Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz jaanoo89 #103184 üzenetére

Szerintem több lesz, mint sima átmatricázás, de hogy mennyire fogják magukat megerőltetni, azt passz. Ami biztos, hogy minél jobban, annál magasabb lesz az ár is. ;)

"Összelőtted a 8-25-el?" - az úgy volt hogy.. :))
    Elmentem az egyik hétvégén a természetbe, hogy most jól kitesztelem, de sajnos beütött a krach és haza kellett rohannom, így vagy 4 képet sikerült csinálni. Más gyors megoldás nem lévén a szobában kézből csináltam rekeszsorozatot 3-3 gyújtótávon, viszont ezzel a módszerrel csak a képközepek értékelhetők, és ott is előfordul anomália, ettől függetlenül e tekintetben le tudtam vonni a megfelelő következtetést. Megosztanám őket szívesen, mintaképekkel alátámasztva, de egyelőre még nem tudom, hogy hogyan vágjam ki mindegyikből ugyanazt a részletet egyszerűen. Ha erre van ötlet, akkor azt szívesen fogadom. :B

ROBOTER:
    A pletykafészkek már tényként kezelik, hogy valamelyik Sigma reinkarnáció lesz, ahogy azt fentebb találgattam. Kérdés, hogy melyik. A három kilós sport, vagy a "csak" két kilós C. Nesze neked kis rendszer..
    Amúgy a várható ár alapján én a sportra tippelek, mert azért elég meredek lenne a C-t egy misiért kínálni..

Throme:
    Ingyen nem fogod megkapni, de ezt már az Oly sem csinálta. Még ők kezdték el, hogy egyes újabb vázak beillettek volna fw frissítésnek is egy kicsit normálisabb világban. :(

lugosi:
    "sokmindenben leköröz egy mobiltelefont és a telefonnal való fotózást." - Elfogadom amit írsz, de igazából olyan sok valódi előnyt neked nem ad, az érésen túl. Mobilokban is elérhető már a tele, a nagylátószőg, raw, hdr, képstab, fizikai írisz, stb. Viszont azt legalább könnyű cipelni és mindíg úgyis nálad van, a fényképezőgép pedig ehhez képest extra macera. De isten ments, hogy azt érezd, hogy lebeszéllek róla, csak arra szeretnék rávilágítani, hogy ez a kategória miért halt ki lényegében.

A lencsék feloldóképességében igazad is van, meg nem is. A mostani lencsék valóban elég jó minőségűek, különösek az élesség és kontraszt kérdésében, viszont amint tovább fog növekedni a felbontás -mert fog, efelől ne legyen kétséged- ezek közül jónéhány egyszerűen el fog fogyni. Még régebben -talán akkor még Olympus, nem emlékszem rá- nyilatkozta hogy a PRO lencséi 40-50mpx felbontásig rendben lesznek. Ezek ugye a PRO lencsék, nem a kitek vagy Premium-ok. Azokról nincs ilyen infóm, így bármi meglehet. Annyit tudok mondani, hogy anno összehasonlítottam a 14-42 kitet -ami amúgy egy viszonylag jó lencse- a 60-as makróval, és azt hittem elsőre, hogy félrefókuszált, annyival volt rosszabb. Majd amikor meglett a 40-150 PRO, azt is összevetettem a 60-assal, és legörbült a szám az addig zseniálisnak tartott 60-as képétől. És ez még 16mpx-en volt.
    Én mondjuk abban a "szerencsétlen" helyzetben vagyok, hogy a makró jellegű témák teszik ki a képeim 80%-át, és ezekből még sokszor vágni is kell, így az élesség kérdése -minden értelemben- kulcskérdés nálam, így eléggé rá vagyok kattanva erre a témára. :B

"(az én szintemen és szemszögemből) technikailag feleslegesek." - ezt abszolút megértem és addig tartható is, amíg megy a gép és nem kell cserélni.

" ha kilépünk egy fotóamatőr közösségből, ahol valaki felfigyel arra, hogy ó, micsoda bokeh van a képen, akkor az egyre jobb obik hajszolása teljesen felesleges." - részben igazad van, de már egyre többen szeretik a mosodát, így szerintem erre csak nőni fog az igény. Sokszor egy-egy kevéssé hozzáértőnek csak ez az egyetlen támpontja, hogy meg tudja ítélni egy fénykép profi mivoltát.

[ Szerkesztve ]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák