- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
mester1102 #141794 üzenetére
Egyik sem jobb vagy rosszabb a masiknal.
A kerdes az OCP aramkorok szama. IEC sazbvany szerint 240W-nal nem mehetne tobb egy vezeteken, tehat egy tapban, ami 480W-ot kepes leadni 12V-on, minimum ket reszre kellene szedni a vezetekeket, hogy a 240W-os hatar ellenorizheto maradjon. Ez esetben 2 agrol beszelnenk.
Sok esetben nem mondanak igazat errol a gyartok egyebkent.
Extrem tuning es egzotikus esetek kivetelevel nem erdemes foglalkozni a kerdessel. -
Horri_
csendes tag
válasz
mester1102 #141794 üzenetére
Ezt ide pár mondatban nagyon nehéz leírni. Ez a cikk nagyon jól összefoglalja, Jonnyguru készítette, leírja az előnyeit hátrányait stb, csak kell hozzá angoltudás.
-
Cs1csó
titán
válasz
JoolsNOS #141765 üzenetére
Akkor jó, IDLE állapotban egy átlag konfig simán megáll 50-100W között, tehát logikus, hogy nem indul be. Játék alatt ha beindul az meg nem gond, mert ugye a játék alatt jellemzően a VGA hűtése is beindul - főleg ha félpasszív az is -
Ez jól van így kitalálva.
Magam részéről szeretem, ha folyamatosan kap egy kis légmozgást a hang amúgy sem probléma mert azért legalább 2 házventilátor is megy folyamatosan még ha minimumon.
Persze aki teljesen néma gépet akar annak vállalni kell a kockázatot.Nem tudom a kondik mit bírnak de biztos jól ki van találva a dolog ha 10 év garanciát is vállalnak egyes félpasszív Seasonic tápegységekre, vagy akár a Corsair-re is vagy 7-et ha jól tudom.
Ha költséges konfig fejlesztésbe kezd az ember akkor már a tápegységet sem kell kihagyni. -
mester1102
tag
Pontosan mit jelent a tápoknál a multirail, miben különbözik a single railtől, melyik a jobb?
-
Spartans
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne ehhez a pc-hez elég a Seasonic Core GC 650W Gold (SSR-650LC) tápegység??
A pc:
Ryzen 7 5800x
Gigabyte x570 aorus pro 1.2
32Gb ram.
Amd radeon rx 6700 xt 12gb
1db ssd , 2 db hdd.Köszönöm a válaszokat!
-
dudika10
veterán
válasz
Daert #141785 üzenetére
Szerezz egy konnektorba dughato teljesitmenymerot es nezd meg, hogy tipikus felhasznalasnal milyen ertekeket mutat.
Itt a hatasfokkal is szamolni kell. Ha 450W-ot mutat a mero es 90% a tap hatasfoka, akkor a leadott teljesitmeny 405W.
Amivel nehezebb szamolni, az a terhelesi tuskek, amiket jellemzoen a VGA produkal manapsag. Egyes oldalak ezeket is merik szerencsere (igor's lab peldaul).
Meglepodnek, ha 450W-nal nagyobb erteket mutatna a mero.
A 650W egy abszolut epeszu, biztonsagos meret esetedben szerintem. -
-
kromatika
veterán
Sziasztok segitséget szeretnék kérni. Zeus Prodigy A65 Számítógépház - Fekete + 650W PSU [link] kombóban milyen tápegység van? Megbízható db? He nem akkor milyen olcsó,de megbízható atx tápegység az ajánlott manapság egy külön vga nélküli I5 9500 , 16Gb memória, 500Gb SSD, 2TB HDD géphez?Gondolom 450, 500 W bőven elég. Köszi előre is.Ha lehet több lehetőséget is kérnék.
-
potyi23
senior tag
hali. Tegnap este eldurrant a 12 eves Chieftek 650 W -os tapom. Szerencsére nem vitt magaval semmit. Szeretnek helyette ujat venni,amit a jelenlegi gepembe teszek,de jolesz a tavasszal osszerakott gepembe is.: Intel i5 /12500, 2X16 Gb ddr5, 1 Tb SSD, GeForce RTX 3060 Ti. Igazabol mar fogalmam sincs,hogy vajon mekkora tapokat lesegessek. Jol gondolom,hogy ezt a konfigot boven kiszolgalja 600-650 W ? koszonom.
-
-
palfitom
félisten
válasz
Daert #141772 üzenetére
Ha nincs tuningolva a VGA, akkor nem kritikus, ha meg undervoltolod akkor simán elég tud lenni. RM750X-szel tápláltam a 8086K + 6800XT konfigot (proci all-core 4,6 de alacsony fesz, VGA alulfeszelve), játék alatt jellemzően passzívan üzemelt, tehát kicsi volt a terhelés.
(Az 5800X-et amúgy is ECO-módban érdemes járatni 65W TDP-vel.) -
Daert
őstag
Milyen anomáliákat okozhat ha egy táp kevès a rendszernek??
-
nuke7
veterán
sziasztok, a tápegységem eddig csak ciripelt, mostmár surrog/suhog - nagyon idegesítő, mert amúgy full kussban lenne a gép Fractal R5-ben...
esetleg tud valaki valamilyen gyógymódot rá..?
corsair HX650, 7-8éves.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #141756 üzenetére
Az egy összesített ertek. Kb. 88W-ot huz ki nekem falbol az 5800x gaming alatt, mivel a huvos mukodeshez ECO modban van, es veszitek mondjuk 5fps-t.
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Cs1csó #141740 üzenetére
Amúgy ugye ez a táp félpasszív. Úgy is használom. Elvileg 200-250 watt alatt el se indul a venti. Tehát nem sokat ment. (Jelen konfiggal játék alatt nem érte el konnektorból a 200at) Nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem. A hang miatt biztos jó, a kondiknak lehet nem, mert melegebben vannak.
-
dudika10
veterán
válasz
fatal` #141760 üzenetére
Evekig nem kell meg aggodni a VGA-k miatt. Amig 400k egy kozepkategorias vga, addig az esetleges tapcsere kerekitesi hiba marad.
Igor ~400W koruli peak-et mert a 6900XT-re. Azaz a 650W-os tap gond nelkul ki kellene szolgalja azt a rendszert. Jatek alatt 450W atlagot ha el fog erni.
Persze, mondjuk, hogy vegyen a delikvens egy 750-es tapot. Na de 1000-est... -
Szabikaa20
őstag
válasz
SpongyaBob #141758 üzenetére
Igaz bocsánat, efelett átsiklottam...
Furcsa is volt,mert máshol 200W-ot írt csak a procira.
-
fatal`
titán
válasz
TestamentDNR #141748 üzenetére
Elég, de ahogy kinéznek a dolgok, nem biztos, hogy a jövőben is így lesz, az akkori kártyákhoz.
Én ezért vettem 1000-es tápot a 3080-hoz.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Szabikaa20 #141756 üzenetére
"Ryzen 7 5800X- gaming alatt 364W, OC-vel akár 380W itt néztem"
Ez a teljes rendszer fogyasztása játék(ok) alatt..
(Witcher 3)
-
Szabikaa20
őstag
Egyébként könnyen ki lehet számolni...
Ryzen 7 5800X- gaming alatt 364W, OC-vel akár 380W itt néztem
XFX merch 319 RX 6900 XT- maximum 350W ezt írják itt -The card requires two PCI-E 8-pin connections and XFX states that the minimum power requirement is an 850W PSU
Perifériák max 100W,de itt sokat írtam ennyi nincs pár SSD,HDD,ventik,AIO....Na szóval 380W+350W+100W az 830W, ha minden full maxon megy ugye,de ilyen nincs vagy nem igazán van.Egy kevés tartalék is marad,de így izzadni fog a táp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- ASUS Prime 750W Gold Fehér / White Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Modding tápkábelek!
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest