- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
MoonST
tag
no tehát lenne egy problémám:
a tápom most 4012p coolink (400w) a konfigom pedig:
3500+ amd 64 (1 magos)
2gb ddr1 memoria
7900 gs
2 hdd
1 dvd iró/olvasóa videokártyám cserélném 4870-re birni fogja?(max 1 honapig kell neki utána tápot is veszek, de aktivan játszok szóval lesz terhelve).
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Én használtban vettem volna egyet, de ma reggel egy frigó eldurrant és hazavágott valamit az I7-es gépben amiben eddig volt, csak nagyon nagyon remélem hogy a tápnak semmi baja, újonnan kb. 25k-ért tudtam volna hozatni, használtban is 15k körül van. Esetleg még a hx520-as lenne, aminek a kábeleit nem kéne leharisnyázni meg alapból ott van a 2 vga csati ami később kell majd, de ez legyen a legkevesebb ezek megoldhatóak, inkább átalakítózok mint megfőzze magát a corsair nálam
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Joshi
titán
Sajnálattal közlöm hogy beszerezhetetlennek látszik az FSP Everest 500W Modu táp 16-18k-ért akármelyik kiskerben, ugyanis ez a táp már egyik Nagykerben sincs.
Mocskos kiskerek persze nem frissítették a Webáruházaikat , ha esetleg valaki tud olyan kiskert ahol ez a táp még megrendelhető 18k-ért az feltétlenül jelezze. THX! -
Tikakukac
titán
Továbbra is közbejön mindig valami újdonság, szóval Corsair hx520 és FSP Everest 500W
Melyiket és miért? Árban ugyanaz, gariban sem sok a különbség már, moduláris mindkettő, mondjuk az everest stress teszt meggyőző volt, de sztem a corsair sem lehet rossz...A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
TomiLi
addikt
Jól van na!
Mindig a para van bennem ezzel a fogyasztással kapcsolatban...Eddig a gyártók átbaszásaiból merítettem a számításaim (meg a figyelmetlenségemből - fogyasztásmérő)
Most nézek bután, hogy mennyire megvezetik a jó népet a gyártók a hülye kalkulátorukkal együtt...és még ennek a hatása alatt vagyok....Nah próbálok lehiggadni
Bogyorisz
-
Dyno
veterán
válasz TomiLi #40787 üzenetére
modu/pro87+-ból választok egy 700W-os példányt
Hányszor leíartam tegnap, hogy bőven elég és marad benne tartalék.Már emgne haragudj de ne elgyél már ennyire értetlen!Az meg a másik hogy ne dobálozz névleges teljesítménnyel.Bőven elég a táp, 500W-ra tudnád leterhelni furmark+prime95 együttes futtatásával!Játék alatt meg beérné 400W-al táp felől(természetesen a fogy. mérő többet mutatna) tehát a tápodat 60-70%-ban használnád ki játék közben, anélkűl meg 20%-ban talán.Ettől az élettartama nem csökken, max a kondikat 3-4é útán cseréltetni kell ~3-4K és útána megy még ugyan ennyit....szóval nem kell túlreagálni.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz 14adam #40788 üzenetére
Ennek majd utánanézhetsz, én féléve tettem a modembe egy 32 éves elkót, még jó...
A mai gyártmányok a felhasznált anyagok és a technológia miatt ennél jóval többre képesek, a szilárd dielektrikumú kondikról nem is beszélve.
A megfogalmazásom egyébként egyértelmű volt, tudsz annál jobbat a tápnak, hogy nincs bekapcsolva?Más: az a tápos oldal amit linkeltél korábban nagyon jó!
-
TomiLi
addikt
válasz fagy53 #40786 üzenetére
Élettartam szempontjából a legjobb a tápnak ha be sincs kapcsolva
Akkor teljes terhelésnél majdnem megközelíti a leendő rendszer a 625-ös végét...
Lehet, akkor még várok egy picit, és majd inkább az új szériából a modu/pro87+-ból választok egy 700W-os példányt. abban több tartalék maradna...
Nem találkozott már esetleg valaki egy ilyen táp teszttel?Bogyorisz
-
fagy53
nagyúr
válasz TomiLi #40784 üzenetére
Élettartam szempontjából a legjobb a tápnak ha be sincs kapcsolva, ez biztos.Természetesen a tápra is igaz az, ha a csúcson járatjuk nagyobb a valószínűsége a meghibásodásnak. véleményem szerint a 24/7-ben használt táp 2/3-os terhelése azaz kb. 66% egy jó kompromisszum.
Amíg nincs CF a gépedben ezt a kihasználtságot a 625W-os tápnál el sem éred, CF-el sincs gáz, mert azzal is csak esetenként terheled 500W környékén a tápot. A legnagyobb terhelést nem a játékokkal, hanem pl a Furmark és az IBT együttes futtatásával tudod elérni és ez CF-el valóban a táp határait feszegeti, de normál használatnál, játékokkal ez a terhelés soha nem valósul meg. -
TomiLi
addikt
Köszönöm a segítséget, így már nagyjából képben vagyok.
Ha kicsit tuningolom a rendszert a VGA-kal együtt még akkor is elégnek kell lennie a 625-ös enermaxnak, ahogy TE is mondtad! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a táp élettartamát nem befolyásolja negatív irányba, ha sokszor 80%-os a kihasználtsága..
(persze nem éjjel nappal játszanék, így nem állandóan lenne le terhelve maximálisan a rendszer.) Szóval nem jobb egy tápnak, ha 50-60%-os kihasználtsága van..élettartam szempontjából, kösziBogyorisz
-
mkoch820
tag
Sziasztok!
A következő konfigurációhoz szeretnék tápot venni.
-INTEL CORE2 QUAD Q8300
-SAPPHIRE ATI RADEON HD5750 VAPOR-X
-Egy optikai meghajtó
-2 merevlemez (WD Caviar green, ha ez számít)talán a többi alkatrész nem olyan fontos, ha valamit kihagytam, szóljatok, pótolom.
Vajon egy 460W-os Gigabyte táp elég ehhez? Ha nem, milyet javasoltok? Minél takarékosabb megoldás érdekel
-
Dyno
veterán
válasz TomiLi #40778 üzenetére
Hát körülbelül igen,de inkább ~750W.Mert magasabb a hatásfoka, igaz akor terhelésnél talán olyan 82-83% lehet.De 300-350W-os terhelésnél elérheti a 90%-t is.
Hardverek fogyasztását meg nem tudod egy egyszerű fogy.mérővel kimérni, még azt se hogy pontosan mennyi két a táptól a gép.Csak azt hogy a táp mennyit húz ki a hálozatikonektorból.
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz fagy53 #40777 üzenetére
Már meg is kértem a cimbimet, hogyha alkalma lesz rá, akkor egy kis teszt erejéig lője be a vga-t 1Ghz-re a stabil működéshez szükséges fesz.-szel, és mérjen egy fogyasztást úgy
A hardverek fogyasztását, hogy kell kiszámolni a konektorból mért értékek alapján? csak kb.? tudom, hoy más -más terheláésnél változik a hatásfok, de kb 80%, nem?
Ez azt jelentené, ha bírna 625W-ot a táp biztosítani a hardvereknek, akkor a konektornál mért fogyasztás ~780W. Vagy itt valamit nagyon benéztem megint?Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Nah persze ezt megint jól összekavartam
Ha a fogyasztásmérővel mértem 315W-ot akkor ennek valahányad részét adja le a táp, ha jól értem!?
Most néztem meg az adat tábláját a tápnak...jajj hát persze... amit le tud adni az a 625w, ehhez több kell a konektorból neki... és én ezt mértem....
Nah köszönöm, hogy segítettél, ennnek fényében, egyre szimpatikusabb ez a táp, mivel az enermaxról eddig rosszat nem hallottam! Volt szerencsém két darabot működés közben is megnézni (425 modu, megy egy revlution 1250-est).
Jah a mi kis tesztünk a 425-össel volt...VGA fogyasztás: sajna nem vagyok otthon a témában, így csak a gyártók adataira hagyatkozom... akkor ez hasonló örület, mint mostanság volt az 58xx topikban a "kihajtja'-e?" téma....
Még egyszer köszönöm!
fagy53: Neked is köszönöm!
Hát a stabil 950Mhz-hez már kehet kell neki egy kis fesz. emelés is....
De szerintem így is belefér....
Jól bementem az erdőbe, azzal, hogy összekevertem a konektorban mért fogyasztást, a ténylegesen leadottal....[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Zebu
addikt
Nah 3. alkalomra sikerült a restart.... a 2. PCI-E átalakító kábelt átdugtam egy másik ágra, így most itt lehetek!
Hiphiphip!
Első fagyi a post screen-nél volt, a másodiknál windows betöltés közben váltott a képernyő világoskékre, függőleges csíkokkal. Bár itt nem fagyott le, csak nem volt kép, mert a resetre láttam, hogy van merevlemez aktivitás.... ÉRdekes...
-
fagy53
nagyúr
válasz TomiLi #40771 üzenetére
Az a 315W ha minden igaz a konnektorból felvett teljesítmény, a táp által leadott az ennél kevesebb.
Valóban CF-nél 2x-es VGA fogyasztással kell számolni, a két GPU-s / X2/ megoldások ennél valamivel kevesebbet fogyasztanak.
Ha fesz.emelés nélkül tuningolsz, csak az órajelet növeled, akkor kb. egyenesen arányosan nő a fogyasztás, ez nálad 850@950MHz, kb. 12%-kal nő a VGA fogyasztása. Ez persze load-nál domborodik ki.[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz TomiLi #40771 üzenetére
450-500W de nem fogyasztás mérővel mérve!Ez táp felőli körülbelüli érték, ekkor a fogyasztás mér már többet körülbelül 560-590W körül fogyasztana az egész gép már hatásfokkal számolva, tehát ennyit írna ki a fogyi mérő.
de egy vga alapórajeles max fogyasztása, az 188W.
Ezt hagyjuk....mostanába mindenki ezen ugrál.
techpoewrip szerint 4890peak fogyasztása 149W maximum meg 220W(ennyi nem lehet!!nem tudom a maximum náluk mit jelent, de a peak már egy "kilengő" fogyasztás)
4890 többet fogyaszt egy kcisivel mint a 5870.
Na de várd emg mások véleményét, én az Enermaxot venném, amjd a többiek vagy megcáfolnak vagy egyetértenek. -
TomiLi
addikt
Köszi szépen!
egy i7-ben sikerült már egy vga-val fogyasztási adatokhoz jutni!
4GHz-re volt húzva a proci, a vga alapon. crysis full beállítással, full hd felbontással víz alatti mozgolódás (csak azért írom, mert ilyenkor nagyon dolgozik a rendszer, sok a számítás.... ) Fogyasztás: 315W-volt...
De itt nem volt húzva vga. nem tudom ha az alapórajel (850MHz) megemelem kb 950-re, akkor mennyire lodúl meg a fogyasztás, és mennyi lenne ez két emelt órajeles kártya esetén? Tényleg "csak" 450-500W? de egy vga alapórajeles max fogyasztása, az 188W.
Persze az előbb említett tunig hatásáról fogalmam sincs, hogy mennyire szól bele a fogyasztásba, valamint arról sincs lövésem sem, hogy egy cf rendszernél, hogy kell számolni a fogyazstással... A legextrémebb esetet figyelembe véve! ezek szerint nem úgy alakul a fogyasztás(mivel a teljesítmény sem) Cf rendszereknél, hogyha egy vga m,ax fogyasztása 188W, akkor kettőjé 376W?
csak hangosan gondolkodom, kérlek erősíts meg, vagy javíts ki, ha hülyeséget beszélek, és nagyon köszönöm a segítséget!Bogyorisz
-
Dyno
veterán
Na itt a lényeg, hogy windowsba nem kéne fagynia....mindenféleképpen probálj ki egy nagyobb tápot ami áganként izmosabb,de én annyit mondok hogy vinnie kéne!Főleg elnézve azt hogy nekem a másik gépmebe mennyi minden "lóg" a 13A-es ágon:9600GSOOC(G92), 5vinyó,dvd-rw, 25centis venti ami azért 10W körül emgkajál meg még 3darab 3W-ot kajáló 12centis.
Szóval a gépedből kiindulva bírnia kéne, és a selytésem az hogy FSP 400-60GLN tápod van ami nem is 5K hanem 10K, pedig annak még peak értékeken hosszabb távon 16-17A-t kikéne tudnia facsarni amgából, igaz ez már csak ilyen elmélkedés, továbbra is annyit mondanék hogy bírnia kéne! -
Zebu
addikt
Pont azt csinálja... legállogat adhocv módon. A tuningom eddig ment frankón, most meg sem tudom próbálni, mert azonnal reboot van a BIOS post screen után....
Holnap kipróbálok egy nagyobb tápot, mert nem hinném hogy azzal van a baj, de esélyes....
szerk: A 450-et megtaláltam Az elég is lenne... Valójában itt csak a 18A, ami miatt mozgat a dolog a 12V-os ágán.... a jelenlegi FSP-nél ez csak 14A.
Próbáltam a két toldó/átalakító kábellel üzembe helyezni, de meg sem nyekkent. Most úgy megy, hogy 1 kábel a PCI-E kártyába a tápból + 1 átalakított. De fagyogat... Van hogy be sem bootol az oprendszer...
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz TomiLi #40759 üzenetére
Elég lenne az Enermax és nem lenne csúcson járatva.
A corsair azért szimpatikusabb, mert nem lenne maximum közeli állapotban hajtva, így a hatásfoka is jobb, meg halkabb, hűvösebb lenne...
CWT beles és az Enermax is megfelelő hatásfokkal dolgozna mivel a gép max csak prime95+furmark alatt kérne a táptól 450-500W körül.Természetesen a fogyasztás mérő többet fog mutatni mivel ottmég nem számoltunk hatásfokot.(#40760) Zebu: ELégnek kéne lennie.Ha meg kevés lenne vagy újraindulna vagy leáldogálna inkább.
(#40762) zsero: Nem sok köze van az árhoz annak, hogy a 400-as FSP-k jól megépített tápok.Valaki i7@4ghz-t meg gtx280-t ilyenről hajt, pedig a cpu lap ramok vga megér vagy 250K-t táp emg 5-6K-t, még is vígan viszi.
(#40763) Zebu : Hagyjuk már azt a parasztvakításos 550-es giga superbet, típus számot is tesék elolvasni, rávan biggyeztve hogy 450...azaz 450-es AcBel bél van benne ami már eleve csak 360W-t tud a 12V os ágon, ellenben a minőségibb FSP beles gigabyte superb 460W ami 348W-ot tud a 12V-os ágán.
(#40765) Zebu : Mindenféleképpen probáld ki egy erősebb táppal,de nem olyannal amire nagy névleges teljesítmény van biggyesztve előbb leírt giga superb 550-t felhozva példának.
Elképzelhető hogy a 14A elfogy főleg hogy arról esznek vinyók ventik emg minden egyéb sallang, viszont a tuningot kéne ettől függetlenül bírnia mert a CPU-t a 12V1-ről eteti a táp VGa pedig 12V2-ről kapja a naftát.[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Úgy néz ki kevés az FSP 400-zas tápom az 5850-nek
Legalábbis szerintem... a spec alapján 18A kellene neki ő meg csak 14A-t szolgáltat....
Lehet ezért fagyogat a rendszer?
-
TomiLi
addikt
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni táp ügyben:
Két táp között vacilálok: Enermax modu82+ 625W; Corsair HX850W.
Egy 4ghz-en járatott i7920, meg 5870Cf, kicsit rángatva lenne a rendszerben...
(+2db 750-es samu HDD). Az lenne a kérdésem, hogy a 625-ös enermax, nem lenne túl necces a rendszernek? Nem sok tartalék mardana benne, nem? vagy rosszul számolgattam? A corsair azért szimpatikusabb, mert nem lenne maximum közeli állapotban hajtva, így a hatásfoka is jobb, meg halkabb, hűvösebb lenne... Viszont fogalmam sincs, hogy ebben milyen belső van, és ez mennyire megbízható. Ahogy néztem megoszlanak a vélemények a corsair-ről... Vagy csak bizonyos típusáról? Nem emlékszem melyiknél, de volt venti vezérlés probléma és szépen melegedett.
Azt sem tudom, hogya z előny, vagy hátrány, hogy a corsair-ben nincs szét osztva a 12V-os ág
Az Enermax-ot mindenki dícséri, csak azzal meg az a gondom, hogy nem szeretném, hogy ha játszom a tuningolt géppel, akkor nagyon le legyen terhelve a táp....Kinek mi a véleménye?
Köszönöm szépen előre is!Bogyorisz
-
zsero
aktív tag
Leírom részletesen, hogy mi történt, és kérdezném, hogy mit javasoltok majd:
1 cégben volt 7 egyforma gép, mind 4 éve egyszerre lett vásárolva, csak minőségi cuccokkal, és az akkor legendásan jónak mondott Chieftec 350 vagy 360-as tápokkal. Az alaplap nForce3-as MSI Neo2 Platinum. 1 gépben pár év után meghalt az alaplap. Idén 3 másik ment tönkre,
1. úgy, hogy a meghalt az alaplap is meg a táp is, égett szaggal,
2. úgy, hogy nem kapcsolt be, majd amikor rádugtam egy FSP 400-ast (nem tudom milyen a belseje, olcsó Aqua-s volt, 1 hónapja vettem), akkor az nagyon szépen büdösen leégette.
3. meg úgy, hogy tönkrement a saját tápja, majd az FSP-vel nem kapcsolt be, majd egy másik gép másik régi Chieftec-jével azóta is boldogan megy.
4. plusz egy Chieftec meghalt, de ez nem vitte magával az alaplapot, viszont FSP 400-ról csak úgy megy, hogy nincs APC szünetmentesen.Ennyire nem értek a témához, azt elmagyaráznátok, hogy mi a fene történik? Van esély rá, hogy ha valami baromi jó tápot veszek, pl. Seasonic beles Corsair CX 400, akkor a többi alaplap nem fog tönkremenni, és semmi gond nem lesz?
Ilyen leégett vagy nembekapcsolós alaplapot javít a fórumról valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz CsakMérnök #40755 üzenetére
Igen.
(#40756) Mika1227: Árban mire gondolsz?De lehet javítható a mostani tápod is.(valami baja vana tápomnak topikba hamar tudnak segíteni)
-
Mika1227
őstag
Milyen tápot ajánlanátok ehhez a konfighoz?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Mika1227
őstag
Történt egy olyan, hogy kapcsolnám a gépet befelé aztán nem kapcsolódik egy kis hang kíséretében levágta a biztosítékot aztán már nem kapcsolódott be a gép, sőt az alaplapon sem világít a kis led! Ötlet? Megkotlott a táp,vagy alaplap?
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Dyno
veterán
válasz CsakMérnök #40752 üzenetére
Noname meg Enermax ég és föld.....atom biztosra meg az Enermaxxal fogsz menni, én meg akkorse fogok nagyobb tápot ajénlani, egy nagyon max 300W-t fogyasztó konfig alá...
-
Dyno
veterán
válasz CsakMérnök #40742 üzenetére
Bőven elég az Enermax is, még a CPU-t is meghúzatod bőven 3,4ghz környékére.
-
vzsryl
nagyúr
Ez a konfig nagyon-nagyon max. 300W-ot ehet, de ahhoz szénné kell húzd a procit, és rá kell küldd a Prime95+Furmark-ot a gépre. Tehát az Enermax PRO82+ 425W bőven elég, és még tartalék is marad benne.
(#40743) Ari18: Az Enermax PRO82+ szériánál ezek nem halkabbak, sőt alig van halkabb táp, talán a Seasonic X szériája... Továbbá a VX550 és TX650 hatásfoka idle-ben nem lenne túl magas, tehát az Enermax jóval halkabb lehet nála ennél a gépnél.
(#40747) Skyhunter: FSP Everest 400W-ot ajánlok, ami halkan vinné a konfigot, és természetesen tuning is belefér. A Yorkfield nem eszik túl sokat még tuningolva sem, a HD5000-esek meg kevesebbet fogyasztanak, mint a HD4000-esek, tehát ha HD5850-re cserélsz, akkor sem fog többet fogyasztani, mint a HD4850.
(#40749) Qru: Az FSP Everest 400W halkabb a Corsair CX400-nál, főleg azoknál a példányoknál, amik valami oknál fogva nagyon magas szélzajt hallatnak. A Corsair-ben 350-es bél van, az FSP-ben meg rendes 400-as, tehát nagyobb terheléstől is halkabb, mert hatásfokban nagyjából megegyeznek.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Skyhunter
őstag
Adatlapomtól eltérően a következő frissítést tervezem a gépembe :
Core 2 Quad Q9400 tunningolva
4 GB 800-as RAM
ATI 4850 512 MB (lehetséges hogy egy 1GB-os 5xxx ATI lesz belőle)
1 db 160GB és 1 db 1,5TB-os vinyó
2 db DVD író (vszeg lesz egy 3.is)
4 db ház ventillátor....Jelenleg egy Chieftec 450W-os táp van,kérdésem,ez elég,vagy ennek (illetve a jövőre is gondolva) a konfignak vegyek valami komolyabbat? A halk működés is fontos lenne.
Mekkorát,milyet?
-
DroneZ^
őstag
Valakit nem érdekel egy keveset használt FSP Epsilon 80plus 600W gyártói élettartam garis táp? Kinőttem az a helyzet.
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Vidori
tag
Szerintem a 425W-os is elvinné bőven.
Itt egy teszt amiben quad-ok vannak egy 8800gt-s videokártyával:
Teszt
Ha nem akarsz CF-t szerintem tuningolva is elviszi bőven.[ Szerkesztve ]
-
Ari18
őstag
Esetleg VX550 vagy TX650 bár nem tudom, hogy annyira halk lenne e, mint a HX vagy az Enermax.
mod: Viszont a 425W-os Enermax is elbírja a gépedet, még egy új vga-val is.
[ Szerkesztve ]
-
Vidori
tag
válasz CsakMérnök #40740 üzenetére
Mihez is?
Egyéb Enermax:
Enermax
Egy 525W-os Enermax min. 25e Ft.
Csak a Chieftec és a Corsair-ok vannak ilyen 15-20 e-ig.[ Szerkesztve ]
-
Vidori
tag
válasz CsakMérnök #40738 üzenetére
Szia!
Enermax PRO82+425
Enermax
Stabil, csendes és jó.
1. hsz:
Ventis tápok halksági rangsora (adott kategórián belül a sorrend ABC-szerinti)1) Enermax PRO82+ és MODU82+ sorozat
2) Gigabyte Odin PRO/GT, Corsair HX 520/620, Corsair VX 450, Seasonic M12, Seasonic S12 sorozat, Zalman 360/460B-APS.
3) FSP GreenPower, FSP BlueStormII.
4) Enermax Liberty 400, FSP PNF.
5) Chieftec GPS.[ Szerkesztve ]
-
CsakMérnök
csendes tag
Üdv újra!
Az a helyzet, hogy sehol nem találok már Arctic Cooling Fusion tápot, mindenhol az mondják, hogy már nem lesz. Mit ajánlanátok e táp alternatívájaként, ami legalább ilyen csendes, és max 20.000 Ft? -
fireproof
őstag
Az a lényeg hogy ne tegyen kárt a gépemben ha nem barja akkor nincs gond mert akkkor veszek másikat csak ne tegyen kárt a gépben!
-
agemate
addikt
CPU tuning nélkül megy.
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy már nem s1-el, hanem refernciával hűtöm a vrm kérdés miatt és a gép így már sokkal később áll le, de ugyanúgy leáll 30-40 perc után.Akkor táp ügyében megnyugodtam.
Hol lehet szerintetek bordát kapni vrm-re, mert még iPonon sem találtam.?
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz agemate #40729 üzenetére
Az 5850 sem fog többet enni, emiatt felesleges lenne a csere. Teszteld le külön a konfigot, CPU+RAM pl IBT-vel és ha ez jó, akkor Furmark-kal a VGA-t. Én kétlem, hogy ez a táp leülne bármelyik tesztnél, aztán futtathatod a két tesztet egyszerre, így a teljes konfig meg lesz hajtva.
-
agemate
addikt
Üdv!
A gépem némely nagyigényű játéknál egy idő után leáll. Van akik szerint a videókártyám vrm-je a hibás, van akik szerint a táp.
Milyen tápot ajánlotok az aláírásomban lévő géphez? Esetleg jó lenne, ha a későbbiekben elbírna egy hd 5850-es kártyát is. (egyébként a Chieftecem vadiúj)
Fontos, hogy megy még két 12cm-es és egy nagyobb venti a házban. -
varsam
őstag
válasz fireproof #40726 üzenetére
Ha nem zavar a hang (persze csak szélzaj), akkor nagyon jó a CX400, egyébként annyira nem. De táp vásárlással még ráérsz sztem, amíg meg nem jönnek az új alkatrészek, és majd utána meglátod hogy neked hogy jön be a hangja.
(#40728) 14adam
Ezt meg lehet valahogy nézni rajta? Még itt csücsül a szekrényemben.[ Szerkesztve ]
-
oli314
csendes tag
Hali!
Új gépet szeretne venni egy barátom, max 220E-ig, és ezt a configot nézte ki:
MON: 22" Samsung 2243NW 5ms
VGA: Radeon HD 5770 1GB Powercolor
RAM: 2x2GB Kingston 1066Mhz DDR2
WIN: 500GB WD SATA-II 16MB
PRO: Q9400 2,6Ghz
ALA: Gigabyte EP43-ES3G s775
DVD: Samsung 22x S223 SATA
HAZ: Foxconn TLA-001
HAF: Genius SP-HF 2.0 360X fadobozosA kérdése(m), hogy ti milyen tápot ajánlanátok ami nem túl drága, de gond nélkül vinné a configot? A boltban a 580W Chicony Hipro -t ajánlották neki, de én ezt nem ismerem.
A válaszokat előre is köszi.
-
kfron
aktív tag
válasz fireproof #40710 üzenetére
Hát, én nem vagyok benne biztos, hogy megér annyit...
2db. 18A-s ága van, ha jól látom, és CapXon (nem a legjobb) kondik vannak benne.
Ez valamivel drágább, de sztem jobban járnál vele: FSP Everest 500WLátom megjött Dyno, Ő majd eligazít!
[ Szerkesztve ]
-
proximus
senior tag
válasz 14adam #40712 üzenetére
Akkor gyakorlatilag bármilyen proci mehet bele alapon....,nem hangzik rosszul.
Konkrétan egy ATHLON II X2 250, vagy X4 620 menne bele, amit lehet ki is tesztelnék.
Ja igen....., feszt nem tervezek emelni semmi esetre sem.
Így még mindig OK lenne a kisebb csati?FSP400-60GHN, illetve u.i. APN lenne a kiszemelt táp.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz coqito #40700 üzenetére
GigaByte GE-R460-V1 460W táp 12cm venti.
Ő lesz a legjobb választás.
(#40705) 14adam : Kicsit tulzás....bőven elvinné nem hiszem hogy 220W-t meg enne az a szar.
Rendben hogy nem furmark+prime95 párhuzamosan, de ebből az értékből még hatásfokot is kell számolni, tehát körülbelül 280W-t enne prime95+furmark alatt.
Főleg hogy itt húzott quad volt a tesztben.
Szóval lenecseréltessétek már vele a cx400-t.Mostanság nagyon darabosan számoltok, dobáloztok a TDP-kel, inkább tesztek alapján itélkezzetek, mert azok a tapasztalatok, nem az hogy összeadjuk a tdp-ket.
[ Szerkesztve ]
-
proximus
senior tag
Sziasztok!
Tápvásárláson töröm a fejem én is, és találtam is párat ami szerintem megfelelő lenne teljesítményben, illetve a hatásfokukat is figyelembe véve.
A gond annyi lenne, hogy ha jól látom akkor csak drágább, nevesebb(?) tápok rendelkeznek a külön 8-as (4+4-es) csatlakozóval. Mire szolgálna az a +4 érintkező a sima 4 mellett? Egy ilyen alaplapot néztem ki magamnak: GA-MA770T-UD3P Ezen 24-es, illetve 8-as tápcsati van úgy, hogy mindegyikbe dugható 4-gyel kevesebb is.
Azt már nem írja sehol a manual, hogy miről maradok le ha csak 20-as és 4-es csatik mennek a lapba(mert csak ilyen lenne a tápon).Világosítsatok már fel erről!
Tuninghoz kell csak, vagy alapon is hoz valamit a konyhára?Kösz!
-
fireproof
őstag
És egy ilyen táp ?
-
fireproof
őstag
NA most akkor kell új táp vagy nem? Esetleg tudnátok egyet linkelni?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest