- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
addikt
Hi! FSP700-80GLN? FSP BS II 400-ról csere? Jóval jobb?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
addikt
Hali!
Adott egy gép: Sapphire 790GX, Phenom II 720, 4/1066, int. vga (idővel lesz izmosabb, persze nem csúcs)
Szeretnék egy tápot venni hozzá holnap az Aquaba. Olyan 10e környékén mit rakjak bele?
Itt a lista: [link]FSP 400W PNF? Tudtommal jó és olcsó. Elég lesz neki? Esetleg egy HD4830 Radeonnal is ha igen?
Köszönöm előre is!
-
addikt
Enermax Liberty 400W-ra, ha lecserélem a BlueStorm II 400W tápom, rosszul járnék? Moduláris a Liberty, ezért érdekelne. Teljesítményben nincs bajom a BS-al.
-
addikt
Hali! Megmértem a gépem fogyasztását, egy ilyen 220V-ba dugható kütyüvel. Az eredmény:
GB P35-DS3, E8400, 2x2/1066, HD4850, Audigy SE, Samu 320GB, DVD+RW
Idle: 95-99W
Load: 180-200W (orthos + 3dmark06)Kicsit többre számítottam. Főleg figyelembe véve a táp hatásfokát... Akkor elméletileg még jó ideig elég kéne, hogy legyen a BlueStorm II 400W, nem?
Végeztem egy kis fejszámolást is. Everest szerint 60%-os a gépem elérhetősége. Átszámolva egy hónapra 2500,- huf kb a gépem költsége. monitor nélkül. (az 28-30W, de esténként ki van kapcsolva, tehát minimális) Ha figyelembe vesszük, hogy nagyon ritkán játszom, tömörítek néha ilyesmi, akkor 3500, max 4000,- huf!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hi! Kicsit fejlesztettem a gépemen! (GA P35, Q6600, 2x2GB. HD3870, 1db HDD. 1db ODD). A régi FSP BSII 400asom még megmaradt benne. Érdemes lenne lecserélni már egy VX450re? Vagy bőven elég neki még?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
iMBP HPC-420 tápot mennyire érdemes javítani? Szimplán zárlatos valahol, mert mikor indulna felpörög, majd zizzen egyet és leáll. Ilyen ultra csicsa plexis házban van gyárilag kék ledekkel. Sajnos 20pines atx, ill csak 4tűs molex van rajta. Ismerősöm lehet megcsinálná, de ha amúgy sem ér semmit, lehet inkább elviszem a bontóba.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Szten Márs #20324 üzenetére
X-akták! Az igazság odaát van!
Következő lap vagy proc csere. De sajnos csak egy hét múlva lesz rá lehetőségem!
-
addikt
válasz Szten Márs #20322 üzenetére
Na de a proci hogy tudna így beszarni? Ismerősömtől vettem, aki nagy kocka és éjjel nappal Crysis és hasonló játékokkal terhelte! Halt már meg procim, de csak úgy hogy többet nem volt se kép se hang.
-
addikt
válasz Szten Márs #20287 üzenetére
Igazad volt! Ma este leteszteltem a gépem egy Corsair VX550-el! A jelenség változatlan! ORTHOS közben a gép leáll. De órákig bírja, mert egy egész filmet megnéztem és elaludtam, míg 8as prioritáson ment. Csak reggel tűnt fel megint, hogy gép nuku. Lehetséges források ezek után szerintem: cpu, alaplap. Remélem a proci lesz a gari miatt!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz Szten Márs #20283 üzenetére
Sikerült szereznem egy Corsair VX550-es tápot kölcsön és egy másik alaplapot. Először megpróbálom a tápcserét. Ha ez sem, akkor az alaplap cserét. Ha még ez sem segít valakit megkérek csekkolja le a procit vmi full más gépben. Szép sorrendben remélem kiderül. Ki tudja, lehet a táp behányt! De talán a legjobb az lenne, ha a proci szart vna be, mert van rá garancia!
-
addikt
Helló! Lenne egy igen érdekes problémám és én a tápra gyanakszom, de szeretném a véleményeteket kérni!
Adott a gépem. (Abit KN9 SLI, X2 4600+, X1900XTX, 1 HDD, 1 ODD) Ezt egy FSP BSII 400W látja el kraftal. Semmi gond nem volt vele, vagyis sosem csináltam stabilitás tesztet, de nem állt le se semmi ilyesmit nem fedeztem fel.
Az elmúlt napokban lecseréltem a processzort egy X2 5600+-ra. Egyből feltornásztam az órajelet 3GHz-re, majd elkezdtem játszani.
Egyszer csak az tűnt fel, hogy kb a kép fele feketén villogott. Na mi a turó? Túlmelegett a VGA? Majd hirtelen kép elsötétül winyó leáll magától s gép újraindul. Rájöttem, hogy a VGA nem túl esélyes, mert meg van támogatva a nyák egy 8cm-es ventivel és alapból egy Zalman VF900 hűti.
Na gondoltam, akkor sok neki a 3GHz a procinak. Nem baj OTHOS barátunk megmondja nekünk! Bent hagytam egész éjszaka, de hajnali 3 fele mikor felébredtem, azt vettem észre hogy a gép leállt. Rendben, akkor nézzük alap órajelen, minden tuningot megszüntettem! Minden gyári értékeken volt, ami csak létezik, de ugyan ez volt az eredmény. Játék alatt is csak 1x csinálta, inkább csak ORTHOS közbe áll le. (Tehát VGA kilőve)
Ma reggel futattam memtestet kb 2 órát. Tökéletes!
Hűtés: Tökéletes! Újrapasztáztam mindent! Chipsetet egy robosztus HR-05 hűtő hűti. CPU-t szintén egy nagy Scythe!Arra jutottam, hogy kevés a gépemnek a tápegység. Létezhet? Vagy talán az alaplapom kezdi megadni magát, mert már egy LAN behalt rajta. Illetve néha nem ismer fel minden sata eszközt. (de ez nagyon ritka)!
Szerintetek? Előre is köszi!
-
addikt
Nah, megvan a BlueStorm 400W-os tápocska. Nem gondoltam volna, hogy ilyen pille könnyű! Mintha Codegen-t fognék a kezemben! Persze nem a súly adja az erőt!
-
addikt
Noh, tudom, h már biztos agyatokra megyek, de sikerült leszükitenem a kört 2 tápra:
- Levicom 450W fél éves (7k) [link]
- FSP BSII 400W (8k)Tudom az FSP ismert jó márka, de a Levicomrol (X-Alien házak mellé adják) néztem teszteket és igen jó eredményeket kapott! az is 1 éves táp amugy. Ennek ellenére is ajánlottabb az FSP?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Esetleg valaki erről alkot véleményt? Seasonic SS-400HS? Azóta tápot vadászok ocsóón, azt halottam ezek, jók, de az 1. hszben nem találtam a 400HS-ről semmit!
-
addikt
Esetleg egy 400W-os sima FSP táp jobb mint a régi Chieftec 360W-osam? Tudom nem nagy lépés egyenlőre. (FSP csak 14-15A-t tud leadni, míg a csiftek 17et)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hali!
Régen 7600GT-m volt, amit elcseréltem egy 6800 Ultra-ra. Azóta a gépem, 3d-s alkalmazások alatt idő után kikapcsol, leáll magától. Tervben van a táp vétel, már a segítségeteket is kértem, hogy milyet, de nem azonnal gondoltam! Létezik, hogy 6800U ennyivel többet eszik, hogy az eddig jól működő tápomat szétzilálja?
-
addikt
Hali!
Nemrég irtam, hogy vennék új tápot. FSP Bluestorm 400W vagy 500W osat ajánlottátok nagyon. Azóta az egyik ismerősöm megválna a Levicom 500W (VP 500B.BL) tápjától 10 kerek gurigáért (X-Alien házzal vette). Esetleg ezzel jobban járnék? +12V-os ágon 34A-t ad le! De egy autós erősítőt is ezzel hajtott meg egy jó ideje, tehát nyúzva volt rendesen. 1-2 kép:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz venember83 #10043 üzenetére
Köszi a választ! Akkor szerintem BlueStorm lesz. Ráadásul kűlsőleg is jó benyomást tesz, bár ez másodlagos!
-
addikt
Hi!
Jelenlegi konfigomat remekül viszi egy Chieftec 360as táp. Na de nemsokára szeretnék venni bele egy 7900GT a 7600GT helyére, ill. egy WD Raptor 36GB winyót. Elég valószínű, hogy el fog kelleni egy 400as esetleg nagyobb Chieftec? Esetleg 400W BlueStorm II?
-
addikt
Sziasztok! Szerintetek melyik tápot érdemesebb vennem:
Chieftec - GPS450AA-101A 11,6k
Chieftec - GPS400AA-101A 10,4k
FSP ATX-400PNF 400W PASSIVE PFC 8,7k
FSP BLUESTORM II 350W ACTIVE PFC 8,6k
Esetleg:
FSP BLUESTORM II 400W ACTIVE PFC 13,7k
(A gépem az adataimnál!)
[Szerkesztve]There's a device that I've been using called a whoop.
-
addikt
Hali! Mi különbség az FSP BlueStorm és sima tápjai között? Több ampert ad le? Minöségibb alkatrészek? Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest