Hirdetés
Aktív témák
-
poffsoft
veterán
Üdv urak!
Codegen 300xx tiltólistás, vagy elfogadott ? -
Dyno
veterán
válasz
jobbman #42494 üzenetére
HA nicns -5V bese indul.
(#42495) istvan170: Akkor helytelenül mér a fogyasztás mérőd, Furmark+prime95 együttes futtatása alatt, 350W-nál többet nem mutathat, és akkor ebből még hatásfokkal is kell számolni, tehát a géped fogyasztása amit a táptól kér max 280W.425W-os Enermax is elég lett volna...
-
jobbman
tag
Mivel egy régi gépbe lesz, lehet számolni kellene a -5V hiányával (ha hiányzik), mivel az újabb tápokban nincs. Csak azért írom ezt, mert én is belettem egy FSP 400 HLN-t egy SD-ramos, régebbi P4-es gépbe, és sokszor kikapcsolt, újraindult. Aztán egy régi Enermax 365P-s tápot tettem bele, amivel semmi gondja, abban még van -5V-t.
-
Dyno
veterán
Enermax PRO/MODU82+ 425W, vagy ECO80+-al is nagyon jó jársz, kicsivel halkabbak mint a Corsairok.
(#42485) bartucc : MEgint kezdjül már van rá biztonyíték Stol emgcsinálta videóra vette, ez sem számít, szerintem ne idegesítsük magunkat ezzel, "550W"-os tápba 350W-os főtrafó, 300W_os terhelésnél nem hogy 10% határon belül maradna a fesz. ingadozás, nem ám, 12V ágon 10V alá esik 5V-os ágon 7V fölött, na akkor éán ilyenkor szégyeljem magamat hogy azt merem feltételezni hogy veszélyes a gépre.100X-or lerágott csont evvan, Tagant is elvitték Didímanhoz ő meg mondta a frankót azót a tulaja is belátta igazunkat, innentől kedzve ne idegesítsük magunkat ezen, saját lelki békénk érdekébe se.
-
kozos
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Mivel árban is olcsóbbnak kellene lenni.Átolvasva a hozzászólásokat VX450 vagy HX520(ez ha jó áron szerezhető be) jöhetne szóba,árilag és hangilag is.
A legjobb az lenne,ha az eladott táp árából még maradna is.
Ami a vx550-nél halkabb (még terhelve is,nem szólva a nyugalmi állapotról),az már csak jó lehet"Corsair VX550-es tápom cserélném (max 550W,vagy alattira...).Nem használom ki.Viszont halkabbnak kell lennie az új tápnak.
Tudok segíteni egy felsorolással,hogy mik jöhetnek szóba? (pl.vx450),de több alternatíva kellene.Akár hang sorrendben is." -
Zebu
addikt
Xigmatekkel milyenek a tapasztalatok?
500-zas Go green?
gigabyte 720 Superb? Corsair 750?ilyenekre tudnék most cserélni értékegyeztetéssel raktárról
-
istvan170
aktív tag
Helló! Múltkor már kaptam segítséget itt a Fórumon, most egy másik géppel van táp gondom. Egy PC-be kellene normális táp max.: 35.000-ig, minél csendesebb! (Intel Q6600, Asus P5W, 8 GB Ram, HD 4730, 4x500 GB HDD) A jelenlegi Thermaltake 680W nem bírja.
-
M107
addikt
válasz
bartucc #42485 üzenetére
Kedves fórumozó társ!
1,
Nem ajálgattam a tápot senkinek, "de másnak ne ajánld, főleg ne itt." s légy szíves ne fenyegess köszönöm. Mert te azt hiszed hogy én egy csicska hulladék ember vagyok s csak te tudsz okosakat mondani esetleg ajánlani akkor nyugodtan mond hisz szólás szabadság van2,
"De nem ajánható táp, mivel nem felel meg a az alapfeltételeknek, amit egy táptól elvárunk."
miért is nem felel meg csak azért mert nem kerül 20-30 ezer forintba csak anno 1.5 éve (9800 ft) volt ezért már nem ajánlott3,
Szerintem vannak egy páran rajtam kívűl is aki megvan elégedve vele mert nem minden a márkanév (lásd az új plextor írok,a márkás dvd/xvid/blu-ray lejátszók)
Én mindig csak akkor írok le valamit ha le is teszteltem de nem csak külsőleg és 1-2 óra esetleg 1-2 hónapot4,
Ui
részemről lezártam az ügyet)
-
bartucc
addikt
Te meg vagy elégedve vele, az egy dolog. De nem ajánható táp, mivel nem felel meg a az alapfeltételeknek, amit egy táptól elvárunk. Mindenki azt csinál a saját gépével amit akar, de másnak ne ajánld, főleg ne itt.
Zebu: CX-400 nagyon jó lesz ahhoz a konfighoz.
szabolcs83: ajánlani tudom még a Sharkoon házakat, azok is masszív darabok, és van köztük jól szellőző is.
-
M107
addikt
Igaz ami igaz de én az ellenkezőjét állítom a Hkc tápról a teszt gépemben olyan van és kapott az már hideget meleget áramtüskéket de maga a tökély
Stabil 1.5 év után is. bár 12V 30A ad le (egy ágas 12V) de én egy elég kb 75% tápnak tartom
UI: Nekem bizonyíték a lényeg
Most tarthat mindenki egy lúzernek egy ..... -nak.A sima gépemben egy: Chieftec DT550A2 550W táp duruzsol. bár még fiatal de a ventije jobban sűvít mint a Hkc-n 14Cn ventije
A többivel elégedett vagyok a leadott értékek is jók -
Zebu
addikt
A konfigom alapján milyen tápot javasolnátok, ami csendes és megbízható is?
4890-et kellene vinnie, kicsit húzott E8400-zal. 1 vinyó + 1 optikai meghajtó. P5Q lap, és 2db 12cm-es venti + 2db 8cm-es.
Lehet még bedobok majd egy kisebb nvidiat is a 4890 mellé.. GT220, vagy 8600GT-t...
-
Gorneck
legenda
Valóban...majdnem az uccsó hangban...idle.
Pont az a vicc, hogy vannak modellek amik 1:1ben szar hangosak, ahogy a CXnél...de a fórumon nem csak én számítottam halkabb tápra, de szerencsére a HX már klasszissal jobb az elődnél. De mint mondtam...mindenkinél más a mérce...
-
Birkesz
csendes tag
Nem, nem maradok. Meggyőztek a fórumban olvasott érvek. Valamint az, hogy kiszamoltam, kb két év alatt behozza az árát a táp akkor is, ha csak a jobb hatásfokot nézzük (sokat megy a gép nálunk)
A boltost csak azért említettem, hogy megerősítsem, itthon nagyon nyomul a HKC.
Egyébként a jutalékban lehet valami, mert tényleg nagyon győzködött a srác. -
Dyno
veterán
válasz
Birkesz #42474 üzenetére
Na ennyit a dicsért HKC-ről....
Ha jót akarsz magadnak elkerülöd jó messzire, ha meg a nagyon jól informált boltos srácra hallgatsz akkor sajnálom, én emgtettem ami tőlem telik.
(#42475) kfron: Jutalékot, szimplán hülye hozzá szerintem, me' öccázötvenwattosvagyhányszáz...
Sose felejtem el mikor az aquaba a nagyon nagy szakértő azt mondta hogy a 370W-os Thrust erősebb mint egy 350W-os FSP-PNF, ezek amik úgy igazán fájnak az agyamnak. -
kfron
aktív tag
-
Birkesz
csendes tag
Köszi. Átolvastam (legalábbis azt a 400 hozzászólást, amit nekem kezdetben megjelenített a böngésző), sőt, kerestem egyéb fórumokat is. Mondjuk ez nehéz dió volt, mert úgy néztem, csak nálunk terjed ez a táp, külföldön alig hallottak róla. A belsejéről, a Deer-ről viszont annál többen és mindannyian szidták
Ezért is érdeklődtem a Corsair-rel kapcsolatban. Holnap pedig irány a bolt és beszereztetem velük a tápot, ha addig élnek is
(Mondjuk a boltos srác a HKC-t dícsérte, mondván, egy sem jött vissza hozzájuk még javításra/cserére) -
Dyno
veterán
(#42472) kfron : 8,4kg....0,7mm lemez, akkor már inkább csifi ház, ami 1,0mm-es lemez, és 18kg.....
de szvsz a cm-ekbe is van annyi anyag mint a gigákba.Főleg hogy az olcsóbb gigák meg a cm elite megeggyeznek belsőre, vagy mint pl, ez a triton is a sileo 500-ra üt kialakításban, csak nincs benne szivacs.
-
kfron
aktív tag
válasz
szabolcs83 #42467 üzenetére
Így első olvasatra a Triton 180, egy fokkal jobb vételnek tűnik a sima Tritonnál...
-
Dyno
veterán
válasz
Birkesz #42468 üzenetére
Bőven elég tuning is belefér!
HKC-t meg ha átolastad remélem, láttad, hogy nem nevezhető tápnak, gépedre különösképpe veszélyes, CX400 bőven elég lesz.Megnyugtatás képpen, volt nálam egy 300-as FSP-PNF táp, kiváncsi voltam elviszi-e a gépemet, hát kiprobáltam problémamentesen komolyabb fesz. ingadozás nélkül vitte, műszerrel kimérve 12V-os ágon 12,1-11,95V között ingadozott.Adatlapomon lévő 1es számú konfigot tettem fölé, cpu-t direkt tovább húztam 3,4GHz, de már 1,5V-on, tehát komolyabban megnőtt a fogyasztása, VGA-m is húzva van, plusz igaz nem sámottevő de ott van még 4 hdd is.
Szóval nincs miről beszélni elég lesz, és még tuningolhatsz is.
(#42467) szabolcs83 : crossair táppal megveszem a tritont.
Corsair!nem crosshair
Már egy csak egy kérdésem lenne, mi a különbség a triton és a triton 180 között? ( a kinézetben vettem észre egyedül némi eltérést)
Van külön topik erre kitalálva: [link]
A másik meg jobb házat is fognak majd neked ajálani, ez a giga kicsit drága a "tudásához" képest. -
Birkesz
csendes tag
Átolvasva a topicot tehát levonhatom azt a következtetést, hogy a normális, márkás, 400W-os tápok képesek ellátni egy mostani középkategóriás gépet?
Konkrétan:CPU: AMD Phenom II 945
Alaplap: Gigabyte GA_MA770T UD3P
Hűtő: Xsilence Xilent Blade pro
Memória: Kingmax 1333 DDR3 (egyelőre eg db, de lesz még több is a közeljövőben)
VGA: Sapphire ATI Radeon HD 4850
HDD: 2 db Samsung SATA (250 és 500 GB) és egy régi 80 GB SamsungJelenleg a 400 W-os Corsair táppal szemezek (CORSAIR CMPSU-400CXEU) a HKC-k helyett (eddig HKC-t akartam venni)
Még mindig félek attól, hogy csak 400W-os. Elég lesz? Biztos?
(Sikeres lehetett az agymosás, hogy minél magasabbnak kell a tápegység teljesítményének lennie)
Szerkesztés: azt hittem, végigolvastam. Most látom csak, hogy 40 000 hozzászólás van, nem 400. Pff. Bocs, ha duplikált a kérdésem
-
Dyno
veterán
válasz
Gorneck #42462 üzenetére
Na ebből a tesztből derül ki szépen, hogy az OEM és Retail SS tápoknak jóval másabb a venti vezérlésük, mint pl. a corsairé...
ui:Teszt szerint sem hangos, idle-be nálam 600rpm-en(Kábé) ment a ventije, vga-mon a 12centins 700rpm-en forgó AC ventinek is nagyobb hangja volt.Enermaxomé is idle 600rpm-en emgy de full loadon már 1200rpm-ig emeli a fordulatot, igaz nincs is átforrosodva.
Na mindegy véleményünk eltér, sajnos nálam nem volt hangos, ha az lett volna, még mindig vx450-em lenne. -
kfron
aktív tag
válasz
szabolcs83 #42463 üzenetére
Én csak a Giga házakról tudok nyilatkozni, elég masszív darabok, és a
lényeg, hogy nem rezonál benne semmi!
Ezt merem ajánlani, de valszeg egy olcsóbb Giga házikó is megtenné... -
Gorneck
legenda
Nem kaptam fel...engem ugyan nem zavar más véleménye...mindenki azt vesz amit akar, pláne, hogy nem nagyon vagyok tápok terén otthon...én nem találtam halknak a vx450et, ez van...mindenkinél más határok vannak.
Egyébként folyamat idle állapotról beszélek...nem terhelésről...
Érdemes megkukkantani...[link], [link].
Matthewsz: Melóba nem tiltaná az IT már rég menne...
-
kfron
aktív tag
válasz
szabolcs83 #42459 üzenetére
A Corsair is faja kis táp, de egy jól szellőző házikó nem árt hozzá...
-
szabolcs83
tag
Hát tényleg nem olcsó, viszont amit nem rég vettem (még a régi gépbe) fsp-400 pnf-et az elég nagy csalódást okozott, annál még a régi Gaba tápom is halkabb volt
Szóval meggondolandó a dolog mindenképpen. Bár ha a crossair is elég halk, akkor azért kicsit sok az 5k. na ezt még meg kell gondolnom
-
Dyno
veterán
válasz
14adam #42430 üzenetére
Nem arról volt szó hogy a GHN-en van 6pines csati?
(#42438) Gorneck23 : Most nehogy már felkapd a vizet!Olvass vissza azért nem szeretnek már itt engem mert én nem vagyok híve a corsairoknak, volt nekem is vx450-em, elcseréltem egy Enermaxra, nálam tényleg hangtalan volt, még akkor is amikor alá tettem cf-be két darab 4870-t, csak sajnos még az én konfigom alatt is átforrosodtt és nem emelt a venti fordulaton, terhelés növekedésére sem.Nálam barom halk volt, de sajnos baromi forrófejű.
Bár számomra kicsit szélsőséges a vx450 hangjáról alkotott véleményed.600rpm körül, emrt kábé 200-250W-os terhelésig annyin tekeri a ventit(nálam változatlanul mindig annyin tekerte ha ráment 400W-os terhelés akkor is) szóval számomra ez felettébb fura. -
kfron
aktív tag
válasz
szabolcs83 #42453 üzenetére
Üdv!
Tudom kicsit húzós az ára, de ez nem is halk, ennek nincs hangja!
Eco 400 -
14adam
addikt
válasz
szabolcs83 #42453 üzenetére
Corsair cx 400 ami halk,és ha veszel egy komoly vga-t még akkor is jó lesz ez a táp
-
szabolcs83
tag
Sziasztok!
Új gépet vennék, eddig a következő configot állítottam össze:
AMD Athlon II X4 620
Asus M4A785TD-V EVO
SAMSUNG HD642JJ
DVR-216DBK Pioneer
+ egy kisebb rendszervinyó még lehet be esz téve.
(Thermaltake V3 Black Edition )Az eddigiek alapján a GIGABYTE Superb 460W-ra gondoltam, de vki megemlítette, hogy "nem leghalkabb".
Szóval a kérdés, hogy milyen halk és megbízható tápot tudnátok ajánlani, ami elviszi ezeket?
-
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannak, hogy a táp ventillátora állat módjára elkezd süvíteni terhelés alatt?
A Chieftec 550W AB-A tápom ezt csinálja. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy inkább cseréljem? Még garis....
-
Gorneck
legenda
válasz
Matthewsz #42448 üzenetére
Hogy jól tudjak aludni...
Nálam meg a VX450nek elnyomott mindent ami a gépbe volt...ki is cseréltem...de még mindig a táp a szűk keresztmetszet...szal reménykedem már vmi tényleg halk moduláris táp kiadásában normális áron...
Mert sose lesz kényelmes nyugodt álmom...
-
14adam
addikt
A 4870x2 evett konnektor felől kb 430w-t és még ebből kivonjuk a hatásfokot akkor már egyből kevesebb,a gtx 280 meg kevesebbet eszik mint az 4870x2.
Szerk:meg is van a teszt.Zsubi: na az jó,mert annak egybehagyták a 12v-s ágot ami tuningnál nagyon jól jön,a hx 620-nál 3 felé van darabolva,tehát hx 650 a nyerő
Gorneck: Most milyen tápot használsz?
-
Zsubi
őstag
válasz
14adam #42440 üzenetére
Csak még azt nem tudom hogy milyen tápot kellene venni
Olyat szeretnék ami a későbbiekben egy i7-hez(esetleg i9 ha rám szakad a bank) és SLI vagy CF rendszerhez elég lesz tuningolva is
HX650-ben gondolkodok de legszívesebben az Enermax új tápjait venném csak azok nem biztos hogy ide érnek belátható időn belül(#42441) lsc:
-
lsc
nagyúr
A 280 kérhet max 250 W-ot [link], a proci a többi cuccal együtt 170-et [link], a linkelt tesztben meg a táp a 12 Vos ágán 360 W-ot tud. Nem hiszem hogy sokáig bírná.
Mod Gorneck23: Ez nem hívőség kérdése, még egyszer gyere és hallgasd meg, semmit nem hallani. Ráadásul eddig nem láttam panaszt hogy zajosnak mondanák, a cx 400 pl már nem sikerült, azt nem egyszer annak írják.
-
Zsubi
őstag
-
Gorneck
legenda
-
Zsubi
őstag
Eladtam a CM Real Power M520-as tápom és most ideglenesen egy ilyen táp lesz 2-3hétig a gépemben
Azt szeretném kérdezni hogy bírni fogja a tuningolt i5-750+GTX280 párost szerintetek
Ha veszek másik tápot lehet hogy megtartom biztonsági tartaléknak ezt a kis FSP-t -
14adam
addikt
Van molex elosztó is
De nyílván nem akar mindenki ennyi átalakítóval bajlódni
-
lsc
nagyúr
válasz
14adam #42433 üzenetére
Átalakítóval 2 molexet ki is lő a négyből, ha kettő kell akkor mind a négyet.
Mod : Igen, meg az elosztó elosztója is. Egy 4870-nél már lehet gond ha valakinek kellene még egy molex, emiatt nem szimpatikus ez a táp. Már a gagyikon is van pcie csati, nem értem erre miért nem került.
-
andras888
aktív tag
fsp 400apn-nek milyen kábelei vannak és milyen hosszúak?
-
Geri9159
tag
Szeretném megkérdezni hogy egy ilyen konfigba melyik táp lenne jobb választás de egyéb tanácsot is szívesen fogadok:
alaplap: GIGABYTE GA-P55-US3L
HDD: Western Digital 500GB GP 5400rpm 32MB SATA2 WD5000AADS
INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX
videokártya: GIGABYTE GV-R575D5-1GD HD5750 1GB PCI-Eés hozzá a táp CORSAIR CX400W vagy FSP 400-60GHN
-
Dyno
veterán
Mért lenne gyengébb hatásfokú?
Tegnap is már linkeltem pár képet.HX620 a seggébe se szagolhat hatásfok ügyileg a hx750-nek, jó természetesen lekell őket terhelni legalább 300W-al hogy normális hatásfokot adjanak, tehát 88%közelit.
Az a csifi emg amit írsz, Delta beles, legalább is azoknak volt világítós a billenőkapcsolojuk és azokból volt "550W"-os.
(#42422) Gorneck23: 600rpm-en hangos lenne a benne lévő ADDA venti??
-
istvan170
aktív tag
Enermax Pro-ra szavazok én is, kipróbáltam párat, tényleg ez a leghalkabb. A Corsair felejtős.
-
kozos
csendes tag
Üdv!
Corsair VX550-es tápom cserélném (max 550W,vagy alattira...).Nem használom ki.Viszont halkabbnak kell lennie az új tápnak.
Tudok segíteni egy felsorolással,hogy mik jöhetnek szóba? (pl.vx450),de több alternatíva kellene.Akár hang sorrendben is.Köszi
-
Lino
csendes tag
Köszi a gyors választ, még egy amatőr kérdésem lenne: az mennyire számít hogy alapból több a csati? csak kényelmi dolog nem? ha kevesebb de y kábellel elosztod az ugyanaz nem? Mostani tápom nem egy minőségi cucc és így van elosztva szóval tápcserénél ez nem lenne extra befektetés se (mármint hogy y kábeleket veszek)
szerintem marad az FSP, a szép fekete festés / harisnyázás nem nagyon fontos a számomra.. Amúgy a konfig átlagos E5200 proci, 4gb ram, Shappire 4830 VGA, 3 HDD, Asus Xonar hangkártya, Hauppauge TV kártya.. Fogyasztást mértem de most meg nem mondom hogy pontosan mennyi azt tudom hogy 300W-ot nem érte el terhelve játék közben..
-
-
-
-
zazahoho
őstag
köszönöm a segítséget
Chieftec CFT-750-14CS biztos,hogy csak 75%-os mert sehol nem szerepel a 80%címke
mondjuk nagyon kevés oldal írja ki ,mert nem jó reklámdyno köszönöm,de elgurult a gyógyszerem
hx 750
mindig elrontottam a táp vásárlást,mert sajnáltam kiadni érte +8 10 ezer ft-ot
ezt a tápot ki tudom hozni 32 ezerből, és 80% silver!7 év garancia is sokat nyom a latba
ez a teljesítmény még a megjelenő ferminek is bőven elég lesz(remélem)
de ha valakinek negatív tapasztalata lenne kérem ossza meg velünk -
Dyno
veterán
-
jeni
félisten
válasz
zazahoho #42406 üzenetére
PCX szerint csak 75% hatásfokkal rendelkezik
Chieftec CFT-750-14CS -
kfron
aktív tag
válasz
zazahoho #42406 üzenetére
köszi,de csak moduláris táp jöhet szóba
Nálam ez kimaradt...
Sajna csak az Enermaxról van tapasztalatom.Szvsz legyen inkább a Corsair HX620... vagy esetleg ez, ha minden igaz CWT beles...
-
zazahoho
őstag
köszi,de csak moduláris táp jöhet szóba
erről valami vélemény?esetleg tapasztalat? -
zazahoho
őstag
válasz
14adam #42397 üzenetére
köszönöm a választ
egy gondom van,ahol olcsón lehetne vásárolnom ott csak hx620 corsair van .utána csak az 1000 w hx,és az az ár már nem jó nekem
erről mi a vélemény
néztem még enermaxot is ,de az árak ott is komolyak -
14adam
addikt
Úgy tudom,hogy jópár éves belet kapott(ha jól rémlik akkor már 4 éves)
de az a 80+ kicsit elbizonytalanított most
Valóban felcseréltem,csak sajnos lejárt a mod idő .Jobb lenne megint pár napra hűvösre tennem magamalibaba78: nyugottan rákötheted még a 4870x2-t arra az Ocz-re
Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest