-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, karácsonyra új videokártya volt a terv, csak kiderült, hogy a mostani 400W-os "Deer" táp nem bírná el, amit el kéne bírnia:
1 DVD író/olvasó
2 Maxtor 320GB SATA HDD
1 8cm-es és 1 12cm-es ventillátor
1 ATi HD6670 (Ez lenne az új kártya, most egy GF8500GT)
3 1GB 800Mhz-es RAM
1 AMD Athlon II X3 450 3x3.2Ghz
És ez egy Gigabyte MA770-UD3 rev. 2.0-s lapban.Azt írták, hogy ezt egy minőségi 350/400W-os táp elbírná, 10 ezer forint magasságában mit ajánlanátok ezekhez?
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8
CHIEFTEC GPS-400A8 400W Dobozos
COOLERMASTER Elite Power 500W RS500-PSAPJ3-IT
COOLERMASTER Thunder 600W RS600-ACABM2-WB
CORSAIR VS Series VS450
GIGABYTE Superb 460W
Első HSZ alapján a márkákat nézve ezeket találtam, innen esetleg valamelyik? -
Milo629
aktív tag
Sziasztok!
Mostani gép:
Táp: FSP 400W FSP400-60APN
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-UD3
CPU: AMD Athlon II X3 450 3.20GHz AM3
VGA: Sapphire 7750 1GB DDR5 11202-00-20G
HDD: 2x320Gb Maxtor
RAM: 4x1Gb DDR2 800Mhz
(12cm + 8cm venti)A kérdés kicsit fordított lesz ehhez a témához, az lenne, hogy ez a táp elbírja-e ezeket:
Alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-DS2
CPU: AMD Athlon II X4 750K
RAM: 1Gb DDR3 1600MhzElőre is köszi a válasz(okat), bocs ha nem épp ide illő kérdés
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, lehet hülye kérdés lesz, de ezek között mi a különbség?
FSP 400W 400-60APN 10.622 Ft
FSP 400W FSP400-60APN 11.218 Ft -
Milo629
aktív tag
Chieftec Smart 600W GPS-600A8 Erről vélemény?
Ehhez a konfighoz:
Gigabyte GA-Z87-HD3
Intel® Core™ i5-4440
GIGABYTE GV-N760OC-2GD (rev. 2.0) GTX760 2GB GDDR5 OC
+HDD+SSD+8Gb RAMEz lett lecserélve a fent említettre:
Chieftec-iARENA GPA-500S8 -
Milo629
aktív tag
válasz Buci21 #56534 üzenetére
Itt most két szálon fut a történet, már kezdem szégyellni magam, hogy spammelem a topikot, én karácsonyra tervezem a gépcserét egy-két oldallal ezelőtt van talán az AMD-s hsz-m, ez most egy ismerősé, csak közvetítek.
Ez a gép tipikusan úgy lett összerakva, hogy itt van X Ft, tudja Y-t meg Z-t. Ebből is látszik, hogy mennyit ér ez a módszer...
@Duliee: Az egész úgy kezdődött, hogy arénásan egyszer csak megállt a gép, aztán kis pihenő után lehetett megint működésre bírni, így első körben hirtelen felindulásból ez a tápcsere sikerült, mert egyrészt nem volt rajta elég csatlakozó, videókártyára nem jutott 8-as PCI csak 2 molex-es átalakítóval, optikainak már nem jutott SATA-s kábel, stb. másrészt az aréna hírneve. (és azért is kérdeztem rá most erre a tápra, mert ez is úgy jött, hogy van rá X összeg és legyen rajta Y kábel)
A hiba viszont az új tápnál is megvolt, amit lehetett másik gépben tesztelni azt sikerült és úgy néz ki, hogy a 760-as VGA adta meg magát, ez lehet az arénás táp miatt? -
Milo629
aktív tag
válasz Graphics #56539 üzenetére
Köszi az ajánlásokat, de már (sajnos/nem sajnos) meg van az a 600 Chieftec, én is reménykedtem benne, hogy legalább CTG lesz az új, de hát ez van, én ezért kérdezek inkább vásárlás előtt.
A VGA-sat azért kérdeztem, mert nem egyből összerakás után ment szét, hanem pár napra rá, így kicsit furcsa, hogy ilyen hamar tönkremegy.
-
Milo629
aktív tag
válasz Graphics #56543 üzenetére
Ez az egész fél éve kezdődött, amikor a gép magától lecsatolta neki az egyik HDD-t, akkor lett az aréna táp, ezek után még mindig csinálta, akkor jött az alaplap, CPU, RAM, SSD aztán a chipset nem fért össze a HD7770-el, (legalábbis fórumokon ezt írták a csíkozás okának, (a VGA azóta tökéletesen megy egy másik gépbe) akkor jött a 760GTX ezzel ment is pár napig és itt jött most a 600-as Chieftec, innen pedig már ismerős a story
-
Milo629
aktív tag
Üdv. az összefoglalót és az ajánlott tápok listáját átfutva nem találtam az új(?) FSP HEXA+ szériát, ez is van annyira jó / megbízható mint a sima HEXA vagy általában az FSP tápok?
-
Milo629
aktív tag
Üdv. az itt felsorolt tápok a haswell kompatibilitáson kívül mind ajánlottak is?
-
Milo629
aktív tag
Üdv. Gigabyte Superb E570 vállalható táp?
Szerk.:
Rákeresve látom, hogy FSP belsős, gondolom akkor rossz nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
Üdv. van egy FSP Hyper 600-as tápom, amiből sikerült anno kifogni a két ágast, most egy i5-4440 + GTX 760 párost hajt egy éve, a kérdés, hogy egy i5-4690K vagy i5-6600K-t is elbírna mondjuk egy GTX 970-es VGA-val, vagy ezek előtt kalkuláljak be egy cserét mondjuk Raider 550-re vagy Seasonic 520-ra?
-
Milo629
aktív tag
Köszi
Az, hogy két ágas az minden helyzetben hátrány, vagy nem nagy tragédia csak arra kell figyelni hogy a CPU és a VGA külön ágon legyen? -
Milo629
aktív tag
Üdv. egy gyors kérdésem lenne azokhoz akik rendeltek / szereltek már be Super-Flower Amazon tápot, úgy néz ki a táp ahogy a gyártó weboldalán van vagy pedig ahogy ipon vagy PCX-en?
Továbbá a gyártó pl. az 550-eshez (SF-550P14HE) 4db 12V-os ágat ír, a webshop-os képeken ahol látszik a matrica ott csak 1 db 12V-os ág van és minden kábele végig fekete harisnyázott, vagy ilyen?
Előre is köszi a választ és bocs ha off. -
Milo629
aktív tag
Sziasztok, 650W-os tápok közül melyikek most az ajánlottak? Jelenleg egy (kb. 8-9 éves) Super Flower van a gépben (i9-9900K és 2080Ti), igazából semmi baja de van egy felesleges lapom és procim és arra gondoltam teszt bench-nek jó lenne és akkor már nem ahhoz vennék valami olcsó tápot hanem lecserélném ami most van, mert már benne van a korban. RGB és hasonló csilli-villi dolgok nem kellenek, modularitás sem szempont, inkább legyen jó belsős, DC-DC, LLC, stb.
Köszi előre is. -
Milo629
aktív tag
válasz CriticalHit #155670 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat, a CM GX III-ból a 750W-os is ajánlott? Mert ha jól nézem csak ~4000 forinttal drágább mint a 650-es.
-
Milo629
aktív tag
válasz CriticalHit #155672 üzenetére
Köszönöm.
-
Milo629
aktív tag
válasz MaxxDamage #155674 üzenetére
Főleg hogy GLS automatába még olcsóbb, így csak 1090.- volt.
[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
válasz AuraSync #156233 üzenetére
Nem kötekedésből, csak pont olvastam pár napja a másik topikban, hogy nem szerencsés ha a pumpa a vízhűtés legmagasabb pontja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest