- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
luciferc
őstag
Én is ezen dilemmázok, hogy egyszerűen leszedjem róla, vagy reklamáljak, hogy a szivattyú nem tudja a külső időzítéses üzemet, amit pedig tudnia kell a leírás szerint. De valószínűleg leszedem róla, ha megoldható úgy, hogy később visszarakom (ha esetleg garis gond lenne).
-
Köszi!
Nem mindegy kint mennyi van.
Az előbb jöttem be, most 5 fokkal volt melegebb a levegő mint tegnap.
40 fokot tud a szivattyú (mindkettő) direkt így vettem őket.
Itt 25 fokos volt fűtés nélkül, az napközben még napsütésben szuper, amúgy cidri.
Ez lesz, tolok bele vegyszert. Keringetés? Igazából nem gond ha megy, max ha esetleg vihar van.
-
Tosee
őstag
válasz
luciferc #3381 üzenetére
Itt írtam pont erről, az enyém is pont ilyen. Ha a saját időzítője megy, és végigmegy az X órás program, megáll. Másnap ugyan abban az időpontban kezdi az elejéről a programot. Ez esetben nem old le a relé. Ha már közbe iktatok egy időzítővel ellátott konnektort, akkor lekapcsol amint az időzítős konnektoron letelik az idő, és kikapcsolja az áramot (hiába van a szűrő folyamatos üzemre állítva).
Mivel esetemben nem volt garancia, és más megoldást nem találtam, így vettem egy kültéri dugvillát és beszereltem ennek a "doboznak" a helyére. Azóta simán megy a mezei időzítős konnektorról is a programozott idők szerint. Ha van a házban ÁVK akkor ennek amúgy sem sok értelme van.
Persze erre nem buzdítok senkit, mindenki saját felelősségére iktassa ki a gyártó megoldását! Pláne ha nincs a rendszerben FI-relé! -
FőDudu
veterán
32 mar tul sok.
28-30 nalunk az idealis - mondjuk nalunk a mediterran egov miatt ugy tuz a nap, hogy kell a huvosebb viz a jo hoerzethez.
A 30 fok feletti viz eseten mar a szivattyu is megall neha pihenni (beepitett hovedelem aktivalodik).
Szoval felmegy magatol 29-31 fokra, aztan ejjel kicsit vissza is hul.
Aztan kezdodik elolrol... Minnel tobb a viz, annal nehezebben hul es melegszik.
Nekem a 13m3 igy mukodik.Ha el kellene utzani, akkor jol be kell klorozni, hogy ne induljon meg benne semmi. Igy letakarva kihuzza. Mondjuk felvinni a klor szintet 3-4 mg/l kornyekere. Az meg siman nem sok - volt mar, hogy olyankor furodtem orakig. Viszont nem indul meg benne se alga, se mas.
-
Amikor elutaztok 3-5 napra, mit szoktatok csinálni a medencével?
Takaró ugye megy rá, hőszivattyú kikapcs, áramtalanít. (vízkörből is kizárom)
Szivattyút meg ha óránként 10 percre elindítom, az jó lehet?
Valamennyi vegyszert célszerű esetleg betenni? (AstralPool Action 10 van itthon) 2 nap múlva telik le a heti ciklus, amikor elvileg adagolni kellene, a következő 7 napra.
Kinek mi az ideális hőfok, amit szeret, használ? 32 hideg volt, 35 meleg.
Köszi! -
Vesa
veterán
válasz
V.Stryker #3389 üzenetére
Akkora teljesítményűt sztem nem kapsz annyiért szezonban, max. valami akcióban esetleg. A kisebb Steinbach is 55k körül megy, de az csak 3800l/h. (itt van az általad kinézett 310-es is, de az 70k)
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Úgy néz ki lecsúsztam az 50k-s homokszűrőről az Auchanban. Eltököltem és közben elutaztam külföldre, online meg nem rendelhető.
Van valami javasolt webshop, illetve javasolt homokszűrő ilyen 50k körül?
-
chris1990
újonc
Sziasztok!
Sajnos nálunk a kútvíz és a hálózati víz is eléggé magas vastartalmú, így feltöltéskor a medencevíz jó eséllyel bebarnul (ahogy előző években is)
Létezik olyan vegyszer ami ezt teljesen megakadályozná? Hol lehet beszerezni?Köszönöm a segítséget!😊
-
-
válasz
luciferc #3380 üzenetére
Ezt mutatja a teszt: [kép]
Viszont tegnap 2,5 óra alatt 25 fokról felmelegítette 32 fokra a medencét az ixcr26, 23 fok volt a levegő mikor indítottam és este 9 órakor már csak 20 fok akkor érte el a kívánt 32 fokot. (ma picit feljebb tolom majd este ez kevés volt ücsörgéshez, gondolom a hideg levegő miatt)
Reggelre 6-ra 28 fokig hűlt vissza, most az előbb kapcsoltam vissza, nálunk 16 fok van, egész jól megmaradt kevesebbre tippeltem volna.
A fém fal miatt azért tartok, hogy tényleg hideg időben mennyit ad le a környezetnek, igazából egy nagy hőleadóként fog működni. -
luciferc
őstag
Intex homokszűrőm van beépített ÉVK-val (fí-relé). Mennyire normális, hogy áramszünet után kézzel kell visszakapcsolni? Így az időzítős működés ugye halott.
-
Pont a szerviz mondta, hogy az elektronika miatt nem javasolt. Azt gondolom szabvány van, amit azért elég szigorúan adnak ki, ipx5 meg azért elég jó szint.
Az egész cucc nekem egy wifi relén van, szóval bármikor tudom zárni a kört.
A fogyasztást még nem látom, de holnap teszek be egy mérőt, szerintem 2 kWh alatt van a max amit felvesz. -
Egy ismerősöm adott egy szerviz szaki elérhetőséget, ő azt mondta egyik sem való fedés nélkül sehova hiába az ipx5, de ha aknában van, akkor meg a pára lecsapódás miatt szellőztetni kell
Ha teszek rá egy oldalt lukas hordót az pl jó, de a hivatala is javaslat a fedés.
Igazán remek… gondoltam magamban.
Viszont ide is eljutottam [kép] , beindult a móka, 30 perc alatt max fokozaton emelet 3 fokot a vízen. [kép]
Most már csak a ph nem megy le, hiába tolok bele ph mínuszt és picit zöldült is mára, mert nem ment éjjel, se délelőtt a forgatás.
350g csökkentő ment bele, a 2,5m3-be, bőven 1ph-t kellett volna lemennie. -
-
Pont ezért mentem “fejjel a falnak”, élből vettem a hőszivattyút, mert állandóan azt láttam, megy a “sírás” ha rosszabb idő van, hogy hideg a víz nem megyünk bele, takarás így süllyesztés/szigetelés úgy.
Gumi lábakon áll, elvileg földre telepíthető, nem kell fedés se neki. Inkább ami kell légtér előtte mögötte. (0,5-1m a leírások alapján)
Viszont ha már víz/eső téma, mi a helyzet a homokszűrő szivattyúval? Kell fedni? Nem kell? A gyártói leírás vicc…
IPX5 az enyém, de a leírás: free from flooding in a well ventilated and dry area.
Most akkor szabadég, fedés, zárt tér? Nevetséges ez az egész. Arról nem beszélve, hogy nincs magyar útmutató, ami ugye kötelező lenne… -
-
Gömbike
senior tag
A hőszipkával fel szoktam emelni 32-33 Celiusra, utána leveszem a tetejét és csak a szolár fólia 4 óra alatt felviszi 38 Celsiusra. Ilyenkor természetesen már nem megy a hőszipka. ( 6,5 köbméter)
Viszont a hőszipkás fűtéssel május elejétől október elejéig én határozom meg a hőfokot. A szolár takaró csak rásegít, kiegészítő.
Ha borús az idő, akkor is tudok lubickolni.
-
Vesa
veterán
válasz
V.Stryker #3361 üzenetére
Elég szakaszosan persze, nem kell azt 0/24-ben járatni. A homokot ahány ember, annyiféleképpen csinálja. A többség nem szarakodik és 1 szezon után cseréli, mert nem tétel. Van aki megpróbálja kimosni és így többször felhasználhatja. Más kérdés, hogy a mosást mennyire képes hatékonyan elvégezni, mivel ugyebár a homok célja eleve a szűrés, tehát fertőtleníteni is kell, kiszárítani stb. Őszintén szólva, nincs az a pénz, amiért én ezzel vesződnék. 3k egy 25kg-os zsák, nem tétel szezononként egyszer megvenni és akkor tuti lesz a szűrőd.
-
Vesa
veterán
válasz
V.Stryker #3359 üzenetére
Túlzásnak nem túlzás, 4,5m3/h a teljesítménye, tehát kb. 1 óra alatt küldi át a medencéd vizét. Gyakorlatilag ideálisnak mondanám. Az adott típust nem ismerem, de ránázásre egy Steinbach klón, illetőleg az is kínai OEM, százféle néven (A Steinbach Speed Clean Classic 310-nek hívja, az Auchan pedig Btech Quick Clean Classic 310-nek, de esélyesen tökugyanaz). A bestway is kínai, szóval teljesen mindegy. Én a nagyobbat venném, de term. neked kell eldönteni.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Most van egy 3.06-os méter átmérőjű medencénk. Nagyobb nem is fér el. Ez a vacak I-es szűrős vacak van hozzá. Vennék egy normalis keringteto és szűrőt.
Az auchanba láttam ilyeneket. Érdemes ezeket megvenni? A nagyobbikban sokkal több anyag van csak nem tudom nem-e túlzás.
Szűrőegységei nagyon egyszerűen telepíthetők és használhatók.
A szűrőhöz szűrő homokot vagy Aqualoon golyókat használhat szűrőtöltetként.
A homokszűrő kompatibilis 1100-18100 L medencékkel.
Óránként 3028l vizet képes megtisztítani.
Btech Quick Clean Classic 310 homokszűrő. Áramlási sebesség: 4,5m3/h 0,4 bar üzemi nyomáson. Kapcsolat: 230V, max. 250W. Homok mennyisége: max. 20 kg. Medence mérete: max. 22 m3
Ennél többet árban tuti nem szánnék rá. -
Vesa
veterán
válasz
kovacsit #3354 üzenetére
Akkor a súly nem gond, köszönjük az infót! Csak azért írtam, mert nem mindenki gondol rá, hogy az víznek amúgy brutál súlya van. Láttam már olyat, aki a nagy kánikula miatt a panel negyedik emeletén a nappaliban akart fémvázas medencét felállítani, ami ugye egy 300x75-ös medence esetén kb. 4,5 tonna, az annyira nagyon nem egészséges egy panel födémnek (vagy az alsó szomszédnak, akire rászakadna).
Az alsó lakókra csorgó víz az probléma lehet, de ezt így látatlanban nehéz megítélni. Lehet, hogy a kedves kérdező esetén nincs ilyen gond.
-
Dorian
félisten
Az első szezon alatt leszűrtem, hogy jövőre biztosan be fogok üzemelni a medencéhez kollektor-panelt.
Pont az a +3-4 fok hiányzik a vízhőmérsékletből. Mivel egyik oldalt egy nagy diófa áll, így a nap a medencét csak déltől süti, valszeg ezért van, hogy ilyen időben is csak 26-28 fokos a maximum. (1x volt 30).
Van ezek közt ajánlott vétel? A 8 m3-hez egy panel elegendő? Gondolom ezt vízszintesen kell elhelyezni, ezért azt tervezem, hogy a medence melletti kerítésre gyártatok egy acél konzolt és azon fekszik majd. Lehet, h idén már megveszem, jövőre úgyis csak drágább lesz. -
LanyUs
őstag
válasz
kovacsit #3354 üzenetére
3 évig ezt használtuk Intex DINOLAND Vízi játszótér [link] 200-250l víz fért bele, de miután kilyukadt a csúszda része és kivágtam belőle már 300l kellett. 3. nap kezd csúszkálni az alja, max. 4 naponta cseréltem. Tehát 1 hónap alatt 7-szer cseréltem kb. 2000l. Locsoltam amit csak tudtam.
Más #3204: Jelenleg a 3000l 40 cm magas vizet sóbontóval használom. Ajánlott a 2 óra működtetés, de a biztonság kedvéért 3 órára állítottam be. A papírszűrőt hetente tisztítom, folyamatosan járatom. Víz elemzést nem végzek. Szép tiszta, az alsó lefolyónál tettem dupla szúnyoghálót első védelemnek. A 30 fok nekem még kánikulában is hideg, 34 körül érzem jól magam benne. Este, fáradtan viszont a 36-37 esik a legjobban.
-
kovacsit
tag
Vagy Slag, vagy vödör.. Ebbe max 80-100 liter víz megy ahhoz, hogy kb 15-20 centi magas legyen a víz (1-3 éves gyereknek az elég. Max 230 liter megy bele, ha tele rakod, az sem szabad hogy gondot okozzon a tömege miatt egy erkélynek.. Az két közepesen elhízott állampolgár... ) A súly nem lesz probléma, inkább az alsó szomszéd a kilötyögő és lecsurgó víz miatt... Kánikulában az a víz 1-2 nap alatt felmelegszik 28-30 fokra, és 2-5 naponta cserélni kell majd szerintem.
-
Vesa
veterán
Vízforgató nem erre való, és felesleges is.. Egyszerűbb egy ilyen, vagy ehhez hasonló adaptert venni és egy sima slaggal megoldod a feltöltést. Ez mondjuk nem fogja leengedni a vizet ez tény, ahhoz egy búvárszivatyú kéne, vagy marad a kézi megoldás.
Panel erkély nem tudom milyen súlyra van hitelesítve, és annak sem néztem utna, hogy mennyi víz fér a pancsolóba, de ezt azért nem árt megnézni!
-
FőDudu
veterán
Ha nincs senki a medenceben, akkor radugjuk. Artani biztosan nem art
1m gegecsovel a medence kozepeig er be, szoval meg nem gaz a merete.(a chemo nevezetu befujo kek reszet kiszedve pont a kupos reszre illik a 32mm-es fekete cso. Na az meg igy mar plug&play)
Igy tenyleg kristaly tiszta a vizem. Steinbach homok szuro plusz csodazsak sorba kotve (SOROS)
Nejem szerint AquaColor - mert az van hozzank kozel es a viz minoseg olyan mint ott.
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, nem ásnám bele magam mélyebben a témába - mivel mégis csak medence
ezért megkérdezem mielőtt feleslegesen megvenném a tartozékokat.
Panel erkély - viszonylag nagy - és elfért egy [ilyen] kis pancsoló a gyereknek. Terveznék venni egy ilyet: [link] vízforgatót - amivel az volna a célom, hogy a fürdőből az erkélyre szivattyúznám a (meleg)vizet (és vissza) - 32mm-es cső kb. 13 méter hosszan. Szint különbség csak a fürdőkád pereme lenne (átlagos) amit le kéne küzdeni. Fogja ezt tudni a legolcsóbb is, vagy gondolkozzak egy nagyobb kapacitásúban - vagy teljesen rossz úton járok? Előre is köszönöm a tanácsokat -
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
balint82 #3341 üzenetére
Attol fugg milyen.
A zacskozott, ivoviz minosegu szuro homok az rogton mehet a szurobe.pl.
Ez pl. nagyon jo es fele annyi sincs mint pl. a Planet Pool 25 kilos verzioja.En ezt evente cserelem, szezon vegen kiboritom - ugyis hagyom a medencet total kiurulni (1 het vegyszer nelkul) mielott kieresztem a kertbe a vizet. Addigra a homok mar budos.
-
balint82
senior tag
Sziasztok, köszönöm a homok tippeket
.
Első használat előtt kell vele valamit csinálni (valahol hallottam, hogy át kell mosni (?)) vagy mehet a szűrőbe és kész is?
-
FőDudu
veterán
Backwash/rinse amikor bele kerul az ujabb tabletta. Marmint amikor a regi mar elfogyott.
Az ugyis megy ki a kertbe, nem cel kiklorozni a novenyzetet...Nyomassal en sosem foglalkoztam. Mindig zold tartomanyban van, nincs megfojtva a szivattyu. Pedig a befuvo agra van radugva a medenceben a csodazsak is.
Azaz a homok szuro utan van a csodazsak - az ugye elvileg minden 1 mikrometeresnel nagyobb meretu szemcset/algat/homokot megfog. Kristaly tiszta tole a viz. (amugy is az, de a csodazsak ki tudja szurni azt a homokot is amit pl. a szel vagy az eso hoz)
-
Oda teszem én is, mindjárt kijavítom a szivárgást, meg felteszem a gyári flexit (ezt majd cserélnem kell, mert így ez szűk keresztmetszet lesz a rendszerben), és összetöröm a vegyszert kimérem, aztán mehet is a szivattyú. No meg nézek egy tesztcsíkot is, mi hogy áll. Lágyított csapvíz van benne.
Bár a backwash dolgot nem értem annyira, mármint a miért mit csinál és hogyan kell az megvan, de a nyomást honnan fogom tudni nálam mi az ideális, mikor kell lecsapatni, azt még nem látom.
No meg hogy kapcsolom le/fel a szivattyút, ha pl a hőszivattyú vezérli… és abból kapja a tápot.
Ez szerintem már hétfő lesz, megkérdezem a hazai márkaképviseletet. -
FőDudu
veterán
Pont erre utaltam. Az eloszurot neha takaritani kell, nalam meg ugye a kombi tabletta is abba kerul. Azaz heti 1x letekerendo. Az a pvc cso mindenkeppen utban lenne. Nekem.
Amugy a kombi tablettat ossze lehet torni. Csak meg a muanyag zacsival egyutt csinald. Akkor nem porlad szet es nem hullik. Siman kalapaccsal neki lehet allni.
-
FőDudu
veterán
Nalam a szivattyu eloszurojebe megy.
Az kenyszeritetten oldodik ha megy a pumpa.Igy kb 5 nap alatt fogy el a 200 grammos nagy tabletta a 13m3 vizben. Pont jo. ( nalam mefitertan egovon 30+ fokos a viz)
Takarva nincs, bar mostanaban radobom a szolar foliat ejszakara.
Azert, hogy ne a kinyitott ablakom alatt parologjon egy 30 fokos medence.
Mert az durvan tud futeni. Altalaban 20-22 fok van ejjel nalunk, de az ablakom alatt 3 meterrel 13m3 30 fokos viz azert bezavar a hoerzetbe.
Nem szeretem ejjel a klimat jaratni, igy a takaras meghozza a kivant hatast. Nem sulok meg ejjel a klima nelkul.
-
Szeretném használni télen is, mellé egy hidegvizes merülő káddal, kiderül tényleg fel tudja- e fűteni rendesen a hőszivattyú.
Vegyszer tekintetében, viszont rosszul választottam...
Vettem AstraPool Action 10 tablettát, de a nagy káoszban, nem néztem meg, hogy ez bitang méretű... 4 db 250g-os tablettát vettem...
25m3/hét/tabletta, na nekem van 2,5m3.
Szerintem szétcincálom és lemérem a megfelelő adagot, és adagolom. - vissza úgyse veszik gondolomMásik lebeszéltek a beakasztós szkimmerről (bár szerintem venni fogok), ebben az esetben Ti hova tennétek a vegyszert?
-
Eljutottam a feltöltésig én is, igaz csak késő délután, 2 szivárgásom volt, egyik teflonozási hiba, másik meg ragasztási. Elsőt orvosoltam, másodikkal picit hadilábon vagyok, a csap hollanderba van flexibilis cső ragasztva - szerintem kevés lett a ragasztó, vélhetően inkább elvágom a flexit közvetlenül a csatlakozásnál és veszek egy hollandit - ha lehet külön venni nem vagyok benne biztos... (Hidroten 50mm). Csapot ezért nem vennék... szóval holnap tolok egy kis ragasztót neki, hátha megfogja.
Minimális a szivárgás de ettől még nem hagyom úgy...No és akkor amivel nagyon beszívtam, az a fix bekötés...
Eddig nem vettem észre, hogy a keringető motornál levő szűrő fedelet ha fel van téve a fix bekötés, nem tudom letekerni [kép] , mert elakad a hollanderba... viszont elfogyott a teflonom, így nem tudtam a gyári flexit visszatenni (vagy hat visszatettem de dőlt belőle a víz), ami bilincssekkel van felfogatva, de még zárás előtt bauhausba vettem pár tekercset, reggel a keringetést már nagyon kellene tolnom.
Nem is lett annyira káoszos: [kép]
-
Smish
tag
Hát tulajdonképpen az összlugosság az valahogy a vízkeménységgel van összefüggésben, úgy hogy ha nálad lágy a víz, akkor joggal szarod le
Én kb 3 hete 240 feletti összluggal indultam, így naponta mászott fel a ph egyet.
8-as fólötti ph-val szenvedtem, abba viszont hiába öntöm literszám a vegyszert, nem fog hatni, plusz a szemünk is csípte.
Napi 1-1,5 kiló ph- t meg belekeverni, hogy hassanak a vegyszerek nem igazán olcsó.
Amúgy a 6.8-as ph sem jó igazán, 7-alatf is gyengül a hatása az adalékoknak.
Bár sokan a zöld vízbe is belemennek, ezt nem rád értem konkrétan, csak láttam már pár helyen. -
Smish
tag
válasz
luciferc #3257 üzenetére
Volt hogy reggel, volt hogy este, volt hogy vegyszerezés elött mértem, utána nem, csak másnap. Vagy csak egyszer mértem, azt is csak a felszínen.
Most minden reggel mérek a medence 2 pontján kb a közepéig lemerítve a csíkot és átlagolok.
Bevegyszerezem amennyire kell, vízforgató bekapcs 4 órára, délután csobb
Így nekem jól működik a rendszer.
Éjszakára be a vízforgató 8 órára, így kb napi 8x átforgatja a vizet. Tiszta is -
Smish
tag
-
FőDudu
veterán
Nem ismerem az adott tipust, csak logikusnak tunik, hogy ahol nyulkalni fogsz (eloszuro uritese es egyeb celokbol) oda nem rakunk torekeny (merev) csovezest.
Nekem olyan csoveim vannak amiben vegig fut egy feher spiral, azon kivul atlatszo (szerintem szilikon). Az kb orok elet. Van amelyik 4. nyarat tolti a napon.
Valaki linkelte 1-2 hete, en OBI-ban vettem oket (kulfoldon elek).
2" verzioban is letezik. Pl.A csatlakozasoknal lehet - sot sokszor kell is az utolagos tomites - foleg a 2" medence csaprol lejovo feher szinu cso egy eleg szerencsetlen megoldas. Szomszedomnal segitettem olyat osszehazasitani a 7,32x3,66x1,22 meteres medence es a homok szuro kozott. Na ott pl. kellett a teflon szalag is, mert ahogy irod ivelt fem csatlakozik a lapos muanyaghoz, raadasul valami a menet eseten sem volt szazas. Csopogott kb mindenutt.
-
Medencebolt ajánlás a flexi kerülése és sok helyen is kiváltják fix bekötésre a flexit, ahol nagy a tartály, de igazából maga a műanyag talp elviszi a rezgést nem?
Hőszivattyúnál is fix bekötés van a leírásba, ott is van rezgés.Idézem a nyugdíjas korú szakit: “ami föld felett van az kemény pvc, ami földbe az flexi.”
Áttetsző csövet még véletlenül se ajánlott senki. 50-es keresztmetszetben nem is láttam.
Persze, hogy a jobb oldal ürítő.
Imádom ezt a medence szakmát, itt is aztán boldog boldogtalan másra esküszik.
Arról nem is beszélve, hogy akartam venni tömítő szilikont, mert az összes külföldi bekötésnél használnak, itthon, nem kell az, elég a gyári gumi tömítés. Aztán mikor az íves fém és az egyenes műanyag felület találkozik kiváncsi leszek milyen tömítés lesz.
-
FőDudu
veterán
Gyarilag volt valaki balfasz, vagy ennyire raertel?
Marmint minek egy homok szuro es a szivattyu koze kemeny csovezes?
Oda pont a flexi cso a megfelelo, hogy a rezgesek ne menjenek at, konnyu legyen lebontani, lathato legyen ha buborek van a csoben, stb.
Atlatszo flexi cso nalam meg arra is jo, hogy lassam milyen koszos viz jon ki a visszamosatasnal, igy ha nem tul koszos, akkor nem pazarolok el annyi vizet.
Remelhetoleg a jobb oldali az a visszamosatasnal hasznalt urito ag - mert az a cso nagyon vekonynak tunik napi hasznalatra. Megfojtana a szivattyut.
Mint sok mas esetben, itt is a keresztmetszet a lenyeg. Vegig a leheto legnagyobb keresztmetszetu csovezes/szelep/pumpa/szuro kell. Ha barhol ala mesz az idealisnak, akkor az fojtani fogja a pumpat es az nem lesz idealis a vizhozam szempontjabol.
Leegyszerusitve: hiaba raknal 20m3/h teljesitmenyu szivattyut egy 32mm-es szivo agra.
Nem lennel vele sokkal beljebb egy 6-8m3/h verziohoz kepest. -
Milyen szilikont vegyek a szívó/befuvó tömítéshez? Oldalanként van 1-1 gumigyűrű, de biztosra mennék.
Ragasztót nem akarok, csak oldható megoldást. -
válasz
luciferc #3319 üzenetére
50-es van végig ragasztott, a csatlakozásoknál hollandis logikusan, itt egy előzetes "összeszerelés", annyi, hogy még került 1-1 csap a szívó és a befúvó oldalra közvetlenül a medence leválaszthatósága miatt, illetve kapott a hőszivattyú 1-1 könyököt (ki/be ponton), hogy a flexibilis ne a gyári bekötést terhelje, hanem a könyököt.
Szűrő szivattyúnál lehetne hosszabb villanyvezeték, de szerencsére (még nem szedtem mondjuk szét) oldhatónak néz ki a táp és van tömszelence, így ki lehet cserélni, az amúgy vicces 1mm-es kábelt, meg be tudom vezetni a hőszivattyúba, hogy tudja vezérelni.
Mondjuk a 3x2,5-es vezetéket se értem a szivattyúnak, miközben 6A a max amit felvesz, 12A-re kell biztosítani. Vannak itt érdekes dolgok...
Holnap délután már szeretném tölteni... mondjuk ma még rohangáltam körlyukasztó után, meg kellett még egy könyök, 16:59-re estem be az üzletbe (17-kor zár, hétfő a következő nap), mert a 2 közelebbi medencés boltban, lópikula sincs. -
agyhalal
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss #3304 üzenetére
-
Tosee
őstag
Akinek ilyen (Intex Krystal Clear 26644) homokszűrője van, hogyan oldotta meg az időzítést? Sajnos a saját időzítője 24 óránként kapcsol a programozott időtartamra. Van rajta folyamatos üzem, de mezei időkapcsolót dugok a konnektorba sajnos nem működik. Gyárilag van a szűrő vezetékén a dugvilla előtt 1 fi relé, ez azonnal leold ha elmegy az áram, és csak akkor indul el, ha ezen megnyomom a gombot. Okos konnektort javasoltak, de gyanítom azzal ugyan az érném el mint az időzítős konnektorral. Ebben a dobozban a relé akkor is leoldana. Tapasztalat van esetleg ezzel?
-
Tosee
őstag
válasz
JohnnyWeiss #3315 üzenetére
Nekem Intex 26644 szűrőm van, szintén 0,45-0,85 szemcseméretű homokot ír bele a gyártó, de facebookon a medencés csoportban azt a tanácsot kaptam, hogy 0,7-1,2 szemcseméretű homokot tegyek bele, azzal nincs gond. Volt akinek a kicsit (0,4-0,8) vissza nyomta a medencébe. Szóval én a nagyobbat vettem szintén az OBI-ban és azzal nem tapasztaltam ilyet.
-
Ti, hogy kötnétek be, a bal oldalon levő továbbmenő ágat?
Ragasszam a flexi csövet direktbe, vagy ott is csináljak egy leágazást 50-es merev cső+könyök megint cső megint könyök és a földön indítsam a flexit?
[kép]
Illetve kettő beszívó pont lesz a szivattyú hozama miatt, milyen távolságra meg magasságra érdemes tenni? -
JohnnyWeiss
tag
A Bestway homokszűrőhöz azt írják, hogy 0,45-0,85-ös homokméret kell bele. Az OBI-ban olyat látok, hogy 0,4-0,8. Az jó lesz nekem? Vagy inkább a nagyobbat kellene venni 0,7-1,2, hogy ne szivárogjon át a medencébe?
-
Vackor1
tag
válasz
JohnnyWeiss #3310 üzenetére
Igen, köszi, sajna pont a "szemrevételezést" akartam megúszni ( hogy stílusos legyek ) , azt hittem van vmi okosság rá.. : ))
Szép napot neked ! Üdv! Zsolt
-
Vackor1
tag
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Vackor1 #3308 üzenetére
Nekem az előző medencém alul volt lyukas, azt nehezebb megtalálni, mert oldalt még talán látod, ha vizes valahol. Úgy találtam meg, hogy az alja alatt fekete geotextil volt és a kis lyukak (mert több is volt) helye olyan volt, mintha apró, szinte tűhegynyi kis kosz vagy kő lenne, amit nem lehetet feltakarítani. És ha közelről megnézted, akkor már láttad, hogy az valójában lyuk. Belülről ragasztottam le ezeket (mivel már fel volt töltve) ilyen átlátszó medencéhez való ragasztófolttal amit a medencéhez adtak.
-
Vackor1
tag
válasz
JohnnyWeiss #3305 üzenetére
Nekem ugyanilyen az egyik , a másik meg
https://www.amazon.de/-/en/Miganeo%C2%AE-7000-sand-filter-self-priming-silver/dp/B01N37YMPL?th=1
, tavaly augusztusban vettem a Bestet, valamivel később rendeltem a Sreinbach-félét, mindegyik tökéletesen, halkan és jól teszi a dolgát, elégedett vagyok velük, a Bestway talán egyszerűbben összerakható, nem kellett pl. teflonnal plusz "szigetelni", teljesen jól zár, nem csöpög és rendesen forgatja a vizet.
Ellenben segítség : ))) , hogyan lehet megtalálni, hogy hol lyukas a medence, szerintem valahol van rajta, mert sok víz fogy a medencéből ..
-
JohnnyWeiss
tag
Csak rábeszéltetek. Praktikerben most le van akciózva a 6m3-es Bestway homokszűrő, úgyhogy egy ilyet fogok venni. [link]Remélem elég erős lesz a külső skimmerhez, mert az lenne a lényeg.
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
agyhalal #3302 üzenetére
58499 a 8m3/h-ás cucc. Lehet hogy azt kaptad csak a másik csomagolásában. Esetleg a szivattyú teljesítményét nézd meg ha tudod mi van a tiedre írva. Az 5m3-esre 230W-ot írnak a 8m3-esre 280W. Szerintem egyébként nem baj a nagyobb tartály (bár kezdő vagyok homokszűrés témában), valószínűleg jobban szűr/ritkábban kell cserélni a homokot.
-
agyhalal
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss #3300 üzenetére
Most rendesen elbizonytalanítottál. A szivattyú oldalán lévő matricán az 58497 szerepel. Viszont a tartály átmérője nagyobbnak tűnik, mint ami a legtöbb videón szerepel.
-
válasz
kovacsit #3296 üzenetére
Én biztosra mentem, vettem bele szűrőüveget - igaz egy vagyon volt, de elviekben, 6-8 évig nem kell foglalkozni a cserével, nem kell pelyhesítő és nem képződik annyi biofilm se.
Ma sikerült eljutnom és össze is van állítva/helyén is van, illetve kész a baypass szelep, holnap mehet a hőszivattyú a helyére és kezdődhet a flexi csövek beragasztása, medence kivágás, utána meg jön a villanyszerelés része, csoda ha holnap eljutok a töltésig.Szkimmerrel megszívtam, mert a fém medence oldalfalába nem tudok nagy nyalású szkimmert tenni, mert az íves felületen nincs az a tömítés amivel azt leszigetelem, így az lett a megoldás, hogy kettő kör alakú kisebbet teszek, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet, vagy legalább is jobb lesz. - persze megint fittingek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest