Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandesz18
tag
Sziasztok! Van egy Lumix Fz150-em! Mekkora különbség van a gépem illetve egy belépőszintű tükrös gép között képminőségileg?
-
rudeee
senior tag
Erre esetleg tudtok javasolni valamit?
Köszi! -
Mhamster
tag
-
ACE-
addikt
válasz junior11 #41988 üzenetére
Valami folt lett a ccd-n, aztán szerviz után ismét, akkor már az egész optikát cserélték, de valószínű szarul szerelték össze, és zoom közben valami zorgott benne, ugyhogy ez már a 3.szerviz volt és cserélték.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Mhamster
tag
HX50 bruttál lassú, főleg telezoomon. Sajnos, pedig jó gép lenne. Ott van inkább Canon SX50, ha hasonlót keresel, de ebben az árkategóriában én egyértelműen a Canon G15 és az Olympus XZ-2 között döntenék, sokkal, de sokkal jobbak mint mostanában bármelyik kompakt (kivéve talán Panasonic LX7, de nekem az előző kettő jobban tetszett).
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
polgcsabi
aktív tag
ERRŐL mi a véleményetek? Van valami jobb hasonló árkategóriába?
-
ACE-
addikt
Skacok, megkrepált a Sony HX20V-m, ezért visszaadják az árát, úgyhogy most olyan 125ezer keretem van fényképezőre, de compact-ot szeretnék. Mit ajánlanátok? HX50 megéri az árát?
-
-
Gedeon31
addikt
Jó árban adják most
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Három gépet szemeltem ki, haveromnak segítenék gépet választani, én ezt a kategóriát nem ismerem, szóval a három gépezet:
Canon SX20
Fuji S4000
Nikon L310Nekem a canon tetszik a legjobban, jó fényérzékenység, kihajtható kijelző, külső vaku fogadása, csak kicsit már koros, így nem tudom mennyire elavult...S a nikon sem egy rossz gép. A fuji meg azért lenne jó, mert azt bontatlanul megtudná szerezni, a nikonra van még több mint egy év gari. Mindegyik használt lenne. Max 35k a keret, ha lenne más javaslat. Köszi
-
rolipenta
csendes tag
Sziasztok,
abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy 50 ezerig milyen új gépet ajánlanátok ha kompakt és milyet ha bridge gép lenne a cél? Olyat szeretnék, amiben lehetőleg sok mindent lehet manuálisan állítani. Én a fuji s4300-at néztem ki ebből a szempontból, viszont megbízhatóság és minőség szempontjából nem sokat tudok róla.
Köszi előre is -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem két Bridge gépet amik idén jelentek meg, de sajnos nem sok információt és tapasztalatot találtam róla.
A két modell:
Panasonic Lumix DMC-LZ30
Samsung WB2100
Van esetleg valakinek ezekkel a gépekkel tapasztalata, illetve a kettő közül melyiket ajánlanátok leginkább?
Árban a két modell kicsit eltér egymástól ezért a tudásuk is egy picit különböző, de mindkettő tud manuális módot ami számomra fontos.
Drágább gép sajnos nem jöhet szóba.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dobost
senior tag
válasz draco31 #41964 üzenetére
Köszi, egy kicsit parázok az akksistól, mert ceruza elemet akárhol találok, ha lemerülne...
Ma reggel próbáltam életet lehelni a régi PowerShot A580asomba, de úgy látszik halott. (új elemeknél is villog, hogy lemerült... igazából jó pár éves, megszolgálta az árát...)Nincs már hátra, mint a mai napon találni valahol egy gépet, mert hétvégén esküvő.
Ceruza akksis gépre pályáznék, aminek szép képe van és gyors.Mit ajánlanátok 35ig?
Canonc SX150 esetleg? -
Mr.Rain
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy készüléket vásárolni. Abszolút hobbi felhasználásra,nyaralások,családi események megörökítésére.
Olvasgattam itt a fórumot,de nem igazán jutottam előre.
néhány infó:
-keret: 15-20 000 HUF
-memória: tulajdonképpen mind1,mert úgyis mindig egyből felmegy minden szgépre,de minimum 4GB legyen azért hozzá
-megapixelben nem tudom,mi kapható ennyiért. A legjobb minőséget szeretném,ami ebből a szűkös keretből kihozható.
-jó lenne ha vmi egyszerű tok is beleférne ebbe a keretbeNagyjából ennyi. Remélem tudtok segíteni!
üdv.
"Nincs megállás"
-
Mhamster
tag
válasz Falcon C. #41970 üzenetére
Ennyiért, ilyet nem kapsz.
SX150 lenne a legideálisabb, de a fókusza annak sem villám, Aminek igen (legalábbis kompaktokhoz képest), az mondjuk az Olympus E-PM1, de az legjobb esetben is 80ezer.A rohangáló gyerekek fotózása meg minden, csak nem átlagos felhasználás, vagy ha annak is neveznénk, nem átlagos fényképező kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
-
kp78
addikt
A Canon + a Fuji árát kicsit keveslem Hol kapni ennyiért normális garival ezeket?
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kokr
tag
Sziasztok!
Az alábbi gépek közül melyiknek a legjobb az ár-érték aránya?
Nikon P510 kb 85e
Canon SX50HS kb 110-120e
Fuji HS50EXR kb 120-125e
Pana FZ200 kb 140e -
draco31
veterán
Hello!
Mi a véleményetek a Panasonic Lumix DMC-LZ20-ról? Ilyen tudású gépet keres a barátom, és nagyjából ennyi is lenne rá a keret. Tesztet nem találtam róla.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Milyen kompakt, kicsi fényképezőgépet érdemes venni mostanában max 30-35e Forintig?
Korábban nézegettem a Samu WB100ast, de az nehéz és bunkó nagy.Nikon S3500 és Canon 150 IS gépekkel szemezek jelenleg.
Nikon előnye, hogy nagyobb a felbontása, viszont csak 7Xes optikai zoom-ot tud szemben a canon 12Xesével.
Mennyire kell félni az akksis (nem ceruza elemes) gépektől?
A nikon pont emiatt kicsike és egy farzsebben is elfér akár meg azért egy nikon egy nikon, na...Köszi!
Üdv,
Tamás -
oldsaman
tag
Olympus az eléggé zöldül
Buga Jakab 0631-316-46-56
-
GIhe
tag
Kérdésem :
Fuji bridege gépeknek mennyire gyakori " seria " hibája, hogy az elemtartó fedél letörik ? -
McBJani
tag
Sziasztok!
Van egy Canon SX220-as fényképezőm és érdeklődni szeretnék, hogy az akku fedelén lévő, fekete csúszásgátlónak mozognia kellene-e?
Itt egy netes kép róla:
http://www.cameraspareparts.co.uk/ekmps/shops/eurohitech/images/genuine-battery-door-cover-for-canon-powershot-sx220-hs-camera-2934-p.pngAz enyém nem mozog, ki is nyílik és vissza is záródik, ahogy kell, de legutóbb csúszott az ujjam és annyira megnyomtam, hogy azt hittem eltört
De szerencsére nem lett baja
Legyen szíves válaszoljon akinek van vagy ismeri a gépet.
Köszönöm szépen!
Üdv.:Jani -
nemeth989
senior tag
Sziasztok!
Fényképezőgép vásárlásnál tartok, van pár kiszemeltem és szeretném a véleményeteket, ezeket ajánlották nekem. Igazság szerint egyálltalán nem értek hozzá, teljesen amatőr vagyok, fontos lenne, hogy szép képeket lehessen vele csinálni. A kiszemeltek: Olympus SH-21 , Canon PowerShot SX150 IS.
Esetleg van valami alternatívája ezeknek a gépeknek? Ami jobb vétel lenne?
Válaszotokat előre is köszönöm.RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
ACE-
addikt
válasz #04230330 #41949 üzenetére
Dehogy kérhetek, ezt rosszul tudod, csak akkor kérhetek ha az nem jár az eladó részéről jelentős hátránnyal. És egy jelentéktelen hiba (esetemben porszem) miatt nem kérhetek cserét, mert azért valljuk be ez nem akkora hiba. Persze esetemben javítás után ismét ugyanaz lett a hibája. Az az érdekes, hogy bevittem ma, és a srác látja, hogy volt egyszer szervizben náluk 2 hete, de nem látja hogy mi lett rajta kicserélve... majd mire most kész lesz azt mondja utánanéz... Mondom faxa...
-
ACE-
addikt
válasz #04230330 #41946 üzenetére
Én értem, csak amit bemásoltál abban nincs ilyen, hogy 1-szer javíthatják vagy kétszer. Írtam ismét a Sony-nak, azt válaszolták, hogy még ezt az egy szervizt ki kell lőni, és ha még egyszer elromlik, akkor tényleg kicserélik.
-
skulll
tag
Sziasztok!
A közeljövőben elvileg 2 hónapig az USA-ban fogok dolgozni, és arra gondoltam, hogy ha elmegyek kirándulni, vagy várost nézni, akkor milyen jó lenne fényképezgetni, komolyabb készülékkel is, mint egy iPhone. Ezért szeretnék venni egy fényképezőgépet.
Sajnos nem nagyon értek ezekhez, ezért is fordulok ehhez a közösséghez, mert tudom, hogy itt nagyobb szakmai tudással rendelkeznek, mint egy marktban.
Az árkategória, amiben gondolkodok 35-40k, tehát nem egy profi gépet szeretnék. Amire kell: tájkép, városi képek, makró, életképek.Előre is köszönök minden választ!
-
törölt tag
Te eddig betartottad a sorrendet, jó fej voltál és nem a kicserélést kérdet egyből, hanem kijavíthatták a hibát. Ez nem sikerült. Innentől:
1: zsír új gép zsír új garival, 2: vételár vissza.Ha nem tetszik nekik:
1: panaszkönyv, 2: békéltetőtestületi panasz.Nyomtasd ki a linket amit küldtem, emeld ki a szövegből az idevágó részeket, vidd magaddal, tedd eléjük, és cáfolják meg ha tudják.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz #04230330 #41944 üzenetére
A hivatalos Sony support azt mondta, vigyem be újra, és ha akkor sem javul meg akkor értesítsem őket... csak mi a garancia arra hogy még garis időn belül jön ki rajta újra, vagy csak utána, és akkor meg már széttárják a kezüket és mondják hogy bocsi. A Canon ilyen szempontból rugalmasabb volt...
-
törölt tag
Az már különös kényelmetlenség számodra. Nem azért vettél egy gépet hogy hetente járjál vissza vele. Nem ez a rendeltetés szerű használata.
De ha ezen az állásponton vannak hogy nem cserélnek, kérheted vissza a vételárat.http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/szavatossag
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz #04230330 #41942 üzenetére
Namost itt a kérdés mi az az aránytalan többletköltség? Mert ha mondjuk kitisztítják megint, és megint jó lesz egy hétig, és a tisztítás pl. 1000 Ft, akkor ahhoz képest cserekor a 60-70ezer Ft-os új fényképező többletköltség...
-
törölt tag
Az első lépcsőben kérhetjük a termék kijavítását vagy kicserélését amelyek közül – főszabály szerint – választhatunk. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne az eladónak. Csere esetén csakis olyan terméket vagyunk kötelesek elfogadni, amely adottságai tulajdonságai tekintetében a korábbival azonos.
Árleszállításra és az elállásra (amelyek közül szintén választhatunk) akkor van lehetőségünk, ha a kijavításra vagy kicserélésre – a lehetetlenség vagy az aránytalanság miatt – nem volt jogunk, vagy azt az eladó nem vállalta vagy nem végezte el megfelelő határidőn belül, a számukra okozott jelentős kényelmetlenség nélkül.
Tehát igen
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Nekem most sajna a fél éves Sony HX20V-mmel 2 héten belül kétszer jött elő az alábbi probléma. Valamilyen szemcse kerül a lencsesorba, vagy a CCD-re, fingom nincs. Először visszavittem szervizbe, azt mondták kicserélték az optikát, de most kb. 1 hét elteltével ugyanaz... Attól tartok ki sem cserélték az optikát, csak ráfogták, és csak kifújták vagy kitisztították, vagy egyszerűen lerázták a szöszt. Lehet ilyenre valamit panaszolni? Vagy kérni hogy cseréljék az egész gépet mert nincs kedvem hetente szervizbe hordani? Az is furcsa hogy az átvételről kapott papírt visszaadtam, és nem adtak semmi papírt a javításról...
Íme a hiba:Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
mdani01
aktív tag
Sziasztok!
Fujifilm Finepix S3200-ről szeretnék váltani egy hasonló tudású gépre. Elsősorban vasútfotózásra ill. természet fotózásra lenne használva. Sajnos még DSLR-re nem nagyon van keret, de szeretnék egy megbízható, valóban szép képeket készítő gépet.
Köszönöm a segítséget.
iPhone 15
-
Nordik
őstag
Tudtok ajánlani nekem kb. 20-30k között valami használható kompakt fényképezőt? Tudom kevés rá ez a pénz, de nekem nem kell több, szóval a legjobb ár/érték arányút keresem minél olcsóbban.
-
Falcon C.
aktív tag
Tiszteletem!
Volna ~35ezer pénzem jó magyar forintban, s jó lenne egy fényképezőgépet venni, de abszolút nem értek a témához.
Elmondom mire kéne: gyerekek fotózása (gyors mozgás), tájképek, makró és élvezhető minőségű és hosszúságú videók. Így belegondolva, talán ezt nevezhetnénk átlagos felhasználásnak.
Elég nagy kezem van, így nem baj, ha kicsit méretesebb és mivel szemüveges vagyok, az se gond, ha nincs olyan kis áttekintő ablak rajta (nem tudom mi a hivatalos neve). Van itthon néhány SD kártya és több AA-s akkumulátor is.
Csak azért említem, mert a régi Canon-nal is ilyeneket használtunk. Elégedettek voltunk vele, de mostanra lelassult (~10 másodperc egy kép) és egyre homályosabb fotókat készít, a videós része meg botrányos volt már eredetileg is, bár akkor ez nem volt fontos.
Olvasgattam az itteni bejegyzéseket, tetszik az LZ20-as, mert elég nagy, de nem csak ez alapján akarok dönteni. Ezért és ehhez kérem a segítségeteket. Köszönöm!
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
vbonny
csendes tag
válasz Nagya21 #41902 üzenetére
Igen letöltve is ez látszik a "fényképet" csatoltam be. Ha ccd hiba gondolom nem nagyon éri meg javíttatni. Ha cserés akkor mondjuk az olympus vr-340 milyen gép milyen képeket készít? Vagy inkább canons sx-150? Vagy valami más alternatíva ebben az árkategóriában? Szüleimnek lenne leginkább automata módban melyik a legjobb persze a kategórián belül?
-
-
-
kp78
addikt
Az Fuji HS10-em nem volt hajlandó class4-es (Kingston) kártyára fullhd videót felvenni, mert pár másodperc után kilépett.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Rico45 #41917 üzenetére
99%, hogy nem.
Vedd vissza a videó felbontását, és ha akkor nem áll le a videózás, akkor jobb kártyát kell venned.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
-
bazsika33
csendes tag
Hello, segítségeteket kérném új gép vásárlásához:
Canon SX130 ( színeivel nem nagyon voltam kibékülve ) gépen után kb. 35EFt-ig keresek pana vagy nikon fényképezőgépet.
Új gépemet is elsősorban természetfotózásra (erdők, hegyek, tavak, felhők) ill. épületek fotózására használnám.
A Nikon s3500-at néztem ki... Vagy ez visszalépés lenne az sx130-hoz képest? -
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Fényképezőgépet váltanék, a régi Fujifilm Finepix S1500-asom cserélném le.
Elvárások az új géppel kapcsolatban:
- 12 MPixel feletti felbontás,
- legalább 18-20x optikai zoom,
- jó makró (természet-fotózásra lenne),
- minimum full HD videó,
- ha lehetséges, elemről működő (de nem kizárt a gyári akkus sem),
- árhatár max. 140 eFt.Mit javasoltok?
Előre is köszönöm az ötleteket!
-
INTELligent
senior tag
válasz Rico45 #41912 üzenetére
Remélem tényleg csak ennyi, mondjuk nyilvánvaló, hogy a legidegesítőbb problémák megoldása általában valami nagyon egyszerű dolog, ami fölött természetesen mindig elsiklik az ember figyelme.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Kobe
veterán
-
GIhe
tag
Nem tudom annyi teszt van a neten ,hogy melyik legyen ....
.... ezekről kéne még valami info tapasztalat :Panasonic Lumix DMC-LZ20
Olympus SP-620 UZ
Sony Cyber-Shot DSC-H200
Canon PowerShot SX500 IS -
GIhe
tag
Erről van valakinek tapasztalata : Fujifilm FinePix S4000
Még ezeket néztem :
SONY DSC-H200[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok