- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
válasz ZeroCaptan #5420 üzenetére
Már ne haragudj meg, de minek írsz egy szakmai fórum topicjába, ha egyszerűen lesz@rod az itt kapott válaszokat...
Nyugodtan nézz körül az internet más sarkaiban is, a codegen valóban egy ipar hulladék, veszélyes mind a számítógép, mind az egyén épségére.... az hogy most még megy vele a géped nem változtat az említett márka által képviselt "minőségen".....(#5422) petya75 : Én saját tapasztalat alapján csak ajánlani tudom a Corsair 550VX-et, bár ahogy néztem az általad írt árakat, a 650TX lesz a te befutód
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Petzval #10893 üzenetére
Ha sikerülne felfogni azokat a kifejezéseket, hogy "alul méretezett alkatrészek", "névleges teljesítménnyel köszönőviszonyban sem álló valós teljesítmény" és "nuku védelem", akkor talán azt is megértenéd, hogy a Codegány igen is egy ipari hulladék, természetesen az 1.0-ás user nem így látja, mert az egészből csak annyit fog fel, hogy "még megy a gép". Hát nagy karrier, hogy még nem égett le a táp, ha a névleges terhelésének kb a negyedét kapja....
-
Pug
veterán
válasz CaNNa3IS #12446 üzenetére
Ez már ezerszer ki lett tárgyalva, anno volt belőle egy hibás széria, döglődő ventivel. Nem ezen szériából származó darabok (már több éve kifutottak) hangjával deka gond sincsen, full loadon sem (saját tapasztalat) Szóval maradjunk annyiban, hogy a kijelentésed nem helytálló
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Kezdő vagyok #12455 üzenetére
mondjuk lehet nem lenne rossz, ha kitöltenéd az adatlapodat, akkor könnyebben tudnánk neked válaszolni majd a jövőben hasonló kérdések esetén
-
Pug
veterán
válasz Reibek #12532 üzenetére
Nem tudom, hogy ebben a CM-ben milyen bél van, de ahogy az árakat nézem, egy szinten mozog a TX650-essel, ami egy hangyányit erősebb, én most erre szavaznék, mondjuk ahogy nézem a cpu-d is meg van rángatva egy kicsit, szóval nem vagy a tuning ellen, ha mindenképpen CF-ben gondolkodsz a jövőben, akkor lehet hogy 750-es alá nem igazán kéne adni. Természetesen a TX650-es is elvinné az I7-ed és az 5870 CF-et, csak hát a későbbiekben nem lenne nagyon lehetőséged nagyobb étvágyú CF-re váltanod, természetesen, ha a CF csak ötltelés szintjén van meg, vagy az 5870-eseknél nem igazán tervezel a későbbiek során sem "éhesebb" vga-kat, akkor best choice a TX650-es. Természetesen, ha korrekt bele van a CM-nek és a hang/hűtés is ok, akkor az is jó választás (de ezt hamarosan megmondja valaki, aki tudja, hogy pontosan mi lapul benne)
Szerk: tessék, itt is van egy eladó darab
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz vzsryl #13079 üzenetére
Én azért nem kötnék CF-t egy olyan kártyából 576 wattra, amik ketten akár (tudom, hogy ez csak Furmark, de pl SCII is képes volt hasonló terhelésre) 500 watt felett is ehetnek
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Petzval #14179 üzenetére
Az csak egy dolog, hogy egy elektrotechnikai biztonsági szempontoknak egyzerűen (nem csak a névleges teljesítmény leadásának kényszerítése mellett, hanem alatta lévő terhelési szint esetén is) nem megfelelő tápnak titulált hulladékot védelmezel mióta csak látlak itt a topicban....
Ami szánalmas, hogy ezen hülyeséged terjesztéshez még pofátlanul hazudsz is
A védelem működését nem lehet látni képen.
Azt nem, de mondjuk aki ért talán ahhoz, hogy miből is kellene a "védelmnek" állnia felépítési szinten, az egyből megmondja pár elegendően részletes kép alapján az igazságot...
Modnjuk nem értem, mit koptatom a billt, hiszen Te egy valódi troll vagy, az csak élvezet számodra, ha valaki válaszra méltatja a direkt bedobált nonszensz postjaidat
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz peti_s #14183 üzenetére
Pug, a sértegetést, és a rágalmazást ( becsületsértést ) azért nem itt kéne lefolytatni, főleg úgy, hogy az ellenkezőjét nem tudod bizonyítani. Várd meg a tesztjét, olvasd el, és azután fogalmazd meg a szigorúan szakmai eredetű kritikád.
Ha nincs igazam, örömmel kérek tőle elnézést, nyomtatott levél formályában. Névvel, személyazonosságom teljes vállalásával, bár ez most is áll, mivel legalább nekem ki van töltve az adatlapom a valós adataimmal...
Amint bárminemű bizonyítékát is felmutatja az állításainak, miszerint valóban elvégezte az említett tápegység tesztelését a megfelelő dokumentációval és valóban fellelhető az említett eszközben a kérdéses védelmi rendszer, megkövetem, addig igen is fenntartom az előbb "elhangzottakat" -
Pug
veterán
válasz Petzval #14232 üzenetére
a rosszindulatod a tisztánlátásod teljesen elhomályosítja!
Mondja ezt egy kodegány fan, aki már az fps-től kezdve a chifin át majdnem minden viszonylag márkásabb tápba belekötött, miközben próbálta végig bizonygatni /bizonyítékok nélkül/, hogy a kodegány mégis korrekt kis táp, befosok
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Petzval #14234 üzenetére
Én utoljára írok neked bármit is
Már vagy ezren leírták neked, Te úgyse fogod belátni, igazából itt nem is belátásról van szó, egy trollnak nincs mit belátnia, Ő direkt, heccelésből állít "baromságokat"
Itt a válaszom, újra :
Ha sikerülne felfogni azokat a kifejezéseket, hogy "alul méretezett alkatrészek", "névleges teljesítménnyel köszönőviszonyban sem álló valós teljesítmény" és "nuku védelem", akkor talán azt is megértenéd, hogy a Codegány igen is egy ipari hulladék, természetesen az 1.0-ás user nem így látja, mert az egészből csak annyit fog fel, hogy "még megy a gép". Hát nagy karrier, hogy még nem égett le a táp, ha a névleges terhelésének kb a negyedét kapja....
Részemről viszlát, további jó vadászatot, olyanokra, akik ugranak a kreténségeidre, én többet nem fogok
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
580/6970 es X6 4 gigas hajtasahoz (az csak feszemelessel megy) en minimum olyat neznek, ami 500 wattot kipumpal 12V-on. Full load mellett mindket kartyaval benyalhat az X6 4 gigan 400 watt fole. Egy ilyen paroshoz igy tuning mellett a 456 watt eppen eleg. De ha a vga nem kap feszes tuningot, akkor nem problemas.
-
Pug
veterán
Nalam a VX550-es azert izzadt rendesen X4@3.8 plusz 6950@70 950-re huzva, a 480-asnal meg mar elegge kazan volt es az egy kicsit erosebb darab volt, plusz ugye csak X4-es es nem X6-os. Mondom, ha nem 6970re vagy 580ra esik a valasztasa akkor nem problemas hosszutavon sem a dolog. Bar en a helyeben igy is seasonic beles 550es XFX-et vennem.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz korcsi #36673 üzenetére
A feszemelés mellett fellépő fogyasztás kérdése bőven elfér ebben a topikban. Ha te megemeled egy cpu feszültségét 10%-kal (pl FX-8320: 1.375 vs 1.5125), akkor ott nagyon nem 2X% lesz a fogyasztásbeli differencia, hanem majd a duplája
Mondjuk te magad is említetted, hogy a feszültség emelésére exponenciális módon növekszik a fogyasztás. Ezek után nem tudom, hogy tudtad leírni a végére ezt a százalék párt.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz korcsi #36675 üzenetére
Mert hibásan állsz hozzá...
Az emelés százalékértékére vonatkoztatva exponenciális összefüggés esetén mit is kapsz...?
Nem a megemelt feszültségérték eredeti feszültségértékhez viszonyított szorzó számát (ami jelen esetben lenne 1.1) kell hatványozni, hiszen így még 25%-os feszültség emelésnél is csak 50% körüli fogyasztás emelkedést kapnál. Szóval az általad szavakban megfogalmazottak helyesek, csak éppen a matematikai út volt a hibás.
Tehát magyarul az emelkedés mértékének kell venni a hatványát.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz korcsi #36678 üzenetére
Persze ez is csak egy erősen közelítő érték lesz, hiszen az így várható 56% helyett kaptunk a példánknál 35%-ot. De a viszonyokat a feszültségemelés és a fogyasztás emelkedése között valamelyest leírja.
(#36679) korcsi
Szerinted?
Második. De mint ahogy fentebb is írtam, így is csak egy közelítő értéket kapunk...(#36681) KAMELOT:
Ne haragudj. hogy egy szakportálon ilyen részleteiben merünk foglalkozni a témával.....Mi kérünk elnézést...
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz korcsi #36706 üzenetére
Tuning nélkül elégnek kell lennie, hiszen gyanítom nem fog 18A-nal nagyobb terhelést kapni egyik ágon sem.
Most nézem 650-es a táp, tehát elég, tehát az általam linkelt teszt minőségétől függetlenül a válaszom helyes volt...
Ha nem tűnt volna fel, a válaszoddal senkinek sem volt problémája.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest