Hirdetés
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
erre valaki? Surgos lenne. Koszonom
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
scarabaeus
őstag
válasz hercsi #41597 üzenetére
Ránéztem, F3,1-ről indul az SX220, de az így-úgy összehordott specifikációkkal ellentétben egy portré a gépről is megmutatja ezt. Amúgy azok az újabbak meg nem 14x, hanem 20x zoomot adnak, úgyhogy így jött össze. Amúgy a két érték között 1/3 FÉ különbség van, más lenne, ha teljes rekeszértékekkel tolták volna el.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
hercsi
tag
Helyesen szerepel a neten, hogy a Canon SX220 obija f/3,1-től játszik?
Visszafelé fejlődtek a 240/270 esetében (f/3,5)? Vagy a Digic 5/6 dolga ennek a korrigálása?
Érdekes... -
scarabaeus
őstag
-
ACE-
addikt
válasz gaborhun #41585 üzenetére
Még az jutott az eszembe, hogy garanciával hogy állnak ezek a típusok? Mert nem olyan régen tavaly év végén a Sony-kra pl. 3 év gari volt, és adtak hozzá pótakkut is, viszont most már sehol nem látok ilyet. A Sony centerben is max. venni lehet hozzá plusz garit. Ez az 1 év olyan kevés, viszont a Sony-ban meg eleve 5ezerrel drágább az alapára a gépnek... Canon-ra van rendes gari? Ahogy láttam arra is max. 1 év...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
m@tthew
csendes tag
Van itt egy kijelzőhibás sx230 25k-ért, érdemes ezzel foglalkozni? Mert a kijelzőt nem drága kicserélni, csak biztos-e, hogy ott a baj, és nem az elektronikával?
-
ACE-
addikt
válasz gaborhun #41585 üzenetére
Milyen teszteket néztél? Én is néztem párat, és a stabilizálója nem olyan jó meglátásom szerint, és a képe is homályosabb, legalábbis a videóknak, a Sonynak élesebb. Van valamilyen teszt ahol összehasonlítják őket? Na meg azt is néztem, nem tudom hogy rosszul-e, hogy a Canon-on semmilyen manuális beállítás sincs. Rekesz, zársebesség. Hisztogram sincs a Canon-on, és HDMI kimenet sem. Szóval ezek alapján én úgy ítéltem meg hogy a Sony azért többet tud. Te milyen teszteket néztél?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
gaborhun
csendes tag
Szia!
Én is hasonló vonalon gondolkodom a fényképezőgépek tekintetében. Nálam ezek a gépek jönnek szóba.
Olympus SZ-31MR
Cannon 260sx
Panasonic DMC-TZ30
Sony DSC-HX20V
Az árak nagyjából 60000-75000 között vannak, ennél többet nem is igazán akarok fényképezőre költeni. Kicsit nehezen döntök a gépek között, és több kérdés is felmerült bennem. Ez a kategória (travelzoom) megéri az árát? . Az olympusról igazán sok visszajelzést nem találtam őt csak a negyedik helyen tartom számon, nem tudom jó helyre soroltam e? Talán a sonyt venném meg a legszívesebben, ő egy gyári pót akkuval drágább, mint a tz30 és tizen egy-két ezerrel mint a cannon.
Viszont a cannon jó néhány teszten szerepel mindegyik előtt. -
lordfairy
csendes tag
Sziasztok,
Kezdő fényképezőgépet szeretnék venni. Amatőr vagyok, így valami alap gépre gondoltam, amibe azért van már manuális beállítás, így lehet rajta próbálkozni.
Sajnos, a rászánt keret nem túl nagy max. 40k körül gondoltam.Keresgélés után a következő típust találtam : Panasonic Lumix DMC-LZ20
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek, ez egy kezdőnek jó választás lenne-e, illetve hogy az mennyire probléma hogy nem saját akku-s, hanem elemes/akkus?
Illetve az adatlapján azt írták, hogy nincs saját akkuja, de töltő meg van hozzá, ezt hogy kell értelmezni? A gépen keresztül tudja tölteni az akkumulátort?Volt már a kezemben egy DMC-FS18, az nagyon tetszett, így valami hasonlót akartam, de a mostani FS-ek jóval drágábbak, kivéve ezt a típust, de ez meg nem FS sorozat, hanem LZ.(és kicsit gyengébb az optikája) A sorozat betűi egyébként mit jelentenek a panasonicnál? (FS, TZ, LZ,..stb)
Esetleg valakinek van tapasztalata a géppel kapcsolatban, mert minta fotókon kívül egy részletesebb tesztet sem találtam sehol róla.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.
LF -
ACE-
addikt
Üdv, ajánljatok nekem légyszi jó compact, vagy supercompact gépet. Egy Sony DSC-HX20V-t néztem ki, de nem tudom megéri-e a 74ezer Ft-os árát.
Nekem főleg az lenne fontos hogy viszonylag jó képet, és fullHD videót csináljon, és jó nagy zoom-ja legyen, minimum 16x-os, és az optikai képstabilizátora is jó legyen, akár full zoom közben sem remegjen be a gép, vagy mint a Sony, hogy sétálás közben sem látszik hogy remegne a kép, vagy autóban sem.
KösziRevolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
dobost
senior tag
válasz #04230330 #41580 üzenetére
Paramétereket nézve a magasság, szélesség nagyjából megegyezik a Canon SX150 paramétereivel, a mélységnél van kb 4 centi előnye a Canonnak.
Viszont ami nem mindegy:
Canon hivatalos álláspontja: Kb. 306 g (akkumulátorral/elemekkel és memóriakártyával)
Samu: 403 g (akkumulátor és memória kártya nélkül)Majd leírom mik a tapasztalatok...
-
dobost
senior tag
Igazából én úgy gondolom, hogy a mai fényképezőgépek sztem átlag felhasználásra szinte kivétel nélkül megfelelők - lámáknak, akik csak auto módot használnak... (akár a 17000 Ftos kis Samu is) természetesen egyéni igények szerint kell válogatni, pl felbontás, optikai zoom.
Az már más kérdés, hogy nem hátrány, ha nem szakítja le az ember vállát egy egész napos városnéző túra során.
Ezt csakis tapogatással, emelgetéssel lehet eldönteni személyesen... -
dobost
senior tag
válasz #04230330 #41574 üzenetére
Én biztos vagyok benne, hogy nem venném észre a különbséget, néha még a 4 éves kis Canonomat is lusta voltam elővenni, inkább lőttem a telefonommal... (bár tény, hogy majdnem jobb - ha nem jobb - képeket csinál... Google Nexus S 8Mpixel )
Bizgerél, hogy ilyen olcsón van és számomra nagyon profi gép (+ az ingyen hotel). Szerintem valamelyik nap elmegyek az MMbe és megemelgetem/megtapogatom, hogy mennyire tuskó illetve súlyos a gép, valszeg ez fog dönteni, mert tudásban mindkettő bőven kielégíti az igényeimet. Videó tudása meg tök mind1, mert veszek full HDs kamerát úgyis.
-
commanDOS
senior tag
Na én a mai nap megrendeltem az SX220-at. Eldöntöttem már egy ideje, hogy ez marad, csak napokig gyanúsan figyeltem az árak alakulását, mert naponta változott, hogy épp hol kapni, honnan szórták ki a készletet, stb. Lett volna egy példány 39400-ért, bemutatódarab raktárról, nem mertem bevállalni, úgyhogy most 42k-ért várhatok rá kb. egy hetet
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
törölt tag
válasz dobost #41572 üzenetére
30ért most akkor is elég olcsó.
Egyébként nem vagyok benne biztos hogy egy normál szem észrevenné, hogy jobb bármelyik gép is.
Samsungnak általában szépek a színei. Amiket eddig én tapasztaltam.Szerintem macerásabb egy nagy géppel kirándulgatni. Inkább legyen kicsit gyengébb képminőség, de kényelmes legyen a túra
Egyébként meg nézz teszt képeket, szerintem nem fogsz eget verő különbségeket látni.
-
kosturica
őstag
Üdv!
Szerintetek egy használt Nikon COOLPIX S70 kisebb kozmetikai hibákkal megér 18.000 Ft-ot?
Egyáltalán milyen ez a gép mai viszonylatokban?Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey
-
dobost
senior tag
válasz #04230330 #41571 üzenetére
Szia!
Igen, elírtam, a WB100 lesz az.
Zoom jó, ha van, de sztem nélküle is elvagyok.
Nekem is az a dilemmám, hogy elég nagynak tűnik a Samsung illetve 4 akksis, így nem is lehet túl könnyű... meg is említették a negatív tulajdonságok között a tesztben.
A Canon kisebb, könnyebb, viszont a tulajdonságai is rosszabbak.Mellesleg a Samuhoz járna valami hotelboxos üdülés. (bár elég átvágás szagú a dolog, mert a reggelit és vacsorát kötelezően választani kell saját költségre... gyanítom, hogy ott behozzák a szoba árát is )
-
törölt tag
válasz dobost #41570 üzenetére
Szia.
Kezdjük azzal, hogy felejtsd el hogy a méret alapján nézel gépet
Egyébként nem WB100 ra gondolsz?Autó módban nem rossz a gép. Kell neked a nagy zoom?
Ha nincs kedved egy nagy, kétkezes géppel bajlódni, minden másban jobb az általad kinézett Canon. Főleg a vakáció részre jobb , csak zsebbrevág,pár tölthető ceruza és elvagy egy hétig vele
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Megakadt a szemem ma egy MediaMarkt szórólapon, melyben Samsung W100as fényképezőgép 30e Ft-ba kerül.
Ennyi pénzért általában sokkal kisebb gépek szoktak lenni...Mennyire éri meg ez a Samu gép általános felhasználásra? (esküvő/vakációk fotózása)
Olvastam egy tesztet róla, mely alapján nagyon éles képeket készít még max zoomnál is.Ilyen árban - 33e - még Canon SX150 van.
Melyiket éri meg megvenni?
Köszi!
Üdv,
Tamás -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Egyik kedves kolleganomet szeretnem meglepni egy olcso, atlagos tudasu csajos! (pink etc.) fenykepezogeppel. Ajanljatok nekem markat/tipust 15K-ig. (nagyon max szallitassal 20K)
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Zozzer888
addikt
válasz #04230330 #41567 üzenetére
A harmadik elejét olvasd el...A MILC jobban megoldja helyetted,mint egy dslr tenné.Egész egyszerűen a dslr nem arra való hogy automatán használd.
Am tényleg nincs nagy difi, jó nagy dög ez az Sx50ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
törölt tag
válasz Zozzer888 #41562 üzenetére
Aki jobb bridge gépet nézeget, gondolom érdekli a fotózás. És ha már érdekli, és ennyi pénzt szán rá, akkor bridge gépet ne vegyen, mert 1 hónap alatt kitanulja, ha szorgalmas. Mitől egyszerűbb egy milc használata mint egy belépő dslr? Szerintem nem felhasználóbarátabb egy MILC, max kisebb könnyebb, dizájnosabb.
-
Cha-b
senior tag
köszi emésztjük a dolgot egyenlőre, kompakt gépet szeretne az tuti.
CSAKAKISPEST!!!!
-
-
törölt tag
Lényeges különbséget nem fog látni egy kezdő. Aki meg pixeleket kukkol, az ne vegyen bridge gépet.
A Hx200 videó részét jobban mondják ebben a kategóriában, ha ez számára fontos.Alapvetően szerintem azon kéne elgondolkodnia, hogy akar-e DSLR árat fizetni egy kompaktért ?
Mert ez egy nagy házba zárt kompakt gép. Kicsi nagyobb zoommal. Ellenben állandóan kétkezes gép, mindig kell hozzá a nagyobb táska..
[ Szerkesztve ]
-
loosht
senior tag
válasz #04230330 #41554 üzenetére
Az nem baj, ha picit nagyobb, az nem zavar. Az már jobban zavar, hogy extreme digitalnál az adatlapon az szerepel, hogy
- Rekesz-elõválasztás: nincs
- Zársebesség-előválasztás: nincsElőtte meg a leírásban:
Bontakoztassa ki kreativitását a Teljesen kézi üzemmódban, ahol a fényképezőgép záridejét és rekeszét manuálisan állíthatja.
Most akkor melyik az igaz?
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne fényképezőt venni, de mivel nem nagyon értünk a témához ezért szeretném kikérni a véleményeteket. Ők lennének az alternatívák:
Canon Powershot SX50HS
Nikon Coolpix P520
Panasonic Lumix Dmc-Fz200
Sony Cyber-shot Dsc-Hx200vEzek közül melyik lenne a legjobb választás minőségben illetve ár-érték arányban? Esetleg ha ebben az árkategóriában lenne jobb jelöltetek akkor új típusokat is szivesen fogadunk.
A válaszokat előre is köszi!
CSAKAKISPEST!!!!
-
loosht
senior tag
Sziasztok!
Olyat gépet keresek, ahol a fényképezőgép fókuszát, záridejét és rekeszét tudom manuálisan állítani. Az SX150-et néztem ki. Elvileg a leírás alapján tudja ezeket. Jó választás lenne?
-
kp78
addikt
válasz tothjozsef #41548 üzenetére
Nekem azt magyarázhatná meg vki, hogy miért nem lehet egy olyan érzékelőt rakni az SX50-be is, mint az S110-be?
Drágább is, komolyabb is, és mégis toporognak ennél a méretnél már mióta.Ilyen nagyobb zoomátfogásúak közül szeretnék vmit, de egyszerűen nem tudom milyen/melyik legyen
Nem feltétlen 50x, de 30x azért jó lenne.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
horn3t
tag
Utolsó kérdésem és most már dönteni fogok.
Samsung WB750, Nikon coolpix L610, vagy Canon Power shot SX240, Canon SX160?
Ha valakinek van tapasztalata, vagy véleménye, kérem ossza meg velem.
A Samsung 54 ezer ft. Azt csak akkor venném, ha agyonveri a többitKöszönöm előre is, ha valaki segít a döntésben
ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
kosturica
őstag
Válaszolna valaki erre ?
Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey
-
törölt tag
válasz mazsi70 #41541 üzenetére
Mindent lightroom 4.4 el csinálgatok. ímmel ámmal Köszönöm
Itt csináltam pár képet vihar után, de eszméletlen ideges voltam, mikor hazajöttem, és akkor vettem észre hogy az eső után az autók televerték vízpárával a lencsét, és olyan szemcsés mintha homokozóból vettem volna ki az obit.
Több HDR-t is akartam csinálna akkor, de egymásra rakva a rétegeket tiszta mákostészta lett, törlés, tampon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spiky03 #41539 üzenetére
Lightroom.
Igazából ha összefoglalom, az eddigi összes képem arról szól, hogy valami új funkciót kipróbáltam benne Akár az is új volt nekem, hogy színeztem, vagy átmenetes szűrő, vagy szelektív szinezés, vagy most a túlzott clarity. Igazából 1500-2000 expo az egész fényképezős karrierem.
-
törölt tag
válasz tothjozsef #41536 üzenetére
Pana Lx 5
-
Alex91
félisten
válasz tothjozsef #41536 üzenetére
Olympus xz-1, xz-2, xz-10
Nikon p330
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
tothjozsef
aktív tag
Kicsi kompakt gépet keresek a tükörreflexes mellé (ez legalább mindig nálam tudna lenni). Canon S100/S110-et néztem, van ennek jó alternatívája? 120-130-nál nem költenék rá többet semmiképpen.
-
kosturica
őstag
Sziasztok!
A 3 gép közül melyik a legjobb, illetve van-e ebben a kategóriában jobb?
1. Panasonic Lumix DMC-FS40
2. Nikon Coolpix S3000
3. Olympus VR-340Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Timelapse fotózásra keresek használt gépet.
Van egy Sony R1 Bridge gépem, de döglődik, e helyett keresek valamit.
Egy használt most 50.000 Ft környékén van, de ennyit most nem szánnék rá, ha esetleg van hasonló tudású de olcsóbb gép.Ha lehet minél nagyobb legyen az érzékelője, és minél jobb a képminőség.
Vagy legyen rajta távkioldónak bemenet, vagy lehessen időzíteni minimum 2-3s időközzel.
Miniumum 28mm legyen a kezdő, de ha 24 az se gond Tele része lényegtelen.Kb ennyi a lényeg, de előnyös még ha sokáig bírja az akku (pl sony R1 4 órát), van kihajtható lcd-je, esetleg lehet rá szűrőt tenni.
Van ezekre a paraméterekre valami best buy modell?
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
horn3t
tag
válasz Zozzer888 #41532 üzenetére
Na most egy kicsit jobban szétnéztem a kompaktok között, mert volt egy kis szabad időm.
Ezek vannak most versenyben.
Canon sx220
Nikon coolpixL610
Canon Ixus132 ( nagyon ajnálgatta egyik ismerősöm, mert olcsó és sztem kurva jó)
Sony DSC-H90
Canon PowerShot SX160
Canon SX240
Samsung WB150
Samsung wb750(ezt már sehol nem látom hogy árulnák, és így az árával sem vagyok tisztában)http://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/fn:termekek-osszehasonlitasa:nikon-coolpix-l610-p111738822,canon-ixus-132-p145533955,sony-cyber-shot-dsc-h90-p83972932,canon-powershot-sx160-p113261465,canon-powershot-sx240-hs-p76694156,canon-powershot-sx220-hs-p46081568,samsung-wb150f-p78815748/
sx220nál talán azt sajnálom, hogy sokan írták, hogy az automata módja nem a legjobb. bár láttam a képeket.
ezek közül abszolúte az sx220 a nyerő? ha esetleg azt kivenném, akkor melyiket vennétek?netről már nem akarok rendelni, mert jövő héten elutazok, és ha valami gigszer van, nem akarok gép nélkül maradni....
itt Szolnokon meg olyan szar a helyzet fényképezőgép vásárlás tekintetében....ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
horn3t
tag
válasz Zozzer888 #41526 üzenetére
értem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Lehet hogy azt a Nikon SX220-at beújítom magamnak.
Mivel azt mondjátok, hogy a bridge meg a kompakt között lényegében hatalmas különbség nincs, így inkább egy kisebb könnyebb gép mellett döntök.
Nem lesz kedvem egész nap a mostani európai túrámon egy közel fél kilós gépet hurcolni....Remélem az jó választás lesz.
esetleg ha valaki tud egy kicsit erről a gépről mesélni, azt megköszönöm.
ELADÓ-->Intel Core Duo E2160,Asus P5b, 2GB Kingmax DDR2 , Gigabyte 7300gt, 300 GB Samsung, 19' Hans-G
-
-
Zozzer888
addikt
válasz Gedeon31 #41528 üzenetére
Igen.
FujiFilm S2950HD, 18x os zoomnál már nem volt egyenes vonal...12x-es zoomig kb még használható volt úgy ahogy.A zoom érték nincs ott, de pályás képek kb 7 és 12x-es zoom között készültek
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
anonimus25
tag
sziasztok.tudnátok ajánlani valami kompakt gépet 30-40k-ért?nem vagyok profi fotos .előre is köszi
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
-
horn3t
tag
válasz Benőke #41491 üzenetére
Köszi a helpet.
Mennyi különbség van egy kb 30-40 ezer forintos kompakt, és bridge között?
Jól gondolom, hogy a bridge szebb képeket csinál, a kompakt meg automatább? Egyszerűbb vele gyors képeket cisnálni?Nagya21: köszi a helpet. nem rossz kis gép...
-
commanDOS
senior tag
válasz Gedeon31 #41523 üzenetére
Adatai és ára alapján ez jó kis gép lehet, csak arra vigyázz, hogy ez nem tud 50p-ben felvenni hiába írják.
A sony weboldalán egyértelműen 1920x1080 50i van megjelölve. A WX50 viszont már tudja, kb 5db ezressel drágábban. Az viszont zoom-ban gyengébb.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
Benőke
őstag
Ma találtam ezt a fotómasinát.
Ha valaki netán keresne egy gépet ezt mindenképpen fontolja meg.
-
spiky03
veterán
válasz #04230330 #41515 üzenetére
Köszi én is gondoltam rá, hogy az ebay-ről lehet, hogy olcsóbban megtudom venni.
A telefonba is onnan vettem 2 gigásat.@ Nagya21
Köszi neked is, az nem is rossz ár érte.
Annyit még adnék is érte.Ez akkor jó lehet? Erre gondoltál ugye?
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
Milyen és mekkora memóriakártyát ajánlotok a Canon SX150-hez?
Jelenleg egy 2 GB-os van, de úgy érzem az kevés lesz.
Ilyen jó lehet?Amúgy tetszik a gép. Ma ismerkedtem vele. Reggel beletettem a hozzá kapott 2 db Panasonic ceruzaelemet, állítgattam, lőttem kb 5 képet, majd este tovább próbálgattam. Csináltam kb 10 képet vakuval, meg próbálgatttam a beállításokat, és annyi. Le is merült.
Remélem az Eneleoop-ok tovább bírják majd.[ Szerkesztve ]
-
Krisszer
aktív tag
Mi a véleményetek a Samsung WB200F-ről?
- küldve az Atari Portfoliomról
-
törölt tag
-
tome.jr
addikt
válasz #04230330 #41505 üzenetére
Köszi az infót. Valószínű az lesz, hogy egymás mellett tesztel majd egy telefont és egy 20k körüli kompaktot, utóbbit majd én szerzek neki kölcsönbe.
Még annyi, hogy ha alapvetően elégedett volna a kompakttal, akkor ebben az ársávban melyik lenne ajánlott? Ami lényeges szempont az usb csatlakozó és a gyári csomagban lévő tölthető Li akku. Esetleg Fuji FinePix JX370?
[ Szerkesztve ]
-
commanDOS
senior tag
válasz #04230330 #41507 üzenetére
Canon WP-DC42 vízálló tok ehhez a géphez 60e-től felfele kapható,
ami elég borsos egy polikarbonát héjért..
Ennyi pénzért már simán vennék egy külön vízálló gépet, ami csak erre jó. Méretre meg mindegy, hogy egy gépet és egy nagy tokot, vagy két gépet viszel magaddal nyaralásra.Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A Canon PowerShot SX220 HS mellé szeretnék egy vízálló fényképezőgépet venni, vízalatti fényképek és videók készítésére (tengerben, tengerparton).
A költségvetés alapján (max.70ezer HUF) az alábbi készülékeket néztem ki:
- Olympus Tough TG-620
- Olympus Tough TG-630
- Panasonic Lumix DMC-FT4
- Panasonic Lumix DMC-FT20
- Panasonic Lumix DMC-FT25
Elolvastam az interneten található teszteket is, de nem tudok dönteni melyik legyen.
Köszönettel, Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
törölt tag
válasz tome.jr #41503 üzenetére
Kültérben sokkal jobbak, de én azt tapasztalom hogy beltérben gyenge fény mellett erősen elvéreznek az olcsó kompaktot. Nem azt mondom hogy egy jobb telefon jobb képet csinál egy sötét konyhában, de talán ezt is lehet tesztelni. Csak van valakinek olcsó gépe a környezetében, kérje kölcsön, próbálja ki mit tud kihozni és az számára elég e. Tegye meg ezt egy jobb telefonnal is, ami esetleg van is kéznél.
De nem is kell többet várni a kompaktoktól, ezek ilyenek. Arra jó, ha sétálsz valahol nappal, akkor előveszed és dokumentálsz.De egy panel lakás belülről minőségire fotózni, azzal közel lehetetlen
Munkára, vállalkozáshoz nem szabad ilyeneket használni. Én nem tenném, de várd meg esetleg más véleményét is.
-
spiky03
veterán
válasz scarabaeus #41502 üzenetére
Tudom, hogy én voltam a béna.
Amúgy bent az irodában reggeli körülmények között volt.
Minden automatán volt. De majd ismét kiismerem a gépet és akkor nem lesz baj.
Az A720-nál is sokat fotóztam a Manualis beállításokon, igyekeztem én állítani mindent. Elolvastam pár könyvet, hogy mit hogyan kell beállítani, ha milyen képet szeretnék.Úgyhogy még elsőre nem írom le a gép tudását, és minőségét.
-
scarabaeus
őstag
válasz spiky03 #41501 üzenetére
"Most csináltam vele két full zoom-os képet, és nem lettek élesek, teljesen homály lett mind a két kép"
Igen, tehát ekv. 336 mm-en. A homály bemozdulás, fókuszálatlanság, zajszűrés okozta homály? A hozzá tartozó záridő mennyi volt, ha visszanézed a kép információit? A stabilizátorral mi volt a helyzet? Milyenek voltak a körülmények? Jogosan várhattad el azok között a körülmények között az éles képet?Quoth the Raven "Nevermore."
-
spiky03
veterán
Nah tegnap megvettem az SA150-et.
Még majd csak ma fogok vele ismerkedni.
Kicsit más, mint az A720, mármint a gombokban, így azokat szokni kell.Most csináltam vele két full zoom-os képet, és nem lettek élesek, teljesen homály lett mind a két kép.
Jó biztos én voltam a béna. Mert csak zoom, és katt. De majd tesztelem rendesen.Jah és tényleg kell vennem még hozzá legalább egy 16 GB kártyát, mert a 2 Db-ra nem nagyon tudok majd videót rögzíteni. Csináltam egy 3 mp-es és az 10 Mega már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Nikkor Z 24-70mm f/4 S új állapotban
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest