Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
Sziasztok! Nem aranyárban honnan lehet venni vállalható minőségű szolárfóliát 366cm átmérőjű medencéhez?
Tavalyi vétel volt, két hete elkezdett itt-ott lyukadni, aztán egyik napról a másikra a víz tele lett a bubik másik oldaláról 1 centi ámérűjű nejlondarabkával.. -
snefi2
csendes tag
Hello
PONTAQUA GRAPHITE 7,3 x 3,75 x 1,2 m ovális merevfalú medence
A fenti ala eleg ez: Ravatherm XPS 300 WB, 5 cm hőszigetelő lemez, egyenes él ?
az alap nagyabol ez lenne:
egyenes fold ra az xps lap majd a medence.
homok kelhet meg az xps ala?
snefi -
LanyUs
őstag
Olvastam itt a fórumon, hogy a süllyesztett medence 10-20 millió között készül el. Ez számomra nem megfizethető kategória + helyem sincs rá. Nem áldozom fel a fociterületet az udvarból.
Nézegette esetleg valaki a Swim Spa medencéket? Van belőle 4,5 méteres 7m körül ellenáramoltatóval és teljes gépészettel. Érdemes lehet ezt már fűtött, fedett térbe tenni -> kevesebb energia a temperálás + nem kell téliesíteni sem. Attól a 2 cm hőszigtől a falaiban csodát nem várnék. Ha viszont kint van, akkor 5m3 víz 25 fokon tartása -10-ben az épp elszabadult energia árakkal... Ezekben gondolom nem hőszipka fűti a vizet
Gyakorlati tapasztalat ezekkel a medencékkel? Feleségem úszkálni szeretne ( lehet elmehetne az uszodába is, az olcsóbban kijön).
-
Alc
tag
válasz
DoItYourself #2491 üzenetére
Ilyen van nekem is, mondjuk nálam kör alakú medence, szóval az áramlás az jó. Viszont amivel nem voltam elégedett, hogy elég nagyok a lyukak a kis kosárban, szóval az apróbb szárnyas hangya és társait nem fogja meg. Ezért vágtam egy darab műanyag hálót (az erősebbet) a kosár alá (mivel néha a kosár mellett is beszívta a dögöket) és meg is lett az eredménye (3 nap alatt):
-
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Klórsokkolás, algásítás és pelyhesítés után a fehér "szmütyit" csak medenceporszívóval tudom eltávolítani? Van egy béna kis medenceporszívónk, ami inkább játékszer + egy medencetisztító hálónk. Most nézem, hogy neten találok medence fenéktisztítóhálót. Az is jó lehet nekem? -
Tanczi01
tag
Sziasztok!
Most vettünk egy medencét, de nem nagyon terveztük. Van vízforgató, klór granulátum, ph-, víztükör szűrő, papíros tesztcsík, tablettás úton van, Intex szőnyeg napelemes melegítő, hőmérő. 2 órája lett tele a medence (Intex 2x3m) 16celsius.
Raktam bele egy 30g klórt.
Gondoltam reggel elindítom a vízforgatót.
A vízforgatót ott lehet hagyni mindig?
Eső, stb.
Miket tanácsoltok?
3 gyerek fürdene benne minél előbb.
Előre is köszi. -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #2478 üzenetére
Marimex belógatós szkimmer mini review: igazából a porszívózási lehetőség miatt vettem meg, mert az adapterekkel ez megoldható, 32-es gégecsövem meg úgy is volt még. Kétféle rögzítés van hozzá, mint a többihez: felfújható peremű, ill. vázas medencéhez való. Raktam alá egy kis darab polifoam csőhéj szigetelést, nehogy túlhúzzam, így elég stabilan áll, persze a kis gégecső az, ami elhúzza függőlegesből. Adhatnának a kínaiak mindenhez 90 vagy 45 fokos könyököket, jobban el lehetne rendezni a gégecsöveket külső ill. a belső oldalon is.
Ez a szkimmer 32mm-es medencecsonkokhoz van kitalálva, ahhoz valók a fittingek. Azt néztem, hogy szedegeti a lebegő dolgokat, de a jó működéshez kell az is, hogy szépen körbemenjen a víz a befújó oldaltól is. A standard befújó idom ehhez nem túl jó, mert az egyenesen a szemközti falnak irányítja a vizet, így rossz az áramlás a téglalap medencémben.
-
poli27
veterán
válasz
BrandonXXV #2489 üzenetére
Igen meg, de egy ekkora szakasztól semmi baja nem lesz, pláne hogy rengeteg csavar összefogja pluszba
-
poli27
veterán
válasz
BrandonXXV #2485 üzenetére
Intex szkimmerhez D40 gégecső 10531 - Medence Shop - Infotech Kft. - webáruház, webshop
Nekem a 32 es cső az belement a szűkítőbe nem rá amikor porszívózni akartam vele, mert mint írtam 40 es a gyári csöve...
Én ilyet vágtam bele, nem foglalja a helyet a medencében, és fényévekkel jobban is működik a belógatósnál
Tök egyszerű belevágni
-
poli27
veterán
válasz
BrandonXXV #2481 üzenetére
A belógatós skimmernek 40 es a csöve... Miért nem építesz be egy rendes skimmert?
-
havri1
félisten
válasz
BrandonXXV #2481 üzenetére
Nagyon minimális, én is paraztam tőle.
-
BrandonXXV
aktív tag
Szkimmeres kérdésem lenne.
A homokszűrőm 4 m3/h-ás, 38-as csatlakozásokkal.
Amiket láttam szkimmereket, azok ugye adapterrel csatlakoznak fel a gyári elszívóra, ezáltal leszűkítve 32-esre a csövet.
Nem fogja ez vissza a szűrőt/a teljesítményét, esik le az óránkénti kapacitása?! -
havri1
félisten
válasz
Nem szépségre mentünk, arra nem volt idő, funkció
3 hosszú csavarral a gerendaba, szigetelve, és abba akad bele. Semmi extra. 2-3 fokot jelent kb ekkora méretben, kb 100m az össz, 80m lehet kb fent a tetőn. Nem ér annyit, mint amennyibe került... -
Gömbike
senior tag
válasz
Igen, de az enyém sajna csak 2-t tud
-
-
Dinomano
őstag
Napokban megvolt a klórozás, algaölőzés, pelyhesítés. Nagyobb Intex vízforgatót is üzembe helyeztem(papírszűrős, szűrőlabdával). A kérdésem: Mennyire kell megtömnöm a labdákkal a vízforgatót? Mennyi időközönként érdemes cserélni a labdacsokat?
Még egy ilyen klórsokkos mókát idén nem szeretnék eljátszani. Hogyan tudom megtartani a víz oké állapotát? Elég a klórtabletta és a rendszeres vízforgatás? -
j.bravo
addikt
válasz
Gömbike #2472 üzenetére
Tesóméknál (ránézésre) ugyanez a szkimmer van, papírszűrős vízforgatóval, és rendben működik. Rengeteg bogarat, növényi törmeléket megfog. Marad hálóval kihalászandó cucc, de töredéke a szkimmer előtti állapothoz képest.
Mondjuk a papírszűrős forgató “túlméretes”(nagyobb medencehez való típus). -
Gömbike
senior tag
válasz
DoItYourself #2470 üzenetére
Félénken szólalok meg, nehogy baromságot írjak.
Én vettem ezt: [link] , de kivettem, mert a medencéhez adott homokszűrős teljesítménye k@rva kevés volt a hatékony működéshez. Maradt a háló😅
A papírszűrős egyáltalán mit tud vele kezdeni?🧐🫣A következő beruházásom NAGY teljesítményű szűrő, ami hatékonnyá
teszi teszi a szkimmert, gyorsan átforgatja a vizet.No meg a sóbontó lesz a frissítés jövőre, mert a vízkezelés sokkal egyszerűbb lesz.
MINDENKITŐL elnézést kérek, ha a hülyeség/ eredendő butaság irányába vittem a fórumot.
-
havri1
félisten
válasz
DoItYourself #2470 üzenetére
Nekem intex van, 7e körül vettem, tökéletes.
-
DoItYourself
addikt
Belógatható szkimmerből melyik az ajánlott? Látom többféle is van, intex, bestway, marimex, stb. Fémvázas, 32mm csonkos medencém van.
-
havri1
félisten
válasz
madmike #2467 üzenetére
Olyat én se találtam. Ph-t kell belőni, aztán a klórt. Én sokkolással indítottam. 2 héten keresztül naponta 2-3g/m3. Aztán harmadik héten 2g/m3. Negyedik héttől csak annyit, hogy az oldott klór 1 körül legyen a vízben. Algagátlót pedig leírás szerint teszem, heti 1dl (27m3).
-
Dinomano
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy az egyes műveletek között (PH-érték beállítás, sokkolás klórral illetve algaölő használat) mik az időtartamok és számít-e a sorrend?... (PH érték beállítás először, első lépésként, ugye... Viszont algaölő, klór mehet-e kombóban, vagy van sorrend?)
Most olvasom neten, hogy a PH növelő az gyakorlatilag szódabikarbóna?
Nemrég öntöttük bele az elkevert, kimért adagnyi PH növelőt a medencébe, és megy a vízforgató (Kipucoltam a szűrőt előtte).
-
FőDudu
veterán
A fi rele nem az aram megszakadasara old le. Hanem ha az aram nem a fazis es a nulla kozott folyik, hanem elindul pl. a fold fele is. Azaz a fazis es az nulla kulonbseget nezi - ha az a beallitottnal nagyobb merteku elterest mutat, akkor old. Azaz ha barmilyen mas iranyba a megadottnal nagyobb aram folyik el, akkor beindul a vedelem.
(Villamosmernoknek is tanultam...)
Nem lattam meg ilyen, szivattyuval egybe epitett megoldast.
-
balint82
senior tag
A papírszűrő kivételére van valami trükk, hogy ne távozzon ki cc 50liter víz a rendszerből?
Vagy kössem ki a rendszerből a szűrőt mindkét oldalon előtte? -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
válasz
ANDROID??? #2427 üzenetére
Ott látod a kábelen a fi relét !
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Dinomano #2447 üzenetére
Először is PH mérés és beállítás kell, mert ha a PH nem jó, akkor a klór is kevésbé hatékony! Tehát mérd meg és korrigáld, ha szükséges! 10m3 vízhez 0,5kg klór granulátumot kell feloldani egy külön edényben (klórnak ellenálló anyagból legyen), majd elosztva a medence vízéhez önteni. A maximális megengedett szabad klór mennyiség 28mg/l, nyilván ebből számold vissza a saját medencéd vizének megfelelő mennyiséget! (Kb. 180-200 gramm 4,5m3 vízhez). A granulátumra rá lesz írva az adagolás és a biztonsági előírások is, ezek szerint járj el (a fejlődő klórgőzt direkt belélegezni nem egészséges). A klórsokk idejére fürödni tilos a vízben, érdemes este végezni, éjszakára pedig letakarni a medencét, hogy ne párologjon ki könnyen. Reggel vedd le a takarást, várj pár órát, hogy a klór ki tudjon párologni, és mérj egy klórszintet + PH szintet (mondjuk a tesztcsíkos mérő nem sokat ér). Ha a klórtartalom visszaállt a normál értékre (0,5-1mg/l), de a PH szint megint nem jó, akkor korrigáld PH-, esetleg PH+ szerekkel és szükség lesz pelyhesítőre is. Pár óra múlva ismét mérés és ha minden jól ment, akkor a vized fürdésre alkalmas. Ehhez persze folyamatosan menjen a vízforgató is, hogy a dzsuvát eltávolítsa + kézzel is ki kell porszívózni a medencét, az elhalt algát és egyéb szennyeződést a pelyhesítő "összeragasztja" nagyobb darabokká, így könnyebb eltávolítani. Amikor nem fürdötök, mindig legyen bent a kombi tabletta a medencében az adagolóban. Ilyen melegben a normálisnál is többet kell foglalkozni a vízzel, mert megelőzni könnyebb az algásodást, mint helyrehozni.
-
balint82
senior tag
Jól értelmeztem, hogy egy ilyen vásárlása (plusz egy kis só) és a rendszerre kötése megoldaná az összes felmerülő vízkezelési problémát (~2 m3-es medencém van) és csak a medence alját és tetejét kellene takarítanom manuálisan?
-
-
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Sajnos nekiállt algásodni a medencénk, zavaros a vize és opálos, a medence alja már alig látszik. Egy darab klórtabletta van adagolóban a vízben. Tesztcsíkos teszterünk van, ami szerint a PH picit alacsony. Egyelőre a gyári vízforgatóval kavartatjuk a vizet. (Várom, hogy a futár kihozza a nagyobb szivattyúmhoz való adaptert.) Sajnos már a vízforgató csöve is algás. Kb. 2 napja pucoltam a papírszűrőt. Klórsokkolós témához teljesen laikus vagyok. Le tudná írni valaki, hogy mit érdemes (venni és) csinálni ilyenkor? -
ANDROID???
addikt
Vagyis, van rajta egy ilysmi doboz mint ezen.
Ami itthon van, azon nincs ilyen doboz.
Az ilyen.. -
FőDudu
veterán
Az nem lesz eleg. Minimum 3 kell. Ki, be, teszt.
Teszt hatasara a fi relenek aramtalanitani kell.Ketlem, hogy beepitett fi rele lenne benne, mert annal pontosan kell bekotni a nulla/fazis fold ereket es ez dugvillanal megcserelheto (a nulla es fazis).
Nezz utana, mert vedelem nelkul eletveszelyes tud lenni a moka.
-
FőDudu
veterán
válasz
hakydakillah #2425 üzenetére
Mennyi vizbe ment 50 kilo so?
Mer ilyet meg nem probaltam, de a cegnel (tengerparti szalloda) felig tengerviz es felig csapviz a medence tartalma es attol ugyanolyan 'sprod' a hajam ahogy a tengertol.
Szoval nalam a so inkabb hatrany lenne, mint elony, mert a kloros/oxigenes viztol legalabb nem ragad ossze a hajam. De ez lehet csak az en problemam.
Hetvegen is tengerezes volt (ha mar itt elunk), aztan utana az ettermbe indulas elott azert meg mindenkinek zuhanyoznia kellett, nem volt eleg egy ruha csere. Ha ugyanilyen a sos vizkezeles hatasa, akkor maradok a klornal. Az bevalt.
Az utan legalabb le tudok ugy heveredni az agyra, ugy hogy nem kell elotte zuhanyoznom.
-
axioma
veterán
Az a lista, h a ceg milyen tipusu termekeket gyart, a konkret termeken meg rajta van hogy o eppen melyik... nagyon cseles, figyelni kell! Nezd meg mit vettel es ha kell, potold amit csak hittel h benne van.
[Eleve a ph-szabalyzas a korulmenyektol fuggoen ph+ vagy ph-, esetleg TA-korrekcio, nem lehet egy vegyszer 'A' ph-szabalyzo.]
Ez lehet mege'rne egy fogyved bejelentest, mert az hogy ez csak az abc, az aprobetus, a funkciok meg harsanyak. -
poli27
veterán
válasz
ANDROID??? #2427 üzenetére
Igen a konnektor előtt van egy doboz, amin 2 gomb van...
-
poli27
veterán
Nem kell leállítani a forgatót pl a homok szűrőset aminél külön van a motor és a szivattyú, a strandokon is leállítják szerinted?... Ugyan úgy működnek ezek is.... Nem tud víz kerülni az áramhoz benne, teljesen külön van benne a motor..., és műanyag minden nem tudja átvezetni az áramot, de ha mégis akkor azért van földelve a motor... Minek árulnak hozzá szted akkor vízesést pl, vagy porszívót, ott is belenyúlkálsz menet közbe a vízbe nem?...
-
Vesa
Topikgazda
válasz
madmike #2426 üzenetére
EPS nem jó, XPS-t tegyél + fóliát. Arra kell figyelni, hogy ezeknek a medencéknek az alja papírvékony (0,25-ös) és tré minőség, egy egészen apró kavics is képes lyukasztani.
Vegyszer: kombi tabeltta (klór+algaölő+pelyhesítő) és ehhez egy úszó vegyszeradagoló
Klórsokkoláshoz: klór granulátum
PH korrekció: PH- (PH+ csak nagyon ritka esetben kell)
+ egy jó vízelemző (leginkább folyadékos ajánlott, a Taylor típus jött be leginkább a topikban). Tablettás, tesztcsíkos felejtős. Esetleg még digitálisból vannak jobbak, de azok drágábbak.Nagyon fontos még a vízforgató! Ha olyan medencét vettél amihez adták, az biztosan nem lesz elég, ezt a szezont kihúzza, de jövőre venned kell nagyobbat.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
Gömbike #2400 üzenetére
Már ne haraqgudj, de a lehető legrosszabb tanácsokat adod. A vízforgatót is célszerű áramtalanítani fürdés közben, és vegyszert sem tanácsos benne hagyni. A helyes megközelítés az, hogy amíg nincs ember a vízben, addig mehet minden, majd fürdés közben minden kiszedni/leállítani. Fürdés végeztével ismét mehet a tisztítás, akár egész éjjel.
A vegyszer veszélyes, gyerek kinyithatja, tabletta maradéka szemébe kerülhet, vagy közvetlen a kioldódás mellől nyelhet vizet, ami nem veszélytelen. A Fi-relé alap, de önmagában erre bízni az életedet felelőtlenség!
-
madmike
őstag
Sziasztok,
Ma vettünk egy 3,66m-es acélvázas medencét (tipp: Bestway steel pro max 3,66m most 33.000ft környékén van a Tescoban..
Egy murvás placcra tenném. Nagyon tömör, régen lett murvázva és többször le lett már vibrálva.
Mit tegyek a medence alá? Polisztirol lapot (EPS,XPS?)? Van itthon 0-4mm-es ágyazó murvám. Azzal ha szükséges tudok egy tükröt csinálni alá, majd arra valami amire mehet a medence.
Mit javasoltok?Ha már ál a medence. Vízkezelésre milyen szereket szerezzek be?
-
hakydakillah
senior tag
Ma volt az új medencém és annak rendszere 1hónapos. [kép] Igértem jelzek hogyan vált be vagy sem a sógenerátor. Hát ekkora változást és pozitiv élményt nem vártam tőle, az biztos. Ment a vizbe 1 hónapja 50kg só, és azóta a vizzel nem csináltam semmit. Életemben nem volt ennyire tiszta, minap már 36 fokos volt a viz, féltem nem jönnek-e a bajok, de semmi zöldülés, vagy nyálkás felület, gyönyörű tiszta az egész.
És amit az elején irtam, nekem a legnagyobb bónus, nem vagyunk utána büdösek, nem klórszagú se a viz, se mi, se a ruhánk. Nincs piros szem, és nincs száraz bőr. Remélem nem jön valami gebasz idővel -
poli27
veterán
-
Gömbike
senior tag
Az enyémen biztos nincs védelem [link]
-
ANDROID???
addikt
Köszönöm az elhelyezésre vonatkozó infót!
-
poli27
veterán
A GS végűn van fi relé, a többin nincs
INTEX Krystal Clear 2100 homokszűrős vízforgató, 7,9 m3/h 26646GS (kamody.hu)
-
havri1
félisten
válasz
ANDROID??? #2416 üzenetére
Nekem is ilyen van, csak lehet kisebb/nagyobb, de van rajta. Hm..
-
ANDROID???
addikt
Gyárilag, azt hiszem nincs.
Ez a típus.. -
poli27
veterán
válasz
ANDROID??? #2412 üzenetére
Talajra kell tenni,a szivattyú nem önfelszívó.... ezért kell a medence alsó pontjával egyszintbe lennie...
-
havri1
félisten
válasz
ANDROID??? #2412 üzenetére
Nekem semmi sem védi, bírnia kell, esőt is, napot is.
FI relé nincs rajta gyárilag?
Magasság? Hát, talajra kéne tenni.. -
ANDROID???
addikt
Új kérdés homokszűrővel kapcsolatban.
Az elhelyezésnél az nem gond, ha a ki és be csövek u alakban helyezkednek el, vagyis a forgató nem a földre van helyezve, hanem magasabban, majdnem abban a magasságban mint a medencén a két nyílás.?Mit javasoltok a homokszűrő eső, nap elleni védelmére?
Mivel fi relé egyenlőre nem került beépítésre, mindig kihúzom..
-
balint82
senior tag
Ma vettem Auchanban, kisebb medencékhez szerintem nem kell több (15e volt agglomerációban, lehet máshol is ennyi.):
Aquatech vezeték nélküli medence porszívó
Egy dologra kell figyelni, 8db ceruza elemmel működik.
-
FőDudu
veterán
A klor az elparolog a nyitott medencebol. Ezert is illik takarni (ejszakara).
Nalam a szivattyu elo szurojebe tesszuk a kombi tablettat - igy az a viz atfolyasa altal oldodik.
Lehet, hogy igy gyorsabban elfogy, de pont jo minden. A boja mindig utban volt furdeskor.
Volt mikor a skimmerbe dobtuk, ott is kb ugyanez a hatasa.Meregettuk mi is, aztan megtanultuk, hogy a kombi tabletta 5-7 nap alatt fogy el, a viz tiszta, a klor meg nem igazan erezheto (ha tul kloros en mar a kezemet megszagolva erzem).
Igy mar nem meregetunk. Max a pH-t, aztan kap par poharnyi pH minusz granulatumot amikor kell. -
FőDudu
veterán
Melamin. Az kell neked.
Az a feher szivacs amit arulnak mindenfele.
Az lehozza.Leginkabb a naptej es egyebek meg az UV ami szepen raegeti.
Nalam legalabbis a melami szepen lehozza. Persze sosem lesz mar olyan szinu amilyen gyarilag volt, de a sargulast szepen leszedi.Klorra meg mar mondtam, hogy a tablettas nem eleg gyors.
Varsz 15 percet es lesz szine. (mar ha van benne ertekelheto mennyisegu klor). -
mik620
újonc
Sziasztok!
Van egy 305x76 cm merevfalú medence,szeretnék hozzá homokszürős vízforgatót.
Milyent ajánlotok,milyen teljesitményű lenne jó hozzá?
-
havri1
félisten
Dupla FI relé nem üti egymást?
Nekem a szivattyún van egy gyári, ami csak akkor indul el, ha - amint áramot kap - a test-en meg kell nyomni. Legalábbis úgy emlékszem, mert 2 gomb van rajta, de zacskó alatt van a külső víz miatt, így nem tudom most melyik gonb mi
Ezt a klór dolgot amúgy most nem teljesen értem. Napi 80g klórt teszek bele leírás alapján - 3 hétig naponta ennyit kell a 27m3 vízhez tenni -, utána 1 hétig csak 50mg, és utána állítsam be 0.8 - ra az egészet, és azt tartsam. Ezzel nincs gond, de tesztelés alkalmával a teszt konkrétan 0 cl-t mutat.... 2 teszt típusom is van, mind2 0. Ph-t jól méri - nyilván a megfelelő tablettával-. Amúgy kristály tiszta a víz, szűrő megy nekem állandóan, igénybevételtől függően naponta vagy 2 naponta mosom át. Iszonyat dzsuva jön ki belőle...Viszont van egy problémám. Kb 1 hete jelent meg. A medence fólián, kizárólag a vízfelszín felett pár cm-el, a nyugati oldalon (keleti egyáltalán nincs!) van egy zöld lerakódás. Szivaccsal sem tudtam eltávolítani teljesen. Nem tudom, hogy alga e, mert a fólia nem síkos, "nyikorog" ujj húzásra. Először arra tippeltem, hogy a zöld színű matrac fogta meg, mikor a szél fújta körbe körbe, de nem hiszem...
Készítek képet/videót, de félek nem fog látszódni rajta rendesen. link link linkVideó yt-ról mindjárt.
-
FőDudu
veterán
Meg eleve, tobb lepcsos vedelem sem art.
Nekem a fi rele mellett van a szivattyuban hovedelem (valoban megall, ha nagyon meleg van es utana folytatja a munkat), a szivattyu motorja es a vizzel erintkezo resz galvanikusan el van valasztva (gondolom muanyag a tengely ami a pumpat hajtja).Illetve a hazon van meg 1 fi rele - szoval ketto is mukodik.
Kell is, mert nagy nalunk a forgalom.
Van amikor 4-5 gyerek furdik a vizben. Most a szomszed martozik meg a gyerekevel.
Igy a tisztasag es biztonsag nem art.Ezert jo, hogy a 10m3-es medencehez egy erosebb homok szuro van parositva egy 8m3/h-s szivattyuval. Napi 2-3 orat megy, ha netan jon az afrikai homok (kocsin latom, ha foltos az eso utan), akkor csodazsak elovesz, beomlo csore csatlakoztat, az meg minden ilyesmit kiszur.
-
havri1
félisten
válasz
N.otorious #2401 üzenetére
Így van, illetve különböző érzékenységű is van ha jól emlékszem arra, amit a villanyszerelő mondott.
Arra jó, hogyha gebasz van, ad még egy esélyt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Google Pixel topik
- Könyvajánló
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OpenWRT topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest