Aktív témák
-
hovika81
tag
Köszönöm mindenkinek.
Diablo 3 - hovika81#2333
-
alibaba78
őstag
válasz 14adam #42397 üzenetére
Tehat a stealthxstream 600w?! Koszonom, nagyon sokat segitettel.
mod: Tulajdonkeppen egy i5 konfighoz egyenlore 4870-nel, de lesz kartyacsere gtx275-285, vagy 4890-re. A baj az, hogy a 4-500wattos tapok kozott csak egy gigabyte 460wattos van, es keveslem rajta a csatikat, meg valamiert nem is szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz alibaba78 #42394 üzenetére
Első az jó,abba Fsp belső van,a legjobb választás mind a három közül
Másodikba meg Sirtec belső van,jó,csak mint az elöbb írtam már kicsit öregecske
Harmadikba meg egy Enhance bél van,csak sajnos 480w-t tud leadni 12v-n
Mihez kell ekora erő?zazahoho: gondoltak a komolyan tuningolókra is akiknek nemkell 1kw hanem beérik kevesebbel is,és modulárissal aminek 1db 12v-s ága van,mert ugye ezekkel nem lép fel az a gond,hogy túl lett terhelve az egyik ága mert azért 52A-ert nehéz leterhelni,hogy lekapcsoljon de 18A-ert elég gyorsan túl lehet szárnyalni,hogyha komoly géped van amit tuningolsz.
[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
hali
corsair hx 620 ill hx 650 között van valami komoly különbség?a 620 -as Seasonic belsővel szerelt ,de a 650 -t nem tudom ill csak annyit,hogy nem osztott a 12 v ága
de miért adtak ki 30 w különbséggel moduláris tápot a corsairnál?Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
alibaba78
őstag
válasz 14adam #42389 üzenetére
Akkor mar csak 3 tap johet szamitasba: 1., 2., 3.
Mult honapra terveztem a gepvasarlast, amire kaptam is tanacsot vzsryl kollegatol, de annyiban valtozott a dolog, hogy az asszony (kenyszeritett ) tanacsara vegyem meg inkabb rendes boltban, ahol azonnal kiadjak. Csak ezt az egy boltot ismerem itt, es csak kb ennyi a keret. Egyebkent ugy gondolom, 500w is eleg, mert valszeg nem lesz 2 magos vga. Koszonom! -
__Zoolee__
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfig alá keresek tápot 15-16 ezer forintig.
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 Black Edition
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
KINGMAX TinyBGA 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT
ATI HD5850
3 HDD + 1 ODD
proci és VGA tuning lesz ...
Szünetmentes tápegységről üzemeltetném.Jelenleg egy FSP SAGA 400W-os tápom van de több mint 2 éves és 24/7-ben üzemelt.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
14adam
addikt
válasz alibaba78 #42385 üzenetére
Elvileg a kettő között csak annyi a különbség,hogy a pem 600 3.3 és 5v-n 1-1A-el tud többet,de ezek az ágak nem számítanak,hanem a 12v de ugyan olyan erősek az ágaik.Pem-et 14cm-s ventivel szerelik a másikat 12.Sirtec belesek elvileg ami jó,csak már elég régi konstrukció.Ennyi pénzért van jobb is
-
cikasz
őstag
Tudnátok ajánlani boltot, hogy hol vegyem meg ezt a tápot? : Fsp everest 500
(csak nem szeretnék belefutni szar ügyintézésbe pl.)
köszönömhttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
hovika81
tag
Sziasztok! Tudna még valaki a (#42372) hsz-re javasolni egy jó tápot?
Diablo 3 - hovika81#2333
-
alibaba78
őstag
Sziasztok!
Recom tapokrol vmi velemeny? Koszonom!
-
David89
tag
üdv!
egy i7 920 1 VGAs, közepesen tuningolt rendszerhez milyen tápot érdemes venni?
CHIEFTEC GPS-500AB 500W ez megéri 16,5 kért?
-
14adam
addikt
válasz parker75 #42376 üzenetére
Árban veri az apn-t és egy itteni szaki szerint is nagyon jó( ilyen árban) (Bővebben)Van rajta vga csati is 1db 6pin-es és 1 db 8 pin-es az apn-en nincs.Apn 2*17A-es ággal míg a paf 2x18A-es ággal rendelkezik.Paf hatásfoka max 83% apn-é meg max 85% de ezt nem lehet szinte semennyire se észrevenni ezt a 2%-ot,illetve ezeket az értékeket akkor éri csak el ha a legidálisabban van leterhelve (50%-60%)
Igazából tök mindegy,hogy melyiket veszed,mindegyik remek táp[ Szerkesztve ]
-
sp@rtan
senior tag
Konfig infók nékül túl sok mindent nem mondhatunk
Ja és egy gyilkos kérdés.Nos, ugye egy jó 'minőségű' Codegenem van Amúgy E5200+IGP-vel csendesen(!!) és stabilan teszi a dolgát.Szerintetek egy 5670 esetleg 5750 mennyire ölné meg?Amint tudnám cserélném.
(#42372) hovika81 Corsair VX450(Egy picit 15 felett),Enermax Cyclops 405/505.Kékségben ha találsz FSP Everest 400 vagy megint csak 15k felett FSP BlueStormPRO 500W.
[ Szerkesztve ]
-
hovika81
tag
Sziasztok!Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ehhez a konfighoz milyen tápot
javasolnátok?Jó lenne ha olyan 10-15k ból kijönne, PCI-E csati és jó lenne ha fekete lenne! Előre is köszönöm.
ALAPLAP: GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Processzor: AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
Memória: CSX 4096Mb DDR3 1333Mhz CEC FAN KIT (CSXO-CEC3-1333-4GB-KIT)
Videókártya: GIGABYTE GV-R585D5-1GD-B HD5850 1GB
Merevlemez: WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
Optikai egység: NEC AD-7243S fekete
Ház: CoolerMaster RC-690K - PURE Black Window Edition(R)Diablo 3 - hovika81#2333
-
Lino
csendes tag
Hello,
kérdésem lenne szerintetek egy Corsair PSU-400CX 400W tápot vegyek a gépembe vagy egy FSP 400-60APN 400W tápot? Megér a Corsair kétszer annyit mint az FSP? Elméletileg hatásfokuk ugyanaz, vagy még jobb is az FSP viszont árban a Corsair 14 míg az FSP 7ezer..
Vagy ha tudtok valami jobb választást max 14ezerig akkor azt is örömmel veszem..
(Most egy régi Codegen tápom van ezt akarom lecserélni...)Üdv:
lino -
HellGreg
őstag
Sziasztok, volna egy új konfig a sógoromnak:
phenom2 x3,
2*2gb memória 1333mhz
galaxy gts 250 512mb
1 dvd író
1 hdd
1 hangkártya pci-osehhez egy gigabyte superb460w-os tápot szemeltünk ki.
elég lesz vajon?
sürgős választ kérek szépen. köszi előre is
-
Dyno
veterán
Mért kellene rosszabb hatásfoknak lennie?50-60%-ban levan terhelve mind a kettő, tehát ideális a terhelés a legjobb hatásfok számára?NEm 120W-al terheles ahol akár lehet nagyobb eltérés, mert ugye a TX650 számára már majdnem emgvan a 20%-os terhelés, de a tx750 még nagon messze van tőle.
Te itt vannak a grafikonok.
TX750-nek jobb a hatásfoka.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz 14adam #42360 üzenetére
Pontosan arra gondoltam amit a 14adam írt,hogy két különböző bél,két különböző elektronika,és mégis szinte hajszálnyira azonos érték.Tehát itt a TX750 a nyerő,még ha zajosabb a ventije. Elméletileg többet kéne fogyasztania a TX-750-nek,vagyis a hatásfoknak rosszabb kell lennie a TX-650-hez képest.
-
Dyno
veterán
Nem tudom még nem találtam róluk semmit.De szerintem nem, Enhance belesek szerintem, de majd még idővel kiderül.
De a különböző bél miatt más a hatásfok, sztem erre gondolt.
Rendben, de 100W eltérés vana két táp között névlegesteljesítményben, tehát nem kategórikusan eltérőek, tehát az azonos hatásfok nem túl érdekes jelenség, mint akár lenne egy 350W-os meg egy 700W-os táp között.
Mindkettő 80+-os minősítést kapott, körülbelül azonosan vannak leterhelve 40-60% környékén, ahol mind a CWT mind a Seasonic bél is tudja hozni ezt a hatékonyságot, tehát szerintem egy tárgytalan dolog az egész. -
14adam
addikt
Úgy vettem ki a szavából,hogy azt kérdezte,hogy miért ilyen alacsony a különbség a 2 táp között,hogyha ugye kisebb terhelésnél rosszabbnak kéne lennie a táp hatásfokának,de ha meg azt hiszi,hogy +100w-vel kéne többet ennie akkor a te válaszod a helyes,ha meg csak arra keresi a választ,hogy mért ennyire egyező a két táp közötti hatásfok akkor meg az én válaszom jó rá.Kicsit hülyén írtam le,de remélem érhető
Qru: arra ám.Cm tápokról annyit,hogy amikor beröffentettek róla egy autót akkor majd be szartam[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz parker75 #42334 üzenetére
POV nagyon felejtős Spire ugyan csak.
Hipro jó táp!De egyiksem éri emg jobban mit az APN.
(#42335) syberia: 60APN néven is árulják az APN-t de különbség nincs.
(#42336) zlutor: Halkabbak mint a bs2, de általánosan túlárazottak a cm-ek, annyi pénzért illik Enermaxot venni, ami halkabb és erősebb(nem "névleges teljesítményben").
(#42337) parker75 : De nem elavult táp ez már? FSP400-60apn?
Gondolok arra ,hogy 2010 -ben már nincsenek jobb 400w-os tápok?( hatásfok-hang -megbízhatóság)Most jött ki.....honnan tudod hogy nem megbízható?Haátsfoka 80% fölött van, hanja csekély....akkor mi itt a kérdés???
(#42355) jeni: Most ezen mi olyan érdekes?Körülbelül azonos a hatásfokuk, azért mert 750w van ráfirkantva nem fog 750w-t rántani a konnektorból....
(#42357) 14adam: Kérdését értelmezted? Semmi köze annak hogy más bél van bennük....inkább a hatásfok miat nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
Szia
Ez miként lehetséges,hogy a Corsair TX-750 táp a teszt alapján azonos hardver elemekkel,ugyanazt az eredményt produkálta 100W többlet tudással mint a kisebb Corsait TX-650 táp. A fogyasztás és a hatékonyság teljesen egyforma. -
Szlopa
tag
válasz sp@rtan #42352 üzenetére
A leírásnál, amit linkeltél a fekete 400 APN-hez látszik, hogy dobozos változat. Magyarországon én még csak OEM verziót láttam. Csak a tápot kapod, semmi leírás, semmi doboz, még tápkábel se jár hozzá. Lehet, hogy a dobozos verzió fekete és van PCIe tápcsatija, viszont nem lehet kapni itthon, de ha lehetne is, valószínűleg drágább is lenne. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Apn-t a magasabb hatásfoka miatt
sp@rtan: na most megpróbálom leírni,mert eddig még egyszer se sikerült rendesen megfogalmaznom
Vannak olyan példányok amelyiken van 6 pin-es csati és van amelyiken nincs.Feketét mo-n elvileg nem lehet kapni,csak szürkét(de hozzászokhattunk volna,hogy ami jó azt itt nem lehet kapni)[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Van egy FSP 400-60APN és egy FSP 350PNF itthon. Melyiket tartsam meg? APN új, PNF 1,5 hónapos.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy valaki eladja most a "Chieftec HPC-360-202 DF" tápját?
Kösz:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zoli1222 #42345 üzenetére
Némileg javít a levegő áramlásán (illetve kevésbé gátolja) a HX, mert hogy nincs ott felesleges kábelköteg. De ha nem plexis a házad akkor felpakolod a kábeleket pl a DVD meghajtó tetejére úgy nem zavar sok vizet. TX650 nem sokkal erősebb, ahol a HX620 kevés lesz ott már a TX650 is. Bár jelenleg nem sok olyan konfig van ami megfektetne egy ilyen tápot, talán 3db 4870X2 fogyasztása már sok lenne neki (nem mintha összelehetne kötni 3 ilyet szóval ez csak elméleti síkon élő feltevés). Azt vedd ami szimpibb, hangban nincs különbség, volt szerencsém mind a két táphoz.
#nincsbennetarcsi
-
Zoli1222
addikt
Nem ragaszkodom a modularitáshoz. De csak szebb az, h nincs felesleges kábel. De a későbbiekben jól jöhet a tx többlet ereje. Bár amit írtál tesztelésre, az se gyenge. Hmmm. Na akkor most melyik?
Úgy örülök, h mindig van választási lehetőség...Szerk.: Bár most ahogy nézem, 5-6k-val drágább a hx620, azaz a tx750 szintjén van. Akkor marad a tx650.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Zoli1222 #42343 üzenetére
Az halott platform, nem igazán szvsz. Ha van pénzed i7+X58 ha már ragaszkodsz az SLI-hez. Bár én nem erőltetném főleg így a DX11 hajnalán (túl).
Ha moduláris kell HX620, TX650 kicsit bikább (meg rövidebb de nem számottevően) de fix kábelezésű. Nekem TX650 van, csendes és nagyon erős, rendkívül elégedett vagyok vele. Egyedül az a bajom vele, hogy eléggé melegedős.
Am HX620 is elég lesz PhysX tesztnél volt, hogy HX620-al hajtottuk a 65nm-es GTX260 216SP meg a 4870 1G-t egy 3,8GHz-es Q6600-al 4GB rammal.
#nincsbennetarcsi
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok.
Gariba cserélik a vx450-es tápomat. Közben GTX 280 sli-n is gondolkodom. Elég lesz hozzá tx650? Vagy esetleg hx620/650, tx750?[ Szerkesztve ]
-
Bazs-
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Melyik tápot ajánlanátok :
- FSP400-60apn
- Corsair CX400
- Enermax Cyclops 405Egy HTPC géphez kellene. Leglényegesebb szempont a csendes működés. Végül is az a kérdésem, hogy az FSP mennyivel hangosabb a másik kettőnél ? Árban azért mégis csak az a legjobb
Vagy mit ajánlanátok ilyen felhasználásra ? Megéri a többlet kiadás egy halkabb tápra ?
Köszi előre is. -
parker75
tag
válasz syberia #42335 üzenetére
Köszi a választ!
De nem elavult táp ez már? FSP400-60apn?
Gondolok arra ,hogy 2010 -ben már nincsenek jobb 400w-os tápok?( hatásfok-hang -megbízhatóság)
Persze ebben az árban? ( most néztem az ipo[link]nba 7550ft-- mondjuk ez tényleg
verhetetlen ár -értékaránynak bizonyul.) -
zlutor
aktív tag
Kérdezném a tisztelt hozzáértőket, hogy ezek a tápok (és úgy általában a CM tápok) milyen színvonalat képvisel(het)nek?
Hangjuk milyen szokott lenni (mondjuk egy FSP BSII-höz képest)?
Köszi.
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
-
syberia
veterán
válasz parker75 #42334 üzenetére
Szia, szerintem most a legjobb ár-érték aránya az FSP400-60apn tápnak van
és 80+ a hatásfoka, én azt venném a helyedben. Persze nem 4870x2 CF melléA szakiktól kérdezném: nem tudom mi a különbség az
FSP455-60PAF és az FSP455-PAF között
Az utóbbinak van 6+8 tűs csatija, talán a másiknak is?[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
parker75
tag
Sziasztok !
Mi a véleményetek ezektől a tápokról.
Chicony Hipro 430 w
Point of View 500 w
Spire Jewel 550 w ( mondjuk ez drágának tűnik--de hogy jó-e?)
Ezeket nézegettem de igazán az a kérdés, hogy ezek vagy
egy FSP400-60apn?
Köszi! -
Szlopa
tag
válasz DarkDeer #42320 üzenetére
"Neked annyi a bajom vele, hogy kevés a 2 sata csatlakozó, sok a 4 molex, a floppy meg teljesen felesleges. Jobban örülnék ha 4 sata lenne és 2 molex. Haladni kéne a korral az olcsóbb tápoknak is."
A molexből tudsz csinálni PCIe 6pin-t, sata-t, tudsz rákötni ventit is. Viszont sata > pcie 6pin-t még nem láttam (ez persze nem jelenti azt, hogy nincs). Szerintem egy ilyen olcsó tápnak, mint az említett FSP bőven elegendő ennyi csatlakozó. Ha veszel egy pcie tápcsati átalakítót, még akkor is nagyon jó áron van. Meg valahogy el kell adni a drágább tápokat is A több csatlakozóért bizony felárat kell fizetni ugyanúgy, mint a harisnyázott kábelekért.
[ Szerkesztve ]
-
sp@rtan
senior tag
Egész értelmesen lefordította.
Ha ilyen verzióban is lenne az EU-ban,akkor nagyon jó lenne... -
vzsryl
nagyúr
Manapság már minden VGA-hoz adnak átalakítót, de a tiédhez nem fognak, mert nem kell neki.
(#42324) teve08: Szia!
Jó táp, de kezd abba a kategóriába esni, hogy nem éri meg túlzottan az árát. Az FSP 400-60APN vagy 400-60GHN is erősebb. A Corsair előnye a valamivel hosszabb kábelek, és az APN-hez képest több csatlakozó (a GHN ebben is hasonló paraméterekkel bír).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
válasz teve08 #42324 üzenetére
Jó táp,Seasonic bél van benne ami nagyon jó,csak hajlamos a venti felhangosodásra,de sokan akik ilyet vettek elég jó véleménnyel vannak róla.Esetleg néz szét még Fsp körül azok vannak még jó árba(everest,apn,bluestorm pro),csak egy picit hangosabb mint a Corsair
[ Szerkesztve ]
-
teve08
aktív tag
Sziasztok!
Erről a tápról mi a vélemény?
Érdemes ilyet venni?
Vagy valami más hasonló árban?Üdv. Teve08
-
DarkDeer
senior tag
Pénteken vettem egy FSP 400-60APN-t. Eddig tökéletesen működik és nagyon halk.
Ahogy Szlopa írta: "Tényleg 50CM-esek a tápkábelek. Van rajta 20+4pin, 4-pin, 4 molex, 2 sata, 1 floppy. Sajna a 6pin-es PCI express lemaradt, de sebaj, majd átalakítózunk. A 12V-os ág kettőbe van szedve, mindkettő 17A-ral terhelhető, együttesen pedig 336W-ig."
Az enyém szürke színű, a neten keringenek képek feketéről is.
Neked annyi a bajom vele, hogy kevés a 2 sata csatlakozó, sok a 4 molex, a floppy meg teljesen felesleges. Jobban örülnék ha 4 sata lenne és 2 molex. Haladni kéne a korral az olcsóbb tápoknak is. -
G_P
tag
valakinek van akkor nemrég említett FSP-je? a 400-as...
mert úgy néz ki meg tudom venni, és csak akkor szeretném ha télleg megéri, és konkrét tapasztalatok is vannak -
-
kola1234
tag
Ha már tápegység.
Az alaplapomon van egy 8pines csatlakozó, amibe ugye most 1db 4pines van dugva.
Kérdés, hogy van e olyan átalakító, vagy eszköz, ami a maradék 4 pinbe is belemegy.
Illetve van e értelme.
pl cpu stabilítás stb.Alaplap: gigabyte MA770T-ud3p, a táp egy Chieftec gps400a amin csak 4pines csati van.
-
Real_Necro
veterán
válasz DarkDeer #42310 üzenetére
Én is korszerű tápot vettem, és fele-fele arányban van rajta molex meg sata csati is. Vagy külön kábelen, vagy közösen. Lényeg, hogy variálható. 3 helyre kellett molex csati, szóval így volt a nyerő.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DarkDeer
senior tag
válasz 14adam #42304 üzenetére
Enyémen nincs VGA-hoz való csatlakozó.
Ehhez a kártyámhoz nem is kell. Az jobban idegesít, hogy 2 és fél éve raktam össze a gépet, és már akkor csak sata cuccokat raktam bele, most meg veszek egy új korszerű tápot, és tele van molex meg floppy csatlakozóval, ami kell a francnak, sata meg csak 2 van. Röhej. -
Real_Necro
veterán
válasz 14adam #42308 üzenetére
Valaki itt írta a Cellcom nevű boltot. Lényegesen olcsóbb mint Ipon, igaz csak 2 év gar... én már megvettem Iponból.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
14adam
addikt
válasz sweethomest #42307 üzenetére
Ha olcsó kell akkor Fsp 400 apn vagy ha halk kell akkor Corsair cx 400,ha moduláris amiről letudod venni a felesleges kábeleket akkor Fsp everest 400 ha viszont szép kék táp kell,de jó a kicsit hangosabb is akkor Fsp bluestorm pro.De ha viszont olyan halk kell,hogy meg se hald akkor Enermax pro 425 vagy Cyclops 405 vagy ha a nagyon halkból kell moduláris akkor modu 425.Ipon-ból érdemes rendelni.
Kb felsoroltam az összes 400 körüli tápot amit érdemes venni[ Szerkesztve ]
-
sweethomest
csendes tag
Üdv!
Az aláírásomban lévő konfighoz kellene sürgősen egy táp, mert a mostani zalman 460 feladta a harcot. Mindeféleképpen webshopból rendelném, például ipon. Milyet ajánlotok és főleg honnan?
Köszönöm.
-
G_P
tag
nah mindegy ha elmegy ez a táp akkor megveszem azt az FSP-t
egyébként ha kell valakinek ez az eladó -
DarkDeer
senior tag
Pénteken vettem ilyet innen: [FSP400-60APN]
Olyan szürke színű mint ami képen van. Lehet, hogy ez a fekete valami újabb verzió.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest