- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz spiky03 #41470 üzenetére
Párszor már írtam dolgokat.
pontos adatok: [link]
Ennyi pénzért jó gép. Az igazán jókat meg kell fizetni. +100k
Kicsit nagy a többihez képest.Kültéren teljesen vállalható képek készülnek. Beltérben gépészkedni kell ehhez. Lásd előbbi hsz -em.
Videója sem hiper szuper de teljesen vállalható.
Max videó méret 4Gb. HD mellett ez 29 perc. Lásd leírás.Akku teljesen jó amit írtál hozza a gyári értékeket normál használatban a 330 kép teljesen helytálló.
Szerintem többet is bírnak kicsivel. 2500-2700 akkukal meg még többet bírnának.Egy Sandisk SD -t vettem hozzá 16Gb -al. 10 nap intenzív fotózással videózással a kártya felének megtöltésére volt elég. Holnapra kereshetek 1-2 fotót ha kell. Semmi extra nem lesz rajtuk, átlagos képminőség (messze jobb mint egy telefonos kamera... )
Asszony szereti nagyon... Mert nem kicsi, meg lehet fogni, elég nagy a kijelző (bár gagyi a felbontása), és piros, mert ugye ez is szempont volt.
Annyira meg még is kicsi, hogy táskában lapulhat, szemben egy ultrazoom -al. -
scarabaeus
őstag
válasz spiky03 #41501 üzenetére
"Most csináltam vele két full zoom-os képet, és nem lettek élesek, teljesen homály lett mind a két kép"
Igen, tehát ekv. 336 mm-en. A homály bemozdulás, fókuszálatlanság, zajszűrés okozta homály? A hozzá tartozó záridő mennyi volt, ha visszanézed a kép információit? A stabilizátorral mi volt a helyzet? Milyenek voltak a körülmények? Jogosan várhattad el azok között a körülmények között az éles képet?Quoth the Raven "Nevermore."
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz spiky03 #41539 üzenetére
Lightroom.
Igazából ha összefoglalom, az eddigi összes képem arról szól, hogy valami új funkciót kipróbáltam benne Akár az is új volt nekem, hogy színeztem, vagy átmenetes szűrő, vagy szelektív szinezés, vagy most a túlzott clarity. Igazából 1500-2000 expo az egész fényképezős karrierem.
-
Benőke
őstag
válasz spiky03 #42066 üzenetére
16Gb -os kártyára több int 1 órányi 720p videó fér. Szóval elég lesz ha nem videó kamerának használod. Fotóból pedig több mint 3k fér rá max minőségben ha pedig 16:9 -ben fotózol 5k környéke szóval elég lesz. Nekem is 16Gb -os van 1/4 még üres, pedig van rajta fotó és videó is gazdagon
Egyébként max minőségben azért érdemes használni, mert abból még lehet levenni, de a 7M ból nem lehet 14 -et csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz spiky03 #42296 üzenetére
Tegyél a lencse elé közvetlen egy fekete dolgot és csinálj képet.
Azzal könnyen kiszűrhető a pixel hiba.
Amúgy a hs 20 as gépen nekem is van pixel hiba a kijelzőn de nem javítják mert nem éri el azt a szintet aminél javítják.
Annyi ,hogy képen nem látszik csak az lcd kijelzőn[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #42306 üzenetére
Nah, ma bevittem a gépet az MM-be és elküldtek a márkaszervizbe, mert mondták, hogy így gyorsabb, nincs benne az, hogy ők futározzák meg ilyenek. Szerencsére javítják, azt mondták 1-1,5 hét és kész lesz.
Remélem jövő hétvégére már meg is lesz.Ha vissza kapok, hogy tudom letesztelni, hogy jó lett-e?
Elég csak egy fekete képet lefényképezni, vagy azért nem árt többféle színnel is?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Laslow
senior tag
válasz spiky03 #42308 üzenetére
Szerintem nem elég fekete képpel letesztelni, min. egy fehér képpel (papírlap) is le kellene (hogy lásd, ha valamelyik képpont folyamatosan feketét mutatna). Az esetleges színes subpixel-hibák is észrevehetőek ennyiből.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
nagyúr
válasz spiky03 #42716 üzenetére
"Nah de megvan már, hogy milyen gépet fogok egyszer venni ha nyerek a lottón, egy EOS 60D-t.
Az jó képeket csinált sötétben is."Feltéve, ha fényerős obival használod. Az meg nem két fillér. Lófütyit nem ér az alapgép, ha az obipark nem megfelelő. Kitoboval nem fogsz jó képeket csinálni sötétben azzal sem. (Nyilván a szenzor mérete sem elhanyagolható szempont, és így tovább.)
Más, másnak is: De hogy ontopic is legyek, most vettem egy Panasonic LX7-et. Na ez egy 140 ezres kompakt, de ezt is csak a szuper fényerős optikája menti meg attól, hogy belesüllyedjen a kompaktok általánosan szar képminőségébe. Tehát az van, hogy ez 140 ezerért is csak relatíve, a többi kompakthoz képest tud k@rvajó lenni, ásatások során előkerült Canon 350D-m, egy 50/1.4 es optikával simán lealázza, pedig az a kombó most kevesebbet ér, mint az LX7. (Tudom, teljesen más a funkció, felhasználási terület, méret, célközönség, de most kizárólag a képminőségről beszélek.)
Egyébként roppant intelligens kis gép, de nagyon visszafogott zoommal és felbontással, ez a relatíve jó képminőség ára. Optikai zoom 3,8x-os, és 10 megapixel. Viszont ebben a korlátos tartományban tényleg kitűnő eredményt ér el, a maga f/1,4 - f/2,3 Leica optikájával. Tényleg nagyon jó képeket készítek vele félhomályos beltérben is, ráadásul kicsi, mindenhová könnyűszerrel vihetem, a HD videója is "megfelelő" minőségű, és nem jövök zavarba ha szürkül az est, és nem szeretném vakuval szétégetni vagy ronda árnyékokkal szétrombolni a fontos pillanatokat. De ennek a relatíve jó képminőségnek és sokoldalú funkcióknak megkérik az árát, ezzel tisztában kell lenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Sorozatok
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik