- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Raspberry Pi
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
veterán
Költségkeretet direkt nem írtam, mert tudom, hogy nem lesz olcsó.
Nem lenne messze tőlem a mikrofon. Esetleg olyasmi is jó lenne, aminél a tripod teleszkópos magasságállítással rendelkezik. Azért asztalra felfogatható állványos, mert amikor nem használnám, eltenném a mikrofont.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Az létezik, hogy esetleg hibás maga a mikrofon ?
A [leírása] szerint "Közvetlenül mobiltelefonra köthető", így hát rádugtam a telefonomra, de kb ugyanarra az eredményre jutottam ott is, halk sistergést / zajt tudtam vele rögzíteni, és csak nagyon minimálisan, alig hallhatóan hallatszik ha beszélek bele.
Sőt, van egy másik sima TRRS headset-em (egy régi Xiaomi Piston 2 IEM, amin van mikrofon), rádugtam azt ugyanarra a mobiltelefonra, és az tökéletesen rögzít mindent.
Összefoglalva :
- Mobiltelefonról ez a mikrofon nem működik, míg egy másik igen.
- A PC-s interface-en ez a mikrofon nem működik, míg ugyanazzal a kábelezéssel egy másik igen.Ezek alapján gyanús, hogy egyszerűen hibás lehet a mikrofon, vagy én használom valahogy rosszul ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Hát nem kevés, az biztos.
Próbáltam a fejhallgatóm kábelével, ami hasonló TRRS -> 2x TRS, de azzal sem akart működni (a fejhallgatóm mikrofonja működik azzal, kipróbáltam).
Elméletben működnie kéne a fenti kombinációnak, vagy itt valamelyik kábel / átalakító, esetleg maga a mikrofon lehet hibás ? Ütközik esetleg két összetevő, vagy önmagában lehet hibás valamelyik ?
-
Subi77
csendes tag
Kicsit megkésve, de köszönöm a válaszodat.
Lenne egy fogósabb kérdésem: van olyan mikrofon, ami képes kb. mindent rögzíteni, ami az emberi fül számára hallható? Úgy értem függetlenül attól, hogy közelről vagy épp távolról érkezik hang.
A felettem lévő lakó gyakran dübörög és pont ezt a frekvenciát valahogy ignorálják a mikrofonok, ami egy jogi eljárás esetén nem kecsegtet semmi jóval... Ugyanez van az üvöltözésével: én értek minden szót, de a mikrofon csak a csendet rögzíti. -
gyulank
addikt
Ez így eléggé aluldefiniált válasz. Minőségi termékek, és szemetek is készülnek kínában. És nyilván, ha az egész márkáról nem tudsz semmit, nem segített volna a típus sem, mert nem azt mondtam, hogy nézd meg az adatait helyettem, és döntsd el helyettem, hogy az jó-e. Adatok alapján jó. Az a kérdés, hogy elhihetem-e, hogy olyan jó. Az oldalukon van összesen 2 mikrofon, szóval, annyira nem aluldefiniált a kérdésem...
-
Amur
addikt
Olvastál rosszat róla?
Először 10k körül gondolkoztam, aztán láttam hogy tesztek alapján(magyar első körben)
semmi értelmes nincs, ezért kérdeztem itt is, rá de említettétek a samsonokat arra ránéztem. ott a kisebbet még bevállaltam volna, de a nagyobb már erősen kereten túl volt.
Ezért elkezdtem nézelődni angol tesztek után, úgy mindig szélesebb a választék.
Úgy botlottam bele a maono asztalijába. A márkáról sosem hallottam, rákerestem hogy magyarországon kapható-e, és amikor láttam hogy akciós a Mediában impulzív vásárlás lett a vége. A sokadik "decent és fantastic" jelző után amúgy is meggyőztek. a youtuberek pl. váltogatták a saját mikrofonjuk és a maono hangját, hogy megmutassák mennyire nem hallani különbséget a jóval drágább modellekhez képest. Félre ne érts nem azért kértem itt véleményt hogy utána nem foglalkozzak vele. de tény hogy eleve rosszul tettem fel a kérdést, két modell közül melyik a jobb, és nem írtam le az elvárásaim. Bocs a hosszúért!
amint megkapom írok róla. -
Amur
addikt
Végül ezt rendeltem,(belebotlottam egy mikrofonos teszteket készítő youtuber oldalán) még nem jött meg majd írok véleményt:
[link]
20+ tesztet, youtube és íros olvastam róla, és mindenki azt írta hogy nem hogy azt tudja amit az árához képest kell, hanem még többet is.
Nekem fontos volt hogy a mikrofonon is legyen poti, mert nem életszerű állandóan át alttabolni a saját programjába, és a legtöbb asztali mikrofonról lehagyják(pláne az 10ezer alatti kategóriában(olyan drága egy potméter..?), még állványt is kapok hozzá. Szerintem jó vétel. -
karesy
csendes tag
Köszönöm a gyors reakciódat
Utána olvasgattam, és bár a területhatárokkal már tisztába vagyok, még mindig szinte semmit sem tudok rólukAmi világos
- a bi-direkt lehet egy előadó beszéde, és a szemben ülő közönség reakciójának felvételéhez,
- cardioid ha csak egy emberre, vagy egy kisebb egymás mellett álló csapatra koncentrálok,
és fontos a háttérzaj kiszűrése,
- az omnit miért nem kedvelik?
és milyet ajánlanál egy előadáshoz?Rengeteg márka és féle-fajta miki van, ha mindkét típushoz adnál egy sugallatot megköszönném!, de így is hálás vagyok, hogy rávilágítottál, nem tudom mit keresek
-
karesy
csendes tag
Igen, egy mikrofonra gondoltam... arra írtam, hogy érdekel akár usb-s akár fantomtápos mikrofon is, elviekben van egy keverő, és egy erősítő is, habár ritkán használt de nem ismerem a hangtechnikát csupán kezelni tanultam meg a meglévőket, de minden bölcsességet szívesen veszek
Esetekben meg tudom oldani, hogy a kórus elé tegyem álvánnyal, így tudom 50-100cm-re tenni az elsőktől..
a beszélgetésnél pedig előadásokhoz használnánk, egy szereplő beszél, majd esetenként énekelnek, ilyenkor fontos lenne, hogy a vele szemben ülő vagy álló emberek hangja is átjöhessen. -
Dragbajnok
tag
Feleségem énekel általában kamarazenekarral vagy zongora kísérettel. A helység mérete általában nem haladja meg a kb. 100 nm-t. A mikrofont ellehetne helyezni akár közvetlenül elé is. Nem profi stúdió minőség a cél. Eddig simán telefonnal lettek felvéve a koncertek a telefon saját mikrofonjával ,de ez nem túl jó minőségű.
-
brazso
tag
Köszi a javaslatokat! Először kicseréltettem az említett mikrofont egy ugyanolyanra, de semmivel sem volt jobb. Utána beszereztem inkább egy Gembird MHS-001 heaset-et (2 db jack csatlakozós), aminek a mikrofonjával már nem volt gondom.
-
Fenn3gyer3k
tag
Értem,
Ha a csere mellett döntök mert valószínű, hogy az lesz. Akkor milyenre volna érdemes ? Akkor már valami olyat szeretnék amit csak rácsiptetek a fejhallgató vezetékére és kész (eddig is ilyet használtam csak sajnos szétment a vezetéke). Nem csúnyálkodik az asztalon és nem szed össze minden háttérzajt. -
Fenn3gyer3k
tag
Ha ezt a Trust GXT 232 választanám akkor ezzel is jól járhatnék ? Tudom ezen nincsen Mute gomb de legalább már ma át tudnám venni.
-
Teasüti
nagyúr
Egész jónak tűnik. Ugyan nem mondta a srác mennyire hajolt hátra, de ha szokásos kartávolságra ül a laptoptól és előtte a fejhallgató állványtól, akkor nem is rossz.
-
-
ViperNet
csendes tag
Visszaküldtem a Muziker-nek ahonnan rendeltem, továbbküldték a szervízbe, aztán ők meg visszaküldték azzal, hogy semmi baja. Úgy nincs is baja, hogy felismeri a Windows mint USB eszköz, tehát elektronikusan működik, csak valamiért max-ra állítva a mic gain-t még továbbra is nagyon halk, a level meter 10-es skálán 1-2 csík lesz csak zöld (a Windows beépített mikrofon-beállító ablakában ahol a Playback és Recording eszközöket lehet állítani).
Héten megint írtam Muziker-nek, hogy ne játszadozzunk tovább ezzel a használhatatlan mikrofonnal, visszaküldöm, és kérem vissza a pénzem, mert egy működő eszközre adtam a pénzt, nem egy olyanra ami gyakorlatilag használhatatlan.
Erre azt írták, hogy visszautasítják ezt, mert a szervíz nem talált hibát.
Hát komolyan, nem tudom mit lehet még beállítani ezen vagy a Windows-on, hogy jól működjön.De úgy látom másoknak is utóbbi időben ugyanaz a baja:
https://mikrofon.arukereso.hu/superlux/e205umkii-p419235984/#velemenyekGondolom ők is a Muziker-től rendeltek.
Szóval a Muziker-től NE RENDELJETEK! -
gaben88
őstag
Ne viccelj, ezért jöttem ide kérdezni. :-)
Viszont közben felmerült még egy igény, ami teljesen összezavart és kezdem eldobni az agyam...Szeretne szabadban is hangokat felvenni. Most vagy powerbankkal és adapterrel ráköti az iPadra, iPhone-ra pl az M-Audio Uber mic-et vagy lehet egy Tascam féle DR-07X lenne neki a legjobb és akkor kicsit olyan minden egyben megoldást kapna? Vagy létezik, hogy a BOYA BY-PM700SP kap elég tápot egy iPhone-ról is pl?
-
gaben88
őstag
A keret legyen mondjuk 50k-60k es igazabol nem nekem kell, hanem a felesegemnek. O akkor hobbibol tematikus ASMR tartalmakat csinalni. Amiket neztem USB-s verziokbol. Fifine K690, M-Audio Uber Mic, BOYA BY-PM700SP, Trust GXT258 vagy a nagyon trendi HyperX Quadcast.
Persze, ha mar lesz egy ilyen a csaladban, lehet en is fogom hobbibol hasznalni neha! :-)Nem tudom jackes verzioban mi johetne szoba, azoknak meg nem neztem utana, csak felmerult bennem, hogy he, hat ennek az alaplapnak egesz jo az audio resze, akkor miert nem hasznalom ki?
-
TeeJay
félisten
Sajnos nem értek ezekhez annyira
[link] Ez a Superlux 1-1,5 méterről már semmit sem tudna érzékelni a hangból?
Tetszik hogy van rajta poti meg USB-s így csak bedug és ki is lehetne váltani vele a Logitech webcam mikrofonját.A webcam mikrofonja 3-4méterről is még veszi a hangot csak ugye zajos meg gyenge minőségű. Puskamikrofon meg USB-ben gondolom horror áron lesz és az meg szűk lesz ha nem előtte ül az ember úgy meg nem sokra megyek
Hogy kell elképzelni ezt a másfél métert a mikrofontól? Nagyon lecsökkenne az érzékenysége már ilyen távra?
-
-
pinnacle
nagyúr
Megkérdeztem a RØDE-t. Ezt válaszolták.
The VideoMic Me-L is a mono microphone. The only stereo microphone we have that is compatible with iPhone's is the i-XY, though this isn't really suitable for video use due to the way that it sits on the phone.
Igaz nem is írták sehol, hogy sztereó lenne. Lehet ezek a mikrofonok igazából arra vannak, hogy a beszélőt vegyék, és ne hallatsszon be a környezeti zaj.
Shure MV88-nál írják, hogy sztereó, irányt is lehet állítani, de ott meg állandóan le kell venni a tokot, így maradok a telefonnál. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Kipróbáltam Samsung headsettel, lightning átalakítóval. Samsung telefon jobb minőségben, sztereóban vesz fel, iPhone-ok meg monóban. Egyébként lehet hagyom a külső mikrofont, mert igaz, hogy a belső mikrofon felerősíti a környezeti zajt, de a külsők, lehet inkább "irány mikrofonok", vlogolásra valók. Shure-en lehet állítani, hogy honnan vegyen, de ott meg állandóan le kell venni a tokot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Anime filmek és sorozatok
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest