Aktív témák

• spidersoft

senior tag

Üdv,

*Csendes* tápot szeretnék a készülő Dual Atomos nettopomhoz, viszont lehetőleg 10k-ból jó lenne, ha kijönne.

(bocsi, copypaste egy másik topicból, mert ott túl off volt)

Valakinek van *személyes* tapasztalata (olvasni én is olvastam sokfélét) a Chieftec GPS-350EB-101A tápról? Ezt néztem ki magamnak, mert azt írja csendes. Valahol láttam egy táblát, ami írta, hogy kb. 200W fogyasztásig nem kezdi emelni 800-ról a fordulatot -- ha minden igaz, amit írtak, akkor az atomos konfig jó ha 50W-ot hajlandó lesz felvenni, szal lehet még nyáron sem emelkedne meg a ventifordulat. A táp névlegesen 27 dBA-t tud, csak azt nem tudom, hogy a fuker mely fordulatán :D Ismerve a manapság szokásos üzleti fogásokat valószínűleg a legkisebb zajt adják meg, amit egy ilyen táp kibocsáthat -- egy olyan tápot mértek, ami a lehető legpontosabban volt szerelve, legpontosabban fröccsöntött ventilátorlapátokkal rendelkezett és benne volt egy gépházban, amiben minden pontosan volt illesztve és semmi se zörgött :D Persze az is lehet, hogy mégsem kapitalisták ennyire és valami átlagos értéket tüntetnek fel, pl. a venti félgőzön futása közben keltett hangnyomást. Az ára 8-10e körül van. (Itt Salgótarján környékén inkább 10 felett kicsivel :D)

(ugye 0 dB elvileg a hallásküszöb, a 27 dB ennek kb. 500-szorosa.)

Jah és az se mindegy, hogy mennyire tud romlani a csapágyazása ennek a tápnak.

Az én koncepciómhoz mindenképp kell egy ventilátor, ami keresztülkerget némi levegőt a házon -- a notivinyó hangját is el akarom nyomni, ezért hangszigetelt ház kell, viszont alap keringésnek lennie kell, hogy a proci és a chipset ne főjön meg saját levében.

[ Szerkesztve ]

Aktív témák