinta), az már olyan vastagságot ad neki, hogy kényelmetlen zsebben hordani. És akkor még a tömegről nem is beszéltünk.
Ha annyira fontos lenne, hogy mindig legyen nálam egy mobilnál komolyabb cucc, akkor én valószínűleg egy RX100III+-t, vagy LX15-öt, vagy egy TZ100-at vennék most, beáldozva a szenzorméretet, és egyéb funkciókat. De egyelőre elvagyok így is. Csak sajnálom, hogy itthon áll a kis GX80, és ritkán használom. Eladni meg már nem tudom, mennyi értelme lenne. 50-60 ezerért nincs szívem megválni tőle. Annál többet ér szerintem.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2667 üzenetére
Elég valószínűtlen, hogy valaha lesz GM5 utód, nem éri meg R&D-re költeni, mert egyfelől teljesen rétegigény, hogy egy fényképezőgép ennyire kicsi legyen (kevésbé kicsivel is beéri az, aki kompakt rendszert épít, nem mindenki hasitasizik), másrészt pedig aki ennyire kicsi gépet vesz (leginkább kompak helyett), az sokszor nem költ eleget objektívre sem, az ilyen vásárló pedig nem jó vásárló.
Panasonicnál is a GH, G sorozat fogy nagyon. A GX meg hát... látjuk teljesen identitásválságban van szegény. A GM-et meg lehet temetni is.
-
kovsol
titán
válasz Mercutio_ #2587 üzenetére
A MILC és az EVF egyik tulajdonsága az, hogy azt látod amilyen a kép lesz. Na már most ha valaki f8-on akar fotózni, akkor ahhoz, hogy azt lássa milyen lesz a kép azon a beállításon, akkor a rekesznek végig f8-on kell lennie.
Ha a live view módot kikapcsolja az ember, akkor nem az fog látszódni a keresőben amilyen a kép lesz, mert mondjuk f8 helyett f2.8 -n keresi a fókuszt, és csak az elkészítés pillanatában ránt össze. Mint a DSLR és az OVF esetében.
Ez márkától független.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2558 üzenetére
Nekem nem az jött le, hogy vásárlási tanácsról van szó, a felvetésben rendszereket hasonlítunk össze, nem konkrét gépeket. Hogy most az egyik éppen DSLR rendszer, hát na bumm, az új Canon/Nikon tükrösökről is megvitattuk itt pár hónapja, hogy mennyivel bénábbak, mint az [insert your opinion here] MILC váz.
Az első hozzászólásból: "Ez a topik elsősorban a MILC rendszerek már meglévő felhasználóinak szól, vagy az azok iránt érdeklődő tapasztaltabb fotósoknak."
Szóval azok is szívesen vannak látva, akik nem MILC tulajok, de érdeklődnek a műfaj iránt. A rendszerek saját topikjaiban meg állandóan megy a nyígás, hogy a tősgyökeres benszülötteket mennyire nem érdekli semmilyen más rendszer és tessék innen szépen elmenni a másik rendszer topikjába megvitatni, aztán ugyanez megy a másik rendszer topikjában is.De ugye megint több szájtépés van arról, hogy a téma hova tartozik, mint a konkrét témáról. Bízzátok ide a Topikgazdának, hogy ha valami már nagyon Off, akkor eligazítást tartson a társtopikokról. Ti meg csak cseverésszetek, cseréljetek tapasztalatokat, menjen bátran a diskurzus.
-
MrChris
nagyúr
válasz Mercutio_ #2558 üzenetére
Magam is azt mondanám a tapasztalt Canon dslr tagok inkább a Canon dslr topikban vannak és valszeg az onnan Sony milcre váltók pedig szintén a saját topikjában. Ezt a milc topikot a C dslr júzerek mindenképp kisebb része nézegeti.
Gyanítom a Canon milcesek se ide járnak. -
Stauffenberg
Topikgazda
válasz Mercutio_ #2452 üzenetére
Nem csak a K-01 nevű merényletet követték el az emberiség ellen, hanem az egész Q-rendszer egy istenverte poén volt a részükről, hogy odaszúrjanak az általuk meg nem értett "divathullámnak". Meg ugye pár hónappal ezelőtt nyilatkozták, hogy a MILC egy múló divat és az emberek pár év múlva elfelejtik és tömegével fognak visszaáramlani DSLR-re és akkor majd ők lesznek az a Nagybetűs Gyártó, aki tárt karokkal várja őket.
Édesistenem... a szívem szakad meg értük. A főnökük egy elmeroggyant, aki a háború utolsó napjaiban még a bunkerben tologatja térképen a már rég nem létező hadosztályait és a csodálatos fordulatról ábrándozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parfüm topik
- Milyen autót vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest